Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

OREO-kake

#1

Angelique sa for siden:

Nå trenger jeg litt hjelp...det må være noe galt vi gjorde

Ine og jeg lagde Oreo kake i går etter denne oppskriften
(den fra NM)

OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til!
[CENTER][CENTER][font=Verdana][/font][/CENTER][/CENTER]
Dette trenger du:

Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

Vår ble ikke stiv slik de jeg har spist før er??
Den ble såmm kremaktig
[font=Verdana][/font]
Er det en oppskrift som er bedre enn dette?
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]


#2

Kirsebær sa for siden:

Sånn ble den til meg også. Og kjeksebunnen ble steinhard.

(Og resten av kaken ble nesten som mousse)


#3

Angelique sa for siden:

Ja akkurat som min kake!!!


#4

Tjorven sa for siden:

Eh .... jeg får det til helt fint med denne oppskriften og jeg gjør akkurat som beskrevet.

Jeg venter i nøyaktig den angitte tiden før jeg legger på et nytt lag, kan det ha noe å si?


#5

Kirsebær sa for siden:

Blir ikke kjeksbunnen din sånn steinhard? Sånn hard at man omtrent må bruke trykkluftsborr for å få den ut av forma?


#6

Tjorven sa for siden:

Litt hardere enn den du kjøper på DeliDeLuca, men ikke veldig hard, nei.


#7

Benzo sa for siden:

Hvis man bruker meierismør blir bunnen ofte veldig hard, du kan bytte ut med bremykt, evt. bare bruke ørlite mindre smør. Det er i hvert fall min erfaring når jeg lager ostekake.


#8

Corona sa for siden:

Lager også etter denne oppskriften, og den blir perfekt! :nam:


#9

Karamell sa for siden:

Denne oppskriften jeg også bruker. :elsker oreo:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har laget denne flere ganger og den blir helt nydelig, kjempeflott. Den SKAL jo være krem/mousse-aktig.


#11

Angelique sa for siden:

Jeg må også nærmest spikke løs bunnen
Brukte vanlig margarin vi

Den eneste feilen jeg er bevisst, er at vi la moussen rett på smør/kjeksbunnen
Og moussen var ikke Toro men Freia
Men det burde ikke ha noe å si...eller??

Førstegangs stress og feil:rolleyes:
To kokker som lager og leser oppskrift sammen

Men vanvittig god ble den, helt nyyyyydelig


#12

Mams sa for siden:

Kom på at jeg har 3 pakker med Oriokjeks for å lage denne kaken jeg nå.
Må kanskje kjøpe inn resten av det jeg trenger da så jeg kan prøve meg på den.
Kanskje lage den i morra før jeg reiser til Mim......
(så har vi jo dessert til søndagen)



#14

Dixie Diner sa for siden:

Herreguud for et gedigent bilde da!


#15

Angelique sa for siden:

Iset: har du flere enn re lag med fyll?

Jeg fikk bare tre lag, et med kjeks og smør, et med krem og ost og et med mousse
Er det riktig?
Sto så i oppskriften, men det ser ut som din har flere lag Iset


#16

Dixie Diner sa for siden:

Nei jeg har det som står i oppskriften, troor jeg ... :hmm:

Forresten så har jeg pisket krem på toppen. Så da blir det vel fire lag.


#17

Carpe Diem sa for siden:

Hvis kjeksmassen i bunnen trykkes sammen litt for hardt, kan den bli steinhard :har erfart selv:


#18

Angelique sa for siden:

Det er sikkert det vi gjorde feil
Var Ine som gjorde den biten og hun har aldri lagd kake slik før
Skal prøve med mindre smør, og bruke meierismør neste gang


#19

GinaK sa for siden:

Jeg har fått en gang steinhard bunn og en gang helt perfekt kake. Aner ikke hva jeg gjorde annerledes men godt var det allikevel. Fikk lyst på den kaken!! NAM!


#20

LilleLeo sa for siden:

Åh nå fikk jeg lyst på. Kanskje jeg skal på besøk til Carolin de neste dagene,
der er det bursdag i hus, noe som er synonymt med Oreo-kake :D


#21

Angelique sa for siden:

Jeg har nesten en hel OREO kake i kjøleskapet jeg....gjett om jeg skal kose meg i kveld....:woohoo:


#22

Kirsebær sa for siden:

Kaken blir enda bedre om man tar flere tynne lag. :nikker:

Kjeksbunn, ostekrem, mousse, ostekrem, mousse, krem.

Tynne lag. :nikker:


#23

Mams sa for siden:

Men tar det ikke en evighet å lage den da, for om jeg ikke er på bærtur skal hvert lag stivne (litt i allefall) før neste blir tatt på?

Det er rett før jeg jager mannen min på butikken (eller til nød drar selv) for å handle det siste jeg trenger til kaken.


#24

Canisa sa for siden:

Kanskje jeg må lage en slik til mannen som har bursdag på søndag ... Den ser så god ut.:nam:


#25

Angelique sa for siden:

mmmmm...har nå spist et STORT stykke og kaken er himmelsk god.....:p


#26

Kirsebær sa for siden:

Jo.


#27

Canisa sa for siden:

Hmm, da må jeg prøve. Tar det himla lang tid? utålmodig


#28

Angelique sa for siden:

Nei jeg syntes ikke det, men vi var to stykker som lagde

Det jeg gjorde feil, var at jeg lagde moussen først, men den skal legge spå til slutt.
Så du burde vente til de to andre lagene er ferdige før du lager den

Gikk veldig kjapt, og Ine er absolutt ingen dreven baker
Hun gjorde største jobben, og la på alle lagene


#29

Mams sa for siden:

Hvorfor seigpiner jeg meg selv og titter innom denne tråden.
:sukk:
Gubben gadd ikke dra på butikke for meg, (og bekknet mitt er kranglete så jeg vil ikke bli kald på rompa og kjøre ut selv).


#30

Canisa sa for siden:

Vi med kranglete bekken får kjøre på butikken i morgen. Jeg tar meg en øl mens jeg venter!:jupp:


#31

LilleLeo sa for siden:

Et lite tips forresten; ikke pynt kaken med sølvkuler :himle:


#32

Canisa sa for siden:

:confused:
Har ikke planer om det, men fortell!


#33

Señora sa for siden:

Jeg må bare si at jeg har laget kaken helt uten problemer for noen måneder siden.

Dessverre så likte jeg den ikke. Ble for kremete/søt eller noe sånn.

Jeg liker bedre kaker med "frisk" smak, sånn som ostekake med sitron i f.eks.


#34

Kirsebær sa for siden:

Ostekake er ekkelt. :nemlig:

Hadde vært interessant hvis vi snakker ostekake med vår Sitron (hun her inne), men det tror jeg ikke er mulig å få til.


#35

Elisabet sa for siden:

Jeg synes den kaka er kjempegod. Og alle som har fått servert den her har også vært veldig fornøyd. Mange har fått oppskriften etter å ha spist den her. :D Jeg trykker ut kjeksen rett på fatet, med bare ringen til springforma rundt. Passer også på å ikke trykke kjeksen for hardt sammen. :)


#36

lil'c sa for siden:

Åh :sikle:
Man kan jo gjette hva jeg driver og lager nå.
Just tatt på moussen for 10 min. siden, så da er det kremlaget og pynt om 50 min. også avkjøling igjen så lenge jeg klarer og vente før vi tar en smakebit. Også spiser vi mer i morgen når den har stått lenge i kjøleskapet!
glede seg


#37

Tjorven sa for siden:

Denne kaka er vanvittig god. Jeg drømmer om den. Heldigvis har vi ikke oreo-kjeks i huset, for ellers hadde jeg laget kake.


#38

Nessie sa for siden:

Min bunn ble også ganske hard sist, men har nå lært at det er lurt og feks bruke bremykt :jupp:.

Men ellers blir kaka ganske "fast" i fisken ;)

:nam:


#39

Karamell sa for siden:

Krem på toppen?


#40

LilleLeo sa for siden:

De er ekstremt harde, og passer seg ikke helt til en slik kake,
hvor det meste er ganske mykt :rolleyes:


#41

lil'c sa for siden:

Den var bare helt vanvittig god!!
Det syens naboen og :nemlig:
Vi spiste bare et lite stykke idag, for å smake, så skal den få stå til i morgen kveld hvor vi tar neste runde, så blir det sikkert resten på mandag.
Den blir sikkert bare bedre og bedre :D
Min ser fantastisk bra ut, om jeg skal si det selv, veldig pen! Skal legge ut bilder etterhvert jeg.
Jeg hadde et lag med kjeksbunn (brukte soft flora stekemargarin), så ostemasse, så kjeksbitene da, så mousse også krem på toppen, pynta med sjokolade saus. Veldig vellykket ja, passe konsistens på alt! (og da hadde den bare stått 2,5 time ca. etter siste laget (kremen) ble lagt på), og jeg var nøye med å la den stå akkurat en halvtime først også akkurat en time.


#42

lil'c sa for siden:

Slenger liksågodt inn bildene her med en gang jeg
Første gang jeg har lagd denne, og snuppa har hjulpet litt, det hun orket, blant anna pynta med sjokolade saus på toppen, hun er flink ja!

Kanten rundt kunne vært penere, hadde fikset på den om jeg skulle servere den til noen i selskap el. Men nå hadde vi ikke tid, jeg og naboen, vi heiv oss over så fort bildene var knipsa!


#43

Karamell sa for siden:

De kulene passer ikke til noen kaker. Man kan jo knekke tenner med dem :himle:


#44

vimjer sa for siden:

Hva er oreo-kjeks? :blånn:

Hvordan lages bunnen? Knust kjeks + smeltet smør?


#45

Canisa sa for siden:

Oreo-kjeksen er en helt mørk sjokoladekjeks som de har i de fleste butikker. Bunnen lages som bunnen til ostekake, ja, med knust kjeks og smeltet smør/margarin.


#46

vimjer sa for siden:

Tusen takk. :klemme:

Fikk lyst på, men er usikker på om alle ingrediensene kan fremskaffes søndag ettermiddag ...


#47

Canisa sa for siden:

Tja, det spørs. Bobbo har kanskje det du trenger, men etter det jeg har skjønt tar den litt tid å lage ...

Vi skal spise mannens marsipankake og svigermors kanelsnurrer (mannen har bursdag).lat
Tenkte jeg skulle lage den til mamma og pappa til helgen. De er ikke noen kakemonser, men det er min søster og hennes småtroll ...


#48

Nessie sa for siden:

Guri nå fikk jeg lyst på!! :gaah:


#49

Karamell sa for siden:

dra til Teofelia og spise rester


#50

Angelique sa for siden:

Jeg har mer kake igjen :fnise:
Har vært i bursdag og spist marsipankake og gele, men skal ha et stykke Oreo kake i kveld:riktig:


#51

Teofelia sa for siden:

Rester, du liksom! To dager senere?! :skratte:

#52

Teofelia sa for siden:

Jeg brukte forøvrig denne oppskriften da jeg laget kaken på fredag, og jeg var godt fornøyd med resultatet. :)


#53

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker NM-oppskriften og har laget denne kaka mange ganger. Den blir alltid god. Jeg liker at den er litt mousse-aktig og ikke sånn som en vanlig ostekake. Det er det som gjør den god. Men den smaker jo ikke sånn som de man får på kafé da. De er mye mer kompakte, som regel, og kjeksen er deigete og ekkel. NM-oppskriften er deilig.

Ang bunnen: Jeg er "allergisk" mot simpel margarin i gode kaker, så jeg bruker alltid meierismør. Men bunnen kan fort bli steinhard. Jeg vurderer å prøve Bremyk, slik noen her foreslår, men hvis man ikke bruker for mye smør og ikke trykker så hardt, så går det som regel helt fint.

En siste ting: Jeg venter aldri den angitte tiden før jeg smører på neste lag. Jeg lager alt på en gang, og det går helt fint.


#54

lil'c sa for siden:

Derimot er jeg tilbøyelig til å si at niks, de har ikke Oreo kjeks i de fleste butikker, men de færreste.
Deli de luca, meny og ultra har høyst sannsynlig. Dvs. deli de luca har helt sikkert.
Også er det vaniljekrem inni de.
Veldig gode!


#55

Hyacinth sa for siden:

Nja, men nå sprer det seg i en frykelig fart. I Stavanger i fjor: Kun på Middelthon. I år: På Meny, Ultra, Mega, Ica og i dag så jeg dem forsyne meg på en bensinstasjon! :dåne:


#56

lil'c sa for siden:

Men ingen av butikkene her har dem, i mitt område liksom, det er endel butikker, samt bensinstasjon, kiosker og et par invandrer sjapper.
Vi har ingen meny eller ultra her dog.
Og på nærmeste meny har dem ikke, jeg måtte på deli.
Men det er jo bare fint hvis de kommer på kiwi'n noen meter unna her :D


#57

Tjorven sa for siden:

lil'c: de har kjeksene på Ultra på Bryn senteret. Samt de fleste Deli deLuca.


#58

Canisa sa for siden:

:eek:

Jeg tenkte at de nok fantes "all over" når de hadde dem på den lite velassorterte Rema-butikken vi var innom på lørdag ...


#59

Karamell sa for siden:

:snurt:


#60

lil'c sa for siden:

Så du hva jeg skrev :p
Jeg skrev jo alle deli'er, og høyst sannsynlig ultra og meny.
Men ikke meny på oslo city.


#61

Karamell sa for siden:

Her har de kjeksene på Rema og Prix (!) også nå.


#62

Karamell sa for siden:

Kjeksene er forøvrig ikke gode å spise, men i kaken er de snadder!

Oreokjeks med sjokoladetrekk derimot, de som heter Bandana er yummi :nam:


#63

lil'c sa for siden:

Oreokjeks er jo super godt!


#64

Tjorven sa for siden:

Oreokjeks er helt fantastisk å spise. Det er derfor jeg bare må kjøpe dem når jeg har umiddelbare planer om å lage kake.

lil'c: beklager. Jeg forstod ditt nærområde som Oslo, men du begrenset det visst litt mer enn meg. De har dem på Deli deLuca på Grønland (hvis det er nærmere deg), men der koster det en formue.


#65

carolin sa for siden:

Jeg synes kaken er kjempegod. Har en stående i kjølen nå som jeg straks tenkte å hente et stykke av.
Jeg pleier å ta kjeksene oppi en pose og så hamrer jeg på dem med kjevlen. Da blir de akkurat passe knust.


#66

Angelique sa for siden:

Det var det Ine også gjorde, me hun brukte en hammer hun :fnise:


#67

Carrie sa for siden:

De med hvit sjokolade er de beste :nam:

Til opplysning har Smartclub oreokjeks i en ganske stor eske (over 1 kg) til 119 kroner.


#68

allium sa for siden:

Ja, da er kjeks innkjøpt, og jeg har en liten akutt krise:

Hvor mye av kjeksene skal brukes til bunnen, og hvor mye skal grovknuses og blandes i resten?

Og så fikk jeg ikke tak i vanlig sjokolademousse, bare sjokoladepudding, og sjokolademousse med Daimkuler. Hva anbefaler dere?

Fort! Den skal spises i kveld!


#69

MissS sa for siden:

Denne kaka er himmelsk! Jeg kjøper kjeksene på SmartClub. Betalte 99 kr for en stor eske. Tror faktisk jeg har to esker i skapet! :sjokk: På tide å lage mer kake! :glis:


#70

Ingrid-lille sa for siden:

Si fra om du vil ha besøk. :glis:

Jeg kommer gjerne!


#71

Magnolia sa for siden:

Jeg brukte den med Daimkuler. Det gikk kjempefint. Mannen syntes faktisk at det hevet smaken på kaken, det var godt å få litt "tyggemotstand" i all moussen.


#72

allium sa for siden:

Jeg tok ingen sjanser, da det viste seg at det var mulig å sikte moussepulveret og fjerne daim-kulene.

Så nå står kaken i kjøleskapet. Gleder meg!

Forresten fant jeg ut av bunnen også. Det var litt pussig, for jeg gikk på NM og søkte, og fikk ingen treff. Så da googlet jeg "oreo kake", og et av de første treffene var NM-oppskriften. Søkefunksjonen på NM kan ikke være helt god.


#73

Camomilla sa for siden:

Fikk bare litt lyst på kake nå kan du si.....


#74

MissS sa for siden:

Gjerne! :jupp: Bare å komme! :klemmer:


#75

MissS sa for siden:

Hvis du skal google på NM kan du gå inn på avansert søk på Google, og skrive inn www.nybaktmamma.com. Evt. kan du skrive i søkefeltet: oreo site: www.nybaktmamma.com


#76

allium sa for siden:

Ferdig!

Så får vi se. Foreløbig har jeg følelsen av at den er oppskrytt.


#77

Nessie sa for siden:

Laget denne til venninnebesøk torsdag, og alle ville ha oppskrifta :D


#78

allium sa for siden:

Den var ikke så verst. :mett:


#79

Kaija sa for siden:

Den skal jeg lage i helga. Regner med at mesteparten forsvinner i dåpen til Sverre V. på søndagen. Har en stor Oreokakefanskare blant de mannlige gjestene. Sist stilte både svoger, bror, pappa og bestefaren min seg omtrent i kø for å skryte av kaka, og de er typer som stort sett tar kakebordet som en selvfølge. :D


#80

Avatar sa for siden:

Dere som har brukt brelett i stede for meieri(?)smør; hvilken type bruker dere?
Finnes ikke de i mange forskjellige farger?

Og bruker dere like mye smør? Smelter dere den på komfyren? Eller?


#81

allium sa for siden:

Brukte ikke brelett, nei :fysj:, brukte bremykt. Like mye, smeltet den i mikrobølgeovnen. Bunnen ble akkurat passe stiv.


#82

Avatar sa for siden:

Hehe, skjønte det var noe som var feil.
Kan man skylle på at man bare har sovet 5 timer i natt? :flau:

Lurer på en ting til jeg...avkjøler du smøret? Eller heller du bare rett over etter smelting?


#83

allium sa for siden:

Jeg helte det bare rett over de knuste kjeksene.


#84

Nessie sa for siden:

Så at man i en oppskrift på Det søte liv kunne røre mykt smør sammen med kjeksene. Da blir kanskje ikke bunnen så hard? Synes min bunn ble litt hard når jeg brukte smeltet smør.


#85

Avatar sa for siden:

Ah, takk. Kanskje jeg skal prøve det da? :jupp:


#86

Avatar sa for siden:

:juhu: Et lite spørsmål til...
Gubben klarte kjøpe tine kremost naturell LETT. Gjør det noe?

Vi som aldri pleier å ha lettprodukter i hus en gang. :eek:


#87

Carrie sa for siden:

Det går sikkert helt fint. Eneste må bli at kaken blir litt mindre usunn ;)


#88

lil'c sa for siden:

Jeg bruker soft flora (stekesmør) og da blir ikke bunnen hard, smelter det og rører det varmt inn i kjeksen.
Men man må passe på å ikke trykke kjeksen hardt sammen i bunnen.


#89

Teofelia sa for siden:

Bremykt. Like stor mengde som det står i oppskriften. Og jeg smeltet ikke smøret. Jeg rørte det inn i kjeksene romtemperert. Bunnen min ble ikke det minste hard. :)

#90

Avatar sa for siden:

Jeg smeltet det. Ble ikke hard bunnen min heller.

Gjett hva jeg spiser nå? :D


#91

lil'c sa for siden:

Me too! :D


#92

Azi sa for siden:

Denne kaken skal jeg ihvertfall bake til helga! :D


#93

Nessie sa for siden:

:lalala:


#94

Kaija sa for siden:

Nå er det oreokakestopp i huset. Har kommandert mannen til å spise opp lageret med oreokjeks. Den kaka er litt for god for meg.


#95

Tussa sa for siden:

Kan nokon vere så snill og gi meg ei unnskyldning for å bake denne igjen snart?


#96

Hasselnøtt sa for siden:

En bake-tufs på Sør-østlandet aner ikke hva det er, så du må sende en smaksprøve i posten. (Sammen med lefser :knegg: ).


#97

Tussa sa for siden:

Få Saint til å lage det til deg og ta deg en tur til byn. Den er smellgod.


#98

lil'c sa for siden:

At det er godt?
Det var den unnskyldningen jeg brukte sist.
Så inviterte jeg noen på kake da.


#99

Nessie sa for siden:

Jeg har en sånn halveis tanke om å bake den til personalmøte hjemme neste uke :rødme:.


#100

Ingrid-lille sa for siden:

Vi skal skrive kontrakt med de som skal leie i kjelleren i kveld, så i går "måtte" jeg jo bake kaka.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.