Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kvinnehelsedebatten - hva tenker FP?

#1

rine sa for siden:

Ble nesten litt overrasket over at det ikke allerede var laget en tråd om forrige ukes "viktigste" nyhet (hvis man ser bort fra krig, fred, politikk og strømpriser...). Vanessa Rudjord og co. publiserte at de ville åpne en klinikk for kvinner på Frogner. Der kan man få hjelp med å reversere aldringstegn og til å "gå inn i alderdommen som en Jaguar heller enn noe fra "rent a wreck" (sitat Rudjord). Det som virkelig gjorde at debatten tok fyr, var vel at kjendistrioen brukte begrepet "kvinnehelse" som en motivasjon for foretaket sitt, noe de fleste av oss vel er enige om at fillers og peeling ikke bør omtales som.

Men, regner med at det fleste av oss (jaffall de som ikke allerede frekventerer slike steder :knegg: ) har blitt mer rynkete siden oppstarten av FP. Hvordan stiller FP seg til å sette litt bremser på aldringsprosessen? Er det fremdeles nei til alt bortsett fra tannpuss, eller har grensene for hva vi kan akseptere av "juks" for å holde oss yngre litt lenger flyttet seg? :undrer:


#2

Blondie sa for siden:

For meg personlig er det nok utelukkende å fikse på noe, men det er ikke at noen ønsker det som er problematisk (og hårreisende!) i denne saken. Fokus på kvinnehelse er viktig, men noe ganske annet enn dette.

Vi har alle våre demoner, hvis noen føler seg bedre av slikt er det grei skuring for meg. Jeg skulle selvsagt ønske at det ikke var sånn at vi fikk disse ideene.


#3

Lykken sa for siden:

Synes Live sa mye bra her! Personlig er jeg sterkt imot at vi ikke skal kunne aldres på naturlig måte uten å bli sammenlignet med Rent a wreck bil og har vanskelig for å forstå at rynker er så hårreisende grusomt å få med alderen. Når det er sagt er jeg vel ikke motstander av å gjøre mindre saker som å ta en dyp sinnarynke eller hengende øyelokk, men den der glatte og stramme ut absolutt alt og forstørre romper og pupper og fjerne ribbein og operere til dådyrøyne og hvahardu.

www.nrk.no/ytring/skjonnheten-kommer-utenfra-1.16108086?fbclid=IwAR3i_VqUFwYqAYaCGaXT5S7vrgiRIhSsMTcNYgPTsMiKq1D1640DWHTNpDE


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg føler meg slett ikke som noe Rent a wreck, selv om disse tre damene sikkert oppfatter meg som det. Jeg har blitt eldre, men jeg ser ut til å være mine 47 år. Det innebærer rynker, grevinneheng og grå hår. Det synes jeg er HELT greit. Kroppen fungerer som den skal på tross av disse aldringstegnene.

Korona har påført meg en haug med ekstra kilo. DET prøver jeg å gjøre noe med. Ikke fordi det ikke er pent, men fordi jeg vet at kroppen min funker bedre hvis jeg veier mindre enn jeg gjør akkurat nå. Det er noe helt annet.


#5

Luftslottet sa for siden:

Jeg husker fortsatt godt en tråd fra for ti år siden hvor jeg, som en av de yngste forumbrukerne her (nå snart førti! :humre:), fikk mitt pass påskrevet fordi jeg umulig kunne vite hvorvidt jeg ville bli stressa av rynker og grå hår før det faktisk skjedde, eller ha noen meninger om hvorvidt grått hår kan være kledelig.

Vel: Jeg hadde rett! :tøff:
Grå hår og rynker plager meg minimalt, og jeg kommer fortsatt ikke til å farge noe hår for å dekke over grått. Eventuell hårfarging må i så fall bli fordi jeg har veldig lyst på lilla hår, for eksempel. (Nå ser jeg fortsatt ganske ung ut for alderen, men lell.)

Aldring er fint. Alternativene til aldring er mindre fine.


#6

Luftslottet sa for siden:

Når det gjelder forrige ukes nyhetssak: Det ble litt vel mye nyhetssak for meg. Det ble ganske massiv shaming, selv om de hadde gjort noe stappteit.

Det er SÅ MANGE!! som gjør den samme greia. Kvinnehelsevasking er bare akkurat som grønnvasking eller pridevasking.


#7

mkj sa for siden:

Det problematiske er helsekoblingen synes jeg. Det finnes allerede nå slike sjapper og om det kommer en til så kommer jeg ikke til å gå dit heller.

Jeg har likt hun Synnøve sine ryddeprogram, men den podcasten med hun Vanessa hørte jeg på i 5 minutt og det er noe av dee største mølet jeg har hørt.

Jeg kan ikke utelukke at jeg kan tenkes å gjøre et eller annet (tunge øyelokk, overheng på mage) men det kommer ikke til å skje på glossy senter beregnet på snobbete vestkantfruer.


#8

Luftslottet sa for siden:

Det er ganske mange treningssentre, for eksempel, som kjører "kvinnehelsekampanjer" som egentlig er slanking.

Så kan man kanskje fremme ett og annet argument som sier at slanking er helsefremmende, men det er ikke uproblematisk og udiskutabelt helsefremmende.


#9

Karamell sa for siden:

Leste at det er mannen til VR som eier sjappa, sammen med en rik mann til. Kvinnene er vel bare frontfigurer med svært uheldige kommentarer. Jeg har ledd mye av meme-ene etterpå da. De fikk publisitet, det skal de ha.


#10

Tjorven sa for siden:

Det er jo også dette de har fått kritikk for. De må gjerne drive en skjønnhetssalong, men ikke kom å kall det kvinnehelse.

Og hvis jeg skulle få lyst til å gå "til behandling" så velger jeg et sted som ikke omtaler folk som Rent a wreck.


#11

ingling sa for siden:

Jeg tror noe av det som opprørte meg med dette var at jeg i utgangspunktet hadde sansen for disse tre, og så ble det så platt, liksom. Men ja, det er mange andre som driver med dette og det som verre er av fatshaming og ageshaming og hvahardu. Jeg er forfengelig og liker å fikse bryn og hår og negler og sånt, og kan godt ta ansiktsbehandling en sjelden gang på spa, men å reversere noe som helst føles veldig uaktuelt. Langt mindre "ikke-invasiv fettreduksjon", hva nå det egentlig betyr. Det var vel noe de skulle tilby som var bra for bekkenbunn og sånt, og det er jo bra hvis det faktisk gir en helseeffekt, men det druknet litt. Jeg er litt enig med den som intervjues [url="https://www.dagsavisen.no/nyheter/2022/09/19/ekspert-omdommet-deres-star-pa-spill-her/?fbclid=IwAR0hSKj2kBTqgVKUP7q3rJ8OavyzEcdchTVwUaa01bnGD6e1psDGW9VoFDU"][/url], de er jo fullt i stand til å gå ut i media og forklare hva hensikten deres er på en litt tydeligere måte. Jeg tror jeg hadde fått mer av respekten tilbake hvis de gjorde det, selv om det absolutt finnes verre aktører.


#12

Karamell sa for siden:

:nemlig:


#13

Milfrid sa for siden:

Og publisitet var vel det de var ute etter. All reklame er god reklame, er det ikke så? Alle har jo hørt om den klinikken nå. De tre damene er jo verken daglig leder, styreleder, styremedlem eller har noen aksjemajoritet. Det burde blitt tidd i hel. Folka bak det der visste akkurat hva de gjorde, og fikk bang for the bucks mht presseomtale.

Jeg har ledd meg fillete i dag av hun som posta hun skulle starte opp klinikken estetisk psykiatri i Stavanger. Eller egentlig frisørsalong, men siden håret sitter på hodet, følte hun navnet var innafor :rofl:

Folk må gjøre hva de vil med rynkene sine, heise opp pupper eller farge håret. Men å kalle det kvinnehelse og sammenlikne det med ereksjonsproblemer er fjollete. Får mannen din ereksjonsproblemer av rynkene dine, finnes det utrolig mye gøy på vibratofronten. :nemlig:


#14

zinatara sa for siden:

Jeg syns det er utrolig teit å knytte dette opp mot problemene med kvinnehelse som handler mer om at veldig mye medisinsk forskning er gjort på menn og at kvinner derfor i stor grad blir behandlet som om de er menn i mindre størrelse i forhold til medisiner og hvordan kroppen fungerer. Og at det også betyr at det er svært lite fokus på de medisinske problemene som bare rammer kvinner.

Det sagt tenker jeg at det ikke er mulig å forby skjønnhetsbehandlinger og det heller ikke nødvendigvis er noe galt i disse behandlingene. Men som med alle ting som selges, så tenker jeg at man godt kan tas på markedsføring som ikke samsvarer med realitetene eller er uetisk. Jeg er ganske sikker på at denne klinikken gjør like mye for kvinnehelse som fast fashion kjeder som påstår at de bryr seg om miljøet gjør for den saken.


#15

007 sa for siden:

Jeg har ikke så mye rynker, men tyngdekraften jobber mot meg. Hadde jeg hatt flust med penger hadde jeg sikkert åpnet Pandoras eske og tenkt at dobbeltmoral er også moral.
Men siden jeg er ganske gjerrig (eller fornuftig) nøyer jeg med med sminke, jevnlig frisør og fiksing av negler.

Det som irriterer meg mørkegrønn er at de kaller det en klinikk for kvinnehelse. Tror de virkelig kvinner er så stupteit?


#16

Milfrid sa for siden:

De kaller det kvinnehelse for å få presseomtale. De hadde aldri fått den omtalen om de hadde sagt «tre kjendiskvinner starter enda en skjønnhetsklinikk. Så de provoserer med å kalle det «kvinnehelse». Og folk beit på. Noe sinnsykt noe. Vi som provoseres er ikke potensielle kunder uansett. De skal få poeng for markedsføringsstrategien da.


#17

Einhyrningur sa for siden:

Jeg benytter meg jo av del av disse "tjenestene", men pleier ikke akkurat påstå det er på grunn av helse. Jeg er for å tukle med alt som kan tukles med, men også for å kalle en spade en spade.


#18

My sa for siden:

Som flere andre her er det jeg reagerer negativt på (mer enn skjønnhetsindustrien for øvrig) er (mis)bruken av begrepet kvinnehelse, siden nedprioriteringen av dette innen medisinsk forskning er et faktisk problem, i tillegg til skuffelsen over at disse kjente, flotte kvinnene ikke kunne være litt bedre rollemodeller.

For min egen del er det like fjernt med kosmetiske kirurgiske inngrep nå som det alltid har vært. Jeg bruker sminke daglig og vasker det av om kvelden, er nøye med hvordan jeg kler meg, men har sluttet å farge håret, og lar det grå få være grått. Fjerner kropps- og ansiktshår her og der, men øyenbrynene får være i fred. Jeg føler at de rynkene/linjene jeg har i fjeset ikke har noen negativ innvirkning på mitt utseende, tvert om, og har ikke behov for å få visket dem ut. Ting siger selvsagt litt på kroppen, men ikke noe jeg ikke kan leve med. Egentlig tror jeg at jeg er mer komfortabel i min egen kropp og med mitt eget utseende nå, enn jeg har vært noen gang.


#19

nokon sa for siden:

Eg synes folk som gjer ting som endrer ansiktsmimikken er skumle og uforutsigbare, fordi det er så vanskeleg å lese dei. Eg slutta faktisk hos ein psykolog på grunn av det.


#20

Simone sa for siden:

Eg er faktisk litt overraska over at det er såpass mange her inne som er open for å fikse på ting. Eg oppfattar folk på FP som ganske sjølvsikre folk som ikkje lar seg styre av skjønnhetsidealer. Det må bety at prosentandelen som er open for dette er ganske mykje høgare utanfor FP og at det nærmast er normalen. Det syns eg er litt trist!
På sikt vil det føre til at vi som ikkje ønsker å fikse på noko vil føle på presset. Det er litt kjipt å vere den einaste i vennegjengen med rynker og grått hår :skuffet:


#21

Karamell sa for siden:

Haha, jeg var bla den jeg siktet til med memes. Det var vel egentlig en tweet. :knegg: Og du fikk den av meg på Insta.

Det siste avsnittet ditt. Jeg ler meg fillete av den. Du burde tvitre. :knegg:


#22

ingling sa for siden:

Hæ, men de fleste sier vel nettopp at de ikke vil endre på ting? Jeg farger øyebryn, men det regner jeg som i en helt annen kategori enn å drive med ikke-invasiv fettreduksjon og reversering av alderstegn, liksom. Mer som å klippe håret. :vetikke:


#23

Drømmedama sa for siden:

Den kommentaren til Vanessa Rudjord, rent-a-wrek vs Jaguar, den satt, gitt. Rett i magen. Og plutselig befant jeg meg foran speilet og så på meg selv med et nytt og kritisk blikk. Neida, de får søren ikke pengene mine, men de klarte å tulle med hodet mitt et lite øyeblikk. Og jeg er 55 år og burde vite bedre.
Stakkars stakkars døtrene mine som møter dette presset hele tiden. Det er pokker ikke greit.
Og kvinnehelse? Slutt. Bare slutt.


#24

Karamell sa for siden:

Så to gøyale scrennshots fra Anne Rimmens Inssta nettopp. På de første bildet skriver hun "heia dere! applausemoji. På det andre hyller hun nabo og kollega Kavehs kronikk"du er ikke god nok kvinne!" med "kloke ord". De ligger på Liz Nor sin FB profil.


#25

Nenne sa for siden:

Det som er så trist er jo at kvinnehelse er sørgelig underforsket og rett og slett neglisjert. Vi får medisiner som er laget for og testet på menn, for kvinners syklus lager sånn krøll i forskningen. :gal:

Vi er mer syke og går oftere til lege enn menn, men det er kanskje ikke så rart når vi ikke tas på alvor og når medisinen og behandlingen i verste fall er helt feil?

All PR er ikke god PR. Uansett hvor mye eller lite jeg skal bruke på å «pønte på vraket», så blir ikke ei krone lagt igjen hos den kyniske banden der.


#26

Karamell sa for siden:

Noen som vet hvilken rolle de skal ha? Kun gallionsfigurer?


#27

Pelle sa for siden:

Ofte er det jo sånn, inkludert ved oppstart av uteliv. Jeg har sett kjendiser fronte steder som eier, og så eier de 2 %. Jeg synes hele gjengen er flåsete og shallow og skjønner ikke at de har så mange som liker dem. Jeg tror dette har gitt dem god reklame. Og jeg dynes de bruker et ubehagelig språk.


#28

Retz sa for siden:

Jeg elsker den frihetsfølelsen det gir meg å ikke gi etter for press fra andre. Det være seg media, influensere, mennesker man omgås osv. Gjelder generelt, men særlig med tanke på hvordan andre mener jeg burde se ut. Jeg er så inderlig fornøyd med at jeg ikke trenger alt stæsjet.


#29

Simone sa for siden:

Eg sa ikkje at det var fleirtallet, berre at det var fleire enn eg trudde. Dersom det er 10% på FP som ville tatt Botox, fillers, ansiktsløft eller fjerning av heng dersom det ikkje var så dyrt, er det sikkert 30% ute i den virkelige verden. Og aukande.
Eg kjenner ingen som har tatt Botox-behandling eller ansiktsløft og har tenkt at det er veldig uvanlig blant vanlige folk.
Eg trudde det i hovudsak var vestkant-trofékoner og influencere som holdt på med sånt, men det virker som om det begynner å bli normalisert.


#30

007 sa for siden:

Jeg tror nok garantert du kjenner noen, uten at de flasher det eller uten at du ser det. Ikke nødvendigvis ansiktsløft, men i alle fall botox og fillers. Det er snart like vanlig på bygda som på Oslo vest.


#31

Hyacinth sa for siden:

Enig i alt.

Og jeg mistet nesten all respekt for Pia Tjelta. De to andre har jeg tenkt mitt om for lengst, men Pia hadde jeg høyere tanker om enn som så.


#32

Input sa for siden:

Hva er fillers?

Jeg er for lat for å drive med sånt som må gjentas, som hårfarging og slikt. Men så føler jeg ikke noe reelt behov for det heller. Det er viktig for meg å være slank, og det er 100% pga. utseende (om ikke alternativet er ekstrem fedme). Men jeg bruker ikke sminke, ikke til pent heller lenger.


#33

Tallulah sa for siden:

Fillers og botox er kjempevanlig, også hos veldig unge kvinner. Når "alle" damer mellom 23 og 33 plutselig har samme munn, liksom. Det er ikke like påfallende som før, med duckface og total mangel på ansiktsmimikk, men man kan fortsatt se det (selv om de fleste ikke tror det syns. De bare misforstår hva "syns" betyr. Det er ikke synonym med "ser totally fake ut").

Og som en som jobber med kommunikasjon så er jeg helt uenig i at "all PR er god PR", det er ingen som mener det, det er veldig utdatert, og gjelder bare i noen segmenter. Russelåter, f.eks. Selvsagt hadde de fått oppmerksomhet uten "kvinnehelse" og den teite "jaguar/rentawreck"-kommentaren. De var i et lanseringsintervju i DN, og det hadde de fått uansett, basert på hvem de er (og hvem de er gift med, kan jo onde tunger også mene). Basert på tidligere uttalelser fra Rudjord så tror jeg rett og slett at hun lever i en virkelighet der dette er gangbar mynt, og det ser man jo på kommentarfeltene deres der de heies fram. Uttalelsene er ikke nødvendigvis skadelig for klinikken (de har jo en målgruppe som mener det samme som dem), men for dem som personlig merkevare. Kanskje Pia Tjelta mest, hun har størst fallhøyde. De andre er jo kjent for nautete, ekstremt privilegerte kommentarer.


#34

Pelle sa for siden:

En jeg kjenner tok litt i leppene. Det så i og for seg ok ut, men var ikke lov å snakke om pga var hemmelig. Hemmelig??? Man så det jo helt tydelig, ihvertfall vi som kjente henne.


#35

zinatara sa for siden:

Fillers er stoff som legges under huden for å fylle ut steder der man vil ha mer "fett" under. Ofte lepper, hake og kinnben for å forme dem, men også under steder der man har rynker for å glatte dem ut.


#36

Divine sa for siden:

Da jeg gikk på steroider jevnlig i fjor som en del av kreftbehandling, ble jeg litt rundere i kjakene og så mye glattere ut. Det var nesten litt pinlig, for jeg tenkte at folk kanskje trodde jeg hadde tatt fillers. Når har dette gått tilbake, og jeg er tilbake til å se ganske dratt ut. Det er nesten å foretrekke. :fnis:


#37

Myria sa for siden:

Jeg blir som flere andre sur over bruken av ordet kvinnehelse på denne måten, særlig når kvinnehelse, som My påpeker, er nedprioritert fra før. Å slenge fjerning av rynker, kroppshår og fett inn i samme kategori hjelper virkelig ikke saken. Og rent-a-wreck-kommentaren er virkelig helt idiotisk.

Jeg synes på generell basis at det er trist at idealet er å se så ung ut som overhodet mulig og at det som bare er helt vanlige tegn på et levd liv i større og større grad er noe det forventes at man gjør noe med. Å ikke fjerne kroppshår eller å la alderstegn som grå hår og rynker være i fred burde ikke være så uvanlig at det må applauderes og vises fram som noe modig, det burde være helt normalt.

Veldig enig i dette.


#38

Pøblis sa for siden:

Kommentaren til Vanessa Rudjord om rent-a-wreck var bare fullstendig tonedøv, kvinnefientlig og bare uintelligent.
Jeg tenker at vi kvinner utsettes for et helt enormt utseendepress, og det er et helt ekstremt fokus på det hos unge. Men også hos min generasjon.

Jeg tenker at å kalle det kvinnehelse var ekstremt idiotisk, all den tid det er smarte, flinke, veltalende og kunnskapsrike folk som faktisk jobber med slik som selvsagt tar til motmæle mot en slik kobling. Jeg mener at det ekstreme utseendefokuset kvinner i alle aldre i mange miljøer utsettes for, er et gigantisk helseproblem.

Jeg er helt enig med Tally i at all pr definitivt IKKE er god pr, og tenker at dette var en gigantisk skivebom. Når det viser seg at det slett ikke er disse tre som starter klinikken og spytter i 40 mill heller, blir jo katastrofen komplett.

Og så håper jeg at Pia Tjelta ser på Nicole Kidman og styrer langt unna injeksjoner og rynkefjerning.

Jeg har folk i min nærhet som har gjort greier, og det synes og det er forstyrrende med folk som mangler mimikk.


#39

Divine sa for siden:

Og at de sakte, men sikkert forandrer utseende. Og ikke i form av at de blir eldre, men mer og mer ugjenkjennelige. Selv om hver enkelt lille kosmetiske endring er relativt diskré i seg selv.


#40

Tallulah sa for siden:

De eier 50%, og Sayed eier 50%.#42

Milfrid sa for siden:

Jeg har nok såpass liten tiltro til mennesker at jeg tenker at de som bruker disse tjenestene bryr seg katta om det kalles kvinnehelse eller ei, og at vi som hisser oss opp (jeg er en av dem som blir provosert), uansett aldri hadde brukt klinikken, og bare bidrar til å skape blest om den. Så jeg tror det er en bevisst mediestrategi bak omtalen, bak bruken av tre pene frontfigurer, og at noen ler hele veien til banken over at media tok agnet.

Jeg blir absolutt ikke lei meg om jeg tar feil, strategien slår feil og klinikken ikke overlever altså. Absolutt ikke. Dette er et typisk tilfelle hvor jeg svært gjerne vil ta feil. Men meg bekjent er det vel reklamefolk bak denne klinikken, så jeg tipper at alt er nøye planlagt. Og det gjør det om mulig enda mer provoserende og kritikkverdig.

Og puteflaut for Pia Tjelta og co. Ikke helt sikker på at de tre var like innforstått med at det skulle bli så mye negativt fokus å være gallionsfigurer. Men at mannfolka bak var klar over det, det tviler jeg ikke på.


#43

Tallulah sa for siden:

Nå setter du jo opp totalt falske motsetninger, Mildfrid. Det er jo ikke sånn at "tjener penger = strategien var planlagt" "sa noe som slo feil ut = går konk".


#44

Røverdatter sa for siden:

Jeg tenker bare at jeg hadde forventet dette av Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbo som aldri har vært annet enn to pene fjoller, men jeg er så skuffet over at Pia Tjelta er med på dette. Hun er jo, i mine øyne, en seriøs skuespiller, med en hederlig karriere.

Ellers så er jeg litt sånn, whatever, men glad for at det er så mange som engasjerer seg mot humbug og lureri forkledd som helsetjenester.


#45

Pøblis sa for siden:

Jeg leate da at Forsang (mannen til Vanessa) og Ronningen var investorer i dette?


#46

Input sa for siden:

At, takk! Jeg ser 20 år eldre ut etter kreftbehandling, har fått masse ekstra rynker. Men det får bare være.


#47

Tallulah sa for siden:

Ja, de sitter i styret og har garantert bladd opp pengene. Men det er altså de tre damene som står som 50% eiere. Og selvsagt er ikke de lurt, de er voksne damer alle tre.


#48

Milfrid sa for siden:

Falske motsetninger? Jeg satte ting på spissen med «ler hele veien til banken» og «går konk». Jeg trodde det var underforstått.

Jeg mener bare at jeg tror at dette er en bevisst mediestrategi og at jeg ikke tror den slo feil ut, fordi jeg tror de potensielle kundene, som nå vet om klinikken på grunn av den massive omtalen i media og på sosiale medier, gir katta i om det fremstilles - feilaktig - som «kvinnehelse».

Men jeg håper jo at jeg tar feil og at det får negative konsekvenser og at du har rett i at strategien var feil og at det var negativ reklame som føre til færre kunder og mindre suksess.

Jeg tror at for de tre damene var dette en skrape i lakken og sosialt ekstremt lite smart. Men for selve klinikken (som de bare er gallionsfigurer for), tror jeg ikke dette skadet økonomisk.

Men som sagt. Jeg blir ikke sur om det viser seg at jeg tok feil og at mediestrategien var feil.


#49

Tallulah sa for siden:

OK, jeg prøver igjen.

Enig i at kundegruppa ikke blir påvirket av dette.
Enig i at det var kalkulert å bruke ordet "kvinnehelse".
Jeg tror disse damene mener at "estetisk kosmetikk" også ER kvinnehelse, og at det er viktig å føle seg estetisk bra og det hjelper denne klinikken med.
Tror ikke det var kalkulert og tatt høyde for den negative konsekvensen det fikk for Rudjord/Skarbø/Tjelta. Nettopp fordi de tror på det selv.
At en strategi slår feil ut for frontfigurene personlig er ikke det samme som at den slår feil ut for klinikken.


#50

Milfrid sa for siden:

Ah. Da forstår jeg. Og er delvis uenig. Jeg tror det var kalkulert mediastrategi og at man var veldig klar over at det ville bli ramaskrik av å bruke «kvinnehelse» om fettsuging og rynkefjerning. Fra folka bak i alle fall, det er ikke amatører som lanserer dette. Disse har startet selskaper før. Om de tre damene selv mener at «estetisk kosmetikk» er kvinnehelse kan du nok ha rett i. Men mannfolka bak visste nok dette veldig godt. Det er virkelig ingen som starter en sånn klinikk ut av godhet og omsorg for kvinner. Dette handler om å tjene penger på kvinner (jada, jeg vet jeg ikke forteller deg noe du ikke vet nå. :knegg: ). Ergo går man over lik for å få omtale. Ved å bare ha tre kjente fjes som front får man litt omtale. Ved å provosere på seg «halve Norge», får man masse.


#51

Tallulah sa for siden:

Ja, helt enig. Men jeg tror ikke damene er uskyldige gallionsfigurer, og jeg er litt irritert på alle som fronter det (sier ikke at du gjør det altså, bare generelt) på samme måte som de tror Märtha er lurt av Durek.

Og på samme måte som jeg tror Märtha tror på humbugen, så tror jeg at disse damene på et vis tror på produktet de selger. Ikke av omsorg, men i en warped "Fordi du fortjener det"-priviligert virkelighet.


#52

Milfrid sa for siden:

Jeg tror ikke de bare er gallionsfigurer, de er ikke dumme damer som ikke vet hav de gjør. Men de er ikke i styret, de har ikke daglig leder, og det er styret og daglig leder som bestemmer strategiske valg for en bedrift, inkludert markedsføring. Så når de sier det de gjør, er det fordi noen har bestemt at det er en smart ting å si.

Men. De er voksne, selvstendige, tenkende mennesker, som aktivt kan velge om de vil være med på dette og støtte det. Og det har de gjort. Så de er langt fra uskyldige og sikkert heller ikke blåøyde. Om de til fulle har forstått hvor mye kritikk dette skulle gi, kan alltids diskuteres. Men synd på dem er det heller ikke.

Og det er fullt mulig at de tror at de gjør kvinner en tjeneste med å gjøre dem «vakrere», men jeg klarer liksom ikke helt å kjøpe at de er så blåste at de tror det er noe som er politisk korrekt å mene høyt og offentlig. Märtha Stiller liksom i en helt annen klasse, når man tror på engler og sjamaner har man forlatt virkelighetens verden for lenge siden. Og hun har jo levd litt på siden av vanlige folk alltid. Det har ikke Nomi-damene.

Uansett. Jeg er 100% enig i at det er ekstremt tragisk å kalle dette kvinnehelse. Og det irriterer meg grenseløst at dette i det hele tatt debateres. Og jeg kan også forstå at man føler for å si i mot. Jeg blir bare sur av at noen tjener penger på diskusjonen.


#53

Tallulah sa for siden:

De pengene hadde de tjent uansett, og kan ikke gjøre at man lar være å si i fra. Jeg syns debatten er viktig, og bør ikke la seg stoppe av at man egentlig syns klinikken og deres bakmenn burde ta seg en bolle.


#54

Milfrid sa for siden:

Debatten er viktig. Enig i det. Jeg irriterer meg fremdeles grenseløst over at noen tjener penger på den. Skulle ønske det var kollektiv enighet om å utsette den to-tre uker og så tatt den uavhengig av denne salongen.

Men ok. Kommer det fokus på kvinnehelse generelt som et resultat av dette, så er det nesten verd det.#56

Tjorven sa for siden:

Ja, vi har alle forskjellige preferanser. Du og jeg foretrekker å være litt dratt fremfor å se ut som vi har fylt på noe. :knegg:


#57

Maverick sa for siden:

Jeg tror ikke massiviteten i responsen, all den tid den svært raskt tippet over i (veldig enkel) latterliggjøring, var beregnet. Disse ferdes i litt usunne bobler hvor "heia deg, flinka!" er en sedvanlig respons uavhengig av hva som faktisk kommuniseres, og som de middelaldrende kvinnene de er har de nok heller ikke like touch med trendbildet selv om de er hot shit på Elles julebord. (Og selv om det gjerne er en morsom idé om at Oslovestkantkvinner 40 + er trendledende. :knegg: )

Når det er sagt gjelder jo det også for kundegruppen de sikter på, så den økonomiske risikoen er kanskje ikke særlig stor.

Jeg blir selv førti om et halvt år, noe både ansikt og kropp bærer preg av, men har beholdt prinsippene fra tyveårene med god margin og synes Pia, Vanessa og hva nå enn hun siste heter i det minste bidrar til å gjøre meg enda mer sikker på at jeg foretrekker å beholde et snev stolthet i aldringen, i forhold til deres smådesperate "JEG VIL VÆRE EN JAGUAR!"-attitude.


#58

Luftslottet sa for siden:

For egen del syns jeg det blir ekstra komisk å legge ambisjonsnivået på Jaguar , siden jeg har vært Rent-a-wreck stort sett hele livet. :knegg:


#59

Maverick sa for siden:

Og hvis man skal bilnerde litt så er det altså da de originale eldre Jaguarene som er de vakreste. Altså de hvor man gnikker litt på lakken og smører setene med lærbalsam, men ikke begynner å bytte ut speil og lykter, lissom.


#60

nokon sa for siden:

Det er ingen motsetning mellom at dei eig ein del sjølv og har "eksterne" (eller inngifte) investorer i tillegg.


#61

Karamell sa for siden:

Jeg har lest at
Daglig leder er Jens Lie-Hagen
Styreleder: Jonas Forsang Moxnes
Styremeldemmer: Magnus Smidesang Rønningen og Karim Sayed

(kilden er dog ei på FB med en screenshot. Eiere står det ikke noe om akkurat der. )


#62

Karamell sa for siden:

Nei, tror neppe de er lurt. Det er sikkert en god investering også for dem.


#63

Tussa sa for siden:

Eigar er pt Nytt Foretak AS som spesialiserer seg på å vere oppstart for svært mange bedrifter før det blir vidaresolgt til dei som skal eige. Proff.no oppdaterast vel ikkje akkurat så ofte så det vil kunne ta lang tid før vi vanlige folk kan sjå den virkelig eigarstrukturen.


#64

Karamell sa for siden:

Ja, jeg søkte på Proff. :knegg:


#65

Milfrid sa for siden:

Altså, jeg synes kvinner (og menn) blir vakrere når år setter spor. Ansikt får (mer) karakter. :nemlig: Skjønnhet kommer også i stor grad innenfra. Mennesker blir vakre ut fra hvem de er og hvordan de oppfører seg.

Helseaspektet knyttet til utseende kan diskuteres. Det er jo mye mentalt helse i å føle seg vel, men det å føle seg vel er jo mye knyttet til hvordan verden sier at vi bør se ut. Jeg har måttet gå noen runder med meg selv der, mht hvordan jeg ser på meg selv og min egen kropp, versus hvordan jeg ser på andre. Jeg er jo så uendelig mye mer kritisk til egen kropp og vekt enn til andre. Jeg synes jo ikke ekstra kilo er stygt på andre mennesker, tvert i mot, jeg synes jevnt over at formfulle mennesker er estetisk vakre, med pupper og alt. Og så hater jeg mine egne. :gal: Og menn! Hvem bryr seg om de har vaskeball der noen mener det skulle vært vaskebrett, og om håret ramler av. Det er da for pokker hvem de er og hvordan de behandler deg og andre rundt seg, som definerer dem som mennesker. Motivet for å redusere magemålet (både for menn og kvinner) må jo være helseaspektet - magefett er ikke sunt fett - ikke det estetiske.

Jeg blir sliten av å se hvordan noen mennesker rundt meg bruker ufattelig mye tid og penger på å se ut som et glansbilde uten ekstra kilo og rynker. For hvem? Og det frustrerer meg at jeg påvirkes.

Jeg slanker meg nå. For meg selv. Fordi jeg oppdaget at formen ble ræv og at det var tungt å være meg når jeg veier for mye. Kondisjonen blir dårligere. Når jeg nærmer meg overgangsalderen legger mer fett seg rundt magen. Puppene mine vokser som ugress, og rygg/nakke takler det ikke. Og det er dyrt å bytte ut garderoben. En snart 50 år gammel kropp blir nok slaskete når kiloene renner av. Men so be it. Jeg har funnet meg en kjæreste som er enig i at skjønnhet kommer innenfra. :hjerter:

Kvinnehelse har ikke noe å gjøre med at vi skal se ut som vi er 25 når vi er 40. Og 40 når vi er passert 50. Tvert i mot vil jeg påstå.

Og jeg innser at du har rett Tallulah, når du sier at det er viktig å stå opp og gi beskjed om dette. Selv om det gir gratisreklame til klinikken. Det nytter neppe å tie idioter i hel.


#66

Milfrid sa for siden:

Det er et konglomerat av selskaper og eiere og jammen ikke lett å finne ut hvem som eier hva og gjennom hva. Men er disse frontfigurene eiere? Jeg klarer ikke å se at feks Tjelta har aksjer i noe som helst annet enn sitt eget selskap, eller at det selskapet er forbundet videre til Rudjord og Skabø (men disse har økonomiske kaniner sammen i eget selskap).


#67

Pelle sa for siden:

Proff.no oppdateres vel etter at årsregnskap er sendt inn, eller noe sånt? Mao til neste år. Stor treghet i systemet.


#68

Millen sa for siden:

Mulig det er mer oppdatert i Brønnøysundregisteret? :vetikke:


#69

Milfrid sa for siden:

Regnskapstall ja. Resten hentes fra foretaksregisteret og oppdateres nok vesentlig oftere.


#70

Milfrid sa for siden:

Brønnysundregisteret er like oppdater som proff mht hvem som sitter i styret og hvem som er daglig leder osv. Så vidt jeg klarer å Google meg fram til heter selskapet bak klinikken «Klinikk FV36 AS». Det er ingen av damene som sitter i styret eller er daglig leder. Og dette eies igjen 100% av Nytt Foretak AS, som eies 100% av Sonic Titan As, som eies 100% av Kristian Brekke Djuve. Så er det vel aksjeposter (B-aksjer??) som eies av en del andre igjen. Jeg sliter med å forholde meg til sånne eierstrukturen der det er datter av datterselskap osv. Men om de går inn med 40 millioner så er det nok noen med økonomisk pondus på toppen.

Og hjemmesiden sier jo lite og ingenting om verken organisasjonsnummer, hvem som skal jobbe der eller hvem som eier. Eneste navn som oppgis her er til ansvarlig lege. Jadda.


#71

Lavender sa for siden:

Pia Tjelta gjør en god jobb som skuespiller, men hva disse tre uttaler, og aller mest Rudjord har jeg ikke klikket på, sett på eller tenkt å bruke ett sekund på. Personlig synes dette er nedsnødde kvinner, podcastene, grøss etter få minutter.


#72

Neket sa for siden:

Nå har de tre trukket seg fikk jeg varsel om. Sto ikke flere detaljer (NRK).


#73

rine sa for siden:

Så det nettopp. Uansett hvor tåpelig forretningsidéen deres var, er det nesten enda teitere å trekke seg. Hvis de mener at botox etc. er noe som hjelper kvinner, ja, så stå for det da. Også når man får motbør.

De hadde aldri klart seg i en heftig FP-debatt. :skuffet:

:knegg:


#74

Maverick sa for siden:

Hjelpes. :knegg:

De kunne jo gjort et forsøk på å komme ut av dette med stoltheten i behold, (more or less), si «åhpokker, vi dreit oss skikkelig ut, dette skal vi lære av», og så gjøre noe bra med det.

Dessuten har jeg hørt at «tilgi meg, jeg var dum»-podcaster/videoer fra disse influencerne gir masse klikk. De hadde sikkert tjent shitloads i annonseinntekter. Som de kunne donert til endometrioseforskning. Men neida! Pingler.


#75

Tallulah sa for siden:

Ok, dette kan høre kalkulert ut, faktisk. Få oppmerksomhet med teite utsagt, deretter vaske seg ren.


#76

Pepper Lemon sa for siden:

Var ikke dette å bli cancelled, da? Tipper det ble upopulært blant de nyansatte de har fått med, som vel skulle være de hotteste i bransjen, som ikke likte å plutselig bli assosiert med Nomi. Og fort gjort å få dårlig stemning i aksjonærgruppa. Det skulle vel også være delvis bankfinansiert, hvem vet hvor mange som her har prøvd å trykke på nødbremsen.


#77

Maverick sa for siden:

Du gir dem mer kred enn meg. :knegg: Jeg har begrenset tiltro til at de hadde forståelse for hvor usigelig teit jaguar/rentawreck-greien var. Og kombinert med «kvinnehelse»?

Jeg tror de har fått verden utenfor boblen sin i trynet.

… men «uff så dumme vi var»-podcasten kommer garantert.


#78

Pelle sa for siden:

Ja, men foretaksregisteret har feks ikke åpne data om aksjeeiere.

Så nå har denne legen gitt dem de 20 mill de hadde investert? For det hadde han på bok, liksom? Og de synes ikke lenger sånne sommmeg er rent a wreck, det var bare noe de sa i forigårs for morro skyld? Og de vil ikke investere i Botox likevel, for det er nå blitt schempedust?


#79

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tror det jeg også. Rudjord er jo kjent for en del på kanten bisniss-avgjørelser. Jeg tror at de så hvor pinlig dette ble for deres personlige merkevare også er jo sleskinginvestorene deres vant til å stå i slikt. Og deres personlige merkevare er mer av exit-typen. :knegg:


#80

Milfrid sa for siden:

Jeg tviler som sagt sterkt at folka bak dette har gjort det uten en bevisst mediestrategi, og nå får de jammen dobbelt opp. :snill: Podkasten kommer garantert.

Jajaj. Neinei. Sanitetsforeningen får i alle fall inn litt penger som følge av dette. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.


#81

Pepper Lemon sa for siden:

Det har aldri stått at dette var finansiert kun ved egenkapital. De hadde hentet bankfinansiering, og hadde tilgang på inntil 40 mnok.


#82

Milfrid sa for siden:

Aksjonærer ligger da åpent i Proff? Du får opp mine aksjer om du går inn der. Til og med datteren min ligger inne der (har B-aksjer i farens selskap). Poden under 18 ligger bare som «andre aksjonærer» da. Mente at eierforhold i AS var offentlig informasjon jeg.


#83

Tallulah sa for siden:

Njæ, jeg har mer tro på Maves teori. Jeg tror dette begynte å bli veldig ubehagelig for alle de ansatte, og andre involvert. Og selv om gutta er cowboyer er det viktig å ha flere med på laget. Dette førte jo til at avisene begynte å se på CVene til Sayed, og om det plutselig kunne se ut som der var litt tvilsom kompetanse på det medisinske personellet så går det jo ikke.


#84

Milfrid sa for siden:

Hjemmesiden deres suger balle da. Zero informasjon om eiere, organisasjonsnummer, hvem som skal jobbe der (minus hvem som er faglig ansvarlig lege). Så spørs jo hvor mye som var på plass av noe som helst før de begynte å markedsføre. Cowboy er god beskrivelse.


#85

Pøblis sa for siden:

Jeg liker at de beklager begrepsbruken og ikke går i offerrollen.


#86

Pelle sa for siden:

Proff ja, Ikke brreg.no. Om noe endres mht eierskap i løpet av året må man vente til den årlige oppdateringen, tror jeg?

Anyway,

Jeg tror de bare skulle være gallionsfigurer rundt oppstart. Litt rart å ellers trekke seg fra noe så stort som skulle være SÅ bra og som de har savnet og breeeenner for.

De tingene de har sagt rimer helt med hvilket inntrykk jeg hadde av dem fra før, då ingen skade skjedd for min del, hehe.


#87

Milfrid sa for siden:

Om man ser på kunngjøringer ser man at det oppdateres mer enn en gang i året. Annen info også. Vi har feks ansatt en til i august og dette ligger inne på proff.no. Så jeg tror at det oppdateres jevnlig (månedlig?) mht alt annet enn regnskap, det kommer jo bare en gang i året uansett. Tror altså.

Uansett. Det blir jo interessant å følge med videre mht hvem som skal eie og drive og hvor mange ansatte det er. Foreløpig er det jo ikke akkurat veldig offentlig hvilket selskap som står bak og hvem som eier hvor mye gitt.


#88

Eia sa for siden:

Livredde for å bli kansellert, tenker jeg. :knegg:


#89

My sa for siden:

Så flaut.


#90

Milfrid sa for siden:

Og Sayed skal ga over fullt eierskap over Nomi Oslo AS. Eh. I følge Brønnøysund registeret finnes det ikke noe «Nomi Oslo AS». (Ikke på Proff.no heller). Jeg må si jeg ikke helt forstår dette her. Er selskapet i det hele tatt opprettet enda? Trekker de seg fra å starte et selskap? Noen med mer peiling på dette som vet? Trodde man dukket opp i Brønnøysund-registeret sånn rimelig umiddelbart etter at man hadde registrert et foretak. Og at en virksomhet som skal åpne i oktober og har lokaler og ansatte (som Tjelta og co nå synes synd på), også må ha er org.nummer? forvirra


#91

Pelle sa for siden:

Klinikk Fv36 AS er selskapet det er snakk om. 30.000 i aksjekapital.


#92

frukt sa for siden:

Nå står det i Aftenbladet at de trekker seg fra klinikken.#94

løve70 sa for siden:

Ja, så det. Rart :vetikke:


#95

Pelle sa for siden:

Det er sant. Men jeg er helt sikker på at de stod for halve hver. Så da forsvinner 20 mill ut? Eller blir investorer selv om gallionsfigurene (som skaffet disse) trekker seg? Er jo ikke samme businessen. Her er det mange løse tråder.#97

Karamell sa for siden:

Liz Nor er rimelig krass om det meste på FB. :popcorn: også om denne fratredelesen, som hun mener er helt kalkulert. :knegg:


#98

Einhyrningur sa for siden:

Men Liz Nor. Er det bare meg som synes hun er grusom?


#99

Strå sa for siden:

Okay, dette er en tråd jeg må lese minst tre ganger til for å skjønne noe som helst av når det gjelder økonomi, eierskap osv. Det at de/noen gjorde noe dumt og feiga ut, det tror jeg at jeg forsto. At dette noe neppe påvirker min hverdag tror jeg er sannsynlig. (Men jeg må gjøre noe med kostholdet mitt igjen, jeg har glidd ut på et eller annet med fett, hodet liker det ikke.)


#100

Pelle sa for siden:

Jeg tror de uansett skulle ut før jul. Eller dukke opp kun hist og her. De sitter ikke en gang i styret, og aksjekapitalen er lav. Omtrent som stråmenn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.