Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Okei, hva mangler dette kakebordet?

#1

Tallulah sa for siden:

40 gjester.

  • Sjokoladekake rund
  • Sjokoladekake firkantet
  • Eplekake
  • Gulrotkake
  • Tropisk ostekake
  • Pavlova
  • Rullekake
  • Sukkerbrød med vaniljekrem og toastet kokos
  • Iskrem
  • Twist

Jada, er halvt sunnmøring.

(festen er over, bare oppdatering i innlegg 153)


#2

Candy Darling sa for siden:

Nada.

Hilsen hel vestlending. :knegg:


#3

Candy Darling sa for siden:

HVIS det hadde vært vår familie, hadde den manglet verdens beste og oreokake. Men ikke på grunn av mengde eller behov.


#4

allium sa for siden:

Det er absolutt nok, men jeg ville gjerne hatt en moussekake, bringebær eller pasjonsfrukt for eksempel.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Mangler og mangler ... Det ser rikholdig ut. Jeg ser alltid etter suksesskake eller Kvæfjord, men det er bare fordi jeg forbinder det med kakebord. Det er jo noe for enhver smak der.


#6

Tallulah sa for siden:

Godt å vite! :humre:

Jeg har en tropisk ostekake? Den er veldig moussete. :nemlig:

Jeg har vurdert suksessterte. :jupp: Kvæfjord syns jeg er verdens grusomste kake. :knegg:

Men burde jeg ha noe mer konfektaktig? Gjærbakst? Alt er liksom veldig "kakete", bortsett fra Pavlovaen.


#7

Erica sa for siden:

Jeg elsker jo alt med sitrus i, så jeg ville hatt en sitronpai eller key lime pai. Og kanskje en nøttekake om ikke konfirmanten er allergisk.


#8

Lorien sa for siden:

En kringle kanskje, og suksessterte.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, har vurdert noe sitronaktig. Og kringle. Herregud, jeg er helt dusteredd for å ha for lite kake. :himle:


#10

Toffskij sa for siden:

Tror en av gjestene dine skal videre til oss og spise mer kake etterpå, om det er noen trøst (hvis det er på lørdag)? :knegg:


#11

Tallulah sa for siden:

Haha, ja. Men den gjesten får "minst" da, på grunn av allergier. Vedkommende kan "bare" spise sjokoladekaka og ostekaka, tror jeg.


#12

m^2 sa for siden:

Hvis noen av gjestene har cøliaki eller tilsvarende har du "litt lite" utvalg der. (og twist har gluten)
Men det er jo litt særinteresse igjen :D

Som ikke-kakeperson og en som ikke liker sjokolade, ville jeg tenkt noe moussegreier (som du jo har) eller dronning maud pudding (som har sjokolade men dog) elns, og noe med krem.


#13

Frøy sa for siden:

Det mangler saltstenger, hilsen hun som alltid har behov for noe salt.


#14

Lorien sa for siden:

Fruktsalat i en stor bolle, med pisket krem i en skål ved siden av. Og evt hakket sjokolade til å strø over. Friskt og godt.


#15

Tallulah sa for siden:

Gulrotkaka og pavlovaen er tilpasset dem som ikke tåler gluten, melk, sjokolade eller soya. Sjokoladekaka og ostekaka er tilpasset dem som ikke tåler egg. Ingen har nøtter. Om jeg baker en sitronkake er den også gluten- melk- og soyafri, og jeg vurderer å kjøpe inn is i varianter alle kan spise.

Ja, jeg har tenkt litt på at det ikke er noe for dem som vil ha bløtkake eller marsipankake. :grubler: Jeg kan ikke fordra noen av dem selv, så jeg tenker dessverre ikke alltid på det. Den med kokos har sukkerbrød og vaniljekrem da.


#16

Tallulah sa for siden:

Det blir chips, samt oster og salt kjeks (og annen kjeks)! :jupp:

Ja! Det hadde jeg egentlig tenkt på, og glemt litt igjen. Det må jeg ha. Takk for påminnelsen.


#17

m^2 sa for siden:

Og du har pavlova! Det dekker jo både bløtkake/marsipankake og verdensbeste-sjangeren tenker jeg :nemlig:


#18

Lyppa sa for siden:

Lemon curd smaker godt på pavlova hvis det kan fylle sitronkvota:jupp:


#19

Tallulah sa for siden:

Tar for øvrig gjerne i mot tips til kake uten gluten, melk soya og kanskje også egg, for gulrotkaka ble ikke helt vellykket. :mumle:

Men da kan ikke melkeallergikerne spise den lenger. Ellers er det en god idé. :nikker:


#20

Erica sa for siden:

Det går nok an å lage lemon curd uten melkeprotein.


#21

Tallulah sa for siden:

Ja, vet noen bruker olje og sånn i stedet for smør, men har jeg bestemt meg for å bruke Oatly vaniljesaus og tykne til vaniljekrem.


#22

millact sa for siden:

Du mangler ingenting, men en skål friske jordbær er godt.


#23

Zulu sa for siden:

Blir det noe særlig med småbarn? I så fall er «håndmat» som boller eller muffins gjerne en slager.


#24

Tallulah sa for siden:

Men nå fikk jeg en idé, siden den gulrotkaka ble litt mislykka. Jeg lager den lyse, glutenfrie kaka til Toro, tilsetter litt sitron i røra, og lager sitronglasur!


#25

Tallulah sa for siden:

Ja, noen. Tre stykker i barnehagealder. Jeg skal vurdere boller. :nemlig:


#26

millact sa for siden:

Kransekake synes jeg du mangler.


#27

Malama sa for siden:

Desserter, siden jeg er opplært til 1/3 desserter på et kakebord. Fruktskål teller, ellers kan neten pavlova teller som en da om du ikke har fruktskål. Men altså, karamellpudding, det mangler absolutt etter min erfaring. Sjokolademousse? Gele om det er en grei andel unger, men faktisk er det godt for voksne også sånnsett. Eller is?

100% sunnmøring


#28

Neket sa for siden:

Enig. Men jeg tror du har nok, jeg bare syns det alltid skal være kransekake. :nemlig:


#29

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har tenkt at det kanskje er litt lite dessert-aktig. Hm. Pavlovaen kommer til å ha masse frukt og bær da. Og det er is. Og muligens fruktsalat. Ingen av ungene er supergira på gele, faktisk.

:knegg:


#30

Ellisiv sa for siden:

Det er mer enn nok! :) I vår familie hadde kransekake manglet - Det hører til i en konfirmasjon hos oss.

Lykke til!


#31

mkj sa for siden:

Har du sett sånn pavlova-taco? Man setter fram bær, krem og minipavlovaer, såsetter de dem sammen selv. Da vil du kunne tilpasse for alle unntatt dem som ikke tåler egg.

Ellers høres det mer enn nok ut.


#32

Malama sa for siden:

Ca alle de voksne i min familie ville savnet karamellpuddng. Altså, sånn lagd, ikke sånn fra syntetisk pose.

Heldige meg har også slektninger som ville tilbydt seg å lage dem. Ja, to. Det er et must på alle store kakebord i min familie (som dog fort har vært opp mot det dobbelte av ditt antall gjester, så kanskje bare en ja...)


#33

Tallulah sa for siden:

Ja jeg husker det godt fra barndommen at karamellpudding alltid var med. Jeg har aldri laget det selv, faktisk. Usikker på om jeg får tid. Eller hadde det vært gøy!


#34

Malama sa for siden:

Jeg har heller aldri prøvd, og baserer meg nok heller på at jeg til konfirmasjon inviterer den av mine tanter som er god på dette, så får hun i oppdrag å lage. Hun lagde til bryllupet vårt også.

Greit at jeg begynner å planlegge hvem som skal lage hva ja... det er jo bare sånn i 2023 og 2027 og 2032 eller noe sånt at vi skal ha konformasjoner...


#35

ElinM sa for siden:

Du mangler lefse og gomme for at det skal bli fullkomment, hilsen trønder.


#36

Taien sa for siden:

Du mangler meg til å smake på alt! :nemlig:


#37

isola sa for siden:

Enig i at kransekake mangler.


#38

millact sa for siden:

:jupp:


#39

Erica sa for siden:

Ja, for all del, du har nok kake, det er ikke det. Jeg tror ikke du går tom for kake, så mitt forslag var heller ut fra hva jeg kunne tenkt meg på kakebordet. Det går jo an å lage noe dessert i stedet, eventuelt. Jeg tenker i hvert fall at det er lurt at du tenker ut noe du kan lage i god tid på forhånd, for det blir ofte nok når det nærmer seg dagen.


#40

Millen sa for siden:

Muffins kan være bedre enn boller. Toro funker bra.
Hilsen mor til barn som ikke liker boller i noen som helst form.


#41

apan sa for siden:

Du har mer enn nok, trenger ingenting mer.


#42

Einhyrningur sa for siden:

Noe bakete. Boller, kringle eller aller helst vaniljesnipper.


#43

My sa for siden:

Ja Du har jo mye da, og trenger egentlig ikke mer. Hvis det var hos oss, og jeg skulle tilføyd noe mer, hadde det vært kransekake (til og med glutenfri) og smurte lefser. Men det er mye fordi jeg har folk (mor/svigermor) som bidrar med dette. Jeg hadde ikke laget det selv, det har jeg ikke utstyr til.

Det jeg synes er greit med akkurat denne typen kaker er at jeg er veldig glad i mat, og dermed ofte mett etter maten, og ikke orker så mye av alle de mektige store kremkakene og sjokoladekakene. Men jeg synes det er veldig godt med bare en liten søt bit til kaffen. Og da er det ypperlig med en liten kransekakebit eller lefsebit. Men twisten du har oppfyller det behovet, så jeg hadde ikke savnet det om jeg var i ditt selskap. Jeg hadde elsket at det var twist. :knegg:

Hadde sannsynligvis hatt marsipankake også, men det hadde ikke vært i tillegg, men snarere i stedet for noe av det du har på lista di. Ellers blir det alt for mye.


#44

Fløyel sa for siden:

Kransekake er ideelt for de som ikke tåler gluten eller laktose. Kjekt å ha i fryseren ved senere anledninger også.


#45

mina sa for siden:

Jeg synes hjemmelaget karamellpudding hører til på et skikkelig kakebord :)
Her på Sunnmøre er det veldig ofte også lefse på kakebordet. :nam:


#46

Stompa sa for siden:

Vi hadde moltekrem og krumkaker. Dette var etter Herremannens ønske, og det eneste han hadde sterke følelser om (han var til og med selv og plukket moltene høsten før), og det var utrolig populært. Etter Frøknas ønske hadde vi lefser.

Jeg hadde nok ellers blitt glad hvis det var noe a la kringle på bordet, men ikke savnet det hvis det ikke var der.


#47

millact sa for siden:

Hvis det blir noe igjen, da. Fikk verdens beste kransekake på 17.mai. Den forsvant fort.


#48

ingling sa for siden:

Jeg er også halvt sunnmøring, og kom på at jeg må lære meg å lage familiens karamellpudding.

Sånn ellers: jeg synes du har helt nok. Jeg ville blitt glad for noen friske bær, eventuelt.


#49

C3PO sa for siden:

Helt enig i at noe med karamellsmak hadde utfylt bordet. Karamellpudding er nevnt - ellers er det en del annet. Banoffee pie eller millionaire's shortbread er gode og enkle å lage.


#50

Polyanna sa for siden:

Svigermor hadde sagt kransekake og marsipankake. Men hun hadde også stilt med begge deler, så da er det lov. :knegg:

Ellers syns jeg det var et variert og rikholdig kakebord, og veldig omtenksomt for alle mulige hensyn!


#51

Tallulah sa for siden:

Takk for innspill alle sammen! Jeg har egentlig lyst til å lage ALT dere foreslår, men siden jeg ikke har så mye tid så tror jeg at jeg kjøper en kransekake, lager en gluten- og melkefri sitronkake også kommer det en gluten- og melkefri (og muligens eggefri) moussekake til.

Egentlig enig med den karamellpuddingen, men ovnen blir opptatt i kveld med pavlova, og tror rett og slett ikke jeg får tid.


#52

Input sa for siden:

Hvis du ikke er veldig glad i sitronglasur, kan jeg anbefale å lage den som lemon drizzle cake. Mannen min bruker den lyse glutenfrie kaka til Toro som base og gjør den om til drizzle cake. Det blir veldig saftig og godt. (Hilsen glasurhater)


#53

Hondacrv sa for siden:

Potetgull, sånn at alle orker meir kake.


#54

Tallulah sa for siden:

Jeg ELSKER glasur og er ikke så glad i sånn sukkerkrønsj. :knegg: Men takk for godt tips, altså. :nikker: Jeg pleier å dynke sitronkakene en del, slik at de får skikkelig med sitronsmak.

Potetgull blir det!


#55

Input sa for siden:

Det blir ikke sukkerkrønsj i det hele tatt. Kanskje det er meningen at det skal være det og mannen gjør det feil? :undrer: Jeg har ikke smakt sånn kake laget av noen andre enn ham. Men hvis du liker glasur er jo den saken grei - da blir det et bra kakebord!


#56

Charlie sa for siden:

Mangler jo absolutt ingenting på det kakebordet. Kanskje bortsett fra meg ved siden av, med stor tallerken. :knegg: :vilha:


#57

Daisy sa for siden:

Jeg synes du mangler noen saftige nøttebaserte kaker!
Hadde laget suksessterte i alle fall, den liker alle i familien vår og den er glutenfri.


#58

GinaK sa for siden:

Det er veldig flott kakebord.
Alle har jo sin favoritt så det blir litt håpløst å synse. Du kjenner dine gjester.
Vi pleier ikke å ha så mange sånne mettende kaker.
Siden det er jeg som bestemmer hva som skal lages når vi treffes, fordi det alltid skjer hos oss, så lager jeg mer moussekaker som ikke er så mettende og da har vi plass til mer. :p

Hos oss må det være oreokake, marsipankake, gulrotkake, verdens beste, pavlova og kanskje snickerskake og daimiskake. Ihvertfall de 5 første.
Og litt oppskåret frukt. Og is til de 3 minste.

Er det til helgen? Lykke til med festen.


#59

IzziCreo sa for siden:

Takk, Tallulah, nå synes jeg vi har et stusselig kakebord i forhold :dåne:

:knegg:

Jeg synes da, naturlig nok, at du ikke mangler noe som helst :humre: Så nå går jeg til kjøkkenet for å lage mer... :knegg:


#60

Polyanna sa for siden:

Glasurhating?!? :tullerdu:

Glasur er minst 80% av poenget med kake. :nemlig:


#61

Polyanna sa for siden:

Jeg våknet forresten morgenen konfirmasjonsdagen med kakepanikk og lagde muffins. :knegg:


#62

My sa for siden:

Jeg er en gelehater. :nemlig: Men glasur går bra.


#63

IzziCreo sa for siden:

Amen, sista! :nemlig:


#64

Fløyel sa for siden:

Det er altså 5 personer pr kake + is og twist, som man skal fortære etter en middag. Normalt beregner man vel 11-12 pers på en 24" kake? Har dere dessert også?

Sånn helt realistisk, hvor mye kake spiser man etter middag? Jeg kjenner til "panikken" over å ikke ha nok, men realistisk sett.


#65

Nasse sa for siden:

Vi hadde 2-3 kaker til noen og tjue gjester. Vi hadde mye kake igjen....


#66

isola sa for siden:

Jo, men dette regnestykket gjelder ikke for sunnmøringer.


#67

Fløyel sa for siden:

:knegg: Bøtt still lizzm.

Her fant jeg en slags "fasit"

Dvs. i verste fall 8 kaker av 20 cm gir 12 kakestykker, dvs 96 rause kakestykker totalt, gir 2.4 rause kakestykker pr pers. Og det er worst case scenario.


#68

Miss Norway sa for siden:

Dette. Det er jo fest.


#69

Malama sa for siden:

Som sunnmøring kan jeg gå god for at man spiser da 2-3 kakestykker hver!

Og det er jo ikke rett etter middag. Det legges inn et par tiner pause nettopp av den grunn.


#70

millact sa for siden:

Jeg hadde kanskje smakt på tre kaker, maks, små, tynne stykker.


#71

millact sa for siden:

Ikke i en konfirmasjon, vel? Man rekker da ikke noen timer pause?


#72

Nextlife sa for siden:

Jeg synes det er et komplett kakebord og vel så det, og har lyst å gi deg stor applaus for en utrolig raushet i forhold til gjestene dine. Du tenker virkelig på hver og en av de. :hjerter:


#73

Marla Singer sa for siden:

Oh! Det mangler jo absolutt ingenting, men jeg stemmer også for noe med sitron hvis du vil lage enda mer.


#74

Malama sa for siden:

Jo? Det er jo derfor jeg ikke ville valgt så den seremoni da rett nok, men 1-2 timers pause i alle fall, fra middag/koldtbord til kakene settes frem er det alltid i konfirmasjoner med sunnmørsk kakebord, i både min og mannens familie i alle fall. Nettopp for å la plass til mye kake. Kakebordet er ikke dessert. Det er kaffi som serveres etter en pause.


#75

My sa for siden:

Aldri vært det i noen av konfirmasjonene jeg har vært i, verken de på Sunnmøre eller de på Østlandet. Det vil si det har jo vært en liten pause mens maten (koldtbordet) har blitt ryddet av og kakene satt fram, men det har vært snakk om maks en halvtime, så vidt tid til en liten benstrekk og litt frisk luft mens hjelpen har ordnet i stand. Det har ikke vært annen dessert, kakene har vært desserten. Eller, det har gjerne stått noe dessert på kakebordet sammen med kakene da, som multekrem, karamellpudding, riskrem etc. Men det har kommet rett etter middagen.

#76

Malama sa for siden:

Helt vanlig med pause i alle jeg har vært i, både barnedåp og konfirmasjon, men har jo begrenset erfaring utover min og mannens slekt da.


#77

polarjenta sa for siden:

Jeg er også vant med at det er en pause, men den er ikke så lang da, max en time. Og de gangene det har vært såpass lang pause så har det skyldtes at det kom ekstra folk til kaffen, og kakene har måttet vente til de gjestene ankom. Syns egentlig det er greit at det ikke er så lang pause, både i dåp, konfirmasjon og bryllup.


#78

Olvina sa for siden:

Vi har det på same måten som Malama, gjeld både familien og vennar. Vi er midt i konfirmasjonsrushet her, skal ha same opplegg sjølv og det gjeld visst absolutt alle dei andre konfirmantene vi kjenner til også.

Vi skal forresten vere ca 40 stk og ligg an til å få, og bake sjølv totalt 14 kaker. 2-3 dessertar kjem i tillegg.


#79

GinaK sa for siden:

Oi, hvor mange timer varer konfirmasjonene da hvis det er sånn hastverk med å få kakene på bordet ?


#80

My sa for siden:

Tror ikke det er snakk om hastverk, det er bare slik det er vanlig å gjøre det. Bort med maten - fram med kakene. :vetikke: Har aldri tenkt på at det skulle være opphold i selskapet egentlig.

#81

polarjenta sa for siden:

Jepp, sånn tenker jeg også. Sist konfirmasjon jeg var i så var det koldtbord kl 16, vi var hjemme kl 20, syns 4 timer var helt greit jeg. Føltes ikke som stressende heller.


#82

Olvina sa for siden:

Pausen her blir brukt til å prate med dei du ikkje sit saman med ved bordet, strekke litt på beina, fotografering av konfirmant, åleine og saman med familiemedlemmer og fadrar. Ungane kan få avreagere litt med å herje på litt ute med fotball på plenen o.l. Vi set også fram litt brettspel til dei, om nokon vil det.

Vi skal ha seremoni kl 12 og reknar med at vi er ferdige med selskapet i 18-19-tida. Vi har ikkje så mykje mingling og opplegg før middagen, det tek vi mellom middag og kakebord.


#83

polarjenta sa for siden:

Alt det der rakk vi, DVs det var ikke mulighet for brettspill og ikke fotballspilling, men ungene var utenfor lokalet. Det var tid til å snakke med de man ville snakke med, og man fikk tatt bilder av både konfirmanten alene, sammen med foreldre og faddere. Så det at pausen mellom mat og kaker ikke er så lang betyr ikke at man stresser seg gjennom dagen.


#84

løve70 sa for siden:

Pause mellom middag og kaker er vanlig her og. Selvsagt lengre pause dersom man har dessert også (det synes jeg personlig fort blir litt mye da...)


#85

My sa for siden:

Sist konfirmasjon jeg var i (tidlig i mai) var det såpass dårlig vær (som i sidelengs sludd, og snø på bakken) at det ikke fristet noen å være ute. Og lokalet var såpass trangt at det var lite tumleplass. Vi minglet og fotograferte etc, men det var ganske fort unnagjort. :knegg: Men det var en hel del tid til sånt før maten begynte da, der folk snakket sammen, konfirmanten åpnet gaver etc. Og mange pauser med tale og underholdning underveis.

I en konfirmasjon jeg var i fjor var det fint vær og fine omgivelser. Det var litt lenger tid mellom mat og kaker der, det vil si fortsatt ikke så mye lenger tid enn det tok å fjerne maten og sette fram kakene, men det ble skravlet og somlet mye i denne prosessen. De hadde ikke serveringshjelp, men mange av gjestene hjalp til, og det var også veldig sosialt. Der var vi desto lenger på slutten. Altså kakene stod framme, og vi satt ved bordet først, så etter ei stund begynte folk å bevege på seg, mange tok med asjett og kaffekopp og gikk ut, ungdommer spilte kort, unger lekte boksen går utenfor etc, folk tok en ekstra kaffekopp og gikk inn og tok et ekstra kakestykke etc litt sånn utover.


#86

polarjenta sa for siden:

Ja, det var jo ikke sånn at det var satt et sluttklokkeslett, men når folk begynte å gå(de med små unger som det nok nærmet seg sengetid for) så ble det liksom en naturlig slutt. Det var ikke ideelle uteforhold i den konfirmasjonen jeg var i sist, men ungene var nå litt ute likevel.


#87

Candy Darling sa for siden:

Vi hadde quiz og gaveåpning mellom mat og kaker. Det var veldig deilig å la maten synke litt.


#88

My sa for siden:

Ja, jeg synes også det er godt å la maten synke litt før kaker, jeg orker ikke mye kake eller dessert rett etter mat. I den siste konfirmasjonen jeg var i hadde det blitt for lenge med to timer.


#89

millact sa for siden:

Skulle til å spørre om det samme?

Var i konfirmasjon i Oslo i høst. Kirken startet kl 11. Så gikk vi (til fots) hjem til min bror der selskapet ble holdt og spiste nok i 13-tiden. Satt til bords til 1630-ish. Da begynte vi å gå for å rekke bane ned til tog.


#90

polarjenta sa for siden:

Hadde dere spist kaker også i den perioden?


#91

Malama sa for siden:

Avslutter man så tidlig som 1630 må det vel kanskje gå i ett ja, jeg er mer vant til at det var er til 19-20 jeg da.

Vi var i kirken 12 nå sist, også var det et stykke å kjøre til lokalet så ikke mat før 1430, vi rakk fergen hjem kl 20

Det aner meg herved hvordan folk utenfor sunnmøre klarer seg med 1 kakestykke, det serveres rett etter maten. Jeg er vant til at åpning av gaver, mingling, fotografering og enda mer mingling, ungene ute og inne og snakke med folk man ikke treffer så ofte skjer i den halvannen eller mer timen fra man har spist til det begynner å lete frem kakene. Skikkene er forskjellige, mellom steder og mellom familier. Jeg synes jo seremoni i 14-15 tiden som noen synes høres flott ut, virker ekstremt sent, men det er jo fordi jeg altså har medberegnet et relativt langt selskap i mitt hode.


#92

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri vært i et middagsselskap der det er blitt spist kaker like etter middagen. Men det er antakelig fordi det alltid har vært dessert, og da blir det altfor tett. I vår egen konfirmasjon nylig hadde vi først «mingling» (litt snobbete ord, men i mangel på noe bedre), deretter middag, så gikk vi fra bordet, det var mer skravling, vandring i hagen, så bildepresentasjoner og quiz og slike ting, så kaker og kaffe. Holdt på totalt fra 15.30 til ca 21.


#93

polarjenta sa for siden:

Men altså; sånn som i den konfirmasjonen jeg var i for et par uker siden, så var det jo ikke sånn at kakene kom på bordet med en gang vi var ferdig å spise, Maten ble jo ryddet av, det ble vasket opp, så kom kakene. Jeg var der som sagt fra 16 til 20, og syns helt ærlig det var lenge nok. Dette var en konfirmasjon med få taler, det var ikke noe underholdning sånn ellers heller(type quiz og sånn) og det syns jeg er helt greit. Jeg følte at det var god tid til alt. Det viktigste er jo at man gjør det som føles rett for en selv.


#94

Input sa for siden:

Jeg var i konfirmasjon forrige helg, og da begynte gudstjenesten klokka 13. Jeg synes det var i overkant seint, men vi hadde et godt stykke å kjøre på kvelden. Vi spiste klokka 15, og vi dro 18:30, da rakk vi bare så vidt å spise kaker. Noe tettere enn det hadde ikke vært mulig, og jeg, personlig, synes det ble alt for kort tid mellom mat og kaker.


#95

Charlie sa for siden:

Vi har hatt kakebordet som dessert. Det ble avsluttet ved bordet når konfirmanten takket for at gjestene hadde kommet og for gavene. Så var det benstrekk med hagevandring og mingling, ringspill og såpebobler for kidsa. Etter at bordet var ryddet av av restauratøren, begynte de å dekke klart til kakebuffeen. Det ble en helt organisk overgang, da kakebordet var klart ble det annonsert at kaffe var servert, og så gikk folk og hentet etter hvert som de hadde lyst til det. Selskapet begynte kl. 14, og det var vel stort sett oppbrudd kl. 18. At vi skulle hatt 1-2 timer pause på midten hadde blitt altfor lenge for oss. Men nå har ikke vi dessert, og mange vil ha lyst på en kopp kaffe etter maten. Vi hadde flere taler ved bordet, men ikke kahoot, lysbildefremvisning og hvahardu, som noen bruker.


#96

Fløyel sa for siden:

Vi hadde en liten pause mellom middag og kaker, akkurat hvor lenge husker jeg ikke.
Men det ble tatt bilder, skravlet, benstrekk o.l.

Vi hadde mange tilreisende, 2 timer kjøring unna, seremonien i kirken startet kl 12 og vi var ferdige ca kl 19.00. Lenge nok.
Hadde store mengder med kaker igjen, hadde 2 ettermiddager med "kake-reste-fest". Jeg følte vel at hele dagen "gikk-i-ett" helt naturlig.


#97

My sa for siden:

Det er omtrent slik det har vært gjennomført i alle de konfirmasjonene jeg har vært i (også de på Sunnmøre :knegg: ). Det vil si det har variert om alle har satt seg til bords samtidig når kakene er servert, eller om man har gått til og fra og hentet seg kake etter hvert. På mannens side (den Sunnmørske) er det tradisjon for mye mer sang, taler og underholdning enn på min side, så der har alle satt seg til bords samtidig når det har vært kake ("bordet nærmest vinduet forsyner seg først" etc), for det er flere taler og sanger som gjenstår. På min side er det mer uformelt, en tale eller to i starten av middagen, deretter bare skravling og ingen regi. Så der har folk gått litt til og fra, ute og inne, og tatt kaker når man har hatt lyst.

#98

tink sa for siden:

Jeg synes at det kakebordet du skisserer ser ut til å være både nok og variert nok etter hva jeg ville likt både som gjest og vertinne. Selvsagt er det for mye kake, men det skal bugne i en konfirmasjon. Kanskje har man også tenkt at det kan være greit å ha litt til overs for restefest med venner eller for de som skal reise hjem dagen etter?

Mengdemessig tilsvarer det som vi hadde i vår konfirmasjon for noen uker siden (43 gjester). Det bør være noe som smaker både for allergikere, voksne menn på 60 + og småbarna. Også har selvsagt ulike familier noen tradisjoner for hvilke kaker som "skal" være med på et slikt kakebord. I likhet med mange andre ville jeg også muligens savnet kransekaka. Den er dessuten helt kurant å kjøpe ferdig og veldig allergivennlig.

Kommer fra en kultur der det i bryllup helst skal være en eller to uåpnede kaker igjen etter festen... :gal:


#99

Polyanna sa for siden:

Mengden er jo ikke poenget, men mangfoldet, at det skal være noe for enhver smak og litt til.

Det er derfor man har restefest.


#100

millact sa for siden:

Ja, det hadde vi, men ikke Sunnmørsk kakebord. Vi var 16 stk så vidt jeg husker, hadde kransekake og tre andre kaker tror jeg. Holdt i massevis.

Buffet til mat, alle hjalp til med å rydde (noen gikk nok ut på terrassen i finværet), så ble det servert kaker. Det var ikke underholdning, tre-fire taler. Yngste var min sønn som da var straks 10. Gavene ble pakket opp mens vi ryddet av tror jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.