Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Makta - hva synes du?

#1

Pøblis sa for siden:

Jeg var superspent og forventningsfull etter veldig gode kritikker, og nå er jeg spent på hva dere synes.

Jeg er gammel nok til å huske veldig mange av disse folkene - jeg er jo født på 60-tallet.

Jeg synes rett og slett dette var skikkelig bra. Helt fra starten, der de opplyser at serien er basert på sannhet, løgn og skikkelig dårlig hukommelse.Jeg likte det grafiske uttrykket - måten historien er bygget opp på, og så elsker jeg at møbelhandleren fra Jessheim har blitt en slags forteller. (Jeg var på besøk hos ham i butikken på 90-tallet og fikk en raus gave i form av en hel sofagruppe med tilbehør til sykehjemsavdelingen jeg jobbet på. Tror det var fordi en av hjelpepleierne i avdelingen vår hadde mye gode kontakter langt opp i LO-systemet.)

Jge digger både Gro og Reiulf.

Men hva synes dere andre?


#2

Divine sa for siden:

Er snart ferdig med første episode, og synes er strålende fornøyd med både innhold og form. Jeg fniste veldig av «1974» i anførselstegn, men det er jo et genialt grep. Og Gro – det er jo som å høre henne. Nesten litt spooky


#3

Pøblis sa for siden:

Haha, enig om det med Gro - det er akkurat slik hun hørtes ut. Og jeg elsket "1974". Hørte en podkast hvor Kristin Grue, en av serieskaperne, ble intervjuet, og det var gøy å høre om hvordan de hadde tenkt.

Denne:radio.nrk.no/podkast/seriesnakk/sesong/makta


#4

Sissel sa for siden:

Helt enig, har nesten sett ferdig første episode, og synes det er virkelig fornøyelig. Og ja, Gro er skremmende lik, spesielt stemmen. Husker også disse folkene, er også født på 60-tallet (såvidt det er).


#5

Blå sa for siden:

Jeg har sett to episoder og er veldig fornøyd så langt.

Veldig rart at det tross alt ikke er så lenge siden og så er det så fjernt likevel. Jeg er født i 1972, så for meg er dette min barndom, men det nærmer seg raskt en politisk tid som jeg faktisk husker.

Gro og Reiulf er spesielt godt castet og spilt. Og jeg fniser veldig av Bjartmar Gjerde.

Gøy med noen korte innslag fra faktiske sendinger fra den tiden.

Hadde ønsket en Einar Førde med rett dialekt. :rolleyes:

Gleder meg til fortsettelsen.


#6

Tjorven sa for siden:

Vi så også første episode i går, og likte det.

De har jo gjort det enkelt for seg selv ved å la det ta plass i byen slik den ser ut nå. Med de folka som er i den nå. Men hvor alt det som angår serien er plassert i riktig tidsepoke. Det ble veldig bra.

Jeg er født midt på 70-tallet, så jeg husker dem ikke bare som eldre enn det de foreløpig er i serien. Og måten som Gro snakket på var veldig karakteristisk. Både mannen og jeg fniste godt.

Jeg gleder meg til fortsettelsen, men er litt skuffa over at det bare er 4 episoder.


#7

Katta sa for siden:

Jeg synes den var fengende og bra. Sikkert ikke 100% riktig historisk, men bra laget. Og noe av det har man jo hørt om/nesten husker. Gleder meg til fortsettelsen.


#8

Pøblis sa for siden:

Kristin Grue sa da 12? 6 x 2, tror jeg? :vetikke:


#9

Tjorven sa for siden:

Vi fant bare 4 i går, men nå ser jeg 6. Så da håper vi veldig at det er 6 til et eller annet sted.


#10

tink sa for siden:

Jeg likte det veldig godt. Husker ikke 70-tallet, men husker Gro veldig godt og innbiller meg at det var noen overskrifter om Reiulf Steen som "edderkoppen" i tabloidavisene fra 80 og 90-tallet. Utrolig lekent at de bare flesker til med gamle biler og kostymer midt i et veldig tydelig moderne Oslo. Operaen, folk med mobiltelefoner og diverse El-sparkesykler. :knegg:


#11

Malama sa for siden:

Mener jeg leste at de siste 6 kommer etter jul eller noe


#12

Malama sa for siden:

Jeg husker null og nada av denne tiden. Jeg er født på 70 tallet, men det var bare 4 mnd igjen av det

Men jeg kan tenke meg å se serien likevel. Lest mye bra om den.


#13

Pøblis sa for siden:

Jeg tenker at den er helt super for alle dere som ikke husker denne tiden. De faktiske store hendelsene forteller de jo slik de var.

Jeg ble skikkelig glad av på se denne - det er innovativ og litt gal og veldig bra TV.



#15

Polyanna sa for siden:

Jeg likte denne KJEMPEBRA! Men håper ikke det blir mye av Einar Førde der, for det er HELT UMULIG å være Oslo-dialekt-snakkende Einar Førde, altså. :knegg:

Utrolig mange gode fortellergrep! Veldig innovativt og bra gjort.

Hva mener dere med 1974 i hermetegn? Skjønte ikke helt det.


#16

Karamell sa for siden:

De later det er 1974 i og med at de bruker det moderne Oslo fra 2023 som location/bakteppe.

Jeg har ikke sett, men gleder meg! Jeg er født i 1974, uten anførselstegn. :knegg:



#18

Fersken sa for siden:

Jeg likte de to første episodene kjempegodt. Var greit å lese litt om hva som var sant og ikke (slik de gjorde med Lykkeland) her
www.nrk.no/kultur/fakta-og-fiksjon_-makta-episode-1-og-2-1.16478141

Jeg la mer merke til dialekten til Bjartmar Gjerde enn Einar Førde, det kan ha noe med at Bjartmar både lignet og hadde til dels et forsøk på dialekt mens hos Einar Førde så var det absolutt ingenting som stemte. :knegg:


#19

nolo sa for siden:

Kjempebra serie! Jeg kan knapt vente til søndag for å se flere episoder.

Fnisemorsomt når de sitter i badstu i 1974 med utsikt til operaen. :knegg:


#20

Divine sa for siden:

Helt i starten når Reiulf Steen går ut fra puben og vi ser Operaen og Oslo City, så kommer det opp teksten 7. juni 1974. Etter noen sekunder endres 1974 til «1974». Jeg synes det var hysterisk morsomt.


#21

liefje sa for siden:

Vi så første episode i går og likte den kjempegodt. Blir ny episode nå etter middag. Mannen min (utlending) vet såklart mindre enn meg om norsk politikk, men minte ikke serien dårligere av den grunn.


#22

Divine sa for siden:

Vi skal kanskje / kanskje ikke prøve å finne ut av ting. :grineler:


#23

Shun sa for siden:

Jeg likte de to første episodene veldig godt. Kommer til å se resten, ja.


#24

Blondie sa for siden:

Jeg elsker denne serien! Jeg ble veldig glad av Aftenpoddens nerde-episode om den i dag, jeg har ikke snakket om annet hele dagen.

Hun som spiller Gro, herlighet! Fakter, språk, stemme, hun er aldeles perfekt. Jeg lo dessuten høyt og støyende av Gerhardsen med lys og konfetti. :lol:

Dette er helt min humor og interesse. :hyper:


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg syns den er kjempemorsom.

Og eeeeeelsker interiørene.

Så du reagerer ikke på at Bjartmar Gjerde plutselig har fått en kårni nordnorsk brytning altså?


#26

Blå sa for siden:

Jeg innrømmer glatt at jeg husker Bjartmar Gjerdes dialekt mye dårligere enn Einar Førdes


#27

Tallulah sa for siden:

Jeg tror de har tenkt at Førde får man ikke til uten at det blir helt parodisk, så da gjør vi heller det helt motsatte. Han har krøller da!


#28

Pøblis sa for siden:

Å, ja - interiørene. Og askebegrene.
Og jeg lo også godt av Gerhardssen-scenen. Likte måten Lo-lederen katet seg over wienerbrødene.

Og jeg bare digget at Aftenpodden har egen nerdepodd om dette :elsker: hørte på mens jeg laget middag.


#29

Tallulah sa for siden:

Og vinnerscenen med Det eneste jeg vil er å ha det fett med Dr Erik fra 1997. :latter:

Og det fantastiske gule huset til møbelmannen. Badet!


#30

Fintdethei! sa for siden:

Så første episode i går, gleder meg til resten. Gro er knakande god!


#31

Tjorven sa for siden:

Hadde ikke Bjartmar Gjerde nettopp en kårni nordnorsk brytning? (Jeg husker han ikke som politiker, bare kringkastingssjef.)


#32

Tallulah sa for siden:

Han hadde vel en kårni mørebrytning. Skuespilleren veksler litt. :knegg:


#33

Fersken sa for siden:

Bjartmar var fra søre sunnmøre og hadde ikke innslag av nord-norsk tonefall.


#34

Charlie sa for siden:

Synes den var veldig bra, og gleder meg til resten. Er litt for ung for de første episodene, men snart kommer vi til tiden JEG husker. :knegg:

Det er dog en liten bekymring for at endel ikke skjønner at dette er satire og ikke en dokumentar. Så jeg er litt urolig for om det kan skape grobunn for fake news og denslags. Synes jeg ser det i SoMe at det er også folk som er informerte som ikke henger helt med på at det er satire.


#35

Maverick sa for siden:

Den er godt og underholdende laget, og jeg elsker komboen av tidskoloritter. Min bestemor var politisk gravejournalist blant annet for Ny Tid i denne perioden, og jeg har fått høre en hel del beretninger om hvordan det artet seg - og det er ikke alltid så lett å skille satire fra hva som faktisk skjedde. :knegg:

(Jeg ble både litt deppa og fniste godt i skjegget av "hvah, LOBBYING, slikt driver vi ikke med i dette partiet!", og det er ganske interessant å kikke på hvordan fraksjoneringen av makt og posisjon åpner for internposisjonering og stridigheter.)


#36

Polyanna sa for siden:

Jeg tenker at den er like lite eller mye etterrettelig som det de fleste tilsvarende dramatiseringer av fortiden er. Som The Crown. Men fortellergrepet, det at de sier at det er basert på "sannhet, løgn og dårlig hukommelse" (som jo alle tilsvarende fortellinger er, de bare enten tror de ikke er det, eller later som om de ikke er det), og det at de blander inn de moderne elementene for å understreke at dette ser vi på gjennom nåtidens briller, det gjør at man blir så kritisk som man alltid burde være.


#37

Tallulah sa for siden:

Jeg har forresten alltid sagt Reiluff Steen. Når jeg staver det ut ser det jo helt dust ut, men ikke når jeg sier det. :latter:


#38

Tjorven sa for siden:

Er det lov til å komme med et bittelite hjertesukk?

I serien spilles Odvar Nordli av Anders Baasmo Christensen. Odvar Nordli fremstår som en "gammel" mann. Men så langt som serien nå har kommet er Anders Baasmo Christensen faktisk på alder med sin rollefigur ... og akkurat like gammel som meg. :sukk:

(Jeg vet at jeg begynner å bli "ordentlig voksen", men noen ganger kommer det sånne små drypp som gjør det så veldig tydelig. Ja. ja. Om ikke annet så fikk jeg masse trøst av kollegene i 20-åra da jeg sukket over dette, og de smurte tykt på om at folk fremstod eldre den gang enn nå.)


#39

Divine sa for siden:

Hva? Jeg husker Odvar Nordli fra den tiden, og var han virkelig ikke fylt femti en gang? :tullerdu: Han var jo hauggammal.


#40

nolo sa for siden:

Har Oddvar Nordli noensinne vært ung?


#41

Tjorven sa for siden:

Trolig ikke.

På dette bildet fra Wikipedia tatt i 1976 er han trolig 48 år. (Som både jeg og Anders Baasmo Christiansen blir om kort tid.)

Jeg ser altså ikke så gammel ut. :trasser:


#42

Ruslebiffen sa for siden:

Folk så mye eldre ut før. Dermed basta. :trasser:

…jeg tror det er en del sannhet i det også; kanskje den kroppslige endringen er mer eller mindre lik nå som før, men folk kledde seg på en måte som gjorde at de så eldre ut før. Eller synes jeg bare de ser gamle ut fordi det er denne klesstilen jeg forbinder med de som var over 40 da jeg var barn? Evt kler vi oss egentlig gammelt nå også vi skjønner det bare ikke? :knegg:


#43

Hyacinth sa for siden:

Det er håret. Og klærne. Hadde han barbert seg litt på hodet og tatt på seg moderne klær, så hadde han nok sett ut som en 2023-48-åring.


#44

Polyanna sa for siden:

Folk har jo jevnt over bedre helse og tar bedre vare på seg selv, da. Og så syns jeg at i nåtiden, så ser damer ofte yngre ut enn menn.


#45

My sa for siden:

Langvarig røyking får også folk til å se eldre ut, og på den tiden var det mange flere som var storrøykere fra svært ung alder.


#46

Simone sa for siden:

Eg likte serien kjempegodt!
Når det gjelder Einar Førde syns eg det er heilt uproblematisk at dialekta er feil, men langt meir problematisk at personligheten er feil.
Einar Førde var jo kjent for å vere ein rimelig skarp og sarkastisk type. Og ikkje minst rimelig sexistisk. Han ville aldri overlevd metoo, så godt han var død då den bevegelsen kom :knegg:
Han som spiller Einar Førde i denne serien framstår derimot som ein liten pusekatt i forhold. Men mulig det endrar seg etterkvart.


#47

Polyanna sa for siden:

Og stort alkoholkonsum, i Odvar Nordlis tilfelle. Serien har ikke tatt for seg den famøse togtur-valgkampåpningen i 1979, men da måtte han vel bæres av toget. Ikke at han var alene, men klart sånt tærer på.


#48

Milfrid sa for siden:

www.vg.no/nyheter/innenriks/i/5Vn87X/odvar-nordlis-liv-i-bilder

Her er også et bilde fra 1976. Og han ser virkelig utrolig mye eldre ut enn det han var ja. :sjokk:


#49

Pøblis sa for siden:

Den togturen kommer søndag. :hyper:



#51

Polyanna sa for siden:

At Trygve Bratteli og Einar Gerhardsen så gamle ut, er også naturlig. De holdt jo på å stryke med i Sachsenhausen, begge to. (Men krefter til å risse opp en plan for å ta makta og så forme etterkrigsnorge, og så reise rett hjem og iverksette den, det hadde de! :sjokk: )


#52

polarjenta sa for siden:

Bra serie, det eneste som jeg syns er dumt er at bare 2 episoder er lagt ut, Jeg liker best når jeg kan se alt på en gang.:knegg:


#53

Ine sa for siden:

Apropos å se ut som sin alder; en professor i psykiatri, Sigmund Karterud, tror jeg er 79 år. Synes han ser yngre ut enn visse 50-åringer jeg har sett.


#54

Ine sa for siden:

Kanskje mest klærne hans som ikke skriker 78 etter nærmere sjekk..


#55

Hyacinth sa for siden:

Er det bare jeg som får litt Asperger-vibber av Gro-karakteren? :humre: Jeg har aldri tenkt Asperger om Gro Herself, altså. Men K. T. Johansen gjør akkurat den lille vippen som skal til for å gi meg den følelsen. Ikke for det, jeg synes hun gjør en strålende innsats. Det er rett og slett fornøyelig. :)


#56

Ine sa for siden:

Ikke tenkt asperger om gro herself?

Når du sier det, så..

Veldig kontrollert i kroppsspråket, liksom. Spesielt i ansiktet.


#57

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg kan ikke si jeg har tenkt det. Men visse trekk er det muligens.


#58

Hyacinth sa for siden:

Så en forvirrende skrivefeil nå. Skjønner. :knegg:


#59

Ine sa for siden:

Skjønner. :knegge

Hun er vel veldig kontrollert på tema også, ikke mye smalltalk feks, eller tar jeg feil?


#60

Hyacinth sa for siden:

Veldig. Direkte, uten å ta ironi, sier rett ut det hun mener. Litt Saga Norén-ish. Men mest av alt faktene og ansiktsutrykkene. Jeg liker det altså. Hadde bare ikke tenkt i de baner før dette.


#61

Ine sa for siden:

Ikke tenkt i asperger-baner jeg heller, men skjønner hva du mener når du først leder en inne på tanken. For meg er asperger og statsminister litt motpol, liksom. Var utenkelig for meg før, ihvertfall. Kanskje ikke nå, når man har mer kunnskap.


#62

Karamell sa for siden:

Skjønner hva du mener om portrettet av Gro, ja.


#63

Pøblis sa for siden:

Jeg ble så inspirert av dette at jeg ba KI lage et oppdatert bilde av ham idagens mote. Er ikke veldig imponert over at KI synes dette likner oddvar Nordli.lokalhistoriewiki.no/images/Odvar_Nordli_foto_Stortinget.jpg

[img]https://www.facebook.com/photo/?fbid=10232759836285377&amp;set=a.2841336479653&amp;__cft__[0]=AZX32kbLMsCe8qh-bCetbHDy0ZNRcFWvh4nXcShP47dzhPXUlkOGRDMguhPm8qAOIGqmMaiBDRvgeaW2AGzcR4FfO1OuJWKH2M9R-7nzudWxxw&amp;__tn__=EH-R[/img]


#64

Hyacinth sa for siden:

Det øverste? (Skjønner ikke hva den nederste linken er.) Det ligner jo!


#65

Pøblis sa for siden:

Den øverste ER jo et bilde av Odvar. antakelig som veldig ung. Den nederste var et forsøk på å dele hva KI mente Odvar ville sett ut som i dag. det så ut som coveret på en sånn husmor-soft-porno-roman. Ikke som Odvar Nordli, nei. :fnise:

Fikk ikke til å dele det siste bildet, altså



#67

Tallulah sa for siden:

Du må laste ned bildet for det ligger nå i din chat med ChatGPT.


#68

Pøblis sa for siden:

dette er KIs forslag til hvordan Odvar Nordli ville sett ut som 48-åring i dag. Ikke veldig imponerende, egentlig.


#69

-ea- sa for siden:

Likte forrige episode (om damene på Gros kontor) veldig godt.

Ser på dagens episode om landsmøtet i 81. Overgangene! Gro går bortover gangen på landsmøtehotellet og vips er hun på Rikshospitalet.


#70

Pøblis sa for siden:

Jeg synes også den episoden var Vedlig god. Jeg hørte "serieprat"-podkasten etterpå, hvor det var intervju med regissøren - da likte jeg den enda bedre. :hjerter: Veldig god fremstilling av kulturkollisjonen og maktulikheten.

Jeg sparer dagens episode til i kveld, mannen ser på sport, og vi liker å se det sammen.


#71

Hyacinth sa for siden:

:rofl:


#72

Karamell sa for siden:

Hahahaha, prikk lik!!

Gleder meg til kveldens episode. Om vi får tid i alt mannen skal se på ... og jeg, vi ser den sammen.


#73

Charlie sa for siden:

Synes gjennomgående serien er god, episoden i dag var bra. Figurene er jo litt karikerte, Gro også. Den meta-greia i dag med Gro og Gunnar Berge var fornøyelig. :knegg:


#74

-ea- sa for siden:

Den lo jeg godt av, Charlie.

Ser episoden på nytt igjen. Uttrykk som definitivt ikke var i bruk i 1981: "å være med i loop'en".
Artig.


#75

Tallulah sa for siden:

Eller «trenger at Gerhardsson backer meg».

Jeg får foe øvrig ikke noe Asberger-vibb. Mer at hun er stressa og redd for å tråkke feil.


#76

Pøblis sa for siden:

Ikke tequila-shots heller. Og jeg tror neppe at begrepet kvinnefiendtlig ble brukt, heller. :knegg:

jeg digget dagens episode. Gleder meg til å høre på både "serieprat" og Aftenpodden. :hyper:


#77

Heilo sa for siden:

Herlig episode i dag. Liker veldig godt at de tar det så langt ut. Har vært på noen politiske landsmøter og jeg synes de har fanget kaos-stemninga og skrudd den til ti hakk. :lol:


#78

Pøblis sa for siden:

Haha, ja - den tar det veldig på kornet.


#79

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes serien er helt fantastisk, og at de balanserer godt mellom parodi og alvor. I dagens episode synes jeg de, mer enn tidligere, fikk frem at Reiulf Steen var en veldig kompetent politiker med et genuint engasjement, og så er det interessant (og rimelig) at Gro Harlem Brundtland fremstår som litt mindre sympatisk nå etter at hun har fått makta enn hun gjorde til å begynne med i serien.

Jeg liker ellers at de putter inn klipp av de faktiske politikerne her og der, på viktige punkter i historien. (Og så lo jeg da «Einar Førde» plutselig snakket nesten riktig dialekt. :knegg: )


#80

Blondie sa for siden:

Ja, Førde-grepet var kostelig! :haha: Jeg er lidenskapelig opptatt av både historien og fortellergrepene og sluker både podkaster og artikler. Utrolig gøy!


#81

Hyacinth sa for siden:

Ja, det har jeg definitivt lagt merke til! Kommenterte det akkurat til mannen min.

Jeg storkoser meg med serien.

Snakket akkurat med min AUF-sønn som sier han har bodd på hotellrommet til Sissel Rønbeck. Altså det i dagens episode. :knegg: (Sørmarka konferansesenter.)
Han er visst forresten også kanskje med i neste episode, som statist. Han ble isllfall filmet som statist. Vi får se. :)


#82

Blondie sa for siden:

Vi satt også og ropte «det har jeg bodd!» til skjermen. :knegg: Det var i samme gangen da, ikke på rommet til Sissel eller Reiulf. Skuffende. :knegg:


#83

Tjorven sa for siden:

Akkurat som jeg ropte: "Det toget har jeg kjørt med!" I den famøse tredje episoden. :knegg:

Toget som ble benyttet er stålvogntoget til Norsk jernbanemuseum som noen ganger legger ut på tur, og en gang fikk jeg være med noen dager.


#84

Skilpadda sa for siden:

Spoilere for episode 9:

Spoiler
Jeg var spent på hvordan de hadde tenkt å håndtere å ha en episode på Utøya. Og jeg ble imponert - og rørt. Det var en ordentlig trist episode, synes jeg; nostalgisk for det som Utøya var, og sår for den forsoningen som ikke kom, men som kanskje kunne ha gjort det. Og så fikk de omsider en episode, alle de som har vært fortørnet fordi serien har fremstilt Reiulf Steen i et for dårlig lys.

#85

-ea- sa for siden:

Hvorfor spoilertag, episoden gikk jo på tv igår?
Jeg syntes denne var kjedelig, særlig den lange enetalen til Reiulf. :gjesp:

Spent på å høre Seriesnakk om denne.
Seriesnakk om Køllegrøtsullik-episoden var bra, der var det lang snakk med Bjørn Tore Godal som var sentral i Ap men ikke er med i Makta. Også morsomt å høre Marius Lien om meta-øyeblikket med Gunnar Berge.


#86

Pøblis sa for siden:

Jeg elsket denne episoden. :hylgrine:


#87

My sa for siden:

Det er jo ikke sikkert alle har sett den da ea, selv om den gikk på TV i går. Jeg så den litt senere på kvelden i går, men forrige ukes episode så jeg ikke før flere dager etterpå. Unngikk denne tråden da, fram til jeg hadde sett den.

Jeg likte episoden godt, inkludert Reiulfs monolog. Likte nok en gang at de gjør et litt uvanlig fortellergrep,

Spoiler
der Gro og Reiulf sitter og snakker som venner på slutten, og reflekterer over at det aldri skjedde i virkeligheten
. Det gjorde meg også rørt.

#88

Tallulah sa for siden:

Jeg ble også rørt av denne episoden, på mange plan. Det var mange lag av typen "Hva som ikke ble/kunne ha vært" syns jeg. Å se et Utøya før 22. juli, men med ungdom av i dag, å høre om Pinochets ønske om å utrydde (unge) sosialister, og Gro og Reiulfs samtale. Da er det hjerteskjærende som seer å vite mer om fremtiden enn karakterene.


#89

Skilpadda sa for siden:

Det er tydelig at serien ikke bare er en sånn satirisk komedie som det kunne se ut til i de første par episodene, og jeg liker godt at de bruker ulike grep til ulike deler av historien. Både det meta-grepet med Gunnar Berge (der de sier eksplisitt at de til dels fremstiller folk som «tullinger» selv om de naturligvis ikke var det i virkeligheten) og det at de lar være å gjøre narr av ordentlig alvorlige ting. For eksempel var det godt at de ikke gjorde humor ut av Kielland-ulykken eller av demonstrantene i Alta-saken, og jeg synes også det passer veldig godt at de viser Utøya så fint som det de gjør her.


#90

My sa for siden:

Jeg dør litt av Jens da. :lol: Makan til tørrpinne (og ganske festlig med tanke på jobben han har nå)

Og shortsen til Jagland. :humre:



#92

Pøblis sa for siden:

Den shortsen! :knegg:

Fantastisk grep at unge Jens snakker om NATO også.

Hele episoden var som du skriver, Tally, en sånn hjerteskjærende greie for alle oss om vet alt som har skjedd etterpå. Det solgylne retrolyset, varm sorgløs sommer på leir, liksom. Hjertet mitt knuste litt.


#93

Skilpadda sa for siden:

Og alle de unge skuespillerne som kanskje, noen av dem, ville vært på leir på Utøya i sommer på ordentlig hvis det ikke hadde vært for 22. juli.


#94

Karamell sa for siden:

Jeg tenkte masse på 22. juli under episoden, og jeg likte godt det retrofilteret de brukte. Deså ut som "gamledager". :rørt: Jeg innbiller meg at det var unge AUF-ere som statister der?

Jeg likte hele episoden, også Reifulfs (litt for) lange monolog. Og slutten med hva som kunne vært var genial!


#95

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes monologen var fantastisk. Det føltes helt sannsynlig at alle ble sittende musestille og fengslet, og at han hadde den posisjonen han hadde (kanskje særlig i AUF, men ellers også).


#96

Pøblis sa for siden:

Den var et helt nydelig grep. Særlig at Ines avbrøt ham stille underveis for å få en sigarett.

Fy søren, for en genial serie.


#97

Blå sa for siden:

Jeg syntes også at talen fungerte godt. Og i det hele tatt at de dvelte på Utøya og opplevelsen og den uskylden som vi vet at kommer til å bli brutt. Fokuset på båtene og vannet og det vi vet om de som måtte rømme der. Jeg har ingen AUF/Utøya forbindelse og selv for meg er dette sterkt.

Og så likte jeg grepet med forsoningen mellom Gro og Reiulf og at de også selv kommenterer i serien at dette jo ikke skjedde i virkeligheten. Litt som da Gro i episoden foran begynner å krangle på manus. Og han som spiller Berge lurer på om det er hans spill det er et problem med.


#98

Heilo sa for siden:

Utøya brukes jo fortsatt til sommerleir, både for AUF og mange andre ungdomsorganisasjoner. Så de unge skuespillerne kan ha vært der til tross for 22. juli. Og det er et ganske viktig poeng synes jeg. AUF sa tidlig at de ville ta Utøya tilbake. Det som stedet representerer ble ikke drept.


#99

My sa for siden:

Ja, jeg kjenner også ungdommer som har vært på Utøya i senere tid.


#100

Polyanna sa for siden:

Ja, jeg skjønte heller ikke helt hva du mente der, Skilp?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.