Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sarah Bernhardt

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

...
Fann oppskrift på www.detsoteliv.no/
Men er det denne kremmen som er den myke, luftige sjokolade/trøffelkremmen??? Det er den jeg vil ha! tror jeg... for er det ikke den som er best?

Kan man bruke ferdig kransekakemasse? Noen forskjell på hva som er best av ferdigmerkene?


#2

Hannamoren sa for siden:

Disse laget jeg et år, og de ble knall gode! Tok litt tid, men var verd det :hjerter:


#3

allium sa for siden:

Jeg synes disse er veldig gode, det finnes en annen oppskrift med smørkrem men jeg pleier å lage av denne. Og av ferdig kransekakemasse, jeg gidder ikke engang kjevle og stikke ut, den kommer jo i ferdig pølseform, så det er bare å skjære den i skiver.


#4

Misteri sa for siden:

Det var genialt da, det har jeg ikke tenkt på. Da skal jeg bake disse i år også. :nam:


#5

Ine sa for siden:

Finnes det ferdig kransekakemasse feks på Kiwi, eller må man til Meny feks?


#6

Pebbles sa for siden:

...er den oppskriften på "det søte liv" fjernet? Linken viser ikke oppskriften og jeg får "0 treff" på Sarah Bernard?


#7

Kitty Bastard sa for siden:

Bernhardt istedet for Bernard fikser det.



#9

Pebbles sa for siden:

Ah! Takk!


#10

Kitty Bastard sa for siden:

Jeg knota med det selv, frem til jeg ga opp og søkte bare på "sarah". :knegg:


#11

Teofelia sa for siden:

Jeg har laget de samme som Allium linker til (fra krem.no) i flere år. De er kjempegode! :nam:


#12

ItsOnlyMe sa for siden:

Søkte også bare på sarah :knegg:
Da blir det ferdig kransekakemasse. Glir denne også litt utover når den stekes?

Men hva slags sjokoladefyll er best? Den på søteliv, eller den på krem.no???


#13

Mei sa for siden:

Det står bare "fløte", må det være kremfløte?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja det må være kremfløte, siden den skal vispes opp til krem etterpå. Kun kremfløte kan vispes til krem.


#15

Mei sa for siden:

Den på krem.no skal ikke piskes. Det var derfor jeg lurte.

Edit; eller jo. Lenger ned i oppskriften står det at sjokoladekremen skal "piskes opp". Det lar seg vel muligens gjøre med annen fløte også, men jeg tar ikke sjansen. :knegg:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jo, den skal piskes opp dagen etterpå, det står da det? Kanskje det går med matfløte siden det er sjokolade i den, men jeg tror ikke det. Jeg har kun laget slik krem med kremfløte, og da skal sjokoladefløten vispes opp dagen etter, til trøffelkrem.


#17

Teofelia sa for siden:

Det må være kremfløte.

#18

ItsOnlyMe sa for siden:

:snurt: ingen? Hvilken krem er den beste, som blir mest trøffelaktig?
:dulte:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes den smørkremen er ganske mektig og litt kvalmende. Veldig god, men altså veldig kvalmende. Trøffelkremen (krem + sjokolade) er ikke såå kvalmende, jeg tror egentlig jeg foretrekker den. Nei ... Jeg er usikker, jeg elsker egentlig begge to. :knegg:

Men nå har jeg laget fløte- og sjokoladeblanding som står i kjøleskapet til i morgen, skal lage SB i morgen med denne kremen inni.


#20

ItsOnlyMe sa for siden:

Så dem er litt like altså, blir den ene luftigere enn den andre?

Jeg smakte noen engang, men har ikke anelse om hvilken krem som var inni. Men den var fhv luftig, og nydelig! Kakene såg dog ut som dem på detsoteliv.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes kremfløte-kremen blir litt mer luftig, smørkremen er veldig kompakt. Nå har jeg ikke laget den på detsoteliv (selv om jeg har laget noe tilsvarende til andre kaker, ser jeg), men jeg har brukt Guniss sin oppskrift der man bruker kokesjokolade i stedet for kakao, hakker den så det blir fullt av små sjokoladeflak i lys smørkrem. Veeeldig godt, men jeg synes altså trøffelkremen er ørlite bedre. Tror jeg. :knegg: Dette blir jo som å velge mellom barna!


#22

ItsOnlyMe sa for siden:

:knegg: Ok, jeg prøver da kremfløtekremmen! Takk :)


#23

Hyacinth sa for siden:

Nei, de er ikke like at all. Smørkrem er best, men smaken er som baken..


#24

Acino sa for siden:

Har aldri smakt disse kakene her, fikk lyst å prøve å lage de. Ser det kan bli vanskelig å bestemme seg for oppskrift og type "krem"...:humre:


#25

Pingis sa for siden:

Dette er en årviss krangel, og kremfløtekremen er best i år også. :nemlig:


#26

Mei sa for siden:

Ja jeg tviler ikke på om den er best. Jeg bare lurte på om den var det eneste som dugde. Fordi jeg da kunne laget SH i går. Noe jeg ikke gjorde, og i dag har jeg kjøpt kremfløte. :D


#27

sindrome sa for siden:

Da tror jeg det blir en tur ut for å kjøpe en Sarah Bernhard nå ja.... Farlig tråd.....


#28

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager den i langpanne nå. Gleder meg til å smake.


#29

Nessie sa for siden:

Jeg synes ikke ferdig masse blir like godt.. de blir liksom litt for kompakte da ;)
Jeg har testet ut de fra www.detsoteliv.no tidligere i høst, og de var supergode. Jeg har før laget bunnen med stivpiska eggehviter, men da blir bunnen for sprø. De er bedre litt seige. :hjerter:


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget bunnen med 50/50 hasselnøtter og mandler.


#31

Nessie sa for siden:

Det tenkte jeg også å prøve ut :jupp:


#32

Albertine sa for siden:

:lalala:

Smørkrem er best!


#33

Nessie sa for siden:

:highfive::highfive:


#34

Karamell sa for siden:

Jeg har både smør og fløte! :valgets kval:


#35

Kanina sa for siden:

Da sparer du selvsagt smøret til andre mer viktige formål, så som berlinerkranser, smørøye og den slags. :nemlig: (Eller er "smørkrisen" over nå?)


#36

Karamell sa for siden:

Jeg har kjøpt én pakke smør hver gang jeg har sett en i en butikk, så nå har jeg både til det ene og det andre. :knegg: Kjøpte sist en halv kilo på lørdag.


#37

apan sa for siden:

Jeg trakk opp igjen denne nå for dette har jeg lyst til å prøve i år. De fra krem.no ser fine ut for meg. Men det står "trøffelkrem (grunnoppskrift)" i tillegg til sjokolade og krem, men under er det bare sjokolade og krem det er beskrevet gjort noe med. Hva skjer med trøffelkremen...?

Hvordan skal disse oppbevares?


#38

Pesten sa for siden:

Denne oppskriften bruker jeg, og her liker vi sjokoladesmørkremen best.

SARA BERNHARD
400 g mandler
400 g melis
4 eggehviter

(evnt en ferdig pølse kransekakemasse)

alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene

en liten ts masse, 180 grader, 10 min

Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker

Evnt. Trøffelkrem:
3 dl fløte kokes oss. 1 plate kokesjokolade smeltes i fløte. Settes kald noen timer. Piskes til krem og legges på kakene,

2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad
Oppskrifta sier; strykes oppå med kniv - selv så setter jeg kjeksene litt i kjøleskapet før jeg snur de ned i sjokoladen



#40

Nessie sa for siden:

Jeg synes smørkremen er nydelig :hjerter:

Den oppskriften på [url]www.detsoteliv.no[/url] er også fin.


#41

Pingis sa for siden:

Jeg tror nok "trøffelkrem (grunnoppskrift)" er overskrifta, den lages av sjokoladen og fløten.

Det er fint å oppbevare dem i fryseren. Da holder kremen seg, og de tiner fort når du tar dem ut.


#42

Skilpadda sa for siden:

Enig med Pingis på begge punkter. :jupp: Trøffelkremen (og bunnene) har så lite vann i seg at den blir ikke veldig hard når den fryses, og kakene kan gjerne spises halvfrosne, da blir det nærmest trøffelis. :nam:


#43

Kitty Bastard sa for siden:

De er faktisk best halvfrosne.
Min mor er ikke enig med meg, og det er en grunn til at det faktisk er mulig å låse den gamle fryseren vår, men det er faktisk sant. :trasser:


#44

Skilpadda sa for siden:

Jeg har så mye fløte og sjokolade igjen etter forrige helgs konfekteksesser. Kanskje jeg skulle lage Sarah Bernhard i helgen? Både Poden og jeg synes det er noe av det beste som finnes.


#45

Nessie sa for siden:

Og der måtte jeg hente meg en SB i fryseren ja... :flau:


#46

apan sa for siden:

Ok, takk, til deg og Pingis.

Sånn kransekakemasserull, har de det overalt...? Meny?


#47

Ru sa for siden:

Knotten er helt enig med deg.
Så enig at han ikke kan vite at de finnes i frysern, for da ender jeg opp med kransekakebunner og ingen trøffel. :btdt:


#48

allium sa for siden:

Overalt, egentlig. Jeg pleier ikke å ta bryet med å kjevle og stikke ut rundinger, jeg bare ruller pølsen litt tynnere og skjærer den i skiver.


#49

Kitty Bastard sa for siden:

Håh, her er det noen som fortjener et skattekart i posten! :hyper:


#50

Mrs. S sa for siden:

Jeg har lyst til å lage disse. Noen som husker sånn ca hvor mange kaker det blir? Hvor små lager dere bunnene, 3 cm? Større?


#51

Stjerneskuddet sa for siden:

Jeg laget akkurat etter oppskrift fra detsoteliv, men får ikke linket eller kopiert. Laget krem av smør, egg, vann, melis og kokesjokolade som var finknust. Stod kakao i oppskriften... Hadde en oppskrift på sjokoladekrem med fløte i, men den blir jo mindre holdbar så sant man ikke fryser de da?


#52

Meissa sa for siden:

Jeg brukte det smaleste kjøkkenglasset vi hadde. De trenger egentlig ikke å være så store synes jeg.

Det blir ganske mange kaker, men husker ikke akkurat hvor mange. Kanskje 15-20 litt spørs hvor store du har dem.

Det jeg husker som var litt vanskelig var å dyppe dem i sjokolade uten at hele kremen ramla av kaka, så jeg brukte heller en skje og helte over sjokoladen. :nikker:


#53

Kanina sa for siden:

Det er klart man fryser dem! Se over.


#54

*TB* sa for siden:

Jeg pleier å sette dem i frysen en liten stund før de dyppes i sjokoladen, og har aldri hatt problem med at kremen ramler av. Da stivner sjokoladen omtrent med samme du tar den opp etter dypping også.


#55

Meissa sa for siden:

Smart, det skal jeg prøve i år. :D


#56

apan sa for siden:

Jeg er igang med kremvarianten nå.


#57

Pingis sa for siden:

:heia:


#58

apan sa for siden:

Takk for det :knegg: . Fløte med oppløst sjokolade står i kjøleskapet til imorgen. Som alltid sliter jeg med at det blir små "flisete" biter av sjokoladen når den begynner å kjølne, selv om den ser helt oppløst ut først. Har ikke noe å si for smaken, men jeg opplever alltid dette i fløte/sjokoladeblandinger, hvordan kan man unngå det?


#59

Acino sa for siden:

Krem.no-varianeten er under produksjon her også. Er veldig spent på slutt-resultatet. Har aldri smakt disse lekre små sakene før. Mindre prestasjonesangst av sånt, liker det. :humre:


#60

apan sa for siden:

Her er mine snart på vei i fryseren. Ser ikke superlekre ut, men ser gode ut da :blunke: .


#61

Robyn sa for siden:

Åh, åh, en variant uten rått egg! :lykkelig:

Da blir det SB her i huset også, jeg har aldri tenkt tanken på at det finnes en alternativ krem som jeg kan spise. Veldig synd jeg ikke har fløte i hus, for alt det andre har jeg. Men i morgen, da blir det baking. :D


#62

Acino sa for siden:

Jeg tror mine er sterke kandidater til en viss bildetråd...:himle:



#64

konsulenten sa for siden:

Måtte prøve jeg også, gjorde fase 1 i dag. Montering i morgen. Prøvde oppskriften med fløte. Gleder meg til å smake. :)


#65

konsulenten sa for siden:

Du store, dette gikk skikkelig dårlig! Hva i all verden gjorde jeg galt?! Jeg smeltet kokesjokolade for å dyppe kakene i, men kremtoppene falt av og forsvant i sjokoladedypet. Så prøvde jeg å helle på smeltet sjokolade med skje, men sjokoladen bare skled av kremtoppene. Jeg måtte avkjøle sjokoladen så den ble nesten fast igjen og trykke den på som en klump på toppen. Dette ble alt annet enn elegant, jeg burde poste bilder i en viss annen tråd. :rolleyes:

Og én ting til; bunnene ble knallharde. Det var såvidt jeg fikk av en bit uten å brekke tennene. Jeg brukte ferdig kransekakemasse som jeg skjærte i 1 cm tykke skiver (var det for tykt?) og stekte snaut 10 min til de ble lyst gyldne. Hva gjorde jeg galt? :confused:


#66

Karamell sa for siden:

Du må fryse kakene før du glaserer dem med kokesjokoladen.


#67

tink sa for siden:

Åh - takk sendes til konsulenten. Nå er det håp for at jeg klarer å gjøre det riktig i morgen.


#68

Robyn sa for siden:

Det er veldig fint at dere gjør feil sånn at jeg får alle nyttige tips før jeg skal prøve. :knegg:

Her står sjokoladefløten i kjøleskapet, resten får ordnes i morgen. :)


#69

Skilpadda sa for siden:

1 cm høres litt tykt ut, ja. 0,5 cm er rikelig, og så høres det ut som om du stekte dem for lenge, de skal bare såvidt få farge, og da skulle de fremdeles være myke inni, etter min erfaring. Og som Karamell sa: Sett kakene - med sjokoladekrem på - i fryseren til de er frosset helt før du dypper dem i sjokolade. Da stivner sjokoladen med én gang du dypper, og det hele går lett.


#70

konsulenten sa for siden:

Aner ikke hvor jeg fikk 1 cm fra. Det står ihvertfall ikke i oppskriften. :fnis:
Ja, ja. Jeg får prøve igjen.


#71

tink sa for siden:

Jo det gjør det:

krem.no/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=41

Sjokoladefløten står i kjøleskapet, og jeg er veldig spent på om jeg får til å piske fløte som har kokt.


#72

Mrs. S sa for siden:

Det står 1 cm i en oppskrift av de linkene som er postet her, og ja, det er altfor tykt. :(

Jeg unngikk den tabben, men stekte de litt for lenge jeg også. Jeg fikk laget ferdig alt samme dag. Jeg varmet opp fløten og smeltet sjokoladen i den og så satte jeg kasserollen ut i -4 grader. Så stekte jeg bunnene. Etter noen timer var sjoko/fløte blandingen helt gjennomkald, da tok jeg den inn og stivpisket den. Så satte jeg kakene med sjokoladekrem på ut i en firkantet kaketine med lokk. (Hvem har plass til overs i fryseren?)

Lot de stå ute et par timer og tok de inn for dypping. Dyppingen gikk greitt, kakene mine ser kansje ikke superfine ut men bra nok (ikke så nøye serru).:rolleyes:

Og best av alt, bunnene ble litt mykere etter et døgn, de tar sikkert opp litt fuktighet fra sjokoladekremen!



#74

Skilpadda sa for siden:

Det går helt sikkert bra med 1 cm også, hvis de er myke inni. Men hvis du steker bunnene for lenge, slik at de er harde tvers gjennom, så er dette et større problem jo tykkere de er! :jupp:


#75

Dronningen sa for siden:

Min mor bakte disse til meg før helga, og hun brukte mandelbunndeig i steden for kransekakemasse. Jeg er ikke overbegeistra for kransekakemasse, etter et forsøk med å lage sånne kransekakepinner en gang, mens mandelbunn er jo helt nydelig.


#76

Pasta sa for siden:

Må man ha delfiafett i sjokoladen? Hvilken hensikt har den?


#77

apan sa for siden:

For at den skal bli mer flytende. Veldig vrient å dyppe ellers.


#78

safran sa for siden:

Nå er jeg i gang. Jeg satser på at jeg lærer av deres feil og får perfekte kaker. :kry:



#80

safran sa for siden:

Jeg kjøpte en rull kransekakemasse og gadd ikke styre med å kjevle ut - jeg skar bare tynne skiver av rullen og la på en plate. Det ble 24 stk. Jeg stekte på ca 180 grader i 9 minutter.


#81

safran sa for siden:

Så brukte jeg Wilton tip 2D og sprøytet på.

Nå står de ute til kjøling, jeg er veldig spent på hvordan det blir når jeg skal dyppe i sjokolade. :neglebit:


#82

konsulenten sa for siden:

Ja!! Får vi se finalen i denne tråden eller i en viss annen, liksom? :mhmm:

(Ser veldig bra ut så langt, da!)


#83

Nenne sa for siden:

Når jeg leser denne tråden blir jeg nok en gang veldig glad og takknemlig over å få slike hvert år. :)


#84

safran sa for siden:

Jeg skal dokumentere uansett utfall. :knegg:

Tror jeg leser tråden en gang til, jeg.


#85

safran sa for siden:

Det ble slett ikke så verst, syns jeg. Smakte godt gjorde de også.

Jeg prøvde først å helle med skje over, men det dekket ikke. Det gikk helt fint å dyppe dem i kjelen med smeltet sjokolade og Cocosa. Litt grisete var det jo, og jeg klarte ikke helt å bestemme meg for om jeg skulle få sjokolade til å dekke bunnene også, så jeg gjorde litt forskjellig. :knegg:


#86

skyfri sa for siden:

De ble lekre, safran. :jupp:


#87

tink sa for siden:

Hvor mye sjokolade bruker dere til det siste strøket med sjokolade?

På tide å sette i gang 5. gir her.


#88

Karamell sa for siden:

Brukte ca en stor dronningplate. + Flott matfett.


#89

allium sa for siden:

I år brukte jeg 200 gram. Da ble det en del til overs, og jeg brukte lite delfiafett. Med litt mer delfiafett slik at det blir tynnere lag, tror jeg det kan holde med 100 gram.


#90

tink sa for siden:

Takker, jeg prøvde med smør i sjokoladen til marsipanen. Men den ble liksom ikke helt flytende. Jeg har ikke delfiafett, men flott går sikkert fint det også.

Juhu!


#91

Robyn sa for siden:

Jeg brukte ikke fett i sjokoladen i det hele tatt og det gikk veldig bra. Men nå har jeg sjokoladesmelter så det er kanskje litt juks? :knegg:


#92

Pesten sa for siden:

Er på runde 2 med disse i julen. Rekker ikke å smelte sjokoladen før de er spist opp omtrent. Har dog på sjokoladekrem som jeg og ungene spiser med skje rett fra kasarollen. :sparke:

2 eggeplommer
2 ts bakepulver
200 gr smør (meierismør)
2 ss kakaopulver
masse melis

:nam:


#93

Lorien sa for siden:

Jeg lagde smørkremvarianten, og hadde også cocosa i sjokoladen. De ble himmelsk gode! mumser


#94

skyfri sa for siden:

Jeg lagde SB med sjokoladekrem og ga halvparten til naboen. De ble ikke spesielt lekre å se på, heller med sjarmerende og rustikt preg, men de har blitt en stor hit hos alle som har smakt. Og så var det utrolig morsomt å få det til - så tusen takk til alle som har dokumentert diverse tabber her, slik at jeg kunne lære av de.

Neste år skal jeg prøve smørkremen. :jupp:


#95

safran sa for siden:

Ja, tusen takk til tabbemakerne! :blomster: Veldig nyttig!

Neste år skal jeg også prøve smørkremen, den liker jeg nok bedre.


#96

skyfri sa for siden:

Og der var det dags for å prøve smørkremen, gitt. Det var ca 12 mndr tidligere enn jeg trodde, men jeg har funnet ut at disse sikkert egner seg veldig godt til å bli med på jentetur neste helg.

Så til spørsmålet: Kan jeg bruke smeltet sjokolade istedenfor kakao i smørkremen? Jeg inbiller meg at alt her i verden blir bedre dersom man bytter ut kakao med sjokolade. :knegg:


#97

Pegasus sa for siden:

Skyfri: Jeg bruker raspet kokesjokolade i smørkremen, det er kjempegodt, og ser pent ut (blir en "spettete" krem). Vil tro smeltet sjokolade smaker nøyaktig like godt.


#98

skyfri sa for siden:

Så bra, da prøver jeg meg på å smelte sjokoladen. Skal bake i morgen, tror jeg. Håper bare de varer til neste helg, da. Hehe.


#99

Pegasus sa for siden:

Det spørs.... :p

(Putt dem i fryseren, er mitt tips. Ute av syne, ute av sinn.)


#100

skyfri sa for siden:

De skal i fryseren ja, men problemet er jo at det er jeg som legger de der og vet så alt for godt hvor jeg finner de. :knegg:
Men det går nok bra, man har selvdisiplin. :mantra:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.