Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor vanlig er det at ungdommer bruker skoleveske?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg tror det er store geografiske forskjeller, det er ikke noe utbredt her hvertfall. Mine vgs-elever bruker stort sett sekken de får utdelt.


#3

Niobe sa for siden:

Her hsr jeg ikke sett en eneste som ikke har sekk.


#4

zinatara sa for siden:

Har ikke sett noen som bruker vesker på ungdomsskolen her. Hva de gjør på videregående vet jeg ikke.


#5

Neket sa for siden:

Min eldste bruker veske (Vgs). Men ikke en dyr en. :humre: Hun er veldig anti-merkeklær.

Jeg jobber ved siden av en vgs og jeg tror veske er veldig vanlig blant jentene. Skal studere i morgen.

Skal sies at både skolen eldste går på og skolen jeg jobber ved er en del av kundegrunnlaget til det aktuelle kjøpesenteret.


#6

007 sa for siden:

Her var det et blaff for noen år siden da den superpopulære Michael Kors-vesken var i vinden. Nå har alle sekk, stort sett Fjällräven på ungdomsskolen. Noen har bøkene i en bag eller i hvilken som helst sekk der merke ikke spiller noen rolle.

Vgs-elevene bruker stort sett sekken de får utdelt.


#7

Hondacrv sa for siden:

Det brukes seg på skolen eg jobber, vgs. Ikkje ei av jentene i klassen har veske, dei bruker sekken dei får på skolen.


#8

Ellisiv sa for siden:

En i 1. på vgs, en i 9. Klasse. Den eldste har Van-sekk, den yngste Fjellräven-sekk. Begge veldig fornøyde.


#9

My sa for siden:

Har også inntrykk av at dette var en trend blant (rike) jenter i svært begrensede områder, men som nå har passert, og at det er ryggsekker fra Fjellräven eller diverse sportsmerker som gjelder de fleste steder.

Ser at mange av vgs-elevene jeg passerer til jobb har sekk med logoen til Fylkeskommunen på. Veldig mange har jo en treningsbag over skuldra i tillegg, og da antar jeg det blir upraktisk med veske.


#10

Lavender sa for siden:

Jeg bor i veskeområdet, både jentene som går på ungdomsskolen over veien og eldre ungdom som tar banen til byen. 7 klassingen min har fått sponset Day bag ila sommeren, på vilkår at den ikke blir skoleveske. For noen år siden hadde mange veldig dyre vesker, nå er det mer Michael Kors og rimeligere. Damevesker og voksen sminke er stas her.


#11

Blondie sa for siden:

Michael Kors og rimeligere? Er ikke det dyre vesker? :gruble:
(Jeg brukte 799,- på Fjellreven-veska mi for fem år siden og synes jeg var råflott den gangen. Har altså ikke peiling).


#12

Tjorven sa for siden:

Snuppa har skolesekk, men har også en slik "day bag" som Lavender skriver om. Men den kostet kr 300, så jeg har ingen problemer at hun bruker den.

Jeg tror nok at dette er et både geografisk og sosiodemografisk fenomen. Veldig vanlig tror jeg ikke det er på nasjonal basis, men i begrensede geografiske områder med høy gjennomsnittsinntekt er det nok relativt vanlig.


#13

Tjorven sa for siden:

Michael Kors koster vel 2000-3000 kr. Det er jo et godt stykke unna veskene til 15 000 som omtales i artikkelen.


#14

Fløyel sa for siden:

Frøkna brukte veske siste året på vgs.

Mini bruker Fjellreven.


#15

Karamell sa for siden:

MK er regnet som billig merke-merke, ja.

jeg har selv en svær Day bag, den er helt genial på reise. Får plass til alt jeg trenger i håndbagasjen med den (jeg reiser med MYE medisiner i håndbagasjen, i originalembalasje). Min kostet et sted mellom 6-700,- (Ogh så har jeg en billigere fra samme merke, samme størrelse som jeg har jobb-PC og papirer i. Den er i nylon, trur eg).

Her sier 16-åringen at alle har sekk, jentene også.


#16

veobra sa for siden:

Jeg synes det er dyre vesker. Spesielt for ungdom. Det er mulig veska er verd prisen, men jeg synes det er en høy pris for en på ungdomsskole eller videregående.


#17

-ea- sa for siden:

Får de sekk på skolen, altså?


#18

Karamell sa for siden:

Her kunne vi bestille en sammene med PC-en, men den kostet jo penger.


#19

007 sa for siden:

I Hordaland får de sekk gratis. I fjor fikk noen skoler seinere enn andre, jeg tror fylket hadde bommet på hvor mange som ville ha og at de dermed hadde for få.


#20

My sa for siden:

Lever på en helt annen klode enn de som synes skolevesker til 3000 kr er billig. I min virkelighet er Fjellräven og Beckmann dyrt, Adidas og Nike billig (men ser likevel ut til å være det som dominerer i popularitet blant min ferske ungdomsskolejentes venner, på bekostning av Fjellräven som har vært dominerende en stund). MK er latterlig dyrt, og vesker til 15000 er bare komisk. :hehehe:

Også måtte jeg google day bag. :flau:


#21

Acsa sa for siden:

I mitt fylke får de ikke sekk, men flertallet bruker sekk og ikke veske på den skolen jeg jobber på. Men på en skole jeg jobbet på for noen år siden, på den andre siden av fylket, der brukte de vesker. (Bare for å bekrefte fordommene - veske på Sandvika i Bærum, sekk på Lillestrøm. :blunke: )


#22

LaBanga sa for siden:

Her i byen er det også ryggsekk, og Fjellreven ser ut til å være den som er mest populær.


#23

Isbjørn sa for siden:

Jeg bor i en sekkeby. Mulig noen bruker vesker, men det må være noen få.


#24

My sa for siden:

Overhørte forresten samtale mellom to kule jenter i 13-årsalderen inne på en butikk, ved Fjellrävenhylla. Snakket om hvor teit det var at alle har Fjellräven. "Skikkelig kleint når alle kommer med helt like sekker, slik er det i alle fall på B. skole, der har ALLE Fjellräven. Dritkleint". Så det er mulig det er på tur ut nå. :humre:


#25

Tjorven sa for siden:

Jeg sier på ingen måte at 3 000 kr er billig. Men det er overkommelig for langt flere enn vesker til 15 000.


#26

Guava sa for siden:

Det har kanskje noe å si hvordan man kommer seg til skolen?
Her er det en del som sykler og går et stykke. Jeg ser ikke for meg at det er behagelig å bruke tung veske om man skal sykle med den mange kilometer om dagen.


#27

Karamell sa for siden:

Nettopp.


#28

Elise sa for siden:

Jeg har jobbet som lærer i 6 år nå. Jeg husker ett klassetrinn hvor det var mange som brukte veske, men det var likevel et fåtall av elevene. (Kanskje 20 av 100.) På de andre trinnene er det kanskje 0-3 som bruker veske, og da ikke hele tiden, bare perioder.


#29

My sa for siden:

Her er både vesker til 3000 og vesker til 15 000 omtrent like uaktuelt som vesker til 100 000. Og heldigvis ikke noe tema.

Det eneste av den slags som kommer over 2000 kr her blir i tilfelle stor fjellsekk (og når det kommer til turutstyr og den slags så sitter pengene desto løsere blant folk her i nærområdet).


#30

veobra sa for siden:

Enig at det er stor forskjell i prisen. Jeg opplever begge deler som uaktuell pris på en veske. Sånn sett er det i samme kategori for meg.


#31

zinatara sa for siden:

Det vil jeg tro det er ganske mange jenter som fort kan spare til med litt lommepenger og pengegaver til jul/bursdag. Min datter har spart mye av lommepengene i et års tid, hun får 400 kroner i måneden og hadde også litt til overs fra bursdag og jul etter at hun kjøpte seg pc i jula. Så hun kjøpte nettopp nintendo switch og et spill til 3500 kroner. Altså har hun kjøpt både kjøpt pc og spillkonsoll for penger hun har fått i løpet av et år og kunne sikkert kjøpt 3 vesker til 3000 kroner dersom det hadde interessert henne mer enn teknologiske duppeditter. Og vi er på ingen måte rike.


#32

Tjorven sa for siden:

Nettopp. Det er poenget mitt. Vesker i den prisklassen er noe en god del tenåringer kan spare seg til - hvis det er det de prioriterer.

Jeg hadde ikke akkurat applaudert mine unger hvis de hadde prioritert merkevarer på den måten, men jeg hadde kunnet leve med det.


#33

Guava sa for siden:

Det finnes mange vesker jeg kunne levd med at ungene hadde kjøpt. Eldstemann har forresten en ganske kul og rimelig veske, men jeg tror det hadde vært helsemessig uforsvarlig å lesse den full av bøker og PC og sendt ham gående eller syklende mange kilometer med all tyngden på en skulder.


#34

IzziCreo sa for siden:

Eldste har går/har gått på sentrumskoler i Oslo, og det er visst ikke veldig utbredt. Men enkelte klikker bruker det. Selv kjøpte hun seg en Kate Spade håndveske på ferie i fjor for egne oppsparte penger (dog på outlet til -70-80% avslag), men synes nærmest det er kleint å gå med det så den står og støver ned. Hun vil ikke bli oppfattet som "berte-som-går-med-fancy-vesker"... Så i hennes miljø så er det ikke greia rett og slett. Her brukes det skolesekk, og nå er det Vans for hennes del, men det er ikke sånn at det er det alle har.


#35

Fløyel sa for siden:

Bør jeg slette mitt svar for å ikke undergrave fordommene? Day-bagene er forøvrig også mye brukt her.


#36

Tjorven sa for siden:

Ja, men den av mine barn som kunne finne på å kjøpe veske har 200 meter skolevei, og da faller akkurat det argumentet bort.


#37

allium sa for siden:

Obervert ventende på tog til skolen: 50/50 sekk og veske. Veskene for det meste Day. Kun én Fjällreven-sekk. Videregående-elever.


#38

Lavender sa for siden:

Enig. Men jentene her brukte enda dyrere logo vesker en stund, de ble byttet ut etter siste mediestorm om Mulberry vesker til ungdom, tror det ble litt ukult. Når jeg ikke vil at 7. klassingen bruker Day veske på skolen er det ikke merket jeg tenker på, men at det er veske og ikke sekk.


#39

Ru sa for siden:

Nærmeste ungdomsskole er mest sekk, men har også observert noen vesker.
Det var mye sekker på skolen til Knotten da jeg leverte han forrige uke, og det er en skole med, eh, litt annen demografi enn den nærmeste. :nemlig:

Dronningen/Knøtteliten hadde sikkert synes det var en god ide med veske. Hun er en jålebukk uten sidestykke til tider. Heldigvis er hun fortsatt så liten at Vampyrina er tingen. :knegg:


#40

Polyanna sa for siden:

Tittet litt da jeg løp til jobb midt i hordene av skolelever av alle størrelser i dag, og da jeg kom på å begynne å se etter det så så jeg en salig blanding av sekk og vesker.

Min ferske videregåendegutt skal bytte litt på, tror jeg er tanken, avhengig av om han skal ha med mye eller lite, sykle eller ta buss.

Og en del av tiden en sånn som dette, på hjul:

Jeg tenker at han er en smart fyr som klarer å vurdere selv om han får vondt i skuldrene eller ikke, sånt blander jeg meg virkelig ikke opp i.


#41

Bluen sa for siden:

Hør, hør! :knegg: (Og dette med å få sekk, både i grunnskolen og videregående, er jo helt gresk for oss på Romerike.)

3000 et billigmerke, ja. :knegg:


#42

Polyanna sa for siden:

:hviske: Bærum ligger i Akershus.


#43

Drømmedama sa for siden:

Her er det svært få vesker å se, nesten bare sekker på den videregående skolen her i nærheten. Mye Fjellreven, men det er enda vanligere på ungdomsskolen og det finnes en god del av dem på barneskolen også. I den ene sjetteplassen har ihvertfall 25 prosent av elevene Fjellrevensekker.


#44

Polyanna sa for siden:

Og ingen sa at 3000 er et billigmerke, men at det er en av de rimeligere av merkeveskene. Litt forskjell.

Men det kan man vel si hundre ganger nå, fra nå av kommer det uansett til å være opplest og vedtatt at "ja, mange på FP mener jo at 3000-kronersvesker er BILLIGVESKER, så..."
:krystallkule:


#45

My sa for siden:

Får de utdelt sekker på skolene i Bærum?

#46

Bluen sa for siden:

Er klar over det, gitt, siden jeg er fra Akershus - men de får vel ikke utdelt sekker i Bærum heller? Det var vel det Acsa skrev, at Akershus ikke deler ut sekker?


#47

Polyanna sa for siden:

Sorry, trakk det sammen med kontrasteringen av Bærum og Lillestrøm, leste sikkert litt fort. :sorry:


#48

Neket sa for siden:

Nei.


#49

Bluen sa for siden:

Jeg leste det ikke som at brukerne her synes 3000 er billig, men at det "går for å være et billigmerke", omtrent slik Karamell formulerte det.


#50

Anda sa for siden:

Jeg fikk den dustereklamen opp i min feed forrige uke. Første gangen jeg har klikka på et reint reklameinnlegg noensinne. Sinnafjes. Som nr 5, tror jeg. Gudbedre, så dumt og provoserende.

Ungdomsskoleeleven min (gutt) bruker forøvrig veske. En gummisak jeg har hatt i ca 20 år.


#51

My sa for siden:

Og jeg var overrasket over at det "går for å være et billigmerke" blant ungdom, og nevnt som en motsetning dyre vesker, og det helt uten å innta holdningen til FP-medlemmer som Polyanna beskriver.

#52

Polyanna sa for siden:

"Et billig merke-merke", skrev Karamell. Altså billigere enn de skikkelig dyre. Det er veldig forskjellig fra "et billigmerke", altså.


#53

Tjorven sa for siden:

Jeg leser nok "the dollhouse"/Nora Helmer til å ha fått med meg at Michael Kors er "merkeveske" for de som bor i favelaen. :nemlig:


#54

My sa for siden:

Ikke prøv deg på å blande Nora Helmer inn i dette, nå som jeg har bestemt meg for at du er en snobbete merkeslave, som hevder at MK er billigvesker. :knegg:

Når det gjelder reklamen så har jeg også reagert på det samme tidligere, når en eller annen elektronikkjede (expert, elkjøp e.l.) reklamerte med julegavetips til ungdommen, blant annet pc til 20 000, tror jeg det var. :gal:



#56

Pelen sa for siden:

Min har i en periode brukt bag (meget viktig at jeg brukte ordet bag og ikke veske), men nå bruker han sekk igjen ettersom ikke bagen (som ikke var dyr) holdt godt nok til alle bøkene. Det var en vanlig skulderbag han brukte.


#57

LaBanga sa for siden:

He he, og nå sutrer Bærumsfolk fordi de blir gjort narr av. :humre:


#58

Ru sa for siden:

Det er for øvrig relativt høy grad av Amandasekker i omløp der jeg bor. De er jo ikke akkurat billig.
Men det er jo en sekk, da. Og en god en, tross alt.



#60

Divine sa for siden:

:ler:


#62

My sa for siden:

Stigmatisering av barn som spiller på et navngitt fotballag?

#63

Maverick sa for siden:

Heming, mener du? :knegg:


#64

Lavender sa for siden:

Jeg synes den var vel stygg med grønt lag nordfra, gutter fra Romsås og klær fra kjedebutikker. Men så er jeg litt følsom når det harseleres med barn.


#65

My sa for siden:

Var det jeg mente ja. Aner ikke altså, jeg er ikke kjent, prøver bare å gjette på hva som kan oppleves som over grensa. Er det et oppdiktet lag? :blånn:


#66

My sa for siden:

Det var jo ikke laget fra Finnsnes som kom dårlig ut her da, tviler på at noen der vil ta det ille opp.

#67

Polyanna sa for siden:

Den harselerer med folk som harselerer med barn, da! Eller kunne tenke seg å gjøre det.

Enig med Mave, om noen blir hengt ut der, så er det Heming!


#68

Hønni sa for siden:

Det ser ut som de fleste jentene på bussen fra der jeg bor, Oslo Vest, har vesker. Det er ikke alle som har dyre vesker, men jeg hører om de med de dyre veskene, for mine sønner synes de er så teite som gidder å bruke penger på sånt, og at de har foreldre som lar dem. (Og det er jo jeg helt enig i!) Så joda. Her er det vanlig, dessverre.


#69

Tjorven sa for siden:

OK. Men dette er tonen i denne spalten, og jeg synes ikke at denne var verre enn ellers. Den spiller jo vilt på alle fordommer man kunne tenkes å ha.


#70

Tjorven sa for siden:

Både Romsås og Heming er helt reelle lag.

Heming holder til i Holmenkollen (sånn omtrentlig) og Romsås er øverst i Groruddalen.


#71

Lavender sa for siden:

Joda, jeg skjønner at det er mor Heming som henges ut her. Det er jeg som tar det ille opp på barnas vegne. For Nora Helmer har et bittelite snev av virkelighet med sin inspirasjon fra Linje 1, trikken som de kaller den, og CC Vest.


#72

My sa for siden:

Takk! Det var det jeg trodde, men ble litt usikker av spørsmålet til Maverick. Ja, det er jo Heming-spillerne det harseleres med her, ikke de fra Finnsnes eller Romsås. Så min tanke var at noen kan synes den går over streken fordi det handler om en navngitt sportsklubb, hvor det faktisk spiller ekte barn, mens det vanligvis handler om voksne, mer fiktive personer/gatenavn (som jeg riktignok ikke har helt kontroll på) etc.

#73

Tjorven sa for siden:

Og jeg det er vel nettopp dette jeg synes er litt morsomt med serien. For jeg er en slik som elsker når fordommer viser seg å stemme.

(Og så kjenner jeg masse koselige damer fra Heming-land som slett ikke er som Nora Helmer, så jeg vet jo at det ikke stemmer.)


#74

Tjorven sa for siden:

Dette er jo en problemstilling vi jevnlig diskuterer på FP. At mange føler at det er lov til å snakke nedsettende og karikert om vestkantfolk, mens det ville blitt ville protester om man snakket like fordomsfullt om en del på østkanten.

Jeg ler godt av godt karikerte spalter så lenge de sparker oppover. Så om det er Hemingmødre i Tesla, hipstere på Grünerløkka eller kunstnersjeler på Vålerenga så synes jeg det er morsomt. Det jeg ikke ler av er når man harselerer med folks elendighet og fattigdom.


#75

My sa for siden:

Enig. Selv der jeg føler meg skikkelig truffet selv. Eller kanskje spesielt da :knegg: (nevnte jeg at mannen min er Sunnmørsk gründer og teslaeier?).

Men poenget her er vel at det er godt som umulig å sparke oppover og samtidig treffe barn.


#76

Candy Darling sa for siden:

Som hemingmor kan jeg forsikre om at vi tar det med stor ro. :knegg: Dette gjør jo ikke narr av barn, bare av idiotmødre som tror sitt lag er det eneste i verden med grønne drakter. Det eneste litt stygge stikket må være at hun insinuerer at barna nordfra var mer overvektige, den synes jeg var på kanten - selv om den skal harselere med moren.


#77

Polyanna sa for siden:

Tilbake til skolevesker:

Det med at man får vondt i skuldrene av å bære vondt, er det noe dere bekymrer dere over for ungdom, egentlig? Jeg må si at jeg tenker "hans valg, hans problem" om akkurat det. :vetikke: (Tenker det samme om lue, votter og skotøy også. Det hjelper selvsagt at han ene er "aldri syk", hun neste er snusfornuftig. :knegg: )


#78

Neket sa for siden:

Jeg tenker det samme som deg, Polyanna. Min har veske. Hun er litt skeiv i utganspunktet (Skoliose) så jeg har bedt henne bære på den høyeste skulderen. :humre:

Men seriøst, min kunne f.eks hatt spesielle sko for å støtte ryggen. Legen mente det var ca null poeng å bruke penger på det til en tenåring. Hun hadde ikke brukt det uansett. Og som hun sier, "if it ain't broke, don't fix it". Hvis hun får vondt får vi justere det, men jeg gidder ikke bruke energi på å krangle om sekk vs veske.


#79

My sa for siden:

Nei, jeg er ikke nevneverdig bekymret for det. Det eneste jeg tenker på i den sammenhengen er å bruke veldig mye penger på dyr sekk eller veske, som bare blir liggende, fordi det viste seg at det ble for ubehagelig eller upraktisk å bruke den. Hvis man først skal kjøpe noe dyrt bør man ha tenkt godt nok igjennom det til at man er sikker på at det kommer til å bli brukt. Masse.

Jeg er gal nok til heller ikke å bekymre meg for om barnet eller ungdommen går en hel 17.mai med vonde sko, så lenge det er de skoa vedkommende absolutt vil ha, og derfor helt frivillig velger å lide seg gjennom dagen for skjønnheten.


#80

Niobe sa for siden:

Jeg brukte skulderbag på vgs og det første året jeg studerte. Etter det hadde jeg en bekkenløsning å ta hensyn til, og da ble skjeivheten vanskelig å håndtere. Men jeg synes ryggsekk er veldig vondt, jeg tror bare ikke jeg har skuldre og nakke som egner seg. (Og ja: Jeg har fått dyre, veltipassede ryggsekker. Vonde likevel.)


#81

Polyanna sa for siden:

Er du også champagneformet, Niobe? (Skrå skuldre)

Det er fordømt irriterende! :mumle: Bare det å dandere et sjal eller skjerf!


#82

Niobe sa for siden:

Ja, kanskje det er det jeg er? :gruble: Jeg opplever det som om skuldrene mine er for korte til å ha plass til skulderremmene.


#83

Fløyel sa for siden:

Burberry veske til kr 12.000,- er billig i forhold til Goyard veske til kr 50.000,- = billig er relativt. Begge deler er dyrt i mine øyne.

Jeg er ikke tilhenger av dissing, hverken den ene eller andre veien.


#84

-ea- sa for siden:

Haha, dette Nora-innlegget hadde jeg ikke fått med meg. Finnsnes er helt reelt, og har hatt grønne drakter siden tidenes morgen.


#85

My sa for siden:

Ja, jeg vet at Finnsnes er reelt da, jeg har vokst opp 6 mil unna. :knegg:

Var mer usikker på om Heming var noe som var diktet opp, som et fiktivt Oslo vest-lag.


#86

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns også ryggsekk er veldig ubehagelig, dyr og veltilpasset eller ei. Skuldrene liker det ikke. Mye bedre å bære i hendene og kunne bytte side.

(Jeg er overhodet ikke champagneformet, muligens heller bredskuldret).


#87

Guava sa for siden:

Ja med de kiloene bøker ungene bærer på så tenker jeg ikke bare "hans problem".
Jeg tenker annerledes om votter og skotøy. Med så mye trøbbel som jeg har hatt med nakke og skuldre unner jeg ikke ungene mine å få skjevbelastning som det kan ta lang tid å fikse.
Jeg skulle ønske jeg hadde fått mer fornuftige input i den alderen selv.


#88

Candy Darling sa for siden:

:tullerdunisse:

:knegg:

Heming har eksistert siden 1916 og er visstnok landets største fleridrettslag, i følge Wikipedia. :overlegen: "Hemingland", derimot, tror jeg ble oppfunnet av Henrik Langeland.


#89

My sa for siden:

Sorry altså, har ikke kontroll på alle landets idrettslag. Bare de litt større og sentrale, slik som Finnsnes og sånn. :knegg:


#90

Tjorven sa for siden:

Heming er klubben som trekkes frem hver gang det skal snakkes om hvor stor forskjell det er på idretten i øst og vest i Oslo. De har et særdeles flott anlegg og masse engasjerte foreldre, men litt for få teslaladestasjonet på parkeringen. Sistnevnte utsagn har jeg dog bare Nora Helmer som kilde for.


#91

meisje sa for siden:

Hemingbanen er blitt veldig flott. Likte den bedre før den ble så flott, når parkeringen var gratis og parkeringsvaktene ikke sirklet som gribber på småstressa tesla mammaer som skal levere poden til kamp :-)


#92

Candy Darling sa for siden:

Sant nok. Men litt mer oversiktlig og litt færre douchebags med Cayenne som parkerer deg inne fordi de skal bare, da. Pluss og minus. :knegg:


#93

Maverick sa for siden:

Det fine med idrettslagene på Søndre Nordstrand er at det alltids er parkeringsplass når man bare feier bort asken etter bilene som ble brent ned der natta før. :jupp:


#94

My sa for siden:

:grineler:

#95

Blånn sa for siden:

:jupp: :rofl:


#96

Neket sa for siden:

Real life Nora:

En venninne fra bøgda der jeg bor, i utkanten av et litt "finere" område har barn på skole i det fine området (de hører til den skolen). På foreldremøtet var det en mamma som presterte å si at hun ikke syns de barna med postnummer bøgda skulle gå på den skolen lenger, for det var tross alt Veldig Store Sosiale Forskjeller. :hehehe: Folk ass. Ingen som hadde feil postnummer var invitert i bursdagen til datteren til Nora heller.


#97

My sa for siden:

:what:


#98

zinatara sa for siden:

Her jeg bor er det en del med veldig god råd. Spesielt i sentrum. Jeg opplevde for noen år siden å være i en samtale som handlet om tenåringsjenter med acne-skjerf og hvor unødvendig det var å kjøpe så dyre accesories til unge jenter. Der ene dama sa: «Mine jenter får ikke acne-skjerf, de får heller låne et av mine. Helt unødvendig å for tenåringer å bruke penger på sånt.» Jeg lurer på om hun trodde hun var med på å motvirke kjøpepress ved at det var hennes skjerf de gikk med på skolen?


#99

Blondie sa for siden:

Vi bor også i en bydel som den Neket beskriver og vi har hørt mye rart på foreldremøter. :knegg: Blant annet moren som ville ta opp at hun syntes synd på barna som vokste opp i blokker og lurte på hva hun kunne hjelpe med i den forbindelse. Det er visst en menneskerett å vokse opp i villa med stor jage og epletrær. :gruble:


#100

Tjorven sa for siden:

Det er jo det som er så vanvittig skremmende. Det finnes faktisk noen Nora Helmer. Heldigvis er de relativt få.

Naboene mine skremmer meg med at det er sånn også på snuppas nye skole. Særlig dette med forskjellen på blokkunger og "barn som bor i ordentlig hus". Vi bor i rekkehus i et nybygd blokkområde, så jeg lurer på hvilken definisjon vi faller innunder. Det er første foreldremøte i kveld, så jeg er litt spent.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.