Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drømmefamiliebil?

#1

Amelie sa for siden:

Hvilken og hvorfor?

Jeg har lyst å lese om lavt utslipp, god sikkerhet, komfort og design. :vilha:


#2

mrc sa for siden:

Når de reelle behovene skal primært dekkes, så blir det på en måte ikke "drømmebil" som blir aktuelt. Det perfekte i dag, men et vis snev av realisme, hadde vel blitt å gå for nye VW Sharan - da helst med 4WD når det kommer (og helst da at de kombinerer 4WD med DSG).

Akkurat når det gjelder miljø ser jeg det på mer realistisk at folk klarer å gjøre "innsparelser" på andre områder enn bilbruken hvis noe skulle være av praktisk betydning. F.eks. vil jeg si at jeg skulle kunne kjøre med grei samvittighet sett opp i mot at man f.eks. ikke har vært i syden på 10 år og de utslippene som genereres av flyturer (i privat sammenheng har det kun vært noen få innenlandsturer de 10 siste årene). Vi kjører eller sikke så veldig mye - ca. 15 000 km i året.

Miljødiskusjonene rundt bil er i stor grad meningsløse på sett og vis, samtidig er det for så vidt greit at det brukes mindre av økonomiske hensyn, selv om avgiftene alltids stiger. Uansett mener jeg fokuset på bilen som synder er overdrevet og egentlig inne på et feil spor under norske forhold, og at det er en haug andre tiltak som hadde vært langt mer effektive. I tillegg er testene for co2-klassifisering av biler egentlig ikke gode og gir for en del typer biler et noe misvisende resultat kontra hva de klarer i praksis.

Politikerne ser ellers også ut til å overse at privatbilismen kanskje ikke er det store problemet når det gjelder svevestøv: www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3983956.ece


#3

Malus sa for siden:

For oss er drømmebilen en romslig SUV. Audi Q7 eller VW Touareg. Men det er når vi vinner i lotto. I dag har vi landet på VW Touran, og jeg er så fornøyd med den at det blir nok ikke noe bytte med det første.


#4

Selma sa for siden:

Jeg ønsker meg en BMW X3 - praktisk og passe romslig for oss fire og ikke minst veldig fin:D


#5

Blondie sa for siden:

Vi har konkludert med at vi får vente med å ha drømmebil til ungene flytter ut. :knegg: Rett og slett fordi det finnes få fine biler med sju seter. Vi prioriterer plass nå og ender nok opp med en Caravelle, selv om de er dødstygge.


#6

mrc sa for siden:

Caravelle, eller spesielt Multivan, av nyere dato er for størrelsen veldig fine biler synes jeg. De er praktiske, men samtidig upraktisk store i henhold til bruk av garasje, parkering i en del parkeringshus og parkeringsplasser ellers osv. Sett slik blir de store flerbruksbilene mer praktiske så lenge man kan klare seg med dem.

Ellers må jeg være enig med SHG at Touareg kan være en drømmebil. Men jeg tror jeg skulle vunnet veldig mye i lotto før jeg brukte 1 mill+ på bil (joda, i "ribbet" utgave starter den på noe mindre). Samtidig blir det jo "rått" å se at f.eks. i england og tyskland koster en Touareg fra under 400 000 kr ny. Altså ikke mer enn en billig eller lavt utstyrt "folke-SUV" her til lands...

Og skulle jeg hatt en skikkelig sportsbil måtte drømmen ha vært en Porsche 911 av et slag. En skikkelig sportsbil som også kan brukes i praksis - også da i henhold til norsk veistandard....


#7

Vianne Rocher sa for siden:

BMW 535(eller enda større) xd Touring med alt av ekstrautstyr. Eller den aller drygeste utgaven av BMW X5.

Førstnevnte fordi den har det jeg føler vår bil, som er samme type bil bare enklere, mangler (større motor og firhjulstrekk). Den bilen ville vært det nærmeste vi kom perfeksjon for vår del.

X5 kunne jeg tenkt meg bare fordi. Bortsett fra bakkeklaringen og størrelsen i bagasjerommet har den ikke noe jeg ikke kunne fått med en vanlig bil.


#8

Amelie sa for siden:

Jeg liker VW Touareg og Tiguan, Audi Q5 også - men det blir for kaksete for meg og jeg er ikke riktig istand til å identifisere meg med dem. Idag så jeg en brun metallic Q5, og den var så lekker at jeg ble skikkelig kvalm.

Men disse liker jeg; Volvo V50 og V70:

For de som liker Audi og har mange barn, er denne midt i blinken:


#9

Amelie sa for siden:

Drømmekonebil:


#10

mrc sa for siden:

Noe av det jeg liker godt med Touareg er at den er "hærlig anonym". Tar man f.eks. Q7 blir den mer "show off" i sammenligning. Egentlig synes jeg også VW Amarok er knalltøff, men da snakker man egentlig om bil man på sett og vis ikke har så mye brukt for ;-) (og som nok klart ikke har kjøregenskapene jeg egentlig er ute etter...):


#11

Amelie sa for siden:

Mm, den er fin.

Og denne: :hjerter: En fryd for øyet. Mulig noen skjønner at jeg har sansen for hvite volvoer...

[img]http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=26090075[/img]

#12

Carrera sa for siden:

Vi har i alle år kun kjørt europeere, og jeg blir overrasket den dagen det står noe annet i gården vår.

Før var det Volvo, og nå går det på tyskere. Har pr i dag tre forskjellige tyskere i stallen: VW, BMW og Porsche. Og bilen med stor B for oss, befinner seg nok innenfor disse tre merkene.

Nr en på lista er Cayenne. For meg ikke den peneste innen den type bil, men den har kommet seg. Det som taler for den, sett bort fra utseende, så er det den kvaliteten og kjøreegenskapene Porsche leverer. Helt klart en ener. Men, med det nye karosseriet, så betyr det et grovt innhogg i lommeboka...

Videre så står BMW høyt oppe på lista. Nye X5 er jo konge. Men altfor dyr pr i dag. Har hatt X5 før, og det er kort og godt en knallgod bil. Stor som søren, men ikke lastebil å kjøre.

X3 er også en knall bil. Kikka på det da vi solgte X5en, men da ble den litt nedtur. Sammenlignet jo med storebroren. Med det nye karosseriet så kom den opp på lista igjen.

Over store SUV så ligger også Tuaregen høyt oppe. Fin bil, god plass, og kjøremessig god. Alt i alt en perfekt bil, men prismessig så er den opp mot X5, og BMW er nok mer klasse og kvalitet enn VW, så skulle jeg valgt, så ble det BMW.

Pr i dag så kjører vi rundt i lillebroren til Tuaregen; en Tiguan. En perfekt bil i klassen mellomstor SUV. Vi bør begynne å tenke på å bytte ut denne nå, for å bevare verdien i den, og hva vi ender på et uvisst.

Vi heller veldig mye mot BMW, men samtidig så fyller Tiguan alle krav, til en langt billigere pris. Når det gjelder komfort og utseende innvendig, så er BMW overlegen, men er dette verdt mellomlegget i pris liksom? Tiguanen er den desidert beste bilen jeg har kjørt på vinterføre. Den ligger som støpt til veien, og man må nesten mishandle bilen for å få den til å slippe veien, selv på blankhålka, og da med piggfrie dekk. En mye kjedeligere bil på mange måter enn BMW, men en sann fornøyelse å kjøre. Så jeg utelukker ikke at vi ender opp med en nyere utgave av Tiguan. Tiden vil vise.


#13

Fløyel sa for siden:

Blod kan man gråte hvis man ser hva biler koster i utlandet kontra Norge..

Her i huset ser mor på bil med fornuft.. far i huset ser på bil med følelser.. Han ønsker seg en Porsche Cayenne? suv Porsche

Men drømmebil? ehm... den har vært drømmen i mange år, men som nevnt før i tråden, i norge kan man gråte blod mht bilpriser, så den forblir vel med drømmen
Cadillac Escalade... :hjerter: Den har jeg hatt i drømmene i mange år.


#14

Amelie sa for siden:

Registrerer at Tiguan er gull på vinterføre. Det er viktig.
Er det en myte at Volvo er spesielt god på vinterføre?
Andre som er gode?


#15

mrc sa for siden:

Volvo er ikke noe bedre på vinterføre enn andre. Har vel egentlig ikke forstått det slik at Volvo noen gang har hatt noe rykte for å være god på vinterføre. Dette var jo også en av produsentene som holdt lengt på bakhjulstrekk, hvilket for den jevne fører slettes ikke er en fordel på vinterføre (selv om en del "entusiaster" vil hevde motsatt, og sikkert si Volvo ødela mye når 850 kom og erstattet 700/900 etc).

Saab ble tidligere regnet som å være god på vinterføre. Bakgrunnen for det var vel rett og slett at det var en produsent som var tidlig ute med forhjulstrekk.

Sett bort i fra mulighetene fra å kjøre i dypere snø, vil en mer vanlig personbil med 4WD gjerne ha bedre kjøreegenskaper enn høyere SUV-er. Klart, naturligvis kommer det an på hva man sammenligner, men sett Tiguan vs. Golf 4Motion, XC90 vs. V70 AWD, Q5 vs A4 Quattro etc.

Høyt tyngdepunkt kan gjøre biler vanskeligere i en situasjon der man trenger rask unnamanøver o.l. Selv om EPS-systemer gjør forskjellen mindre enn tidligere, er de fortsatt forskjeller. Slik mange SUV-er er satt opp, vil man gjerne også ha litt mindre tilbakemeldinger fra underlaget på vinteren enn i personbiler.

Så... personlig ville jeg foretrukket f.eks. en Passat 4Motion på vinterføre framfor en Tiguan - så lenge jeg ikke skulle kjøre i dyp snø. (riktignok kan vel også Tiguan leveres i en versjon med diff-brems, hvilket kan være en fordel under svært vanskelige forhold)


#16

Amelie sa for siden:

Takk for svar!


#17

Ole Brumm sa for siden:

Vi sikler litt på en V70 Drive nå.


#18

Fløyel sa for siden:

Jeg har en Skoda Superb 4x4, 170hk -veldig fornøyd. Syntes jeg har fått mye bil for pengene.


#19

mrc sa for siden:

Og som har akkurat samme 4WD-system og motor som i Tiguan ;-) Bare langt mer praktisk i henhold til plass, samt finere interiør.

tiguan var en skuffelse interiørmessig. De valgte dash etc. fra Golf Plus, som ikke er så fint. Da kunne de heller ha valgt fra Touran, som ikke er av de fineste VAG-dash'ene, men penere enn Golf Plus (som strengt tatt er en forkorta Touran...).


#20

Lommelun sa for siden:

Drømmebil: Mitsubishi Pajero eller Toyota Landcruiser...
Bare fordi jeg synes det er knallfine biler...

Evt. en Caravelle med 4motion.... Da får jeg plass til alt jeg vil ha med meg når jeg skal på tur og jeg kan sove i bilen.... :)


#21

emin sa for siden:

Den største drømmen er Porsche Cayenne, men så urealistisk at det ikke er vits å drømme om engang. Nr 2 på lista var oppnåelig, vi har i 3 år drømt om en Ford S-Max, og på onsdag gikk drømmen i oppfyllelse. :D Så utenfor huset har jeg Drømmebilen min stående. :elsker:


#22

Amelie sa for siden:

Skoda-eierne er visst de mest fornøyde bileierne!


#23

Amelie sa for siden:

Syns Yeti'en er litt kul! (men lurer på om jeg er litt alene om det...?)

Ellers er altså en Tiguan min foreløpige nr. 1.


#24

Amelie sa for siden:

Nye Kia Naimo. :hjerter: Herlig knøtt av en familie EL-bil...uten vindusviskere.



#26

Milfrid sa for siden:

Vi har drømmebilen her i USA, men den er ikke løselig i Norge. Toyota Sienna med syv seter. Romslig, god å kjøre, godt baggasjerom, fantastisk svingradius og ok utseende. Veldig fornøyd med bilen på alle vis. Men den er nok både for dyr og for stor for norske veier (og parkeringsplasser...).


#27

mrc sa for siden:

Jeg håper den får en facelift snart, der de fjerner de runde tåkelysene.

Liker designet på Tiguan. Har blitt stiligere nå med oppdateringen som nettopp kom:

MEN; jeg liker ikke innvendig design på den. De tok dashbordet fra Golf Plus, og burde heller ha tatt fra Passat, Golf eller omså Touran....


#28

Pesten sa for siden:

Vi har en BMW 525 sedan nå og den er kanon å kjøre. Gubben ønsker seg en X5 så vi får se om noen år. Hadde en Mercedes ML tidligere da alle satt i bilstoler og savner det å sitte høyt. Savner SUV ja.


#29

Skremmern sa for siden:

Range Rover Sport: :elsker:



#31

mrc sa for siden:

Bulli er råtøff. Litt spent på hvordan endelig produksjonsmodell blir...


#32

Amelie sa for siden:

Og da har jeg forventninger i forhold til utslipp. Men vi må visst vente et par år på herligheten.


#33

Amelie sa for siden:

Skoda Yeti Greenline - utrolig kul og lekker! :hjerter:

Men spørs om man får en akkurat slik utgave her i landet?
Iallefall ikke med automatgir...blir ikke samme lave utslippene da.


#34

mrc sa for siden:

På flere Skoda/VW/Audi-modeller med DSG er utslippene lavere med manuelt gir....


#35

Amelie sa for siden:

Vet. Det gjelder vel alle biler med automatgir?


#36

mrc sa for siden:

Nei, i de fleste tilfellene er utslippene/forbruket høyere med automatgir enn med manuelt gir. Man begynner imidlertid å se en endring på dette med mer moderne girkasser slik som DSG.

Fortsatt har vel de fleste bilene med DSG litt høyere med DSG enn manuell, men forskjellene er ikke så store som for biler med mer tradisjonelle automatgirkasser.

Når det gjelder VW så har man jo Bluemotion-modeller med DSG. Dette tilsvarer egentlig det Skoda kaller Greenline. Det er akkurat de samme motorene og girkassene VW og Skoda benytter. Samtidig kan det være at VW-konsernet ønsker å segmentere litt mer mellom VW og Skoda, slik at Skoda-ene i samme grad ikke kommer med disse opsjonene...


#37

Amelie sa for siden:

Aha! Måtte google DSG. Hvordan fungerer DSG i forhold til en automatgir-kasse? :blånn:


#38

Amelie sa for siden:

Men er det noen som vet om man kan få kjøpt en Skoda Yeti i den uimotståelige fargekombinasjonen som på bildet? Ja, gjerne med utslippsskrytet og reklamen altså.


#39

mrc sa for siden:

Det fungerer i praksis på samme måte, bare bedre ;) Teknisk sett er det en noe forskjellig virkemåte - man kan på en måte se på det som en manuell girkasse som blir styrt av noen andre, og som gjær det veldig veldig raskt...
I praksis markedets beste automatgirkasse for "vanlige biler" (ser da bort i fra en del luksusbiler, der girkassen alene er dyrere enn en småbil).


#40

mrc sa for siden:

Kjøper man den ny fra fabrikk, kan det godt være at man kan be om den slik. Neongrønt tak er jo det eneste som skiller den fra en vanlig hvit egentlig. Du får nok ikke neongrønt blinklys på siden, og hvorvidt de kan skaffe felgene i den fargekombinasjonen blir jo et annet spørsmål.


#41

Left sa for siden:

Dette er jo drømmekonebilen:

:familienkangå:


#42

mrc sa for siden:

Ah... klassisk Ford Mustang ja... Jeg liker vel Hard Top-modellen bedre enn Fast Back. Og så skal den være rød, og fra før 69...


#43

Amelie sa for siden:

Neei, Mustangen skal være vaniljegul....! :hjerter:


#44

Trixie sa for siden:

Jeg kjører en passat 4motion, fantastisk god bil.
Drømmebilen er det ikke, den koster mye mere, men den er knallgod bil til den prisen vi vil betale nå.


#45

Amelie sa for siden:

Vet det er en god bil. :) Vi har Passat -02modell nå. Den har kjørt 190 000 km, har en bråkete dieselmotor og mye utslipp.
Blue Motion er også en god kandidat, pga lave utslipp.

Men se på denne - jeg så den på Aker Brygge i dag - jeg elsker designet:
Mini Cooper Countryman. Med egenkomponert design kan man lage sin unike og personlige bil...

Og denne da - helledussan! Ikke akkurat familiebilen, men...
Det er en sjelden Nissan Figaro 1991



#47

Amelie sa for siden:

Hvilken Tiguan har dere nå? Årsmodell, utgave, 4WD?


#48

amanas sa for siden:

Mannen drømmer om denne;

En porsche cayenne, jeg derimot syns den er dritt stygg. Blir ikke bedre av at prisen er helt syk :knegg:

Mitt krav er tre seperate seter bak så det er god plass til tre bilstoler, og stor bagasjerom. Ellers har jeg ikke flere krav :)


#49

emin sa for siden:

Hehe, lillebroren min har en slik hvit Countryman, er litt kul da. :)


#50

Carrera sa for siden:

Vi har en 2009 modell, track and field, 4WD tiptronic.

Synes R-line er hakket finere:

Og aller finest er jo den nye, som ennå ikke er kommet til Norge:

Faren min leverte bestilling på en slik i går, og jeg kjenner jeg har lyst på en jeg også.


#51

Amelie sa for siden:

Carrera: Men er det en god familiebil? F.eks to voksne og to barn (uten vogn) på bilferie - med skiboks?

Plutselig har jeg tenkt på en Touran, pga romsligheten.... Men den er jo ikke så pen. :o


#52

Dronningen sa for siden:

En svær bil. En Caravelle f.eks.


#53

Nessie sa for siden:

Vi vurderte Yeti :jupp:

Men endte opp med denne. :D

Som har langt bedre plass både i baksetene og bagasjerommet enn jeg trodde :jupp:


#54

Amelie sa for siden:

Den har jeg også vært innom. Fin. Har dere også blå?
Bedre plass enn Yeti altså?
Hva med oversikt, syns vinduene bakerst ser små og uoversiktlige ut.


#55

Lavender sa for siden:

Vurderer siste utgave av Prius, den er litt stiligere, har større og mer effektiv motor. Skal kunne kjøre 1150 km på en tank/ladning. Har glasstak. 0,39 liter pr mil. Og må vel ha kjent Toyota kvalitet. Kommer som 7 seter i 2012.

www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=28795400


#56

Nessie sa for siden:

Vi har den i blå ja.
Vinduene er kanskje ikke de største. Men store og gode speil :jupp: Jeg synes den er mer robust og romslig enn Yeti-en ja.


#57

Carrera sa for siden:

Vi har ikke hatt noen problemer med plassen nei. Vi er to voksne og to barn på 13 og 9 år. Mannen er langbeint og sitter med setet så langt bak som han kommer, og 13 åringen har god plass bak han.

Vi har reist på ferier med masse bagasje, og null problem. Vi har skiboks på, og pakker endel i den, men det er fordi at mannen konsekvent ikke pakker over lokket som dekker bagasjen baki. Vi har ikke gardin mellom bagasjerom og kupe.

Nå kan også baksetene i bilen flyttes frem. Tror det er 20 cm, og da får man tilsvarende økt plass baki. Vi kjørte en BMW X5 før, og det er ikke så enormt stor forskjell på bagasjeplassen på de to bilene, til tross for forskjellen i størrelse på dem.

Rettelse: De nye modellene til BMW X5 har større bagasjerom. Vi hadde en tidligere utgave, og den er oppgitt til ca samme liter som Tiguan.


#58

emin sa for siden:

Som 7-seter?? Det kan ikke bli rare bagasjeplassen i tillegg da.


#59

Amelie sa for siden:

Prius Plus 2012 (7-seter)

Designet er hakket bedre en 5-seteren (vanlig Prius) - og jeg vurderer sterkt denne når bilkjøp er aktuelt. Et godt og miljøvennlig alternativ!


#60

Amelie sa for siden:

Det er denne som for tiden er øverst på ønskelista.
Se, Peugeot 3008 hybrid 4 - en hybrid familiebil som også er lekker! :elsker:

[url="http://www.dinside.no/878851/peugeot-3008-hybrid4-verdensnyheten-testkjort"][/url]


#61

Amelie sa for siden:

Det er denne som for tiden er øverst på ønskelista.
Se, Peugeot 3008 hybrid 4 - en hybrid familiebil som også er lekker! :elsker:


#62

Malus sa for siden:

Ønskelista er oppdatert. Jeg vil ha denne. Audi Q5.


#63

Ru sa for siden:

Men den er jo litt liten, da. :sparke:

Vi har akkurat fått en 508SW og så langt er vi utrolig godt fornøyd. Det er ungene også, mye takket være panoramaglass. Jeg tror neppe vi kommer til å kjøpe bil uten det igjen, tunnelhateren (Knøtteliten) finner seg faktisk i å kjøre bil!

(Det er mildt sagt mange tunneler her vi bor, så å ha en tunnelhater er ikke barebare ...)


#64

Amelie sa for siden:

Er den liten? :hmm: Bagasjerommet er kanskje litt lite.
Kanskje er det 5008 som er den familiesuv'en.

Vil så gjerne ha en hybrid....


#65

Ru sa for siden:

3008 er som Ford Focus, bare på steroider. For liten innvendig. :nemlig:


#66

emin sa for siden:

Jeg føler fortsatt at jeg har Drømmebilen, et år etter at vi kjøpte den. :D


#67

Amelie sa for siden:

Aha. For liten da ja...


#68

mammami sa for siden:

Drømmebilen? En med sjåfør. :)


#69

Salt sa for siden:

Drømmebilen med stor D er en Mercedes R-klasse. Men med en prislapp på godt over millionen er det nok HELT uaktuelt:

Den neste på lista er derimot mye mer oppnåelig. Kjempegod plass i bagasjerommet, og god plass til barneseter. Mazda 6:


#70

Fløyel sa for siden:

Det kommer mye fint i 2012, jeg tror jeg skal ha en hvit bil neste gang, men hvilken er jeg jammen usikker på. har firmabil og skifter hvert 3. år



#72

Fløyel sa for siden:

Jeg hadde veldig lyst på SUV en periode, men jeg ser hvor jeg sliter med å komme opp i skiboksen på en vanlig bil, så da ble jeg brått litt usikker. Men man sitter jo høyt og fint i en SUV da, men det fordrer stige om man skal ha skiboks.


#73

Blomst sa for siden:

Ja, hvite biler kan være noe herk og trenger myyye vasking. Men akkurat nå er hvite biler veldig populært og ikke vanskelige å selge, men det kommer jo til å forandre seg før eller siden.


#74

Neket sa for siden:

Jeg har lyst på denne:

Fordi de jeg kjenner som har den er fornøyde, den ser helt OK ut, og den er relativt rimelig. :enkel:

Mannen sier det er uaktuellt - den er visst helt forferdelig. Hva vet jeg. Jeg skal uansett ikke ha noe ny bil før godbilen :hjerter: skal på neste EU kontroll, og det er over et år til. Da er det fullt mulig at vraket må byttes ut, for jeg betaler ikke like mye som sist på en såpass gammel bil.


#75

Mex sa for siden:

5008 er helt fantastisk!! Det er nok det som er familiesuv'en ja. Det er en flerbruksbil med 7 seter.


#76

Fjols sa for siden:

BMW 520.


#77

Tjorven sa for siden:

Vi har Peugeot 5008 med 7 seter. Vi er veldig glad i den.

Det er godt mulig vi ville likt hvilken som helst bil med plass til tre beltestoler bak, men det er den aller største grunnen til at vi er så glad i den. Ikke noe problem å ha med seg en venn eller to når man har sånn bil.

Ut på skitur? Ikke noe problem. Vi slo ned setet i midten, og inn med ski uten å styre med å feste ting på taket. Skulle vi hatt med et barn ekstra da, så hadde det bare vært å slå opp et av setene bakerst, og skiene ville allikevel ha fått plass.

Jeg kommer aldri til å ønske meg liten bil igjen.


#78

Mex sa for siden:

:nikker:
Og så må du ikke glemme at man sitter høyt og har god oversikt!! Jeg syns det er helt fantastisk! Vi prøvekjørte en Avensis før vi bestilte ny bil, og jeg fikk følelsen av å drukne.
Vi trenger ikke det ekstra setet bak til vanlig, men det er ganske ofte vi har med en ekstra i bilen, eller jeg har måttet sitte bak fordi minstemann har vært umulig. Det var grusomt før i gamle bilen hvor jeg følte at rumpen min ble fullstendig skvist mellom to barnestoler.


#79

mammami sa for siden:

Njæsj - en sjåfør kunne jo tatt seg av henting og bringing for meg. :riktig: Da hadde tidsklemma vært en saga blott.


#80

vestlandsfanden sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med nyeste Grand Scenic!! Eneste vi angrer på er at vi ikke ventet til 2011 med å kjøpe, da de barberte 60 000,- av prisen på en topputstyrt utgave med smartpakke og 11o hkdiesel med EDC automatgir (til ca 330 000,-). Utrolig mye bra familiebil for pengene.

Den kommer også med ny 1.6 DCI 130 start/Stop Energy motor som har blitt lovpriset i europeisk motorpresse. Ironisk nok er det Nissan Qashqai som har premiere på den motoren her til lands (Nissan bruker Renault sine dieselmotorer). Renault sine nyheter kommer gjerne veldig sent til Norge, dessverre...

I den forbindelse var det en litt artig forumtråd jeg så der en Qashqai-eier skamroste 1.5 dieselen i bilen sin for å være sterk og 100% problemfri, og når han oppdaget at det var Renault som hadde laget den fikk han full panikk... samme har jeg lest om Ford/Mazda/Volvoeiere når de får vite at de kjører fransk diesel (PSA-dieselen hos dem). Lenge leve fordommene :)


#81

emm sa for siden:

Denne har vi hatt siden mai, en drøm å kjøre. :jupp:



#83

IzziCreo sa for siden:

Denne kjøpte vi oss rett over nyttår også - og jeeeezz, for en kjøreglede :D Den har innfridd alle forventninger og mer til!

Amelie: Har den full bredde i baksetet (3 fullverdige seter)? Vet jo ikke hvor mange barn du har, men det var hovedkriteriet da vi skulle ha ny bil (selv om vi ikke visste om vi ble 5 eller ikke). Dessverre er det svært mange familiebiler/stasjonsvogner og faktisk også MPV'er som ikke har full bredde, men velger en løsning hvor midtsetet er smalere enn de to andre. Håpløst når man skal ha med venner hjem fra skolen og skal skvise inn tre beltestoler :erfart: Ser du snuste på 5008 tidligere i tråden, og kan absolutt anbefale den :blafre:


#84

Amelie sa for siden:

Izzi: Et poeng der. Vi har en Passat 2002 stv, men det er ikke plass til beltestol (heller ikke de små) i midten. Så det gjelder vel for denne også; det er vel den minste Volvo stv.


#85

Amelie sa for siden:

Hva med bagasjeplassen?


#86

IzziCreo sa for siden:

Mener vennene våre har en V70 og selv de sliter med tre stoler. Vi argumenterte med at selv om snuppa er 9 år nå, og max kommer til å sitte i beltestol i 2 år til, så kommer hun jo fortsatt til å trenge god plass og mer plass etter som årene går :) Vet ikke hvordan det er med ord. stv nå, men med mange MPV'er så kan setene i 2. seterad individuelt justeres slik at de ikke trenger å sitte helt på rad og rekke. Kan være veldig greit å få litt space mellom seg når søskenkranglingen står på som verst :knegg:
Nå er vi langt over gjennomsnittet opptatt av sikring av barn i bil, men vi valgte altså utifra plass til barneseter. Det var det absolutte kravet. Etter det kom andre ting :)


#87

Kreps-77 sa for siden:

Vi har hatt en Volvo XC90 det siste året, og jeg har allerede begynt å spare til neste. For det blir nok det neste gang også. :hjerter:

Med fire unger + venner som ofte er med er det genialt. God bagasjeplass også, selv om alle setene er i bruk.
Vi var opptatt av sikkerhet, god plass og at de to setene bak skulle ha god og solid hode- og ryggstøtte.
Og det er ingen ulempe at den er snill på dieselforbruk. :knegg:


#88

Kreps-77 sa for siden:

:lol: ja, for ikke å si XC90.
Klarte å hente riktig bilde, da ... :flau:


#89

Amelie sa for siden:

Det er bare å komme med flere favoritter og grunner til at de er det! :ja:

Noen her som har bestemt seg for å lease fremfor å kjøpe, forresten?


#90

Salt sa for siden:

Vi kjøpte for 4 uker siden. :stolt: 2012 Madza 6 Anniversary Edition. Kjempegod plass innvendig, og 2,2 l drar godt. Jeg kunne kjørt den forever and ever. :elsker:


#91

Elisabet sa for siden:

Vi klarte å vrake vår Renault Grand Espace i påsken, så nå får vi ned litt i bilstørrelse. Er så dyrt med så stor bil som vi hadde. Så nå blir det mest sannsynlig den helt nyeste Renault Grand Scenic som er ganske forandret fra den gamle typen, som kommer til Norge nå innen et par uker. Eller bare demobilene kommer da, men vi kan få vår i slutten av juni om vi bestemmer oss for den etter å ha prøvekjørt.


#92

løve70 sa for siden:

Vi har vært og prøvekjørt Volvo XC60 i dag og den var virkelig en fornøyelse å kjøre. Passe stor for oss også. Eneste problemet er prisen...


#93

løve70 sa for siden:

:knegg: Hvor er det på fredag? Lurte på å stikke innom på lørdagen (Forus)


#94

Amelie sa for siden:

Superfin! :highfive:


#95

Amelie sa for siden:

Ja. Og høyt utslipp, antakelig?


#96

mrc sa for siden:

Ikke med tanke på motorstørrelsen på 163 hk, så er ikke 149 gram mye. Altså cirka 10 prosent over deres bil på papiret.

Men så skal det sies at Mazda 6 vel her ligger noe bak konkurrentene - f.eks. større biler som Passat og Insigna har med større eller samme motorytelse rundt 10 prosent lavere CO2-utslipp/forbruk.


#97

Mummin sa for siden:

Audi Q3 eller Q5. I Norge mener jeg det ihvertfall er veldig deilig med firehjulstrekk, om man kan ta seg råd til det. Selv om det har vært mildt i år, så er det først når du trenger det at du virkelig skulle ønske du hadde det.


#98

Lommelun sa for siden:

Definisjonen av å kjøre 4wd:

Du kjører deg fast på steder du normalt sett ellers ALDRI ville funnet på å kjøre til....


#99

emin sa for siden:

Alternativt utgjør det forskjellen på å komme opp bakken til huset vinterstid med snø eller glatt føre, kontra ikke. :nemlig:

:erfart flere ganger:


#100

løve70 sa for siden:

Da er det nok flere steder ja;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.