Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matkurs hos Mim

Matkurs påmelding

  • lørdag 20 januar (basic)
    6 stemmer
  • fredag kveld 2 februar/lørdag formiddag 3 februar (for langveisfarende)
    9 stemmer
  • lørdag 24 februar (basic)
    11 stemmer
  • lørdag 17 mars (avansert)
    12 stemmer
  • vil stå på venteliste til neste kurs
    13 stemmer
#1

Harriet Vane sa for siden:

Seriøst, dette må jeg prøve om jeg får til. Etter jul har jeg nytt kjøkken med mer plass, og jeg er spent på om jeg er pedagogisk nok til å lære bort noen gode retter og et par tricks.

I Myrsnipas "Hvos skal jeg begynne?"-tråd er det flere som har meldt sin interesse, så jeg tenkte at dette kunne være en egen påmeldingstråd. Vi kan finne tema sammen for de enkelte kursene. Skilpadda skal være håndlanger og sørge for at alle har kokkevin. Vi avslutter selvsagt med å spise opp godsakene.

Hvem har lyst og når kan dere?

Jeg har foreløpig ingen spikrede helger etter jul, og foretrekker lørdagskurs. Ett unntak er evt fredagskurs 2. februar.


#2

Divine sa for siden:

Jeg er vel allerede påmeldt, er jeg ikke?

:blafre:


#3

Heiko sa for siden:

jeg ønsker fremdeles å være med! :)


#4

Blå sa for siden:

Fredagskurs 2. februar, men da krever jeg at Skilpadda er med og underholder på det også.


#5

nolo sa for siden:

Er det plass til en til på fredagskurset 2. februar?:hyper:


#6

Harriet Vane sa for siden:

En helg i januar:
Heiko
Divine

2. februar:
Blå
Myrsnipa
Nolo

En helg i slutten av februar:

Jeg tror det er greit å samle de langveisfarende 2.februar og fordele de andre på de andre helgene?


#7

Divine sa for siden:

Det er nok en rettferdig løsning, det, ja.


#8

Skilpadda sa for siden:

Det tror jeg også må være lurt. (Uten at jeg skal hindre noen i å langveisfare flere helger hvis de har lyst til det. :))


#9

Harriet Vane sa for siden:

Ja, herreminhatt, hvis noen vil farte land og strand for å komme til Mims kjøkken for å lære å bake boller, så er det greit for meg. :raus:


#10

Lykken sa for siden:

Melder meg på, jeg skal bli mesterkokk! En eller annen gang...:riktig:


#11

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes gøy ut, kunne i såfall tenkt meg et litt avansert kurs og ikke helt nybegynner. :)


#12

Harriet Vane sa for siden:

jeg vet ikke heeeelt hva jeg skal kunne lære deg, men vi kunne kanskje ha et "lage skikkelig avanserte greier sammen"-kurs? Og lære hverandre? Pørve ut noe ordentlig fancy vi ikke har våget oss på?


#13

Myrsnipa sa for siden:

Jeg trenger heller ikke bollekurs altså. Jeg er egentlig ikke en sånn som ødelegger et helt måltid med svidde koteletter og ihjelkokt brokkoli, men jeg må utvide horisonten litt.


#14

Filifjonka sa for siden:

Hva med veiing av rundstykker, Mim? ;) Eller kanskje jeg egentlig bare er ute etter vin og godt selskap! :)


#15

malena sa for siden:

Hm høres morro ut...


#16

LilleRosin sa for siden:

Jeg vil gjerne komme! 2. februar er vi sannsynligvis i Oslo, så da kan mannen min få hjelp med barnepass og jeg kan drikke rødvin og se på Mim :).


#17

Nenne sa for siden:

Et sånt blir jeg gjerne med på også. :)


#18

Inagh sa for siden:

Er det plass for en ikke-så-langveisfrafarende den 2. februar? :sparke:


#19

Røverdatter sa for siden:

Jeg vil gjerne komme! Spiller foreløpig ingen rolle hvilken helg det blir. Gjerne 2. februar, men kan sikkert annen helg på nyåret også.


#20

LilleT sa for siden:

Hvis noen virkelig tør å slippe meg inn på et nytt kjøkken, så har jeg også veldig lyst. :)

For meg passer det egentlig best i slutten av februar, event. helt i begynnelsen av januar. Også er jeg veldig nybegynner (sånn hvis noen skulle være i tvil ... :sparke: ).


#21

LilleRosin sa for siden:

Vi kan jo komme sammen. Lese kokebøker på toget og ladde opp. Og jeg TRENGER ikke å komme 2. februar. Men ikke helga etter liksom, da vi må fordele Oslo turene litt :).

Ellers blir det så slitsomt.... angst for å være sliten...


#22

SpetakkelRandi sa for siden:

bor du i oslo? neimen det var synd. ellers hadde jeg garantert dukket opp. :jupp: Jeg trenger nemlig litt råd og tips til hjemmelaget mat.


#23

Røverdatter sa for siden:

Høres ut som en veldig god plan! :D


#24

Pamina sa for siden:

Det kurset kunne jeg virkelig tenke meg :nikker:

Kanskje du kunne vise oss disse fabelaktige butikkene du frekventerer?


#25

Harriet Vane sa for siden:

Kjøkkenet mitt er 9 m2. Det begrenser det litt. Derfor tro jeg at det er best å fordele dere litt utover ettervinteren. Ellers må jeg leie skolekjøkkenet, og det er vel nesten ingen skoler som har sånt i drift lenger, dessverre.


#26

Skilpadda sa for siden:

Evt. kan du begynne med ambulerende kursvirksomhet. Litt som den der "vis meg ditt kjøleskap" på TV, der man skal lage et måltid ut fra det personen har i kjøleskapet sitt. (Jeg kan være pakkesel (pakk-esel, ikke pakke-sel) og bære med nødvendige ingredienser som du ikke er sikker på at offeret, jeg mener eleven, har kjøpt inn.)


#27

Pamina sa for siden:

Jeg jobber på skole, sentralt i Oslo - jeg kan sikkert få låne kjøkkenet der. Bare å passe på å ha de riktige nøklene. Det begrenser selvfølgelig hvor lenge man kan bli utover kvelden.


#28

LaLuna sa for siden:

På Bjerke videregående har de visst et skolekjøkken til utleie, har jeg hørt. Sikkert flere steder også.
Men det er meget mulig sjarmen blir borte underveis, så det spørs om du bare skal holde på den opprinnelige ideen om å holde kurs hjemme på det nye kjøkkenet.

Jeg er for øvrig også interessert i kurs. Kan når som helst. :fleksibel:


#29

Divine sa for siden:

Men det blir jo ikke like koselig, da, som å være hjemme hos noen.

Mim: Hva med å sette opp hvilke dager du er interessert og oppgi maks. antall deltakere, og så får det være først til mølla? (så lenge jeg får være med på det første kurset, så klart ...;) )


#30

Beckett sa for siden:

Jeg har veldig lyst å lage mat i kjøkkenet ditt, Mim!
Dersom lille i magen oppfører seg skikkelig, kan jeg når som helst frem til 22 januar. Deretter må det i så fall bli med en liten puppeglad guttepjokk på slep. :)


#31

Heiko sa for siden:

Vi har 16 km2 relativt ok utstyrt kjøkken, så det kan godt være et kurs her! Da blir det ikke så lang vei for Skilpadda å bære vinopptrekkeren heller :D


#32

Toffskij sa for siden:

Jeg også, jeg også! :hyper: Ellers kan jeg gjerne være håndlanger. Det er jeg flink til.


#33

Alfa sa for siden:

Eg også vil :hyper:
... men kan ikkje seie noko om tidspunkt då :sukk:


#34

kiddo sa for siden:

Dette hørtes ut som en fabelaktig ide, Mim! Blir gjerne med på det avanserte kurset til Maximilia og Nenne, når som helst egentlig :) (bortsett fra januar, som tegner til å bli meeeget hektisk...)


#35

Mei sa for siden:

Hørtes veldig nyttig og spennende ut. Kunne virkelig trenge litt matinspirasjon - er dere skumle? :D


#36

LilleLeo sa for siden:

Kanskje jeg må spare penger til et matkurs utpå nyåret,
for jeg har fryktelig lyst til å være med! :D


#37

Estrella sa for siden:

Hmm, er det plass til meg?


#38

Miss Norway sa for siden:

Åh ja! Vil GJERNE på kurs - helst sånn medium-til-avansert-kurs, åh så gøy!

Men litt skummelt også kjenner jeg IRL-paranoia


#39

Doxa sa for siden:

:nikker:

Samo var på matkurs i regi av Aftenskolen og de hadde leid et kjøkken på en videregående skole. Men som LaLuna sier; noe av sjarmen bli kanskje da borte.

Ellers så er jeg med på et mer avansert kurs eller temakurs som f.eks. sausekurs ol.

:)


#40

Koma sa for siden:

Er det plass til flere? :sparke:


#41

Skilpadda sa for siden:

Jeg aner et enormt sug i markedet. :D Gründer-Mim, jeg synes du burde vurdere forslaget om å låne et større kjøkken et sted - i alle fall på sikt. Prøve ut oppskrifter og pedagogiske knep hjemme hos deg selv med noen få deltagere av gangen, og så bruke det du finner ut til å arrangere litt større kurs etter hvert. Hvis du altså finner ut at det er gøy. :)


#42

Carrie sa for siden:

Dette hadde vært spennende, men jeg kjenner jo ingen av dere.... :paranoid:

Får outsidere som meg reservere en plass også?


#43

daffy sa for siden:

Jeg vil fortsatt gjerne være med! Jeg har ikke så mye spikret etter jul enda, så både januar og februar er fine måneder for meg.


#44

Mica sa for siden:

Jeg og :ja: Tar gjerne en samme helg som Missa.

#45

daffy sa for siden:

Jeg har også mest lyst på avansert kurs


#46

-ea- sa for siden:

Kunne kanskje Mim og Skilpadda fly til Tromsø og ta et kjøkkenkurs her?


#47

LilleT sa for siden:

Litt av en respons, Mim! ;)


#48

Ole Brumm sa for siden:

Kunne også tenkt meg ett kurs, men ikke helt nybegynner da.
Vet ikke når jeg kan, siden ingen planer er lagt for nyåret...
Kommer jo langveis fra så det må planlegges ;)


#49

Divine sa for siden:

VÅLSÅMT! :D


#50

jane sa for siden:

Jeg syntes det stod "Maktkurs hos Mim", sånn med det samme, og det vekket min interesse. Men så handler det visst om mat. Da kan jeg like godt stikke.


#51

Pepper Lemon sa for siden:

Hva med et spesialkurs for oss som må ty til Toro når det skal lages hvit saus? :blond:


#52

Nooria sa for siden:

:juhu:

Jeg vil også fryktelig gjerne!


#53

safran sa for siden:

Kan jeg få komme og være prøvesmaker, kanskje? :blafre:


#54

TGM sa for siden:

Jeg vil også være med på middels til avansert kurs.


#55

Senna sa for siden:

Dette hørtes jo kjempekjekt ut, men nå er jeg dessverre veldig sjelden i Oslo i helgene.
Men jeg har faktisk meldt meg på "Jamie Oliver" kokkekurs når vi skal ha kick off med jobben i januar. (det er vel ikke du Mim som skal være Jamie??:blunke:)


#56

Hønni sa for siden:

Mim, hvorfor fortviler du over jobbsituasjonen? Du ser jo potensialet her. Skilpaddas forslag om ambulerende kursvirksomhet er jo glitrende, og kanskje du kunne starte kveldsskole?

Jeg vil også gjerne være med på kurs!


#57

dutte sa for siden:

Det høres veldig kult ut med matkurs hos Mim. Regner med at hun har masse å dele ut av kunnskap, og det er kjempe bra. All respekt for noen som Mim :tilber: . Moro å høre hvor dan dere har hatt det på kurs. Jeg vil gjerne havne på vinkurs:D


#58

Nynne sa for siden:

Vil gjerne være med jeg også! Tror jeg er på omtrent samme "nivå" som Miemor! Også bor vi (Lille T og jeg) ikke så langt fra hverandre så det hadde vært koselig med følge!:D


#59

MissS sa for siden:

Jeg vil gjerne bli med! :hyper:


#60

Muskat sa for siden:

For et flott initiativ Mim! Hadde jeg bodd bittelitt nærmere skulle jeg jammen meldt meg på kurs jeg også. :)


#61

Irma sa for siden:

Dette hørtes gøy ut! Jeg vil gjerne være med. Er kurset 2. feb fullt? I så fall blir jeg gjerne med en annen gang også.


#62

Harriet Vane sa for siden:

Jøss i allverden, det må jeg si! Her er det kundegrunnlag til sankthans! Jeg tror jeg skal gjøre følgende: arrangere tre kurs fra januar til slutten av februar og deretter evaluere heftig, og se om det er småkurs eller kolekjøkkenkurs som er tingen.

Gründer-Mim er i hvertfall blitt ganske positivt overrasket her. Jeg ante jo at det var et behov blant mange for å bli en bedre hverdags- og i-en-fei-men-sunt-kokk, men nå får jeg litt prestasjonsangst og gleder meg masse!


#63

LilleT sa for siden:

Og DER gikk det endelig et lys opp for meg ... :flau:


#64

Lykken sa for siden:

Jeg tror virkelig du har et grunnlag for forretningsdrift her altså!


#65

amylin sa for siden:

Jeg vil også være med på kurs. Kanskje et sånt kurs sammen med Maximilla, et kurs hvor vi lager en tre-retter sammen? Gjerne utveksler litt idéer og sånt.


#66

Canisa sa for siden:

Har planer om en aldri så liten "husmorferie" på nyåret, så jeg skal sjekke kalenderen. (Om ikke alle kurs er fulle da ...:sparke:)


#67

Propella sa for siden:

Jeg vil også lære å lage av mat av deg, Mim. Jeg er på nivå med Myrsnipa :nikker: Så det må være ganske basic :ja:


#68

Maya80 sa for siden:

Hvist det er plass til flere bare si i fra. passer best i januar.


#69

Teofelia sa for siden:

Jeg vil gjerne melde meg på et av nybegynnerkursene: "MIM101 Hvordan steke egg og bacon". Når tenker du å sette opp et slikt?

Ellers vil jeg gjerne være prøvesmaker og borddekker på det videregående kurset i februar. Jeg er en meget erfaren gourmetmatsmaker og borddekker, så der kan jeg glatt gå rett på trinn 4 eller 5. :glis:


#70

Harriet Vane sa for siden:

Borddekking er en kunst. TEO101 blomsteroppsats og TEO101 serviettbretting?

Smaking er helt essensielt, og er noe folk burde gjøre mye mer av. jeg er helt sikker på at maten i de tusen hjem ville bli bedre, bare folk tok i bruk noen ekstra skjeer, og smakte mer på maten.


#71

Myrsnipa sa for siden:

Men da blir man jo så lei av den før man setter seg ned for faktisk å spise? :sutre:


#72

Røverdatter sa for siden:

Jeg kunne veldig godt tenke meg å observere det videregående kurset, og gjerne komme med en evaluering i etterkant. Tror ikke jeg har stort å bidra med, men jeg er ikke helt nybegynner heller, så. Jeg lover å være helt stille så jeg ikke forstyrrer matekspertene.


#73

Nynne sa for siden:

:fnise:


#74

Harriet Vane sa for siden:

Ikke hvis den er god :glis:

Og man skal smake, ikke spise :nemlig:


#75

m^2 sa for siden:

Det er jeg også med på! :D


#76

Harriet Vane sa for siden:

Jeg begynner å se for meg hjemmelaget kastanjepuré, lammekrone, posjerte vaktelegg og sånn skummel iskake som skal bakes i ovnen enda det er is inni :fnise:


#77

LilleRosin sa for siden:

Ikke glem sjokoladepotetene!

Jeg gleder meg!


#78

Pelen sa for siden:

Jeg også :D Vi har også ganske stort kjøkken så vi kan være hos oss også om det trengs.

#79

Ingrid-lille sa for siden:

jeg og canisa på husmorferie samtidig. jeg er klar jeg, bare jeg får beskjed i god tid om når det kan bli. Høres helt fantastisk ut, og hvilket tiltak da Mim!


#80

Ingrid-lille sa for siden:

kan forresten uansett, 2.februar høres ut som en plan for meg også, men det er vel fullt for leeeenge siden... :sparke:


#81

amylin sa for siden:

Høres deilig ut. Hva med noen deilige fiskeretter også? Hadde forresten et vennepar på middag i helgen og lagde camembert-kroketter for første gang. Det var godt, men er neppe noe å lære for det tar ca.2 minutter. :fnis: Men et tips til en lettvint forrett.


#82

Eia sa for siden:

Nam! Ikke glem en egen oppskriftstråd, da :sikle:

Jeg blir også gjerne med på matkurs, men det blir vel ikke plass før tidligst til høsten ...


#83

m^2 sa for siden:

Hva med noen skumle små fugler av noe slag som må plukkes og renses, med elegant fyll, saus med fremmede grønnsaker og salt med et fransk navn :o


#84

Nenne sa for siden:

Det har jeg laget før. Det er så lett så. :)


#85

Harriet Vane sa for siden:

jeg er glad jeg har lært deg å bake lefse. jeg har fremdeles et lite moralsk overtak :lettet:


#86

vimjer sa for siden:

Er det fullt 2 februar?


#87

Harriet Vane sa for siden:

Kan alle interesserte/hittil påmeldte bare krysse av i undersøkelsen, så jeg får orden på dette? Jeg er så rotete i hodet for tiden pga oppussing og div.


#88

LilleT sa for siden:

Jeg satte meg opp 24. februar. :)


#89

Estrella sa for siden:

Satte meg på lørdag 24 februar. :)


#90

Angelique sa for siden:

Hvis du kommer nedover , da vil jeg også være med hvis jeg kan det??


#91

Harriet Vane sa for siden:

De som allerede ikke har meldt sin interesse tidligere i tråden må sette seg på venteliste :streng: og 2. februar er forbeholdt de langveisfarende. Og det kurset er vel allerede fullt. jeg prøver bare å få oversikt :rørete:

Men jeg skal selvsagt se hva jeg kan gjøre, og jeg er helt rørt (og får litt prestasjonsangst) over interessen!


#92

Koma sa for siden:

Satte meg opp 20 januar:)


#93

LilleRosin sa for siden:

Jeg stemte 2. februar. Dette fordi jeg vet jeg er i Oslo. Men jeg er jo ikke så veldig langveisfarende, og tar gjerne en annen helg.


#94

LilleRosin sa for siden:

Og der så jeg at kurset var fullt 2. februar. Melder meg på det i mars jeg da, selv om jeg ikke er så veldig veldig avansert. Men litt mat har jeg laga, og jeg lover å lese meg opp!


#95

Heiko sa for siden:

Jeg klarer ikke helt å finne ut hvor jeg står i forhold valg av kurs. Jeg er en forholdsvis habil kokk (tror jeg), det jeg føler jeg trenger er inspirasjon til å ta i bruk andre ingredienser
(økologiskmat, linser og lignende), og selvsagt den sosial biten med å spise og drikke :D


#96

kiddo sa for siden:

Jeg vil gjerne lære Mims avanserte retter, men 17/3 er min mormors bursdag, så da passer det trolig ikke. Setter meg opp på vent jeg, inntil jeg vet mer :)


#97

Blå sa for siden:

Jeg er mest opptatt av å lage god middag sammen med noen også spise og drikke vin.

Hvis jeg skal være med på å bestemme hva vi skal lage så lager jeg gjerne vegetarmat for der kunne jeg trenge inspirasjon.

Men ellers så er jeg med på mye. Jeg mener selv at jeg er en rimelig god kokk, men stort sett på hverdagsmat.


#98

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tror du er på et slags avansert et, jeg, heiko.

Skilpadda; jeg trenger din hjelp til å systematisere når folk kan. jeg prøver å jobbe, har dårlig nettilgang i heimen og alt blir bare rot :(


#99

Skilpadda sa for siden:

Jeg skal prøve å systematisere litt i helgen, jeg. :)


#100

Harriet Vane sa for siden:

Takk :sukk: Det var deilig. Hva skulle jeg gjort uten deg? (Aner en ny karriere for flere, jeg :dulte: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.