Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gruffetråden # 14

#1

Strå sa for siden:

Ja da er vi i gang med ennå en gruffetråd. Hurra!
Jeg gruffer fordi jeg har hangla for n'te dag på rad.


#2

Karamell sa for siden:

Akkurat nå gruffer jeg for vond rygg og hode pine + TØRRE ekle klumper i Cottage cheesen min!


#3

Malama sa for siden:

Og jeg over å føle meg supertrøtt til tross for god søvn for andre dag på rad. Hele hodet går treigt, som om jeg har sovet for lite, men jeg har jo ikke det. Jeg føler at legger jeg meg på gulvet under pulten så sovner jeg, og det frister.

Godt det snart er helg. Meget innholdsrik helg, men helg.

Også gruffer jeg over den snøen som kom med all vinden i går/natt. Som det nå snart begynner å regne på. Jeg vet det er sånn sunnmørsvinteren ER, men jeg trenger ikke LIKE det for det


#4

My sa for siden:

Hodepine her også, nærmest et medisinsk mirakel, med den mengen smertestillende jeg tar etter operasjonen.


#5

Pelen sa for siden:

My, du får ikke hodepine av noen av tablettene du tar?


#6

tinkadott sa for siden:

Solbrent på ryggen enda jeg smurte med 50 to ganger. :mumle:


#7

Tjorven sa for siden:

:rofl:

Du befinner deg visst et veldig annet sted enn jeg gjør.


#8

Malama sa for siden:

skulle til å si t det er større sjangs for å bli snøblind enn solbrent her, men selv snøblind er vel egentlig noe som i større grad inntreffer i sammenheng med sol (og snø, naturlig nok)


#9

My sa for siden:

Palexia (depot) og Paracet? Og OxyNorm ved behov (dvs to ganger i natt)? Skulle vel ikke tro det. :gruble: Bedre nå da, etter litt mat og kaffe.

#10

liefje sa for siden:

Solbrent er ikke bra, men jeg ble nesten litt misunnelig likevel.


#11

Floksa sa for siden:

Spinalhodepine heter det. Kaffe (og væske) er faktisk det som hjelper mest. Rart de ikke nevnte det for deg.


#12

Input sa for siden:

Hodepine er en svært vanlig bivirkning av OxyNorm. Jeg fikk det hver gang jeg fikk OxyNorm på sykehuset, særlig dersom jeg ikke fikk sovet skikkelig ut.


#13

My sa for siden:

Ja, da er det ikke så rart. Sov dårlig i natt også.#15

Millen sa for siden:

Gruffer og over kropp og hode som ikke fungerer optimalt om dagen.
Og igjen all den holka ute. Jeg vil mye heller være solbrent kjenner jeg. Akkurat nå vil jeg bare gå i dvale til våren kommer og livet generelt er bedre,og alt av dustete og kjipe ting er borte vekk. :sukk:


#16

Fintdethei! sa for siden:

Druknet nesten ute, enda jeg holdt munnen lukket hele veien til bussen.


#17

tinkadott sa for siden:

Phuket, Thailand. Klager ikke på at jeg er her, men prøver virkelig å beskytte huden.


#18

Magica sa for siden:

Det beste er vel å dekke seg til med noe klær.

Og så kan vi andre gruffe over at vi er misunnelige. :knegg:


#19

tinkadott sa for siden:

Sittet under parasoll i hele dag. Bortsett fra i sjøen og bassenget.


#20

My sa for siden:

Skjønner det er kjipt å være solbrent Tinkadott, men akkurat nå er det vanskelig å få oss til å synes veldig synd på deg. :knegg: Vi har nemlig glemt alt om hvor vondt det faktisk er. :klemme:


#21

Chablis sa for siden:

Det er fryktelig vondt å bli solbrent.


#22

Blondie sa for siden:

Vi slutter da ikke å ha empati fordi det er vinter? :skeptisk: Håper det går kjapt over, Tinkadott!

Jeg gruffer over at bilen min er parkert inne av en gravemaskin. Operatøren har tatt helg.


#23

Input sa for siden:

Stakkars deg, tinkadott! :klemme:

Er det ingen du kan ringe, Blondie?


#24

My sa for siden:

Jeg tulla dah Blondie. :rolleyes: Håper du skjønte det tinkadott! :klemme:

Lykke til med å få ut bilen din! Det er jo helt håpløst.


#25

Stompa sa for siden:

Gruffer over forsinka fly – sjøl om jeg egentlig regna med det. :nemlig:


#26

tinkadott sa for siden:

Full forståelse fra Thailand folkens! Skjønner været ikke er på det beste hjemme for tiden.


#27

Millen sa for siden:

Kos deg i Thailand, Tinkadott og håpet solbrentheten blir bedre. :klem:


#28

Blondie sa for siden:

Gravemaskinføreren kom tilbake!


#29

Fintdethei! sa for siden:

Kanskje han leste her inne?


#30

Malama sa for siden:

Tanker som surrer.

Hvor konkret er egentlig ordvalget fra lærer og helsesykepleier? Når de ringer og sier de er bekymra for datteren min. Er det bekymringsmelding og barnevernet neste, liksom? De har gitt utrykk for å bli "beroliget"av at Viber påkoblet og har helsevesenet på.

Hs sa jo at hun vil bare hjelpe. At vi kan ta med hennes bekymring, hennes tall for vekt og lengde og hennes ord på bekymring inn i konsultasjonen med barneavdelingen på sykehuset sånn at de ikke bare gir slipp på henne selv om hun ikke har refluks, for noe er galt.
Lærer ble også "beroliget" av at vi jobber med saken og der likt på det, og særlig av at jeg altså bestilte en time hos fastlegen før den telefonkonsultasjonen med sykehuset som er om 2,5 uke.

På dagtid i telefonen så virker det fint.

På natta så surrer tankene. Min mors første reaksjon var nemlig "ringer de barnevernet ?" Det har hun hørt før om unger som er "undervektig uten en grunn". Vel, hunner undervektig, men det er sånn sett ikke uten en grunn. Og hun har vært sånn i 12 år. Vipper mellom undervekt og litt over. Det er bare at de fleste undervekt er tatt hjemme og dette er vel en av de første som er registret sånn i det offentlige. Men hs er heller ikke bekymra for undervekt i seg selv, men det at jenta åpenbart ikke har det bra, har vondt i magen, spiser lite og har lite matlyst. ( Og lærer kan rapportere om flere dager på rad med vondt i magen og hun er jo så tynn!"

Og altså, jeg er også bekymret for henne. Det er noe som ikke er som det skal. De bekymringene er greit nok.

Men. Hvor konkret er det ordvalget til skolen. Er vi under lupen her ?

Tanker. Dumme tanker.


#31

oslo78 sa for siden:

Ville aldri meldt til barnevernet i en slik sak. Helt uaktuelt.


#32

Malama sa for siden:

I dagslys vet jeg egentlig det. Men veldig godt å høre.

Det er jo grunn til å være bekymra. Lærer lurer på om hun skulle sendt henne hjem. Men jenta selv sier hun kan prøve litt til. For både jeg og jenta og lærer (ny lærer i år men hun har snakket med læreren hun hadde før ) vet at skal hun være hjemme når hun har vondt i magen eller er kvalm, da får hun ikke mye skolegang. Vi sendte gråtende jente på skolen med vondt i magen og kvalm ( sure oppstøt og halsbrann bl.a) men hun hadde noen dager hun bare ble hjemme og et "]litt urovekkende høyt fravær" en stund i 5. Men faglig sterk, så det gikk bra. Vi fulgte opp hjemme som best vi klarte. Laktosefritt og omeprazol har hjulpet.

Men ja. Bekymra er vi. Det er noe som ikke stemmer. Men det er ikke hjemmet. Det er noe fysisk som vi sammen med helsevesenet bare ikke er kommet til bunns i enda. Men vi jobber sammen med helsevesenet.

( Og intenst på tilbudsssida med mat i forhold til den undervektige, så her er det fri flyt på peanøttsmør, gjerne med syltetøy. Det er stekt egg med skinke når ingen ting annet frister )

Vi prøver. Vi bare ... Og det er et gruff indeg selv. Vi prøver, vi bare når ikke helt i mål enda.


#33

Myria sa for siden:

Jeg kan ikke tenke meg at de ringer barnevernet bare fordi et ellers velfungerende barn er undervektig. Et av mine barn var lenge undervektig. Det var ikke noe som påvirket skolehverdagen så lærer var ikke involvert, det ble bare fanget opp på vanlig sjekk hos helsesøster. Vi hadde da en samtale med helsesøster på skolen hvor vi snakket om kosthold og lignende og avtalte at hun skulle ta ham inn til vekt- og høydemåling to ganger i året. Hun anbefalte også at vi fikk tatt blodprøve hos legen og se om han har nok av jern, vitaminer o.l. (det hadde han) og at legen sendte en henvisning til sykehuset. Den ble avvist både da og året etter (da han hadde blitt enda mer undervektig) fordi de ikke tok inn barn som "bare" var undervektige. Det var først når/hvis høydevekst stagnerte eller man hadde annen problematikk at man fikk komme der. Så det skjedde ikke noe mer og han har etter hvert stabilisert seg på nesten normalvekt. Jeg skjønner jo at det er mer som hører til historien med datteren din Malama og ikke "bare" undervekt, men jeg håper de finner ut av det.


#34

Tjorven sa for siden:

Knerten har vært undervektig siden han var 3 år. Og har hatt et sært kosthold. Det har aldri vært snakk om noe barnevern. Han har vært undersøkt i et par omganger, men kroppen har hatt alt den trenger av vitaminer og mineraler. Da har leger og helsesykepleier vært fornøyd.


#35

My sa for siden:

Det er vel mest naturlig å tenke at dette er et helseproblem, ikke et omsorgsproblem. Så jeg ser ikke helt hvor barneververnet skulle komme inn i bildet. Men skjønner godt at tankene kverner i natta. :klemme:


#36

007 sa for siden:

Ja, dette er et helseproblem, og her er jo foreldre på ballen. En melder ikke bekymring til barnevernet i en sånn sak, en tar kontakt med foreldre om sin bekymring om at barnet gir uttrykk for magevondt på skolen.
Og sånn ellers: foresatte skal informeres dersom skolen sender bekymringsmelding til barnevernet så sant dei ikke er pga akutte farlige situasjoner for barnet. (Vold, rus, overgrep bl.a)


#37

Syrinx sa for siden:

Bekymring handlar sjeldan om bekymringsmelding. Lærar og helsesjukepleiar ser ei utvikling som ikkje er god, dei kjenner nok på samme bekymringa som du gjer.

(Og så må eg seie at det var ein unødvendig og tabloid kommentar frå mor di.)


#38

Millen sa for siden:

Malama; :klemme:

Jeg gruffer over stiv nakke som fører til tinnitus, svimmelhet og hodepine.


#39

Malama sa for siden:

Ja, kommentaren fra min mor avskriver jeg egentlig som litt tabloid, litt sånn overskrift - skrekk og hear-say og ryktet og bla.
Men var nok rett og slett umiddelbart bekymra og da glapp det ut av henne, så bare ignorerte jeg det til jeg lå våken i natt...


#40

Malama sa for siden:

Men vi er enige om at det er et helseproblem, ikke et omsorgsproblem, vi som foreldre har vært på denne saken og jobbet sammen med fastlegen siden jenta var 6 og forstoppet.

Nå å går vi vel inn i kapittel 4 eller noe av denne saken og det sliter på tankene mine og sikkert derfor jeg i min søvnløse natt fikk mange dumme tanker.

Å sovne på sofaen sånn rundt 2030 og sove godt der til nærmere midnatt kan fort medføre at man ligger søvnløs ved siden av en mann som derimot heller vil sove, og da....


#41

Input sa for siden:

Som 007 skriver er det slik at hvis skolen vil melde bekymring til bvt, må de drøfte det med dere første. Jeg tror også det er lurt å tenke at om det skulle skje, er det faktisk ikke i seg selv farlig. De kommer ikke og henter ungene dine fordi den ene er undervektig. :klemme:


#42

Karamell sa for siden:

Enig med røkla. Min eldste har vært grad tre (eller noe sånt) undervektig i hele sitt liv. Han er stadig 190 cm og noen og 60 kilo, selv om han jobber selv med å spise mer og trene på seg muskler.


#43

veobra sa for siden:

Malama. :klemme: Det er tungt når det er noe med barna som er vanskelig å løse. Hvis skolen har gitt en følelse av at dere ikke strekker til så hjelper ikke det. Vet ikke helt om det er slik det føles.

Jeg gruffer over at jeg vil være alene, men får ikke anledning. Fem av dagene i uka som kommer er fulle av folk. Det et fine ting som skal skje. Men jeg vil bare være for meg selv. :sukk:


#44

Karamell sa for siden:

Jeg gruffer over vond rygg i dag også + forstoppelse (hos meg selv). Men har gått en tur ut i solen i dag, så det hjelper kanskje litt på begge deler. Gikk meg svett med mannen som hare. :knegg: Men sol, det er bra! Gruffet får være da at det er meldt ekstremnedbør i morgen og det kommer til å bli skøytebane ute!


#45

Myria sa for siden:

Jeg gruffer litt over at eldstemann hadde fem venner på overnattingsbesøk (våkenatt) og at han gikk og la seg i morges mens det ser bombet ut i kjellerstua. Og så gruffer jeg litt over at jeg ikke klarte å la være å rydde etter dem i stedet for å la ham ta det når han våkner. :rolleyes:


#46

Charlie sa for siden:

Gruffer over at folk slenger ting (eller rompa si) på treningsapparater på senteret og deretter engasjerer seg i laaaaange samtaler uten faktisk å bruke det. Og etterpå sier at det er dårlig med ledige apparater. :fiskedask:


#47

Nextlife sa for siden:

I dag har jeg hørt den antakeligvis mest ufølsomme kommentaren fra en helsearbeider (sykepleierstudent) jeg i mitt liv har hørt.
Han skal være så jævlig glad at jeg er en sykepleier med 20 år på baken og kan gi slækk, og at jeg ikke lot pårørendehatten sitte for godt på.
Kommentaren var så hårreisende at jeg faktisk ba kontaktsykepleieren ta det med seg inn i midt,-eller sluttevaluering.


#48

Strå sa for siden:

Bra du reagerte Nextlife.
Min gruff er så enkel som at jeg ikke får timeplanen til å gå opp. Det er bursdag og morsdag og trening og lønsjavtale og et kort som har gått ut og abonnementer som skal ordnes opp i med nytt kort og jeg har ikke så mye funksjonerbar tid.


#49

trøtt sa for siden:

Jeg har mistet den ene diamantøredobben min.:hylgrine: Den har sittet faste i øret mitt i over 10 år og jeg er barnslig lei meg nå. :leppe:


#50

My sa for siden:

Å nei trøtt! Vet du ikke hvor og når du mistet den, ingen sjanse for at du finner den igjen?


#51

Myria sa for siden:

Så leit trøtt, håper du finner den igjen snart.
Jeg oppdaget en kveld for en tid tilbake at jeg manglet en av to ringer jeg aldri tar av meg og har brukt i årevis og fikk litt panikk. Etter en del leting husket jeg plutselig at jeg den natten hadde hatt en merkelig drøm om at fingrene mine kom til å svulme voldsomt opp i løpet av natten og at jeg derfor måtte ta av ringen (merkelig nok bare den ene) og legge den i nattbordskuffen. Og der var den heldigvis. Er det lov å håpe at du er like rar som jeg er? :knegg:


#52

liefje sa for siden:

Å nei, så synd, trøtt. Jeg mistet en ganske stor diamant ut av en ring da jeg var på besøk i Bergen for et års tid siden. Plutselig merket jeg bare et "gapende krater" (hahahah - så stor var den ikke) i ringen. Lette over alt, men hadde også vært i byen, så jeg fant den dessverre ikke. Utrolig triste greier, det var første ringen jeg fikk av mannen min.


#53

trøtt sa for siden:

Jeg vet at jeg hadde den på meg i går morges, men aner ikke når den forsvant. Jeg håpet det var mens jeg prøvde noen klær som jeg dro over hodet, men finner den ikke i det området jeg var. :leppe: Ikke tør jeg støvsuge heller, selv om det trengs.


#54

trøtt sa for siden:

Skulle virkelig ønske det, men vet at jeg hadde den på om morgenen.

Det er kjipt. Har mistet en diamant fra en alliansering en gang, men den fant jeg faktisk i senga.


#55

Nextlife sa for siden:

Dra en nylonstrømpe over støvsugerrøret, så finner du øredobben om det er der du har mistet den.


#56

Millen sa for siden:

Håper du finner den, trøtt.
Det erså kjipt å miste sånt.
Selv mistet jeg en diamant øredobb ( fått av mannen) da jeg var på gravidsvømming. Sikkert mistet i dusjen. Detvar tom en sv ungene som oppdaget at den var borte.


#57

Anne C sa for siden:

Ikke akkurat et gruff, men jeg synes morsdager er litt kjipe. Ikke min egen, men jeg blir trist av at jeg aldri har hatt godt nok forhold til min egen mamma til å ville feire henne. Det er forøvrig andre morsdag jeg ikke har en mamma lenger, og det blir på en måte enda tristere at jeg aldri fikk det gode forholdet til henne. Men jeg holder henne ansvarlig for det.

Heldigvis har jeg et veldig godt forhold til mine egne barn, det har jeg sørget for i mangel for eget forhold til mamma.


#58

Millen sa for siden:

:klemme: på Anne C.


#59

star sa for siden:

En kropp som ikke spiller på lag, men jeg skjønner ikke hva. :sukk:


#60

Input sa for siden:

Crpen min har steget igjen og jeg har FORTSATT lungebetennelse og det er så SJUKT MYE folk på akuttmottaket! :leppe:


#61

millact sa for siden:

Input: :klemme:


#62

Input sa for siden:

Det var så mye folk på akuttmottaket at en gammel mann, som hadde ventet i SEKS timer, la seg ned på gulvet fordi han hadde så store smerter at han ikke klarte å sitte mer. :hylgrine:

Jeg dro hjem. Hvis det er sånn at folk som er så traumatiserte av helsevesenet at de ikke klarer å bli undersøkt uten å ha noen med seg, ikke kan få helsehjelp, kommer jeg til å dø av denne lungebetennelsen.


#63

Ine sa for siden:

Kan du få hjelp av fastlegen?


#64

Input sa for siden:

Det var fastlegen som sendte meg til akuttmottaket. Må ringe og snakke med henne i morgen.


#65

Nera sa for siden:

Omgangssyke på meg og sønnen. At noe så ufarlig skal sette oss ut såpass. :(


#66

Millen sa for siden:

God bedring til alle syke! :klemme:


#67

Blånn sa for siden:

Det er en mygg på rommet mitt. Den lander på meg selv om jeg er smurt inn med myggmiddel. Satser på at den ikke har med seg malaria.


#68

star sa for siden:

At bil skal være så dyrt. :mumle:


#69

Taien sa for siden:

Jeg gruffer over ventetiden på legevakten. Jeg falt i kveld og landet på håndleddet, og det er så vondt at jeg vil grine!!


#70

Taien sa for siden:

Og nå er det bekreftet at det er brukket.


#71

løve70 sa for siden:

Uffda Taien. Håper det var et enkelt brudd. God bedring :klemme:


#72

Retz sa for siden:

Toll, moms og tollbehandling ble dyrere enn D-vitaminene + frakt fra UK. :herregud: Likevel billigere enn hvis jeg skulle kjøpt i Norge. Nå har jeg i hvert fall noe å skrive på handlelista når jeg drar til London i mai.


#73

Lyppa sa for siden:

Ønsker deg god bedring, Taien! Håper det ikke er komplisert, og at det gror fort. Vet veldig godt hvor vondt det kan være!


#74

Taien sa for siden:

Tusen takk. Bruddet går visstnok inn i leddet, noe som betyr at det må opereres. Nå sitter jeg med gips til albuen og knasker sterke smertestillende.


#75

Millen sa for siden:

Lykke til med operasjon og god bedring, Taien. :klemme:


#76

My sa for siden:

Auda. God bedring Taien! :dakars:


#77

Myria sa for siden:

God bedring Taien. :klemme:


#78

Karamell sa for siden:

Huff, så kjedelig og vondt, Taien! God bedring!


#79

millact sa for siden:

God bedring, Taien:klemme:


#80

Milfrid sa for siden:

Huffda Taien! Lykke til med operasjonen. :klemme:


#81

Ellisiv sa for siden:

Så kjedelig. Lykke til med operasjon!


#82

IzziCreo sa for siden:

Så kjipt, Taien! God bedring :klemme:


#83

Primrose sa for siden:

God bedring, Taien! :klemme:


#84

Input sa for siden:

God bedring, Taien!


#85

Floksa sa for siden:

Så guffent Taien! Lykke til med operasjon og rekonvalesens!


#86

star sa for siden:

God bedring, Taien!


#87

Strå sa for siden:

Uffda Taien. Lykke til og god bedring.


#88

star sa for siden:

Enda mer. :gaah:
Vet jeg har gammel bil altså, men læll.


#89

Nera sa for siden:

Jeg kjente i første undervisningsøkt i dag at buksa begynte å spjæres i skrittet.:rolleyes: Selvsagt hadde jeg ikke lang overdel på meg, heller. Men jeg fikk gjennomført mine to økter uten å blotte meg, og nå har jeg sagt farvel til favorittbuksa.


#90

star sa for siden:

Og enda litt til. :mumle:
Skulle bare på service egentlig.


#91

Ine sa for siden:

Sånt er kjipt, godt gjort å fullføre undervisningen.


#92

Lille meg sa for siden:

Hallo, kropp. Du har fått både Paracet og Vimovo (smerte- og betennelsesdempende) for halvannen time siden. Nå syns jeg at jeg kan få lov til å sitte. Neivel? Hva med å stå, da? Nei, ikke det heller? Ligge da - det er jo det jeg aller helst vil. Ikke det HELLER? Jammen for svarte! :sur:#94

Nada sa for siden:

Voksenlivet :leppe:


#95

Taien sa for siden:

Jeg er lei av smerter!


#96

Input sa for siden:

:klemme: Får du ikke ordentlig smertestillende?

Jeg er lei av å være sliten. Og snørr. Og av å være dopa av smertestillende, så nå velger jeg heller smerter. Lei av pusten min. Og evige antibiotika-kurer. Og av bekymringer for sykepenger/økonomi.


#97

Millen sa for siden:

:klemme: på Input


#98

Millen sa for siden:

Mandag. Denne helgen gikk altfor fort. Trøtt.


#99

Taien sa for siden:

Jo, men de tar bare toppen av smertene. Jeg har Tramadol og Paracet.


#100

Ellisiv sa for siden:

Er du operert enda?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.