Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er det til middag? #17

#1

Shun sa for siden:

I dag blir det avkokt laks med rømme, agurksalat og kokte poteter. Og hvitvin til.


#2

Strå sa for siden:

Helten har lovet å ta med noe hjem, men jeg tipper han har glemt det. I så fall blir det whatever Der Pepper'n Gror har å tilby.


#3

Syrinx sa for siden:

Tjafs frå frysaren: pommes frites og diverse pølser.


#4

Millen sa for siden:

Vet ikke, all inklusive så det som frister


#5

GinaK sa for siden:

I går, Fiskepinner fra fryseren, potetstappe ,smeltet smør og revne gulrøtter .
I dag blir det stekt kyllingfilet, pesto og noe grønt med wraps.


#6

Myria sa for siden:

Stekt torsk, poteter, grønnsaker og aïoli.


#7

Malama sa for siden:

Den febersyke 15 åringen fikk velge.

Pannekaker og tomatsuppe.


#8

My sa for siden:

Lasagne og salat


#9

Strå sa for siden:

Nope, vi skippet middag i dag.


#10

Sissel sa for siden:

I dag blir det grilling av kyllinglår, kyllingfilè og biff med poteter, salat og potetsalat.


#11

Tjorven sa for siden:

Vi er på hytta. I dag serveres det pasta med scampi og chorizo.


#12

Myria sa for siden:

Sweet pork nachos med rømmedressing, pico de gallo og guacamole.


#13

Toffskij sa for siden:

Kjapp pizza på pinsabunner fra Rema – synes de er kjempegode. Jeg skal ha mozzarella, spekeskinke, ruccola og trøffelolje på min!


#14

Nada sa for siden:

I dag er det nydelig vær og det skal grilles. Grillpølser, fårefilet, svinefilet, tomater, mais og kantareller. Blir vel både potetsalat og salat til.


#15

My sa for siden:

Grilling av diverse pølser kjøpt på matfestivalen i byen, i tillegg til Cæsar-salat med hjemmelaget dressing.


#16

Malama sa for siden:

Nydelig vær, men fleste fredag hjemme på lenge.
.så enten grilling eller taco. Vi får se. Eller grillet taco, men det er mer styr uten å smake grill. Da griller jeg kylling med tacokrydder, og har litt annet tilbehør, raspet gulrot og sukkererter bl.a

Det smaker sommer-taco og er godt. Men det er jo taco, ikke grillmat.


#17

GinaK sa for siden:

Gubben har vært innom jobben og fått 2.runde med kantareller fra en som er så glad i å plukke.
Jeg har ikke peiling på sopplukking så er strålende fornøyd.

Så i dag blir det stekt kantarell med fløte og stekt kyllingfilet som er rester fra i går,pluss spagetti. Gidder ikke dra ut og kjøpe bacon...pes, det er så varmt og blir helt sløv..:p


#18

Syrinx sa for siden:

Taco av den vanlege sorten.


#19

Millen sa for siden:

Fortsetter med all inklusive, tror dagens tema er kinesisk.


#20

Fintdethei! sa for siden:

Her også, men med egendyrkede tomater til :glorie:.


#21

Syrinx sa for siden:

Ja, når du seier det. Det blir agurk frå drivhuset her. Dei tre tomatane som har blitt raude er for dyrebare til å blande i mat.


#22

venla sa for siden:

Ramen med kylling og grønnsaker


#23

Malama sa for siden:

Det ble kyllingtaco


#24

Lyppa sa for siden:

I går ble det hjemmelaget ertesuppe og pannekaker. I dag blir det pizza.


#25

Myria sa for siden:

Besøk i dag, som får servert grillet indrefilet av svin med fløtegratinerte poteter, aspargesbønner, brokkoli og peppersaus. Desserten blir en slags trifle i porsjonsglass av hjemmelaget skuffkake, pisket krem (iblandet litt kremost og vanilje) og jordbær.


#26

My sa for siden:

Pizza


#27

Nada sa for siden:

Taco. Flere uker siden sist, så det ble etterspurt. Kjenner at jeg har mye mer lyst på noe helt annet.


#28

Strå sa for siden:

Pizza som leveres faktisk. Eller hentes. Hva slag aner jeg ikke.


#29

Millen sa for siden:

Fortsetter med all inklusive, idag er gresk tema.


#30

Syrinx sa for siden:

Dersom dei har den ferdige pizzabotnen som faktisk er god på Kiwi så trur eg det blir pizza.


#31

Shun sa for siden:

Chicken tandoori. Nå hvitvin.


#32

løve70 sa for siden:

Quesedilas med kylling og guacamole. Nå Pinot Noir.


#33

Myria sa for siden:

Grillede spare ribs med kremet mais og resten av fløtepotetene og grønnsakene fra i går.


#34

Nada sa for siden:

Kjøttboller, rotmos, kantareller og paprikasaus.


#35

løve70 sa for siden:

Pizza stekt ute i gassovn.


#36

Fintdethei! sa for siden:

Pizza i stekeovn på løpende bånd. Skal ha besøk i dag.


#37

My sa for siden:

Grilling av burgere


#38

polarjenta sa for siden:

I dag skal vi spise på restaurant, pappa har fylt 80 år og mamma fyller 80 litt senere, Akkurat nå er alle hjemme, så de tar med oss alle for å spise. Etterpå skal vi til dem for å feire 19 årsdagen til storebror litt forsinket siden han var på ferie når han hadde bursdag.


#39

venla sa for siden:

Vårruller


#40

Syrinx sa for siden:

Kjøttbollar i karrisaus, ris og gulrot/kål/blomkål


#41

GinaK sa for siden:

Har feiret 19åringen. Ble burgere, kylingklubber, pommes frites, laget coleslaw, ananas og bønnesalat, syltet rødløk. Ble godt. Pluss 2 kaker. Alle Ble mette.. :p


#42

Strå sa for siden:

Restene ble lønsj og middag i dag.


#43

Sissel sa for siden:

Chili con carne her i dag.


#44

Nada sa for siden:

Pizza på grillen.


#45

Myria sa for siden:

Grillede lammekoteletter med couscoussalat.


#46

Lyppa sa for siden:

Tror det blir fiskepinner fra fryseren, potet, råkost og remulade i dag. Er ganske lei grillmat. I morgen blir det taco.


#47

My sa for siden:

Hurtigmiddag før minstejenta skulle kjøres til flyplassen: Kyllingvinger og -nuggets varmet i airfryer, med salat til.


#48

Malama sa for siden:

Det ble grilling av pølser og burgere, litt av hvert å velge i altså


#49

Syrinx sa for siden:

Speilegg, bacon, pølser og tomatbønner. Og sjølvsagt ein liten skvett HP på toppen.


#50

Sissel sa for siden:

Fiskegrateng med poteter, bacon og revne gulerøtter. Brukte lunchen til å lage den.


#51

Myria sa for siden:

Forskjellige typer grillede pølser i brød med diverse toppinger og hjemmelaget potetsalat til.


#52

Nada sa for siden:

Hamburger i dag.


#53

Malama sa for siden:

Nå viser jeg meg fra min komplett uvitende siden. en en skvett med hva?


#54

Syrinx sa for siden:

Det er ein saus. snl.no/HP-saus


#55

Malama sa for siden:

spennende. For meg ukjent.

Byter gjerne tomatbønner med chilibønne jeg da, men trenger ikke annen saus enn tomatsausen eller chilisausen. (dog siste hotellfrokost jeg spiste så var ikke tomatbønnesausen den beste jeg har smakt, så da hadde det sikkert vært godt med noe annet)

Lærer stadig litt :)


#56

Syrinx sa for siden:

HP fungerer meir som eit krydder. Ein litt skarp, krydra smak som eg likar godt. Brukar den også i anna matlaging.


#57

Strå sa for siden:

Vi spiste pizza nettopp, så jeg tipper det er dagens middag. Pepperoni med en litt sterk tomatsaus. Nammnam.


#58

Syrinx sa for siden:

Pasta og kjøttsaus sa dei her, så eldste ordnar det og eg bestilte (og åt) sushi fordi eg ikkje orkar kjøttdeigmat i dag.


#59

My sa for siden:

Laks og pasta med pesto.


#60

Millen sa for siden:

Siste dag med all inklusive middag så får se hva som tilbys.


#61

Malama sa for siden:

Det var kjøttdeig og pasta bestilling hos oss også i går, så det ble det.

I dag aner jeg ikke. Vi bør egentlig komme sos frempå med middagsplanlegging og handling, men hverdagen er litt bratt akkurat nå(og det er jo ikke engang ordentlig hverdag!) så vi tar en dag av gangen.


#62

Fintdethei! sa for siden:

Jeg lurer på å teste matkasse for første gang. F.eks 3 middager i uken i et par uker, for inspirasjonens del og for å slippe tankevirksomhet. Men billig er det ikke…


#63

Myria sa for siden:

Bakt potet med smør/kryddersmør, rømme, revet ost, rødløk, mais og stekt bacon.


#64

Nada sa for siden:

Fiskeboller i hvit saus, erter, gulrøtter, brokkoli og asparges i terteskjell.


#65

Syrinx sa for siden:

Ørret, gulrot, ris, hollandaise og dårleg stemning.


#66

My sa for siden:

Hjemmelaget blomkålsuppe med sprøstekte baconterninger og focaccia til.


#67

Millen sa for siden:

Sushi, diverse frossen pizza, wienerpølser og lompe. Hjem dra ferie og alle ville ha forskjellig.


#68

Tjorven sa for siden:

Pannestekt laks med couscoussalat og feta. God stemning her. :knegg:


#69

Strå sa for siden:

Samosa med potetnog kikerter og søtpotetfries som siderett.


#70

Charlie sa for siden:

I dag er det send-off for studenten, så hen skal få joika-kaker (som det het før...) som er et kjært barndomsminne for hen. Vi lager det aldri lenger, så det blir en hyggelig overraskelse.


#71

Sissel sa for siden:

Mannen spiste biffsandwich på en restaurant tidligere i uken, og det skal han visst gjenskape til oss i dag. :)


#72

Malama sa for siden:

Trolig noe suppe. Tipper det er tomttsuppe hun mente, men det har vi da hatt for ikke så lenge siden (aka etter ferien) så det frister mer en en grønsakssuppe, med pølsebiter i, vi har en diverse pølserester.

Men poenget var jo mat som ikke må tygges da, hilsen hun som ha strammet strengen i dag.

Kombineres dårlig med forelder som helst vil pute mest mulig godsaker oppi suppa. Mannen er ikke så glad i suppe og vil helst at den skal ende med konsistens som en gryterett ;)


#73

My sa for siden:

Her er det populært med en litt sterk meksikansk-inspirert tomatsuppe, med skåler med valgfri tilsetning. Noe a la denne oppskriften (jeg improviserer ofte, men det som regel noe i nærheten). Mais, tortillachips, bønner, stekt kjøttdeig eller kyllingstrimler, revet ost, rømme ... da kan hver enkelt velge hvor mye tyggemotstand man vil ha.

#74

Syrinx sa for siden:

13-årsdag her, og bursdagsbarnet har bestilt: Heilsteikt indrefilet, fløytepotet, raudvinssaus og brekkbønner. Minus bønnene, da. Dei er det eg som har lagt til. :knegg:


#75

Malama sa for siden:

Det kan være et alternativ ja :)


#76

Malama sa for siden:

Da mine unger var små, og hverdagslogistikken skulle romme "hente i bhg, servere middag, rydde bordet, dekke til stort familieselskap som helst ikke burde starte etter 17, for ungene skulle jo legge seg" innførte jeg pizzaboller som bursdagsmiddag. De var ferdig laget dagen før og ble bare varmet i micro og spist fortløpende mens vi ordnet klart.

I min familie har man nemlig med den største selvfølgelighet i verden familieselskap på bursdagen. I den tiden (dvs, inntil korona egentlig) var det dessuten STORE familieselskap, hvor mine tanter og onkler og noen søskenbarn med sine unger, altså kom i mine ungers bursdager. På helt vanlige hverdager.

Det har medført at mine unger mener at det ikke er mulig å ha bursdag uten pizzaboller. Pizzaboller = bursdag. Så det hadde ikke fallt noen inn å ønske seg så god middag som ditt barn gjør.

Det har også medført at vi har pizzaboller første juledag. Ikke til middag rett nok, men de serveres tidligere på dagen og evt til kveldsmat. For minstemor synes det var svært urimelig at de andre fikk pizzaboller og hun fikk bare svineribbe...

Så når jeg spørr min kommende 16 åring hva han ønsker at servers til middag første skoledag, aka bursdagen hans, er jeg 99,9999% sikker på at svaret er pizzaboller.


#77

Syrinx sa for siden:

Ein har ulike tradisjonar. Pizzabollar ville aldri skjedd her til fest.

(Eg syns forøvrig det er mykje mindre jobb å lage biffmiddag enn pizzabollar. Når eg har skrella 10 poteter er den største jobben gjort.)


#78

Myria sa for siden:

Yngste likte så godt da vi lagde danske smørrebrød til middag (det var herlig på en varm dag) før sommerferien så hun har bedt om det igjen og skal hjelpe meg å lage. Vi lager litt forskjellige typer så alle kan få det de liker.


#79

Malama sa for siden:

Pizzaboller til FEST har ikek jeg heller (annet enn i den grad man regner barnebursdager som fest) men som "hursti mat i hånda når ignen har tid til å sitte ned"

Men ungene mine, DE kobler et mot bursdag og derved en form for fest. I deres hode er det det.

Og særlig de til hun som har bursdag i jula, de lages av en pakke ferdig pizzadeig, en pakke strimlet skinke, og noen med pepperoni, og litt ost. Tilfeldigvis synes nemlig i alle fall den ungen at kjøpedeig gir de aller beste pizzabollene.... Og det sammenfaller fint med mitt aktivitetsnivå første juledag morgen ;)

Når man jo først er så "dum" å få en unge 25.12 så....

Biffmiddag er lang mer min stil på festmat ja, men det er sitte ned og kose se med maten-mat, hvilket ikek skjer når man egentlig er på jobb til 16 og får gjester 17, og har en halvtime å kjøre fra jobb til hjemme og skal ha spist og skiftet på ungene og seg selv før gjestene kommer, så man sniker seg ut 1530.

Men festmat er et ikke i mitt hode heller, nei.

Men bursdagatradisjon for ungene mine er det blitt.


#80

Kanutte sa for siden:

Hadde egentlig planlagt pastasalat siden det er så varmt, men jeg fant en pakke kyllinglår i datohylla, så nå står de i ovnen med grønnsaker, krydder og buljong mens riskokeren jobber på. Deilig også med litt salt i varmen.


#81

Millen sa for siden:

Tomatsuppe og pannekaker.


#82

Fintdethei! sa for siden:

Chicken Korma (Saritas glass)


#83

Millen sa for siden:

Neida, kinesisk take away.


#84

polarjenta sa for siden:

kjøttboller i brun saus, gulrøtter og potet.


#85

Strå sa for siden:

Samosa med poteter og godt krydret. Nammenam.


#86

tinkadott sa for siden:

Stekt ball og stekte poteter,’med bacon og kålrotstappe. I morgen er det visst planlagt lammelår.


#87

Sissel sa for siden:

Vi skal ha tacokake idag.


#88

Magica sa for siden:

Vi hadde dette i går. Nam.


#89

løve70 sa for siden:

Lurer på om det blir det her også. Det må være noe enkelt som lett kan varmes opp (kommer hjem idag etter å ha vært på reise, er ikke i form og aringen jobber til midnatt ;))


#90

My sa for siden:

Bare eldstejenta og meg som er hjemme i dag, det blir trolig nachos.


#91

Tjorven sa for siden:

I dag skal jeg på festival, så da blir det middag der. Det blir i hvert fall ikke kjøtt, for det serveres ikke. Men det er godt mulig at jeg går for enten fish'n'chips eller butter paneer. Det er greit med store festivaler hvor alt serveringstilbud anmeldes i avisa. Da har man litt å styre etter.


#92

My sa for siden:

Også får du så gøye kommentarfelt. :knegg:

Fasinerende hvor mange som har sterke meninger om mattilbudet på Øya-festivalen, selv om de aldri hadde planer om å dra dit. :humre:


#93

Malama sa for siden:

Blir nok taco


#94

Myria sa for siden:

Pulled chicken nachos med rømmedressing, pico de gallo og guacamole.


#95

Tjorven sa for siden:

Jeg leste en helt annen artikkel i Aftenposten om akkurat dette, og vil si meg usedvanlig enig i følgende utsagn: "Hvis du ikke klarer deg uten kjøtt noen timer i løpet av 4 dager, så skal du gå ganske langt ned i tenkeboksen."

De aller fleste som faktisk er på Øya oppfatter dette som ganske så uproblematisk. Jeg er slett ikke vegetarianer, men det kan gå flere dager mellom kjøttmåltidene mine.


#96

My sa for siden:

Det tror jeg også. For målgruppa er det uproblematisk. De som lar seg provosere er folk som uansett ikke ønsker å være på festivalen, de ønsker bare å uttale seg negativt om alt som lukter av woke.

#97

Syrinx sa for siden:

Dag to av bursdagsfestival, i dag blir det taco og kaker til storfamilien.


#98

Strå sa for siden:

99 % sannsynlig at det blir mat fra en av food truckene her i dag også. De innfridde i går.


#99

Kanutte sa for siden:

Jeg har ferie og mannen ikke. Prøver å score et par ekstra partnerpoeng med å lage middag. Det er kaldere i dag, så pastasalaten er transformert til en brokkoli og blomkålgrateng (hovedaklig med melk, men med syndige mengder med smør og ost) med pasta og hardkokte egg.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.