Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glitters parmesankylling

#1

Amelie sa for siden:

Hvor er oppskriften??
Skal på butikken og kjøpe ingredienser nå - så haster litt.
Anyone?


#2

Amelie sa for siden:

Jeg fant den tilslutt - så jeg bare limer den inn her i tilfelle andre også leter. :)

Parmesankylling
(2 porsjoner, lett å utvide)

2 kyllingfileter
1/3 kopp revet parmesanost (ca 1 dl)
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper

smelt smøret og bland med oljen.
bland krydderne og parmesanosten.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i ost/krydderblandingen.
Stek dem i oven på 175 i 30 minutter

Server med hjemmelaget potetstappe (kok poteter og/eller gulrøtter/blomkål/broccoli, hvitløksfedd i god buljong, hell av vannet, mos potetene, ta i en dæsj smør, spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt pepper og evt. parmesanost.

Tomatsalat
Finhakk tomater, agurk, hvitløk og evt. ruccola. Smak til med salt, pepper, olivenolje og eddik.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Årh, den er så goood! Alle i familien min sikler bare jeg nevner denne.


#4

venla sa for siden:

Åja! Laget denne for første gang for et par uker siden. Det skal gjentas. Veldig enkelt også.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg er så rørt over at denne har blitt en sånn hit! :rørt:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Det skal du være. :D
Hadde bare ikke skikkelig parmesan vært så helsikes dyrt (eller svigerfar hadde reist til Italia litt oftere) hadde vi laget denne mye oftere! Nå skal svigers ned til slekten i Italia i januar, så da har jeg bestilt så mye parmesan de kan bære, samt parmaskinke og diverse. :nam:


#7

Filifjonka sa for siden:

Glitters parmesankylling har blitt en gjenganger her også. :jupp: Jeg lager også mindre biter til tapas, da blir det enda mer av det gode utenpå.


#8

Maiden sa for siden:

Denne må jeg lage en gang. :jupp:


#9

kiddo sa for siden:

Den er en hit i vår familie også. Veldig godt!!


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skjærer alltid kyllingfiletene i to på langs, så de blir tynnere. Da blir det også mye mer "parmesandekke" på dem, SÅ mye bedre. :nam:


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker ofte gran padano som parmesanerstatning, den er litt billigere.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Smaker den like godt, eller merker du godt forskjellen? Jeg husker du tipset meg om den men jeg fant den ikke i noen butikker den dagen jeg lette, og så gikk det i glemmeboka. Må jo prøves. Jeg har smakt et sånt billigpulver en gang, rød og grønn boks. Det var fælt. Det er sånn de ofte setter på bordene på pasta-kaféer (feks. Pasta Fresca).


#13

Tallulah sa for siden:

Den smaker litt anderledes, men ikke vondt. Det er en ost av samme type, hard og lagret. Sånn pulver er helt forferdelig!


#14

Interference sa for siden:

Det pulveret du snakker om er rapesan, kan ikke sammenlignes med parmesan eller grana padano i det hele tatt.
Grana padano er en fullgod erstatning for parmesan, den er laget i området rundt der de lager parmesanen, (kuene beiter ikke på den og den beitemarken eller høyden over havet osv. som er kravet for å få lov til å kalle en parmesan for parmesan...) Men ellers er den omtrent helt lik. :jupp:


#15

Dixie Diner sa for siden:

At jeg ikke tenkte på å spørre deg om dette! Må huske det til neste gang. :D
Takk for info, da skal jeg se etter det.


#16

Amelie sa for siden:

Godt tips! :) Holder på å lage nå. Ferdig med salaten....måtte inn å lese litt mer.


#17

Spoon sa for siden:

:nam:

Denne MÅ jeg prøve snart!


#18

Interference sa for siden:

Jeg må huske å prøve denne kyllingen altså, den ser så himmelsk god ut hver gang jeg leser oppskriften.


#19

Elisabet sa for siden:

Denne har jeg glemt litt nå, så den må vi snart lage igjen.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg får en haug med parmesan av svigers i januar, skal jeg lage denne til en av grøsserkveldene våre. :D


#21

Amelie sa for siden:

Jeg kjøpte forresten sånne små pakker med ferdigrevet parmesanblanding på Rema1000 for kr 6,90 pr pakke og det var i underkant av 1 dl. De luktet og smakte "riktig". Altså kan det være et godt alternativ til dyre parmesanoster. :jupp:


#22

mkj sa for siden:

Jeg prøvde med en sånn ferdigrevet pakke en gang. Den var nok fra Meny, men hos oss funka det ikke. Smakte vel greit, men den smelta absolutt ingenting, og konsistensen ble helt feil.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har også kjøpt den der mørkerøde posen med "parmesan" på Rema og andre butikker, men det smaker ikke noe særlig godt synes jeg. Og i varme retter der den skal smelte tror jeg neppe den gjør seg særlig bra.


#24

mkj sa for siden:

Men jeg bruker gjerne Gran Padano. Ofte er det bare det de har / det jeg finner hos oss. Er ikke noen parmesankjenner uansett jeg, men om det bare er sånn at det er laget i et annet område så bør det jo være helt kurant.


#25

Interference sa for siden:

:hyper:
Jaaaaaa!!!!!


#26

Interference sa for siden:

Hvis du er interessert i å lære mer om det så er det bare til å lese seg litt opp på dette med D.O.C eller A.O.C merking. :jupp: Det er ganske fascinerende at i parmesanen sitt tilfelle så må kuene beite på spesielle beitemarker som ligger over en gitt høyde. :humre:


#27

ItsOnlyMe sa for siden:

Du serverer med potetstappe..... Lager ikke stappe med andre grønsaker også vel?


#28

Tallulah sa for siden:

Som du ser står det og/eller. Selvfølgelig kan man lage potetstappe med andre grønnsaker også. Det blir både bedre og sunnere. :)


#29

ItsOnlyMe sa for siden:

Har aldri tenkt på å putte andre grønsaker i potetmosen jeg........
Selvf funker det sikkert! :)
men altså: moser du hele i en smørje eller putter du bare gr.sakene oppi den ferdige potetmosen?


#30

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker ikke ferdig potetmos, og moser alt sammen: kok poteter og/eller gulrøtter/blomkål/broccoli, hvitløksfedd i god buljong, hell av vannet, mos potetene og grønnsakene, ta i en dæsj smør, spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt pepper og evt. parmesanost.

Jeg har så godt som alltid hvitløksfedd og løk i all potetmos jeg lager, de andre grønnsakene varierer jeg utifra hva jeg har tilgjengelig.


#31

ItsOnlyMe sa for siden:

Er det potetmos og tomatsalat som absolutt er beste tilbehøret, eller kan man bruke noe annet tilbehør som er like bra?? Event. hva..?


#32

Dixie Diner sa for siden:

Vi har sjelden potetmos til dette siden mannen ikke liker det så godt. Vi pleier å ha enten krydret ris, ovnsbakte potetbåter eller linser til. Og grønnsaker, som regel stekt sopp og paprika. Og hvitløksdressing eller en saus.


#33

Tallulah sa for siden:

Du kan bruke hva som helst, egentlig. Grunnen til at jeg ofte serverer den med rotmos var fordi det var det eneste Glitterbarnet ville spise i en periode. Man kan fint gjøre det mer "voksent" med ris, pasta etc.

Tomatsalat syns jeg er veldig godt til, fordi det gir en frisk og syrlig smak.


#34

ItsOnlyMe sa for siden:

aha... den er grei. :) Da går vi for ris eller potetbåter! Og tomatsalaten.


#35

ItsOnlyMe sa for siden:

Det var godt! Blir def. laget igjen!! :)


#36

emma71 sa for siden:

Hva slags saus passer egentlig til denne kyllingen? Jeg tror vi skal lage det med ris neste gang, og selv om jeg synes det er godt med bare soyasaus på ris liker mannen å ha noe saus til.


#37

Filifjonka sa for siden:

Det blir saus av seg selv, i formen (parmesan, olje, smør, krydder, kraft fra kyllingen..)


#38

emma71 sa for siden:

:undrer: Da må jeg ha gjort noe feil når jeg lagde den. Det var litt væske i bunnen av formen, men ikke sånn at jeg kunne kalle det saus.


#39

Filifjonka sa for siden:

Det varierer litt hvor mye det blir, men jeg pleier å snu kyllingen i ganske rikelige mengder av det den skal rulles i, sikkert mer enn det som står i oppskriften (har lagd den så mange ganger at jeg ikke bruker oppskrift lenger). Det pleier ihvertfall å bli nok til å ha litt over potetene/risen eller hva man nå har.


#40

Hyacinth sa for siden:

Er det viktig med smør og olje? Eller kan man bruke en av delene? Jeg har laget dette et par ganger, men husker ikke hva jeg gjorde.


#41

Tallulah sa for siden:

Det går sikkert an å bruke en av delene, jeg har alltid brukt begge, så jeg aner ikke om det har en spesiell hensikt.


#42

Filifjonka sa for siden:

Jeg har også alltid brukt begge deler, "never change a winning team" har jeg vel tenkt. :) Men det går sikkert bra med en av delene også.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg stekte dem på rist i ovnen før, men det ramlet så mye "gøsj" ned fra risten (hadde selvsagt langpanne under) at jeg heller har gått over til å steke dem i panne. Siden de må snus synes jeg det er enklere, så nå steker jeg dem alltid i stekepanne.

Jeg bruker oftest bare kald rømmedressing til, enten hjemmelaget (rømme, sukker, salt, pepper, raspet hvitløk, sitron, dill, tabasco), hjemmelaget tzatziki eller sånn gresk dressing fra pose som blandes med rømme. Hvis jeg skal ha varm saus pleier det å bli Bretagne-kyllingsausen, den er vi veldig glade i. Har lyst å lage den fra bunnen av men får det ikke til.


#44

Filifjonka sa for siden:

Jeg legger dem bare i en ildfast form.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Men snur du dem underveis? Jeg pleier å steke dem i ganske små stykker, som nuggets egentlig, så da blir det litt enklere i panne synes jeg. Men om de er i større stykker/hele fileter så går det jo greit i form. Kanskje jeg skal prøve en stor ildfast form neste gang, egentlig. Kan jo bare vende litt på dem etter halve tiden.


#46

Tangina sa for siden:

Jeg lagde denne på jentefest i helgen med saltbakte amadine-poteter og tomatsalat til. Det var veldig godt. Storebror fikk restene i går, og detn sære gutten har nå fått en ny rett på lista over ting han liker godt. "Kan du ikke lage sånn kylling, mamma, med stekte poteter til."


#47

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier også å lage dem i ganske små stykker, en filet delt i tre-fire tenker jeg. Jeg snur dem ikke underveis, de pleier å bli veldig bra likevel.


#48

Dixie Diner sa for siden:

Flott, da prøver jeg ildfast form neste gang, det er jo enklest. :)
Heldigvis skal svigerfar snart til Italia igjen for å hamstre mer parmesan til oss. tomt for svigerfar-parmesan


#49

Tallulah sa for siden:

Jeg lager dem også i ildfast form, og snur dem ikke underveis. De blir jo selvsagt ikke sprø under, men det plager ikke meg.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Det plager i grunnen ikke meg heller, det KAN ikke bli feil uansett. De er så gode, ubeskrivelige.


#51

Tangina sa for siden:

Det gjorde jeg og, og resultatet var utmerket.


#52

Tussa sa for siden:

Dette var godt, Glitter! Men trur vi neste gong skal prøve poteter i ovnen til. Uansett, smashing! Takk! :)


#53

iBam sa for siden:

Denne høres så utrolig god ut. Er det dristig å prøve seg på denne for første gang når man skal ha gjester?? :sparke:


#54

Tussa sa for siden:

iBam, det trur eg god du kan gjere altså, er ikkje så lett å mislykkast med denne.

Eg brukte forresten den "Løvtynn kyllingfilet" frå Rema til dette. Enda meir fyll. ;)


#55

Hyacinth sa for siden:

Helsikken også.

Det står at dette er umulig å mislykkes med, men det greide jeg. Nå står det i ovnen og alt jeg iherdig dyppet kyllingen i har rent av i stekeovnen og nå ligger det hvite kyllingbiter der og bader i olje. :sur:

What to do?


#56

Tallulah sa for siden:

Rant alt av igjen? Smakte det ok for det?


#57

Hyacinth sa for siden:

Altså, det var jo ikke vondt, men det ble mer som litt oljemarinerte kyllingbiter. Jeg syntes dere snakket om sprø panering. Her badet alt i olje/ smør. Jeg dyppet dem først i smør/ olje, så i parmesanblandingen. Men det ble altså veldig bløtt i ovnen.

Neste gang tror jeg jeg må droppe fettet og kun kleise kyllingen i parmesan. Det må da henge likevel.


#58

Tussa sa for siden:

Eg går jo på GR for tida så eg brukte minimalt med olje og smør. Det funka heilt fint!


#59

Dixie Diner sa for siden:

Paneringen blir ikke så veldig sprø, akkurat, men litt mer seig, men utrolig god. Min renner ikke av, utenom hvis jeg legger kyllingen på rist i ovnen. Har brent meg på den. :mumle:
Det renner ikke helt av da, men det ramler panering og olje og smør og greier ned i ovnen. Så jeg bruker ildfast form eller stekepanne, det har i hvert fall gått knirkefritt her. Men jeg har MYE parmesan på da, syndige mengder.


#60

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan ikke fatte det. Jeg fikk ikke noe seigt paneringsøag utenpå. Jeg brukte MYE parmesan altså. Kjøpte en hundrekronersklump på Mega og brukte hele, det var mange desiliter!

Jeg skjønner det bare ikke. Fatter det ikke. Det var ikke noe panering å ramle av, for alt rant bare ned i formen i ovnen. Og alt badet i olje.


#61

Tallulah sa for siden:

Nei, ikke sprø her heller, og det er endel som sklir ned, men mer enn nok igjen.


#62

Hyacinth sa for siden:

Men dere har det i form? I biter? Jeg la dem på bakepapir i en langpanne.


#63

Tallulah sa for siden:

Jeg legger de hele kyllingfiletene i en ildfast form, ikke smurt eller noe. Hvordan gjorde du med oljeblandingen? Du bare dyppet slik at det var noe for osten å sette seg fast i?


#64

Dixie Diner sa for siden:

Hmm, jeg synes ikke så mye sklir av heller, det er i hvert fall veldig mye utenpå når de er ferdige. Og jeg bruker ganske mye smør og olje, dypper dem godt i det før jeg virkelig dynker dem i parmesanen. Så steker jeg dem i panne eller i ildfast form i ovnen. Jeg lager biter ja, sånn ca. en kyllingfilet delt i 4-5. Brukte hele fileter (best om de blir skåret i to på langs så de blir tynnere = mer parmesansmak) før og gjør det av og til.


#65

Hyacinth sa for siden:

Ja, men jeg brukte kanskje en del mer olje/ smør enn det som stod i oppskriften, for jeg laget det av 7 kyllingfileter i store biter. De må jo ha fått mye fett på seg, og det var jo det som smeltet.

Kanskje dere skal lage en youtube-video sånn at jeg kan se hva dere gjør annerledes? :blond:


#66

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var akkurat sånn jeg gjorde. Mye olje og smør og mye parmesan. Jeg er ikke kjent for å være gnien. Men det bare smeltet og rant av...


#67

Hyacinth sa for siden:

Kan varmen ha vært for svak? 175 grader...?


#68

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror det er det antall grader jeg bruker altså, har fulgt oppskriften. Men ovner er jo forskjellige, og det med temperatur tenkte jeg litt på da jeg leste det du skrev. Kanskje øke litt ja, 225 grader? Når jeg steker dem i panne bruker jeg jo ganske høy temperatur.


#69

Tangina sa for siden:

Kanskje det har noe med hvordan osten er revet å gjøre? Jeg finriver osten. Det meste henger på, men det blir også mye fett i formen, og det blir ikke sprøtt men seigt. Kanskje det henger dårligere på hvis osten er grovere revet?


#70

Tallulah sa for siden:

Det kan hende. Jeg finriver.


#71

Filifjonka sa for siden:

Jeg river også osten fint. Har aldri opplevd at alt har falt av og kyllingen har blitt liggende blek igjen, men altså: Det blir heller ikke en tykk og sprø panering a la nuggets.


#72

MegaMie sa for siden:

Endelig fikk jeg prøvd denne! Utrolig godt og superpopulært hos familien, til og med storebror spiste blid og fornøyd. :tilber:


#73

Tjorven sa for siden:

Vi testet den ut for første gang i dag. Grete Roede-kost er det ikke, men veldig godt. Samtlige familiemedlemmer elsket kyllingen (og det skjer ikke så ofte hos oss).

Det sklei av en del her, men det ble igjen en god del også.

Dette lager vi nok igjen.


#74

Nessie sa for siden:

Denne skal jeg prøve en dag! :jupp:


#75

Che sa for siden:

Vi lagde den på mandag. Mannen - som angiveligvis ikke like kylling måtte vedkjenne seg at dette smakte veldig ok.


#76

Tjorven sa for siden:

Ikke like kylling? Den har jeg ikke hørt før.


#77

Tangina sa for siden:

Jeg har en far og en sønn som ikke liker kylling. :nemlig:


#78

Tjorven sa for siden:

Jeg trodde at kylling var en sånn ting det var umulig å ikke like. Vel, så feil kan man ta.


#79

Che sa for siden:

Jeg synes også det er rart - men både mannen og storebror er ikke så begeistret for kylling. Det går for det samme om den er marinert, i gryte, stekt naturell og bare krydret ++ MEN så er jo dette mannen som anser mexicansk gryte fra toro som lørdagsmat og da :himle:


#80

Tallulah sa for siden:

Jeg abonnerte på ukentige middagsplaner en periode, og denne var under lavkarbomiddagene. Men det er kanskje ikke Grete Roede?


#81

Tjorven sa for siden:

Nei. Det er ganske forskjellig.

Grete Roede er lavkalori, og dette svømte jo i fett. Godt, men ikke akkurat kalorifattig. Ungene har bare godt av det ekstra fettet, så det var bare jeg som måtte moderere meg litt. Men det var flere årsaker til at jeg ikke kunne spise så mye, for de ville bare ha mer og mer. Det er slett ikke vanlig hos oss, virkelig ikke.


#82

Tallulah sa for siden:

Da forstår jeg. Det er ganske mye fett ja. Jeg har faktisk minsket fettmengden (jeg lurer på om jeg halverte den?), og byttet om på mengden smør og olivenolje. Det kan godt tenkes det går an å gjøre det enda mindre fettholdig, men det er jo endel i osten også.


#83

Dixie Diner sa for siden:

Mens jeg økte den. :knegg: Men jeg er ikke på GR da.
Det går ikke an å vende filetene i egg før man vender dem i osten? Mange panerte retter skal jo vendes i egg først, og så mel/ost. Det blir selvsagt ikke LIKE godt, men sikkert helt greit.


#84

Tallulah sa for siden:

Jo, først i et tynt lag mel, så i eggehvite og til slutt i ost burde gå.


#85

ItsOnlyMe sa for siden:

Parmesankyllingen er knallgod!!!! Har ris eller potetbåter som tilbehør, begge deler funker fint. + salat eller annet grønt. :)


#86

Tjorven sa for siden:

Det gjør det nok, men kalorifattig blir ikke denne retten uansett pga mengdene med ost. Men sånne utskeielser kan man jo gjøre innimellom. Ungene mine er av den magre sorten, så de har bare godt av det ekstra fettet.


#87

Mamari sa for siden:

Bare et aldri så lite spørsmål....jeg tenker å prøve denne oppskriften siden alle ser ut til å simpelthen elske denne - MEN- jeg har en smule aversjon mot parmesan. Syns lukten minner om gammelt oppkast og da mister jeg matlysten rett og slett!
Hvordan er den når den er stekt tro?


#88

Jakobine sa for siden:

Jeg skal jammen lage denne i kveld. :lagrer bak øret:


#89

Jakobine sa for siden:

Takk for at du akkurat kalte det gammelt oppkast. :filer:


#90

Nessie sa for siden:

Det SMAKER godt. :jupp:
Ikke tenkt på lukta.


#91

ItsOnlyMe sa for siden:

:eek: oppkast???

Det smaker fantastisk, og det lukter også godt!
...og iallefall ikke oppkast.... :cool:


#92

Tallulah sa for siden:

Den smaker jo parmesan, så om du ikke liker det så liker du nok ikke denne heller.

Er du sikker på at du snakker om fersk parmesan, og ikke sånn juksedryss?


#93

Dixie Diner sa for siden:

Den gule posen med liksomparmesan som koster rundt 10 kroner lukter (og smaker, faktiask) gammelt oppkast. Men ren, ekte parmesan verken lukter eller smaker oppkast. Det lukter vel mer tåfis. :knegg: Men jeg elsker både lukten og smaken. Parmesan er fantastisk! Vi får svære stykker av svigerfar når han har vært i Italia (jippi, han reiser igjen i mai), og bruker det opp på null komma svisj.


#94

Mamari sa for siden:

Oppkast eller tåfis - jeg må bare prøve for denne skal lages. Så får det bare stå til og jeg får heller finne frem neseklype dersom luktesansen slår kollbøtte.


#95

Jakobine sa for siden:

Mannen elsket denne, og jeg likte den også. Takk for oppskriften! :nøgd:


#96

Najade sa for siden:

Hadde glemt denne litt til tråden nå nylig kom opp igjen.

Det var veldig populært hos Smule, mens Smitt var litt mer skeptisk (nå er han av den typen som ikke er så glad i kylling).


#97

Hannamoren sa for siden:

Laget denne i dag, og den var veldig god. Jeg laget bulgur med fetaost og tomater til. naaaaam!!!


#98

Babe sa for siden:

Sen middag her i dag, men nå står denne i ovnen i alle fall. Skal ha stekte hvitløkspoteter til, og salat da.

Serforresten at det er mye fett i formen ja, men det ligger likevel et lag av osteblandingen på kyllingbitene - som jeg delte i fem eller noe sånt.


#99

Tangina sa for siden:

Vi hadde den i går igjen - men potetstappe (med hvitløk) og asparges til. Nam! Den har alt fast plass i ukesmenyen vår.


#100

Olifant sa for siden:

Fikk endelig prøvd denne i helgen og den var minst like god som jeg hadde drømt om. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.