Seriøst, dette må jeg prøve om jeg får til. Etter jul har jeg nytt kjøkken med mer plass, og jeg er spent på om jeg er pedagogisk nok til å lære bort noen gode retter og et par tricks.
I Myrsnipas "Hvos skal jeg begynne?"-tråd er det flere som har meldt sin interesse, så jeg tenkte at dette kunne være en egen påmeldingstråd. Vi kan finne tema sammen for de enkelte kursene. Skilpadda skal være håndlanger og sørge for at alle har kokkevin. Vi avslutter selvsagt med å spise opp godsakene.
Hvem har lyst og når kan dere?
Jeg har foreløpig ingen spikrede helger etter jul, og foretrekker lørdagskurs. Ett unntak er evt fredagskurs 2. februar.
jeg vet ikke heeeelt hva jeg skal kunne lære deg, men vi kunne kanskje ha et "lage skikkelig avanserte greier sammen"-kurs? Og lære hverandre? Pørve ut noe ordentlig fancy vi ikke har våget oss på?
Jeg trenger heller ikke bollekurs altså. Jeg er egentlig ikke en sånn som ødelegger et helt måltid med svidde koteletter og ihjelkokt brokkoli, men jeg må utvide horisonten litt.
Hvis noen virkelig tør å slippe meg inn på et nytt kjøkken, så har jeg også veldig lyst. :)
For meg passer det egentlig best i slutten av februar, event. helt i begynnelsen av januar. Også er jeg veldig nybegynner (sånn hvis noen skulle være i tvil ... :sparke: ).
Vi kan jo komme sammen. Lese kokebøker på toget og ladde opp. Og jeg TRENGER ikke å komme 2. februar. Men ikke helga etter liksom, da vi må fordele Oslo turene litt :).
Ellers blir det så slitsomt.... angst for å være sliten...
Kjøkkenet mitt er 9 m2. Det begrenser det litt. Derfor tro jeg at det er best å fordele dere litt utover ettervinteren. Ellers må jeg leie skolekjøkkenet, og det er vel nesten ingen skoler som har sånt i drift lenger, dessverre.
Evt. kan du begynne med ambulerende kursvirksomhet. Litt som den der "vis meg ditt kjøleskap" på TV, der man skal lage et måltid ut fra det personen har i kjøleskapet sitt. (Jeg kan være pakkesel (pakk-esel, ikke pakke-sel) og bære med nødvendige ingredienser som du ikke er sikker på at offeret, jeg mener eleven, har kjøpt inn.)
Jeg jobber på skole, sentralt i Oslo - jeg kan sikkert få låne kjøkkenet der. Bare å passe på å ha de riktige nøklene. Det begrenser selvfølgelig hvor lenge man kan bli utover kvelden.
På Bjerke videregående har de visst et skolekjøkken til utleie, har jeg hørt. Sikkert flere steder også.
Men det er meget mulig sjarmen blir borte underveis, så det spørs om du bare skal holde på den opprinnelige ideen om å holde kurs hjemme på det nye kjøkkenet.
Jeg er for øvrig også interessert i kurs. Kan når som helst. :fleksibel:
Men det blir jo ikke like koselig, da, som å være hjemme hos noen.
Mim: Hva med å sette opp hvilke dager du er interessert og oppgi maks. antall deltakere, og så får det være først til mølla? (så lenge jeg får være med på det første kurset, så klart ...;) )
Jeg har veldig lyst å lage mat i kjøkkenet ditt, Mim!
Dersom lille i magen oppfører seg skikkelig, kan jeg når som helst frem til 22 januar. Deretter må det i så fall bli med en liten puppeglad guttepjokk på slep. :)
Vi har 16 km2 relativt ok utstyrt kjøkken, så det kan godt være et kurs her! Da blir det ikke så lang vei for Skilpadda å bære vinopptrekkeren heller :D
Dette hørtes ut som en fabelaktig ide, Mim! Blir gjerne med på det avanserte kurset til Maximilia og Nenne, når som helst egentlig :) (bortsett fra januar, som tegner til å bli meeeget hektisk...)
Samo var på matkurs i regi av Aftenskolen og de hadde leid et kjøkken på en videregående skole. Men som LaLuna sier; noe av sjarmen bli kanskje da borte.
Ellers så er jeg med på et mer avansert kurs eller temakurs som f.eks. sausekurs ol.
Jeg aner et enormt sug i markedet. :D Gründer-Mim, jeg synes du burde vurdere forslaget om å låne et større kjøkken et sted - i alle fall på sikt. Prøve ut oppskrifter og pedagogiske knep hjemme hos deg selv med noen få deltagere av gangen, og så bruke det du finner ut til å arrangere litt større kurs etter hvert. Hvis du altså finner ut at det er gøy. :)
Kunne også tenkt meg ett kurs, men ikke helt nybegynner da.
Vet ikke når jeg kan, siden ingen planer er lagt for nyåret...
Kommer jo langveis fra så det må planlegges ;)
Dette hørtes jo kjempekjekt ut, men nå er jeg dessverre veldig sjelden i Oslo i helgene.
Men jeg har faktisk meldt meg på "Jamie Oliver" kokkekurs når vi skal ha kick off med jobben i januar. (det er vel ikke du Mim som skal være Jamie??:blunke:)
Mim, hvorfor fortviler du over jobbsituasjonen? Du ser jo potensialet her. Skilpaddas forslag om ambulerende kursvirksomhet er jo glitrende, og kanskje du kunne starte kveldsskole?
Det høres veldig kult ut med matkurs hos Mim. Regner med at hun har masse å dele ut av kunnskap, og det er kjempe bra. All respekt for noen som Mim :tilber: . Moro å høre hvor dan dere har hatt det på kurs. Jeg vil gjerne havne på vinkurs:D
Vil gjerne være med jeg også! Tror jeg er på omtrent samme "nivå" som Miemor! Også bor vi (Lille T og jeg) ikke så langt fra hverandre så det hadde vært koselig med følge!:D
Jøss i allverden, det må jeg si! Her er det kundegrunnlag til sankthans! Jeg tror jeg skal gjøre følgende: arrangere tre kurs fra januar til slutten av februar og deretter evaluere heftig, og se om det er småkurs eller kolekjøkkenkurs som er tingen.
Gründer-Mim er i hvertfall blitt ganske positivt overrasket her. Jeg ante jo at det var et behov blant mange for å bli en bedre hverdags- og i-en-fei-men-sunt-kokk, men nå får jeg litt prestasjonsangst og gleder meg masse!
Jeg vil også være med på kurs. Kanskje et sånt kurs sammen med Maximilla, et kurs hvor vi lager en tre-retter sammen? Gjerne utveksler litt idéer og sånt.
Jeg vil gjerne melde meg på et av nybegynnerkursene: "MIM101 Hvordan steke egg og bacon". Når tenker du å sette opp et slikt?
Ellers vil jeg gjerne være prøvesmaker og borddekker på det videregående kurset i februar. Jeg er en meget erfaren gourmetmatsmaker og borddekker, så der kan jeg glatt gå rett på trinn 4 eller 5. :glis:
Borddekking er en kunst. TEO101 blomsteroppsats og TEO101 serviettbretting?
Smaking er helt essensielt, og er noe folk burde gjøre mye mer av. jeg er helt sikker på at maten i de tusen hjem ville bli bedre, bare folk tok i bruk noen ekstra skjeer, og smakte mer på maten.
Jeg kunne veldig godt tenke meg å observere det videregående kurset, og gjerne komme med en evaluering i etterkant. Tror ikke jeg har stort å bidra med, men jeg er ikke helt nybegynner heller, så. Jeg lover å være helt stille så jeg ikke forstyrrer matekspertene.
Jeg begynner å se for meg hjemmelaget kastanjepuré, lammekrone, posjerte vaktelegg og sånn skummel iskake som skal bakes i ovnen enda det er is inni :fnise:
jeg og canisa på husmorferie samtidig. jeg er klar jeg, bare jeg får beskjed i god tid om når det kan bli. Høres helt fantastisk ut, og hvilket tiltak da Mim!
Høres deilig ut. Hva med noen deilige fiskeretter også? Hadde forresten et vennepar på middag i helgen og lagde camembert-kroketter for første gang. Det var godt, men er neppe noe å lære for det tar ca.2 minutter. :fnis: Men et tips til en lettvint forrett.
Kan alle interesserte/hittil påmeldte bare krysse av i undersøkelsen, så jeg får orden på dette? Jeg er så rotete i hodet for tiden pga oppussing og div.
De som allerede ikke har meldt sin interesse tidligere i tråden må sette seg på venteliste :streng: og 2. februar er forbeholdt de langveisfarende. Og det kurset er vel allerede fullt. jeg prøver bare å få oversikt :rørete:
Men jeg skal selvsagt se hva jeg kan gjøre, og jeg er helt rørt (og får litt prestasjonsangst) over interessen!
Og der så jeg at kurset var fullt 2. februar. Melder meg på det i mars jeg da, selv om jeg ikke er så veldig veldig avansert. Men litt mat har jeg laga, og jeg lover å lese meg opp!
Jeg klarer ikke helt å finne ut hvor jeg står i forhold valg av kurs. Jeg er en forholdsvis habil kokk (tror jeg), det jeg føler jeg trenger er inspirasjon til å ta i bruk andre ingredienser
(økologiskmat, linser og lignende), og selvsagt den sosial biten med å spise og drikke :D
Jeg vil gjerne lære Mims avanserte retter, men 17/3 er min mormors bursdag, så da passer det trolig ikke. Setter meg opp på vent jeg, inntil jeg vet mer :)