Nå trenger jeg litt hjelp...det må være noe galt vi gjorde
Ine og jeg lagde Oreo kake i går etter denne oppskriften
(den fra NM)
OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til!
[CENTER][CENTER][font=Verdana][/font][/CENTER][/CENTER]
Dette trenger du:
Ca. 450 g Oreo Cookies 100 g smeltet smør 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet 2,5 dl melis ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte) 2,5 spiseskjeer sukker 1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Vår ble ikke stiv slik de jeg har spist før er??
Den ble såmm kremaktig
[font=Verdana][/font]
Er det en oppskrift som er bedre enn dette?
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]
Hvis man bruker meierismør blir bunnen ofte veldig hard, du kan bytte ut med bremykt, evt. bare bruke ørlite mindre smør. Det er i hvert fall min erfaring når jeg lager ostekake.
Jeg må også nærmest spikke løs bunnen
Brukte vanlig margarin vi
Den eneste feilen jeg er bevisst, er at vi la moussen rett på smør/kjeksbunnen
Og moussen var ikke Toro men Freia
Men det burde ikke ha noe å si...eller??
Førstegangs stress og feil:rolleyes:
To kokker som lager og leser oppskrift sammen
Kom på at jeg har 3 pakker med Oriokjeks for å lage denne kaken jeg nå.
Må kanskje kjøpe inn resten av det jeg trenger da så jeg kan prøve meg på den.
Kanskje lage den i morra før jeg reiser til Mim......
(så har vi jo dessert til søndagen)
Jeg fikk bare tre lag, et med kjeks og smør, et med krem og ost og et med mousse
Er det riktig?
Sto så i oppskriften, men det ser ut som din har flere lag Iset
Det er sikkert det vi gjorde feil
Var Ine som gjorde den biten og hun har aldri lagd kake slik før
Skal prøve med mindre smør, og bruke meierismør neste gang
Jeg har fått en gang steinhard bunn og en gang helt perfekt kake. Aner ikke hva jeg gjorde annerledes men godt var det allikevel. Fikk lyst på den kaken!! NAM!
Nei jeg syntes ikke det, men vi var to stykker som lagde
Det jeg gjorde feil, var at jeg lagde moussen først, men den skal legge spå til slutt.
Så du burde vente til de to andre lagene er ferdige før du lager den
Gikk veldig kjapt, og Ine er absolutt ingen dreven baker
Hun gjorde største jobben, og la på alle lagene
Hvorfor seigpiner jeg meg selv og titter innom denne tråden.
:sukk:
Gubben gadd ikke dra på butikke for meg, (og bekknet mitt er kranglete så jeg vil ikke bli kald på rompa og kjøre ut selv).
Jeg synes den kaka er kjempegod. Og alle som har fått servert den her har også vært veldig fornøyd. Mange har fått oppskriften etter å ha spist den her. :D Jeg trykker ut kjeksen rett på fatet, med bare ringen til springforma rundt. Passer også på å ikke trykke kjeksen for hardt sammen. :)
Åh :sikle:
Man kan jo gjette hva jeg driver og lager nå.
Just tatt på moussen for 10 min. siden, så da er det kremlaget og pynt om 50 min. også avkjøling igjen så lenge jeg klarer og vente før vi tar en smakebit. Også spiser vi mer i morgen når den har stått lenge i kjøleskapet! glede seg
Den var bare helt vanvittig god!!
Det syens naboen og :nemlig:
Vi spiste bare et lite stykke idag, for å smake, så skal den få stå til i morgen kveld hvor vi tar neste runde, så blir det sikkert resten på mandag.
Den blir sikkert bare bedre og bedre :D
Min ser fantastisk bra ut, om jeg skal si det selv, veldig pen! Skal legge ut bilder etterhvert jeg.
Jeg hadde et lag med kjeksbunn (brukte soft flora stekemargarin), så ostemasse, så kjeksbitene da, så mousse også krem på toppen, pynta med sjokolade saus. Veldig vellykket ja, passe konsistens på alt! (og da hadde den bare stått 2,5 time ca. etter siste laget (kremen) ble lagt på), og jeg var nøye med å la den stå akkurat en halvtime først også akkurat en time.
Slenger liksågodt inn bildene her med en gang jeg
Første gang jeg har lagd denne, og snuppa har hjulpet litt, det hun orket, blant anna pynta med sjokolade saus på toppen, hun er flink ja!
Kanten rundt kunne vært penere, hadde fikset på den om jeg skulle servere den til noen i selskap el. Men nå hadde vi ikke tid, jeg og naboen, vi heiv oss over så fort bildene var knipsa!
Oreo-kjeksen er en helt mørk sjokoladekjeks som de har i de fleste butikker. Bunnen lages som bunnen til ostekake, ja, med knust kjeks og smeltet smør/margarin.
Tja, det spørs. Bobbo har kanskje det du trenger, men etter det jeg har skjønt tar den litt tid å lage ...
Vi skal spise mannens marsipankake og svigermors kanelsnurrer (mannen har bursdag).lat
Tenkte jeg skulle lage den til mamma og pappa til helgen. De er ikke noen kakemonser, men det er min søster og hennes småtroll ...
Jeg bruker NM-oppskriften og har laget denne kaka mange ganger. Den blir alltid god. Jeg liker at den er litt mousse-aktig og ikke sånn som en vanlig ostekake. Det er det som gjør den god. Men den smaker jo ikke sånn som de man får på kafé da. De er mye mer kompakte, som regel, og kjeksen er deigete og ekkel. NM-oppskriften er deilig.
Ang bunnen: Jeg er "allergisk" mot simpel margarin i gode kaker, så jeg bruker alltid meierismør. Men bunnen kan fort bli steinhard. Jeg vurderer å prøve Bremyk, slik noen her foreslår, men hvis man ikke bruker for mye smør og ikke trykker så hardt, så går det som regel helt fint.
En siste ting: Jeg venter aldri den angitte tiden før jeg smører på neste lag. Jeg lager alt på en gang, og det går helt fint.
Derimot er jeg tilbøyelig til å si at niks, de har ikke Oreo kjeks i de fleste butikker, men de færreste.
Deli de luca, meny og ultra har høyst sannsynlig. Dvs. deli de luca har helt sikkert.
Også er det vaniljekrem inni de.
Veldig gode!
Nja, men nå sprer det seg i en frykelig fart. I Stavanger i fjor: Kun på Middelthon. I år: På Meny, Ultra, Mega, Ica og i dag så jeg dem forsyne meg på en bensinstasjon! :dåne:
Men ingen av butikkene her har dem, i mitt område liksom, det er endel butikker, samt bensinstasjon, kiosker og et par invandrer sjapper.
Vi har ingen meny eller ultra her dog.
Og på nærmeste meny har dem ikke, jeg måtte på deli.
Men det er jo bare fint hvis de kommer på kiwi'n noen meter unna her :D
Oreokjeks er helt fantastisk å spise. Det er derfor jeg bare må kjøpe dem når jeg har umiddelbare planer om å lage kake.
lil'c: beklager. Jeg forstod ditt nærområde som Oslo, men du begrenset det visst litt mer enn meg. De har dem på Deli deLuca på Grønland (hvis det er nærmere deg), men der koster det en formue.
Jeg synes kaken er kjempegod. Har en stående i kjølen nå som jeg straks tenkte å hente et stykke av.
Jeg pleier å ta kjeksene oppi en pose og så hamrer jeg på dem med kjevlen. Da blir de akkurat passe knust.
Denne kaka er himmelsk! Jeg kjøper kjeksene på SmartClub. Betalte 99 kr for en stor eske. Tror faktisk jeg har to esker i skapet! :sjokk: På tide å lage mer kake! :glis:
Jeg brukte den med Daimkuler. Det gikk kjempefint. Mannen syntes faktisk at det hevet smaken på kaken, det var godt å få litt "tyggemotstand" i all moussen.
Jeg tok ingen sjanser, da det viste seg at det var mulig å sikte moussepulveret og fjerne daim-kulene.
Så nå står kaken i kjøleskapet. Gleder meg!
Forresten fant jeg ut av bunnen også. Det var litt pussig, for jeg gikk på NM og søkte, og fikk ingen treff. Så da googlet jeg "oreo kake", og et av de første treffene var NM-oppskriften. Søkefunksjonen på NM kan ikke være helt god.
Hvis du skal google på NM kan du gå inn på avansert søk på Google, og skrive inn www.nybaktmamma.com. Evt. kan du skrive i søkefeltet: oreo site: www.nybaktmamma.com
Den skal jeg lage i helga. Regner med at mesteparten forsvinner i dåpen til Sverre V. på søndagen. Har en stor Oreokakefanskare blant de mannlige gjestene. Sist stilte både svoger, bror, pappa og bestefaren min seg omtrent i kø for å skryte av kaka, og de er typer som stort sett tar kakebordet som en selvfølge. :D
Så at man i en oppskrift på Det søte liv kunne røre mykt smør sammen med kjeksene. Da blir kanskje ikke bunnen så hard? Synes min bunn ble litt hard når jeg brukte smeltet smør.
Jeg bruker soft flora (stekesmør) og da blir ikke bunnen hard, smelter det og rører det varmt inn i kjeksen.
Men man må passe på å ikke trykke kjeksen hardt sammen i bunnen.
Bremykt. Like stor mengde som det står i oppskriften. Og jeg smeltet ikke smøret. Jeg rørte det inn i kjeksene romtemperert. Bunnen min ble ikke det minste hard. :)