Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som kan forklare Sarah Bernhard?

#1

Slettet bruker sa for siden:

Jeg skal lage Sara Bernard. Men jeg vet ikke helt hva det er. :amatør:
Noen har beskrevet noe med kransekake, smørkrem, sjokoladefyll og greier for meg og tennene løper jo helt i vann - jeg vil ha det. :p

Har oppskrift tilpasset meg for både smørkrem og sjokoladetrøffel og kransekake, men hvordan skal dette henge sammen?

Noen som har et bilde og et snittbilde eller en fremdragende evne til å beskrive? :)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har lagt ut oppskrift og bilde her inne, det er Guniss sin oppskrift. De er ikke så enkle å få helt fine, så mine ser litt ut som skilpadder eller noe. :knegg:
Men de er sabla gode.

Sarah Bernhard


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg har brukt oppskriften på krem.no, og de har blitt gode, synes vi. :jupp: Der er det også et bilde av ferdige kaker. Jeg kopierte det hele inn i dette innlegget for to år siden: www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=144816&postcount=2

Hvis jeg leter litt, kan det også hende jeg finner bildene jeg tok underveis, om du er interessert? :)


#4

Skilpadda sa for siden:

Det gikk ganske fort å lete:

Bunner med trøffelfyll i bakgrunnen og ferdige kaker foran. Jeg setter dem i fryseren med trøffelfyll på til de er helt frosne, for da stivner sjokoladen med en gang man dypper dem. :)


#5

allium sa for siden:

Jeg har også god erfaring med oppskriften fra krem.no, og den vil vel være enda enklere å tilpasse for deg?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal lage dine til jul, Skilpadda. De ser vanvittig gode ut! Søren at jeg har så liten fryser at jeg ikke kan la dem stivne der. :sur:


#7

Tammen sa for siden:

Man lager små runde kakekjeks av "marsipanen"/kransekaken. Jeg lager dem ca på størrelse med en sånn engangsboks med syltetøy eller som et et t-lys. :fnis:

Når de er avkjølt tar man smørkremen på i en topp og avkjøler igjen (masse smørkrem :nam: ). Skal de fryses uansett er det lurt å putte de i fryseren med en gang slik at smørkremen blir helt stiv før man dypper dem i mørk sjokolade og evt fryser dem igjen.

Det var mitt forsøk på å forklare. :flau:

Fant et bilde på en blogg ( ikke min).


#8

Skilpadda sa for siden:

Jeg har bare liten fryser jeg også, men setter kakene så tett jeg kan på en asjett eller to og setter dem i fryseren. :) Og når de er ferdige, gjør jeg det samme, til de er helt frosne igjen og jeg kan putte dem i en boks i fryseren.


#9

Slettet bruker sa for siden:

Etter responsen å dømme så må jo disse prøves!
Takk, takk! :neie:

Er helt beruset etter at jeg klarte å lage kokosmakroner - nå tror jeg at jeg kan klare hva som helst.
Vi får se om drømmeprinsen legger inn protest før eller etter at jeg står på toppen av komfyren og hyler ut "I'm on top of the world!"


#10

Tammen sa for siden:

Åh, jeg er så treig. Alltid for sen! :rolleyes:

Lykke til med baksten. De er rågode!!


#11

Che sa for siden:

Jeg synes den er best med smørkrem og ikke med sjokoladekrem som i oppskriften fra krem.no
Jeg laga den i fjor og synes ikke kremen blir mektig nok til Sarah Bernhard. Så jeg holder en finger på guniss' oppskrift.


#12

Tammen sa for siden:

:nemlig:
Det må være smørkrem.

Mamma har en utrolig god en som er helt silkemyk, luftig og veldig "sjokoladete" (ser ut som den kremen til skilpadda, bortsett fra at det er smørkrem ), men har den ikke her foran meg nå. Kan skaffe oppskrift om du ønsker.


#13

Slettet bruker sa for siden:

Da skal jeg lage med to slags krem så får vi se hva jeg lander på. :) :noterer:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det blir FOR mektig med smørkrem (kvalmende), jeg orker en halv og så er det stopp. Kjekt for helsa, dumt for godtesyken. :knegg:

Så jeg prøver Skilpadda sine nå, de høres litt lettere ut.


#15

Pingis sa for siden:

Jeg synes at trøffelkrem er omtrent firehundre ganger bedre enn smørkrem. Hvis man jukser skikkelig og bruker ferdig kransekakemasse er det jo faktisk ganske lettvint å lage dem.


#16

Slettet bruker sa for siden:

For mektig? :tullerdunisse:

Nei - det har jeg ikke hørt om at går an.

Jeg lager jo kakaoen min av ren fløte jeg. :p

Kan'ke bruke ferdig kransekakemasse - tåler ikke sukker. Men det går fort å smelle sammen en deig da. :nikker:


#17

Skilpadda sa for siden:

Trøffelkrem er fryktelig, fryktelig godt. Jeg lurer jammen på om jeg skal lage noen sånne i dag/i morgen; Poden elsker dem, og det er jo bursdagsfest denne helgen, så det ville jo passe godt.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Åjo, ta det fra godtekjeften selv. Det KAN bli for mektig. :knegg:


#19

Che sa for siden:

Cluet er å lage de små. (t-lyssize makes sense)


#20

Dixie Diner sa for siden:

Ja, mine ble jo gigantiske. Huff. Men jeg tror kanskje jeg liker trøffelkremen bedre, jeg må prøve.


#21

Che sa for siden:

Du er såpass klissete at de bør kunne taes i en munnfull eller to.

kjenner jeg får lyst til å bake


#22

Dixie Diner sa for siden:

Nja, jeg er ikke så veldig romantisk av meg, om det er det du mener. Men jeg er godterimoms, så du har vel i grunnen rett. :knegg:


#23

Che sa for siden:

:knegg: Du, de - iset, sara bernhard...what's the difference :fnise:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Nei, vi er like snadder begge to. :nemlig:


#25

Nessie sa for siden:

Jeg har prøvd med ferdig sånn kransekakemasse en gang, og det funka fint. Men jeg synes ikke de blir like myke/luftige da. :niks: Så jeg går for egen bunn, som virkelig ikke er vanskelig. :hehehe:

Jeg tenkte bruke sprøytepose i år, fra tupperware. Istedet for skjeer. :jupp:
Ei venninne av meg lager også disse, men hun pisker ikke eggehvitene stiv. Så kanskje det også må prøves? :vetikke:

SARA BERNHARD
400 g mandler
400 g melis
4 eggehviter

alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene

en liten ts masse, 180 grader, 10 min

Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker

2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad
Oppskrifta sier; strykes oppå med kniv - selv så setter jeg kjeksene litt i kjøleskapet før jeg snur de ned i sjokoladen


#26

Slettet bruker sa for siden:

Egentlig skulle jeg bake disse nærmere jul så det er igjen noen til jul. Men det begynner å se ut til at disse kommer til å bli test-bakt i kveld.
Jeg mener - jeg får faktisk vann i munnen av å lese oppskriftene. Og enda mer av å se på bildene. :slurp:


#27

Dixie Diner sa for siden:

Du må jo teste ut oppskriften før jul vet du, så du får dem perfeksjonert til jul. :hjelper deg med å finne gode unnskyldninger:


#28

Slettet bruker sa for siden:

Iset - genial forklaring.

Må nesten sette i gang med en gang jeg. :Har selvsagt allerede malt mandler - nå må jeg på butikken etter egg og fløte:


#29

Slettet bruker sa for siden:

Da har jeg altså testet prosjektet i fase milepæl I.

ÅFYFELA! Det var godt jah!

Også konstaterer jeg at jeg ikke er spes dyktig på rettskrivning som ikke så at det allerede var en aldeles utmerket tråd om disse kakene her inne. Klarte ikke å søke på Sarah. :domm:

Jeg har laget en porsjon med smørkrem og en med trøffelkrem. Trøffelkremen er en smule improvisert, vi får se hvordan den blir. Miksa sammen fløte, 86% sjokolade, smør og eggeplommer og satser på at det blir stivt nok.

Laget alt sammen med sukrin, dermed er bunnene litt sprø, men knallgode likevel.

Orker dog ikke middag i dag - måtte jo prøvesmake litt av alt. :p


#30

Hobbes sa for siden:

Men - mens denne tråden er oppe - dere som lager bunnen selv: hvor fint må mandlene males/hakkes/whatever? Holder det å kjøre dem i mikseren på toppen av Kenwooden, eller burde de males for hånd?


#31

Nessie sa for siden:

Jeg maler de i mikseren på min kjøkkenmaskin ja. :nikker:


#32

Mikkeline sa for siden:

Bør disse fryses, eller kan de oppbevares i boks? (hvor lenge)


#33

Skilpadda sa for siden:

Bør fryses, og kan serveres omtrent rett ut av fryseren. :nikker:


#34

Kneazle sa for siden:

Hvilken variant ble best da? Jeg lider av beslutningsvegring her. :nam:


#35

Pingis sa for siden:

Trøffelkrem, Emma, trøffelkrem! Det er det eneste saliggjørende.


#36

Mikkeline sa for siden:

Takk!

Supert med kaker som tiner på et blunk.


#37

Slettet bruker sa for siden:

De funker fint rett ut av fryseren - blir som en mini-iskake.

De beste? Begge var nydelige, jeg må visst ha evne til å skape noe bra på et kjøkken likevel, men de aller beste var de med trøffelaktig krem.
Det ble en litt variant av trøffelkrem fordi jeg ikke hadde oppskriften foran med og mente jeg husket den i hodet. Men det ble knallgodt.

Kokte opp kremfløte med en spiseskje sukrin, hadde i 86% sjokolade og smør og eggeplommer og lot det tykne i kjøleskapet. Nydelig!


#38

Che sa for siden:

For å gjøre beslutningen vanskeligere, så synes jeg faktisk at smørkrem er MYE bedre. Trøffelkrem er rett og slett litt nedtur synes jeg.


#39

Tammen sa for siden:

Helt enig.
Den søte, seige bunnen, under et lite fjell av porøs smørkrem.:elsker:
Fyllet er mykt, fyldig, ja en skikkelig sjokoladeidyll med en pirrende saltsmak. Herligheten er toppet av et deilig sjokoladetrekk. NAM!!

Søt bunn, med søt krem og søtt sjokoladetrekk blir litt mye. :nemlig:


#40

Slettet bruker sa for siden:

Angående det med trøffelkremen: Jeg brukte jo bare 1 ss sukrin sånn ca, og 86% sjokolade i den, så den ble sterk på smak, men ikke veldig søt. Hadde jeg brukt søtere sjokolade kan det nok godt være jeg ville vært enig i at det ville blitt for søtt. Også hadde jeg jo forsåvidt smør i trøffelkremen også.

Egentlig kan jeg kanskje ikke skryte på meg å ha laget trøffelkrem - jeg endte jo opp med en variant med alle ingrediensene i både smørkrem og trøffelkrem.

Men det ble ihvertfall veldig godt. :nemlig: :p


#41

Kneazle sa for siden:

Jeg er overbevist! :humre:


#42

Filifjonka sa for siden:

De er kjempegode, men så gode som de ser ut syns jeg nesten det er slemt å lage dem når jeg har en liten gutt som ikke kan spise sånne.


#43

Slettet bruker sa for siden:

Maxilmilia - det hadde jeg ikke hatt hjerte til nei. Med mindre du kan tilpasse oppskriften til en versjon han kan tåle?


#44

Skilpadda sa for siden:

Jeg sier som smilefjes at trøffelkremen trenger ikke bli veldig søt. Jeg lager den med bare 70 % kokesjokolade og fløte, uten sukker i - den er mye mindre søt enn smørkrem, synes jeg. Og så trekker jeg dem med mørk sjokolade også, så det er egentlig bare bunnene som smaker ordentlig søtt.


#45

Tammen sa for siden:

Det kan jeg virkelig forestille meg. Smørtrøffelkrem .:nam:

Flott. Men jeg ville gått for guniss sin siste oppskrift på smørkrem. Den må være helt glatt og porøs. :nemlig:


#46

Kneazle sa for siden:

Denne?

Fyll:
200 gr. smør
3 dl. melis
3 eggeplommer
1 pl. revet sjokolade


#47

Slettet bruker sa for siden:

Jøsses - det der er jo ikke så langt unna den jeg laget - bortsett fra at jeg hadde fløte også. Og mye mindre søtt da.

Kanskje jeg ikke var så på jordet som jeg trodde likevel. :o


#48

Tammen sa for siden:

Nei, denne under her. (Eventuelt så kan du bytte ut kakaoen med smelta temperert sjokolade om du er motstander av kakao. Selv digger jeg den med kakao.). Det må være sjokoladesmørkrem, ikke smørkrem med skjokoladebiter.

:sparke: Ikke det at jeg har prøvd den med revet sjokolade altså.


#49

Kneazle sa for siden:

Guniss har skrevet endel innlegg om disse kakene, altså! :fnise:

Tusen takk, Tammen! :suss:


#50

Nessie sa for siden:

Jeg har testet ut litt flere ja. :humre:

Men den under her er ikke testet ut av meg, enda. Men venninna mi lager den, og jeg synes hennes er bedre enn mine.. :love: Så da skal jeg prøve de i år. Også det at hun ikke stivpisker eggehvitene, noe jeg har gjort før:

Opprinnelig lagt inn av guniss, her.
Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker

2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad
[size=3][/size]
[size=3][/size]


#51

Kneazle sa for siden:

Jeg burde ha hørt på Padda og Pingis. :kvalm: Smørkremen ble for mektig, selv for en søtmons som meg. Håper jeg endrer mening i morgen, med en kopp sterk kaffe ved siden av, og uten å ha prøvesmakt masse på forhånd. Hvis ikke så må jeg nok lage kremvarianten også, uten sukker og med mørk sjokolade.

Men de ble helt perfekte utseendemessig, da. :kry:


#52

Pingis sa for siden:

:nemlig:

Jeg bakte dem også i går, og de ble perfekte. :stolt: Hvordan noen kan velge smørklæsj foran sjokoladekremhimmelen går over min fatteevne.


#53

Slettet bruker sa for siden:

Jeg ser etter noen dager nå at selv om jeg likte begge så er det de med kremen som ser ut til å måtte ha livvakt i fryseren hvis vi skal ha igjen noen til jul. De kan jo spises rett fra fryseren, så blir det som iskake. :p


#54

Nessie sa for siden:

I know. :knegg:


#55

Kneazle sa for siden:

Kunne du ha argumentert for det littegrann før, tror du? :snurt:
Fløte med mørk sjokolade står i kjøleskapet nå. På'n igjen...


#56

Slettet bruker sa for siden:

Men det gikk fint å spise de med smørkrem rett fra fryseren også. :søtsaka:

Jeg hadde i eggeplommer også i fløtekremen, ble helt nydelig. Det var egentlig et uhell fordi jeg skulle huske oppskriften fra skjermen og ut på kjøkkenet, men det er herved skrevet inn i oppskriften hos meg.

Vurderer å prøvesmake en til etterpå for å se om de holder seg fint i fryseren i noen dager også. Ofrer alt for vitenskapen. :nemlig:


#57

Kneazle sa for siden:

Åh! :elsker:
Sjokoladetrøffelvarianten ble jo perfekt! Jeg bomma litt, og hadde dobbelt mengde sjoklade i kremen, men det gjorde absolutt ingenting. Deilig, intens sjokoladesmak. Og denne gangen lagde jeg dem i konfektstørrelse, akkurat passe til en god munnfull.

Hvordan i alle dager skal jeg klare å få disse til å vare til jul? :gruble:


#58

Pingis sa for siden:

Godt du har lært, Emma! Nå vet du at det lønner seg å høre på skilpadder og pingviner.


#59

Acsa sa for siden:

Storesøster og jeg lagde trøffelkremvarianten i går, det ble både velsmakende og vakre kaker! :hjerter:


#60

Kneazle sa for siden:

:nemlig:

Jeg tror jeg må ta én til. Ikke rart at sjokolade regnes som et sex-substitutt. :hehehe:


#61

Slettet bruker sa for siden:

Hihi - jatakk, begge deler her. :nikker:


#62

Karamell sa for siden:

Kan noen fortelle meg om jeg tåler disse? Mulig jeg må smugsmake litt kransekake. Hvis ikke er det vel bare å bøtte innpå Zyrtec? :blond:


#63

Slettet bruker sa for siden:

Du tåler dem!

Litt mer kvalifisert svar kan avgis hvis jeg finner ut om det er noe spes du ikke tåler? :ler:


#64

Karamell sa for siden:

Mandler. :gal: Tror jeg. Jeg har ikke spist det på mange år...


#65

Slettet bruker sa for siden:

Det er mandler i bunnene, men hvis du lager en bunn med en eller annen erstatningsoppskrift burde det gå bra. Vet at jeg fant en oppskrift på marsipan uten mandler for litt siden, den burde kunne brukes.


#66

Karamell sa for siden:

Vet det er mandler i bunnen. Derfor jeg lurer. :knegg:



#68

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo mange som lager marsipan eller nøttebunn av hasselnøtter også. Hvis du tåler det, karamell. Andre nøtter går også fint.


#69

Filifjonka sa for siden:

Er ikke de fleste med nøtteallergi allergiske mot både mandler og forskjellige typer nøtter? Jeg tør ihvertfall ikke ekserimentere med det, etter å ha sett min sønn pådra seg denne leppa, som hovnet opp til nesa og sprakk så blodet rant, i løpet av få minutter etter at han hadde fått i seg nøtter i en kake.


#70

Karamell sa for siden:

Hasselnøtter er verre for meg enn mandler. men jeg tåler Cashewnøtter. Og litt peanøtter.

Jeg får "trang" hals av nøtter. Og kløe i munnen.


#71

Laura sa for siden:

Har aldri hørt om desse før i dag jeg. :flau: Men så var det min tur å kjøpe noe godt i pausa på jobb, så da ble det sånne. Farlig gode!
(Men dyrt å kjøpe hos bakeren, så må prøve å lage)


#72

Slettet bruker sa for siden:

Karamell, den jeg la ut er helt uten nøtter.


#73

Kanina sa for siden:

De kan vel sikkert bli gode med en sukkerbrød-bunn, eller sjokoladekakebunn i stedet, vel?


#74

Kanina sa for siden:

Jeg er forresten nødt til å lage Sarah Berard til jul, ja. Svigermor bruker den gamle kjøttkverna si fra 50-tallet til å lage kransekakemasse, så jeg skal prøve å snike til meg litt ekstra til oppskriften her!:ja:


#75

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan jo legge denne ut her også. Fikk den av moren min i dag. Hun lager de beste! Jeg skrev med en hånd og teksten bærer litt preg av det:

Sarah Bernhardt (mor)
(Visstnok korrekt skrivemåte. Oppkalt etter skuespiller.)


Bunn:

200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter (2?). Pisk stiv.

Kna godt sammen, trill ut pølse, del i biter. Stek 200 g-220, ca. Litt varm ovn.

Fyll:

60 g melis
3/4 dl vann

Kok i minst et kvarter på svak varme. Seigt. Visp 3 eggeplommer. La vispen gå og tøm i sukkervann mens det er kokvarmt. I en stråle. Tykt. Avkjøl. 150 g smør høvles på en tallerken så det blir mykt. Bland en ss kakao i eggemassen. Ha i en ts smør om gangen mens vispen går. Men da må eggemassen være kald. Smør oppå kakene. Sett kaldt. Kjøleskap. En dag eller to. da blir bunnen mykere. Skal være litt seige. Sett så i frysen. Ha litt ekte rom i kremen hvis du vil.

Topp:

Smelt sjokolade i vannbad, en plate. Ikke delfiafett. Dypp kakene raskt i dette. Ha en skål i gryten, smal skål. Sett i frysen igjen.


#76

Kneazle sa for siden:

Nei. Nøtter (hassel, cashew, pistasj etc.), mandler og peanøtter har forskjellige allergener. Datteren min har sterk nøtteallergi (mot hasselnøtter, har ikke prøvd ut andre). Hun tåler mandler helt fint, og spiser både marsipan og kranskekake. Peanøtter unngår vi for sikkerhets skyld.


#77

Hyacinth sa for siden:

Mandler er vel pr def ikke en nøtt?


#78

Dixie Diner sa for siden:

Nei, jeg tror det er en frukt?


#79

Skilpadda sa for siden:

Botanisk sett er ikke mandler nøtter, nei. De er frøene av steinfrukter og tilhører samme slekt som fersken, plomme, aprikos og sånt. (Disse fruktene har alle en "mandel" inne i steinen.)


#80

Slettet bruker sa for siden:

Hva med avocado da? Er de i samme slekta? :nysgjerrig:


#81

Skilpadda sa for siden:

Avocado er også en steinfrukt, men tilhører en annen familie, nemlig laurbærfamilien. Prunus-slekten, som omfatter plommer og mandler og slikt, hører til rosefamilien. (Jeg går ikke rundt og vet alt dette, altså, jeg har slått opp i leksikonet. :))


#82

Dixie Diner sa for siden:

Var det jeg trodde ja. Jeg husker jeg tidligere aldri helt skjønte hvorfor det som regel stod "mandler eller nøtter" i oppskrifter. :knegg:


#83

Slettet bruker sa for siden:

Skilpadda - ikke ødelegg inntrykket jeg har av deg nå - klart du går rundt og vet dette. :nikker:


#84

noen sa for siden:

:nam:
Hvor får jeg kjøpt ferdig kransekakemasse? :confused:


#85

Dixie Diner sa for siden:

I alle butikker, til og med Kiwi og Rema. Ligger ved mel, sukker, osv. :)


#86

Skilpadda sa for siden:

De fleste kolonialforretninger har det, i samme typen "pølser" som man får kjøpt ferdig marsipan, og det ligger vanligvis i samme hylle - gjerne sammen med kakepynt og melis og slikt. Vår lokale Kiwi har det ikke, men ellers tror jeg jeg har sett det i alle butikker der jeg har sett etter det.


#87

him sa for siden:

Hadde jeg vært deg hadde jeg latt oss tro at du er allvitende. :humre:

#88

Skilpadda sa for siden:

:knegg: Kan jeg komme med et kompromiss, som er at jeg visste hvilken slekt mandler hører til (men at jeg likevel dobbeltsjekket før jeg postet), men ikke avocado?


#89

Karamell sa for siden:

jeg tåler ikke plommer eller fersken heller så det er sikkert der mandelallergien min henger sammen.


#90

Laura sa for siden:

Vi kjøper det hos bakern vår. Mulig ikke så billig da, men god.


#91

him sa for siden:

Halvallvitende ... tja. Det er et kult ord i alle fall. :knegg: Kanskje du kan være alvallvitende, aka LOTR-ekspert?

#92

Hyacinth sa for siden:

Dumt spørsmål, men ok. Når jeg bruker ferdig pølsekransekakemasse, skal jeg ta skjære den i skiver og steke, eller skal jeg rulle ut kuler som trykkes litt flate, eller hva?


#93

Kneazle sa for siden:

Jeg kjevlet den ut og stakk ut små rundinger. En såpebobleflaske ga perfekt konfektstørrelse. ;)


#94

Skilpadda sa for siden:

Jeg har gjort det på den måten før, men de blir egentlig i største laget da. Det fungerer helt fint, altså. :) I år skal jeg kjevle og stikke ut i stedet, tenkte jeg.


#95

Karamell sa for siden:

Jeg kjøpte noe som het luxuskaker på Ultra i går og det tålte jeg! :hyper:
Det var kransekakebunn med sjokofyll med sjokolade på toppen. :nam: Må jo ligne veldig på SB!


#96

Misteri sa for siden:

Da prøvde jeg også å bake dem for en gang skyld. Fløten kokte over selv om jeg stod ved siden av. Første brett med kransekake ble svarte, faktisk første gang jeg har fått svarte kaker. :knegg:

Fikk nå bakt ut noen bunner til som ser fine ut. Lurer litt på hvor mange kaker det blir av denne oppskriften Skilpadda har lagt ut? Lagde like godt dobbel porsjon, kjekt når jeg først skulle kløne sånn. :p


#97

Hyacinth sa for siden:

Jeg har laget bunner som skal "kremes" i morgen. De stod inne i noen få minutter på 220 grader. Av en pakke Odense (1/2 kg, tror jeg), fikk jeg akkurat 40 små kaker. Et helt stappfullt stekebrett.

Jeg skal lage tjue med moren min sin krem og tjue med denne trøffelkremen dere snakker om. :)


#98

Misteri sa for siden:

Ok, stemmer nok med 40 kaker, for de første 20 ble jo svarte. :rolleyes:

Har 20 bunner nå og dobbel trøffelkrem, så da burde jeg kanskje kjøpe mer deig i morgen da.


#99

Laura sa for siden:

Jeg fikk smake meg mamma i går, muligens den dere kaller trøffel?
Mens den dei lager hos bakeren har en mer moccafromasje inni seg? Hvilken oppskrift er det?


#100

Kanina sa for siden:

Da er jeg klar for å prøve SKilpaddas oppskrift. Men jeg har et par spørsmål:
"Litt kokosfett", hvor mye vil det si? Og hvor mye sjokolade bør jeg smelte til dyppingen?
Og "piskes opp", hva vil det si? Blir det som å piske vanlig krem?

:blånn:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.