Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste vårruller?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal ha jentekveld på lørdag og tenkte å lage vårruller. Har googlet på endel oppskrifter og mange ser gode ut, men kan jeg ikke få DERES beste oppskrift også? Trenger tips. :)

Hva serverer dere til? Jeg kan jo koke ris og lage forskjellige gode diper til.


#2

Libra sa for siden:

Jeg lager ikke vårrullene selv, jeg kjøper de av ei dame som lager noen fantatisk gode. Det jeg vet er at hun bruker; svinekjøtt, risnudler og gulrot inni.

Jeg synes det er godt å servere enten en stor salat eller wok grønnsaker til, i tillegg til ris. Av dipp så foretrekker vi å bruke sweet chili sauce.


#3

Honda sa for siden:

Hva er vårruller?

aldri spist det og aldri fått det servert noen plasser


#4

Nabbe sa for siden:

Jeg lager de jo på en helt annen måte hehe. Med most potet og sånn i, mer lignende pakistanske samousa, men de ser ut som vårruller. Mange har blitt lurt hehe.


#5

Mandino sa for siden:

Vi lager vårruller med jevne mellomrom og den beste oppskriften fant vi i den store wokboken.

Indonesiske vårruller:

4 tørkede shii-takesopp
80 g tørket risvermicelli/risnudler
1 ss olje
2 fedd hakket hvitløk
2 tsk revet, frisk ingefær
250 g kvernet svinekjøtt
250 g rå scampi, renset og finhakket
1 ss soyasaus
1 ss østerssaus
1 ss kinesisk risvin
1 ss søt chilisaus
1 revet gulrot
8 finhakkede vannkastanjer
4 finsnittede vårløk
200 g finrevet kinakål
2 tsk maismel
20 store deigplater til vårruller
Rapsolje til frityrsteking i wokpanne.

Bløtlegg soppene i kokende vann i ca 20 min. Finsnitt hattene. Nudlene kan samtidig bløtlegges i kokende vann i ca 7 min og kuttes i mindre lengder.

Varm woken på sterk varme og ha i olje. Stek hvitløk og ingefær i ca 1 min. Ha i svinekjøttet og stek i ca 3 min, og ytterlige 1 min med rekene. Ha så i alle ingrediensene utenom maismel og deigplater og stek i ca 2 min. Kan smakes til med salt og pepper.

Bland maismel med 2 ss vann. Stabelen med deigplater kan legges under et fuktig klede. Ha ca 2 ss fyll på hver plate og pensle med maismelblandingen og rull sammen. De ferdige rullene legges så under et fuktig klede så de ikke tørker ut.

Woken fylles så 1/3 full med rapsolje og varm til ca 180 g. Stek rullene tre og tre sammen og stek til de er gyldne - ca 2 min. La de renne av på sammenkrøllet tørkepapir.

Serveres med ris og soya/chilisaus.

Alle ingrediensene er lett å få tak i, spesielt på invandrerbutikker. De er enkle å lage (til tross for laaaaang liste med ingredienser) og det er gøy hvis man er flere sammen. De smaker vanvittig godt!

1


#6

Michayla sa for siden:

Synes det er veldig godt med gulrot, kål i tynne strimler, små biter av kylling filet, og risnudler, østerssaus, soyaolje, etc.. nam nam

Min stemor som er fra thailand lager ofte våruller på bestilling og hun prøver stadig å utforske med nye råvarer og vi er prøvekaniner.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Du tuller?


#8

Benzo sa for siden:

Vietnamesiske vårruller
1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig
1/2 pakke crabsticks (rives i småbiter) Jeg bruker ikke crabsticks.
1 løk (finhakkes)
2 store gulrøtter (rives)
2 fedd hvitløk (finhakkes)
2 egg
Glassnudler (legges i bløt i kokende vann noen minutter, klipp opp i småbiter)
Tørket sopp (legges i bløt i kokende vann noen minutter, skyll godt og klipp opp i småbiter)
Glassnudler og sopp, klipper jeg opp mens de ligger i dørslaget.
Det er litt vanskelig å angi mengde på sopp og nudler, prøv deg frem.
ca 1 ts salt og pepper + 1 1/2 ts sukker.
Jeg bruker de minste vårrulldeig-platene, 50 i pakka.


#9

Sitron sa for siden:

Filodeig.
Kjøttdeig, gulrøtter, mais, sjampingnon, kinakål, løk, litt soyasaus og annen "kinesisk" saus,


#10

Fibi sa for siden:

Hva med kjøttdeig/karbonadedeig, revet kål, løk, glassnudler (jeg nekter å spise om du dropper nudlene :nemlig: ), revet gulrot, soyasaus og oystersauce?


#11

Honda sa for siden:

Nei hvorfor skulle jeg gjøre det?

Ser ikke på vårruller som norsk kosthold og er det jeg har fått servert hjemme i alle år.
Først når jeg begynnte på vidregående at vi begynte å spise taco og wok.;)

Har guglet det litt å virker som det er mest pop.i områder der man har masse resturanter av alle slag . Og det kan jeg skrive under på at vi ikke har.
Og vi spiser ute max 1 gang i året


#12

polarjenta sa for siden:

Jeg syns ikke det er rart at du ikke har smakt. Jeg hadde heller aldri smakt det før jeg flytta til by;) Da syns jeg det var hakket rarere at ei jeg gikk på høgskolen sammen med aldri hadde smakt brunost.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Greit at man ikke har smakt det, men aldri HØRT om det? :eek: Jeg synes bare det er rart, iallfall når det gjelder vårruller.

Takk for bidrag, folkens. Nå har jeg handlet inn østerssaus, eggenudler og svinekjøttdeig. Gulrot har jeg, og kål og vårrull-ark må handles inn.


#14

løve70 sa for siden:

Rart egentlig hvor store forskjeller det kan være i et så lite land som Norge. Her jeg bor var jo vårruller og annen kinesisk mat den første 'eksotiske' maten vi stiftet bekjentskap med, og det var vel for sånn ca 25 år siden....

Selv lager jeg ikke vårruller, men spiser dem gjerne, med litt salat og sweet chili dip :D


#15

Benzo sa for siden:

Du har ikke sett dem i frysedisken på super'n heller?


#16

Pasta sa for siden:

Er de i frysedisken like gode som på restaurant ? Jeg har aldri turt å prøve for jeg regner med de smaker papp. Har for øvrig aldri prøvd å lage dem selv heller. Får man tak i sånn innpakning på vanlige dagligvarebutikker, eller må man i en forretning for eksotisk mat ?


#17

Benzo sa for siden:

Smaker dritt. :knegg:
Vårrulldeig får du kjøpt i innvandrerbutikker, ligger i fryseren. Kjøp de minste arkene, 50 i pakka. Jeg synes ikke det er noe godt med for tykke ruller, spis heller litt fler. :D
Ultra på Bryn i Oslo har det også.


#18

Che sa for siden:

De smaker nesten som papp.

Her i Trondheim selges det vårruller for latterlige billige (6 kr pr stykk) og sinnsykt gode. Jeg føler litt på at de er så gode og billige at det nesten ikke er verd prakket å lage det selv. Vi serverer det med ris, sweet chilli, grønnsaker og sånn. mmmm - Yummy!

Jeg anser glassnudler, kjøtt og gulrøtter som nødvendig ingredienser. - og sikkert oystersaus..


#19

Pasta sa for siden:

Føler det er litt langt å reise 100 mil for noen vårrullark :knegg:


#20

Benzo sa for siden:

Hehe, ja da er man desp. :knegg:


#21

Che sa for siden:

Du må komme til Trondheim, så skal jeg dra deg med på vårrullspising! - Jeg synes 6-kronersrullene er bedre enn de på restaurant altså!


#22

Pasta sa for siden:

Ja, har jeg ikke snakket om det lenge ? Til våren ?


#23

Kirsebær sa for siden:

Hva slags 6kronersruller snakker du om? Hvor? fikk veldig lyst på vårruller


#24

Isolde sa for siden:

Jeg har i paprika, chili, og vårløk i tillegg til gullerot, kål/kinakål, og nudler.


#25

Dixie Diner sa for siden:

De i frysedisken har aaltfor tykt "skall". Jeg liker helst de tynne vietnamesiske, skallet må være papirtynt. Og så må det være glassnudler og kål i.


#26

Honda sa for siden:

Måtte jo se etter de da je var å handlet i dag for jeg hadde aldri lagt merke til de ,og det var ikke så rart ,de lå i en frysedisk vi aldri ser i. ilag med butterdeig,rundstykker og sånt
Og hadde jeg ikke spes lett etter de så hadde jeg ikke sett de

Hehe



#28

Señora sa for siden:

Må man frityrsteke vårruller, eller finnes det sunnere alternativ? :sa hun med håp i stemmen:


#29

Dixie Diner sa for siden:

De må frityrstekes, synes jeg. :nemlig:
Spiser heller vårruller litt sjeldnere.


#30

Che sa for siden:

På butikken med det klingende navnet "asiatisk butikk" på Tiller (ja, det er der det skjer, du vet vel det?) + kinasjappa bak byhaven og mix-kiosken i olav trygvassons gt (ikke langt fra krysset mellom munkegata og olav trygvassons gt) - De smaker likedan på alle disse tre butikkene omtrent!


#31

Isolde sa for siden:

De må ikke fritystekes. Jeg pensler litt olje på og steker de på rist. De blir sprø like vel.

Tror ikke jeg pakker de godt nok for når jeg fritysteiker så får jeg alt for mye fett inni. Så jeg har sluttet med det


#32

Che sa for siden:

Ja, du har adressa mi:)


#33

Benzo sa for siden:

Cluet er å ikke lage de for tykke og kun ta på fyllet akkurat ved spissen av deigen. Skjønner du hva jeg mener? Rull kun 2 ganger før du bretter inn sidene og legg de gjerne "bak" rullen, da får du strammet skikkelig. Vårrullene er best når de er små og tette, ikke laaange slaskete pølser, da trekker fettet mer inn.



#35

Pasta sa for siden:

Oppskrift ?


#36

Donald sa for siden:

venter


#37

Marge sa for siden:

Her er vårrull-oppskrift jeg har tenkt å forsøke, hentet fra "Stiansen til hverdags":

Vietnamesiske vårruller med hoisinsaus

150 gram kjøttdeig
2 ss soyaolje
1 løk
1 gulrot
3 fedd hvitløk
100 gram kål
1 bunt vårløk
1 ss revet ingefær
1 ss hakket chili
3 ss fishsauce
6 ss oystersauce
2 ts sesamolje
1/2 lime, saften av den
100 g risvermecelli, tynne risnudler
1/2 dl hakket frisk koriander
1 egg
16 plater vårrulldeig
1 liter soyaolje til fritering

Start med å rive løk, hvitløk og gulrot på et rivjern. Fres kjøttdeigen i olje og ha i grønnsakene. Fres godt sammen og tilsett finsnittet kål. La det steke litt før du tilsetter ingefær, chili, fishsauce, oystersauce, sesamolje og limesaft. Legg risvermecelli i kokende vann i 3 minutter. Hell av vannet, bland vermecellien i kjøttstuingen og rør godt om. Tisett hakket frisk koriander til slutt. Det er også veldig godt med thaibasilikum i vårrullene, denne urten finner du blant annet i etniske butikker.

Avkjøl vårrullstuingen. Den er nå klar for å pakkes inn i vårrulldeig. Tin deigen og ta av et ark. Smør kantene med sammenpisket egg og legg 1/16 av fyllet på arket. Rull litt sammen og brett inn kantene. Rull så vårrullen stramt sammen. Det er viktig at det kommer minst to lag deig rundt fyllet for at vårrullene ikke skal sprekke når de blir fritert. Friter dem lysebrune i varm soyaolje ved ca. 180 grader. Ta dem opp av oljen og la dem ligge litt på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Hoisinsaus

1 dl hoisinsaus
1 ss fishsauce
1 ss ketjap manis
2 ts sesamolje
1 dl vann
1 ts revet frisk ingefær
1 fedd hakket hvitløk
1ss hakket frisk koriander
2 ss hakkede peanøtter
1 ss limesaft

Bland alle ingrediensene til en smakfull orientalsk saus.



#39

Isolde sa for siden:

Vil ikke bli billigere med en 200g melkesjokolade og en sånn smil saus pakke?


#40

Dixie Diner sa for siden:

Aner ikke, sikkert. Men jeg følger bare oppskriften, tør ikke gamble for mye med den siden den er så god hehe.


#41

Fibi sa for siden:

Vet ikke om jeg gleder meg mest til browniesene eller vårrullene, jeg. :knegg:


#42

Dixie Diner sa for siden:

Hehe. Nå står iallfall kaken til avkjøling og glasur skal snart lages og legges på, så får den godgjøre seg til i morgen. I morgen er det rett på Kvadrat så snart de åpner for å kjøpe pakke til Malin, flere vårrull-ingredienser og noe ekstra snacks til jentekvelden. :D


#43

Fibi sa for siden:

Jentekveeeld. :lykkelig:


#44

Kirsebær sa for siden:

Jeg vil også ha jentekveld med MsLee og Iset. :trass:


#45

Señora sa for siden:

Jeg også, men den ferjeturen tror jeg at jeg står over i dag, det er for mye bølger.



#47

Sophia sa for siden:

Hmmm... Nudler har jeg hørt om, men ikke glassnudler. :gruble:


#48

Fibi sa for siden:

Glassnudler er laget av ris (tror jeg) og er litt sånn geleaktige i konsistensen. KJEMPE godt i vårruller. Et must, faktisk.


#49

Fibi sa for siden:

Jeg spiste meg forresten dårlig på restene i dag. Til frokost, av alle ting. :supersunn:


#50

Sophia sa for siden:

Håper jeg finner dem i butikken, da. For dette må jeg prøve å lage! :nikker:


#51

Interference sa for siden:

Og jeg har drømt om dem siden.. :dåne:


#52

Fibi sa for siden:

Neste gang lager vi ENDA mer! Så spleiser vi alle sammen, steker opp noen vi kan spise der-og-da, og resten fordeler vi og tar med hjem til frysen. :D

Syns det var kjempekoselig å bare sitte rundt bordet og rulle jeg, så for min del kan vi godt doble mengden og vel-så-det! :fnis:


#53

Interference sa for siden:

Ja hadde jeg bare vært i form til å rulle så.. :knegg:
Men ja, det var kjempekoselig! Og så var de så gode! :sikle:
Jeg er med på gedigent spleiselag og en haug med vårruller til alle! :D
Og sweet chili/rømme dip .. sulten


#54

Fibi sa for siden:

Vi venter til ungene har kommet, davettu. :) Null mer kvalme, og unger i mobyer! :fnise:


#55

Interference sa for siden:

Og ingen halsbrann! :D

Gleder seg


#56

Fibi sa for siden:

Ja, den halsbrannen ja... Ikke spør om jeg sov godt natt til søndag. :knegg:


#57

Interference sa for siden:

ler
Jeg brant og brant, men det var verd det!
Og den kaken da. :sikler:


#58

Fibi sa for siden:

Jeg har IKKE spist opp kakerester til lunch altså! plystrer

(Burde vel strengt tatt satt dem på bordet i bursdagsselskapet til Malin i går, men jeg er så ond og jævlig at jeg gjemte dem i kjøleskapet og spiste alle fem stykkene helt selv. :humre: )


#59

Interference sa for siden:

:rofl: Det er jenta si det! :knegg:


#60

Dixie Diner sa for siden:

Hahha. Jeg har pakket inn alle kakerestene i cellofan og satt frem til mannen i morgen tidlig, han skal dele dem ut på jobb. Jeg liker ikke så godt Smil-kaken, synes den er altfor søt og kvalmende. Men vårruller ... :dåne:
Inter: herregud du kunne jo fått med deg en haug du også, hehe. Jeg har jo et halvt års forbruk i fryseren. :knegg: Men vi har spleiselag snart, og da lager vi til alle sammen. Med MINDRE nudler og mer kjøtt i.


#61

Interference sa for siden:

Det eneste jeg tenkte på var å komme meg hjem Iset. Du sa jo at jeg kunne få, men jeg tenkte rett og slett ikke over det der og da. ;)
Spleiselag er jeg med på!! Uten tvil!
Den kaken var jo noe av det beste jeg har spist på kakefronten, så hvordan du kan si at den er for søt og kvalmende går over min fatteevne! :knegg:


#62

Dixie Diner sa for siden:

Hehe jeg skjønner det. :klemme:
Jøss, det er såå mange som elsker den kaken. Mannen ringte fra jobben nettopp og sa at kollegene hans lå besvimte over pultene sine, de hadde spist seg syke omtrent og ELSKET kaken. :knegg: Jeg synes den er vanvittig søt og kvalmende, overhodet ikke min favoritt selv om jeg godt kan ta et stykke. Jeg liker bedre sånne tunge franske halvrå sjokoladekaker med omtrent flytende glasur på, laget på MØØØRK sjokolade. Mmm.


#63

Interference sa for siden:

Jamen de er og gode!!

Eller trippelkaker, med både lys, mørk og hvit sjokolade. går i spinn

Jeg kjenner at jeg er litt misunnelig på kollegene til mannen din. :knegg: Selv om halsbrannen min ikke hadde tillat slike utskeielser akkurat nå! :P


#64

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja, kaker er godt BASTA. Jeg tror ikke det er få ganger jeg har vært innom www.detsoteliv.no, drømmer jo om den siden. :knegg:
Det er der Smilkaken er fra, og jeg har bakt MANGE andre kaker derfra. Knallgode.


#65

Interference sa for siden:

Jeg har og brukt det søte liv noen år. :D
Fantastisk side. Men normalt sett så liker jeg ikke kaker da, kun nå som jeg er gravid.
Så jeg prøver det jeg kommer over av forskjellige kaker nå mens det frister. :knegg:
Det er rart med det, jeg liker bedre å bake enn å spise kakene, mens middag.. sikler og tar en piruett i pur glede over at det snart er middagstid


#66

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg er også mye mer middagsmenneske enn kakemenneske altså. Hadde jeg ikke vært vektoperert kunne jeg spist to tonn middag hver tredje time hele døgnet. :knegg:


#67

Interference sa for siden:

Samme her!
Middag til alle dagens måltider! :D


#68

Beckett sa for siden:

Er Iset schizofren? :confused:

#69

Fibi sa for siden:

:nemlig:

To bestevenner i en. Perfekt! :D


#70

Isolde sa for siden:

Tenkte det samme for noen dager siden jeg og.


#71

Mirasol sa for siden:

Hi hi, tenkte litt på det samme, men kom fram til at hun sikkert får så mye skryt fra andre at hun vet den er god, men selv blir litt kvalm av å spise for mye av den? :tolker:


#72

Dixie Diner sa for siden:

Hehe jeg likte dem før, første gangen jeg smakte dem var de knallgode, men jeg har endret smak etter at jeg ble vektoperert. Er ikke HELT på det søte lenger, for å si det sånn. Så jeg ble litt skuffet da jeg smakte på dem denne gangen, klarte et halvt stykke og likte dem ikke noe særlig.


#73

Che sa for siden:

  • Hun er slank og gravid viser det seg :knegg:

#74

Dixie Diner sa for siden:

:knegg. Sist gang jeg laget dem veide jeg jo 135 kg og var LITT mer godtemoms enn jeg er nå, for å si det sånn. Fnis. Jeg elsker søtt nå også altså, men enkelte ting er bare blitt litt VEL søte etter operasjonen, bla. Smil-browniesene. :sur:


#75

Karamell sa for siden:

hvor??


#76

Karamell sa for siden:

Leste litt lenger.


#77

Shamu sa for siden:

Ser at Smilkake er noe man skal teste til barnebursdag om to uker.. :nemlig:


#78

Interference sa for siden:

Det funker veldig bra! :nemlig:
Og så er restene utrolig kjekke. :D


#79

Shamu sa for siden:

Rester er best faktisk.. :nemlig:


#80

Niobe sa for siden:

Hva...?

#81

mkj sa for siden:

Jeg har ikke smakt den, men kan berette at krokanrullbrownies i hvertfall er SINNSYKT godt. Tror det er omtrent samme oppskrift bare med krokanrull i stedet for smil. Også fra Det Søte Liv.


#82

Hjertensfryd sa for siden:

Har heller aldri smakt vårruller.


#83

gnuri sa for siden:

Kjempegode kinesiske vårruller:

[CENTER]1 pakke vårrullpannekaker
4 kyllingfileter eller ½ kg. karbonadedeig, eller en blanding!
1 rød paprika
5 vårløk eller 1 purre eller 1 løk, eller litt av hvert
2 gulrøtter
½ kinakål
1 kinesisk hvitløk
1 chili uten frø
Andre grønnsaker du liker!
1 ss salt soyasaus
1 ss søt soyasaus
2 ss teriyakimarinade (kan sløyfes, men gir veldig god smak!)
1 ts. Sesamolje
2 ts. Asiatisk krydderblanding (five spice pouder)[/CENTER]
Skjær kyllingfileten i biter, brun de (og evt. karbonadedeigen) i en gryte.
Kjør alt noen sekunder i kjøkkenmaskinen så det blir finhakket.
Skjær opp alle grønnsakene i små biter, fres de litt i olje og bland sammen med kjøttet.
Rør inn resten av ingrediensene.
Avkjøl blandingen før du lager vårrullene. Vårrullene blir best hvis de friteres.
Hvordan du pakker vårrullene står som regel beskrevet bak på pakken. Det er lurt å pensle det siste hjørnet med litt eggehvite så skjøten holder under fritering.
Får du for mange vårruller så kan de fryses før de stekes. Legg de i en boks med matpapir mellom.
Serveres med en saus du liker. Teriyakimarinade eller soyasaus med sesamfrø er veldig godt!


#84

Dixie Diner sa for siden:

:sjokk: Da er det virkelig på tide. Det er dritgodt.


#85

Mjau sa for siden:

Er de vanskelig å rulle?
Ser for meg at jeg bare kommer til å grise jeg.

Og hvilke slike papir er lettest å bruke?


#86

Dixie Diner sa for siden:

Nei det er ikke vanskelig i det hele tatt. Bare ikke ta for mye fyll i. Jeg limer jo kantene med pisket egg, så det blir litt grisete men ikke noe voldsomt.
Jeg bruker en sånn pakke fra frysedisken i en asiatisk sjappe, husker ikke hva de heter men de er av hvete. Tror det står SPRING ROLLS et eller annet utenpå og så er pakken veldig asiatisk-ish dekorert.


#87

Mjau sa for siden:

Hm, lurer på om jeg må teste det ut.

Bruker dere frityrgryte når dere gjør det, eller bare jerngryte med olje?


#88

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen lager av og til ( ferdig greier frå frysedisken ) og eg blir kvalm og dårlig berre av lukta og synet.

Men det frister litt å laga sine eigne.


#89

Mandino sa for siden:

Det er STOR forskjell på ferdige fra frysedisken og hjemmelagde - enormt stor forksjell ;)


#90

Hjertensfryd sa for siden:

Det er som regel det. Derfor frister det litt å prøve å lage sine eigne. Oppskrifter var det jo i søkk og kav her i tråden.


#91

Benzo sa for siden:

Det kan ikke sammenlignes, hjemmelagde er kjempegodt, de i frysedisken smaker høgg.


#92

Interference sa for siden:

Du legger bakepapir under, så slipper du å tenke på griseri. :jupp:


#93

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker vanlig gryte (ikke jern) med olje i. Stor gryte.

De ferdige, frosne blir jeg også kvalm av, bare av tanken. De er direkte heslige. Skallet er altfor tykt og boblete og smaker berlinerboller!
De tynne vietnamesiske er helt annerledes og mye bedre.


#94

Frøydis sa for siden:

Jeg lager selv. Fikk den fra ei jente fra Thailand som bodde på hjemstedet mitt en liten stund.

2 pk filodeigplater
1 pose glassnudler (legg i bløt i kaldt vann mens du fikser resten)
1 stor hodekål (skjæres i tynne strimler)
1 stor løk (skjæres i tynne strimler)
1 bund vårløk (skjæres i strimler)
5 gulrøtter (Skjæres i tynne strimler)
1 boks bønnespirer
5 kyllingfileter (hakkes i minibiter og stekes, kan sikkert bruke kjøttdeig av svin, kylling e.l.)
ønsket krydder/krydderoljer o.l (jeg bruker litt forskjellig; soya, østerssaus, salt, kyllingkrydder etc. alt etter hva jeg har i skapene)

Brun kyllingen og bland den med alt det andre i en stor bolle. Bland i glassnudlene. Stek i flere omganger (oppskrifta er stor, så alt går ikke i en panne).

Legg så en passelig mengde på filodeigplaten og brett som vist på pakken.

Denne oppskrifta er til ca 80-90 vårruller.

Legger ved et bilde fra da jeg og mamma lagde i sommer. :)


#95

LilleLeo sa for siden:

Har notert meg oppskriften til Iset og Gnuri. Vet ikke hvilken jeg skal prøve meg på enda, avhenger litt av hva jeg finner på nærbutikken.


#96

Nelly Nickers sa for siden:

Hvordan gjennomføres stekeprosessen? Det må da gå vannvittige mengder olje?
Hva slags olje?
Hvor lenge friteres rullene? Skal de snus?
Hva gjør man med oljen til slutt? Tømmer det i vasken? Ned i hekken mot naboen? :flau:
Er det ikke stor fare forbundet med kokende olje i gryte?


#97

Minty sa for siden:

Det går litt olje men ikke vanvittige mengder heller. Vi bruker frityrolje, type stor dunk kjøpt av type Eldorado. Heller oppi en vid kjele til det står ca 3-4 cm oppover sidene. Snur rullene når de har blitt sprø på en side.

Oljen tømmer man i do.


#98

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjøper 2-litersdunk med frityrolje, bruker hele, det er i hvert fall MER enn nok. Koster rundt 60 kroner mener jeg å huske. Det er ikke så farlig, man går jo ikke fra gryten og har et lokk ved siden av i tilfelle det skulle ta fyr, noe jeg personlig aldri har opplevd.
Jeg snur ikke rullene, snu dem når de ligger dekket i olje? Nei, det er slett ikke nødvendig, de blir jo sprø helt rundt.


#99

Mirasol sa for siden:

NEI! :skingrestemme:

Frityrolje er spesialavfall som leveres gratis på gjenvinningsstasjon. Olje i kloakk og avløp er en skikkelig versting!


#100

Salt sa for siden:

Jeg lager av og til fresh rolls, jeg. Det er vanvittig godt! Det er altså vårruller som ikke skal stekes.

Lager med kinakål, agurk, mango og reker. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.