Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva leser du nå? Tråd tre

#1

Strå sa for siden:

Vær så god, her er den tredje hva-leser-du-tråden.


#2

Blondie sa for siden:

Jeg må egentlig konsentrere meg om pensum frem til eksamen, men leser Maja Lunde Przewalskis hest innimellom. Det er ikke en bok det er lett å hoppe ut og inn av. :knegg:


#3

Magica sa for siden:

Jeg leser Gul Bok. Sist leste jeg Camilla lackberg sin siste krim som overraskende nok var mer porno enn krim. :knegg:


#4

Strå sa for siden:

På papir leser jeg Sumo griper inn av Helge Fjord (1944). Kvinnesyn og slikt bører preg av at det er 76 år siden den gikk i trykken for Blix forlag. Jeg prøvde å finne ut noe om forfatteren, men det fikk jeg ikke til.


#5

Strå sa for siden:

Whaaat?


#6

Erica sa for siden:

Jeg skal i gang med Hekneveven av Lars Mytting nå. Håper jeg liker den like godt som søsterklokkene av samme forfatter.


#7

Hondacrv sa for siden:

Det er den, Erica. Eg er altså midt i hekneveven.


#8

Toffskij sa for siden:

David Nicholls: Sweet Sorrow.


#9

Zulu sa for siden:

Krypdyrmemoarer av Silje Ulstein. Anmeldelsene sprikte fra mesterverk til buklanding, så da ble jeg nysgjerrig. :knegg:


#10

Unicorn sa for siden:

Fortsatt Sagaen om Isfolket, kommet til bok 32 nå.


#11

rine sa for siden:

Gi en lyd når du er ferdig. Den står som neste i bok-køen hos meg nå, men gidder ikke starte hvis den er dårlig. (Leste sekseranmeldelsen og kjøpte den, nemlig. :knegg: )


#12

Magica sa for siden:

Takk for tips!


#13

Strå sa for siden:

En gang for flere tiår siden fikk jeg "Da bomben falt" av Karl Bruckner i bursdagsgave. Den trenger gjenlesning.


#14

Røverdatter sa for siden:

Verden som var min: Siste Tiåret. Av Ketil Bjørnstad.

Og den er såååå tjukk. Veier ca 5 tonn. :sukk:


#15

frukt sa for siden:

Jeg leser Smoke and mirrors av Neil Gaiman. Har lest den før men det gjør ingenting for jeg oppdager alltid noe nytt. Historiene hans er ikke alltid like lette å forstå så det er i grunnen nyttig å lese de igjen.
I tillegg leser jeg Norse mythology, også av Gaiman, og Quantum theory cannot hurt you av Marcus Chown. Den siste kjøpte jeg før jeg fikk barn, men kom bare såvidt igang før den ble liggende.
Å konsentrere seg om en bok av gangen er ikke noe for meg, nei. :knegg:


#16

Strå sa for siden:

Smoke and Mirrors skal på leselista nå, takk. Etter Norse Mythology kan jeg anbefale American Gods, hvis du ikke alt har lest den, jeg syns de passer i lag. Si fra om du anbefaler Quantum Theory...


#17

frukt sa for siden:

American gods har jeg lest, men har lyst til å lese igjen. :jupp: Har du sett serien? Jeg likte veldig godt den første sesongen, men så sklei det litt for mye ut i den neste, og det ble vanskelig å henge med synes jeg. Usikker på om det kommer/har kommet en tredje sesong.

Jeg hadde flere av bøkene hans da jeg bodde i England, men ga de borte fordi samboeren ikke likte Gaiman... Så nå har jeg begynt å anskaffe de igjen.
Jeg har Anansie boys, Fragile things, The ocean at the end of the lane og Neverwhere i tillegg til de overnevnte. Kan anbefale alle. :ja: Må lage meg en liste over hvilke bøker jeg skal anskaffe tror jeg.

Minnes at han har skrevet sin versjon av Tornerose der hun er den onde. Men jeg husker ikke hvilken bok det er snakk om. :gruble:

Quantum theory er sikkert helt utdatert nå, men den er lettlest, og forklarer ting på en lettfattelig måte. Kapitlene er ikke så lange så det er overkommelig liksom. Den kan være en god inngangsport tenker jeg.


#18

Toffskij sa for siden:

C Pam Zhang: How Much of These Hills is Gold.


#19

amylin sa for siden:

Den likte jeg! Hjerteskjærende, men god. Dog ikke like poetisk og god som Apeirogon. Leser du deg gjennom Booker Prize-lista?


#20

Toffskij sa for siden:

Ikke systematisk, men noen av dem. Jeg får vel lese vinneren også, det pleier jeg hvert år.

Ja, jeg synes den er bra så langt, men ekstremt grim!


#21

amylin sa for siden:

Veldig!

Likte vinneren også, men av alle de jeg har lest hittil, så har jeg absolutt Apeirogon som favoritt. Men Shuggie Bain er absolutt bra skrevet.


#22

Strå sa for siden:

Jeg har ikke sett noen serie eller film av noen av Gaiman sine bøker. Den med Sleeping Beauty har jeg ikke lest, men omtalen sier da kun at kjønnsrolle er byttet. Nå ble jeg nygjerrig.


#23

rajraj sa for siden:

Skal til å sette i gang med Morgenstjernen av Karl Ove Knausgård. Skikkelig murstein.


#24

frukt sa for siden:

Vet du hvilken bok den er i?
Good omens er forresten fantastisk. Både boken og serien. :jupp:


#25

C3PO sa for siden:

Jeg burde sikkert melde meg i tråden for å hente litt inspirasjon. Jeg leste endelig "Good Omens" for kort tid siden. Nå er jeg i gang med reprise på Dragonriders of Pern-serien av Anne McCaffrey. Utrolig interessant å se hvor kortfattet man kunne være på sluttet av 60-tallet, og alikevel få til en spennende historie.


#26

Strå sa for siden:

Jeg antar at det er The Sleeper and the Spindle. Good Omen har jeg ikke sett filmen til, men boka er fantastisk. Gaiman og Pratchett gjorde en god jobb kan si. Min bok er utslitt, men med Gaiman sin signatur. :hjerter:


#27

frukt sa for siden:

Ja, så klart!
Heldiggris! Jeg har den på kindelen så det skal noe til før den blir utslitt.


#28

banana sa for siden:

Siden sist har jeg lest Gul bok av Zeshan Shakar og Tollak til Ingeborg (Renberg). Nå holder jeg på med Max, Mischa og tetoffensiven, som har fått mye skryt men som jeg ikke helt får taket på.


#29

Strå sa for siden:

Andre verdenskrig fortsetter som tema, nå begynte jeg på Oddvar Schjølberg sin "Angitt av mamma". Den handler om Maria Gabrielsen som ble født i Wien. Moren anga mann og barn til Gestapo, de var jøder, og alke ble tatt. Faren ble myrdet, barna overlvde oppholdet i Theresienstadt.


#30

Toffskij sa for siden:

Chimamanda Ngozi Adichie: Half of a Yellow Sun.


#31

amylin sa for siden:

Den leser jeg også!#33

banana sa for siden:

Og der koblet jeg meg på - og er helt betatt! :elsker: Denne gleder jeg meg til å lese leeeenge i, den er jo på nesten 1100 sider.


#34

amylin sa for siden:

Max, Mischa og tetoffensiven er fantastisk. Elsket den!


#35

Zulu sa for siden:

Nå har du sikkert begynt på den, men hvis ikke ville jeg latt den ligge, altså. :nemlig: En platt og irriterende bok, som jeg fullførte bare på trass.


#36

Strå sa for siden:

Den lille boka "Nyeng" forliser av Odd Haugstad står for tur. Boka er fra 2004, forliset var i 1959.


#37

Strå sa for siden:

Boka om Nyengforliset var raskt unnagjort, så nå har jeg gått løs på den illustrerte historien "House of Mystery". Dvs. det jeg har for å sjekke om jeg ønsker å finne resten av serien.


#38

banana sa for siden:

Også hører jeg på Koke bjørn av Mikael Niemi i bilen. Jeg liker Niemi.


#39

Divine sa for siden:

Jeg leser Ari Behns Bakgård. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den, tbh. Jeg må lese den ferdig først før jeg kan uttale meg, tror jeg.


#40

Strå sa for siden:

I år har jeg hentet fram Hogfather av Terry Pratchett. Jepp, det er juleboka mi.


#41

banana sa for siden:

Ved siden av Max, Mischa... leser jeg Min søster er en seriemorder av Oyinkan Braithwaite.


#42

banana sa for siden:

Åsne Seierstads To søstre.


#43

Blondie sa for siden:

Jeg leser Hadia Tajik, den er mer balansert enn jeg så for meg. Mange interessante perspektiv, sett fra bygda og foreldrenes integrering i Norge.

Jeg leste Knausgårds Morgenstjernen i helga og ble helt eksistensiell av det. Han skriver på en måte som fanger meg fullstendig, nå også om overnaturlige fenomener (som jeg egentlig hater å lese om).


#44

Divine sa for siden:

Jeg leser Göran Tunstrøms Juloratoriet på svensk. Jeg leser den saaaakte. Ikke bare fordi jeg leser litt saktere når det er svensk, men den er så vakkert skrevet at den fortjener å leses med andakt.


#45

Maverick sa for siden:

Jeg har hatt mange lange måneder hvor jeg bare har klart å lese bøker jeg har lest før som kan brukes for å slå av hjernen, men nå har jeg våget meg ut på ukjent mark igjen, og leser John Williams' "Butcher's Crossing"


#46

Toffskij sa for siden:

Susan Cooper: The Dark is Rising (det er da fortsatt jul).


#47

Strå sa for siden:

Jeg begynte på de jeg har i den illustrerte serien House of Mystery. Nå tror jeg at jeg forstår mer av dem. Kanskje jeg ender opp med å skaffe resten.


#48

Strå sa for siden:

Denne måtte jeg søke opp. Mange takk for tips, den har gått under radaren min. Jeg skriver den opp på ønskelista med en gang.


#49

Toffskij sa for siden:

Jeg anbefaler den absolutt (både boka og hele serien)! :jupp:


#50

IzziCreo sa for siden:

Jeg leser Richard Dawkins The God Delusion. Interessant og befriende kritisk til hvordan religion som helhet blir behandlet i samfunnet. Hvorfor er religion unntatt undersøkende og kritisk tilnærming? Hvorfor skal religiøst begrunnede handlinger godtas uten diskusjon? Boken er nok skrevet for samfunn som er hakket mindre sekulære enn de nordiske (som eksempelvis USA), men det er universelle spørsmål som stilles.


#51

Sissel sa for siden:

Fikk Kindle til jul, så nå er jeg på 3 boka etter julaften. Elsker den allerede. Leser nå Nabovarsel av Unni Lindell.


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg parallelleser Blå av Maja Lunde som jeg fikk til jul, Songteller av Dolly Parton som jeg også fikk til jul (mens jeg søker opp alle som har sunget sangene hennes og hører på dem) samt Herr Nakanos forretning for avlagte gjenstander av Hiromi Kawakami. Står i (lang) kø på Gul bok på biblioteket. Skal også begynne på Sne om våren av Yukio Hishima som jeg fant på Cappelens Utvalgte. Og rett etterpå trykket Morgenbladet en artikkel om ham, siden det er 50 år siden han tok livet av seg med rituelt selvmord etter å ha prøvd å begå et slags militærkupp (!).

  1. januar!

#53

rajraj sa for siden:

I juleferien har jeg lest ferdig Morgenstjernen av Knausgård, så har jeg lest Aldri, aldri, aldri av Linn Strømsborg, Minner om fremtiden av Siri Hustvedt og Samtaler med venner av Sally Rooney. Alle var gode, men Hustvedt var ekstra god. Hun er en favoritt fra før, og jeg ble ikke mindre begeistret etter denne.

Nå er jeg i gang med Vi er fem av Matias Faldbakken.


#54

Toffskij sa for siden:

Douglas Stuart: Shuggie Bain.


#55

banana sa for siden:

Da gråter englene av Marianne.


#56

Tangerine sa for siden:

Jeg holder på med Max, Mischa og tetoffensiven. Skulle ønske jeg ikke kjøpte den før jeg fikk Kindle i julegave. :mumle:


#57

frukt sa for siden:

Takk!


#58

frukt sa for siden:

Jeg har begynt på Uro av Finn Skårderud. Prøvde å lese den i høst, men da skjønte jeg ikke så mye, og syntes egentlig bare den var rar. Men nå er jeg visst på et annet sted for nå gir den veldig mye mening, og det er mye jeg kjenner meg igjen i.

Men man kan jo ikke lese bare en bok om gangen, og fra før av leser jeg 4-5 andre bøker. :himle:


#59

Strå sa for siden:

Leselista blir gjerne litt lenger av å lese i denne tråden, men jeg prøver å holde meg til de bøkene jeg allerede har tilgang til. Stort sett i hvert fall. Jeg fant en bok hos Mutter'n, Resten av dagen av Kazuo Ishiguro, jeg liker den foreløpig. Den virker som en filosofisk samtale med seg selv.


#60

Blondie sa for siden:

Jeg har tatt opp igjen Przewalskis hest, Maja Lunde.
Leser også Helene Uri, Hvem sa hva.


#61

Katinka sa for siden:

Fikk endelig somla meg til å lese Mikael Niemis Koke bjørn.
Hvorfor har jeg ikke gjort det før!
Herrefred, for en leseopplevelse!


#62

banana sa for siden:

Er så enig!


#63

Ine sa for siden:

Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok av Marianne Mjaaland. Og terapiens gleder av Yrvin Yalom.


#64

rajraj sa for siden:

Leste ut Historien om Asta av Jon Kalman Stefansson på mandag, og ble både lei meg for at den var ferdig og smått desperat etter å dukke ned i en like fengslende stemning med en gang.

Hadde helt glemt at jeg har Slekters gang av Jan Kjærstad i bokhylla. Så nå gir jeg den en sjanse, selv om jeg for alltid er skeptisk til Kjærstad etter Jonas Wergeland-trilogien.


#65

banana sa for siden:

Testamente av Nina Wähä og Vindbaroner (lydbok) av Hogne Hongset.


#66

Strå sa for siden:

Nå har jeg funnet en annen av bøkene Mutter'n har og begynner på "Tyskerjentene - Historien vi aldri ble fortalt" av Helle Aarnes (2009). Mamma var opptatt av behandlingen av barna norske kvinner fikk med tyske og østerriske soldater i Norge.


#67

Strå sa for siden:

Jeg er tydeligvis krigersk for tiden. Nå har jeg begynt på den tredje krigsboka siste halvår, Paul Engstad sin "Også vi når det blir krevet. Hjemmefronten under krigen 1940-1945" er akkurat åpnet. Denne boka fikk Mutter'n som delegat på LO-kongressen i 1985.


#68

Blondie sa for siden:

Jeg har nettopp lest ferdig Vi puster fortsatt ,Yohan Shanmugaratnam. Vel verdt å lese! Han har en viktig stemme og gode perspektiv.

Jeg er også snart ferdig med Året med 13 måneder, Åsa Linderborg. Spennende beretning om me too-året i Sverige.


#69

Strå sa for siden:

Tja, jeg vil vel ikke anbefale denne for de som vil vite noe om motstandskampen i okkupasjonsårene. Den er springende skrevet, litt uten å fullføre noe som helst. Jaja, den var i det minste kort og med mye bilder.


#70

Toffskij sa for siden:

Andrzej Sapkowski: The Lady of the Lake. (Jeg ble så irritert over Witcher-bøkene til slutt at jeg måtte ha omtrent et års pause. Men nå tenkte jeg det var greit å ta den siste.)


#71

Blondie sa for siden:

Nå leser jeg Kjersti Annesdatter Skomsvold, I dag jeg - i morgen du.


#72

Strå sa for siden:

Jeg oppfatter det som en avbefaling om Witcherserien Toffskij.

I leiligheten til Mutter'n fant jeg Richard Herrmanns "Mine gleders by - London gjennom 200 år" fra 1983. Jeg liker skrivemåten, hele tiden halvt ironisk og helt spissfindig i formuleringene. Koser meg.


#73

Blondie sa for siden:

Jeg forbereder meg på kvinnedagen og leser Azra Gilani, En muslimsk mors kamp. Den er god og definitivt verdt å lese.#75

Blondie sa for siden:

Fortsatt kvinnekamp: Laial Janet Ayoub, Min vei til frihet.


#76

Strå sa for siden:

Jeg skal skrive opp de to siste bøkene du logget her Blondie. De virker som noe jeg vil ha nytte av.

Jeg holder på med Maus, en overlevendes fortelling av Art Spiegelmann. Det er nok en krigshistorie.


#77

IzziCreo sa for siden:

The All Souls Trilogy av Deborah Harkness :hjerter:


#78

Blondie sa for siden:

De er vel verdt å lese, nyttige perspektiv.

Jeg fortsetter å lese om #metoo i Sverige, denne gangen Klubben av Matilda Gustavsson.


#79

Pepper Lemon sa for siden:

Det er lenge siden sist jeg hadde stamina nok til å lese en bok på over 500 sider. Men det har jeg gjort denne uken, Brønnøya av Stein Sørensen. Ser ut som en krimbok når du leser bakpå, men det er den virkelig ikke. En litt annerledes bok, om barndom og oppvekst, og merksnodige mennesker som passerer. Det var nesten noe litt John Irvingsk over historien. Absolutt lesverdig, men vær obs på de små romertallene i teksten, du må fortløpende slå opp bak for å få med deg en sidehistorie. Det hadde jeg ikke fått med meg om det ikke var for en bokanmeldelse jeg leste i forkant.


#80

Toffskij sa for siden:

Og en måned senere er jeg ikke mer enn litt over halvveis. Det skyldes både ekstremkjør på jobb og Sapkowskis hang til irriterende synsvinkler. Og verdens lengste slagscene. :knegg:


#81

Katinka sa for siden:

Jeg har forsøkt å lese Hanne Ørstavik flere ganger.
Med Ti amo fant vi endelig tonen.


#82

Strå sa for siden:

Jeg fikk skaffet meg "Dødens store billedbog" av Stefan Pajung og Søren Hein Rasmussen. Den veier drøyt 2,5 kg og krever at jeg sitter ved et bord når jeg leser. Interressant lesning og fine bilder. Når jeg vil sitte mer avslappet har jeg Om kjærlighet og skygge Isabelle Allende.


#83

Maverick sa for siden:

Altså! Jeg leser en bok! Jeg leser Macchiavelli - Fyrsten. Prøver hvertfall.

Og så har jeg Sauermugg, Stig Sæterbakken, på si.


#84

Katinka sa for siden:

Agnes Ravatn sin roman Dei sju dørene var ganske fornøyelig.


#85

Strå sa for siden:

Nå er jeg på den tredje Isabel Allendeboka, nærmere bestemt Paula. Denne boka ble skrevet eller egentlig først fortalt og så skrevet, til datteren Paula da hun ble dødelig syk. Det er en selvbiografi kombinert med samtalene til datteren. Paula døde uten å komme til bevissthet igjen. Både interressant og hjerteskjærende.


#86

Katinka sa for siden:

Leita fram ei krimbok fra bokhylla. Atten grader minus av Stefan Ahnem. Ikke lest noe av han før. Han leverer.


#87

Toffskij sa for siden:

Kazuo Ishiguro: Klara and the Sun.


#88

Blondie sa for siden:

Ahmet Altan, Eg får aldri sjå verda igjen.


#89

amylin sa for siden:

Den skal jeg starte på i dag.


#90

Blondie sa for siden:

Ja, og så er jeg snart ferdig med Lars Saabye Christensen, En tilfeldig nordmann.


#91

frukt sa for siden:

Finn Skårderud: Uro
Jeg er veldig interessert i psykologi, men da jeg prøvde å lese sen i høst syntes jeg bare den var rar. Men så fant jeg den på hytta i romjulen, og prøvde på nytt, og da falt alt på plass og jeg synes den er helt fantastisk.
Man må visst være i riktig sinnsstemning, eller noe sånt, for å få utbytte av den.


#92

Strå sa for siden:

Jeg har fått kjøpt Ray Bradbury sin Fahrenheit 451. Det er mulig at jeg leste den på 1980-tallet en gang og jeg vet jeg så slutten av en film i samme tiår, men det hjelper ikke når jeg knapt husker plottet. Så jeg gleder meg til å starte på boka nå.


#93

Ine sa for siden:

Irvin D Yalom. Vi er alle døgnfluer.


#94

Retz sa for siden:

Jeg har nesten bare lest - dvs lyttet til - krim de siste åra, og holder nå på med Jussi Adler-Olsen sin serie om Avdeling Q. Liker den utrolig godt, og det er nærmest en bragd at jeg ikke har funnet fram til denne skatten av en krimserie tidligere.

Agnes Matres Uvigslet Jord og Ellen Simensens Tro Meg når Jeg Lyver står på vent. Særlig førstnevnte gleder jeg meg masse til da de forrige bøkene henne fenget skikkelig.


#95

Blondie sa for siden:

Jeg leser Naja Marie Aidt, Har døden tatt noe fra deg så ta det tilbake. Carls bok. Det er hjerterått og poetisk. Godt-vondt kan det vel kalles. Jeg synes hun setter ord på sorgen på en god måte, nesten så jeg gisper gjenkjennende underveis.


#96

Divine sa for siden:

Jeg sliter meg gjennom Rosens navn av Umberto Eco. Jeg ga opp boka da jeg var 17, leste den da jeg var 20 (og påberopet meg da at jeg skjønte den), men nå synes jeg den er tung å komme gjennom. Jeg valgte den fordi den ble foreslått som alternativ påskekrim i en eller annen artikkel online, men her er det mye prat og bare et hint av murder mystery. Jeg får mye kunnskap om kjetteri, i det minste. :nemlig:


#97

Toffskij sa for siden:

Elif Shafak: The Architect’s Apprentice.


#98

Pelle sa for siden:

Bienes historie og Å føde et barn. Siste leser jeg fordi noen på Twitter sa at denne trilogien var den beste de hadde lest noensinne, om å velge husmorlivet og alle utfordringer som fulgte med, i 30/40/50-tallets Sverige når man blir uplanlagt gravid.


#99

Strå sa for siden:

Denne må jeg skaffe meg tror jeg.

Jeg er nettopp ferdig med "The Memory Police" og planlegger å ta for meg siste årets uleste tidsskrifter (Astronomi, Scientific American, Arkivråd, Apollon osv) før jeg tar fram en ny bok.


#100

Strå sa for siden:

Jeg leser tidsskrifter innimellom og har starte på Hellige dyr av Tor Åge Bringsværd. Her behandles 14 ulike dyr som oppfattes som hellige av ulike religioner. Han bruker både skriftlige kilder og litt egen fantasi i fortellingene. Anbefales foreløpig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.