I fare for å kuppe en annen kaketråd, så lager jeg en fellestråd for oss som ikke er like heldig med baksten. :plystre:
Her er kaka jeg laga til 17.mai for 2 år siden. Det skulle være ei sjokoladekake, med grønt gelèlokk, after-eight stående på siden. Dere aner ikke hvor flott og god den så ut i bladet.
Her er mitt resultat:
Etter jeg hadde hatt på gelèen, som da rant gjennom kaka og la seg UNDER kaka:
Kaka ble så tynn, at jeg fikk ikke stilt opp after-eighten.
Og da var i grunnen det meste ødelagt, så ungene fikk gå berserk med pynten ...
Jeg er mest imponert over at dere tenker på å ta bilder av sånne ... sjarmerende kaker. Jeg tror at jeg der og da hadde villet kaste hele kaka i veggen, og neppe hatt noe ønske om å forevige dem. :knegg:
Men kudos for å tenke på at de gjør seg godt som underholdning sånn i retrospekt! :jupp:
Zulu: Jeg er full av selvironi, og må bare dele slike fantastiske episoder som dette. ;) Bildene har ligget der i 2 år, og se; nå fikk jeg bruk for dem. Jeg har til og med spredd latter i et åpent landskap. :glis:
Glemte dessverre å ta bilde av sjokolade-bamsekaka jeg laga til 17.mai i år. Fikk den ikke ut av forma, så ungene kalt den flykræsj-kake. :skratte:
Jeg tror ikke jeg har foreviget stort av mine mislykkede bakeforsøk altså, men jeg skal se gjennom det jeg har - alt er selvsagt langt fra like vellykket! :hehehe:
Karamell: Går det an å prøve seg på "øvelse gjør mester"? :knegg:
Jeg kan virkelig ikke pynte kaker og har egentlig aldri prøvd meg på noe avanserte greier,ungene mine er veldig fornøyd med den tradisjonelle sjokoladekaken og evt en ostekake eller brownies,heldigvis. :sparke:
Jaja, det er ingenting å si på innsatsen ihvertfall.
Jeg mistenker at mitt dårlige pyntelag på kaker har å gjøre med uvilje mot å øve på noe før gjennomføring. "Det får gå som det går" er et motto som er strålende i 90 % av tilfellene. Og når det kommer til kakepynting er ikke risikoen så stor med tanke på verdier, liv og helse.
Jeg måtte se på den tre ganger for å skjønne at det kule, psykedeliske mønsteret i midten ikke var der på originalen. Også jeg som syntes den var så stilig. :latter:
Det er viktig å bruke FLOTT-fett som drysses med hvetemel i formen før man tar den ut, har jeg lært. :kry: Og man må forgudsskyld ikke finne på å bruke olje eller smør eller noe sånt VANLIG. :tullerdunisse:
Nå skulle jeg vist frem bildet av sjørøverskuta Den Sprukne Holk, men jeg finner ikke igjen bildet av den. Det var litt av ei skute, for å si det sånn. Pyntet til trengsel, for å skjule diverse skavanker. Å få på sjokoladeglasur er et faens prosjekt - unnskyld språket - og jeg gjør det aaaaldri igjen.
Åhh, har jeg bilder av båtkaka jeg laget til Knerten? det var liksom... vel, minst 15 grader for varmt, så den stive glasuren begynte å renne.... og da begynte algene å gli... Jeg endte opp med å stappe hele greia å kjøleksapet, og pynte den inni der med åpen dør utpå kvelden, men det ble ikke akkurat et bra resultat, og vi snakker også her om seigmenn som... vek, de sto ikke like fint på geledd som de gjorde opprinnelig, innen servering i alle fall...
Vi kan jo være glad for at Knerten ble to år, og superhappy for "sokkoladekake", så han brydde seg ikke helt om at det ikke så så lekkert ut. Men noe sier meg at enhver form for kake som krever stiv glasur blir noe lettere å lage til Mikro, som har bursdag i en antatt kjøligere måned enn Knerten... Jeg får øve meg på stilige kaker innen vi kommer til en bursdag hvor det faktsik kommer gjester (altså, "fremmede gjester", denne mindre lekre båtkaka var det bare mine foreldre og min bestemor som så... Tenker med gru på barneselskap, og mødrene til barnas venner...)
Toro lys muffinspose pleier å gå greit her. Og uten glasur. Disse ungene liker de best bare. Men jeg smekker nok sammen en sjokoladekae også, tenker jeg. :jupp:
Jeg har et bilde av den gangen jeg skulle lage blåbærmuffins som jeg får lete etter. Blåbæra skulle da inn på slutten, ikke fra start av. Det ble interessant farge på de muffinsene gitt.
Kaken var jo kjempefin, Kreps! Det ligger jo en liten hval nederst i kaken! Fancy ville jeg kalt det! :jupp:
Jeg kan bidra sterkt med bilder når det er snakk om mat. Kaker er det ikke så mange gode historier med, med unntak av den gangen jeg bakte sjokoladekake til min nye kjæreste, som hans mor omtalte som Grand Canyon. Hun er nå min svigermor, og jeg har fått rettet opp inntrykket. :nemlig:
Sjuggerpløm. Kaka din var jo ok den.
Her hadde jeg en meget dårlig dag. Skyldte på min dengang 4 åring som riktignok hjalp litt til men skylden var min og bare min.:D
Jeg har prøvd meg på bringebærmakroner. Flommer jo over med oppskrifter på makroner på nettet, som her for eksempel. Ser ganske enkelt ut også.
Her er mitt forsøk:
Først bringebærmassakre på kjøkkenet for å få laget silt bringebærpure.
Så fikk jeg laget røren, men mine makroner ser ikke ut som makroner, men mer som rosa hundebæsj.
Til slutt; servering. Den rosa kremen flyter absolutt overalt, og det er ikke lett å balansere hundebæsj-kakene på fatet, men pytt pytt. Bare synd de ikke var noe gode heller. :o
Regnbuemuffins derimot, det er mer min greie :D Så lenge de ikke må pyntes selvsagt, er absolutt ingen konditor.
oh her passer jo min føeste Dots/oreo kake inn..Den ble et moras, tok av kake ringen og hele kaka raste sammen,og ingen sa jeg skulle legge kjeksen rett på kakefat ,sto ikke noe om det heller kake:blond:
:knegg:
Men hele kaken ble spist opp, ble laget til min og snoopys bursdag i år,og viste ikke at den var misslykket før jeg tok av kakeringen i det den skulle serverest så måtte servere den hhi men kjæresten til gudmora til ungene sa det var den beste dots kaka han noen gang hadde smakt :knegg:
Akk, her kunne jeg glatt bidratt med noen eh.. interessante kaker, men jeg har dessverre/heldigvis ikke tatt bilder. Sist jeg lagde gelètog så det ut som det hadde vært med i en alvorlig trafikkulykke. :flau:
Jeg kunne ha bidratt med masse her, men har dessverre ikke bilder.
Ostekake med gelelokk. 2 - TO - ganger har jeg klart å få gelelokket til å synke ned i midten av ostemassen.
Fromasjkake med jordbær laget på slump - i det jeg skulle 'slippe den ut' av kakeringen måtte jeg skynde meg å lokke den igjen, for det var alt for lite gelatin. Jeg smekka oppi en skje og det ble dessert-ish i stedet for kake. Tomt ble det i hvertfall.
Lagde sjokoladekake med Supermario i kjevlet MMF.
Vel - det er ikke lett å kjevle MMF, og heller ikke å skjære ut en figur. Heretter går jeg for kjøpt pynt for å si det sånn.
Neste gang jeg baker skal jeg bidra med bilde. Lover
Jo:
4. og den verste av alle - en sånn borg med 4 hjørner av rullekake. Jeg klarte ikke å kle kaken med glasur på noen som helst fornuftig måte. Den kaka trumfer alle bilder som har vært i denne tråden. Helt grusom, men ungene åt heldigvis!!
Åh jeg skulle hatt bilde av kaken jeg pyntet mens den enda var varm. :sparke:
Glasuren smeltet og jeg måtte spa den opp igjen, og så prøvde jeg å skjule hele fadesen med overdose av kakepyntkonfetti. :flau: Ikke veldig velykket pynting, men en av de beste kakene jeg har laget.
Det dere ler og humrer av er stort sett mye penere og bedre enn det jeg kunne fått til. :knegg:Jeg får ikke en gang toro ferdigmix til å bli bra. :knegg:
Neste gang jeg baker skal jeg ta bilde istedet for å irritere meg grønn over hvor dårlig jeg er. Det gjorde også godt å se at det er fler av oss.:knegg:
:latter:
Mye herlig her ja, at jeg ikke tenkte på å ta bilde av ostekaken som gledelig delte geleen sin med alle de 6 hyllene nedover i kjøleskapet. Nå har jeg lært da, jeg setter alltid kaka inn på nederste hylle. :ja:
Det er den skumleste Ole Brumm jeg noen gang har sett. :lol:
Til lillesøsters bursdag skulle jeg lage "skummel" gele. Tanken var at det skulle være godterikrokodiller og edderkopper i geleen. Problemet var at godteriet "smeltet" i geleen, og den ble bare grumsete og ekkel. Den var jo forsåvidt ganske skummel da, bare ikke slik jeg hadde tenkt. :rolleyes:
Fantastisk tråd! Med mitt temperament havner dessverre de mislykkede kakene i søpla lenge før jeg rekker å tenke at det kanskje kan være mulig å le av de ved en senere anleding :nemlig:
Dette er ikke kaker da (best å presisere i en slik tråd...:knegg:) men kanskje jeg kan bidra med dagens rundstykker? Prøvde å kaldheve for første gang og alle som skryter av kaldheving...har vel ikke gjort det på min måte? :D
Det ble unike, ikke-pene rundstykker, alle forskjellige i størrelse men fellesnevneren var høyden. Eller mangel derav. De ble paddeflate. :rolleyes:
Når jeg skulle dele den for å ha krem mellom, så gikk den i tusen biter som jeg måtte pusle sammen igjen... Tenkte at det gjør ingenting fordi den skal ha sjokoladelokk... Men sjokolade-"lokket" sank ned i alle hullene og forsvant. Så skulle det være noe kremgreier på toppen, som på ingen måte dekket elendigheten. Den overgikk glatt alle kakene i tråden her - garantert! Den så ut som om den var mista i gølvet og prøvd å lappe sammen igjen.
Tenkte at jeg kan jo i det minste ta den med hjem til min mor, kanskje vi kan smake på den før vi kaster den... det var tross alt litt jobb. Og dagen etter var den borte, da hadde hun gitt den bort til min søster som hadde gjester og nok trengte en kake :eek: :eek: Det var 30-års presang det! Takk mamma :realmad: