Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal du ha til dessert i dag?

#1

frukt sa for siden:

For vi må jo ha en desserttråd!


#2

Pasta sa for siden:

Her kan jeg rapportere hver julaften! :rofl:


#3

løve70 sa for siden:

Omtrent det samme her :knegg:


#4

liefje sa for siden:

Samme her - dvs. bortsett fra at vi som oftest ikke orker dessert etter pinnekjøttet på julaften heller. :rofl:


#5

zinatara sa for siden:

Har vel ingen planer om dessert i dag, men eldste har tenkt å bake brownies i helgen.


#6

Blondie sa for siden:

Det blir nok sparsommelig oppdatering på denne fronten her også. :knegg: Det hender vi har popcorn og is etter fredagsmiddagen, riktignok.


#7

Millen sa for siden:

Minimalt med rapportering herfra også. Sist dessert var gele og vaniljesaus, det er vel 3 uker siden og bursdagsfeiring.


#8

Sissel sa for siden:

… og 1. juledag og nyttårsaften. :)


#9

nokon sa for siden:

Dårlig med desserter her og. Men Ungen har faktisk klaga det inn: «NN har dessert når de har fisk til middag», så eg har vurdert å bli flinkere til å lage kvardagsdesserter som oppskjært frukt og yoghurt og liknande.


#10

frukt sa for siden:

:tullerdu: :skuffet:

Det er ikke så ofte det er avanserte desserter å få i fruktheimen, men et eller annet med frukt har vi ofte. :humre:
I forrige uke hadde vi jordbær marinert i balsamico og demerarasukker med krem til. Selv nederlandske jordbær smaker mye når de får godgjøre seg litt. :jupp:
I helgen skal jeg lage noe med appelsin for jeg fikk så mange i den siste forundringsposen. Kanskje skjære de i tynne skiver og drysse over demerarasukker og kanel. Både godt og enkelt.


#11

My sa for siden:

Håper noen faktisk legger inn dessert-tips i tråden også, ikke bare hvor sjelden de har dessert. :knegg: Jeg er også av dem som nesten aldri har dessert, men de gangene jeg tenker å ha det er jeg ganske fantasiløs, så tips hadde vært fint! :jupp: Gjerne enkle desserter til "vanlige" søndagsmiddager, evt med en gjest eller to, hvor man bare vil ha litt søtt etterpå, uten at det er full 17.mai-faktor. Vanlige desserter involverer veldig ofte gelatin, i form av gele, fromasj, puddinger o.l., og det liker jeg ikke konsistensen på. Så da blir det veldig fort is, men også der går det jo sikkert an å gjøre det litt mer spenstig enn bare å putte i skje i en boks.

Da jeg var barn hadde vi mye oftere dessert. I alle fall hver søndag, men ofte ellers også. Da var det gjerne sånt som sviskekompott eller andre (ferdig-)kompotter med fløte, eller hermetisk frukt med krem.


#12

frukt sa for siden:

Is blir ekstra godt med varme bjørnebær til, eller med nonstop og peanøtter.


#13

My sa for siden:

Jeg er ikke så glad i nonstop og peanøtter til heller, det er en typisk jobbfredagskaffegreie som jeg aldri helt har skjønt meg på. Men varme bær er godt ja, det har du rett i. Bjørnebær eller skogsbærblanding.


#14

Blondie sa for siden:

Hva er det? Altså, jeg har googlet og skjønner at det kanskje har en annen dimensjon enn brunt farin, men hva er grunnen til at du bruker det? :nysgjerrig:


#15

Gri sa for siden:

Vi har dessert kvar tysdag :) Kan også nemne at vi et middag hos mamma og pappa kvar tysdag :knegg:


#16

Tallulah sa for siden:

Fruktsalat med vaniljeyoghurt, granola og hakket sjokolade. Evt. så blir det hakkede nøtter i stedet for granola i dag. Jeg har noen bananer som er litt overdue, masse eplemos (ref min frysertråd) og en sliten appelsin.


#17

Toffskij sa for siden:

Vi hadde sjokoladeis fra Kulinaris til dessert i går, den er veldig god, med små sjokoladetrøfler i i stedet for sjokoladebiter, som er deilige og myke i den kalde isen.


#18

Shun sa for siden:

Appelsin i filetbiter med et sukkerdryss.


#19

Malama sa for siden:

Det blir somregel servert til kaffien første juledag... også kjent som kakebordet i minstemor sitt bursdagsselskap. Og teller erved ikke som dessert det engang....

Men hender mannen slår til og har noe dessert da, så håper jeg kan raportere FØR jul en gang...


#20

Nextlife sa for siden:

Jeg har dessert hver eneste lørdag. :hyper: og kan gjerne prøve å delta i denne tråden. Jeg er generelt ikke glad i å spise desserter, men elsker å lage de, og heldigvis bor jeg i lag med en som setter stor pris på lørdagsdesserten, og jeg tar gjerne en liten smak selv.
Jeg er som deg, og er lite fan av av gelatinaktige greier, så det lager jeg sjelden. Jeg ender veldig ofte opp med små bakverk, gjerne en variant som egentlig er en stor kake e.l men som jeg tilpasser husholdningen og lager i porsjonsstørrelse, eller gjerne enda mindre, munnfullstørrelser.

Sist lørdag lagde jeg snickerskake.
Bunnene lagde jeg i muffinsformer, hadde på litt sjokoladekrem, pisket krem, ringlet med smeltet sjokolade og toppet med karamellisert popcorn.


#21

My sa for siden:

Ja, vi har også dessert hver lørdag, forresten. :nemlig: Smågodt. :knegg:

Kunne godt tenke meg å lage en god dessert i stedet for det vanlige lørdagsgodtet. Veldig lurt med små porsjonskaker, det du beskriver der hørtes veldig godt ut da Nextilife. Jeg håpet på bidrag fra deg i tråden.


#22

gnuri sa for siden:

Vi har middagsgjester i morgen, og da skal vi ha dessert. Det blir (sukkerfri) semulepudding/Prinsessepudding med hjemmelaget jordbærsaus.
Jeg pleier også å lage sagogrynspudding på samme måte. Lettvint, billig og godt begge deler.

Ellers så kan jeg virkelig anbefale denne: oda.com/no/products/33086-dream-dream-frappe-delight-uten-tilsatt-sukker/?channable=017bec6964003333303836d5&clid=14342128317_131937634932_542617842469&keyword=&gclid=EAIaIQobChMIwo6Eg56-9gIVDa-yCh2i8g9xEAQYASABEgIckfD_BwE


#23

Blondie sa for siden:

Åh, semulepudding husker jeg fra barndommen! :elsker:


#24

gnuri sa for siden:

ja jeg husker bestemoren min laget både det og sagogrynspudding da jeg var lita :hjerter:


#25

Syrinx sa for siden:

Semulepudding og, enda bedre, polentagrøt. Med rød saus. Jeg lager polentagrøt av og til, men det er kun jeg som er begeistra her i heimen.


#26

gnuri sa for siden:

Hm- det har jeg aldri smakt- kanskje jeg må teste det en gang.


#27

veobra sa for siden:

Frukt i skiver med litt kanel er enkelt og godt.
Kan toppes eller dyppes i vaniiljekesam.
Vannmelon om sommeren.

Jeg kjopte nylig en pose aprikoskompott. Den tenkte jeg servere med noe sprøtt, kanskje litt knust havrekjeks, og kesam.


#28

Syrinx sa for siden:

Nå leste jeg litt om polenta og det teller som sunt! Med rød saus av sukkerfri saft vil det bli en finfin hverdagsdessert. Det var dagens gladnyhet for min del.


#29

My sa for siden:

En lavkarbovennlig, lavterskel hverdagsdessert/kveldskos jeg av og til lager meg selv, er en skål med et par ss cottage cheese blandet med sukkerfri vaniljekesam, med en håndfull blåbær og noen hakkede mandler over. Det er overraskende godt og dessertaktig.


#30

Blondie sa for siden:

Takk for tips! I motsetning til semulegryn, kan jeg vel faktisk spise polentagrøt! Må testes.


#31

Libra sa for siden:

Dessert i går, ikke i dag, men rapporterer lell :D Oppskåret frukt med råkrem. Når vi har hverdagsdessert blir det ikke no mer avansert frukt enn epler, pærer, banan, druer og appelsin og blåbær. Som søndag- eller selskapsdessert kliner jeg til med litt mer forskjellig og lager sukkerlake i tillegg.


#32

frukt sa for siden:

Det er rørsukker som er litt grovere, og ikke så mørkt som brunt sukker. Jeg kjøpte det av en grunn,men husker sannelig ikke hvorfor. :ler: Men jeg har brukt det til baking før blant annet. Det har sikkert litt annen smak en hvitt sukker.

Fruktekspert :fnise:


#33

frukt sa for siden:

Eller stekte epleskiver med sukker og kanel. :nam:

Det jeg likte aller best som barn var fruktsalat, såklart, og stekt banan sånn som faren min laget det. Han stekte bananer i smør, litt honning og juice, til de hadde trukket til seg det meste av væsken. Det er godt, det! Og for ikke å glemme mandelkjernepudding med bringebærsaus.
Det er rart jeg ikke spiser mer dessert siden jeg tydeligvis er et dessertmenneske.


#34

frukt sa for siden:

Sago og tapioca er også glutenfrie og kan brukes til pudding. Nok en ting jeg vokste opp med.


#35

mina sa for siden:

Vi har dessert hver søndag :ja:

Svigerfar bor i vår underetasje, og etter at svigermor døde for snart 4 år siden har han med jevnlig spist middag med oss, og i "koronatiden" hver søndag.
Jeg har glede av å lage "skikkelig" middag, og gjerne tradisjonsmat, for det blir svigerfar veldig glad for også. Og siden vi har "skikkelig" middag har vi også dessert.

Selvfølgelig blir det lettvinte desserter som is og kjøpt sjokoladepudding, men jeg har også laget f.eks sagopudding, sitronfromasj, panna cotta, sjokolademousse, sjokoladefondant, heimelaga is, trollkrem med blåbær og div. kaker og gjærbakst.

På søndag skal vi ha Oreodessert, den oppskrifta har jeg funnet her inne.


#36

Madicken sa for siden:

Jeg serverer stort sett dessert kun ved ekstra festlige og/eller høytidelige anledninger, men om det er lov å bruke tråden til å stille spørsmål av typen "hvilken dessert passer til denne middagen?" (for jeg aner aldri hva jeg skal finne på til dessert), er jeg med. :jupp:

Og dersom jeg serverer en dessert som er supergod, skal jeg selvsagt tipse her, men jeg ender som regel opp med kjedelige, "vanlige" desserter som blekner ved siden av hovedretten som alltid er en braksuksess.


#37

amo sa for siden:

Vi har som oftest dessert når vi har fiskemiddag, som er om tirsdagene. Litt ymse, mn skal det være så enkelt at jeg kjøper en pose med sjokoladepulver med Daim, tilsetter melk og rører til krem. :o
Du var kanskje ute etter noe mer avansert? :knegg:
Himmelsk krem. Youghurt, krem vispes, tilsetter frukt/bær og rasper/hakker sjokolade evt. nøtter. Er vel det mest avanserte jeg lager. :o



#39

Noba sa for siden:

Vi har også jevnlig dessert på søndager. Jeg synes det er koselig å bruke litt tid på middagen på søndager og da hører liksom dessert med synes jeg. Oftest noe enkelt som litt sjokolade, frukt eller is, men noen ganger baker jeg. Crumble pie med bær eller epler og krem til er vel det vi har oftest.


#40

Strå sa for siden:

Hmm, kanskje det er på tide å ordne dessert litt oftere igjen. Et par ganger i uka unner jeg meg is, vanligvis en fra Kulinaris eller italiensk is. Det er sjeldent jeg lager noe selv.


#41

jolie sa for siden:

Vi er nå der vi liksom skal ha dessert hver dag for ekstra kalorier. Fantasien min stopper på sjokoladepudding og is fra butikken. Eller en god sjokolademousse som jeg ikke kan lage for ofte. Det er jo desserten vi bruker på jul- og nyttårsaften - kan ikke bli lei den av å servere den til hverdags ellers i året. Så henger her for litt tips. Selv om det nok sikkert hovedsakelig blir noe ferdigkjøpt - eller en stripe melkesjokolade.


#42

Karamell sa for siden:

jeg har melkesjokolade til kaffen min etter middag. :nemlig: Det er selvfølgelig noe jeg ikke burde ha mtp både vekt og blodsukker.

Vi har svigerfar på middag annenhver søndag. Da har vi lefser eller noen kjeks til kaffen rett etter middag, men dessert er jeg dårlig på. Jeg liker kaker, men ingen puddinger, geleer eller is.


#43

frukt sa for siden:

Frukt med krem, vaniljesaus/krem, eller gresk yoghurt og honning er alltid godt.


#44

Myria sa for siden:

Jeg pleier å skrive desserten i middagstråden. :jupp: Vi har dessert hver gang vi har middagsbesøk, som vil si omtrent hver søndag, og i tillegg spesielle anledninger, men også hvis vi bare har lyst en helt vanlig hverdag. Vi spiser ofte kake til dessert, fordi jeg liker å bake. Jeg vet mange mener kake ikke er dessert, men det er jeg helt uenig i. Kake som spises etter middag er definitivt dessert. :nemlig:

I morgen blir desserten sitronmarengspai. :nam:


#45

Myria sa for siden:

Det minner litt om en dessert jeg lager av og til som barna liker godt. Til hver porsjon deler man en banan i to på langs og legger på aluminiumsfolie sammen med et par klatter smør og drysser på sukker og kanel. Pakk sammen og bak i ovnen ca 10 min. Serveres varm med vaniljeiskrem. Det er kjempegodt. :jupp:


#46

Nextlife sa for siden:

Åhh, sitronmarengspai er jo så godt. :jupp:
Jeg fikk mye kirsebær i høst, så for et par uker siden lagde jeg litt curd , og lagde kirsebærmarengspai. Skikkelig godt.


#47

Nextlife sa for siden:

Jaggu fikk jeg det til, her er de knapt porsjonsstore snickerskakene fra forrige helg.


#48

vixen sa for siden:

Jeg vil flytte inn til Nextlife.


#49

frukt sa for siden:

De var lekre!


#50

millact sa for siden:

Jeg også!


#51

Madicken sa for siden:

Og jeg!


#52

My sa for siden:

I 2026 har vi 20-årsjubileum, da skal vi ha landstreff, og Nextlife skal stå for maten. :nemlig: Dere visste det ja? :jupp: Råvarene sørger Floksa for.


#53

Erica sa for siden:

Vi har svært sjelden dessert, men i dag har jeg bursdag så mannen har bakt en stekt ostekake med lemon curd-lokk. Det blir dessert i dag.


#54

Karamell sa for siden:

WOW, jeg vil også ha Nextlifedesserter!


#55

Strå sa for siden:

God plan. Jeg kan stille med diverse greier laget med urter og hvitløk og kanskje dolmes til forrett.

Dessert i dag blir is med bjørnebærsyltetøyet mitt.


#56

Millen sa for siden:

Vi skal visst brownie ( fra fryseren) og is til dessert etter fiskemiddag idag.


#57

millact sa for siden:

Smarties klarte vi lete frem.


#58

Shun sa for siden:

En rull med Love Hearts.



#60

Toffskij sa for siden:

I går: sitronmarengspai og pekanpai (kjøpt på Mathallen på Vulkan).
I dag: mandelkjernepudding med bringebærsaus.


#61

vixen sa for siden:

Appelsin i småbiter med et lite dryss melis og en del kanel. Blandet sammen med oppkuttet banan. Gutta elsket det.


#62

frukt sa for siden:

Jeg gar spist resten av fruktsalaten fra i går med eple, appelsin, granateplekjerner, litt balsamico, demerarasukker og kanel. :nam:
Har en haug med klementiner, og noen appelsiner som jeg må finne på noe kreativt med snart.


#63

Nextlife sa for siden:

Det visste jeg ikke, men stiller seff. :jupp:


#64

My sa for siden:

:googlerdemerarasukker:


#65

frukt sa for siden:

:humre:
Det smaker litt karamell, og har litt krønsj.


#66

millact sa for siden:

Fikk sms fra 13-åringen om vi kunne ha dessert i dag. Hva skal jeg servere, tro? Det må gå fort og kunne kjøpes ferdig. Tips? Ikke noe med frukt; de ser neppe på det som dessert (ikke i dag). Ferdig gele, sjokoladepudding el er de ikke særlig glade i (skjønner ikke det) og ingen av de tåler is så godt. Kanskje jeg skal kjøpe god, dyr sorbet og lage bananasplit? Det er noe de aldri har fått faktisk.


#67

Syrinx sa for siden:

Kjøp en kake fra frysedisken. Dajm-kake feks, den er ikke så verst.


#68

millact sa for siden:

Han ønsker seg brioche fikk jeg nå melding om. Det er lettvint, bare stikke innom Kiwi.


#69

Syrinx sa for siden:

Fengselskake. :humre: (Vi pleier servere det når vi arrangerer bingo i fengslet. Slår an hos alle, meg inkludert.) Brioche er godt!


#70

Tjorven sa for siden:

Nå ble nostalgisk. Jeg virkelig elsket semulepudding da jeg var barn/ungdom. :elsker: Moren min var ikke så interessert i mat, så det var jeg som lagde den. Og siden broren min ble mett etter to skjeer, så fikk jeg den helt for meg selv. :knegg:

Og dette har jeg fullstendig snytt mine egne barn fra å oppleve. Jeg har aldri lagd det til dem. (Noe av årsaken er sikkert at den serveres med rød saus, og mannen min spiser ikke ting som smaker som røde bær.)


#71

frukt sa for siden:

Russedessert var jeg veldig glad i. Har ikke spist det siden jeg var barn.


#72

Syrinx sa for siden:

Russedessert med eggekrem, farmor sin signaturdessert. Så godt!

Jeg tok det på menyen på skolekjøkkenet for noen år siden. Det slo ikke helt an, det overrasket meg faktisk.


#73

millact sa for siden:

Det ble brownie fra Coop Mega. Han var godt fornøyd.


#74

millact sa for siden:

Kjempegodt!


#75

Millen sa for siden:

Hva er russedessert? Aldri hørt om.


#76

Syrinx sa for siden:

Rød saft og semulegryn kokes til grøt og piskes så opp til luftig krem


#77

My sa for siden:

Husker vi lagde det på skolekjøkkenet, og at jeg ikke likte det (men jeg har aldri likt puddingaktige ting pga konsistensen). Aldri spist det igjen siden.


#78

frukt sa for siden:

Vi hadde vaniljesaus til.


#79

frukt sa for siden:

Jeg liker alt, så fremt det ikke inneholder rosiner. :knegg:

I dag skal vi ha gresk youghurt med mango og honning. :nam:


#80

Strå sa for siden:

Jeg ristet cashewnøtter i formiddag, for å ha litt dessert og kveldskos, sammen med Bodøsjokolade av ymse slag.


#81

Nextlife sa for siden:

Bodøsjokolade. :hjerter:


#82

Strå sa for siden:

Jepp og det er DIN fortjeneste (ev. feil hvis du liker det bedre). Mange nær meg har også stiftet bekjentskapet og klager ikke for å si det sånn.


#83

Nextlife sa for siden:

Jeg er så glad i den sjokoladen selv, og kjenner Craig godt, og er så stolt av å kunne få varene hans kjent utenfor byens grenser.
Hvis du noen gan er i byen må du stikke innom hans Pattiserie og Champagneria, franske bakverk i alle fasonger, champagne, makroner og sjokolade er menyen. :tilber:



#85

Nextlife sa for siden:

Beklager litt rot, og sitering, men jeg skjønner ikke helt hva jeg gjør for å få lagt bilde. Noen ganger funker det og andre ikke. :knegg:

Håper det er ok at jeg legger ut selv om det ikke akkurat er dagen dessert.

Dette er knuspekake, en karamellisert mandelbunn fylt med vaniljekrem og litt melisglasur på toppen.
Det er egentlig en stor kake, men jeg foretrekker som kjent porsjonskaker.
Denne er også veldig god om man bytter ut vaniljekremen med lemoncurd og krem.
Her bakte jeg med mitt barnebarn på 6 år, som hadde ansvar for pyntingen. :knegg:

Oppskrift

krem.no/hjem/knuspekake/


#86

Strå sa for siden:

Det er nok nå Nextlife, jeg ble sulten igjen og det er rundt 150 mil til bakerikafeen hans.


#87

frukt sa for siden:

Her er alt lov, Nextlife. :jupp:
Det ble ikke tid til youghurt og frukt i går, så da ble det kvikklunsjkake i stedet. I dag blir desserten vegansk sjokolade med karamell og havsalt, og en energidrikk. :knegg:


#88

Millen sa for siden:

Tiramisukake fra Pascal. :lykkelig:


#89

Toffskij sa for siden:

Ser ut til at det blir pistasjis (fra Kulinaris igjen).


#90

Nextlife sa for siden:

Familieselskap i morgen, og jeg skal levere dessert. Troikakake er ønsket, og det er den verste kaken jeg baker siden det er så vanskelig å vurdere hvordan den skal legges.
Gelé bør på bunnen for å trekke litt inn, men da må man legge nougatmousse oppå, og marsipan oppå der før man trekker med sjokolade. Sjokoladetrekk på marsipan er ugunstig. Marsipan og gelé oppå hverandre er ennå mer ugunstig. Marsipan på mandelbunn er ikke så bra. :sukk:


#91

Strå sa for siden:

Den er helt akseptabelt god. Og litt til.

Her ble det ingenting, annet enn litt selvristede cashewnøtter.


#92

Pasta sa for siden:

Jeg sliter med det samme, og velger derfor alltid bort den kaken selv om den er nydelig.
Legger du den sånn: bunn, gele, nougat, marsipan, sjokolade?
Jeg syns det går greit helt til sjokoladen klisser marsipanen.


#93

gnuri sa for siden:

I dag har vi middagsgjester, og jeg har laget sukkerfri snickersiskake. Har aldri prøvd den før, så er litt spent på om den ble god. Har dog laget den sukkerfrie snickerskaka fra samme dame før, og den var i allefall supergod.


#94

Nextlife sa for siden:

Ja, nemlig. Jeg tror jeg har lagd den 2 ganger, og blir ikke fornøyd med marsipan-sjokoladedelen.
Jeg legger den sånn som du skriver, ja.


#95

Serafin sa for siden:

Vi øver på selvstendighet til Lillesøster. Så hun har gått løs på oppskriftsboka etter min farmor. "Oldemorboka" som den går under her.
Så på torsdag serverte hun sitronkake, i dag skal hun bake eplekake.


#96

Nextlife sa for siden:

Troikakake ferdig, jeg tror den ble bra, men vi får se i kveld. :knegg:
Ti-åringen hadde sett noe pynting med masse sjokolade et sted, så hun foreslo å gjøre det, så da ble det det.


#97

Madicken sa for siden:

Du har garantert satt ny rekord i hvor mange kalorier man klarer å presse inn i en kake. :knegg: Men den ser jo helt fantastisk ut! :vilha:


#98

Malama sa for siden:

Mannens hjemmelagde sjokolademousse, og rullekake med bringebærkrem-fyll.

Aka, bursdagsfeiring


#99

Karamell sa for siden:

I dag var det sjokoladefondant med vaniljeis, laget av 16-åringen . Fransklekse. :knegg:
Bilde på FB for de av dere som har meg der.


#100

My sa for siden:

I går ble det milkshake på Pick up Cafe i Vuddu Valley, Åsen - trolig det mest harry stedet mellom Lindesnes og Nordkapp. :knegg: Gøyal kontrast til Klostergården på Tautra (hvor vi hadde lunsj tidligere på dagen), og både burgeren og shaken var skikkelig god. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.