Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gruffetråd #16

#1

Strå sa for siden:

Den femtende gruffetråden er låst. Den 16. gruffetråden erklæres herved for åpnet. Godtfolk, fyr løs.


#2

Strå sa for siden:

Det er mørkt ute, jeg er alene hjemme og har glemt å fylle på lageret med stearinlys.


#3

Pelen sa for siden:

Det ringte noen fra et italiensk nummer klokken 04 i natt. Da fikk jeg ikke sovnet om før rett før jeg skulle stå opp.

(Men, jeg har hatt hyttekontor og naboen inviterte oss på vin kl.16.30 og jeg drakk en halv flaske vin før jeg gikk på styremøte i velforeningen der vi satt ute og jeg hadde på meg t-skjorte og skjørt og det var varmt. Så gikk jeg tilbake til naboene og drakk et glass til). Men nå er jeg trett.


#4

Millen sa for siden:

Absolutt alt er presset inn denne uka, og til helgen må jeg/vi gjøre noe vi egentlig hverken har tid eller lyst til. Men må. .
Og så er optiker Og briller dyrt.
Også masse mer som jeg ikke orker å skrive engang.
Blæh.


#5

Milfrid sa for siden:

PMS. :gaah:

Jeg har svidd livmorslimhinnene, har ingen regelmessig syklus, og faenskapen kommer som julekvelden på kjerringa hver jævla gang. Vondt over alt, tror jeg holder på å bli syk. Og så sitter jeg plutselig på jobb og har lyst til å grine, og så går lyset opp for meg - PMS. :gaah: Oppblåst, ømme bryst, cravings, varm, vondt over alt, stiv i rygg og muskler. Deppa i dag, i morgen er jeg garanter fly forbanna på alt og alle.


#6

Floksa sa for siden:

Jeg må fnise litt av utenlandske bobilturister som tror Norge er øde? Eller at en vei i skogen sikkert ikke er i bruk? Jeg vet egentlig ikke hva de tenkte da de parkerte midt på traktor veien vår. Vi passerte på tilstøtende vei i bil og ble ganske fnisete for vi visste at innenfor der bobilen sto var det to traktorer og en diger dumperhenger som skulle fram :sparke:

Hvorfor gjør dem på det viset?!?


#7

Millen sa for siden:

:klemme:


#8

gajamor sa for siden:

Må stemme på "feil" parti til lokalvalget, fordi de er de eneste som stemmer "riktig" på to veldig viktige saker. Og de har en merkelig vettug topp-representant. Kommer helt sikkert til å angre meg mange ganger de neste fire åra, men kan virkelig ikke risikere at det som MÅ bygges ikke blir bygd, eller at det som ikke bør bygges blir bygd. Kjenner det skurrer skikkelig langt inni sjela å stemme feil, men når riktig parti ikke hører på meg*, så får de bare klare seg uten den stemma. Det er et lite parti i en liten kommune, så det skal ikke mange stemmene til for å vippe dem ut.

*For jeg har selvsagt rett. :knegg:


#9

Polyanna sa for siden:

Veldig spent på hva det betyr, gajamor. :knegg:

Men ang det Malama skrev i den andre tråden:

Dette varierer selvsagt MASSE. Bare på det lille stedet jeg kommer fra, så varierer kulturen fra det mest innavla og bakstreverske og dobbeltmoralske på ett sted, til det mest utadvendte, inkluderende og fremoverlente til stedet en mil unna. Hørt på klasse-reunion på sted 1: "Åja, du bur i Oslo, du. Huff. Huff. Eg var innom der på veg heim frå Syden ein gong. Da var jo fullt av negra, fatta ikkje kossen du helde ut". Så joda. Neida. :dåne:


#10

Malama sa for siden:

Ahh, jeg bor altså for all del et sted jeg tenker på som ganske så.... Konservativt, for å si det sånn. Men trolig ikke så ille. Men jeg tviler ikke på at noen av dem finnes. Jeg bare heldigvis omgås hakket mer oppegående personer. (dog for all del...)


#11

Blondie sa for siden:

Oi! :sjokk: Sånne uttalelser er det heldigvis mange år siden jeg har hørt, Poly. Bi bor nok litt for nærme til at de store misforståelsene er tilstede, men jeg hører av og til en «sannnhet» om at det er synd på barn som vokser opp i Oslo. :skeptisk: Ja, stakkars! De har et kulturtilbud å boltre seg i og marka å bli skitne i.

Jeg gruffer over selskap i helger, akkurat nå trenger jeg de dagene til å komme meg igjen.


#12

Millen sa for siden:

:gaah:
Akkurat nå har jeg mest lyst til å si opp foreldrejobben, til en.


#13

vixen sa for siden:

Apropos farlig i Oslo. Min bror bor på Anker hotell denne uka og han synes ikke det er gøy å gå hjem på kvelden så han tar trikken. Han opplever storgata som litt skummel.


#14

Strå sa for siden:

Det gjør han sikkert rett i. Jeg opplevde noe skummelt i Storgata i 1989, en fyr som banka en dame. Han løp da jeg snakka til ham. Men vanlig kan jeg ikke si det er.


#15

Serafin sa for siden:

Jeg flyttet jo til Oslo i 2000, og husker en telefonsamtale med ei venninne på vei hjem fra undervisning. Klokka var 21, og jeg måtte ned på Oslo S for å ta t-banen ut til Holmlia. Venninna mi tiltet i vinkel, at jeg kunne gå på Oslo S så sent, jeg kom jo til å bli drept! Og da jeg (mystisk nok) overlevde det, og gikk av t-banen på Holmlia, og hun spurte hvor jeg nå var, så tiltet hun nok en gang..

I 2007 var farmor helt fortvilt over at jeg lot Storebror sove dupp UTENDØRS ALENE, for jeg bodde jo i Oslo! Gudene må vite hva hun så for seg, for hun så ikke for seg vårt stille rekkehusområde på Lambertseter. :knegg: Hun roet seg etter at pappa tok bilder av hvordan det så ut rundt oss.
Jeg tror hun så for seg at jeg satte fra meg ungen midt på Karl Johan eller noe.


#16

Polyanna sa for siden:

Det finnes jo absolutt enkeltsteder i Oslo som er svært belastet. Storbyproblematikk, osv.


#17

Tjorven sa for siden:

Vi hadde besøk av noen venner fra Philadefia (den amerikanske byen, ja). Vi gikk fra bar til bar en sensommerkveld, og idet vi passerte krysset storgata og nygata spurte den ene meg om det fantes steder i Oslo som var farlige. Da knegget jeg ganske godt, for jeg følte vel at vi stod nøyaktig på det farligste stedet i Oslo akkurat da spørsmålet kom.

Så vi ble enige om at det begrepet "farlig" inneholder litt variasjon ut fra hva man måler det opp imot.

Jeg skal være fullstendig enig i at det er veldig lite trivelig øverst i Nygata, men direkte farlig er det vel ikke.

I følge vennene våre er det steder i Philadefia hvor man rett og slett ikke engang kjører igjennom hvis man er "rik" og hvit.


#18

Polyanna sa for siden:

Nei, det er ingen steder i Oslo, som jeg har opplevd, at jeg føler meg redd. Mer at man ser ting som er ubehagelige (veldig rusede mennesker, narkotikahandel).


#19

Stompa sa for siden:

Nå måtte jeg sjekke i Google maps akkurat hvor dette er (hvem legger merke til gatenavn, liksom :humre: ), og der har jeg gått hundrevis av ganger til alle døgnets tider, seinest mange ganger sist helg. Det har aldri slått meg som utrygt, og jeg har aldri sett eller opplevd noe som har fått meg til å reagere der. :gruble:


#20

Kaija sa for siden:

Gruffer over at høyesteressaken om ACER foregår nå, under taushet fra mediene.


#21

Serafin sa for siden:

Eneste stedet jeg kan huske jeg ikke følte meg vel på hvis jeg måtte gå der på kveldstid, var området rundt Anker og legevakta. Var aldri usikker hvis jeg måtte gjennom Oslo S, og var heller ikke noe problem den perioden jeg bodde på Holmlia.
På Lambertseter følte jeg nesten at jeg bodde på landet. :knegg: (Vi bodde vegg i vegg med de gamle trygdeboligene i Marmorveien)

Kan vel huske at jeg et par ganger følte meg litt utrygg hvis jeg skulle alene hjem fra Potta i 2-3 tiden på natta, men ikke verre enn at jeg kom meg greit hjem. Men det er jo over 20 år siden.


#22

My sa for siden:

Det kan være litt utrivelig rundt pappa sin gamle (han har flyttet) t-baneholdeplass på Haugerud også. Jeg har aldri følt meg truet der, men har vært vitne til en del truende adferd internt i, eller mellom (hva vet vel jeg) ungdomsgjenger på kveldstid. Og det har vært episoder med knivstikking etc. Ikke mot tilfeldige forbipasserende selvsagt, men likevel skummelt nok hvis man er ung selv, og tilfeldigvis kommer forbi. Så jeg har ikke likt at ungene mine har beveget seg noe særlig rundt der etter mørkets frambrudd. Men slik er det vel i alle større byer, det er vel ikke noe særegent for Oslo, sammenlignet med andre hovedsteder i verden. Ut over det har jeg ikke hørt noen snakke om at de mener det er farlig i Oslo, bortsett fra muligens min mor tilbake på åttitallet. Mitt inntrykk er tvert om at de fleste synes Oslo er stas å besøke, selv om de ikke kunne tenke seg å bo der.

Men tror ikke jeg kjenner så mange FrP-velgere, så jeg vet ikke hva som motiverer dem til å stemme det. Mange jeg kjenner på små steder er heller positive til asylsøkere, fordi det bidrar med flere barnefamilier, og minsker sjansen for nedleggelse av skoler og barnehager, men det er sikkert begge deler. Men mange er mot klimatiltak (vindmøller, kostråd som går på mindre kjøtt, elbiler, avgifter på diesel etc), så det kan nok være grunnen til at mange i distriktene stemmer FrP (eller SP).


#23

Malama sa for siden:

"De fleste" her synes jeg har minst en elbil. Vi er jo tross alt sunnmøringer, og det er langt billigere. Vi har jo fått bomring også, og dessuten har vi langt billigere strøm enn diesel. Vi var rent treige som ikke kjøpte elbil før i år.

Og ja, Oslo er "stas å besøke". Men innvandrere, de har vi ikke så mange av. Altså utenom arbeidsinnvandring, polakker og sånn. Også et økende antall ukrainske barnefamilier da, merker jeg på skolen. Mistenker at disse oppleves som mindre "skumle " enn "Oslo sine innvandrere". (dog mye misnøye med tidlige spor etter at polakkene sitter på uteskolen og drikker da...Men verftet tar mye ansvar der. )

Helt hvorfor så mange av de rundt meg synes frp er det rette er det nok mange grunner til.


#24

My sa for siden:

Ja, på den kanten av landet er kanskje de "nye" FrP-velgerene mer i den liberale enden av partiet, heller enn i den lengst til høyre. Og jeg tror kanskje det handler om en kombinasjon av lakseskatt, vindmøller og samferdsel. Og mindre om hva som er skummelt i Oslo.


#25

Malama sa for siden:

Og bompenger.


#26

Maverick sa for siden:

Mine sønners far har, for noen måneder siden viser det seg, spurt min yngste sønn om han vil flytte sammen med dem til Bali for et år. Det er selvfølgelig greit å spørre om, men det hadde jo vært greit om tanken også hadde blitt luftet med meg først, sånn med tanke på at ungen bor 100 % hos meg og ser sin far fire ganger i året ellerno. :stuart: Men neida.

Jaja. Om ikke annet er det jo en mulighet for at dette blir en av de siste frustrasjonene derigården! :hyper:


#27

Syrinx sa for siden:

"Veit du, ho Sylvi, ho e den einaste som tør å seie det slik som det faktisk e."

Det argumentet har eg høyrd ein del, men eg har for å vere ærlig ikkje fulgt opp med spørsmål om kva ho faktisk seier. Dette for å verne om mi eiga mentale helse og blodtrykk.


#28

Ine sa for siden:

Kjente jeg ble nysgjerrig hva du mente med dette.


#29

Maverick sa for siden:

Den yngste er snart 18. :jupp:


#30

Ine sa for siden:

Ok!


#31

Chablis sa for siden:

Hvor mange ganger man kan dra ting gjennom retten, selv om msn taper hver gang. :gaah:


#32

Blondie sa for siden:

Kjæledyr på jobb, herlighet! :gaah: Vi er mange på et arbeidsrom og de siste årene har det vært valper og katter med over en lav sko. Det skaper uro og mye støy i rommet, og det blir umulig å jobbe.

Samtidig er det noen som slipper (stor og litt leken) hun løs i friarealer, hvor det oppholder seg ansatte og elever med svært ulik holdning til hund. Jeg når ikke frem og blir sett på den sure. Samtidig forventes det at jeg skal synes det er dødskoselig, fordi jeg har hund selv.

Bah!


#33

Input sa for siden:

Jeg blir litt grinete over kolleger som tar med babyene sine på jobb, og man forventes å stå i evigheter og stirre på den mens man aller og hvor søt den er og hvor mye den har vokst siden sist, også ligner den jo sååååååå mye på forelderen sin. :sparke: Koselig om de kommer i lunsjen altså.

Hunder og katter hadde jeg virkelig hatt null tålmodighet med. Det er virkelig galskap. :sur:


#34

Input sa for siden:

For øvrig gruffer jeg over å sitte i et overfylt og varmt venterom, med stanken av mange forskjellige parfymer og røyk blandet sammen. Kan ikke folk droppe slikt før de vet de skal sitte og vente?


#35

celebelen sa for siden:

Jeg synes det er skumlere å gå alene i skogen i mørket, enn i Oslo sentrum på kveldstid. #storbyjente


#36

celebelen sa for siden:

Men litt gruff: jeg har da lest flere ganger at reiselivsnæringen mangler folk. Hvorfor tar da ikke hotellene her inn vgs-elever på praksis noen timer i uka? Da har de jo en ypperlig anledning til også å få ekstrahjelper og etterhvert erfarne ansatte!


#37

Blondie sa for siden:

Jeg har, ikke overraskende, null tålmodighet med barn/babyer heller. Jeg vil helst jobbe på jobb og det er komplett umulig i dette kaoset.


#38

Mamari sa for siden:

Enig egentlig med kjæledyr på jobb. Min kollega har med valpen som er snill og god bevares, men det er tyggeleker,bein og slepebåndslyder over alt. Jaja, godt det er takhøyde på arbeidsplassen. Er heldigvis ikke plaget med allergi, og bikkja er jo nydelig,så jeg lever fint med det. Har kontor og kan lukke døra om det blir too much.


#39

Mamari sa for siden:

Har også null tålmodighet med barn og babyer, har liksom blitt værre med alderen akkurat der merker jeg.


#40

Blondie sa for siden:

Hadde jeg hatt eget kontor, hadde det vært noe annet. Da kunne jeg jo bare gått inn dit. Resultatet av ukas kattevirak her, er at jeg må jobbe mye mer hjemme i helga. Jeg må rett og slett ta igjen tiden hvor jeg har blitt forstyrret.


#41

Pelen sa for siden:

Om det med dyr på arbeidsplass ikke fungerer å ta med leder så skulle jeg ta med verneombud.


#42

Milfrid sa for siden:

Her har vi lov til å ha med kjæledyr (les hund) på kontoret, men det er selvfølgelig informert på forhånd (når vi avholder intervjuer) at vi er en hundevennlig arbeidsplass (jeg har ikke hund). De springer ikke fritt og de to som har hund har kontor med dør. Babyer på besøk er det dårlig med, men det hender det er en unge på kontoret i travle perioder hvor barnet er for sykt til barnehage men for friskt til å ligge i sengen). Plager ikke meg i det hele tatt. Me. Som sagt har vi egne kontorer og både unger og hunder er veloppdragne.


#43

Milfrid sa for siden:

Ellers trumfer jo allergier alt. Man kan ikke ha med dyr på kontor om noen er allergiske.


#44

-ea- sa for siden:

Altså, det er jo den med hund som må ha kontor så ikke andre forstyrres. Har en kollega som spurte oss og sjefen på forhånd før han fikk hund, og den ligger i hundebur under skrivebordet inne på kontoret. Ute på tissetur i ti-og to-kaffen og matpausen brukes til å gå tur. Går helt fint, selv for meg som ikke liker hunder.


#45

Isprinsessen sa for siden:

Gruffer over at en som har vært før meg inne i stemmeavluket har flyttet på stemmesedler så de ligger feil ifht merking på hyllene.


#46

Milfrid sa for siden:

Dette.

Jeg begriper ikke at det kan plage noen om en hund ligger stille på et kontor, hvor døren er lukket.


#47

veobra sa for siden:

Enig. Og så er Sinsenkrysset mye enkelre å kjøre i enn en svingete landevei. #storbyjente


#48

Serafin sa for siden:

I det vi sto og skulle betale på butikken streiket mobilen min totalt. Typ super-streik, med blinkende neonlys på halve skjermen.

Heldigvis bor jeg med en som har telefoner liggende i haugevis, så jeg fikk byttet telefon, men har brukt formiddagen på å overføre alt, isteden for å gjøre det jeg EGENTLIG skulle gjøre.

Og var råstressa i den halvtimen som gikk fra telefonen døde til ny var oppe og gikk, i tilfelle det skulle gå helt ad undas på skolen i den perioden. Men det gikk bra.


#49

Blondie sa for siden:

Nei, det hadde ikke plaget meg heller.

Datteren min med allergi som utløser astmaanfall hadde blitt plaget, men sånne hensyn forventer jeg at eierne tar.


#50

Neket sa for siden:

Jeg elsker hunder på jobb, men her er det ikke lov. :leppe: Har ikke hund selv. Der vi hadde kontor før var det lov, men der hadde alle cellekontor, nå sitter vi i landskap.


#51

Milfrid sa for siden:

Selvfølgelig skal man ikke ha med hund på jobb om noen er allergisk eller har astma. Hund går hos oss fordi vi er en liten og oversiktelige arbeidsplass hvor åpen dialog er mulig. Og ikke minst fordi vi tar dette med hund opp allerede på jobbintervjuer.


#52

meisje sa for siden:

Hos oss er det ikke lov, det er stilltiende aksept for å ha hunden i bilen i parkeringsgarsjen. Lenge siden jeg har sett det nå, så mulig det også er blitt forbudt.


#53

Retz sa for siden:

Jeg har ofte hund med på jobb. Forutsetningen er at jeg ikke skal merke at hun er der, at hun blir på kontoret selv om jeg lar døra stå åpen når jeg er ute en tur og at kollegene i størst mulig grad ignorerer henne. Det siste har vært det vanskeligste.


#54

Fintdethei! sa for siden:

Jeg hadde klikket i vinkel, faktisk.


#55

ingling sa for siden:

Jeg er superallergisk mot hund og må være hun som sier fra, det er ikke gøy i det hele tatt. Heldigvis ikke så ofte det skjer hos oss, og når det gjør har de vært flinke til å lukke døren. Utenom i helt spesielle tilfeller skjønner jeg ikke helt hvorfor en må ha med seg hund på jobb? Kan ikke de fleste hunder være aleine noen timer?


#56

Milfrid sa for siden:

Hos oss handler det om stort arbeidspress i perioder og da blir det fryktelig mange timer alene for en hund. Og den andre er valp, og de skal jo ikke være alene så lenge. Men som sagt. Liten arbeidsplass, avklart på forhånd og ingen allergier.


#57

ingling sa for siden:

Ja, da går det jo an. Hos oss er vi rundt 200 mennesker, og gjester og innbyggere og politikere som er innom, så det er jo umulig å avklare med alle. Første uken min måtte jeg si fra om svær hund som vandret fritt rundt, helt fredelig men jeg får jo pustevansker uansett hvor søte de er og hvor mye eieren hevder de er allergivennlige.


#58

My sa for siden:

Hos oss er det helt uaktuelt. Har aldri vært noe tema en gang. En helt fjern tanke faktisk. En kollega med hund tok den en gang med på en utendørs befaring/tur med grilling som sommeravslutning, da etter å ha spurt og forsikret seg om at det var ok for alle. Det er den eneste gangen jeg har sett hund i jobbsammenheng. Tror ikke noen engang kommer på tanken å ha med dyr på kontoret. Mulig det ikke er lov heller, det vet jeg ikke. Aldri hørt det har vært snakk om.


#59

star sa for siden:

Hos oss er det greit. Flere som har hatt med. Men de ligger i bur eller under vedkommendes bord. Gikk man ikke forbi så visste du knapt at de var der. Null problem.


#60

Lille meg sa for siden:

Åh! Babyer. Hvordan går det an å ikke bli helt tussete? En venn av mannen ble far for første gang for noen dager siden, og vi planlegger å besøke den lille familien. På jakt etter passende gave inne babyklæravdelingen måtte mannen min forsiktig geleide meg ut før jeg gikk bananas. Babyer er jo så himla søte!

Ungdommen i huset er ulykkelig over at hun ikke er helt frisk, og derfor ikke kan bli med for å besøke babyen.

Jeg sliter faktisk med å ta innover meg at det går an å ikke elske babyer. :knegg:


#61

Blondie sa for siden:

Jeg liker babyer, men på arbeidsplassen er det støy.


#62

Input sa for siden:

Det er mye jeg liker som virkelig ikke egner seg på jobb i arbeidstida. Babyer, hunder, høy musikk som kjennes i margen, høylytte diskusjoner, hester, skravlete treåringer (som vi har noen av på jobb av og til, og det er helt ok, så lenge foreldrene gjør det de kan for å minimere skravlingen), middagsselskaper, joggebukser….. :sparke:

Men jeg blir ikke tussete av babyer. Jeg blir generelt ikke tussete.


#63

My sa for siden:

Vi er heller ikke nevneverdig plaget med babyer på jobb. Men de ansatte som er i permisjon kommer gjerne innom på besøk, på ett eller annet tidspunkt, og viser fram babyen. Men vi har ganske store lokaler, besøket foregår i den sosiale sonen, kaffe- og lunsjkroken, og gjerne rundt lunsj- eller kaffefpausetider, så de som er der og digger babyen er folk som har tatt seg en pause. De tar selvsagt ikke med babyen inn i kontorlandskapet der folk sitter og jobber, så det synes jeg bare er koselig. Jeg blir ikke akkurat tussete, men jeg synes jo det er hyggelig å se babyen og gratulere den nybakte, og de oppfordres gjerne til å komme innom også, fordi det er mange som vil hilse på. De som ikke er interessert i babyer sitter bare fortsatt på plassen sin og jobber. Det som kan være forstyrrende er hvis det blir mye kakling fra veldig mange på en gang, hvis veldig mange kommer strømmende for å se babyen i lunsjkroken, det er jo ikke lydisolert heller. Men det skjer ikke ofte nok til å være et problem, det er mye oftere kakling før og etter møter med mange deltakere, der folk blir stående lenge utenfor møterommet. Det skjer sikkert hver uke. :mumle:


#64

veobra sa for siden:

Hos oss er det ikke lov med hund. Det er noen som har måttet gå hjem fra jobb fordi andre har med hund. De med allergi må få slippe å være de kipe som sier fra. Babyer har vi lite av. De som er i permisjon er gjerne innom et par ganger. Det synes mange av oss er koselig, gjerne i forbindelse med lunsj der vi uansett hsr pause. Jeg har ikke hørt noen mislike det, men det kan jo godt hende.


#65

Blondie sa for siden:

Er det bare allergi som er grunn god nok, altså? Arbeidsrommet vårt er støyende nok fra før, jeg har kronisk migrene og får ikke tilrettelegging. Dette velter lasset fullstendig.

Jeg har meldt fra til hovedverneombud igjen, så får vi se.


#66

Albertine sa for siden:

Jeg har store planer om å teipe fast naboen med gaffatape og barbere bort alt skjegget og håret etter nattens fest, der han tyranniserte nabolaget med høy musikk. Funderer på å slå inn et par spiker i dekkene på Harleyen hans også. Er ikke noe gøy å møte trøtte gjester til frokost som fikk ufrivillig orkesterplass til showet, og det er ekstra irriterende å måtte stå opp klokka sju etter fire timers søvn. :mumle:


#67

veobra sa for siden:

Allergi er selvfølgelig ikke eneste grunn til at hund ikke er lov. Jeg liker ikke så godt hunder, er ikke trygg på dem. Mange er direkte redde. Støy og uro i hverdagen er selvfølgelig ikke greit. Om det er en søt hund eller en søt 3-åring så kan de ikke forstyrre jobben folk skal gjøre. Jeg hilser gjerne på begge, men ikke i slik grad at det går ut over arbeidet.


#68

Milfrid sa for siden:

De hundene som er hos oss lager ikke en lyd, så det er ikke en problemstilling. En hund som bjeffet og støyer hadde selvfølgelig ikke vært aktuelt. Man merker det overhode ikke ned mindre man ønsker å legge merke til dem.


#69

Blondie sa for siden:

Det er ikke hundene (eller kattene) som lager lyd, men alle de som snakker skingrende med babystemme i timesvis. Vi er over tjue stykker på et lite, lukket rom. Det er umulig å jobbe der fra før, egentlig. Vi har ingen andre rom å jobbe på.


#70

Fintdethei! sa for siden:

Det er jo en arbeidsplass, ikke en hundegård eller barnehage eller hva har du. Jeg sitter i åpent landskap, og en masse unger som er med på jobb når det er planleggingsdager er en uting. Kjæledyr på jobb kom det forbud mot for et par år siden, heldigvis. Husker en morgen jeg kom på kontoret og goldt på å bli overfalt av en hund som ivrig kom løpende. En annen hos oss var veldig allergisk, og turde ikke si fra, men heller økte dosen med allergimedisin. Nei, barnehager finnes for en grunn og kjæledyr har ingenting på jobb å gjøre.
Dæven, nå var jeg sur gammel tante her, men godt å få det ut.
Babyer er søte, altså. Har hatt 3 av den selv.


#71

Kaija sa for siden:

Har du dine 6 m2 på arbeidsrommet ditt?
Det høres virkelig ikke ok ut å drasse dyr og babyer inn der. Med så mange i samme arbeidsrom kreves det at alle er hensynsfulle. En ting er det å hilse på på personalrommet med babyer og evt dyr (er ikke fan av det siste), men på arbeidsrommet må det være ro nok til å jobbe. Om ikke kan det kanskje gå an å få en hjemmekontorordning for de som trenger arbeidsro. VO har en jobb å gjøre, høres det ut som. I tillegg til at leder burde gjøre noe med syklubb og hundegårdtendensene i personalet.


#72

Blondie sa for siden:

Leder utgår. :knegg: Det er et gruffkapittel i seg selv. Og nei, vi har ikke en forsvarlig arbeidsplass. Utfordringen er at det stort sett bare er jeg som melder fra.


#73

Kaija sa for siden:

Kjenner til den rollen, ja. Til slutt orker man ikke mer, for det er kjipt å være den som sier fra igjen og igjen, være «den vanskelige». Mine får seile sin egen sjø, og heller bli overkjørt av en umoden leder med ovenfra og ned-syn på arbeidsmaurene sine.


#74

Elise sa for siden:

Jeg tar verneombud-kurs nå. Du kan også melde direkte til arbeidstilsynet. :jupp:


#75

Karamell sa for siden:

Jeg blir ikke tussete av babyer heller. Jeg synes f.eks Snap av andres babyer og kjæledyr er kjedelige. Tror jeg må bli bestemor før andres babyer er interessante å se bilder av.


#76

star sa for siden:

Ista som tydeligvis ikke finner meg. :mumle:
Får grave fram noen papirer og finne litt annen info de kan lete etter meg på.


#77

007 sa for siden:

Jeg er også fullstendig uinteressert i babyer, så sånn sett foretrekker jeg hunder.
Nå får vi «vår egen» baby i februar, så mulig det snur da.


#78

Ine sa for siden:

Hva er ista?


#79

Maverick sa for siden:

Jeg synes det er veldig lite interessant å se babybilder av perifere verdenstilskudd, (babyer IRL lar jeg meg sjarmere av), det interessante er at noen er begeistret over at noe fint har skjedd og vil dele den gleden.

Ellers er det i vårt kontorfellesskap fullt mulig å ha med barn, hunder, kle seg i joggebukse og den slags som innimellom gjør det lettere å sjonglere krevende arbeidstider/press med privatlivet.


#80

star sa for siden:

Jeg har radiatorer i leiligheten så det er de som måler forbruket mitt.


#81

Maverick sa for siden:

Noen dager, som for eksempel i dag, kan personalansvar trigge ens lyst til å hoppe ut av vinduet. :jupp:


#82

My sa for siden:

Ja, nettopp der er jeg også. Derfor spør jeg gjerne om å få se bilde når noen åpenbart er helt sprekkeferdig av stolthet over sitt nyeste tante-/onkelbarn, barnebarn e.l. Og ikke minst når det gjelder de som kommer innom med egen baby i permisjonstiden. Det er det at det er så STORT for dem det gjelder, som gjør at jeg setter pris på å få se, hilse på, beundre og gratulere. Babyen i seg selv er vel sånn passe interessant "har du sett en baby så har du sett dem alle". :knegg:

(egentlig synes jeg folk burde komme innom og vise fram tenåringene sine innimellom også. :humre: Jeg digger tenåringer. Keitete, kvisete og akward, av og til barn, av og til voksne, som lyser opp av skryt, og samtidig skal være kul og ikke vise det. Og ut av det blå kommer det noe så innmarig glupt og reflektert ut av munnen deres, som gjør at jeg blir slått av banen)


#83

Maverick sa for siden:

Helt enig My! Ja til flere "tenåringen være med på jobb"-dager! :jupp:


#84

Input sa for siden:

Dette er jeg helt enig i altså. Jeg synes det er koselig når folk tar med barna sine når det passer. Jeg bare synes det er slitsomt når det ikke passer.

Jeg liker å se bilder av babyer, og synes det er utrolig koselig at jeg har to kolleger som skal ha baby til våren og jeg får lov til å strikke bittesmå klær! :hjerter:


#85

Tjorven sa for siden:

Jeg er så enig. Og ettersom vi har kontor MIDT i sentrum, så kommer det faktisk tenåringer innom fra tid til annen. Som regel kjenner jeg jo foreldrene og har hørt noen historier, og da er det så morsomt å prate med dem i levende live. De er liksom så veldig seg selv disse tenåringene. :hjerter:

Men nå driver jeg med hjerter i en gruffetråd. Jeg håper at det er lov. :knegg:


#86

Blondie sa for siden:

Vi har et drøss av slike tenåringer du beskriver, My, de er jo det beste med hele jobben! :elsker:

Og igjen, jeg hater ikke andres hobbyer, babyer, hunder eller andre ting. Poenget er jo at vi ikke har noe annet rom å trekke oss tilbake til, så jeg får ikke jobbet (og blir syk, men det er ikke egentlig kollegers problem).


#87

løve70 sa for siden:

Det tror jeg tenåringene også hadde satt veldig pris på :knegg:


#88

Karamell sa for siden:

Ja, altså jeg er da høflig og kikker på babyen, men sukker ikke henrykt over den i 10 minutter av pausen min. Og jeg vil gjerne holde babay jeg, om noen spør eller det er (Ok var) en nær venninne, men jeg stiller meg ikke i kø. :knegg:
Og jeg hjerter både bilder av dyr og barn som sendes direkte min vei på Snapchat.


#89

Tjorven sa for siden:

Blondie: Slik jeg oppfatter deg så er det ikke egentlig verken hundene eller babyene som er problemet, men at dere ikke har tilfredsstillende med plass til å få gjort jobben skikkelig. Det er plenty av babyer på besøk hos oss, men det plager ingen. De befinner seg andre steder i lokalet enn der jeg (og noen andre) trenger arbeidsro. Det er rett og slett lagt til rette for sosiale soner hos oss - atskilt fra der vi jobber.

De sosiale sonene er jo ikke bare til fest og morro. Langt oftere så avtaler vi å ta en kaffe og snakke oss gjennom faglige problemstillinger, men det er jo greit om det skjer et annet sted enn der folk jobber.


#90

Blondie sa for siden:

Nettopp, det er sammenblandingen av sosialisering og konsentrasjonsarbeid som tar knekken på både livs- og arbeidslyst. (og helsa!)


#91

Strå sa for siden:

En "tante"-unge hastet til sykehus nå. Jeg krysser fingrene fornat alt går bra, men jeg blir så bekymret.


#92

millact sa for siden:

:klemme:


#93

Milfrid sa for siden:

Huff, :klemme: og håper det går bra med tantungen din, strå!


#94

My sa for siden:

Krysser fingrene for tanteungen Strå! :klemme:


#95

Elise sa for siden:

Mannen har gått på sms-svindel og logget inn med bank-id på luguber link fra sms. :gaah: (For andre gang på kort tid. :snill: Forrige gang fikk de ikke tatt noen penger, men det gjorde de nå, men jeg tror mastercard har ordnet det.)


#96

Malama sa for siden:

Ny sak ang eldstemann på skolen.
.mannen er igang med å kontakte skolen.

Vi fikk avsluttet 9a saken i vår og nå må vi igang igjen.

Ikke et eneste skoleår i fred !!!!


#97

Millen sa for siden:

:klemme:


#98

Pelle sa for siden:

Gubber over 60 som mener de vet best selv.


#99

My sa for siden:

:klemme:

#100

Malama sa for siden:

Krysser fingrene


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.