1 lite romano-hode, vasket og revet
2 -3 kyllingfileter i biter, stekt
1 pakke bacon
1 neve cherrytomater delt i to
1 halv pakke aspargestopper, ristet i panne
noen babysquash, stekt
alt danderes utover et digert fat.
Dressing:
2 eggeplommer
1/2 dl mild olivenolje
1 lite fedd revet hvitløk
1 ss dijonsennep
noen dråper worchestershiresaus
masse masse revet parmesan
kvernet pepper
pisk eggeplommene, spe med olje og ha i resten av ingrediensene, server!
Visst er de. De bare smaker ekkelt. Torsk smaker gummi og skosåle, laks smaker harsk tran og stivnet margarin, sei lukter så ille at jeg ikke kan smake på det og ansjos og sild er bare å glemme. Jeg som elsker fisk til vanlig?
Tusen takk for oppskrift, Mim! Denne laget jeg til 6 sultne voksne i går, med kjempesuksess.
For å gjøre den enda mer mettende hadde jeg i masse daggammelt brød skjært i terninger, dynket i olje, litt smør, salt, pepper og litt revet parmesan på toppen. Ristet disse i ovnen på 200 grader i 10 minutters tid.
Jeg tror ikke du trenger å involvere Elton, jeg vispet i alle fall bare dressingen sammen med spiralvisp på et halvt minutt, men det er klart du kan sikkert gjøre det mer high-tech. :D
Nam, denne spiste jeg på 17.mai og jeg kan love dere at den er nydelig!
For øvrig spise jeg ikke kylling og kalkunkjøtt mens jeg var gravid med Hedda. Merkelige greier, jeg som elsker kylling. Heldigvis gikk det over.
Elton kan i hvert fall sitte på benken og følge med.
Men nå begynner oppskriftssamlingen min å se i beste fall absurd ut. Jeg kan ihvertfall ikke maile dem ukritisk bort til bekjente uten å få rare spørsmål. Skilpadde- og Esme-scones? Magiske Mims Cæsar? Tinetoffondant? Glitterkake (helt uten glitter)? :hehehe:
Denne salaten er supergod! Jeg har laget den et par ganger allerede, og den faller alltid i smak!
Akkurat nå har jeg ikke tilgang til grill, men jeg tenker at dette må jo være en super salat å lage på grillen i sommer. Ringle litt olje over asparges, squash i tynne strimler og brødbiter på grillristen, grille kylling og mikse sammen dressingen ved siden av.
Jeg brukte babysquash fordi jeg fant noen bittesmå babysquash. men du kan fint bruke vanlige squash, eller dvs det holder vel lenge med en vanlig fast og fin squash.
Jeg har laget denne salaten flere ganger, og den har vært veldig god. Men sist jeg lagde den fikk jeg ikke til dressingen, den smakte rått egg. Hva i allverden var galt?
:nam: Denne hadde vi i dag. Men jeg brukte babymais i stedet for squash. Også vendte jeg aspargesen i pannen med baconfett. Kommer garantert på menyen flere ganger.
Denne så fantastisk ut. Men altså: Hvordan i all verden ser aspargestopper ut? Og babysquash? Og hvor har de dette? Jeg trodde jeg var relativt orientert på slikt, men nei....
Dette blir dagens middag i en eller annen variant. Har parmesan, har tinet kylling, så det blir med, så får vi kjøpe inn salat og litt smått som passer til.
En hel pakke er notert, men hvor mye er det ? Det er jo utallige pakningsvarianter fra ferdige i skiver til hele stykker du deler opp selv ( små, store ). Jeg er visst den eneste som må ha det inn med teskje :rødme:
Jeg har servert den ved siden av, mest fordi det er mest barnevennlig å ha alt hver for seg, så man kan velge hva man vil ha og ikke ha. (I alle fall mest vennlig overfor mitt barn, som er grunnleggende skeptisk til alt som ligner saus.)
Det beskrives veldig levende på første side hvorfor det ikke er ansjos i dressingen. :) Jeg husker nemlig godt da oppskriften ble lagt ut, og siden jeg sjelden har ansjos i hus merket jeg meg denne spesielt.
Nå, så det er sånn. :) Jeg leste bare oppskriften, må jeg innrømme. :sparke:
Cæsarsalat er sånn cirka det beste jeg vet i hele verden.
edit Etter å ha lest grunnen, må jeg si at jeg sympatiserer i retrospekt. Jeg takler fortsatt ikke laks noe særlig, enda jenta er snart 17 måneder gammel, og pesto brekker jeg meg av. :(
Uff da! Så synd, det er jo praktisk å kunne spise laks innimellom. Svangerskapskvalme er jammen meg snodige greier. Selv kunne jeg lukte julegodteriet i skålene på bordet, og jeg taklet ikke søtt, så det måtte ut. :knegg: Det har gått over, kan man si.
Er den vansklig å "dandere", og stort fat?? legger liksom bare lagvis eller? kan man bruke skål eller ser finest ut på fat kanskje..
Man serverer ikke noe annet til sant?
Det lekreste er å dandere den i en stor, vid skål. De aller fleste salater er best når de er noenlunde nylaget, det vil jeg tro også denne er. Det er noe med at smakene blander seg på en måte som ikke er god hvis de står over natta eller noen timer.
Jeg liker å ha brød til salat, nesten uansett hvilken salat det er, i alle fall om den skal mette som middag. Grove rugbrød er knallgodt til salat.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.