Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den ultimate klubbmat!

#1

tinkadott sa for siden:

Jeg skal ha klubb på onsdag. Jeg jobber 2 nattevaketer før det, sover til ca 13:30, må i møte på jobben kl 14:00 og er hjemme ca 16:00. Skal levere mellomste i selskap som er ferdig kl 19:00 og deretter kommer det gjester kl 20.00. Hva i all verden skal jeg servere dem mon tro?


#2

Nooria sa for siden:

Ost, kjeks og rødvin. Høres ikke ut som om du har tid til noe annet.


#3

Salt sa for siden:

lasagne? så kan du lage den ferdig på ettermiddagen, og sette den inn når du har hentet i selskap? vet forresten ikke hvor "mye" mat du skal servere..


#4

Pasta sa for siden:

Et evig problem for meg. Jeg har lite fantasi og det blir ofte ost, kjeks og te eller nachos og brus. Innimellom serverer jeg bruchetta med pesto, mozarella og soltørket tomat eller pastasalat med hvitløksbrød.
Det bør jo være noe enkelt siden du har en hektisk dag.

Jeg skal også ha klubb på onsdag, så jeg venter på gode tips :)


#5

Veronal sa for siden:

Vin med ost eller tapas.


#6

AprilRyan sa for siden:

En god fiskesuppe? Lag den nesten ferdig og hiv oppi fisk, grønnsaker og fløte rett før gjestene kommer. Kjøp godt brød til på et bakeri.


#7

Røverdatter sa for siden:

Dette! Du lager alt i stand på forhånd og setter det i ovnen når du kommer hjem igjen etter å ha hentet i bursdag.

Tacolodd - veldig enkelt og veldig NAM:
1.5 - 2 beger Creme Fraiche
1 kg. karbonadedeig
2-3 paprika i forskjellige farger
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
salt
pepper
Basillikum
ca.1 dl vann
Revet ost

Karbonadedeigen stekes sammen med løk og hvitløk. Ha i tomatpure, chili og krydder, bland godt og ha i vannet til slutt. La vannet koke inn.

Paprikaen deles i strimler.

Ha Creme Fraichen i bunnen av en ildfast form og hell kjøttblandingen over. Legg over paprikastrimlene og gratiner med ost. Stekes på 225 C til osten er ferdig gratinert.

Serveres med Nachos og en blandet salat. Gjerne salsa som tilbehør.


#8

Nessie sa for siden:

Bakt potet :D

Deilig suppe.


#9

Chanett sa for siden:

Salat med villris, avokado, agurk, grøntfor, mango, tomat, pinjekjerner, alfalfaspirer, sukkererter, paprika og sprøstekt bacon. Serveres med hvitløksdressing eller melonyogurt og brød (gjerne hjemmebakt).


#10

Pipling sa for siden:

Salat, suppe eller en pai!!
Pai tar jo slettes ikke lang tid og kan lages over flere dager :riktig:


#11

Unagi sa for siden:

Rundstykker og godt pålegg. Pluss noe godt å drikke til. Er ikke så avansert det.


#12

scilla sa for siden:

Jeg ville bestillt sushi, gått på polet og kjøpt Sake og japansk øl. Og så hadde jeg kost meg med gjestene mine:jupp:


#13

tinkadott sa for siden:

Takk for oppskrift! Den ble printet ut, og taes med på butikken nå som handleliste. Så da stoler jeg på at det smaker godt!!!

Er den veldig sterk forresten ?? (chili :redd: )

Takk for tips dere andre og!


#14

tinkadott sa for siden:

sushi som i rå fisk???? :redd:


#15

Røverdatter sa for siden:

Den er ikke veldig sterk. Hvis du vil kan du bare tilsette en pose tacopulver i kjøttdeigen og droppe dette:

1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
salt
pepper
Basillikum

Enda mer fort gjort for deg.


#16

Røverdatter sa for siden:

Hvis du velger tacopulver er det godt å tilsette litt purre sammen med paprikaen.

Forvirrer jeg deg nå? :knegg:


#17

Kula sa for siden:

:nemlig: fikk lyst på sushi til middag


#18

tinkadott sa for siden:

jepp! Se om de har de chiligreiene når jeg drar på butikken. Nå lager jeg middag, vasker stue, sager opp juletre og oppdaterer meg her. Kan maten lages ferdig litt før, og settes i ovnen etter en stund elelr skjer det skumle ting med creme saken i bunnen dA? Holder det med vanlig ildfast form eller bør den være større? Er dette nok til 5 damer?


#19

safran sa for siden:

Kasia, jeg tror jeg skal stjele ideen din. Hvor mange er dette til, tro? 4-5?


#20

scilla sa for siden:

Jepp. Noe av det beste som finnes, synes nå jeg. Men jeg er veldig kresen på kvaliteten - Alex sushi i Oslo er milevis over alle andre.


#21

Magica sa for siden:

Hvordan blir det tacosmak uten spisskummin? Ellers hørtes det jo veldig godt ut!


#22

Pepper Lemon sa for siden:

Take away fra Alex Sushi til en vennegjeng er for den med god betalingslyst og -evne. Der er det jo fort 500 kr kuverten. Men best på sushi i Oslo er de helt klart. :nemlig:


#23

Veronal sa for siden:

Nam, Kasia! Tacolodd er laget og fortært.

Kanskje du gidder å forklare navnet? Tacolodd?


#24

tinkadott sa for siden:

laget du med shili?
jeg har kjøpt inn til det, stuen snart ferdig, konse om maten etterhvert!


#25

tinkadott sa for siden:

shili=chili :knegg:


#26

Veronal sa for siden:

Jupp! Gled deg!


#27

Røverdatter sa for siden:

Nå er det vel for sent, men ja - det er nok til fem og det er best med en litt stor ildfast, men går i en vanlig også. Ellers høres ettermiddagen din slitsom ut. :puh:

Ja, det er rikelig til 4-5.

Jeg vet ikke, men jeg syns det blir det. Jeg har alltid laget taco slik. Nå har jeg dog kjøpt inn spisskummin etter å ha lest tråder her inne, så neste gang skal prøve med det.

Jeg gidder, men aner ikke. Har fått oppskriften av en venninne og den er gjenganger i vår syklubbtypeting.


#28

Veronal sa for siden:

:knegg: Kanskje fordi den ender tungt i magen? :mett: :fnise:


#29

Røverdatter sa for siden:

:fnise:

Ja, det er jo umulig å ikke spise seg proppmett på det.


#30

tinkadott sa for siden:

sniker meg inn her mens de i klubben prater ;) maten fikk mye mye mye skryt, oppskriften er distribuert videre, og alle likte maten veldig godt!

Tusen takk for oppskriften!


#31

tinkadott sa for siden:

men jeg aner ikke hva spisskumin er ????


#32

Zip sa for siden:

Denne må eg prøve, men kutter eg ut både lauk og kvitlauk om eg tar oppi tacopulver?.


#33

Røverdatter sa for siden:

Det er krydder. :jupp:

Så fint at det ble vellykket, jeg var nesten litt nervøs for at du ikke skulle like det. :fnise:

Jeg tror du kan det, ja. Eller har man løk i kjøttdeigen når man lager taco med tacopulver? Jeg vil tro du kan velge uten at maten blir ødelagt av det ene eller det andre. :)


#34

safran sa for siden:

Jeg ville beholdt løk og hvitløk. :nemlig: Jeg skal lage denne imorgen kveld! Da kommer det fire sultne damer.


#35

tinkadott sa for siden:

Det var så godt, og alt for lite igjen til sambo mente han, så vi skal ha dette til middag i dag også!


#36

Zip sa for siden:

Takk for svar :). Trur eg prøver med lauk i. Me har både mais, paprika og lauk i kjøttdeigen med tacopulver når me har taco. Mykje bedre når alt er varmt :jupp:


#37

safran sa for siden:

Er nachos det samme som tortillachips?


#38

Mikkeline sa for siden:

Ja.


#39

safran sa for siden:

Takk! Da slipper jeg ny tur i butikken.


#40

tinkadott sa for siden:

gled deg! Du har god mat i vente!



#42

Nessie sa for siden:

Kjøpt spisskummen idag :tøff:


#43

Zip sa for siden:

Tacolodd var virkelig godt :nam:


#44

Nessie sa for siden:

Varmer dere nachosen?

Type chilisaus er det prat om?

:blafre:


#45

Nessie sa for siden:

Og.. hvor mye spisskummen tar jeg i om jeg velger å ta med det? (står jo ikke i oppskrifta)


#46

Nessie sa for siden:

Men i og med det er 1kg karbonadedeig her, så holder det vel til 6-7 jenter, eller? Må jeg lage dobbelt? :undrer:


#47

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker vanlig Heinz chilisaus. Den som har vært "bestandig".

Smak deg frem. Jeg prøvde med spisskummin i helgen og da tok jeg ca. en halv te-skje til en halv kilo. Jeg kunne godt hatt litt mer.

Jeg syns det burde holde. Dobbelt er veldig mye. Pass på å ha masse nachos ved siden av.


#48

tinkadott sa for siden:

jeg serverte med masse nachos, frisk salat med mye godt i og det holdt bra til oss 5 jenter i klubben, hadde ikke vært problem å ha til 6 stykker heller.


#49

Nessie sa for siden:

Takk! :D


#50

safran sa for siden:

Høh, jeg må ha hatt storspisere på besøk. Jeg spiste ganske lite, og det var fire andre jenter. Det var en liten klatt igjen, og jeg brukte 1,3 kilo kjøttdeig! :dåne:


#51

safran sa for siden:

Nå skal det sies at de ikke akkurat er kjent for å spytte på tallerkenen, om man kan si det sånn. :fnise:


#52

Skjevo sa for siden:

Jeg laget to porsjoner med 800 g karbonadedeig i hver til 7 jenter. Det er ca 1/3 igjen av den ene formen. :o Men det var godt, da. :D


#53

Nessie sa for siden:

Kanskje jeg skal doble likevel, så får vi heller spise rester dagen etter?
Hater at det er for lite mat...


#54

Røverdatter sa for siden:

Rester er jo ikke det verste som kan skje. :glis:

Den er fin å varme opp også denne. :jupp:


#55

LilleLeo sa for siden:

Dæven, dette hørtes godt ut!


#56

Veronal sa for siden:

Hvorfor kaste bort tid på å varme den opp? Den er god kald også. :erfaren: :knegg:


#57

Nessie sa for siden:

:fnise:


#58

turi sa for siden:

Da ser dette så godt ut at jeg har en form i ovnen, jeg brukte restekjøttdeig som var tilovers fra pizza`n i går, men fresha den litt opp med det som står i oppskriften. Jeg gleder meg!


#59

Karamell sa for siden:

HOT KYLLINGSUPPE

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfileter

  • 1 stk. eple

  • 1 stk. løk

  • 2 ss TineSmør

  • 1 ss karri

  • 2 boks hakket tomat hermetisk

  • 1 dl vann

  • 3 dl TINE Matfløte

  • 2 stk. grønnsakbuljongterninger

  • 1 ts sukker

  • 0,5 dl finhakket persilleKald ostekrem:

  • 1 beger Snøfrisk Naturell , eller med dill

  • 3 ss TINE LettrømmeDryss:

  • 4 ss hakkede krydderurter


#60

Nessie sa for siden:

Tacolodd slo an ja! :D :jupp:

Jeg laget dobbelt porsjon.. og vi var 8. Og det var igjen over 1/3 for å si det sånn.
Så det hadde holdt å kanskje ta 1,5 - eller nesten bare oppskriften og. Jeg hadde en stor god salat og masse nachos også :D


#61

Nessie sa for siden:

Ostekremen oppi suppa sånn etterpå da eller? :blånn:


#62

Magica sa for siden:

Karamell: suppa så god ut, men hva er det som gjør den "hot"?


#63

Nessie sa for siden:

Persillen og eplene!?? :digger:



#65

safran sa for siden:

Jeg drar frem denne igjen, jeg. Kom med mer!


#66

Nessie sa for siden:

Husker ikke hva som er skrevet. Men jeg skal ha Mim`s cæsarsalat på onsdag iallefall, og til dessert den bærgreia med sjokolade som Karamell la ut i zol sin tråd. :jupp:

Ellers er bakt potet en slager hos oss, alltid. Med mye snadder og en god salat til.


#67

Røverdatter sa for siden:

Jeg serverte en salat som jeg har lært av Maxi da jeg besøkte henne i sommer sist jeg hadde klubb. Skrev nettopp av "teskje"-oppskrift til en kollega og kan godt dele den her også. Den er ikke så omfattende å lage som det ser ut på oppskriften. Jeg brukte under en time.

Maximillias salat:

Kyllingsalat til ca. 5 personer: (Det ble nesten ingenting igjen, så ta gjerne litt ekstra i om dere er flere enn 5)

Du trenger:
650 g (4-5 stk) kyllingfilet
1 pk skivet bacon
1 Vestfoldsalat/crispisalat – vaskes og rives i store blader
1 pk rucculasalat - vaskes
1-2 avocado – deles i terninger
1 bunt ferske asparges
Ristede pinjekjerner
0,5 agurk – deles i skiver som igjen deles i to
6 cherrytomater – deles i to
Brødkrutonger – kan kjøpes på Meny eller lages selv ved å riste brødbiter vendt i olivenolje i ovnen.
Maldonsalt
Grovmalt pepper

Kyllingfiletene deles i store biter og krydres etter smak. (Jeg bruker salt, pepper, cummin, korianer, chilipulver og hvitløkspulver som jeg blander i oliveolje og legger kyllingene i). Så stekes de i stekeovnen på 200C til de er gjennomstekte (20-25 min med varmluft).

Baconskivene deles i to og sprøstekes i panne.

Knekk av den nederste delen av aspargesstengene ved å ta tak og la den knekke der den svikter. Deretter legges de i kokende vann med litt salt og smør i ca. fem minutter. De skal være litt harde og absolutt ikke for mye kokt.

Bruk et stort, vidt fat og legg alt lagvis i denne rekkefølgen: Vestfoldsalat, rucculasalat, agurkskiver, brødkrutonger, halvparten av pinjekjernene, avocado, asparges, kylling og bacon legges side om side annenhver gang, tomatbåter. Strø over resten av pinjekjernene, maldonsalt og litt pepper. Revet parmesan er også godt om du ønsker det.

Dressing:

1 boks lettrømme
½ sitron
Nykvernet pepper
Basillikum
salt
sukker

Smak til rømmen med presset sitronsaft, pepper, sukker, salt og basillikum.

I tillegg hadde jeg hvitløksbaguetter til.


#68

Nessie sa for siden:

Den så god ut ja! :D



#70

Karamell sa for siden:

Noe som også er veldig godt er spekeskinketerte med marscapone og tomat.
Jeg har ikke nøyaktisk oppskirft, men tar det på hukommelsen.

Man steker 4-5 plater butterdeig sammen som en slags pizzadeig. Man har skivete gode tomater oppå når man steker. Så legger man på tynne skiver av seranoskinke e.l., spooner oppå Marscaponeost og har på ruccola, olivenolje, maldonsalt og pepper.


#71

polarjenta sa for siden:

Karamell: Den står øverst på denne siden;)


#72

Karamell sa for siden:

Couscoussalat med feta og mynte/honningdressing

Man koker couscous etter pakkens anvising og har det i salatbolle.
Man tager så oppkuttet oliven, rødløk og marinert fetaost og blander inn i couscousen.

Serveres med dressing laget på lettrømme, honning og mynte. Og godt brød.


#73

Karamell sa for siden:

Æ så det. :o


#74

Karamell sa for siden:

Tacopai

Bunn:
4 dl mel
50 g smør
2 ts bakepulver
2 krm sat
1,5 dl melk

Fyll:
400 - 500 g kjøttdeig
1 pose Tacomix
1 løk
1 dl vann
2 hakkede tomater (has over)

Krem:
2 dl Cème Fraiche
2 ss majones
2 krm pepper (hvit)
1 hvitløksfedd
(helles over kjøttdeigen)

Ost til gratinering.
Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter.

Serveres med rømme, guacamole, nachos, salsa og salat. F.eks.


#75

tinkadott sa for siden:

bra denne tråden dukker opp igjen, min tur å ha klubb om en uke ;)


#76

safran sa for siden:

Hvorfor tror du jeg dro den fram? :knegg:


#77

tinkadott sa for siden:

sant, sant ;)


#78

Mauser sa for siden:

77 innlegg, og så er det ingen som har foreslått kabaret? :skuffet:


#79

Señora sa for siden:

Tacosnadder:

4-500 gram kjøttdeig
1 løk
1 boks sjampinjonger
1 pose tacokrydder
1 boks hakkede tomater
1 boks røde bønner (kidney beans eller salatbønner)
Philadelphia ost
Revet ost

Stek kjøttdeig, løk og sjampinjonger. Tilsett 1 pose tacokrydder.
Ha i hakkede tomater, bønner (hakkes). Bland inn ca. halve begeret Philadelphiaost.
Hell over i ildfast form.
Revet ost på toppen.

Stekes på 225 grader til osten blir gyllenbrun.
Server med salat og tacochips eller nachos.


#80

Karamell sa for siden:

Eller terteskjell med små fiskeboller i hvit saus (og reker), som min mor serverte i klubb på 80-tallet.


#81

Zip sa for siden:

Å grøss..., det hugsar eg mamma og gjorde ja. Med grønne erter.


#82

vimjer sa for siden:

Svigermor serverer terteskjell med kjøtt- og fiskeboller i brun saus og erter.
Jeg synes det er snadder.


#83

Tangerine sa for siden:

Er virkelig nachos det samme som tortillachips?


#84

Koma sa for siden:

Nachos er runde, og tortillachips er trekantet? Eller?


#85

Nessie sa for siden:

Jeg tenker at nachos er det som står ved siden av texmexmaten.. som ofte skal varmes og sånn. Mens tortillachips er i snackshylla? :vetikke:
Nachos må ikke være runde nei.


#86

Mandarin sa for siden:

Ok, men til 10 så er det kanskje greit med dobbling?
:vurderer retten:


#87

Nessie sa for siden:

:ja: Det ville jeg gjort.


#88

Wix sa for siden:

Dette spiser vi faktisk som forrett på julaften! fremdeles. :nissefnis:


#89

Señora sa for siden:

I all verden, hva har dere til hovedrett da?
Jeg har aldri hatt forrett på julaften, ingen jeg vet om heller.


#90

Wix sa for siden:

Ribbe (av svin altså), medisterkaker, julepølse etc. Og riskrem til dessert. Ja jeg vet det er utrolig snålt. Tror det var bestemor og bestefar som begynte med det. Skikkelig "oppdatering" av julematen. :knegg:


#91

Mandarin sa for siden:

Jeg liker det litt krydret , bør det tilsettes noe mer spicy eller holder dette?


#92

Nessie sa for siden:

Ville hatt i spisskummen og.


#93

Røverdatter sa for siden:

Ta i litt frisk chili. :jupp:


#94

Mandarin sa for siden:

Skal det ikke ris eller noe til den Tacoretten?


#95

Mandarin sa for siden:

Passer det med rømme som tilbehør også? Jeg klarer ikke helt å se for meg hvordan dette blir seendes ut. :gruble:


#96

Nessie sa for siden:

Tacoloddet mener du?
Masse nachos/chips og salat.
Du kan ha rømme, salsa og guacemole feks.


#97

Mandarin sa for siden:

Ikke ris altså?



#99

Nessie sa for siden:

Skjønner ikke hvor du får ris fra. :humre:


#100

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet jeg vet! Det heter egentlig ikke tacolodd, det er en dårlig norsk oversettelse. Det er en svensk rett ved navn "Tacolåda", og låda betyr form, tror jeg. Så egentlig burde det norske navnet være Tacoform. :nemlig:

Fant nemlig oppskriften et annet sted under det svenske navnet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.