Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Arbeiderpartiets vei mot neste valg

#1

Ine sa for siden:

Hvem tror dere Arbeiderpartiet er best tjent med å ha i ledelsen fram mot neste valg?

Tror dere Støre kommer til å lede partiet fram mot neste valg?


#2

Strå sa for siden:

Jeg tror Støre fortsetter å være statsministerkandidat. Han er dyktig, men sliter veldig med appellen. Personlig mener jeg Ap må gå mer til venstre, nå er det litt for nærme høyre til å få fram entusiasmen min. Jeg mener også at partiet må kvitte seg med Sp og satse mer på MDG og SV. Jeg har liten tro på at jeg får det som jeg vil. Okay, dette er et litt vel ugjennomtenkt svar, så ikke halshugg meg. :skremt:


#3

Karamell sa for siden:

De må kvitte seg med SP i alle fall. Samarbeide med SV.


#4

My sa for siden:

Jeg tenker på alle de sikkert talentfulle kandidantene AP skulle hatt, som ikke er der fordi de ble drept eller traumatisert på Utøya, eller sluttet da de var i startgropa i politikken på grunn av ubehagelige #metoo-relaterte situasjoner. :sukk:


#5

Strå sa for siden:

Joda My, Utøya tok mange og sikkert trakassering også, men det må likevel skjerpings til.


#6

Pøblis sa for siden:

De må definitivt kvitte seg med SP.
Ellers tenker jeg at de må snakke tydelig om velferdsstaten, og samarbeide med MDG og SV og være et tydelig venstresidealternativ.

Og så er det som My sier - de mistet veldig mye av rekrutteringsgrunnlaget sitt på Utøya.

Og så lurer Trond Giske i sivet. Han virker å være mer interessert i personlig oppreisning og "hvis bare alle hadde hørt på meg" enn å faktisk støtte partiet sitt. Hvem trenger fiender og Høyre og sånn, når de har Trond Giske, liksom?


#7

Snippa sa for siden:

Jeg liker Støre, og skulle ønske han hadde vært bra som partileder. Men det er han ikke. Jeg tror ikke de kommer opp med noen strålende alternativer til neste valg. Til det er maktstrukturene for sterke. Håper Hoda Imad styrker posisjonen sin ytterligere i åra som kommer.


#8

nokon sa for siden:

Samme her! Gløymer ikkje forsida på A-magasinet i 2011, med portrettbilete av Håvard Vederhus og overskrifta «Statsministeren vi aldri fikk».

Eg trur AP må ta eit ordentleg oppgjer med Giske, ukultur, forgubbing og kameraderi. Og det trur eg ikkje Støre har guts til.


#9

Guava sa for siden:

AP har mange glimrende folk som aldri får kommet seg fram fordi de ikke er venner med riktige folk og har brukt tid på politikk framfor å bygge seg posisjon . AP er også nødt til å kjøre noen runder skjerpings, både i forhold til aksjehandel, reiseregninger, politikergoder og å skape trygge rom for dem som er engasjert.

AP trenger dette mye mer enn for eksempel FRP fordi potensielle AP-velgere har andre forventninger enn det velgermassen til FrP har. Det forventes integritet og etikk.

Jeg håper de ser de flotte mulighetene som ligger i svært kompetente politikere i mange kommuner og fylker. Noen må vike plass for å få fram og gitt erfaring til nye.


#10

Bonzai sa for siden:

Største feilen var å gifte seg med SP. Det ble for kjepphøyt og feil. De har også latt SP fått styre for mye. De må se til venstre og faktisk jobbe for at «vanlige folk» får det merkbart bedre.


#11

Fluke sa for siden:

Jeg tror at AP har gjort det så bra i Stavanger er på grunn av samarbeidet med Rødt og SV. De har gått langt til venstre i forhold til sittende regjering, og fått en hel del stemmer pga det. Kanskje de bør tenke sånn nasjonalt også.


#12

Floksa sa for siden:

Dette.


#13

meisje sa for siden:

Hva er det med Trond Giske? Og hvorfor gir avisene han spalteplass?


#14

Fluke sa for siden:

Det lurer jeg også på.


#15

Charlie sa for siden:

Han gir vel klikk. Sikkert ikke vanskeligere enn det. Synes Støre er veldig dyktig, og legger merke til hvor godt likt han var av alle i framskutte posisjoner før han ble statsminister. Så jeg tenker vel det også er noe med at i tiden vi lever i så skal statsministeren til Ap «tas» og jeg er dessverre ikke sikker på at det blir noe annerledes om det er en annen person.

Og så har jeg sett et ganske stort antall av f.eks. FB-profiler som kommer med ganske drøye kommentarer - og når du går inn på profilen til «Ole Olsen» og hvahardu så viser profilene ganske tydelige tegn på å være falske. Så tenker man på hvem som kan ha interesse i å skape splid i befolkningen. Og de tankene er ikke særlig oppløftende.

Synes jo endel av statsrådene vi har nå er gode, særlig Vestre og Brenna. Trettebergstuen har skuffet, spesielt ifht klokskap, etikk, kameraderi. Så hun er ute for meg må jeg si. Hadia kunne vært god, men vet ikke om hun kommer til å stå i en drittstorm - er litt redd for det. Anniken er veldig dyktig, men tror ikke hun blir toppkandidat. Masud Garakhani kan klart være en joker i stokken.


#16

Polyanna sa for siden:

Jeg tror APs aller største problem, er at de nå jevnt over, over hele landet, oppfattes som direkte næringsfiendtlige. Og da ikke bare blant bedriftseiere, men i alle lokalsamfunn der man ser at summen av formueskatt, grunnrenteskatt og kompetanseavgiften (som man mange steder kaller den økningen i arbeidsgiveravgift som kom), gjør at den ene etter den andre av hjørnesteinsbedriftene, spesielt ved generasjonsskifter, selges til utlandet, og at ny virksomhet startes andre steder enn i Norge. Og kinesiske eiere, eller store, utenlandske eierfond, sponser ikke fotball-lag, bidrar ikke til å bygge ut havna som skal brukes av alle, prioriterer ikke å lage verftsutvidelsen lokalt. Folk oppfatter ikke at AP "tar rikingene", men at de "tar arbeidsplassen og bygda deres".

Avstanden fra de som driver næring i hele landet, enten som arbeidstakere eller arbeidsgivere, og de som kommuniserer om "rikinger" eller "bendelormer" inne i Oslo, er helt enorm.

Så jeg tror tvert i mot mange av dere her, at den venstredreiningen de har hatt de siste årene, også i Oslo, der de har latt SV og Rødt få presset frem endringer som mange oppfatter som ideologisk basert sløsepolitikk (kjøpe tilbake private barnehager for 722 millioner, for eksempel), er det som virkelig har veltet dem. Hvis du vil ha SV-politikk, så stemmer du SV (SV har jo gått frem).

Jeg kommer på den gamle vitsen om mannen som ville teste en ide om at han kunne venne hesten sin til å leve på bare vann, hvis han gradvis vente hesten til mindre og mindre mat, med å gi den mindre og mindre høy. Han fortalte om eksperimentet til naboen og sa "og det gikk kjempefint! Jeg hadde absolutt lykkes, hvis ikke den dumme hesten hadde gått hen og dødd da jeg var nede i ett strå om dagen!". Jeg tror det var dit AP kom med skatte- og avgiftsøkningene sine. Bare at hesten ikke døde, den har stukket av.


#17

Malama sa for siden:

Det må jeg bare si Polyanna, du har en fantastisk evne til å formidle ting.
Jeg er oppfostret i arbeiderbevegelsen og ap ligger mitt hjerte nær sånn rett og slett "inn med morsmelka" på et vis og har på et vis tenkt t mannen som altså ikke stemmer lik med meg stemmer mer "ego", em jeg stemmer "sosialt", men for pokker, du setter fingeren så rett på pointet at jeg nesten blir borgerlig av meg, med det innlegget der. I alle fall nok til t jeg ser på min manns valg annerledes.

Om det nå bre ikke var for t Hyre insisterer på å samarbeide med Frp da, det gjør dem litt uspiselige for meg.

Og nå skal kommunen vår styres av en kombo av Frp som er størst og Høyre som fikk ordføreren de neste 4 årene, og jeg er spent på hvordan den veien går.


#18

Guava sa for siden:

Man kan si mye om Giske og det er kjipt at han får spalteplass, men jeg tror mye av grunnen til at han i alle fall lokalt får oppmerksomhet er at han har evne til å fokusere tydelig politisk. Den evnen skulle flere/andre politikere hatt.


#19

Polyanna sa for siden:

Og han har en mer industrivennlig profil (men også tydelig orientert mot venstre, så der klarer han et eller annet med kommunikasjonen sin).

Og så klarer han å formidle troverdig at han ikke "bare sitter på et kontor der inne i Oslo".


#20

Tjorven sa for siden:

Jeg har stemt Ap i alle valg i 30 år. I år gjorde jeg ikke det. Jeg synes de burde spørre meg hva som (omsider) fikk meg til å bestemme meg for at nok var nok.

Det er selvsagt mange grunner. Trond Giske var årsaken til at jeg i sin tid meldte meg ut av partiet, men det er så uendelig mye mer. Å gå inn i regjering med Sp var helt katastrofalt for min del, så jeg har bestemte meg vel i oktober i fjor at det ble siste gang på lenge at de kom til å få min stemme.

Og det hjelper på ingen måte på at de har statsråder som ser ut til å ha et ytterst lemfeldig forhold til regler og retningslinjer.

Men det skal nok sies at jeg har blitt "blåere" gjennom levd liv. Jeg startet opp med å nesten stemme SV som 18-åring, og har beveget meg mer og mer mot høyre i løpet av de 30 årene. Til jeg i år bestemte meg for å faktisk forlate dem.


#21

Fersken sa for siden:

Jeg har gått motsatt vei, fra sentrum/borgerlig til langt på venstresiden.

AP gikk ned nasjonalt, men her i Stavanger gjorde de det bedre enn på lenge. De ble faktisk største parti, og det tror jeg er den såkalte "Kari-effekten" her i byen. Men det ble ikke nok mandater sammen med de andre på venstresiden til å fortsette å styre byen. Til det ble H, FrP, V, KrF og PP for store til sammen.


#22

Malama sa for siden:

Jeg føler meg fortsatt ikke blå og har ikke forlatt dem enda, men jeg har fått en langt større forståelse for min blå mann, og er usikker på veien vier de neste to årene, jeg er faktisk det ja.

Men en gang i mitt liv har jeg stemt i et stortingsvalg på en sånn måte at jeg indirekte støttet den borgerlige frp-baserte regjeringen, og det gjorde så vindt alle fire årene at jeg ikke tørr tenke tanken igjen..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.