Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Regifte gaver med firmalogo?

#1

Hyacinth sa for siden:

Dette høres kanskje helt på trynet ut. Men saken er at etter å ha vært kommunalt ansatt (og dermed ikke vant til firmagaver) i mer enn tjue år, har mannen fått jobb i en virksomhet som til stadighet deler ut saker og ting i alle slags sammenhenger. Det er flotte ting (og med firmalogo på), men vi trenger dem ikke. Jeg skal ikke engang si hva jeg synes om denne praksisen rent miljømessig. Vi har prøvd å forhøre oss om andre kan trenge det, men vi har ikke fått noen napp, egentlig.

Er det innafor å gi vekk sånne ting som gaver? Jeg må innrømme at jeg synes det er litt merkelig å gi vekk noe med tydelig logo på. Men kanskje jeg ikke skal tenke på det? Det viktigste må jo være at noen får glede av gjenstanden?


#2

Floksa sa for siden:

HELt klart innenfor. Og slikt er også genialt som basarpremier om du har noe slikt i nabolaget.


#3

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg dessverre ikke.

Mannen min er enig meg meg, altså, men han mener likevel at større gjenstander med firmalogo skal forbeholdes folk som har tilknytning til virksomheten. Det er vanskelig å forklare hva jeg mener uten å si hva han driver med, og det vil jeg ikke, men jeg skjønner hva han mener.


#4

Magica sa for siden:

Hvis du tenker det er noe andre kan ha glede av eller nytte av: kjør på!


#5

Hyacinth sa for siden:

Her en dag kom han hjem med en flott salt-/pepperkvern. God kvalitet. Etter å ha vridd hjernen, kom vi fram til at vi alltid har savnet pepperkvern på mine foreldres hytte. Så det blir julegave dit.


#6

ingling sa for siden:

Mye bedre å gi bort enn å kaste eller la liggende i en skuff, vel? Jeg hadde antakelig spart noe til sånne typiske "vi trenger en premie til loddtrekning" som det myldrer av her nå for tiden (noe som minner meg på at jeg trenger en til mandag...).


#7

zinatara sa for siden:

Jeg tenker at det er helt greit. Mannen fikk i mange år ulike glass fra hadeland glassverk med et symbol fra firmalogo nokså diskret trykket i glasset og de hadde jeg nok tenkt at hvem som helst kunne bruke. De liker veldig godt å gi kjøkkenrelaterte ting egentlig, vi har også knivsett, stekepanne, gryte og andre ting derfra. Jeg hadde ikke hatt problem med å gi dette videre dersom vi ikke trengte det selv.

Jeg hadde nok tenkt at ting som klær eller bager med firmanavn på nok ikke er ting jeg ville gitt bort, det er jo sånt som sender et signal om at du jobber et sted.


#8

liefje sa for siden:

Egentlig utrolig latterlig at firmaer "ødelegger" ting med å trykke sin firmalogo på dem. Hvorfor i all verden, liksom. Hvis det står "Equinor" på en flott blomstervase blir det jo bare dumt.

Det er greit å gi bort sånne ting, men det er jo samtidig fullstendig klart for mottaker at dette er noe jeg ikke har betalt for, så jeg ville nok alltid gitt noe annet i tillegg. Egentlig idiotisk, men likevel.

Jeg har flere ganger fått tilgang til flotte produkter fra min manns jobb uten logo med fra firmaer han har jobbet i. Disse har jeg ofte gitt videre, men da som tilleggsgave. For eksempel har jeg kjøpt godteri og fylt i en skål fra jobben. Eller kjøpt en toalettveske og fylt denne med kosmetikkprodukter fra jobben.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg syns egentlig mannen din burde lobbe for å få gjort om på praksisen i firmaet sitt. :humre:

Vi (på jobben altså. Jeg er en av dem som har ansvar for å få slikt produsert) har hatt en gjennomgang av merch vi har med logo på, og begynt å bli flinkere til å spørre oss selv: Er det så fint at folk vil bruke det? Er det noe folk vil assosieres med? Er det nødvendig, eller har folk alt for mye av det allerede? Er det bærekraftig og etisk produsert?

Det er jo en rekke firmaer jeg ikke vil reklamere for, eller som jeg syns har noe fin firmalogo. Men så er det andre igjen som jeg liker. Astrup Fearnleys tekstilnett er for eksempel en sterk sosial markør i Oslo. :knegg:

Så jeg syns det er litt vanskelig. Man legger bærekraftansvaret over på mottaker, i stedet for hos den som har gitt det bort i utgangspunktet; nemlig firmaet.

(enda en tilleggsdimensjon: jeg elsker når jeg finner reklamemerch fra gamle dager på loppis. Vi får håpe våre barnebarn gjør det samme, for det er mye av det)


#10

Turban Smukk sa for siden:

Jeg synes det er litt rart, helt ærlig.

Men det er jo ikke helt logisk, jeg digger bærenettet mitt med logo fra en kulturinstitusjon i New York, men sekken med Gjensidigelogo er jeg ikke like glad i. Om jeg hadde fått sistnevnte i julegave fra noen som jobbet i Gjensidige hadde jeg stusset litt.


#11

frukt sa for siden:

Bedre å gi bort enn at det støver ned. Jeg har selv noen ting med ulike logoer på som jeg har fått av min far. :jupp:

Ellers enig i at det er en litt unødvendig praksis.


#12

Teofelia sa for siden:

Jeg er kjerringa mot strømmen. Siden du spør: Jeg hadde syns det var litt merkelig å få en julegave med firmalogo på. Ikke at jeg hadde syns det var galt, men jeg hadde nok tenkt at mottakers motivasjon ikke først og fremst hadde vært å glede meg, men heller bare å få gitt bort noe som man tilfeldigvis hadde for hånden eller ikke trengte/ville ha selv.

Å få noe som virkelig, virkelig er midt i blinken, er noe annet. Da er firmalogo underordnet.


#13

Myria sa for siden:

Enig i dette. :jupp:


#14

Pegasus sa for siden:

Enig med Teo.


#15

Einhyrningur sa for siden:

Jeg tar gjerne i mot en ostehøvel det står logo på, en for eksempel en vase. Er det bruksting er det greit, men jeg vil ikke pynte med en logo.


#16

Filifjonka sa for siden:

Svigerfar fikk mye gaver med Aker Kværner-logo. Det meste hadde logoen på undersiden, og det var ordentlige ting, vi fikk mye av det (men utenom jul).

Jeg ville nok ikke gitt bort gaver med synlig firmalogo.


#17

Stompa sa for siden:

:nemlig:


#18

Neket sa for siden:

Enig i dette. Og enig i at folk må slutte med så mye merch. Vi har helt sluttet i Europa, med unntak av ting vi vet kan blir brukt (reflekser, sitteunderlag, paraplyer og fine vannflasker). I Asia er det jo en annen historie, men det får vi ikke gjort noe med.


#19

Billa sa for siden:

For meg så handler det om signalene du sender ved å gi dette i gave. Å gi bort reklameprodukter som du/mann selv har mottatt i jobbsammenheng, er et litt rart konsept, synes jeg. Det sagt, så er det selvfølgelig ulik prestisje i logoer og merker, og det er klart at saker og ting som viser at man jobber i en bedrift som enten i seg selv er "kul" eller som sponser noe kult eller vel ansett (innen idrett/kultur) eller som signaliserer penger, vil nok falle i bedre jord enn andre.

Selv reklamerer jeg villig vekk for fagforeningen min - men er ikke ellers spesielt glad i å bruke reklame.


#20

amo sa for siden:

Jeg vet jeg får to shotglass,karaffel og en flaske akevitt i neste uke. Sånn fra kitch'en med årstall, mn uten logo.
Jeg har allerede regiftet det og må huske å kjøpe gavepose i dag. :knegg:


#21

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle svar! Er faktisk enig med nesten alle. Men det er så dumt med ting som ikke blir brukt, altså.


#22

Einhyrningur sa for siden:

Hva er det for greier dere har da?


#23

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke så enormt mye, det er mer det at det jevnlig «detter inn» diverse ting vi ikke trenger. Jeg er svært langt over snittet opptatt av å ikke eie flere ting enn jeg trenger eller liker. I høst har det vært alt fra nevnte pepperkvern til (kvalitets-)termokopper, kortholdere, hodelykt av veldig god kvalitet etc etc. I tillegg til klær, sekker og diverse som han jo selvsagt bruker.


#24

Candy Darling sa for siden:

Jeg har også fått masse sånt opp gjennom tiden, og jeg har gitt det bort som ekstragave, altså i tillegg til den vanlige gaven, til folk jeg tenker setter pris på det. Alt fra kaffekanner til maglights.

Nå har vi helt sluttet med sånt, kun en trenings-tee i ny og ne.


#25

Stompa sa for siden:

Kan han ikke bare takke nei til det dere ikke trenger? Hvis folk gjør det, slutter de kanskje. :vetikke:


#26

Røverdatter sa for siden:

Jeg gir det bort hvis noen trenger det, men ikke som julegave eller bursdagsgave.


#27

Hyacinth sa for siden:

Alt er fra hans egen virksomhet. Han sier han kan takke nei til noe, men ikke alt. Kommer an på setting også. Noe er av typen man kan la være å ta med seg. Han er nokså lik meg når det kommer til ting, altså at han ikke liker å ha ting vi ikke trenger.


#28

Chablis sa for siden:

Å gi det bort er helt greit, men ikke i i julegave eller bursdagsgave.


#29

Fersken sa for siden:

Slike ting er supre som gaver på f.eks 17. mai arrangementer. Nærmeste korps/skole/bydel som arrangerer slikt tar gjerne i mot.


#30

zinatara sa for siden:

Jeg tror kanskje det er snakk om litt andre ting enn refleksvester, buff og plastdrikkeflasker. Min mann får iallefall gaver med verdi flere hundre kroner der firmaets logo er trykket på. Regner med at ting som dyre vinglass, ytterjakker, jamie oliver stekepanne, turklær og høykvalitets kjøkkenkniver ikke er standard 17.mai premier.


#31

løve70 sa for siden:

Enig med deg :nemlig: Jeg hadde gjerne gitt det bort, men ikke som jule/bursdagsgave.


#32

Fluke sa for siden:

Vi har regiftet redningsvester med firmalogo på.

Når bedrift vil gi gaver til ansatte blir disse gaver skattepliktig dersom verdi er over et gitt beløp. En firmalogo vil redusere verdien av gaven, og dermed kan man gi gave som ikke utløser skatteplikt selv om produktet i seg selv uten logo ville bikket grensen for skatteplikt.


#33

Fersken sa for siden:

Som 1. premie eller 2. premie på lynlotteri trengs det noe mer enn buff og plastflasker, stekepanne, kjøkkenkniver og vinglass er ypperlige der.


#34

Einhyrningur sa for siden:

Hodelykter, kvalitetstermokopper o.l kam være fine ekstragaver synes jeg. Selv med logo.


#35

Barbarella sa for siden:

Jeg gir gjerne bort sånne ting til de jeg tror har lyst på det, men ikke til jul og bursdag. Nå som jeg har en litt «kulere» arbeidsgiver enn tidligere, så stikker gjerne ungene av med det før jeg rekker å gi det til noen andre. :p


#36

millact sa for siden:

Vårt korps har stort lotteri på 17.mai med slike store premier.


#37

ullmor sa for siden:

Med mindre mottakeren synes det er stas med logoen til bedriften, så nei da er det ikke greit. Det virker bare rart. Kan ikke mannen din takke nei?


#38

Niobe sa for siden:

Vi har fått mye bra med firmalogo på, men ikke som jul/bursdagsgave. Det hadde vært ok, for det er fine gaver, men vi har altså fått det utenom eller i tillegg.


#39

Nenne sa for siden:

Sånn tenkte jeg også.


#40

Gerbera sa for siden:

Jeg ville ikke pakket inn en gave med firmalogo, og gitt den videre som jule- eller bursdagsgave uten å si noe.

Det er ofte fine ting, for all del, og jeg kunne gjerne gitt det bort, men da hadde mottaker først fått en forespørsel om de ville ha, og det hadde ikke erstattet en annen gave, men vært et tillegg til, eller en gave helt utenom en anledning.


#41

Floksa sa for siden:

Jeg ville mye heller fått en termokopp med firmalogo enn at noen skulle ha en ubrukt termokopp med logo stående i skapet og så KJØPT en termokopp til meg. Det blir for meg helt feil. Det er jo gaven som teller ikke hvordan den er skaffet (men et lite unntak for kriminalitet).


#42

Input sa for siden:

Enig! Jeg hadde blitt kjempeglad FORDI noen valgte å gi meg en gave med firmalogo, gjenbruk og miljø er øverst på prioriteringslista for oss.


#43

millact sa for siden:

Enig med deg. Men jeg hadde gitt en liten ting ved siden av, en pakke te, god kaffe eller en flaske vin.


#44

Madicken sa for siden:

Jeg synes det er litt rart å gi slike ting bort som julegave eller bursdagsgave, men jeg kunne godt gitt det bort til noen jeg visste hadde mer behov for det enn meg, men da utenom gavetid.


#45

Billa sa for siden:

Jeg leser INGEN som ikke synes det er helt OK å gi videre firmagaver med logo. Det som ble litt rart er å ta npe man har liggende og regifte det SÅ tydelig. Gjenbruk og å eie/kjøpe minst mulig blir jo litt samme konsept som å arve, og det er det vel ingen (på FP) som takker nei til? Det går rett og slett fint an å gi hverandre ting utenom bursdag og jul.

Hvis jeg skulle velge å gi bort noe som det er tydelig jeg har fått i jobbsammenheng, eller på et representantskapsmøte i min fagforening, ville jeg først avklart med mottaker om de synes det var greit. Logoer er signaler, og det er ikke gitt at alle ville synes det var naturlig å bruke et produkt med tydelig reklame for noe de ikke har noe forhold til.


#46

frukt sa for siden:

De tingene jeg har fått er fra Hadeland glassverk, og har logoen i bunnen. Det tok faktisk en stund før jeg la merke til det. :fnise: En ting med veldig synlig logo på ville jeg nok ikke gitt bort til jul eller bursdag.


#47

Mikkeline sa for siden:

Som flere sier, så ville jeg mer enn gjerne gitt det bort, men ikke til jul eller bursdag.


#48

Floksa sa for siden:

Hm. I vår familie er brukt den foretrukne gaveformen. Det gjelder også barna. Jeg set ikke helt forskjellen på å kjøpe noe på Finn å gi bort og å gi bort noe med en firmalogo.
Jeg har verv i MDG men ville brukt en FRP ryggsekk om jeg fikk i gave. Den ville jo vært gitt med svært mye humor :knegg:


#49

Candy Darling sa for siden:

Åå, bugger at jeg ikke har noe FrP-merch. Eller vet hva Floksa egentlig heter. :moahaha:


#50

Floksa sa for siden:

Jeg synes slikt er gøy. Om jeg vet jeg skal på talerstolen velger jeg alltid en t-skjorte som bryter med forventningene (feks WWF og Naturvernforbundet hos Bondelaget og Nortura hos MDG) og det gir meg stor glede.
Å møtt med en termokopp fra Equinor på årsmøtet i MDG hadde virkelig vært innertier.


#51

Fløyel sa for siden:

Nei, jeg gir ikke bort firmagaver med logo på til jul eller bursdag. Men jeg har gitt utenom til de som har hatt behov for gjenstandene. Mannens arbeidsplass har noen firmagaver/giveaways som er veldig populære og enkelte syntes det er stas med den logoen, men vi gir det ikke bort som julegaver els.


#52

Señora sa for siden:

Jeg synes det er bedre om dere tar med dere salt/pepperkverna ferdig fylt med salt og pepper når dere drar på besøk på hytta og sier at: "Vi har disse som vi ikke bruke, de kan komme godt med her" og plassere dem på spisebordet når det dekkes på til måltid. Jeg ville ikke gitt noe med firmalogo på i gave.


#53

Hyacinth sa for siden:

Akkurat foreldrene mine, som vi kjenner godt, og som vi skal feire julaften med, takler veldig godt en pepperkvern med merkelapp «til hytta» på i tillegg til de andre gavene de får. :) Ville ikke gjort det til hvem som helst.


#54

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes (åpenbart) at det et helt OK å gi ting som ekstragave som ikke er noe du ville gi til eneste gave. Jeg hadde antagelig gjort oppmerksom på at det var ekstra, men det er jo alltid hyggelig å få ting pakket inn?


#55

Tallulah sa for siden:

Om jeg visste at søsteren min ønsket seg ett eller annet jeg hadde fått med en diskret logo på, kunne den selvsagt regiftes. Men jeg gidder ikke reklamere for bedrifter eller organisasjoner bare fordi det er fint å bruke opp ting, eller fordi det er "gøy". Jeg syns ikke det er noe som helst "gøy" med Frp. Ansvaret for overforbruket ligger hos de som bestiller greiene, ikke hos mottaker.


#56

Input sa for siden:

Jeg hadde heller ikke gått rundt med noe med FrP, Equinor eller andre problematiske logoer på. Men jeg kjenner heldigvis heller ingen som kunne fått den type ting.


#57

My sa for siden:

Jeg var på vei til å regifte en firmagave en gang. Det var en Bodum presskanne/termokopp, som jeg hadde fra før, og fikk maken i gave fra Manpower. Jeg åpnet den for å sjekke at den var ok, og oppdaget at det stod Manpower på den, med tydelig logo. Da droppet jeg å gi den, og fant noe annet i stedet, for det ble så tydelig at jeg ikke hadde kjøpt en gave med tanke på den personen, men bare tatt noe jeg hadde liggende. Så jeg ville tydeligvis ikke gjort det. :knegg:

Mulig jeg hadde tenkt annerledes nå, dette er noen år siden, og jeg har blitt mye mer bevisst på slike ting nå enn jeg var tidligere, og føler at mentaliteten blant folk flest også har endret seg litt. Men det hadde vært avhengig av hvem som skulle få den, jeg ville ikke gitt den til hvem som helst. Vi har ofte fått firmagaver som ekstragaver da, men det har ikke vært regifting, det har vært profileringsartikler fra arbeidsplassen til giveren. Har en hel masse greier fra Hedmark Fylkeskommune for eksempel, som vi har fått som tilleggsgaver, men det er fra en som jobber der.


#58

rine sa for siden:

Enig. Hvis jeg ønsket meg og trengte en lommekniv, ville det vært en super gave, med eller uten logo. Å få noe jeg jeg verken trenger eller ønsker meg- med firmalogoen til svogeren min på, sier bare "yes, nå ble vi kvitt dette, og sparte penger på julegaven din i tillegg!" :knegg:


#59

Madicken sa for siden:

Er du glad for at du ikke kjenner noen som kunne fått en Equinor-kopp?


#60

007 sa for siden:

Jeg tenkte det samme!
Er du seriøs, Input?


#61

Billa sa for siden:

:humre:


#62

millact sa for siden:

Hvorfor er Equinor så problematisk? Det er i alle fall «verdens beste» arbeidsgiver og arbeidssted.


#63

Floksa sa for siden:

Men nå var vel poenget har nettopp å gi noe man visst folk ønsket seg. Jeg synes det er rart at vi da skal gi bort to sekker fordi den det står Equinor på ikke er en gyldig gave. Vi trenger mindre forbruk. Ikke mer.


#64

Input sa for siden:

Helt 100% seriøs, ja.

Hvorfor Equinor er problematiske kjenner jeg at jeg ikke orker å bruke tid på å forklare akkurat nå, jeg synes det er ganske selvforklarende og dessuten irrelevant for tråden. Men noen stikkord er blant annet ekstremt aggressiv og villedende reklame om hvor bra norsk olje er og ødeleggelse av sårbare havområder i blant annet Australia. Spesielt den betalte podcasten i Aftenposten er helt kvalmt.


#65

Billa sa for siden:

Å gi noe videre er bare bra - det gjør vel de fleste av oss hele tiden, har jeg inntrykk av? Klær, bøker, leker, kosmetikk... Ting vi ikke bruker fordi det ikke passer oss eller er overflødig. Nytt eller gammelt.

En GAVE gitt til en anledning behøver ikke være ny eller ubrukt. Flere finner jo gaver på bruktbutikker og Finn, og jeg har så langt ikke opplevd at NOEN synes det ikke er greit? Det som jeg synes er litt rart er å gi videre ting i GAVE, som det er helt tydelig at giver selv har FÅTT. Firmalogo er jo et veldig tydelig hint om at termosen og sitteunderlaget er reklame.

Jeg synes det hadde vært veldig rart å gi en tursekk med f.eks Mesta på til konfirmasjon eller vase med Bertel O Steen på i bryllupsgave. Mulig der er fordi det føles som om "Vi pakket inn noe vi hadde liggende i boden bare, gratulerer..."


#66

Billa sa for siden:

Det var vel ikke det at Equinor kan være vanskelig å like som var pussig, men at du er glad du ikke kjenner noen som JOBBER DER. Man plukker vel ikke ut venner og bekjente etter hvor de arbeider?


#67

Hyacinth sa for siden:

Min sønn (15) går i dag med Equinor-lue. Vi bor midt i Statoil-land. Skulle jeg droppet venner som jobbet der hadde jeg vært venneløs. Heldigvis kjenner jeg ingen som stemmer FrP. :sporer av:


#68

Input sa for siden:

Så det du sier er at det finnes absolutt ingen grenser for hvilket verdisyn mennesker du velger å ha i omgangskretsen din har? I så fall er du veldig annerledes enn meg. Jeg tror de aller fleste har slike grenser, det er f.eks. helt stuerent å si at man er glad man ikke har FrP'ere eller nazister i omgangskretsen. Det er ikke noe galt med det jeg sier, det er bare en annen grense enn du selv har.



#70

Sissel sa for siden:

Samme her, å bo i Rogaland uten å ha venner og kjente i oljebransjen er ikke mulig. Vi jobber i bransjen selv også, mannen i et oljeselskap, og jeg i et oljeserviceselskap.


#71

millact sa for siden:

:dulte:
Rogaland hadde ikke vært det det er i dag uten oljå.

Input: Uten olje hadde det vært svært mange produkter du måtte ha klart deg uten.


#72

Røverdatter sa for siden:

De færreste av oss hadde vært der vi er i dag uten olja, eller annen økonomibærende industri. Selv jeg som er gammel raddis skjønner hva jeg kan takke høyere utdannelse, helsetjenester og foreldrepermisjon i ett år for.

Har også huset fullt av olje-merch. Side om side med buttons mot oljeboring i Lofoten. Barn av min tid som jeg er.


#73

My sa for siden:

Jeg kjenner svært mange som nok heller hadde jobbet i Equinor enn å være arbeidsledig og få penger utbetalt hos NAV, og for mange er det faktisk en helt reell problemstilling. Enkelte som jobber der får også være med på å utvikle mer bærekraftige løsninger for energiforsyning. At folk jobber der sier svært lite om verdisynet deres. Men den fordømmende holdningen der sier en hel del om ditt.

Det er grenser for hvilket verdisyn jeg godtar hos folk i vennekretsen min, men som regel har det svært sjelden sammenheng med hvilken jobb de har. Men folk som dømmer andre basert på hvilket firma de er ansatt i, for å tjene til livets opphold, har jeg heldigvis lite av i min omgangskrets.


#74

polarjenta sa for siden:

Enig.:dulte:


#75

Input sa for siden:

Akkurat det er noe helt annet. For de fleste av oss er det heller ikke en reell problemstilling å være arbeidsledig eller jobbe i Equinor. Det er en forskjell på valg man tar fordi man må og valg man tar fordi man mener det er riktig/ikke problematisk osv. Det vet du godt.

Jeg er GJERNE fordømmende mot Equinor. For meg er det på ingen måte et ikke-kompliment. Det hadde vært en trist dag om dere ikke oppfattet meg som fordømmende mot Equinor. At Norge hadde vært et fattig U-land uten olje er en vrangforestilling uten noe som helst rot i virkeligheten. Nær sagt alle andre euorpeiske land har velferd som tåler sammenlikning med oss, uten at de har olje. Det er ikke slik at vi nordmenn er dumme, uintelligente nisser som aldri hadde klart å finne inntektskilder eller bygge velferd uten olje.

Nå er jeg ferdig med å snakke om dette.


#76

My sa for siden:

Det er stor forskjell på å være fordømmende mot Equinor som firma, og å ikke ville ha noen i omgangskretsen som jobber der, eller kunne fått en kopp derfra i firmagave.


#77

Hyacinth sa for siden:

Angående det å være arbeidsledig eller å jobbe i Equinor er i høyeste grad en helt reell problemstilling, faktisk. Kanskje ikke i Norge generelt, men i Rogaland. Det bor mange folk her også.


#78

Input sa for siden:

Og som sagt, det er forskjell på valg man tar fordi man må og valg man tar fordi man vil, ikke bryr seg osv.


#79

My sa for siden:

Jo da, men disse får vel også firmagaver. Og det var jo det du sa, og det folk reagerte på. Du er glad du ikke kjenner noen som kunne fått firmagave fra Equinor. Du er vel ikke den eneste her som ikke har mye til overs for virksomheten til Equinor, så det er ikke det folk (i alle fall jeg) reagerer på. Men de fleste greier å skille mellom det, og folk som er ansatt der.


#80

Tallulah sa for siden:

Ja og her ligger ansvaret på produsenten, ikke mottaker. Jeg går ikke rundt og reklamerer for bedrifter fordi de har vært teite og laget merch vi ikke trenger og mottaker tydeligvis heller ikke trenger og bare dytter ansvaret videre.


#81

nokon sa for siden:

Eg tenker det kjem an på mykje. Men først og fremst type logo og type gjenstand. Ei hodelykt er ein bruksgjenstand som har praktisk verdi, så der tenker eg mindre på reklamelogo enn om det var snakk om eit klesplagg eller ein pyntegjenstand. Men eg ville nok gitt «meir» dersom eg regifta noko som var med logo på.

Eg har ein flott turkniv i skinnslire med Statoil trykka på knivbladet, som eg fekk til konfirmasjon av perifer slektning som då jobba i Statoil. Eg hugser sjølv at eg blei ekstra glad for den, fordi det var ein bruksgjenstand som hadde mykje høgare verdi i butikk enn kva relasjonen tilsa at vi fekk gaver. Som speider var den midt i blinken for meg. Og eg fekk ein bruksgjenstand eg ønska meg til ein verdi av 1500 frå nokon som elles ville gitt meg ein tohundrelapp. Win-win.

Eg bruker den kniven skamlaust, til tross for at eg er einig i mykje av det Input seier om at Equinor har ein profil eg misliker. Det ville likevel vore mindre bærekraftig å kjøpe ein ny kniv.


#82

Hyacinth sa for siden:

Jeg skjønner også hva Input mener, sånn prinsipielt. Jeg har også mine prinsipper.


#83

Candy Darling sa for siden:

Der ble tråden hitlet, gitt! :latter: Jobbe i Equinor, FrP-er eller nazist!?

Jeg har mange problemer med folk generelt, men hva de stemmer er ikke nødvendigvis en no-go. Selv om jeg oftest ikke har mye til felles med folk som stemmer Rødt, det er sant.

Men det som virkelig er deal-breaker for meg, er folk som mener de har monopol på sannheten, den eneste ene. Det klarer jeg ikke å ha rundt meg.


#84

Tallulah sa for siden:

Vi er marengssøstre da, Candy. Det er noe. :nemlig:


#85

Madicken sa for siden:

Ja.

Jeg synes det er ekstremt lite raust og temmelig navlebeskuende å finsortere venner og bekjente ut fra hvor de jobber.


#86

Røverdatter sa for siden:

Den velferden vi lever med hadde uansett ikke vært mulig uten industri i en eller annen miljøforringende form.

Ferdig å snakke om dette? :humre: «Da legger vi den død»


#87

Sissel sa for siden:

Amen.


#88

Candy Darling sa for siden:

Det er sant. :xmaskiss: Og festivalcrowd! Og egentlig masse mer. I stand corrected. Men monopol på sannheten kan du ikke skryte på deg, da. :skuffet:


#89

Tallulah sa for siden:

Nei, og jeg er notorisk utro mot partiene jeg stemmer på, så noen veldig ihuga rødt-stemmer er jeg ikke. Men det skjer oftere enn ikke.


#90

Anda sa for siden:

Ja, oppleves jo som nesten det samme. Artig utvikling. :knegg:

Jeg har derimot full forståelse for at man ikke vil bruke logoting fra bedrifter man ikke liker. Det er et stykke dit til å velge bort bedriftens ansatte, kjenner jeg.


#91

Floksa sa for siden:

Vis gavenønske er nettopp en tursekk eller en vase så greier jeg virkelig ikke å se hvordan det er en god løsning å kjøpe en ny, når man har en ubrukt som er like god.


#92

Isolde sa for siden:

Jeg tenker man kan ikke være fra Vestlandet om man tenker at man velger vekk venner som jobber i Oljen. Jeg bor ikke i Rogaland, men har like vel mange venner og familiemedlemmer som har jobbet i forskjellige deler av oljen. Drømmen for mange av de er å komme inn i Equinor for der er det mer ordnede forhold enn i enkelte av de mindre bedriftene. 30% av arbeidsplassene her er jo nesten olje.


#93

Niobe sa for siden:

Enkelte ting hører man virkelig bare på FP, og det fungerer alltid som en påminner om forskjellen på internettet og livet. :hjerter:


#94

Pøblis sa for siden:

:knegg: jeg sitter og skriver på innlegget mitt til FP-kalenderen og denne diskusjonen fikk meg skkurat til å stryke noen setninger.


#95

Input sa for siden:

I rettferdighetens navn sa jeg faktisk ikke at jeg hadde valgt bort nye bekjentskap eller avsluttet eksisterende om de jobbet i Equinor, bare at jeg er glad for at ingen i min omgangskrets gjør det. Og det kan jeg jo si om veldig mye annet også, og det er jeg 100% sikker på at dere andre kan også, om dere bare er helt ærlige.

Jeg er ferdig å snakke om dette. Dere andre må mer enn gjerne fortsette i det uendelige, men jeg har sagt det jeg orker/vil si. Det må være lov.

Og dermed bekrefter vi jo at når vi gir gaver i vår verden og vår tid er det viktigere at vi bytter penger enn at vi gir noe som gleder og kommer til nytte. (Og dette er, for ordens skyld, ikke kritikk av deg, jeg hadde følt på det samme selv.)


#96

Input sa for siden:

Jeg er enig i dette, og innser at det er forskjell på produkter. En kniv med Equinor/Statoil-logo hadde jeg også brukt, det er ingen som ser hva som står på kniven min når jeg er i skogen og spikker pølsepinner eller når jeg står hjemme på kjøkkenet og lager middag. Men å gå rundt i verden med en sekk med Equinor-logo kunne jeg aldri gjort, og der mener jeg også at det å reklamere for et produkt og et selskap som er så miljø- og menneskefiendtlig som Equinor også er lite bærekraftig.


#97

Candy Darling sa for siden:

Når jeg tenker meg litt mer om, så er jeg faktisk veldig glad for at jeg har folk i min omgangskrets som er helt annerledes enn meg, først og fremst gjennom FP.

Det er jaggu nok ekkokammer i verden generelt og i kretsen min spesielt. Det er en nyttig påminner at masse fine, fornuftige folk faktisk stemmer ting jeg virkelig ikke forstår at noen fornuftige mennesker kan stemme. :hjerter: Eller jobber steder jeg synes er problematiske.


#98

Input sa for siden:

Det har heldigvis jeg også, og er også veldig glad for det.


#99

Maverick sa for siden:

Men heldigvis er vi ikke sånne fordømmende elitister, så vi liker å leke med deg allikevel. :hjerter:

(Hahaha. Nevermind. Jeg kjenner ikke rent få fordømmende Rødt-elitister når jeg tenker meg om. :knegg: )


#100

Candy Darling sa for siden:

Men heldigvis ikke folk som stemmer FrP. Eller jobber i et landets største selskaper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.