Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mims magiske cæsarsalat

#1

Harriet Vane sa for siden:

En litt middagsaktig cæsarsalat som metter bra

1 lite romano-hode, vasket og revet
2 -3 kyllingfileter i biter, stekt
1 pakke bacon
1 neve cherrytomater delt i to
1 halv pakke aspargestopper, ristet i panne
noen babysquash, stekt

alt danderes utover et digert fat.

Dressing:
2 eggeplommer
1/2 dl mild olivenolje
1 lite fedd revet hvitløk
1 ss dijonsennep
noen dråper worchestershiresaus
masse masse revet parmesan
kvernet pepper

pisk eggeplommene, spe med olje og ha i resten av ingrediensene, server!


#2

Benzo sa for siden:

Nam, dette blir helgens middag. Den dressingen gleder jeg meg til.


#3

Mandarin sa for siden:

Bukker og neier! Takk skal du ha.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Den hørtes knallgod ut, det der er akkurat min type salat! Må prøves til uken.


#5

Martis sa for siden:

Yammi, den så god ut! Den skal testes ut snart.


#6

Mei sa for siden:

Også uten ansjos :heia:


#7

Harriet Vane sa for siden:

Mim spiser ikke ting fra havet for tiden. Bortsett fra reker og tran.


#8

Bluen sa for siden:

Hvorfor ikke, Mim? Er ikke de fleste fiskeslag trygge?


#9

Harriet Vane sa for siden:

Visst er de. De bare smaker ekkelt. Torsk smaker gummi og skosåle, laks smaker harsk tran og stivnet margarin, sei lukter så ille at jeg ikke kan smake på det og ansjos og sild er bare å glemme. Jeg som elsker fisk til vanlig?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Hehe husker de tidene der ja. :knegg:


#11

Mei sa for siden:

Jeg takler heller ikke fisk (og svinekjøtt) når jeg er gravid. Det smaker virkelig yak!


#12

Harriet Vane sa for siden:

Svinekjøtt er heller ikke godt.


#13

Lillemeg sa for siden:

mmm, denne så knall ut! Skal testes ut på neste veninnekveld :jupp:


#14

Katinka sa for siden:

Den er så god at jeg nesten ikke får sagt det! :nam:


#15

Tammen sa for siden:

:tilber:

Har ikke smakt den enda altså, men får vann i munnen av oppskriften alene.


#16

Miss Norway sa for siden:

Til to personer eller fire? Litt sløv på beregningene....


#17

Skilpadda sa for siden:

Dette var 17. mai-lunsj/middag hos oss, og jeg kan bare anbefale den på det varmeste. :nam:


#18

m^2 sa for siden:

Denne er kjempegod :nemlig:


#19

LilleLeo sa for siden:

Denne skal prøves, jeg elsker Cæsarsalat!


#20

daffy sa for siden:

Tusen takk for oppskrift, Mim! Denne laget jeg til 6 sultne voksne i går, med kjempesuksess.

For å gjøre den enda mer mettende hadde jeg i masse daggammelt brød skjært i terninger, dynket i olje, litt smør, salt, pepper og litt revet parmesan på toppen. Ristet disse i ovnen på 200 grader i 10 minutters tid.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Missa: denne oppskriften var nok til to sultne voksne og et barn og ga rester til lunsj for en person dagen etter.


#22

Miss Norway sa for siden:

:noterer: og takker! Den ser supergod ut!
Kanskje dressingen er noe for Elton til og med?!


#23

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror ikke du trenger å involvere Elton, jeg vispet i alle fall bare dressingen sammen med spiralvisp på et halvt minutt, men det er klart du kan sikkert gjøre det mer high-tech. :D


#24

Karamell sa for siden:

Takk, dett blir menyen på neste venninnekveld, tror jeg!


#25

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lagde den for hånd, men Elton kan sikkert være med.


#26

Heiko sa for siden:

Nam, denne spiste jeg på 17.mai og jeg kan love dere at den er nydelig!
For øvrig spise jeg ikke kylling og kalkunkjøtt mens jeg var gravid med Hedda. Merkelige greier, jeg som elsker kylling. Heldigvis gikk det over.


#27

Miss Norway sa for siden:

Elton kan i hvert fall sitte på benken og følge med.

Men nå begynner oppskriftssamlingen min å se i beste fall absurd ut. Jeg kan ihvertfall ikke maile dem ukritisk bort til bekjente uten å få rare spørsmål. Skilpadde- og Esme-scones? Magiske Mims Cæsar? Tinetoffondant? Glitterkake (helt uten glitter)? :hehehe:


#28

mosol sa for siden:

Denne var fantastisk :jupp: - dagens middag.


#29

Nessie sa for siden:

:D

Suverent! Den skal prøves :jupp:


#30

Nessie sa for siden:

Akkurat sånn var jeg og ;)
Orket ikke kylling i svangerskapet, men går fint nå! :riktig:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Mens jeg hadde så dilla på kylling i svangerskapet at jeg kunne levd på det. Denne salaten skal lages i helgen!


#32

daffy sa for siden:

Denne salaten er supergod! Jeg har laget den et par ganger allerede, og den faller alltid i smak!

Akkurat nå har jeg ikke tilgang til grill, men jeg tenker at dette må jo være en super salat å lage på grillen i sommer. Ringle litt olje over asparges, squash i tynne strimler og brødbiter på grillristen, grille kylling og mikse sammen dressingen ved siden av.


#33

daffy sa for siden:

Jeg bruker forøvrig mye mer olje enn i oppskriften.


#34

Maverick sa for siden:

Hei, denne kan jo kanskje til og med jeg få til? :gruble:


#35

Toffskij sa for siden:

Den var god! :nam:


#36

Harriet Vane sa for siden:

Ja, ikke sant? Den er en gjenganger hos oss.

#37

Toffskij sa for siden:

Stekte grønnsaker er så deilig. :nam: Gjestene goflet den i seg på null komma svisj.


#38

LilleT sa for siden:

Denne har jeg laget mange ganger nå. Kjempegod! :nam:


#39

Veronal sa for siden:

Denne har blitt servert ved to anledninger her i huset nylig - kjempeenkel og veldig god!


#40

Nessie sa for siden:

Men hva er egentlig babysquash? :undrer: :blond:

Jeg skal lage denne til 8 jenter onsdag, da må jeg (iallefall) doble?
Og, legges på et fat? :har ikke så stor fat: :sparke:


#41

Nessie sa for siden:

Og en ting til. Tar dere hele asparges?


#42

Nessie sa for siden:

:skuffet:

Ingen svar= :snurt:


#43

mosol sa for siden:

:dakars:
Jeg brukte aspargestopper. De du finner pakket på små brett i grønnsaksdisken. Hele store asparges blir kanskje litt dominerende?


#44

Kate sa for siden:

Hørtes veldig god ut! :D


#45

Harriet Vane sa for siden:

Jeg brukte babysquash fordi jeg fant noen bittesmå babysquash. men du kan fint bruke vanlige squash, eller dvs det holder vel lenge med en vanlig fast og fin squash.

Aspargestopper er flotte greier.


#46

m^2 sa for siden:

jeg dytter litt på denne jeg, siden den rett og slett er knallgod :jupp:


#47

LilleT sa for siden:

Å, ja! Den skal jeg lage til 17. mai! :hyper:


#48

m^2 sa for siden:

jeg har hatt oppi kokte nypoteter også, noen ganger jeg har laget den. Kjempegodt!


#49

LilleT sa for siden:

Smart!

Jeg lagde denne ved så mange anledninger i fjor at jeg trodde jeg hadde gått lei. Nå føler jeg meg veldig klar for den igjen! :D


#50

Dixie Diner sa for siden:

Denne skal vi ha til middag i morgen. Gleder meg!


#51

Ru sa for siden:

Håh! Denne skal jeg prøve i dag. Jeg har noe kylling jeg må ta knekken på. ( :knegg: )


#52

m^2 sa for siden:

Jeg hadde denne på lørdag. Sinnsykt godt!!


#53

Frost sa for siden:

:dåne: Har akkurat spist denne salaten. En av de beste salatene jeg har laget selv. Minner mye om de nydelige salatene jeg spiser i Hellas.

Skal lages igjen snart, veldig snart. :)
Har bestemt meg for å lage den på neste syforening.


#54

LilleLeo sa for siden:

Denne var perfekt! Perfekt! Venninneklubben går hjem med oppskrift. :D


#55

Divine sa for siden:

Ristede aspargestopper? Altså stekt i panne uten noe smør/olje eller mener du noe annet her?


#56

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ristet aspargestoppene i panne med olje når jeg har laget denne.


#57

Dixie Diner sa for siden:

Jeg steker dem lett i smør. :sikle:


#58

LilleLeo sa for siden:

Jeg ristet dem i tørr panne. Squashen jeg hadde kjøpt hadde visst forduftet ett eller annet sted på veien fra butikken og hjem, så det ble uten.


#59

Knerten sa for siden:

Denne ser nydelig ut! Dette blir dagens middag. :nikker:


#60

Harriet Vane sa for siden:

Jeg rister dem i tørr panne, slik man rister pinjekjerner.


#61

mkj sa for siden:

Jeg synes de ble litt grå og stusselige når jeg tørr-ristet dem, men prøver med en smørklatt neste gang.

God dressing!


#62

Amelie sa for siden:

Men du bruker revet parmesan og kvernet pepper oppå salaten til slutt, ikke sant - og ikke inni dressingen?


#63

LilleLeo sa for siden:

Jeg hadde det oppi dressingen.


#64

daffy sa for siden:

Jeg hadde begge steder.


#65

Harriet Vane sa for siden:

Oppi dressingen OG oppå hvis man vil.


#66

Hønni sa for siden:

Oppi, oppå og under og på siden. :nam:


#67

Dixie Diner sa for siden:

Nyrevet parmesan oppå salaten før servering, eller ved bordet så man kan strø oppå selv, er himmelsk til denne salaten.


#68

Frost sa for siden:

Jeg har laget denne salaten flere ganger, og den har vært veldig god. Men sist jeg lagde den fikk jeg ikke til dressingen, den smakte rått egg. Hva i allverden var galt?


#69

United sa for siden:

:nam: Denne hadde vi i dag. Men jeg brukte babymais i stedet for squash. Også vendte jeg aspargesen i pannen med baconfett. Kommer garantert på menyen flere ganger.


#70

Knerten sa for siden:

Vi hadde denne til middag i går. Himmelsk, rett og slett!


#71

apan sa for siden:

Denne så fantastisk ut. Men altså: Hvordan i all verden ser aspargestopper ut? Og babysquash? Og hvor har de dette? Jeg trodde jeg var relativt orientert på slikt, men nei....


#72

LilleLeo sa for siden:

Jeg fant ikke topper, så jeg kjøpte en bunt med asparges og brukte ca halve kanskje.


#73

IOA sa for siden:

Jeg bruker vanlige asparges og vanlig squash. Har fått masse skryt for denne salaten, den er utrolig god!


#74

ItsOnlyMe sa for siden:

Heller man dressingen over salaten før servering?

  • noen som har bilde av den, ferdig dandert..?*

#75

linne@ sa for siden:

Denne skal testes ut, bare jeg får handlet inn noen av ingrediensene.
Hvor mye bacon skal det være ? Ca. gram ?


#76

Señora sa for siden:

Tusen takk, denne skal jeg lage til familieselskap på søndag.


#77

LilleLeo sa for siden:

Vi er glade i bacon, så jeg bruker en hel pakke.



#79

mkj sa for siden:

Dette blir dagens middag i en eller annen variant. Har parmesan, har tinet kylling, så det blir med, så får vi kjøpe inn salat og litt smått som passer til.

Nam - det skal bli godt.


#80

Fruktflua sa for siden:

Jeg leser alltid "Mims tragiske cæsarsalat". :knegg:


#81

linne@ sa for siden:

En hel pakke er notert, men hvor mye er det ? Det er jo utallige pakningsvarianter fra ferdige i skiver til hele stykker du deler opp selv ( små, store ). Jeg er visst den eneste som må ha det inn med teskje :rødme:


#82

ItsOnlyMe sa for siden:

Denne skal jeg lage snart! :)


#83

Señora sa for siden:

Jeg fikk ikke til dressingen, den smakte pyton beisk. Hvilken olje bruker dere?


#84

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har funnet ut at solsikkeolje er best. Olivenolje har en tendens til å gi besk smak.


#85

ItsOnlyMe sa for siden:

......og spør igjen: Heller dere dressingen over salaten eller serverer dere den i egen skål?


#86

Skilpadda sa for siden:

Jeg har servert den ved siden av, mest fordi det er mest barnevennlig å ha alt hver for seg, så man kan velge hva man vil ha og ikke ha. (I alle fall mest vennlig overfor mitt barn, som er grunnleggende skeptisk til alt som ligner saus.)


#87

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må også som regel ha dressinger ved siden av pga. barna. Men det er jo fullstendig valgfritt.


#88

Dixie Diner sa for siden:

Salat er jo en "ca-ting", du tar jo bare så mye du vil? Jeg elsker bacon og bruker mye, bruk så mye du har lyst på vel. :)


#89

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker en sånn vanlig pakke med skivet bacon - er ikke det omtrent 150 gram, tro? Det går sikkert bra med mer også. :jupp:


#90

Smash sa for siden:

Hva betyr å riste i ovnen? :o Bare å putte de i ovnen på 200 grader?


#91

Nera sa for siden:

Men hvor er ansjosen i dressingen? Ellers likner den veldig på aïoli pluss parmesan. :)

Å riste i ovnen er å ha terningene i ovnen, men snu dem med jevne mellomrom. Du kan også steke dem brune pent i stekepanne med litt smør. :hjerter:


#92

Turban Smukk sa for siden:

Det beskrives veldig levende på første side hvorfor det ikke er ansjos i dressingen. :) Jeg husker nemlig godt da oppskriften ble lagt ut, og siden jeg sjelden har ansjos i hus merket jeg meg denne spesielt.


#93

Nera sa for siden:

Nå, så det er sånn. :) Jeg leste bare oppskriften, må jeg innrømme. :sparke:

Cæsarsalat er sånn cirka det beste jeg vet i hele verden.

edit Etter å ha lest grunnen, må jeg si at jeg sympatiserer i retrospekt. Jeg takler fortsatt ikke laks noe særlig, enda jenta er snart 17 måneder gammel, og pesto brekker jeg meg av. :(


#94

Turban Smukk sa for siden:

Uff da! Så synd, det er jo praktisk å kunne spise laks innimellom. Svangerskapskvalme er jammen meg snodige greier. Selv kunne jeg lukte julegodteriet i skålene på bordet, og jeg taklet ikke søtt, så det måtte ut. :knegg: Det har gått over, kan man si.


#95

daffy sa for siden:

Jepp!


#96

Smash sa for siden:

Jeg tok sjansen på det, og de ble veldig gode. Sånne skal vi lage flere av. :nam:


#97

ItsOnlyMe sa for siden:

Er den vansklig å "dandere", og stort fat?? legger liksom bare lagvis eller? kan man bruke skål eller ser finest ut på fat kanskje..
Man serverer ikke noe annet til sant?


#98

ItsOnlyMe sa for siden:

og hvor lenge kan man lage den på forhånd?


#99

ItsOnlyMe sa for siden:

Ingen altså? :snurt: skal jeg ikke servere noe til, det trengst ikke?


#100

Nextlife sa for siden:

Det lekreste er å dandere den i en stor, vid skål. De aller fleste salater er best når de er noenlunde nylaget, det vil jeg tro også denne er. Det er noe med at smakene blander seg på en måte som ikke er god hvis de står over natta eller noen timer.
Jeg liker å ha brød til salat, nesten uansett hvilken salat det er, i alle fall om den skal mette som middag. Grove rugbrød er knallgodt til salat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.