I går lagde jeg ganske god improvisert middag da jeg hadde glemt å handle det jeg egentlig skulle ha. Fylte kyllingbryst med krem av fetaost, litt fløte, finhakkede soltørkede tomater og urtekrydder (hadde ikke friske). Tagliatelle tilsatt en klatt smør, kokt inn med fløte og tilsatt restene av fetakremen, soltørkede tomater, finhakket oliven, litt parmesan, urtekrydder og nykvernet pepper. Litt salatrester til.
I dag ble det sånne chevacici eller hva det heter (krydderblanding jeg fant i Sverige, laget avlange kjøttkaker av den) i pitabrød, med hvitløksdressing, Ajvar, salat og rødløk.
Div. pølser og meget godt steikte burgerar steikt i steikovn. (Campingturistar som skulle heim og måtte tømma kjøleskapet, kombinert med sommarens lengste regnskur, ca. 18 timar lang.)
Vi spiste litt på McDonalds (jeg hadde en sånn kylingwraps, ganske god, men eldste stjal ca. halvparten av meg, hehe) og nå står en frossenpizza av type Tandoori (helt ny, aldri sett den før, fant den på Rema ved Linderud) i ovnen. Er det ferie så er det ferie.
Thailandsk curry. Brukte en saann paste som man tilsetter kokosmelk til og hadde i lammefilet, brokkoli, purre og brekkbönner (det jeg hadde i kjöleskapet). Ris til. Kjempegodt. Og man kan virkelig ha i ALT: Ananas, tomater, paprika, druer, champinjong, gulrötter, kinakaal etc. etc. etc.
Canneloni med tomatsaus av tomater, bacon, rødløk, basilikum og paprika. Bechamel i bunnen med rødløk, muskat, ricotta og spinat.
Grønn salat og foccatia til
I dag spiste vi thaikylling. Jeg surret hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med et par ts red curry. Fylte på en boks kokosmelk og litt vann med en terning kyllingbuljong. Oppi med kylling i terninger, 1 stilk sitrongress i tre deler og noen kaffirlimeblader. Det tar ikke lang tid før kyllingen er gjennomkokt, og da serveres det med kokte nudler. På toppen strør du frisk koriander.
I går hadde vi grillede kylling-/kalkunpølser og brød / lompe. Enkelt og greit, og veldig populær for lille nevø på besøk. I dag blir det kyllingfileter bakt i tomatsaus i ovnen, og så tror jeg vi er klare for pasta igjen etter halvannen ukes pause (to uker i Italia = mye pasta!)
Vi har hatt en slags ratatouille i dag. Jeg hadde endel grønnsaker å bruke opp i kjøleskapet, så en squash, halvannen paprika og et par løk ble kuttet og stekt. To bokser cherrytomater i fire havnet i panna litt etter det, og så putret alt sammen en god stund. Til slutt hadde jeg i frossenfisk i terninger som fikk trekke til de var klare. Serverte med ris til.
Mannen kjøpte en grillkylling på butikken, så laget jeg en pastaform vi hadde til. Jeg og eldste kokkelerte, koselig. Vi kokte penne og skar opp rødløk og cherrytomater (delte dem i to). Skulle ha oppi paprika også men den var muggen, gitt. Så laget vi to poser kyllingsaus med basilikum og sjalottløk eller noe sånt, og hadde alt dette i en ildfast form. Hadde over ost og gratinerte til osten var smeltet og gylden.
Serverte dette sammen med oppdelt grillkylling og fersk loff med smør. Toåringen spiste seg nesten syk.
Eldste har bestilt taco, så da blir det det. Minsten får wienerpølse, siden han ikke er særlig fan av taco. I blant lurer jeg på om han virkelig er min. :knegg:
I dag har vi hatt Snuppas favoritt: Prinsessefisk (:o).
Laksefilet i form, masse brokkoli og purre i biter, bearnés på toppen. Stekes på 200 grader i 12-15 min.
Søndag: Pizza med serrano, pepperoni, rødløk og oliven.
Mandag: Hjemmelaget tomatsuppe med chili og basilikum, servert med egg, matyoghurt og parmesanscones.
I dag: Grønnsakslasagne med enkel salat til. Bringebær og hjemmelaget vaniljesaus til dessert.
Pasta med tunfisksaus (fres hvitlök og hakket persille i god olivenolje, tilsett tunfisk fra boks i smaa biter og bland, kok pasta, tilsett sausen og tilsett ogsaa noen gode klumper smör, saft av en sitron og masse revet parmesan, salt og pepper).
(4 pers)
4 kyllingbryst
5 soltørkede tomater
6 sorte oliven
50 g mozarella
4 ss finhakket basilikum
Finhakk mozarella, basilikum, oliven og soltørkede tomater og bland det sammen. Skjær fileten på langs, fordel fyllet og sett sammen igjen (kan festes med tannpirker). Stekes midt i ovnen på 200 g i 25 min.
Spinatris:
Kok risen i vann med hønsebuljongterning (jeg bruker villris Boil in bag). Ta 200 g frisk spinat, skyll den og damp den til den faller sammen. Mos den så med stavmikser. Hakk en rødløk og et fedd hvitløk og brun i en kasserolle, ha oppi ris og spinat + 0,5 dl revet parmesan.
Oppskrift: Put 2 poser frosne erter (350g x 2) i en blender. Kok opp 7,5 dl vann på vannkoker. Slå vannet i en beholder og rr inn en buljongterning. Kjør blenderen til du får ønsket konsistens. Hell over i en kaserolle og kok opp. Ha i en dæsj fløte og pepper. Stek opp små baconbiter og ha på før servering :nam:
Jeg skal ha en klippfiskform. Har rotet sammen potetskiver, løk, paprika, oliven, chili, hvitløksbåter og klippfisk i ei ildfast form som nå står i ovnen. Er litt spent, men gleder meg. :)
Hadde risrester igjen fra i går, samt en åpnet, halv skinkeboks i kjøleskapet, så det ble stekt ris i dag. Har bestemt meg for å bli flinkere til å bruke opp rester, kaster altfor mye mat!
Minsten har med seg en kompis fra barnehagen, så da ble det "barnevennlig" middag siden jeg ikke vet hva han liker. Spaghetti med kjøttdeig og heimelaga tomatsaus.
Ytrefilet av lam med ovnsstekte grønnsaker, timianpotetmos og rødvinssaus (og et lite glass rødvin til). Friske blåbær og bringebær med hjemmelaget vaniljesaus til dessert. Fordi det er mandag.
Vi skal ha kjøttkaker, etter ønske fra jentene. Vi har det utrolig sjelden, for jeg synes ikke det er så fryktelig gøy å lage kjøttkaker og de i butikken er noen overprisede, oversaltede seige greier. Men i dag blir det altså "kjøp-kjøttkak" til middag. :mumle: