Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oreokake!

#1

Nessie sa for siden:

Her kommer oppskrifta på Oreokaka :D (ble etterspurt i julaftentråden min)

(oppskrift fra NM)

Dette trenger du:

Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

PS! Jeg synes det er best å ha ostekrem på toppen også, sånn at jeg blander all ost og krem sammen, og bruker litt på toppen til slutt.

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

Enjoy!

#2

Camomilla sa for siden:

TAkker og bukker for oppskriften :ja:
Den kaka di så bare smaskens ut i juletråden din.


#3

LilleLeo sa for siden:

Akkurat denne oppskriften til Impala på NM er det jeg også bruker.
Den er himmelsk og jeg går og lurer på om jeg må lage den til nyttårsaften!


#4

Nessie sa for siden:

Denne oppskrifta er "stjålet" fra NM da.. med bilder og alt ;)


#5

Kirsebær sa for siden:

Den blir enda bedre om man tar flere tynne lag med mouss og ostekrem istedet for ett tykt lag av hver.

:jupp:


#6

Senna sa for siden:

Å den så digg ut. Tror jeg må prøve den jeg også (nå når de har fått Oreo cookies på Coop Mega)


#7

Nessie sa for siden:

Aha!

Men nå skal jeg jo ikke bake denne på en stund igjen.. :sparke:
Baka den sist jul, og denne jula... ;) Og snart er hverdagen her med slanking igjen :snurt:

Men god ja!


#8

tinkadott sa for siden:

Denne kaken har jeg laget fire stykker av siden lille julaften! Det er så mange som liker den, men så er de sikker på at den er så vanskelig å lage, så da må jeg til pers! Men det er knallenkel jo ;) Lurer på å lage en i dag, som jeg kan ta med når jeg skal på føden på jobb nå i nyttårshelga - da blir nok mange glade ;)


#9

tinkadott sa for siden:

Er det mulig at den blir bedre altså??? Må prøves... :knegg:


#10

Elisabet sa for siden:

Den kaka er laget mange ganger siste året. Veldig populær. :D Og det er så greit at den holder seg godt flere dager i kjøleskapet og er like god, om ikke enda bedre. Litt mere praktisk å lage den nå når de har fått Oreo-kjeks på de fleste nærbutikkene. Første gangen jeg laget den måtte jeg få kjekt fra Oslo til en veldig stiv pris, bare fordi jeg skulle prøve denne kaka. :knegg: Hamstret Oreo kjeks i Spania i sommer. Der er den veldig billig.


#11

Nessie sa for siden:

4 :eek: ??

Wow!

Den er veldig enkel faktisk!
:ja:


#12

Zip sa for siden:

Denne lagde jeg i går og står nå og godgjør seg i kjøleskapet, dessert i ettermiddag etter pinnekjøtt :nam:
Blir 14 stk her så har skrelt endel poteter nå :)


#13

tinkadott sa for siden:

Vi har ikke beholdt mer enn en selv da :snill: resten er gitt bort, til en tante, min mor og bestemor :jupp:


#14

Cathrine sa for siden:

Ja, denne kaken er knallgod!!


#15

MorStine sa for siden:

Abonnere på denne. Kaken måååå bakes, det er SÅÅÅÅ godt!!!:nam:


#16

Fibi sa for siden:

Denne skal lages til gubbens 30 årsdag neste helg! :jupp:


#17

Kaija sa for siden:

Da kom jeg på hva jeg må bake til 17. mai. Gleder meg til Oreokake allerede.


#18

jolie sa for siden:

Mamma presenterte en egenkomponert versjon av denne kaka på konfirmasjonen i helga. Hun tror nemlig at så lenge hun har oversikt over ingrediensene, så er det ikke så nøye med framgangsmåten. Ergo ble alt smelt sammen i en eneste røre - bortsett fra kjeksbunnen som hun lagde for seg selv. Kaka var god den altså, men det skal jo være en lag på lag-kake, da ;)


#19

Angelique sa for siden:

Hmmm...kanskje jeg skal lage det i dag?
Er jo så knallgod!!!


#20

Azi sa for siden:

Lurer på om jeg skal lage dette om ett par måneder? Har jo vudert den kaken nå siden ifjor.


#21

Ophelia sa for siden:

Lagde denne for første gang i helgen og brukte familie og svigerfamilie som testpanel med svært godt resultat. Nå er den "bestilt" til barnedåpen til min svigerinnes sønn om to uker.


#22

Solice sa for siden:

Alltid vellykket og farlig god! :)


#23

Angelique sa for siden:

Min kake er ferdig og står nå i kjøleskapet :D


#24

Camomilla sa for siden:

Jeg lagde den for første gang i helgen.
Nevøen min syns den var så god at han vil at jeg skal lage den til konfirmasjonen sin.

Angelique: Kos deg og nyt kaken :ja:


#25

Sue sa for siden:

Uhm! Den ser jo bare knallgod ut! Har lagret den for å kunne lage den ved en passende anledning. Oreokake er så utroooolig godt. (Hæ? Slanker jeg meg, sier du...;) )


#26

MorStine sa for siden:

Nå er alle ingrediensene kjøpt inn, så skal jeg prøve meg på denne oppskriften til 17. mai:) :nam:


#27

Azi sa for siden:

Nesten så jeg lager meg en kake til imorgen! :grubler:


#28

Mandarin sa for siden:

Kan man bare bruke springform direkte på et fat (uten bunn).
amatør


#29

Nessie sa for siden:

Ja, det tror jeg (og Karamell som er på besøk)


#30

Mandarin sa for siden:

:knegg:
Det er bra. Takk! JEg har satt i gang uten bunn nå (direkte på kakefatet) så får vi se.
Da begynner jeg på kanel-i-svingene :D


#31

Veronal sa for siden:

Det er slik jeg gjør det, Mandarin. Det går helt fint!


#32

Elisabet sa for siden:

Jeg gjør det sånn bestandig. Eller så har du ikke sjangs til å få den ut av forma igjen. erfart :p

Nå har jeg en Oreokake stående i kjøleskapet. Skal gjøre den ferdig før jeg legger meg. Skal ha den med på jobben i morgen. Ingen anledning, bare fordi det rett og slett er mandag. En unnskyldning må en jo ha. ;)


#33

Mandarin sa for siden:

Hm da har jeg laget den og smakt på den.
Må innrømme at jeg synes den er i det søteste og mektiske laget for meg.
:rolleyes:


#34

Elisabet sa for siden:

Du må ikke smake på den samme dagen du lager den. Mye bedre dagen etter. :D


#35

Mandarin sa for siden:

:knegg:
Vi får se, prøver igjen i morgen.:nikker:


#36

Fruktflua sa for siden:

Lager Oreokake nå.

:D


#37

Vimsen sa for siden:

Hm. Jeg har enda ikke laget denne kaken. Er det mulig for en idiot som meg å klare å lage denne?


#38

Mikkeline sa for siden:

Den ser avansert ut, men er overraskende enkel. "Alle" kan lage denne kaken så lenge man har ingrediensene, kakeform, kjøleskap og litt tid ;)


#39

Vimsen sa for siden:

Ja altså.. det eneste jeg klarer å lage av kaker er dajmiskake og (nesten) snickerskake. Dette fprdi det ikke er så nøye hvordan de ser ut.


#40

Fruktflua sa for siden:

Foruten at jeg ikke tror du er noen idoit, så er det mulig for ALLE å lage denne. Peace of cake. :knegg:


#41

Karamell sa for siden:

Den er enkel, men tar lang tid siden det er flere omganger inn og ut av kjøleskap. Jeg lager den sjelden nettopp pga det (og det er kanskje likegreit, mtp vekta).


#42

Hasselnøtt sa for siden:

Til og med JEG har laget denne. :stolt:


#43

Mikkeline sa for siden:

Ikke noe problem, det kommer til å gå som en drøm!


#44

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier å blande all kremen med ostemasse, synes det er MYE bedre med kun ostemasse under og over moussen, i stedet for ren pisket krem. Bare et tips. :)


#45

ullmor sa for siden:

Kaka ser skremmende god ut og når så mange skryter av den må jeg prøve den selv en dag. Jeg bør vel komme meg til butikken og få kjøpt ingridiensene i morgen..


#46

Hyacinth sa for siden:

Det gidder jeg aldri gjøre. Går helt fint uten.


#47

Kirsebær sa for siden:

JEG VIL HA OREOKAKE!

Hvor mye skal noen ha for å lage en slik kake til meg?
(Helst noen som bor i Trondheim da. Tror det blir litt yækki å hente den på posten, lizzom. :blond:


#48

Nessie sa for siden:

Jeg har jo i grunn sagt jeg skal bake! ;)

Med siden Karamell bor i Trondheim synes jeg hun skal invitere oss en kveld. :blafre:


#49

Kirsebær sa for siden:

Det kan hun godt, men jeg vil likevel kjøpe en hel oreokake av noen altså. :blafre:


#50

Nessie sa for siden:

:humre:

Som du skal spise helt alene liksom? :knegg:


#51

Kirsebær sa for siden:

Hvem som spiser hvor mye av den kaken skal du drite en lang faan i! :snurt:

:knegg:
Men ja, jeg kunne spist en slik kake alene... :flau: Men jeg har ikke tenkt å gjøre det altså...


#52

Nessie sa for siden:

Jeg får bake og sende med mannen en dag da, han kjører jo til Trondheim hver dag. :humre:
Men seriøst, du skal ikke se bort ifra at du får ei kake iløpet av våren. Siden jeg kanskje da får lurt meg til å møte deg.


#53

Ingrid-lille sa for siden:

Farlig tråd for overtidige gravide kvinner...


#54

Tjorven sa for siden:

Kaka skal stå over natten før den spises. Er du overtidig, så kanskje du føder i natt og i så fall var hele kakebakingen forjeves. :D


#55

Sessa sa for siden:

Abonnerer på denne jeg. Ser for god ut til ikke å prøves!


#56

Ingrid-lille sa for siden:

Ja, ikke sant!! Ser for meg Ingrid-lille tropper opp på føden med kaketine med som jeh ber de om å sette den i kjøleskapet mens jeg føder. :D

Men samtidig så blir jo denne kaken bare bedre og bedre for hver dag og når jeg da kommer hjem fra føden med baby, så vil jeg jo ha en hel kake som venter... :)


#57

Lille Blomst sa for siden:

To ganger har jeg prøvd å bakt denne kaka, men hverken jeg eller min familie synes den er sånn kjempe-kjempe god. God kake ja, men ikke himmelsk.


#58

Kirsebær sa for siden:

:kos:

Alt er enklere og bedre og slikt i Kirsebærverden nå, så du skal ikke se bort ifra at vi kan få til å møtes selv uten kake og lureri.


#59

Sue sa for siden:

Hmmm... Rare mennesker... :eek:

Denne kaken er himmelsk nemlig. :nemlig:


#60

Kirsebær sa for siden:

Den er ikke like god som den man kjøper på Egon eller Peppes da. Det må være lov å si det.
Men det er jammen meg ikke langt ifra. :hjerter:


#61

Kirsebær sa for siden:

Og den er best med tykk kjeksesmørjebunn, og mange tynne lag av hvert over der. :nemlig:
:nam:


#62

Nessie sa for siden:

Den er jo mye bedre enn den på Egon/Peppes!!


#63

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes også denne er bedre enn alle de jeg har smakt på diverse sjapper, inkludert Peppes.

Men det MÅ-HÅ-HÅÅÅÅ være ostekrem på toppen, ikke bare krem!


#64

Aminta sa for siden:

Jeg synes den hjemmelagde (denne) er mye, mye bedre enn den fra Egon, Peppes eller hvorsomhelst egentlig.

Jeg bruker to lag med ostekrem (must!), under og over moussen, og hjemmelaget mousse istedet for Toron. Også tynt lag krem på toppen og mønster av sjokoladesaus eller knuste kjeks som pynt.


#65

Zip sa for siden:

Lager dere mer ostekrem da eller fordeler dere bare mer?
Skal lage denne til min tanteunge velsignelse på lørdag, vært morsomt med en litt ny vri.


#66

Hyacinth sa for siden:

Laget to kaker nettopp, det tok en halvtime. Jeg gidder ikke vente på det som visstnok skal ventes på, jeg.


#67

Aminta sa for siden:

Jeg lager mer ostekrem ja, ellers blir lagene for tynne, synes jeg.
Alltid fått mengder av skryt for min i hvertfall.


#68

LilleRosin sa for siden:

Jeg kjøpte Orekake på cafe, og syntes den var ganske kvalm. Klarte bare et halvt stykke.


#69

Kirsebær sa for siden:

:tullerdunisse:

Jeg kjøpte en hel kake på smartclub, og måtte skamfulll servere smårestene som var igjen da jeg fikk besøk dagen etter... :flau:


#70

Aminta sa for siden:

Jepp, jeg synes også den er kvalmende på café og slike steder. Derfor man må lage selv, mindre sukker og mer syrlig ostekrem.


#71

Kirsebær sa for siden:

:skeptisk:

guniss? Karamell? Dere gjør ikke sånn, vel?


#72

Nessie sa for siden:

:hehehe:


#73

Nessie sa for siden:

Akkurat som da jeg ble litt :sjokk: her i jula, da ei venninne lurte på om man kunne fryse Sarah Bernhard kakene igjen, når man hadde tatt de ut. Hun hadde tatt opp en 10 stk til et besøk, men alle hadde ikke blitt spist opp. :humre:

Akkurat som om DET hadde vært noe problem her i hus. :hehehe:


#74

Kirsebær sa for siden:

guniss: :lettet:

Nå har jeg bestemt meg for at jeg må på Egon/peppes (som for øvrig har samme type Oreokake som visst nok er fløyet over fra usa) når det blir helg. :nemlig:
Eller vurdere å lage selv? :gruble: :redd:


#75

Nessie sa for siden:

Den ER enkel å lage da! :jupp:


#76

Kirsebær sa for siden:

Ja, jeg hører dere sier det. Jeg har laget den to ganger, og begge gangene ble den litt rar. God, men rar. Det var helt umulig å skjære igjennom kjeksebunnen. Å løsne den fra formen kunne jeg bare glemme. Og den ble ikke sånn fin og lagdelt inni, liksom... :blånn: Men, altså, den smakte jo himmelsk likevel, så det hadde ikke såååå mye å si...

Men det skal sies, uansett hva jeg skal lage av bakesaker så blir det noe galt. Uansett hvor mye jeg følger oppskriften til punkt og prikke.


#77

sannereg sa for siden:

jeg skal ha gjester til helgen tror jeg må prøve denne da, kan jeg lage den torsdag og servere den på lørdag?


#78

Aminta sa for siden:

Du må ikke mose kjeksen ned i formen, bare legge den løst nedi og "stryke" den litt forsiktig på plass. Hvis man trykker mye på den blir den steinhard, men det gjør aldri min.
Og disse tidene man må vente nå og da osv. er viktig for lagene sin del, så de faktisk stivner litt og legger seg oppå hverandre, min blir alltid lagfin (ordet sitt) og jeg er nøye på ventingen.

Men som du sier, det har ikke så mye å si med den smaken! Det er jo så lett også.


#79

Aminta sa for siden:

Absolutt!
Den er faktisk best hvis den har stått et par døgn. Og den er enda bedre 3. og 4. dag, hvis det er noe igjen da.
Men det er lurt å vente med siste pyntingen til rett før servering, det tynne laget krem øverst, og sjokoladesaus/knust kjeks til pynt fikser jeg alltid rett før, eller noen timer før servering.


#80

Hyacinth sa for siden:

Det har min også alltid blitt, men jeg venter aldri. Jeg sier ikke at det ikke har en hensikt, det har det sikkert, men jeg har alltid fått jevne, fine lag. Og jeg har tidvis vært litt redd for at lagene skal "synke" i hverandre, men det gjør de altså ikke. ;)


#81

Aminta sa for siden:

:skeptisk:
Jeg har hørt flere som sier at det har noe å si, og at de ikke får fine lag uten venting.
(Jeg tør jo ikke prøve selv, tenk om den blir mislykket. :sjokk: )


#82

Elisabet sa for siden:

Jeg smakte på den hos Peppes en gang med store forventninger, men ble veldig skuffet i forhold til denne jeg lager selv.

Legg kjeksen løst oppi på kakefatet (ikke bruk bunnen på forma, bare ringen rundt oppå fatet), og klem det litt forsiktig utover med en skje eller noe. Da blir den ikke hard og du får lett av ringen rundt før du skal servere. :)

Jeg har forøvrig ei nylaga oreokake i kjøleskapet nå. Når denne tråden kom opp igjen så kom jeg på at det var lenge siden jeg har laget den. Så de som kommer i morgen kveld på besøk håper jeg blir glad. :D Veldig greit når den kan lages på forhånd.


#83

Nessie sa for siden:

Skulle jeg komme i morgen Elisabeth? :blafre:

Jeg bruker bake-it-easy forma til denne, glimrende.


#84

Elisabet sa for siden:

Du får ta fly til Torp og komme, så skal du få en bit. ;) Det blir nok billigere å lage sin egen tror jeg. :knegg:


#85

OlleVia sa for siden:

Hahahah.... Dette må jeg bare signerer. Den har ikke gått i glemmeboken nei, men er liksom litt på diett da...:p

#86

Karamell sa for siden:

Jeg skal på besøk og blir servert hjemmelaget Oreo i kveld. :D

:to hell with diet:


#87

Lita sa for siden:

Åh, dette er verdens beste kake!
Jeg har prøvd å lage den en gang, men da fløyt alt og innen gjestene kom var det fremdeles bare rennende væske i forma. (Og jeg som egentlig er flink på kjøkkenet, ble meget skuffet over meg selv.. )
Spørsmålet er da, hvor lenge må den stå i kjøleskap mellom hvert lag?


#88

Nessie sa for siden:

Jeg har stort sett alltid fulgt oppskriften, og aldri opplevd den rennende?


#89

Bergensis sa for siden:

Bestemor sende ein isboks med kjøttkaker til sin studerande sønn som ikkje henta posten kvar dag. Ikkje kvar veke heller... :knegg:


#90

Lita sa for siden:

Et eller annet gikk veldig feil den gangen jeg prøvde, så jeg mistet liksom litt av gnisten etter å lage den. :rolleyes: Men nå som jeg er gravid, og ramlet over denne tråden, så fikk jeg lyst å prøve igjen! Også med tanke på at min bror har bursdag i morgen og jeg kunne brukt det som unnskyldning, kunne jeg jo prøvd i kveld. :knegg:


#91

Nessie sa for siden:

Go for it! :D


#92

Lita sa for siden:

Ja, da må jeg i butikken! :knegg:


#93

Nessie sa for siden:

Men anbefaler ost i "toppkremen" også. :jupp:
Da blir den best.


#94

Bergensis sa for siden:

Kan du forklare dette litt:confused:


#95

Aminta sa for siden:

Basically ostekrem oppå moussen også, altså to lag ostekrem istedet for et, det gjør mye altså. (Jeg lager da mer ostekrem.)
Jeg har alltid det, også et tynt lag vanlig krem oppå der igjen.


#96

Nessie sa for siden:

Som Aminta sier, at man tar ost i hele kremen. I oppskrifta er det et tynt lag med vanlig krem øverst. Men jeg tar ost i all kremen, og smører det på toppen. Synes det blir mer helhetlig.


#97

Bergensis sa for siden:

Åkai, ostekrem i stadenfor vanleg krem. Det er sikkert lurt, for den ser ikkje mykje lekker ut med berre vanleg krem på toppen. God er den uansett:jupp:


#98

Babe sa for siden:

Nå har jeg en oreokake som er klar for å få på siste lag - med ostekrem. :D


#99

Nin sa for siden:

Da står den og godgjør seg til i morgen.
Jeg har aldri smakt kaka, men tyvsmakte på kjeksen og de smakte himmelsk farlig.


#100

Elisabet sa for siden:

Jeg skal også lage Oreokake i kveld. :D Men jeg har aldri sånn glasur på toppen. Jeg legger tett i tett med sånne tynne, lyse melkesjokolade hjerter. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.