Jeg skal lage Sara Bernard. Men jeg vet ikke helt hva det er. :amatør:
Noen har beskrevet noe med kransekake, smørkrem, sjokoladefyll og greier for meg og tennene løper jo helt i vann - jeg vil ha det. :p
Har oppskrift tilpasset meg for både smørkrem og sjokoladetrøffel og kransekake, men hvordan skal dette henge sammen?
Noen som har et bilde og et snittbilde eller en fremdragende evne til å beskrive? :)
Jeg har lagt ut oppskrift og bilde her inne, det er Guniss sin oppskrift. De er ikke så enkle å få helt fine, så mine ser litt ut som skilpadder eller noe. :knegg:
Men de er sabla gode.
Bunner med trøffelfyll i bakgrunnen og ferdige kaker foran. Jeg setter dem i fryseren med trøffelfyll på til de er helt frosne, for da stivner sjokoladen med en gang man dypper dem. :)
Man lager små runde kakekjeks av "marsipanen"/kransekaken. Jeg lager dem ca på størrelse med en sånn engangsboks med syltetøy eller som et et t-lys. :fnis:
Når de er avkjølt tar man smørkremen på i en topp og avkjøler igjen (masse smørkrem :nam: ). Skal de fryses uansett er det lurt å putte de i fryseren med en gang slik at smørkremen blir helt stiv før man dypper dem i mørk sjokolade og evt fryser dem igjen.
Jeg har bare liten fryser jeg også, men setter kakene så tett jeg kan på en asjett eller to og setter dem i fryseren. :) Og når de er ferdige, gjør jeg det samme, til de er helt frosne igjen og jeg kan putte dem i en boks i fryseren.
Etter responsen å dømme så må jo disse prøves!
Takk, takk! :neie:
Er helt beruset etter at jeg klarte å lage kokosmakroner - nå tror jeg at jeg kan klare hva som helst.
Vi får se om drømmeprinsen legger inn protest før eller etter at jeg står på toppen av komfyren og hyler ut "I'm on top of the world!"
Jeg synes den er best med smørkrem og ikke med sjokoladekrem som i oppskriften fra krem.no
Jeg laga den i fjor og synes ikke kremen blir mektig nok til Sarah Bernhard. Så jeg holder en finger på guniss' oppskrift.
Mamma har en utrolig god en som er helt silkemyk, luftig og veldig "sjokoladete" (ser ut som den kremen til skilpadda, bortsett fra at det er smørkrem ), men har den ikke her foran meg nå. Kan skaffe oppskrift om du ønsker.
Jeg synes at trøffelkrem er omtrent firehundre ganger bedre enn smørkrem. Hvis man jukser skikkelig og bruker ferdig kransekakemasse er det jo faktisk ganske lettvint å lage dem.
Trøffelkrem er fryktelig, fryktelig godt. Jeg lurer jammen på om jeg skal lage noen sånne i dag/i morgen; Poden elsker dem, og det er jo bursdagsfest denne helgen, så det ville jo passe godt.
Jeg har prøvd med ferdig sånn kransekakemasse en gang, og det funka fint. Men jeg synes ikke de blir like myke/luftige da. :niks: Så jeg går for egen bunn, som virkelig ikke er vanskelig. :hehehe:
Jeg tenkte bruke sprøytepose i år, fra tupperware. Istedet for skjeer. :jupp:
Ei venninne av meg lager også disse, men hun pisker ikke eggehvitene stiv. Så kanskje det også må prøves? :vetikke:
SARA BERNHARD 400 g mandler 400 g melis 4 eggehviter
alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene
en liten ts masse, 180 grader, 10 min
Krem: 4 eggeplommer 4 ss kakao 400 g smør 3 dl melis 3 - 4 ts vaniljesukker
2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad Oppskrifta sier; strykes oppå med kniv - selv så setter jeg kjeksene litt i kjøleskapet før jeg snur de ned i sjokoladen
Egentlig skulle jeg bake disse nærmere jul så det er igjen noen til jul. Men det begynner å se ut til at disse kommer til å bli test-bakt i kveld.
Jeg mener - jeg får faktisk vann i munnen av å lese oppskriftene. Og enda mer av å se på bildene. :slurp:
Da har jeg altså testet prosjektet i fase milepæl I.
ÅFYFELA! Det var godt jah!
Også konstaterer jeg at jeg ikke er spes dyktig på rettskrivning som ikke så at det allerede var en aldeles utmerket tråd om disse kakene her inne. Klarte ikke å søke på Sarah. :domm:
Jeg har laget en porsjon med smørkrem og en med trøffelkrem. Trøffelkremen er en smule improvisert, vi får se hvordan den blir. Miksa sammen fløte, 86% sjokolade, smør og eggeplommer og satser på at det blir stivt nok.
Laget alt sammen med sukrin, dermed er bunnene litt sprø, men knallgode likevel.
Orker dog ikke middag i dag - måtte jo prøvesmake litt av alt. :p
Men - mens denne tråden er oppe - dere som lager bunnen selv: hvor fint må mandlene males/hakkes/whatever? Holder det å kjøre dem i mikseren på toppen av Kenwooden, eller burde de males for hånd?
De funker fint rett ut av fryseren - blir som en mini-iskake.
De beste? Begge var nydelige, jeg må visst ha evne til å skape noe bra på et kjøkken likevel, men de aller beste var de med trøffelaktig krem.
Det ble en litt variant av trøffelkrem fordi jeg ikke hadde oppskriften foran med og mente jeg husket den i hodet. Men det ble knallgodt.
Kokte opp kremfløte med en spiseskje sukrin, hadde i 86% sjokolade og smør og eggeplommer og lot det tykne i kjøleskapet. Nydelig!
Helt enig.
Den søte, seige bunnen, under et lite fjell av porøs smørkrem.:elsker:
Fyllet er mykt, fyldig, ja en skikkelig sjokoladeidyll med en pirrende saltsmak. Herligheten er toppet av et deilig sjokoladetrekk. NAM!!
Søt bunn, med søt krem og søtt sjokoladetrekk blir litt mye. :nemlig:
Angående det med trøffelkremen: Jeg brukte jo bare 1 ss sukrin sånn ca, og 86% sjokolade i den, så den ble sterk på smak, men ikke veldig søt. Hadde jeg brukt søtere sjokolade kan det nok godt være jeg ville vært enig i at det ville blitt for søtt. Også hadde jeg jo forsåvidt smør i trøffelkremen også.
Egentlig kan jeg kanskje ikke skryte på meg å ha laget trøffelkrem - jeg endte jo opp med en variant med alle ingrediensene i både smørkrem og trøffelkrem.
Jeg sier som smilefjes at trøffelkremen trenger ikke bli veldig søt. Jeg lager den med bare 70 % kokesjokolade og fløte, uten sukker i - den er mye mindre søt enn smørkrem, synes jeg. Og så trekker jeg dem med mørk sjokolade også, så det er egentlig bare bunnene som smaker ordentlig søtt.
Nei, denne under her. (Eventuelt så kan du bytte ut kakaoen med smelta temperert sjokolade om du er motstander av kakao. Selv digger jeg den med kakao.). Det må være sjokoladesmørkrem, ikke smørkrem med skjokoladebiter.
:sparke: Ikke det at jeg har prøvd den med revet sjokolade altså.
guniss sa:
Krem: 4 eggeplommer 4 ss kakao 400 g smør 3 dl melis 3 - 4 ts vaniljesukker
Men den under her er ikke testet ut av meg, enda. Men venninna mi lager den, og jeg synes hennes er bedre enn mine.. :love: Så da skal jeg prøve de i år. Også det at hun ikke stivpisker eggehvitene, noe jeg har gjort før:
Opprinnelig lagt inn av guniss, her. Krem: 4 eggeplommer 4 ss kakao 400 g smør 3 dl melis 3 - 4 ts vaniljesukker
2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad [size=3][/size] [size=3][/size]
Jeg burde ha hørt på Padda og Pingis. :kvalm: Smørkremen ble for mektig, selv for en søtmons som meg. Håper jeg endrer mening i morgen, med en kopp sterk kaffe ved siden av, og uten å ha prøvesmakt masse på forhånd. Hvis ikke så må jeg nok lage kremvarianten også, uten sukker og med mørk sjokolade.
Men de ble helt perfekte utseendemessig, da. :kry:
Jeg ser etter noen dager nå at selv om jeg likte begge så er det de med kremen som ser ut til å måtte ha livvakt i fryseren hvis vi skal ha igjen noen til jul. De kan jo spises rett fra fryseren, så blir det som iskake. :p
Men det gikk fint å spise de med smørkrem rett fra fryseren også. :søtsaka:
Jeg hadde i eggeplommer også i fløtekremen, ble helt nydelig. Det var egentlig et uhell fordi jeg skulle huske oppskriften fra skjermen og ut på kjøkkenet, men det er herved skrevet inn i oppskriften hos meg.
Vurderer å prøvesmake en til etterpå for å se om de holder seg fint i fryseren i noen dager også. Ofrer alt for vitenskapen. :nemlig:
Åh! :elsker:
Sjokoladetrøffelvarianten ble jo perfekt! Jeg bomma litt, og hadde dobbelt mengde sjoklade i kremen, men det gjorde absolutt ingenting. Deilig, intens sjokoladesmak. Og denne gangen lagde jeg dem i konfektstørrelse, akkurat passe til en god munnfull.
Hvordan i alle dager skal jeg klare å få disse til å vare til jul? :gruble:
Det er mandler i bunnene, men hvis du lager en bunn med en eller annen erstatningsoppskrift burde det gå bra. Vet at jeg fant en oppskrift på marsipan uten mandler for litt siden, den burde kunne brukes.
Det er jo i prinsippet ikke noen spes forskjell på marsipan og kransekake med unntak av at mandlene er skoldet, så det skulle ikke bli så langt unna? :liker å bygge om oppskrifter:
Er ikke de fleste med nøtteallergi allergiske mot både mandler og forskjellige typer nøtter? Jeg tør ihvertfall ikke ekserimentere med det, etter å ha sett min sønn pådra seg denne leppa, som hovnet opp til nesa og sprakk så blodet rant, i løpet av få minutter etter at han hadde fått i seg nøtter i en kake.
Har aldri hørt om desse før i dag jeg. :flau: Men så var det min tur å kjøpe noe godt i pausa på jobb, så da ble det sånne. Farlig gode!
(Men dyrt å kjøpe hos bakeren, så må prøve å lage)
Jeg er forresten nødt til å lage Sarah Berard til jul, ja. Svigermor bruker den gamle kjøttkverna si fra 50-tallet til å lage kransekakemasse, så jeg skal prøve å snike til meg litt ekstra til oppskriften her!:ja:
Jeg kan jo legge denne ut her også. Fikk den av moren min i dag. Hun lager de beste! Jeg skrev med en hånd og teksten bærer litt preg av det:
Sarah Bernhardt (mor)
(Visstnok korrekt skrivemåte. Oppkalt etter skuespiller.) Bunn:
200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter (2?). Pisk stiv.
Kna godt sammen, trill ut pølse, del i biter. Stek 200 g-220, ca. Litt varm ovn.
Fyll:
60 g melis
3/4 dl vann
Kok i minst et kvarter på svak varme. Seigt. Visp 3 eggeplommer. La vispen gå og tøm i sukkervann mens det er kokvarmt. I en stråle. Tykt. Avkjøl. 150 g smør høvles på en tallerken så det blir mykt. Bland en ss kakao i eggemassen. Ha i en ts smør om gangen mens vispen går. Men da må eggemassen være kald. Smør oppå kakene. Sett kaldt. Kjøleskap. En dag eller to. da blir bunnen mykere. Skal være litt seige. Sett så i frysen. Ha litt ekte rom i kremen hvis du vil.
Topp:
Smelt sjokolade i vannbad, en plate. Ikke delfiafett. Dypp kakene raskt i dette. Ha en skål i gryten, smal skål. Sett i frysen igjen.
Nei. Nøtter (hassel, cashew, pistasj etc.), mandler og peanøtter har forskjellige allergener. Datteren min har sterk nøtteallergi (mot hasselnøtter, har ikke prøvd ut andre). Hun tåler mandler helt fint, og spiser både marsipan og kranskekake. Peanøtter unngår vi for sikkerhets skyld.
Botanisk sett er ikke mandler nøtter, nei. De er frøene av steinfrukter og tilhører samme slekt som fersken, plomme, aprikos og sånt. (Disse fruktene har alle en "mandel" inne i steinen.)
Avocado er også en steinfrukt, men tilhører en annen familie, nemlig laurbærfamilien. Prunus-slekten, som omfatter plommer og mandler og slikt, hører til rosefamilien. (Jeg går ikke rundt og vet alt dette, altså, jeg har slått opp i leksikonet. :))
De fleste kolonialforretninger har det, i samme typen "pølser" som man får kjøpt ferdig marsipan, og det ligger vanligvis i samme hylle - gjerne sammen med kakepynt og melis og slikt. Vår lokale Kiwi har det ikke, men ellers tror jeg jeg har sett det i alle butikker der jeg har sett etter det.
:knegg: Kan jeg komme med et kompromiss, som er at jeg visste hvilken slekt mandler hører til (men at jeg likevel dobbeltsjekket før jeg postet), men ikke avocado?
Dumt spørsmål, men ok. Når jeg bruker ferdig pølsekransekakemasse, skal jeg ta skjære den i skiver og steke, eller skal jeg rulle ut kuler som trykkes litt flate, eller hva?
Jeg har gjort det på den måten før, men de blir egentlig i største laget da. Det fungerer helt fint, altså. :) I år skal jeg kjevle og stikke ut i stedet, tenkte jeg.
Jeg kjøpte noe som het luxuskaker på Ultra i går og det tålte jeg! :hyper:
Det var kransekakebunn med sjokofyll med sjokolade på toppen. :nam: Må jo ligne veldig på SB!
Da prøvde jeg også å bake dem for en gang skyld. Fløten kokte over selv om jeg stod ved siden av. Første brett med kransekake ble svarte, faktisk første gang jeg har fått svarte kaker. :knegg:
Fikk nå bakt ut noen bunner til som ser fine ut. Lurer litt på hvor mange kaker det blir av denne oppskriften Skilpadda har lagt ut? Lagde like godt dobbel porsjon, kjekt når jeg først skulle kløne sånn. :p
Jeg har laget bunner som skal "kremes" i morgen. De stod inne i noen få minutter på 220 grader. Av en pakke Odense (1/2 kg, tror jeg), fikk jeg akkurat 40 små kaker. Et helt stappfullt stekebrett.
Jeg skal lage tjue med moren min sin krem og tjue med denne trøffelkremen dere snakker om. :)
Jeg fikk smake meg mamma i går, muligens den dere kaller trøffel?
Mens den dei lager hos bakeren har en mer moccafromasje inni seg? Hvilken oppskrift er det?
Da er jeg klar for å prøve SKilpaddas oppskrift. Men jeg har et par spørsmål:
"Litt kokosfett", hvor mye vil det si? Og hvor mye sjokolade bør jeg smelte til dyppingen?
Og "piskes opp", hva vil det si? Blir det som å piske vanlig krem?
:blånn:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.