Tjorven sa for siden:
Jeg liker å lese om andres middagsplaner, og det gir meg mye inspirasjon. Så jeg starter en ny tråd.
I dag er det knerten som har middagsansvar hos oss. Jeg gjetter på at det kommer til å bli servert taco.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Tjorven sa for siden:
Jeg liker å lese om andres middagsplaner, og det gir meg mye inspirasjon. Så jeg starter en ny tråd.
I dag er det knerten som har middagsansvar hos oss. Jeg gjetter på at det kommer til å bli servert taco.
Sissel sa for siden:
Vi skal ha tacokake i dag. :)
Nada sa for siden:
Indrefilet av storfe, gratinerte poteter (med kraft eller fløte, ikke bestemt ennå), grønnsaker og peppersaus.
Fintdethei! sa for siden:
Taco til Mesternes Mester i dag.
Malama sa for siden:
Det blir taco i dag. Tviler litt på at det blir til mesternes mester, synes taco er mer styr og potensielt gris å spise i tv stua så det spises ved spisebordet, vi pleier se mesternes mester mens vi spiser pizza på lørdagene. Men jentene gleder seg til ny episode som de vet kommer i dag, så vi får se, kanskje den blir sett i kveld liekvel,
Fintdethei! sa for siden:
Vi er drevne, og yngste er 17 år :knegg:.
løve70 sa for siden:
Det blir nok taco og Mesternes Mester her og.
Myria sa for siden:
Første middag bare oss fem på to uker siden både Mamma og tanten min reiser videre i dag. Det er fredag så det blir sweet pork nachos med rømmedressing, guacamole og pico de gallo. Og siden ingen av oss ser Mesternes Mester :knegg: blir det film i stedet, A yak in a classroom i dag. :jupp:
Acino sa for siden:
Vi tømmer kjøleskap osv etter jula så mat blir deretter. I dag lager ungene pannekaker og bacon. Valgfritt blåbærsyltetøy eller lønnesirup til.
I morgen blir det brødmat med ferskt brød/rundstykker, røykt laks og eggerøre.
Søndag er planen småklubb, kålrabistapp, rester av lammeribbe eller bacon pluss dampepølse eller vossakorv.
Malama sa for siden:
Litt forskjell her når yngste er 9
Men uansett er det mange skåler og sende ting hit og dit og mer organisering før en kan spise enn pizza. Men vi har byttet til et større bord ved tv nå så det er mulig, men fortsatt lavt bord og upraktisk hos oss :)
My sa for siden:
Jeg orker heller ikke taco foran TV. Til nød nachos, som de andre i familien mener er veldig egnet TV-mat. Jeg spiser helst ikke noe mat foran TV i det hele tatt, hvis jeg kan velge. Synes det er veldig upraktisk med lavt bord, og særlig med en mann og en sønn, begge på 190, som bedriver ekstrem "manspreading" for å kunne bøye seg over tallerknen. :gal: Da er det ikke akkurat god plass til oss andre. Men når det er sagt så er det godt mulig at jeg må gi meg, og at nettopp nachos foran TV-en blir middagen i dag. Nachos i alle fall.
tink sa for siden:
Vi bryter barnekonvensjonen med å servere pasta med fisk på en fredag. :knegg:
Det hjelper ikke at det allerede har vært 2 "søndager" denne uka i tillegg til pinnekjøttrestemiddag 1. januar, og at vi skal ha familieselskap igjen i morgen. Yngste vurderer overføring til en tacovennlig familie, hun er ganske renslig og kombinerer gjerne taco med mesternes mester, men kan også se/spise separat.
tinkadott sa for siden:
Hjemmelaget pizza her i dag.
Toffskij sa for siden:
Tagliatelle med laks i hvitvinssaus.
Millen sa for siden:
Diverse rester i kjøleskapet som måtte spises opp. Så litt forskjellig på alle her idag.
Molly sa for siden:
I dag ble det Rød curry med scampi og nudler.
Lyppa sa for siden:
I dag blir det pannekaker og ertesuppe eller pølser i brunsaus. Noen andre får avgjøre saken. I morgen blir det nok elgkjøttsuppe.
Taien sa for siden:
I dag er jeg litt usikker... Vi skal til mamsen min snart og spise sen lunch. Da blir det skiver med røkelaks, reker, eggerøre, salater osv. Så om vi klarer middag i kveld, tror jeg at det blir Thai kylling suppe.
Eia sa for siden:
Butterfly-chicken med salat og stekte poteter.
Millen sa for siden:
Hjemmelaget blomkålsuppe med bacon og hvitløksbaguetter er planen her idag.
My sa for siden:
Hjemmelaget pizza.
Lhi-My sa for siden:
Bakt potet med bacon på 5 av 6 i dag. Jeg dropper middag, jeg er så inderlig matlei etter jula at jeg heller spiser et par knekkebrød og tar med meg en hund på tur mens de andre spiser. Jeg trenger en matpause der jeg kun spiser noe helt enkelt bare for å få i meg næring og ellers ikke fokuserer på mat.
løve70 sa for siden:
Pulled Pork. Hadde jeg sett posten din før jeg handlet Lhi-My, skulle jeg heller gått for bakt potet, men gidder ikke dra på butikken igjen :knegg:
Myria sa for siden:
Det blir biff i dag, med ovnsbakte poteter, aspargesbønner, stekt sopp, blomkål og peppersaus.
Nada sa for siden:
Hjemmelaget pizza.
Malama sa for siden:
I kveld skal det lages pizza. Noen må bare skrape sammen energi til å gjøre det. For Pizzabakeren er ikke helt et alternativt i dag. Mannen har egentlig vært ute og måket snø "hele dagen" og jeg "halve dagen" i tillegg til at jeg gikk på butikken da den mest vintetvennlige bilen vår ikke starter. Det er et problem i seg selv da jeg skal bruke den til og fra jobb.
Men altså. Pizza og Mesternes mester. Når noen orker p lage deig. Og gjøre det om til pizza.
Millen sa for siden:
Nope, kjøpe pizza mdd to slitne fireldre i hus, og akkurat kommet hjem etter handling.
Fersken sa for siden:
I dag ble det enchiladas.
Malama sa for siden:
Pizza og kyllingvinger like godt. Det ble en ekstra rundt bordet og vi hadde litt lite pizza
Syrinx sa for siden:
Varma opp chili con carne frå frysaren. Pinsapizza og noko greier til ungane som ikkje har vett til å ete gode gryter.
Myria sa for siden:
Hjemmelagede kjøttkaker med stuede rotgrønnsaker, poteter, stekt løk og saus.
tinkadott sa for siden:
Klippfisk, ertepuré, stappe og bacon. Og lapskaus til de som ikke vil ha det (ungdommen). Mamma og pappa, sønn og svigerdatter kommer på middag i dag.
Toffskij sa for siden:
Poke med laks, edamame, avokado etc.
løve70 sa for siden:
Hvis alle er hjemme blir det en form med kylling, potet, chorizo ++. Om ikke tenker jeg take-away pizza!
Nada sa for siden:
Finnbiff med selvplukkete kantareller bl.a. Enten potetmos eller ris til.
Syrinx sa for siden:
I dag blir det heimelaga potetstappe og steikte middagspølser. Håpar eg har ein pose erter i frysaren så vi kan ha det også.
Strå sa for siden:
I dag blir det oppvarmet pepperonipizza på meg, laget av Helten i går. Alene hjemme.
Millen sa for siden:
Idag blir det blomkålsuppe med bacon og hvitløksbaguetter.
Erica sa for siden:
Vi har hatt risotto i forigårs, i går hadde i lasagne, og skal ha rester i dag.
Molly sa for siden:
I dag skal vi ha lasagne.
Malama sa for siden:
Svinefilet, men for lite så kyllingvinger i tillegg, pommes frites og løkringer til.
Lhi-My sa for siden:
I dag ble det medisterkaker fra fryseren med poteter, surkål og saus. Is og siste rest julekaker til dessert. Det var planlagt noe annet, men når det viste seg at vi plutselig ble 9 til middag i stedet for de 6 jeg visste om, måtte det letes litt i fryseren. Det er stas med slike uplanlagte, uformelle besøk.
Myria sa for siden:
Omelettburger i brød med ost, bacon, srirachamajones, syltet rødløk og andre toppinger folk måtte ønske.
tinkadott sa for siden:
Lapskaus jeg lagde i går
Nada sa for siden:
Reker med tilbehør.
Syrinx sa for siden:
Søtpotetsuppe med kylling
Sissel sa for siden:
Kyllinggryte med ris og salat.
Skilpadda sa for siden:
Pasta med ferdigkjøpte kjøttboller og hjemmelaget tomatsaus (litt spicy, siden de egendyrkede chiliene viste seg å være en del sterkere enn dem vi pleier å kjøpe på Kiwi :knegg: ).
Toffskij sa for siden:
Pølser, potetmos og erter.
My sa for siden:
Minstejenta reiser tilbake til hybel og skolested i morgen, og før hun kommer tilbake på vinterferie reiser storesøster til utlandet i 3 mnd. Så i dag skal vi alle spise ute på restaurant, siden det er siste gang på svært lenge at hele familien er samlet.
Tallulah sa for siden:
Kylling stir-fry.
veobra sa for siden:
Vi har diverse igjen fra jul som må spises opp så jeg må være litt kreativ i dag. Kokt skinke og annet pålegg ble brukt på pizza. Det er ikke spesielt julerelatiert det som må brukes opp. Det er mer at jeg har kjøpt inn litt av hvert for å ha og så må restene fortæres.
Fintdethei! sa for siden:
Tapasrester
Malama sa for siden:
Fjordland for meg. Kjøttboller kanskje, eller en av de andre tre jeg har kjøpt inn, vi får se hva matlysta sier når tiden er inne.
Familien hjemme skal spise noe fra fryseren, jeg har tatt den bilen som faktisk kan starte :)
Tjorven sa for siden:
Korean beef.
Mannen min har funnet en ny oppskrift på nettet som han vil teste ut i dag. Jeg er spent, men jeg pleier jo å like sterk mat. Det passer veldig fint at snuppa ikke skal spise hjemme i dag.
My sa for siden:
Noe med fisk. Får tenke litt på hva det blir.
Millen sa for siden:
Samme her tror jeg.
Tallulah sa for siden:
Misoglasert laks med ris, kinesisk agurksalat og edamame.
Malama sa for siden:
Mer Fjordland. Ikke lapskaus, for den spiste jeg i får. Så en av de andre jeg har kjøpt inn da.
(Konklusjon til med selv, lapskaus er godt, men det er ikke en veldig stor porsjon, så jobber man til sene kvelden er det fint å ha kveldsmat på jobb)
Myria sa for siden:
Kremet lakseform med potet og fennikel.
Nada sa for siden:
Pasta med karbonadedeig/grønnsakssaus.
Shun sa for siden:
Jeg har laget fire liter tomatsuppe basert på grønnsaker som måtte brukes opp.
Tilsatte en boks linser og stavmikset glatt. Smakte til med sherryeddik, og hadde hardkokte egg til.
Nå har jeg rask suppe med masse sakte karbohydrater og fiber tilgjengelig for både kontorlunsj og middag i noen dager fremover.
Millen sa for siden:
Her blir det ris, grønnsaker og ovnsbakt og pannestekt laks.
m^2 sa for siden:
kylling med sursøt saus og nudler (og grønnsaker, selvsagt). Jeg har laget en hel haug og skal lagre i porsjonsposer så lillegutt kan få også.
Lhi-My sa for siden:
Vårruller og ris i dag.
Sissel sa for siden:
Fiskegrateng med poteter og revne gulerøtter.
Millen sa for siden:
Diverse rester.
Myria sa for siden:
Pyttipanne av kjøttkakerester, poteter, løk, diverse grønnsaksrester samt en fløterest også. Med speilegg på toppen.
Tjorven sa for siden:
I dag er det knerten som skal lage mat. Jeg gjetter at det blir fiskeburgere. (Han pleier å være helt blank på middagsplaner, og lager det jeg foreslår.)
Nada sa for siden:
Kylling, ris, mais, salat og Bretagne-saus.
Acino sa for siden:
Småklubb, bacon, vossakorv, smelta smør og kålrabistapp.
Millen sa for siden:
Hva er småklubb?
Lhi-My sa for siden:
Pizza i by’n på meg. Jeg har vært moralsk støtte på en sykehustur i dag også. Familien min har trolig sittet sultne foran kjøleskapsdøra siden jeg glemte å foreslå hva de kunne spise i dag….
Magica sa for siden:
Fiskeboller i karrisaus, revne gulrøtter og kokte poteter. Og litt bacon. Nam.
Acino sa for siden:
Raspeballer kan det også kalles; at jeg gjorde det enkelt i dag med å droppe å ha bacon inni midten av klubben og lagde heller flere små uten fyll i. Så stekte jeg heller bare baconterninger til ved siden av.
Fintdethei! sa for siden:
I dag blir det laks og sikkert ris og grønnsaker til.
Skilpadda sa for siden:
Omelett med sopp, paprika, chili og blåmuggost i går, med brød og grønnsaker til. Den andre halvparten av omeletten i kveld etter kino.
My sa for siden:
Har en pakke medisterkaker igjen etter jul, som går ut på dato i dag og må brukes. Blir med brun saus, poteter og erterstuing.
løve70 sa for siden:
Pannekaker. Arvingen har etterspurt det lenge...
Nada sa for siden:
Et fast innslag på middagsbordet: pasta, pølse og en deilig spinatsaus.
Toffskij sa for siden:
Tomatsuppe og pannekaker i går. Fiskeburgere i dag.
Malama sa for siden:
I dag blir det fjordland igjen, kanskje jeg skal gå for raspeball derfra, inspisert som jeg ble av å lese om "småklubb". Når jeg lager det hjemme har jeg saltkjøtt inni også resten av et kjøttet, gjerne en salt svineknoke, og pølser og bacon til, men fjordlandvarinten har noen fete pølser og salt fårekjøtt og det er jo også godt. en av få middager derfra jeg blir s stappmett av at jeg trolig ikke trenger kveldsmat ;) (Har nudler og rett i koppen pasta til kvelder der middagen ikke holder meg mett til jeg skal hjem)
De hjemme lager nok mat av noe de finner i kjøleskap eller fryser, den bilen som skulle kunne kjøre frem til den skal tilbake på verksted neste uke, startet ikke i dag morges igjen. Men en runde med lader av startbatteri gjør sikekrt nytten
Tjorven sa for siden:
Jeg er jo skikkelig østlending og har aldri laget komle, men jeg synes jo at det er godt.
Men jeg har et rent praktisk spørsmål: Hvor får dere kjøpt saltkjøtt? Har det et annet navn også?
Malama sa for siden:
Salt knoke får jeg noen gang kjøpt i butikken, de er somregel da det BLIR komle. Oftest har de bare røkte, men når de har salte, da kjøper jeg :)
Og ellers så har jeg salt fårekjøtt i fryseren. Nemlig fordi jeg kjøper et halvt lam om høsten, noe tørkes til jul og jeg lager lammerull av noe, også salte jeg på resten. Også er jeg ikek like flink å huske på å bruke det.
Mamma har jevnt og trutt salt kjøtt. Kjøpt ferskt, og saltet på for det meste. Drysse grovsalt i en beholder, legge på kjøttet og drysse på grovsalt over, sette i kjøleskape. snu det, og drysse på mer grovsalt sånn ca nesten daglig, og etter noen dager er det passe salt :)
Strå sa for siden:
I dag skal jeg ha resten av lakseburgerne med krydrede poteter, aioli og pesto, helt for meg selv.
Tjorven sa for siden:
Malama: :knegg: Takk for beskrivelse, men nå ble jeg helt, helt sikker på at dette er noe jeg aldri kommer til å få til. Min planleggingshorisont er altfor kort til dette. Å salte kjøtt i flere dager med snuing og greier, høres helt utopisk ut for min del. Og når vet man at det er passe?
Men i dag er jeg reddet. Snuppa tar middagsansvar og serverer blomkålsuppe med bacon og hvitløksbrød.
Malama sa for siden:
Hehe, hvordan ve man? Gnir fingerne mot kjøttet og smaker på. Eller, satser påat antallet dage stemmer
Det skjer ikek i min hverdag heller, jeg gjr det en gang i året, og da altså fordi jeg får det kjøttet hjem og må gjøre noe med det, også fryser jeg det, så da ligger det der og gjør seg vledig godt i en lapskaus f.eks om jeg faktisk gidder huske på å ta det ut da...
Så ja, derfor, det blir ball når jeg snubler over salt svineknoke på butikken.
Millen sa for siden:
Tomatsuppe og pannekaker tror jeg det blir.
Taien sa for siden:
I dag blir det ovnsbakte poteter med løk, chili og lime, og med stekte biffstrimler til. Toppet med mengder av koriander! Det er kosemat det.
Lavender sa for siden:
I dag spagetti, kjøttboller og Mutti. Har hatt restemat i evigheter.
I går Meny sine fiskekaker med potetmos av julepotetene og stekt rosenkål.
Det ble salat av rødkålen fra jul, med appelsin, nøtter og rosiner.
Søndag lasagne med de rotgrønnsakene som var igjen etter jula.
Lhi-My sa for siden:
Tagliatelle med stekt kyllingfilet, brokkolini, paprika, gulrot, løk, hvitløk og kinakål. Laget en enkel, men god saus av kremfløte og sweet chili saus og blandet alt sammen. Veldig godt og heldigvis nok til lunsj i morgen til meg.
Lyppa sa for siden:
I dag ble det lasagne med salat og hvitløksbrød. Perfekt for å bruke opp rester fra jula's stangselleri.
Syrinx sa for siden:
Hadde kick off :knegg: for jubileumsåret mitt (er 75-modell) og åt sushi ute med to venninner.
Ungdommen sto for maten heime, toro tandoori.
Shun sa for siden:
Inspirert av tofutråden blir det misosuppe i en fei til middag i dag.
Jeg har ambisjoner om å gjennomføre vegetarisk middag i hele januar.
Fintdethei! sa for siden:
Jubileumsår her også :glis:, men den store dagen kom veldig tidlig inn i året. Men da kan vi kjøre jubileum i hele år altså :fløyte:.
Syrinx sa for siden:
Eg er 100% innstilt på jubileumsår iallfall og det syns eg du også skal vere. :D
Millen sa for siden:
Hurra for jubilantene :ballonger:
Strå sa for siden:
Det er stor sjanse for at jeg blir alene til middag i dag. I så fall lager jeg meg ostesmørbrød. Eller jeg kan kanskje overtale Helten til å hente samosa fra Der Pepper'n Gror før han drar.
Millen sa for siden:
Rester på meg, frossen pizza på barna.
Nada sa for siden:
Ja til jubileumsår! Burde vært obligatorisk :D
Her ble det taco etter noen uker taco-fri.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.