Jeg skal ha klubb på onsdag. Jeg jobber 2 nattevaketer før det, sover til ca 13:30, må i møte på jobben kl 14:00 og er hjemme ca 16:00. Skal levere mellomste i selskap som er ferdig kl 19:00 og deretter kommer det gjester kl 20.00. Hva i all verden skal jeg servere dem mon tro?
Et evig problem for meg. Jeg har lite fantasi og det blir ofte ost, kjeks og te eller nachos og brus. Innimellom serverer jeg bruchetta med pesto, mozarella og soltørket tomat eller pastasalat med hvitløksbrød.
Det bør jo være noe enkelt siden du har en hektisk dag.
Jeg skal også ha klubb på onsdag, så jeg venter på gode tips :)
Dette! Du lager alt i stand på forhånd og setter det i ovnen når du kommer hjem igjen etter å ha hentet i bursdag.
Tacolodd - veldig enkelt og veldig NAM: 1.5 - 2 beger Creme Fraiche
1 kg. karbonadedeig
2-3 paprika i forskjellige farger
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
salt
pepper
Basillikum
ca.1 dl vann
Revet ost
Karbonadedeigen stekes sammen med løk og hvitløk. Ha i tomatpure, chili og krydder, bland godt og ha i vannet til slutt. La vannet koke inn.
Paprikaen deles i strimler.
Ha Creme Fraichen i bunnen av en ildfast form og hell kjøttblandingen over. Legg over paprikastrimlene og gratiner med ost. Stekes på 225 C til osten er ferdig gratinert.
Serveres med Nachos og en blandet salat. Gjerne salsa som tilbehør.
Salat med villris, avokado, agurk, grøntfor, mango, tomat, pinjekjerner, alfalfaspirer, sukkererter, paprika og sprøstekt bacon. Serveres med hvitløksdressing eller melonyogurt og brød (gjerne hjemmebakt).
jepp! Se om de har de chiligreiene når jeg drar på butikken. Nå lager jeg middag, vasker stue, sager opp juletre og oppdaterer meg her. Kan maten lages ferdig litt før, og settes i ovnen etter en stund elelr skjer det skumle ting med creme saken i bunnen dA? Holder det med vanlig ildfast form eller bør den være større? Er dette nok til 5 damer?
Take away fra Alex Sushi til en vennegjeng er for den med god betalingslyst og -evne. Der er det jo fort 500 kr kuverten. Men best på sushi i Oslo er de helt klart. :nemlig:
Nå er det vel for sent, men ja - det er nok til fem og det er best med en litt stor ildfast, men går i en vanlig også. Ellers høres ettermiddagen din slitsom ut. :puh:
Ja, det er rikelig til 4-5.
Jeg vet ikke, men jeg syns det blir det. Jeg har alltid laget taco slik. Nå har jeg dog kjøpt inn spisskummin etter å ha lest tråder her inne, så neste gang skal prøve med det.
Jeg gidder, men aner ikke. Har fått oppskriften av en venninne og den er gjenganger i vår syklubbtypeting.
Så fint at det ble vellykket, jeg var nesten litt nervøs for at du ikke skulle like det. :fnise:
Jeg tror du kan det, ja. Eller har man løk i kjøttdeigen når man lager taco med tacopulver? Jeg vil tro du kan velge uten at maten blir ødelagt av det ene eller det andre. :)
Takk for svar :). Trur eg prøver med lauk i. Me har både mais, paprika og lauk i kjøttdeigen med tacopulver når me har taco. Mykje bedre når alt er varmt :jupp:
Knallgodt med slik mat, og så så lettvint, og alle liker det jo. :)
Lager man forresten retten uten posekrydder, MÅ det være spisskummen i, synes jeg. Det er det som lager hele den deilige tacosmaken. :elsker spisskummen:
jeg serverte med masse nachos, frisk salat med mye godt i og det holdt bra til oss 5 jenter i klubben, hadde ikke vært problem å ha til 6 stykker heller.
Høh, jeg må ha hatt storspisere på besøk. Jeg spiste ganske lite, og det var fire andre jenter. Det var en liten klatt igjen, og jeg brukte 1,3 kilo kjøttdeig! :dåne:
Da ser dette så godt ut at jeg har en form i ovnen, jeg brukte restekjøttdeig som var tilovers fra pizza`n i går, men fresha den litt opp med det som står i oppskriften. Jeg gleder meg!
Jeg laget dobbelt porsjon.. og vi var 8. Og det var igjen over 1/3 for å si det sånn.
Så det hadde holdt å kanskje ta 1,5 - eller nesten bare oppskriften og. Jeg hadde en stor god salat og masse nachos også :D
Husker ikke hva som er skrevet. Men jeg skal ha Mim`s cæsarsalat på onsdag iallefall, og til dessert den bærgreia med sjokolade som Karamell la ut i zol sin tråd. :jupp:
Ellers er bakt potet en slager hos oss, alltid. Med mye snadder og en god salat til.
Jeg serverte en salat som jeg har lært av Maxi da jeg besøkte henne i sommer sist jeg hadde klubb. Skrev nettopp av "teskje"-oppskrift til en kollega og kan godt dele den her også. Den er ikke så omfattende å lage som det ser ut på oppskriften. Jeg brukte under en time.
Maximillias salat:
Kyllingsalat til ca. 5 personer: (Det ble nesten ingenting igjen, så ta gjerne litt ekstra i om dere er flere enn 5)
Du trenger:
650 g (4-5 stk) kyllingfilet
1 pk skivet bacon
1 Vestfoldsalat/crispisalat – vaskes og rives i store blader
1 pk rucculasalat - vaskes
1-2 avocado – deles i terninger
1 bunt ferske asparges
Ristede pinjekjerner
0,5 agurk – deles i skiver som igjen deles i to
6 cherrytomater – deles i to
Brødkrutonger – kan kjøpes på Meny eller lages selv ved å riste brødbiter vendt i olivenolje i ovnen.
Maldonsalt
Grovmalt pepper
Kyllingfiletene deles i store biter og krydres etter smak. (Jeg bruker salt, pepper, cummin, korianer, chilipulver og hvitløkspulver som jeg blander i oliveolje og legger kyllingene i). Så stekes de i stekeovnen på 200C til de er gjennomstekte (20-25 min med varmluft).
Baconskivene deles i to og sprøstekes i panne.
Knekk av den nederste delen av aspargesstengene ved å ta tak og la den knekke der den svikter. Deretter legges de i kokende vann med litt salt og smør i ca. fem minutter. De skal være litt harde og absolutt ikke for mye kokt.
Bruk et stort, vidt fat og legg alt lagvis i denne rekkefølgen: Vestfoldsalat, rucculasalat, agurkskiver, brødkrutonger, halvparten av pinjekjernene, avocado, asparges, kylling og bacon legges side om side annenhver gang, tomatbåter. Strø over resten av pinjekjernene, maldonsalt og litt pepper. Revet parmesan er også godt om du ønsker det.
Dressing:
1 boks lettrømme
½ sitron
Nykvernet pepper
Basillikum
salt
sukker
Smak til rømmen med presset sitronsaft, pepper, sukker, salt og basillikum.
Noe som også er veldig godt er spekeskinketerte med marscapone og tomat.
Jeg har ikke nøyaktisk oppskirft, men tar det på hukommelsen.
Man steker 4-5 plater butterdeig sammen som en slags pizzadeig. Man har skivete gode tomater oppå når man steker. Så legger man på tynne skiver av seranoskinke e.l., spooner oppå Marscaponeost og har på ruccola, olivenolje, maldonsalt og pepper.
Man koker couscous etter pakkens anvising og har det i salatbolle.
Man tager så oppkuttet oliven, rødløk og marinert fetaost og blander inn i couscousen.
Serveres med dressing laget på lettrømme, honning og mynte. Og godt brød.
Stek kjøttdeig, løk og sjampinjonger. Tilsett 1 pose tacokrydder.
Ha i hakkede tomater, bønner (hakkes). Bland inn ca. halve begeret Philadelphiaost.
Hell over i ildfast form.
Revet ost på toppen.
Stekes på 225 grader til osten blir gyllenbrun.
Server med salat og tacochips eller nachos.
Jeg tenker at nachos er det som står ved siden av texmexmaten.. som ofte skal varmes og sånn. Mens tortillachips er i snackshylla? :vetikke:
Nachos må ikke være runde nei.
Ribbe (av svin altså), medisterkaker, julepølse etc. Og riskrem til dessert. Ja jeg vet det er utrolig snålt. Tror det var bestemor og bestefar som begynte med det. Skikkelig "oppdatering" av julematen. :knegg:
Jeg vet jeg vet! Det heter egentlig ikke tacolodd, det er en dårlig norsk oversettelse. Det er en svensk rett ved navn "Tacolåda", og låda betyr form, tror jeg. Så egentlig burde det norske navnet være Tacoform. :nemlig:
Fant nemlig oppskriften et annet sted under det svenske navnet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.