Her kommer oppskrifta på Oreokaka :D (ble etterspurt i julaftentråden min)
(oppskrift fra NM)
Dette trenger du:
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
PS! Jeg synes det er best å ha ostekrem på toppen også, sånn at jeg blander all ost og krem sammen, og bruker litt på toppen til slutt.
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Men nå skal jeg jo ikke bake denne på en stund igjen.. :sparke:
Baka den sist jul, og denne jula... ;) Og snart er hverdagen her med slanking igjen :snurt:
Denne kaken har jeg laget fire stykker av siden lille julaften! Det er så mange som liker den, men så er de sikker på at den er så vanskelig å lage, så da må jeg til pers! Men det er knallenkel jo ;) Lurer på å lage en i dag, som jeg kan ta med når jeg skal på føden på jobb nå i nyttårshelga - da blir nok mange glade ;)
Den kaka er laget mange ganger siste året. Veldig populær. :D Og det er så greit at den holder seg godt flere dager i kjøleskapet og er like god, om ikke enda bedre. Litt mere praktisk å lage den nå når de har fått Oreo-kjeks på de fleste nærbutikkene. Første gangen jeg laget den måtte jeg få kjekt fra Oslo til en veldig stiv pris, bare fordi jeg skulle prøve denne kaka. :knegg: Hamstret Oreo kjeks i Spania i sommer. Der er den veldig billig.
Denne lagde jeg i går og står nå og godgjør seg i kjøleskapet, dessert i ettermiddag etter pinnekjøtt :nam:
Blir 14 stk her så har skrelt endel poteter nå :)
Mamma presenterte en egenkomponert versjon av denne kaka på konfirmasjonen i helga. Hun tror nemlig at så lenge hun har oversikt over ingrediensene, så er det ikke så nøye med framgangsmåten. Ergo ble alt smelt sammen i en eneste røre - bortsett fra kjeksbunnen som hun lagde for seg selv. Kaka var god den altså, men det skal jo være en lag på lag-kake, da ;)
Lagde denne for første gang i helgen og brukte familie og svigerfamilie som testpanel med svært godt resultat. Nå er den "bestilt" til barnedåpen til min svigerinnes sønn om to uker.
Uhm! Den ser jo bare knallgod ut! Har lagret den for å kunne lage den ved en passende anledning. Oreokake er så utroooolig godt. (Hæ? Slanker jeg meg, sier du...;) )
Jeg gjør det sånn bestandig. Eller så har du ikke sjangs til å få den ut av forma igjen. erfart :p
Nå har jeg en Oreokake stående i kjøleskapet. Skal gjøre den ferdig før jeg legger meg. Skal ha den med på jobben i morgen. Ingen anledning, bare fordi det rett og slett er mandag. En unnskyldning må en jo ha. ;)
Den er enkel, men tar lang tid siden det er flere omganger inn og ut av kjøleskap. Jeg lager den sjelden nettopp pga det (og det er kanskje likegreit, mtp vekta).
Jeg pleier å blande all kremen med ostemasse, synes det er MYE bedre med kun ostemasse under og over moussen, i stedet for ren pisket krem. Bare et tips. :)
Kaka ser skremmende god ut og når så mange skryter av den må jeg prøve den selv en dag. Jeg bør vel komme meg til butikken og få kjøpt ingridiensene i morgen..
Hvor mye skal noen ha for å lage en slik kake til meg?
(Helst noen som bor i Trondheim da. Tror det blir litt yækki å hente den på posten, lizzom. :blond:
Jeg får bake og sende med mannen en dag da, han kjører jo til Trondheim hver dag. :humre:
Men seriøst, du skal ikke se bort ifra at du får ei kake iløpet av våren. Siden jeg kanskje da får lurt meg til å møte deg.
Ja, ikke sant!! Ser for meg Ingrid-lille tropper opp på føden med kaketine med som jeh ber de om å sette den i kjøleskapet mens jeg føder. :D
Men samtidig så blir jo denne kaken bare bedre og bedre for hver dag og når jeg da kommer hjem fra føden med baby, så vil jeg jo ha en hel kake som venter... :)
Jeg synes den hjemmelagde (denne) er mye, mye bedre enn den fra Egon, Peppes eller hvorsomhelst egentlig.
Jeg bruker to lag med ostekrem (must!), under og over moussen, og hjemmelaget mousse istedet for Toron. Også tynt lag krem på toppen og mønster av sjokoladesaus eller knuste kjeks som pynt.
Akkurat som da jeg ble litt :sjokk: her i jula, da ei venninne lurte på om man kunne fryse Sarah Bernhard kakene igjen, når man hadde tatt de ut. Hun hadde tatt opp en 10 stk til et besøk, men alle hadde ikke blitt spist opp. :humre:
Akkurat som om DET hadde vært noe problem her i hus. :hehehe:
Nå har jeg bestemt meg for at jeg må på Egon/peppes (som for øvrig har samme type Oreokake som visst nok er fløyet over fra usa) når det blir helg. :nemlig:
Eller vurdere å lage selv? :gruble: :redd:
Ja, jeg hører dere sier det. Jeg har laget den to ganger, og begge gangene ble den litt rar. God, men rar. Det var helt umulig å skjære igjennom kjeksebunnen. Å løsne den fra formen kunne jeg bare glemme. Og den ble ikke sånn fin og lagdelt inni, liksom... :blånn: Men, altså, den smakte jo himmelsk likevel, så det hadde ikke såååå mye å si...
Men det skal sies, uansett hva jeg skal lage av bakesaker så blir det noe galt. Uansett hvor mye jeg følger oppskriften til punkt og prikke.
Du må ikke mose kjeksen ned i formen, bare legge den løst nedi og "stryke" den litt forsiktig på plass. Hvis man trykker mye på den blir den steinhard, men det gjør aldri min.
Og disse tidene man må vente nå og da osv. er viktig for lagene sin del, så de faktisk stivner litt og legger seg oppå hverandre, min blir alltid lagfin (ordet sitt) og jeg er nøye på ventingen.
Men som du sier, det har ikke så mye å si med den smaken! Det er jo så lett også.
Absolutt!
Den er faktisk best hvis den har stått et par døgn. Og den er enda bedre 3. og 4. dag, hvis det er noe igjen da.
Men det er lurt å vente med siste pyntingen til rett før servering, det tynne laget krem øverst, og sjokoladesaus/knust kjeks til pynt fikser jeg alltid rett før, eller noen timer før servering.
Det har min også alltid blitt, men jeg venter aldri. Jeg sier ikke at det ikke har en hensikt, det har det sikkert, men jeg har alltid fått jevne, fine lag. Og jeg har tidvis vært litt redd for at lagene skal "synke" i hverandre, men det gjør de altså ikke. ;)
:skeptisk:
Jeg har hørt flere som sier at det har noe å si, og at de ikke får fine lag uten venting.
(Jeg tør jo ikke prøve selv, tenk om den blir mislykket. :sjokk: )
Jeg smakte på den hos Peppes en gang med store forventninger, men ble veldig skuffet i forhold til denne jeg lager selv.
Legg kjeksen løst oppi på kakefatet (ikke bruk bunnen på forma, bare ringen rundt oppå fatet), og klem det litt forsiktig utover med en skje eller noe. Da blir den ikke hard og du får lett av ringen rundt før du skal servere. :)
Jeg har forøvrig ei nylaga oreokake i kjøleskapet nå. Når denne tråden kom opp igjen så kom jeg på at det var lenge siden jeg har laget den. Så de som kommer i morgen kveld på besøk håper jeg blir glad. :D Veldig greit når den kan lages på forhånd.
Åh, dette er verdens beste kake!
Jeg har prøvd å lage den en gang, men da fløyt alt og innen gjestene kom var det fremdeles bare rennende væske i forma. (Og jeg som egentlig er flink på kjøkkenet, ble meget skuffet over meg selv.. )
Spørsmålet er da, hvor lenge må den stå i kjøleskap mellom hvert lag?
Et eller annet gikk veldig feil den gangen jeg prøvde, så jeg mistet liksom litt av gnisten etter å lage den. :rolleyes: Men nå som jeg er gravid, og ramlet over denne tråden, så fikk jeg lyst å prøve igjen! Også med tanke på at min bror har bursdag i morgen og jeg kunne brukt det som unnskyldning, kunne jeg jo prøvd i kveld. :knegg:
Basically ostekrem oppå moussen også, altså to lag ostekrem istedet for et, det gjør mye altså. (Jeg lager da mer ostekrem.)
Jeg har alltid det, også et tynt lag vanlig krem oppå der igjen.
Som Aminta sier, at man tar ost i hele kremen. I oppskrifta er det et tynt lag med vanlig krem øverst. Men jeg tar ost i all kremen, og smører det på toppen. Synes det blir mer helhetlig.
Åkai, ostekrem i stadenfor vanleg krem. Det er sikkert lurt, for den ser ikkje mykje lekker ut med berre vanleg krem på toppen. God er den uansett:jupp:
Jeg skal også lage Oreokake i kveld. :D Men jeg har aldri sånn glasur på toppen. Jeg legger tett i tett med sånne tynne, lyse melkesjokolade hjerter. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.