...
Fann oppskrift på www.detsoteliv.no/
Men er det denne kremmen som er den myke, luftige sjokolade/trøffelkremmen??? Det er den jeg vil ha! tror jeg... for er det ikke den som er best?
Kan man bruke ferdig kransekakemasse? Noen forskjell på hva som er best av ferdigmerkene?
Jeg synes disse er veldig gode, det finnes en annen oppskrift med smørkrem men jeg pleier å lage av denne. Og av ferdig kransekakemasse, jeg gidder ikke engang kjevle og stikke ut, den kommer jo i ferdig pølseform, så det er bare å skjære den i skiver.
Den på krem.no skal ikke piskes. Det var derfor jeg lurte.
Edit; eller jo. Lenger ned i oppskriften står det at sjokoladekremen skal "piskes opp". Det lar seg vel muligens gjøre med annen fløte også, men jeg tar ikke sjansen. :knegg:
Jo, den skal piskes opp dagen etterpå, det står da det? Kanskje det går med matfløte siden det er sjokolade i den, men jeg tror ikke det. Jeg har kun laget slik krem med kremfløte, og da skal sjokoladefløten vispes opp dagen etter, til trøffelkrem.
Jeg synes den smørkremen er ganske mektig og litt kvalmende. Veldig god, men altså veldig kvalmende. Trøffelkremen (krem + sjokolade) er ikke såå kvalmende, jeg tror egentlig jeg foretrekker den. Nei ... Jeg er usikker, jeg elsker egentlig begge to. :knegg:
Men nå har jeg laget fløte- og sjokoladeblanding som står i kjøleskapet til i morgen, skal lage SB i morgen med denne kremen inni.
Jeg synes kremfløte-kremen blir litt mer luftig, smørkremen er veldig kompakt. Nå har jeg ikke laget den på detsoteliv (selv om jeg har laget noe tilsvarende til andre kaker, ser jeg), men jeg har brukt Guniss sin oppskrift der man bruker kokesjokolade i stedet for kakao, hakker den så det blir fullt av små sjokoladeflak i lys smørkrem. Veeeldig godt, men jeg synes altså trøffelkremen er ørlite bedre. Tror jeg. :knegg: Dette blir jo som å velge mellom barna!
Ja jeg tviler ikke på om den er best. Jeg bare lurte på om den var det eneste som dugde. Fordi jeg da kunne laget SH i går. Noe jeg ikke gjorde, og i dag har jeg kjøpt kremfløte. :D
Jeg synes ikke ferdig masse blir like godt.. de blir liksom litt for kompakte da ;)
Jeg har testet ut de fra www.detsoteliv.no tidligere i høst, og de var supergode. Jeg har før laget bunnen med stivpiska eggehviter, men da blir bunnen for sprø. De er bedre litt seige. :hjerter:
Jeg har kjøpt én pakke smør hver gang jeg har sett en i en butikk, så nå har jeg både til det ene og det andre. :knegg: Kjøpte sist en halv kilo på lørdag.
Jeg trakk opp igjen denne nå for dette har jeg lyst til å prøve i år. De fra krem.no ser fine ut for meg. Men det står "trøffelkrem (grunnoppskrift)" i tillegg til sjokolade og krem, men under er det bare sjokolade og krem det er beskrevet gjort noe med. Hva skjer med trøffelkremen...?
Denne oppskriften bruker jeg, og her liker vi sjokoladesmørkremen best.
SARA BERNHARD 400 g mandler 400 g melis 4 eggehviter (evnt en ferdig pølse kransekakemasse)
alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene
en liten ts masse, 180 grader, 10 min
Krem: 4 eggeplommer 4 ss kakao 400 g smør 3 dl melis 3 - 4 ts vaniljesukker Evnt. Trøffelkrem: 3 dl fløte kokes oss. 1 plate kokesjokolade smeltes i fløte. Settes kald noen timer. Piskes til krem og legges på kakene,
2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad Oppskrifta sier; strykes oppå med kniv - selv så setter jeg kjeksene litt i kjøleskapet før jeg snur de ned i sjokoladen
Enig med Pingis på begge punkter. :jupp: Trøffelkremen (og bunnene) har så lite vann i seg at den blir ikke veldig hard når den fryses, og kakene kan gjerne spises halvfrosne, da blir det nærmest trøffelis. :nam:
De er faktisk best halvfrosne.
Min mor er ikke enig med meg, og det er en grunn til at det faktisk er mulig å låse den gamle fryseren vår, men det er faktisk sant. :trasser:
Jeg har så mye fløte og sjokolade igjen etter forrige helgs konfekteksesser. Kanskje jeg skulle lage Sarah Bernhard i helgen? Både Poden og jeg synes det er noe av det beste som finnes.
Jeg laget akkurat etter oppskrift fra detsoteliv, men får ikke linket eller kopiert. Laget krem av smør, egg, vann, melis og kokesjokolade som var finknust. Stod kakao i oppskriften... Hadde en oppskrift på sjokoladekrem med fløte i, men den blir jo mindre holdbar så sant man ikke fryser de da?
Jeg brukte det smaleste kjøkkenglasset vi hadde. De trenger egentlig ikke å være så store synes jeg.
Det blir ganske mange kaker, men husker ikke akkurat hvor mange. Kanskje 15-20 litt spørs hvor store du har dem.
Det jeg husker som var litt vanskelig var å dyppe dem i sjokolade uten at hele kremen ramla av kaka, så jeg brukte heller en skje og helte over sjokoladen. :nikker:
Jeg pleier å sette dem i frysen en liten stund før de dyppes i sjokoladen, og har aldri hatt problem med at kremen ramler av. Da stivner sjokoladen omtrent med samme du tar den opp etter dypping også.
Takk for det :knegg: . Fløte med oppløst sjokolade står i kjøleskapet til imorgen. Som alltid sliter jeg med at det blir små "flisete" biter av sjokoladen når den begynner å kjølne, selv om den ser helt oppløst ut først. Har ikke noe å si for smaken, men jeg opplever alltid dette i fløte/sjokoladeblandinger, hvordan kan man unngå det?
Krem.no-varianeten er under produksjon her også. Er veldig spent på slutt-resultatet. Har aldri smakt disse lekre små sakene før. Mindre prestasjonesangst av sånt, liker det. :humre:
Da blir det SB her i huset også, jeg har aldri tenkt tanken på at det finnes en alternativ krem som jeg kan spise. Veldig synd jeg ikke har fløte i hus, for alt det andre har jeg. Men i morgen, da blir det baking. :D
www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Dessert/Konfekt/Sarah-Bernard/(no_of_portions)/20/
Jeg og Optimistmannen laget disse forrige helg, og de ble fantastisk gode om jeg får lov å si det. Eneste egne vri vi gjorde var å blande litt revet kokesjokolade i smørkremen i stedet for å blande i smeltet sjokolade.
Før om årene har vi laget av kransekakemasse og smørkrem av smør, melis, eggeplomme og revet skokolade.
Du store, dette gikk skikkelig dårlig! Hva i all verden gjorde jeg galt?! Jeg smeltet kokesjokolade for å dyppe kakene i, men kremtoppene falt av og forsvant i sjokoladedypet. Så prøvde jeg å helle på smeltet sjokolade med skje, men sjokoladen bare skled av kremtoppene. Jeg måtte avkjøle sjokoladen så den ble nesten fast igjen og trykke den på som en klump på toppen. Dette ble alt annet enn elegant, jeg burde poste bilder i en viss annen tråd. :rolleyes:
Og én ting til; bunnene ble knallharde. Det var såvidt jeg fikk av en bit uten å brekke tennene. Jeg brukte ferdig kransekakemasse som jeg skjærte i 1 cm tykke skiver (var det for tykt?) og stekte snaut 10 min til de ble lyst gyldne. Hva gjorde jeg galt? :confused:
1 cm høres litt tykt ut, ja. 0,5 cm er rikelig, og så høres det ut som om du stekte dem for lenge, de skal bare såvidt få farge, og da skulle de fremdeles være myke inni, etter min erfaring. Og som Karamell sa: Sett kakene - med sjokoladekrem på - i fryseren til de er frosset helt før du dypper dem i sjokolade. Da stivner sjokoladen med én gang du dypper, og det hele går lett.
Det står 1 cm i en oppskrift av de linkene som er postet her, og ja, det er altfor tykt. :(
Jeg unngikk den tabben, men stekte de litt for lenge jeg også. Jeg fikk laget ferdig alt samme dag. Jeg varmet opp fløten og smeltet sjokoladen i den og så satte jeg kasserollen ut i -4 grader. Så stekte jeg bunnene. Etter noen timer var sjoko/fløte blandingen helt gjennomkald, da tok jeg den inn og stivpisket den. Så satte jeg kakene med sjokoladekrem på ut i en firkantet kaketine med lokk. (Hvem har plass til overs i fryseren?)
Lot de stå ute et par timer og tok de inn for dypping. Dyppingen gikk greitt, kakene mine ser kansje ikke superfine ut men bra nok (ikke så nøye serru).:rolleyes:
Og best av alt, bunnene ble litt mykere etter et døgn, de tar sikkert opp litt fuktighet fra sjokoladekremen!
Det går helt sikkert bra med 1 cm også, hvis de er myke inni. Men hvis du steker bunnene for lenge, slik at de er harde tvers gjennom, så er dette et større problem jo tykkere de er! :jupp:
Min mor bakte disse til meg før helga, og hun brukte mandelbunndeig i steden for kransekakemasse. Jeg er ikke overbegeistra for kransekakemasse, etter et forsøk med å lage sånne kransekakepinner en gang, mens mandelbunn er jo helt nydelig.
Jeg kjøpte en rull kransekakemasse og gadd ikke styre med å kjevle ut - jeg skar bare tynne skiver av rullen og la på en plate. Det ble 24 stk. Jeg stekte på ca 180 grader i 9 minutter.
Det ble slett ikke så verst, syns jeg. Smakte godt gjorde de også.
Jeg prøvde først å helle med skje over, men det dekket ikke. Det gikk helt fint å dyppe dem i kjelen med smeltet sjokolade og Cocosa. Litt grisete var det jo, og jeg klarte ikke helt å bestemme meg for om jeg skulle få sjokolade til å dekke bunnene også, så jeg gjorde litt forskjellig. :knegg:
I år brukte jeg 200 gram. Da ble det en del til overs, og jeg brukte lite delfiafett. Med litt mer delfiafett slik at det blir tynnere lag, tror jeg det kan holde med 100 gram.
Takker, jeg prøvde med smør i sjokoladen til marsipanen. Men den ble liksom ikke helt flytende. Jeg har ikke delfiafett, men flott går sikkert fint det også.
Er på runde 2 med disse i julen. Rekker ikke å smelte sjokoladen før de er spist opp omtrent. Har dog på sjokoladekrem som jeg og ungene spiser med skje rett fra kasarollen. :sparke:
2 eggeplommer
2 ts bakepulver
200 gr smør (meierismør)
2 ss kakaopulver
masse melis
Jeg lagde SB med sjokoladekrem og ga halvparten til naboen. De ble ikke spesielt lekre å se på, heller med sjarmerende og rustikt preg, men de har blitt en stor hit hos alle som har smakt. Og så var det utrolig morsomt å få det til - så tusen takk til alle som har dokumentert diverse tabber her, slik at jeg kunne lære av de.
Og der var det dags for å prøve smørkremen, gitt. Det var ca 12 mndr tidligere enn jeg trodde, men jeg har funnet ut at disse sikkert egner seg veldig godt til å bli med på jentetur neste helg.
Så til spørsmålet: Kan jeg bruke smeltet sjokolade istedenfor kakao i smørkremen? Jeg inbiller meg at alt her i verden blir bedre dersom man bytter ut kakao med sjokolade. :knegg:
Skyfri: Jeg bruker raspet kokesjokolade i smørkremen, det er kjempegodt, og ser pent ut (blir en "spettete" krem). Vil tro smeltet sjokolade smaker nøyaktig like godt.
De skal i fryseren ja, men problemet er jo at det er jeg som legger de der og vet så alt for godt hvor jeg finner de. :knegg:
Men det går nok bra, man har selvdisiplin. :mantra:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.