Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utrolig gode boller

#1

Skremmern sa for siden:

Jeg og kidsa kom over denne oppskriften i dag, og de ble veldig, veldig gode og luftige. Beste jeg har lagd til nå.

200 gram margarin
10 dl melk
2 poser tørr gjær
22 dl hvetemel
2 dl sukker
4 teskje kardemomme (bedre med for mye enn for lite)
En smala rosiner (om ønskelig)

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Smelt margarinen.
  3. Tilsett melk og varm til 37 grader.
  4. Tøm gjæren i bakebollen og hell margarin- og melkeblandingen over. Rør til gjæren er løst opp.
  5. Tilsett hvetemel, sukker og kardemomme og rør/kna alt sammen til en fast deig.
  6. La deigen hvile i 10 min.
  7. Rull så deigen til en pølse og del den opp i 30 boller (+/-). (Om deigen er veldig bløt pøser du bare på litt ekstra mel i det du ruller).
  8. Rull bollene til boller, ja, og legg bollene på et brett.
  9. Hev til de er dobbel str.
  10. Pensle bollene med egg.
  11. Putt bollene i ovnen på nederste rille og stek i 10-13 minutter.

#2

Nessie sa for siden:

Ok, nå fikk jeg SÅ lyst på boller! :nam:
Og KA står jo bare på benken og rooooper på meg...


#3

Nessie sa for siden:

Men jeg er ikke så hypp på kardemomme da. :skeptisk:


#4

Skremmern sa for siden:

KA er din venn, alt blir så enkelt med den. :hjerter: Kardemommen må til, og de smaker ikke av kardemomme.


#5

Nessie sa for siden:

:skeptisk:


#6

Nessie sa for siden:

Jeg bruker forøvrig som regel egg i min gjærbakst. :jupp:


#7

Guttemammis sa for siden:

:dulte:det blir ikke ordentlige boller uten, eeelsker kardemomme og bruker en del i vafler også:digger:


#8

Skremmern sa for siden:

Så det du prøver å fortelle meg er at du ikke kommer til å benytte deg av denne oppskriften? :skuffet:


#9

Dixie Diner sa for siden:

kardemommemengden er heelt i min gate. Elsker kardemomme! Rosiner også, rosinboller er jo fantastisk! Må prøve denne oppskriften neste gang jeg skal bake boller.


#10

Nessie sa for siden:

Meeeeget mulig. :fnise:
Evt bruker jeg den UTEN kardemomme og med egg. :knegg:


#11

Hyacinth sa for siden:

Ingen boller uten kardemomme.

Men hva gjør jeg i denne tråden? Hilsen lavkarbo.kåmm


#12

Obelix sa for siden:

Nå fikk jeg skikkelig lyst på boller også. Men jeg gidder ikke bake.
Dessuten smaker boller mye bedre uten kardemomme, men med vaniliesukker i stedenfor :nemlig:


#13

Dixie Diner sa for siden:

I stedetfor? Jeg bruker begge deler. Boller er knallgodt med MYYYE vaniljesukker, selvsagt ikke Freia sitt grusomme (som ikke er vanilje men rent vanillin), men det der fra Tørrleffs eller hva det heter.


#14

ItsOnlyMe sa for siden:

Ligner på dem jeg lager. Lurer på om det er samme? knallgode! :nikker:


#15

Lykken sa for siden:

Jeg har til dags dato ikke fått til boller (gjærbakst er tydeligvis ikke noe for meg) utenom en gang med en sånn ferdigpose, da doblet jeg hevingen og de ble fine.
Denne oppskriften skal jeg altså prøve senere! Man kan kna deigen i Kenwooden med krok ja? Fort, middels eller lav hastighet? Også må jeg finne temperaturmåleren eller holder det at man heller litt på armen sånn som med babymelk?
Og man kan fint halvere denne oppskriften? 22 dl hvetemel du. :sjokk:
Elsker kardemomme!


#16

Daisy sa for siden:

Mmm, på tide med en god bolleoppskrift! :highfive:


#17

Skremmern sa for siden:

Det ble bare 30 (store) boller. Jeg kjørte det i KA med krok og middels hastighet. Jeg tempet ved å kjenne med fingen! Vi skal lage den nå i helga igjen, enklere og bedre boller har jeg aldri laget før.


#18

Lykken sa for siden:

Okay, da skal jeg prøve (når jeg får tid). :)


#19

Nessie sa for siden:

Får du hele deigen i KA med såpass mye mel?


#20

Skremmern sa for siden:

Jepp, det var ikke noe problem!


#21

Tuneland sa for siden:

Himmel, jeg brukte lang tid på å skjønne hva KA betydde.:knegg:



#23

Filifjonka sa for siden:

Har du ekstra stor Kitchen Aid? Ser ikke for meg at 22 dl mel går i min.


#24

Skremmern sa for siden:

Nei, jeg har sånn vanlig. Det gikk uten problemer det, altså.


#25

Left sa for siden:

Det er egg i min favorittbolleoppskrift også. De er utrolig gode!


#26

Smoothie sa for siden:

Slik lager jeg mine boller også, bare mindre oppskrift og uten kardemomme og rosiner. Bruker samme oppskrift når jeg baker kanelsnurrer, og synes mine kanelsnurrer er de beste jeg har smakt av hjemmebakte. :stolt:


#27

Daisy sa for siden:

Nam nam nam nam nam nam nam! Jeg har disse i ovnen nå og de ser nyyydelige ut!


#28

Guttemammis sa for siden:

Nå har jeg laget boller etter denne oppskriften, står til heving!
Fikk 39 stk., passe store barnebollestørrelse:D


#29

Miss Norway sa for siden:

Boller UTEN kardemomme er bare melkuler, ikke boller. :skeptisk:


#30

amo sa for siden:

Jeg har satt deig nå, satser på bollefest i kveld. :nam:


#31

Skremmern sa for siden:

You shaant be disapointed.


#32

Guttemammis sa for siden:

nyyyyydelige!! så luftige og fine, takk for oppskrift:blomst:


#33

Hjertensfryd sa for siden:

Hmm, kvifor fekk eg lyst på boller no ?


#34

Azi sa for siden:

Vet noen hvordan disse blir med glutenfrimel og bakepulver istedenfor?


#35

gnuri sa for siden:

Datteren min har laget disse som kanelboller i kveld, og himmel og hav de ble gode :nam:
Takk for deilig oppskrift!


#36

vimjer sa for siden:

Vi har akkurat hatt bollefest av denne oppskriften. Jeg laget 16 boller med vaniljekrem oh makronfyll, 10 vanlige boller og 16 kanelsnurrer. :nam:


#37

amo sa for siden:

Nå har vi hatt bollefest sammen med to av naboene. Kjempekoslig stund.


#38

Malama sa for siden:

Om de ikke smaker av kardemomme, må man kunne droppe den.

Kardemomme smaker kjøpeboller. Hjemmebakte boller er uten. Og vesentlig bedre.


#39

Guttemammis sa for siden:

Har bakt to runder med denne deigen i dag, superduper!:digger:


#40

rine sa for siden:

Også bakt i dag. Kjempegode! :jupp:


#41

Skremmern sa for siden:

Det er det sludreste og mest tullballete jeg har hørt så langt i dag, men klokka er jo knapt åtte.


#42

Maxine sa for siden:

Jeg er enig med Iset, vaniljesukker må til ja! I tillegg til kardemomme!


#43

Smakfull sa for siden:

Disse er nok de mest luftige bollene jeg har lagd! Er vel kanskje på grunn av all gjæren ;) Kjempegode :) og med kardemomme og vaniljesukker.


#44

LilleLeo sa for siden:

Disse står på heving nå, dog uten kardemomme, det hadde jeg ikke. Gleder meg!


#45

LilleLeo sa for siden:

Bollene ble supergode!


#46

Bergensis sa for siden:

Desse bakar eg nuh, men bytta ut margarin med ekte smør, noko av melet med fibramel, samt hadde oppi litt vaniljesukker. Deigen smakar iallfall nyyydelig!


#47

Bergensis sa for siden:

Det skulle eg gjerne gjort. Det blir litt meir mat i bollane da. Kor mange egg brukar du og korleis blir blandingsforholdet feks. i denne oppskrifta


#48

Shane sa for siden:

Kjempegod oppskrift! Puttet oppi vaniljesukker, nyyyyydelig :p:p


#49

Serafin sa for siden:

Denne tror jeg at jeg skal bake nå i dag. Jeg må bare vente på at brødene blir ferdig stekte før jeg setter deigen, for det står 2 brett med ostehorn og venter på å inn i ovnen også...


#50

Malama sa for siden:

Jeg skal bake!

Enten denne uken, etter onsdag, eller neste uke.

SNART PERMISJON!


#51

Tilde sa for siden:

Må prøves.:)


#52

Left sa for siden:

Me too. DA blir det gode boller.
Nystekte rosinboller er noe av det beste jeg vet, og så kalde med brunost. :hylgrine:
Lavkarbo :mumle:


#53

veobra sa for siden:

Dette minner meg på at jeg må få kjøpt kardemommefrø. Det er enda bedre enn ferdigmalt.


#54

kjerstisin sa for siden:

Tror jeg ville tatt to egg til denne oppskriften... I min har jeg tre egg til 300g/3 dl sukker.........


#55

Skremmern sa for siden:

Det er ikke lov! Da kan du finne deg en annen oppskrift!


#56

Knerten sa for siden:

Hva gjør egg med bollene egentlig?
Blir oppskriften en helt annen hvis man tilsetter et par egg eller kan man egentlig like gjerne droppe det?


#57

Nessie sa for siden:

Jeg brukte denne oppskriften i dag. Hadde ikke kardemomme da (liker det ikke), men putta i litt vaniljesukker og et par egg.

Men mulig jeg tok i litt for mye veske, for det ble litt mye for min KA altså. :snurt:
(Se bilde). Men nå har jeg fått vasket den ren, og av deigen har jeg bakt kanelsnurrer og sjokoladekringle. :nam:

Veldig god deig å jobbe med iallefall! :D

PS: og så må man jo ikke slå på ovnen som nr 1. Jeg gjorde det, og nå har den stått varm i snart 40 min :knegg:


#58

Skremmern sa for siden:

Ris til egen bak. Moralen er: Ikke kødd med oppskriften!


#59

Nessie sa for siden:

:mumle:

Du mener eggene gjorde utfallet? :snurt:

Jeg målte da opp melka også.. men det ble for bløtt og jeg måtte ha i mer mel. Og da ble det visst litt mye. :nemlig:



#61

Kaktus sa for siden:

Jeg har laget disse akkurat nå, halverte oppskriften, men måtte bruke mer mel. Tenkte å overraske de søte små med bollefest etter barnehagen i dag!


#62

kiddo sa for siden:

Jeg også, Kaktus :)


#63

Hyacinth sa for siden:

Har prøvd. Skal aldri mer ha vaniljesukker i boller, nei. De skal få være som de er.

De var gode, men de hevet jo ikke skikkelig før de kom i ovnen. Er dette normalt?


#64

Hyacinth sa for siden:

Fytti. Jeg er helt utrolig kvalm, og det er vaniljesukkerets skyld! :spy:


#65

Nessie sa for siden:

Mine ble supergode! Med v-sukker.


#66

Karamell sa for siden:

Og jeg skal få smake! Jah?!


#67

Hannamoren sa for siden:

Jeg har aldri hatt vaniljesukker i bollene, før jeg leste om det her. Jeg synest det var utrolig godt!


#68

Synnemor sa for siden:

Denne oppskriften er nesten identisk med min bolleoppskrift som jeg har sverget til siden jeg bakte boller første gang som 8-åring.

Tips: Bruk fersk gjær istedetfor tørrgjær, blir mye bedre. Tar man i et par ts med bakepulver i tillegg får man enda mer luftige boller!

For øvrig hører kardemomme med i boller, vaniljesukker gjør det ikke!


#69

Nessie sa for siden:

:digger:


#70

Dali sa for siden:

Funker det uten KA også? Med rå muskelkraft? Har prøvd iallfall, nå venter deiga på å bli bakt ut.


#71

Filifjonka sa for siden:

Ramses: En liter melk og 22 dl mel, da må du ha en større Kitchen Aid enn meg tror jeg?


#72

Nessie sa for siden:

Det ble veeeldig fullt i min ja ;)
Jeg halverer oppskriften nå, blir mer enn nok da og :nikker:


#73

Skremmern sa for siden:

Fikk plass, men det ble veldig fullt, ja.


#74

Filifjonka sa for siden:

Jeg har den mest vanlige størrelsen som er i "alle" butikker, og det står max 1 kg mel i bruksanvisningen. 1 liter væske og 22 dl mel hadde aldri gått.


#75

Skremmern sa for siden:

Nå er det en stund siden jeg har laget disse, men jeg mener jeg fikk plass, for jeg halvverte ikke oppskriften. Jeg skal lage dem etterpå og se.


#76

Maxine sa for siden:

Vi fikk plutselig lyst til å bake boller etter å sett denne overskrifta igjen.

Vi bruker alltid litt vaniljesukker i bollene, og får alltid masse ros for dem. i tillegg til at de er så luftige da :p


#77

tante Veronica sa for siden:

Jeg også :nikker:


#78

Guttemammis sa for siden:

Blir boller her også i dag :D


#79

Fjols sa for siden:

Hvordan med dissse bollene når man ikke har kjøkkenmaskin?
Vil ha boller i dag jeg.


#80

Skremmern sa for siden:

Her er bildebevis på at det går helt fint oppi en vanlig KA:


#81

Skremmern sa for siden:

Du må kna voldsomt mye og lenge.


#82

Filifjonka sa for siden:

Jeg har bakte masse masse gode boller før jeg hadde kjøkkenmaskin, det går helt fint det også. :)


#83

millact sa for siden:

Hjemme med febersykt barn. Lurer på om jeg skal prøve disse i dag.


#84

Myria sa for siden:

Oi oi oi, jeg fikk farlig lyst på boller nå (men boller med rosiner er uspiselig). Hva er forresten en smala?


#85

Morella sa for siden:

Bollene mine står til heving. Jeg gleder meg. :nam:

Ramses: Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke. :nemlig:


#86

Dixie Diner sa for siden:

Myria: en smala er en eske.


#87

Malama sa for siden:

Butikken påstår. Jeg må huske fastelavn, de selger boller med krem. Tror vi må bake i helga :)


#88

Tangerine sa for siden:

:( (hvor lenge da?)


#89

Taien sa for siden:

Boller....nam nam!!
Jeg har av og til vaniljekrem i mine. Det er en megahit her i huset.


#90

Taien sa for siden:

Her blir det også boller til helgen.
Noen vanlige, noen med rosiner og noen med vaniljekrem.


#91

Bergensis sa for siden:

Inni? Beklagar om eg spør dumt, men har du det i deigen eller oppå som i skulebollar. Vaniljekrem er supergodt!


#92

Taien sa for siden:

Ikke dumt spørsmål det, jeg har det inni.

Jeg tar en del av deigen (som en gjør til vanlige boller) klapper den litt flat i hånden, tar en skje eller to med vaniljekrem og legger på, bretter over deigen og ruller den forsiktig i håndflaten. Legger den med bretten ned på bakebrettet. Pensler med egg.
Lett som bare det.

(Bare pass på at du tar nok deig, det krever LITT mer deig enn til vanlige boller, for blir "toppen" av bollene for tynne, er det lett for at de sprekker og så får en vaniljevulkan i stedet for. :knegg: BTDT)


#93

Madicken sa for siden:

Eller som oss late sjuskehobbybakere gjør: Man tager en kakesprøyte med litt spiss tut og sprøyter den ferdige vaniljekremen fra Freia inn i de allerede ferdigstekte bollene. Blir så bra, så.


#94

Taien sa for siden:

Jøss, går det ann? Men fortrenger vaniljekremen "innholdet" i bollene da?
Og ferdig vaniljekrem ja...:sparke: finnes det annet?


#95

Madicken sa for siden:

Det kommer jo litt an på hvor mye krem du presser inn, men det går ganske mye krem inn før bollene deformeres. Jeg bruker også metoden på muffins - godt!


#96

GydaG sa for siden:

Åh, takk!
Nå har jeg prøvd to forskjellige oppskrifter på to dager, og begge gikk rett vest og ble helt skrekkelige. Men denne gjorde susen, og gjett om det blir boller til helgen nå da! Hurra- nå skal alle andre oppskrifter kastes. :mad:


#97

Olifant sa for siden:

Disse skjønner jeg at vi må prøve til helgen. Kan ikke huske sist jeg bakte gjærbakst. Har liksom ikke helt tålmodigheten så ender alltid opp med kaker, men både ungene og mannen elsker boller.


#98

tante Veronica sa for siden:

Fastelaven på søndag. Da blir det denne oppskriften :)


#99

Trois sa for siden:

Min KA klarte ikke hele deigen, den måtte halveres. Nå står det nybakte boller på benken. :)


#100

Skremmern sa for siden:

Så utrolig merkelig, de er jo like. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.