Siden den andre var rundet 1000 innlegg og ble stengt, så tok jeg meg den frihet å starte en ny. (Håper ikke jeg har oversett noen ny tråd da...)
I går var det lasagne med frisk salat som stod på menyen.
I dag er det nakkekoteletter og lammelårskiver med poteter og grønnsaker som skal nytes.
I morgen blir det 'fryseboksmat'. Da begynner 'spise-det-som-er-i-fryseren' uka.
En slags spaghetti Puttanesca, men med squash og aubergine i. Og digre, mørke kalamataoliven. Det var så godt at jeg grein nesten litt når jeg hadde spist opp. Må ha rester til lunsj i morgen! :nam:
I dag var det rødvinsmarinert kyllingspyd, fløtegratinerte potetbåter med løk og sopp, og nydelig salat :allrecipes.com/recipe/roquefort-pear-salad/. Jeg bruker feta i stedet for roquefort.
Vi skulle ha så god middag idag men den hadde gått sin vei; dårlig biff.
Det ble kjapt smelt sammen og stekt noen pannekaker istedet, hadde litt bacon ved siden av også.
I morgen blir det en kulinarisk opplevelse; Findus frityrtorsk, makaroni og wok grønnsaker. Tenker vi setter ketchupflaska på bordet også, blir ikke mer mandag enn det.
I dag blir det skikkelig sommermiddag. Nypoteter, maiskolber, god saus, lettstekt asparges, "kyllingspyd" med sataysaus, chiliagurksalat og babyleaf-salat.
Nå står en eller annen form for tomatsuppe til kok på komfyren, og focacciabrød i ovnen. Bruker å ha fisk på mandagene, men rakk ikke å ukeshandle når vi pleier så vi er helt ute og kjører denne uka :p Hadde ikke alle ingrediensene jeg bruker i tomatsuppa heller - aldeles tom for både løk og hvitløk så den ble basert på gulrot og søtpotet, men hadde heldigvis noen bokser med hakka tomat med hvitløk i. Og så har jeg puttet oppi litt av hvert så det skal bli spennende å smake (men smaksprøvene til nå har vært lovende).
Litt justeringer. Stekt laks og tilbehør slengt i langpanna med olivenolje, salt, pepper, litt paprikapulver og masse provancekrydder: Poteter delt i to, gulerøtter i grove biter, løk i store båter, blomkål og noen hele sjampinjong - tok det jeg hadde. Rømmeklatt til mann og barn, litt kryddersmør til meg og snuppa(som gladelig tar alt hun kan få av slikt). Ble godt det.
Vi skulle ha noe så kjedelig som pølse og spagetti, men jeg tenkte at det ble sikkert litt bedre om jeg hadde en saus til. Vel, jeg sto der og rørte og det skjedde ingenting. Da jeg ser på komfyren så er den jo død. Heldigvis bare en sikring, men det ble middag uten saus.
I dag ble det veggispølser i brød, enkelt og greit. Ungenes favoritt, og det passet fint for denne høygravide og slitne mammaen. Orket ikke styre med grytene i dag. Får bli litt mer avansert i morgen, da kjører vi indisk tror jeg.
I dag er mannen på noe jobbgreier så det er bare meg og barna. De fikk velge selv hva de vil ha i dag, så storebror vil ha stekte pølser med potetmos og lillebror vil ha fiskepinner med potetmos. Jeg tar det samme som storebror sammen med rester av de ovnsbakte grønnsakene vi hadde i går.
Rester, takk og pris for rester; på sånne dager hvor barna har aktiviteter kvarter etter at mannen er kommet fra jobb er det supert med noe kjapt til middag/kvelds: Resten av lasagnen står nå i ovnen sammen med noen baguetter.
I morgen blir det kylling av noe slag, har kyllingfilet, aner bare ikke helt hva.
Oh, har du en oppskrift du vil dele på den sausen? Med mindre det er egg i den da. Vi bruker posen, ungene elsker den, hadde vært kjekt å lage den fra bunnen av. :)
I dag skulle vi ha hamburgere med pommes frites, meeeen så hadde jeg og femåringen (som har fri fra bhg i dag) pizza til lunsj, og spiste litt av restene utover dagen, så da ble det plutselig til at vi bare droppet middagen, gitt. Får lage en suppe eller noe til kvelds. :)
Brokkolisuppe uten egg til, men med brun ris chips :) Hadde ett par aspargis i suppa også, det tror jeg ikke minsten har fått i seg før. Han spiste rugflatbrød og minimais til også for ikke så fan av brokkolisuppe :)
Stekt laks med couscossalat fra Rema-appen. Veldig godt. Ungene var ikke så begeistret for couscossalaten men spiste. Og minsten fikk torsk istedenfor laks for han liker ikke laks gale ungen :knegg:
Idag var det mann og barn som stod for mat"laging" og pådekking; nytrekte pølser med valgfritt lomper eller grove pølsebrød, sprøstekt løk og sennep eller ketchup. Stolte barn som hadde klippa pølser, dekka bord, huska ketchup og alt av detaljer. Man må jo starte ett sted. :humre:
Vi hadde barbequemarinerte koteletter oppå alu.folie (hadde litt barbequesaus igjen etter at vi hadde pulled pork i helga), og diverse grønnsaker i ildfast form under folien slik at de ble dampet, og så ris til. Av grønnsaker hadde vi gulrot, søtpotet, squash, champignon og brokkoli :nam:
Juksepizza på impuls. Jeg og Snuppa handla og så lagde vi den sammen alle fire: Mannen og Klumpen rulla ut deig, smurte på saus og hadde på ost mens jeg og Snuppa hakka løk og paprika. Det var kø for å hjelpe til å legge på ingrediensene som ble: Løk, paprika, mais, annanas, kjøttboller og pepperoni.
Helt grei pizza men jeg kommer nok ikke til å kjøpe ferdig bunn igjen, det var ikke noe å skryte av.
I dag ble det Mc Donalds, har ikke spist der siden Danmarksturen i juli,
så da fikk gutta ønsket sitt oppfylt (etterfulgte av kino med tilbehør....les: popcorn ++).
I dag starter grillsesongen her, og vi har invitert nen venner. Så det blir kyllinggrillspyd, hamburgere, pølser, salater og annet tilbehør. Gleder meg!
Hjemmelagde og nystekte rundstykker til ett bord med mye godt pålegg på: Roastbeef, svinesteik, hvitost, italiensk salat, saftig nystekt kyllingfilet i skiver, sprøstekt løk, rødløk, paprika, agurk og mere til.
Jeg og ungene hadde bakt muffins til dessert. Lagde en porsjon som vi delte i to: I den ene hadde vi litt sjokolade og i den andre revne gulerøtter og krydder.
Vært på hytta i helgen. Spiste torsk med jordskokkpure og gulrøtter i går og i dag hjemme igjen fra hytta lagde jeg meg falafler (frossenvariant - måtte teste de) med aspargis og squash stekt til :)
Lagde kraft med kalkun som vi fryste ned på nyttårsaften, så tok opp den og lagde nydelig grønnsaksuppe. Kjøpte økologisk jordskokk og persillerot i sverige som vi hadde i, sammen med sellerirot og gulrøtter og frisk bladpersille :)
Minsten fikk det samme men med øko poteter og falukorvbiter i tillegg + rugflatbrød med smør
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.