Jeg eeelsker å bake. Jeg prøver å unngå å spise for mye sånt selv, så jeg baker helst til andre da, eller kanskje en sukkerfri og melfri kake en gang iblandt. Sender ofte med mannen kaker på jobb, så mannens kolleger elsker meg. :knegg:
Tenkte å samle alle her, så kan jo folk få oppskriftene, for dette er virkelig godsaker. Enjoy!
Isets drømmekake med banan og sjokolade
4 egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
200 g smeltet smør (blandes i melken)
1 dl melk
3 moste bananer
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 plate hakket kokesjokolade
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland det tørre og ha i vekselsvis med melk. Ha i sjokoladen til slutt. Stekes på 180 grader, nederste rille i 40 min. Nok til en liten langpanne.
Sjokotopping:
Smelt sjokoladen og smør sammen, ha i fløten. Varm til kokepunktet. La stivne litt før den has på kald kake.
Skjær i ruter og server.
KARAMELLSAUS-KAKE
3 egg
3 kopper sukker (ca 5,5 dl)
250 g smeltet smør
3 ts vaniljesukker
1 ½ dl melk (ca 2, 75 dl)
3 ts bakepulver
4 ss karamellsaus
4 kopper hvetemel (ca 7 dl)
Glasur
300 g melis
100 g smør
3 ts karamellsaus
3 ts vaniljesukker
3 ss kaffe
Egg og sukker vispes sammen, før resten tilsettes. Pass på melmengden slik at du får en fin konsistens. Ha røren i en liten papirkledt langpanne eller springform ca 24 cm.
500 gram sukker og 2 dl vann kokes i 12 minutter (sett på timeren). Det skal
bli en tykk masse. Avkjøles.
Ha 8 plater gelatin i litt kaldt vann, la dem ligge i 10 minutter. Kryst
vannet ut av dem og smelt dem i 1 dl kokende vann. Avkjøles.
Hell alt i mikseren og kjør på full hastighet i ca 15-20 minutter, sammen med
vaniljesukker.
Det skal bli en tykk hvit krem, det kan ta tid, så ikke fortvil. Det blir krem
til slutt.
Når kremen er helt stiv, setter du topper med skje på papirkledd stekeplate.
la dem stivne i ca 2 timer.
Lag glasur av 2 plater kokesjokolade. Smelt sjokoladen, og bland med 100 gram
smeltet delfiafett (kokosfett). Dypp kremtoppene i sjokoladen og dryss kokos på. La det stivne helt.
HJEMMELAGET ISKREM MED SJOKOLADEBITER
4 eggeplommer
4 ss melis
1 plate mørk kokesjokolade, finhakket
5 dl kremfløte (du kan også bruke en liten kartong, men bruk da 3 eggeplommer)
Visp sammen eggeplommene og melisen i en bolle. Pisk kremfløten nesten stiv og
ha i finhakket sjokolade. Pisk videre, og når fløten er helt stiv vender du i
melis og eggeblandingen.
Sett kremen i fryseren i 4-5 timer, til den er helt frossen. Men husk å røre
kraftig i den med gaffel etc, hver halvtime. Hvis du glemmer dette får isen
iskrystaller og blir kornete.
ISETS OSTEKAKE
BUNN:
1 pakke kjeks (Bixit)
175 gram smeltet smør
OSTEKREM:
1 pakke Philadelphia ost
1 boks lettrømme
120 gram melis (ikke mindre!!)
1 liten pakke kremfløte (1/3 l)
1 pakke sitrongele (NB: lages med halv mengde vann!)
1 pakke jordbærgele til lokk på kaken.
Bland sammen smør og knust kjeks. Kle bunnen av en rund kakeform med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i kakeformen.
Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Bland sammen ost, rømme og melis i en mikser. Kok opp 2 1/2 dl vann og ha gelepulveret oppi. La det avkjøles litt før du heller geleen i en tynn stråle oppi ostekremen mens du rører forsiktig. Pisk kremfløten. Miks alt skikkelig sammen og hell det oppi kakeformen, over kjeksbunnen.
Sett kaken i kjøleskapet i 4-6 timer, til den er helt stiv.
Lag jordbærgeleen med halv mengde vann (2 1/2 dl) og la den avkjøles litt før du heller den over kaken. La den stivne helt i kjøleskapet.
Jeg pleier å ha litt frosne bær oppi den varme jordbærgeleen før jeg heller den over kaken, da blir den fortere kjølig, og bærene blir fin pynt under geleen på ostekaken.
Her har jeg laget 2 kaker uten gele oppå, men med frukt/bær til pynt:
Åja selvsagt er det samme bildegreia her som på lavkarbo. Jaja. :sur: Bildene er iallefall i linkene.
OATMEAL-RAISIN COOKIES (Cookies med havre og rosiner, skikkelig amerikansk tradisjonscookie)
Disse er kjempegode. Egentlig er oppskriften kun med havre, men jeg ville prøve meg på havre-rosin fordi jeg alltid har hatt lyst å smake slike. Nam nam, de ble UTROLIG gode!!! Men om man ikke liker rosiner kan man feks bruke hakket sjokolade, det blir jo like godt.
1 liter havregryn
350 gram smeltet smør/margarin
4 dl sukker
2 store egg
1 halv eske rosiner, alt etter smak. jeg bruker mye rosiner.
ca 3 dl hvetemel
Bland det tørre først, så blander du inn det øvrige. Rull litt store kuler med
hendene, legg dem på papirkledd stekeplate og trykk dem litt flate. (De renner
litt ut ved steking, så ha litt god avstand).
Stek dem på 175 grader i ca 15 minutter. De skal helst ikke være brune, så følg godt med.
Sarah Bernhard-kaker
Disse er fantastiske! Blir ca 45 stk.
Bunner:
250 gr mandler
3 1/2 dl melis
3 små eggehviter
Fyll:
200 gr smør
3 dl melis
3 eggeplommer
1 plate smeltet sjokolade (det stod revet sjokolade i oppskriften, men jeg syns det ble bedre med smeltet).
Glasur:
3 plater sjokolade
4-5 gode ss delfiafett
Visp eggehvitene stive. Bland i melis og skåldede, malte mandler. Sett røren med to teskjeer på bakepapirkledd plate.
Stekes på180 grader i ca 10 min.
Avkjøles litt før de tas av med en skarp kniv.
Fyll:
Bland smør, melis og eggeplommer til en smidig krem. Rør i revet sjokolade. Legg fyllet på bunnen av kakene i en pyramideformet topp.
Sett kakene kaldt til fyllet er helt stivt.
Glasur:
Smelt sjokoladene og tilsett delfiafettet. Dypp kakene i glasuren.
Bildet her ble ikke så bra, og jeg la ikke akkurat sjela mi i glasuren, men pytt pytt, kaken ble god den. :knegg:
TRØFFEL-KAKE
Myk og kjempegod kake med en vanvittig god glasur.
4 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
4 ss kakao
4 ss sukker
4 ss lunkent vann
Varm stekeovnen til 180 grader. Pensle og dryss en mellomstor springform. Pisk
egg og sukker til eggedosis. Vend inn hvetemel iblandet potetmel og
bakepulver. Hell røren i formen og stek på nederste rille i ca 45 minutter.
Avkjøl det opp-ned i formen over rist. Del sukkerbrødet i 2-3 bunner.
Pisk fløten til krem. Rør vaniljesukker med kakao, sukker og vann til en
klumpfri røre som vendes i kremen. Fordel kremen inni og utenpå kaken.
Pynt evt kaken med topper av pisket kremfløte, eller raspet sjokolade.
Kaken:
Pisk sammen smeltet smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk til det er litt kremete. Tilsett de andre ingrediensene mens du pisker. Ha gulrøttene i til slutt.
Stek kaken i ca en time nederst i ovnen på 180 grader. Kakeform: jeg brukte rund form, ca 24 cm i diameter. La kaken avkjøles helt før du tar den ut av formen og setter den på et pent kakefat.
Kremen:
Rør smør og melis glatt og lyst og klumpefritt. Tilsett osten og vaniljesukkeret og pisk grundig til kremen er helt glatt og kremete. Smak til med sitronsaft.
Bre kremen over den kalde kaken og lag evt mønster med en gaffel.
Pynt med det du måtte ønske. Jeg syns det er pent med marsipangulrøtter, eller gulrotstrimler kokt i sukkerlake.
SJOKOLADEKAKE MED NUGATTICRISP-GLASUR
Denne ble litt tam i smaken, egentlig, og jeg tror absolutt VANLIG Nugatti blir mye bedre enn crisp-varianten, så neste gang blir det vanlig! I tillegg kommer jeg til å tilsett en ss kanel i kakerøra, for da smaker den nok enda bedre. Kanskje litt kaffe og. Men hvis dere liker tam svak sjokoladesmak så er denne midt i blinken.
Glasur: 1 stor boks Nugatti (crisp eller vanlig) - 500 gram
Rør smør og sukker til det er luftig. Pisk inn ett egg om gangen. Bland inn kefir og sikt inn det tørre.
Hell deigen i en stor papirkledd langpanne og stek den i 45 minutter på 170 grader.
La kaken avkjøle helt før hvelver den ut av formen. Smør over Nugattien (ruk en smørekniv dyppet i varmt vann så er det lettere). Del kaken i pene firkanter. Pynt gjerne med nøtter etc.
250 gram kjeks (jeg brukte Digestive)
2 ss brunt sukker
120-150 gram smeltet smør.
Bland alt i en food processor og trykk det ut i en rund papirkledd kakeform, 24-26 cm.
Trykk "deigen" litt oppover kantene og sett den kjølig.
Ostemasse
800 gram (4 esker) Philadelphia (eller annen kremost)
2 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 egg
Topping
1 beger Creme Fraiche
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker
Pisk kremost, sukker og vaniljesukker godt sammen. Ha i hvetemel og pisk inn ett egg om gangen. Ha massen over den avkjølte, litt harde bunnen og stek på nederste rille i ovnen, 200 grader i ca. 1 time.
Ta kaken ut og la den stå til avkjøling i formen i ca. 30 minutter. Den virker ganske løs når du tar den ut, men den stivner mens den kjøles ned. Det gjør ikke noe om den synker litt ned eller sprekker på toppen, da toppingen dekker over dette uansett.
Rør sammen toppingen og fordel den over kaken mens den er i formen. Sett kaken inn i ovnen igjen på 200 grader og stek videre (midt i ovnen) i ca. 15 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt. Sett den så i kjøleskapet i flere timer, gjerne natten over, til den er helt stivnet og kald. Da er det enkelt å få den over på et kakefat. Jeg brukte to stekespader som jeg presset forsiktig inn mellom bunnen og bakepapiret og løftet kaken litt opp og la den på et fint serveringsfat.
Pisk smør og sukker til luftig krem. Mos bananene og rør dem i. Ha i resten av ingrediensene og rør kraftig til en glatt røre.
Ha deigen i en papirkledd rund form (22 cm). Stek kaken på 180 grader i ca. 1 time. Avkjøles i formen.
ARNE BRIMIS SJOKOLADEKAKE
Dette er en skikkelig RÅ kake, som etter min mening er de aller beste sjokoladekakene. :sikle:
La kokesjokoladen smelte i biter i det glovarme smøret. Visp resten av ingrediensene sammen med sjokoladeblandingen. Pisk med hånd, dette skal ikke bli luftig, men pass på å få en helt glatt masse uten klumper.
Kle en brødform med bakepapir og hell massen i. Stek kaken nederst i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt, ha den deretter i kjøleskapet natten over (eller minst 5-6 timer) så den blir helt avkjølt og noenlunde stiv.
Ja jeg fant ut det etterpå, men nå blir det så mange bilder å redigere, dessuten prøvde jeg og da fikk jeg helt plutselig beskjed om at innlegget var for langt? Det kan jo ikke være det, det ligger jo ute allerede. Jaja.
Skjønner ikke hvorfor man ikke bare kan bruke hele linken som på mange andre fora. :sutre:
Nå fikk jeg det til, men jeg måtte kutte bort et par oppskrifter og ommøblere litt.
ISETS MARSIPANKAKE MED CUBAKREM OG PÆRE:
1 ferdig 3-delt sukkerbrød-bunn, eller lag selv.
1/2 pakke ferdig vaniljekrem (2-3 dl)
1/2 boks hermetiske pærer (eller annen frukt, feks fersken)
5 dl kremfløte
5 knuste cuba-sjokolader
1 boks knuste valnøtter
marsipan til lokk og pynt
Dynk kakebunnen med halvparten av saften fra pæreboksen. Pisk kremfløten og ta fra ca 1/3 av kremen til å ha utenpå kaken etterpå. Bland resten av kremen i 2 deler. Bland den ene med knust cuba og valnøtter, og den andre med vaniljekremen. Legg en bunn på et fat, legg på cubakremen og legg neste bunn oppå. Ha på vaniljekremen og hakkede pærer. Legg på den siste bunnen. Ha pisket krem oppå og rundt hele kaken, og dekk med marsipanlokk.
Pynt kaken etter eget ønske.
Kaken på bildet har jeg pyntet med min datters stjernetegn, vekten. Vi hadde den i dåpen hennes. Marsipanen er en smule svett noen steder, men sånt kan skje. Den smakte uansett helt utrolig godt og jeg fikk mye skryt for den.
Pyntetips: jeg brukte hermetiske halve pærer til "vektskåler", som hang i "sølvkuler", marsipan i forskjellige farger ble til selve vekten, pynt og kant rundt kaken + blomster. Dessertsjokolade (blå avlang eske, sånn som alle eldre har i skapet sitt ) ble til pynt.
CAMILLAS FØRSTE MARSIPANKAKE:
Denne bakte jeg til Camillas ettårsdag. Elsker å prøve nye ting og fant ut at jeg skulle leke meg litt med farger siden det var en liten prinsesse som fylte sitt første år. Resultatet ble ganske bra, syns jeg. Desverre glemte jeg å ta bilde før kaken var halvspist, så den ser jo litt "herpa" ut, men men......
Lag vanlig sukkerbrød eller kjøp ferdig delt i 3 deler.
Fyll:
5 dl kremfløte, pisket
1 liten pakke ferdig vaniljekrem
Blå og rød (eller andre farger) konditorfarge
Bringebærsyltetøy og bananbiter
Marsipan til lokk og pynt, og evt sukkerbilde til pynt.
Bland den piskede kremen med vaniljekrem. Del den i 3 deler. Bland hver del i forskjellig farge, eller 2 av dem i en farge og den siste i en annen farge, eller hva dere vil. Jeg farget 2 deler krem i knallblått og 1 del i rosa.
Dynk bunnene med melk eller saft (jeg brukte bringebærsaft). Smør blå krem utover den første bunnen og legg på syltetøy og banan. Dekk med bunn nr 2 og legg på krem i en annen farge, og syltetøy + banan. Legg på den siste bunnen og spre over krem i den første fargen (eller en annen farge) og legg sukkerbildet midt på toppen av kaken.
Kjevle ut marsipanlokket og skjær ut en "stjerne" midt på (se på bildet). Legg lokket på kaken slik at sukkerbildet ligger akkurat under "stjernen". Brett ut "flakene" på stjernen slik at sukkerbildet kommer tilsyne. Pynt med sukkerblomster/marsipanblomster.
Denne var knallgod, mannen forspiste seg og ble helt vill.
125 gram smør
5 dl kefir
300 gram sukker
1 ss kaffepulver
1 ss kokende vann
1 ss natron
1 ss kakao
400 gram hvetemel
Glasur:
50 gram smør
50 gram kokesjokolade, mørk
200 gram melis
2 ss vaniljesukker
4 ss kald STERK kaffe
Smelt smøret, rør inn kefir og sukker. Løs opp kaffepulveret i det kokende vannet og tilsett. Sikt inn det tørre og bland godt sammen røren.
Ha deigen i en liten papirkledd langpanne og stek den midt i ovnen på 175 grader i 30 minutter. La den avkjøle helt før den tas ut av formen.
Smelt smøret til glasuren. Knekk opp sjokoladen og smelt den i det varme smøret. Rør inn resten av ingrediensene til du får en glatt og fin glasur. Reguler evt konsistensen med mer/mindre kaffe og melis. Jeg laget ekstra mye glasur og hadde mye mer kaffe i. Ble kjempegodt.
Romdråper kan også tilsettes. Pynt evt. med kokos eller finhakkede mandler.
SJOKOLADE-OSTETERTE
Denne var vanvittig god, jeg har aldri i hele mitt liv sett min lille tynne mormor spise så mye kake.
Bunnen:
300 gram grove sjokoladekjeks (jeg brukte Maryland Cookies da jeg ikke fant Bixit med sjokolade, men det var nydelig det og).
150 gram smeltet smør
Fyll:
200 gram Cottage Cheese
75 gram sukker (pluss 25 gram ekstra til den mørke røra - 100 gram tilsammen)
250 gram tykk yoghyrt (bruk Tine matyoghurt, den er genial!)
300 gram Creme Fraiche (1 helt beger)
200 gram hvit kokesjokolade
200 gram mørk kokesjokolade
Kjør kjeks og smør i food prosessoren til det blir en jevn masse. Trykk den ut i en rund form, 24 cm i diameter. Det beste er om du kan sette ringen direkte på et fat, så er det bare å ta av ringen og servere når kaken er ferdig.
Ha cottage cheese, sukker, yoghurt og creme fraiche i food prosessoren og kjør det til massen er helt jevn. Del massen i to. Smelt den lyse og den mørke sjokoladen i hvert sitt vannbad og ha dem i hver sin røre. Tilsett det siste sukkeret i den mørke røra og rør godt.
Hell den lyse røra over kjeksbunnen. Hell så den lyse røra over den mørke røra. Rør litt forsiktig med en gaffel i kaka for å få marmorert effekt.
La kaken stå i kjøleskapet i et par timer. Pynt med pisket krem og evt revet sjokolade.
Nøttebunn
2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter
Still stekeovnen på 180 grader.Pisk eggehviter og sukker
til marengs.Vend inn malte hasselnøtter.
Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter.
Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
Pasjonsfrukt krem
500 g naturell kremost
325 g sukker
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice (skrap ut innholdet av rfuktene i en sil, gni med baksiden av en sleiv el. for å skille saft fra steiner)
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
6 dl kremfløte
Ha kremosten og sukker i en kjøkkenmaskin.Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen.
Frys kaken.
Gelé
1, 5 dl g pasjonsfrukt juice
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 1/2 plater gelatin
Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.
Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald.
Smelt hvir sjokolade, og smør sjokoladen ut over et bakepapir, ha i frysen og ta ut igjen når kaken skal pyntes.
Fjern kakeformen. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer. Pynt kaken med friske bringebær som drysses med melis, og ha sjokoladeflak langs kanten av kaken.
Lite tips til den amerikanske ostekaka som er veldig lik den jeg lager. En teskje kanel og litt hakkede valnøtter i bunnen gjør den ekstra god. :nikker:
150-200 g mel
100 g smør
litt sukker
1 egg
litt vann
Kjøres fra smuldrete til ganske fast deig. Trykk ut i paiformen og sett formen i frysen i 20 minutter. Sett ovnen på 180 C. Etter at formen er blitt skikkelig kald, prikker du den litt med gaffel og blindsteker i 20 minutter.
Jeg er temmelig sikker på at nesten hvilken som helst mørdeig eller tertedeig fungerer fint.
Fyll:
I en bolle rører du sammen:
3 egg
2/3 kopp sirup
1 kopp brunt sukker
2 ts smeltet smør
1/2 ts vaniljepulver fra Helios (se bilde)
3 ss brandy/konjakk
1-2 bokser pecannøtter
Hell oppi paiskallet og stek i 40 min på 180 C.
4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)
40 knuste Ritz-kjeks
Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.
Stekes 20-25 min ved 175 grader.
Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.
Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.
Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.
Oppbevares i fryseboksen.
Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv
langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir
litt... OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!
Bunner:
Eggehvite og melis piskes til tykk marengs, tilsett malte mandler, bland lett sammen.
Del røren i 3, fordel den i 3 like store former (det har ihvertfall ikke jeg, så jeg tar 3 ark bakepapir og tegner opp rundinger på ca. 22 cm, fordeler røren på disse) og steker dem lys gylne.
Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og fløte blandes og tyknes i en kjele i vannbad under stadig omrøring, avkjøles.
Tilsett mykt smør litt etter litt, sett kremen kaldt.
Sjokoladefromasj:
Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i kaffe ved svak varme, avkjøles noe og piskes så til krem. Tilsett eggeplommene under pisking. Eggehviter og melis piskes til tykk marengs og tilsettes sammen med pisket fløte. Bland fromasjen forsiktig.
Montering av kaken:
Legg den ene bunnen på et fat og fordel eggekremen på. Legg på en bunn til og fyll med ca 2/3 av fromasjen + kiwi i skiver. Legg på bunn nr. 3 og pynt med resten av fromasjen, krem, høvlet sjokolade og kiwi (Pleier å ta først fromasj, så høvlet sjokolade i midten og en sirkel av kiwi rundt med kremdotter oppå der igjen - men det går jo an å gjøre på flere måter).
Tar sin tid å lage denne kaken, men det er verd det. Jeg syns det er godt med mer kiwi enn det står i oppskriften, for å få litt friskhet til alt det søte. Egentlig er det gelatin i sjokoladefromasjen, men jeg har kuttet det ut og syns det blir bedre uten. Fromasjen blir fin og stiv uansett. (Hvis noen ønsker gelatin så var det 3 plater).
Denne kaken lagde jeg idag. Jeg lagde en liten prøveporsjon, så jeg har allerede smakt den og konstaterer at den var veldig god! Andreas Viestad lover også at hvis man spiser denne hver dag blir man slank og vakker, jeg er ikke sikker på om jeg vil gå god for den, men. Her er ihvertfall oppskriften. Jeg brukte Oreokjeks til bunnen.
MØRK SJOKOLADEKAKE
Dette er ei mørk og tung sjokoladekake som ikke inneholder noe mel, og som ikke skal stekes.
Spiser du denne hver dag, blir du slank og vakker - det lover jeg.
Kaka skal lages i en lav paiform. Litt chili er ikke dumt her heller.
Til bunnen:
100 gram pekannøtter
100 gram sjokoladekjeks, så tung du får tak i, jeg har funnet noen brownieaktige kjeks som fungerer bra
1 spiseskje kakao
3 teskjeer brunt sukker
1 spiseskje rom, eller annen brun sprit
(gjerne litt mer)
30 gram smør
40 gram mørk sjokolade
Bunnen: Knus nøtter og kjeks i kjøkkenmaskin. Smelt smør og sjokolade i vannbad. Bland alle ingrediensene i en bolle. Ha i en paiform og press blandingen langs bunnen og sidene av paiformen. Sett i kjøleskapet.
Fyllet: Smelt smør og sjokolade, rør inn kremfløte. Ta av varmen. Pisk eggeplommene og bland dem inn i sjokoladeblandingen. Vend den piskede kremen inn i fyllet. Hvis du vil ha fyllet litt marmorert, trenger du ikke å være så nøye når du rører den inn.
Ta bunnen ut av kjøleskapet og hell i sjokoladeblandingen. Sett i kjøleskapet i minst en time før du serverer.
Siden dette er en ganske voksen kake, har vi også lagd noe for barna:
Sjokoladekjeks med Nonstop.
De ble veldig gode, litt seige/myke og dekorative siden Nonstopene holdt seg fine under steking.
Ca. 36 stk.
125 g mykt smør
3 dl sukker (jeg tok ca. halvparten brunt)
2 egg
2 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
1 dl kakao
1 ts bakepulver
1 klype salt
3 dl Nonstop eller Smarties
Rør sammen smør, sukker, egg og vaniljesukker. (Jeg kjørte det i foodprocessor). Bland mel, kakao, bakepulver og salt, og rør det inn i smørkremen. Sett topper på bakepapir og dytt noen Nonstop på hver.
Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 min, avkjøles på rist.
Nå står Oreo-kake i kjøleskapet, bakte i går. Den ser helt fantastisk ut og består av blandt annet masse kremost, sjokolademousse, kremfløte og hele 3 pakker Oreos (90 jævla kroner i kjeks!).
Skal legge inn oppskrift og bilde når kaken blir sprettet. :D
Tusen takk for masse flotte oppskrifter Iset! Jeg har allerede bakt Brimikaka (sønnen min er omtrent like gammel som datteren din vettu ;) og hadde bursdag forrige helg). Den ble kjempegod!
Denne tråden skulle jeg aldri ha lest. Det er ikke bra for meg å bake, jeg får vondt i magen av sånt. :sukk:
Jeg bakte en aldeles nydelig eplekake i forgårs, overspiste meg på den, og tilbrakte to timer med skikkelig magevondt midt på natten. At jeg aldri lærer. :rolleyes:
Men det var så mye godt her at jeg må jo prøve ut oppskriftene, så får jeg heller bare spise litt mindre neste gang. Problemet ligger nok i det at jeg baker så sjeldent at når jeg først gjør det så blir det til at jeg spiser litt for mye. Må begynne å bake oftere.
Sånne tråder er bare fyfy for meg. Jeg kjenner fettcellene klargjør seg til sukkermottak, kvisene begynner å boble i underhuden, og kroppen skriker etter kake! :sukk:
Jeg har laget banankaken. Men Iset? Skal banankaker se ut som om de er litt rå inni når de er ferdig? Eller var min ganske enkelt altfor lite stekt? :sparke:
Denne har eg prøvd! Tusen takk for oppskrift! Kaka var veldig, veldig god, men utruleg mektig. Og det å kunne begrense seg er ikkje alltid så enkelt.... Men kan anbefalast!
Så flink du er til å bake, Iset :jupp:
Her var det mange flotte fristelser....:nam: (Og jeg som er på den sunne linjen for tiden..Sukk...)
[size=1][/size]
Er helt nødt til å abonnere på denne tråden, uansett :plystre:
Dette er en utrolig deilig kake, med litt seig bunn, og deilig mousse, som smelter på tungen. Nytelse fra springform. :nam:
Bunn:
500 gram ferdig kransekakemasse (odense)
4 egg
2 ss kakao
4 stk after eight
Del opp kransekakemassen i mindre biter, og ha den sammen med egg og kakako i en foodprosessor. Kjør det hele på full hastighet, til du har en jevn og luftig masse. Vend inn finhakket after eight.
Ha bakepapir i bunnen av en rund springform, ca 24 cm, og ha deigen oppi.
Stekes på 175 grader i 30 minutter
Når bunnen er ferdig stekt, avkjøles den, før den flyttes over på kakefat. Husk å skjære forsiktig rundt kanten av kaken, før du prøver å løsne ringen rund. Sett så kakeringen tilbake rundt kaken, oppå fatet.
Mousse:
250 gram kokesjokolade
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
8 stk after eight
Pisk egget og sukkeret, så det blir luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad, og bland den så med egget og sukkeret. Pisk kremfløten stiv, og bland så den sammen med resten. Vær grundig når du blander, så du unngår å få hvite fløteflekker i moussen din, men pass på så du ikke rører for hard, for da slår du luften ut av røra. Finhakk så after eight, og bland disse inn.
Hell blandingen over kakebunnen, og sett til kjøling, til moussen er stiv.
Skjær igjen forsiktig langs kanten, før du løsner ringen rundt.
Pynt med halve after eight.
Marit K en sånn har jeg smakt en gang, og den var utrolig god, men jeg mener å huske at den var lagd med marrengsbunn...
Oppskriften skal prøves en gang :jupp:
Nja, den skal nok være LITT rå men ikke helt. Bananene "metter" deigen litt, om du skjønner hva jeg mener. Banankaker skal ikke være helt luftige!
Men om du følte den var for rå har du nok stekt den for lite. Jeg må av og til forlenge steketiden ganske mye, det varierer litt. Nå har jeg endelig fått ny ovn og den fungerer bedre enn den gamle skiten jeg hadde, som levde sitt eget liv!
Men poenget mitt er at det er så stor forskjell på ovner at ikke følg steketiden slavisk! Jeg gjør ALDRI det. Jeg bruker kakenåler omtrent hvert 5 minutt fra den fastsatte steketiden har passert. :)
Denne er nå laget og står til avkjøling i kjøleskapet. Den ble saftig og fin, deilig, iallefall nå før den ble helt kald. :jupp:
Alt står og henger på denne kaken nå - gubben har bursta og skal ha den med på jobben imorgen.
OK, her er de foreløpige kommentarene:
From: Paul
Subject: RE: Cake
Please thank to your wife, the cake is delicious.
Happy birthday.
synd det bare er en gang om aaret du har foedselsdag. Hils din kone og tak for den vaeldig gode kake. . . Mvh Tina
the cake is so GOOOOOOOOOOODddd
please kindly ask your wife to send me the recipe ...!!
thanks a lot
Det blir nok ikke så mange kakeinnlegg fra meg fremover, siden jeg tross alt skal opereres på tirsdag og kake ikke akkurat kommer til å stå på menyen de neste månedene hehe. Så FLOTT om andre legger inn sine oppskrifter, men husk regel nr 1: BILDE! :D
Den kaffe kaken ser rågod ut så den skal jeg lage en dag. Cheece-kaken ser også utrolig fristende ut. HAr printet de ut så da må jeg bare finne en anledning... ;)
Kjempefin tråd! :jupp:
I morgen er det bursdag både for far og datter i huset. Jeg har nå laget to gulrotkaker (en til familieselskapet og en til barnehagen, sistnevnte i OleBrum-form).
Nå leter jeg egentlig etter en helt enkel brownies-oppskrift, men slikt fantastiske tråder har ikke slike enkle saker. Da får jeg nok slå opp på en mer vanlig nettside.
OREO-KAKE (oppskrift fra NM, men det er min kake på bildet altså, hehe)
Spiselig multiorgasme.
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse
3 dl melk til moussen
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Oreo kake, etter denne oppskriften fra nm; (bildene er av min kake)
OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til!
Dette trenger du:
Ca. 450 g Oreo Cookies 100 g smeltet smør 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet 2,5 dl melis ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte) 2,5 spiseskjeer sukker 1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Pisk sammen 4 eggehvitter og 2 1/2 dl farin. Stekes på ca. 180 grader i 30 min? Stikk en pinne i så ser dere om den er ferdig. Min ovn er litt dum, derfor litt vanskelig å si. ;)
Krem: Rør sammen og kok opp
4 eggeplommer
1 dl fløte
1 dl sukker
La kremen bli helt kald, rør så inn 100 g soft margarin.
Tipper en fireåring vil like Oreokaka ja. :knegg:
Banankaken med sjokoladebiter i er også en skikkelig barnefavoritt. Bruk feks. melkesjokolade istedetfor mørk sjokolade. Eller hvit?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.