Middagstråden ruller videre, den er gull verdt. Du verden så mange gode tips jeg har fått her inne. :hjerter:
Fortsatt bare meg og eldste hjemme, og det blir noen enkle løsninger, særlig når det er varmt i tillegg. I dag ble det falafel (ferdig fra frysedisken, varmet i airfryer) i hjemmebakte pitabrød, med hjemmelaget hvitløkssaus og div grønt.
Ovnsbakt torsk fritt etter gårdagens oppskrift i Vg, fra godt.no. Der bruker de sei, men jeg hadde mer lyst på torsk. Det ble veldig godt, og falt også i smak hos 18-åringen (som riktignok druknet hele greia i rømme :knegg: ). Det skal jeg lage flere ganger. :jupp:
Usikker, det er mulig jeg blir alene, og at jentungen skal ut på noe. Da blir det veldig enkelt. Hvis hun skal være hjemme ser jeg for meg at vi kommer til å bestille noe sushi.
I går spiste vi ikke middag, vi spiste frokost før vi dro fra min svigerinne og svoger, også spiste vi litt matpakke langs veien og mye godteri også stekte vi egg og masse bacon til kveldsmat når vi var fremme hos svigermor.
Svigermor spurte ungene hva de hadde lyst på til middag søndag. Bare en unge som hadde et svar. Så 7 åringen bestemte at vi skal ha...... Trommevirvel..... Grillpølser i brød. (tilberedt inne, det skal regne, svigermor sin grill er ikke tatt i bruk for sesongen enda. Det er neeeeeestrn så mannen tar den lille reise-gass-grillen vår ut av bilen tror jeg.
Soll (skrives det slik? :gruble: ) med spekeskinke ved siden av.
Bare meg hjemme, eldstejenta på senvakt og mann og sønn kommer hjem sent i kveld. Så da blir det veldig enkelt. Tar en god kveldsmat når alle har kommet hjem da.
Ungene er hos svigerfar.
Svigermor har kveldsvakt.
Jeg og mannen er "alene hjemme" i hans barndomshjem, og når vi er alene så faller det ham naturlig med biff. Siden 2 av 3 unger ikke har lært å sette pris på det enda.
Så i kveld skal vi spise biffstrimler, pommes frites, peppersaus og hva enn vi finner av salat i huset. (eller hagen)
I dag lagde vi oss stekt egg, bacon, løk, poteter og brød. Helten ville ikke ha brødet stekt, så han fikk slippe det. Det smakte skikkelig godt etter en laaang tur hvor vi hadde glemt å ta med noe annet enn litt nøtter og en halv rull med smil.
Chili con carne med karbonadedeig, rød søtpotet, kikerter, gulrøtter, løk og mere til, samt masse krydder. Siden chilien var blitt muggen ble det chilipulver. Tilbehør var hjemmebakt brød. Nammenam.
Hadde store planar om risotto og and og kva-har-du. Det vart pizza på (kjøpt) surdeigsbotn. Veldig godt det også. Min var kvit med masse frisk rosmarin, sjampinjong, mozarella og bacon. Var vel noko løk og chili også involvert.
I går hadde vi kylling, ris, byggrynssalat, minimais og Bretagne-saus. I dag tror jeg det blir fiskeboller i hvit saus, poteter, erter og gulrøtter. Men det er jo fredag, så mulig det blir taco gitt.
Risotto md nyplukket steinsopp og kantarell. Rødvin til. Og så dessert m sjokolademousse og fromasj av nyplukkede villbringebær. - Hvis jeg orker å lage i stand etter all turingen da. Mulig at det blir brødskive,og heller godmiddag i morgen. :lol:
Helten lagde rød pizza med bl.a. pepperoni, løk, chili, ruccula og paprikabiter. Denne gangen forhåndsvarmet vi brettet pizzaen skulle stekes på. Det ble en suksess. (Hvorfor har vi ikke gjort det før?)
Det ble hjemmelagde tortillas, det ble godt, men ikke så godt at det var verdt arbeidet (til forskjell fra pitabrød, som jeg helt har sluttet å kjøpe).
Hjemme fra ferie og den middagen vi alle savnet mest var fredagsnachosen. :knegg: Så da blir det lørdagsnachos, dvs pulled pork-variant i dag med guacamole, rømmedressing og pico de gallo.
I morgen blir der sansynligvis hunderfossen og tilhørende utfordringer for frøken ibs, som er litt skeptisk etter ei natt med nye trøbbel. og mandag er det svigerfars årlige grillfest. Det er alltid maten god.
I dag blir det gryte med stekt karbonadedeig, gulrøtter, hvite bønner, rød søtpotet, løk, krydder og hvitløk. Tilbehør er ovnsstekte poteter med hvitløk og annet krydder.
I dag blir det en helt enkel pastarett basert på diverse rester. En eller annen slags pasta, noe bacon og litt rester av påleggsskinke, matfløte/melk, brokkoli/brokkolini, løk, hvitløk, paprika og det som ellers finnes av passende grønnsaksrester. Kjapt, enkelt og godt, og selvsagt en god måte å bli kvitt rester på.