Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange biler har dere?

Hvor mange (fungerende) biler har dere?

  • Ingen
    17 stemmer
  • En
    117 stemmer
  • To
    113 stemmer
  • Tre
    14 stemmer
  • Fire eller flere
    4 stemmer
#1

Polyanna sa for siden:

Poll kommer. Utdyp gjerne i tråden.


#2

Tallulah sa for siden:

En bil, arvet, brukes ikke mye. Bor sentralt og trenger bare bil til lengre turer og storhandling på Ikea og sånn.


#3

Skremmern sa for siden:

Vi har fire. En pendlebil ifa en liten Toyota Corolla, en LR Discovery 2 og en LR Discovery 3, samt en LR Defender. Hhv 5-seter, 7-seter, 7-seter og 9-seter. :knegg:


#4

Polyanna sa for siden:

Vi har en. Vi oppgraderte til 7-seter nå, og er veldig glad for det, for det er deilig å kunne stappe med litt ekstra barn. Det hender vi må tenke og planlegge og kanskje sykle og samkjøre når hverdagslogistikken blir innviklet, men det går fint.

Mannen løper/reiser kollektivt til jobb (10-12 km hver vei), jeg løper eller kjører, ca. 50/50.


#5

LilleRosin sa for siden:

Akkurat nå har vi tre, men skal kvitte oss med den ene. Så jeg stemte 3, men det er som sagt midlertidig.

Men bil og bil - våre tre koster til sammen halvparten av en grei bruktbil.


#6

dharma sa for siden:

To, bor på landet.


#7

Polyanna sa for siden:

Grunn: Jeg syns det både miljømessig og økonomisk er helt bortinatta å ha bil i det hele tatt, og skal i hvert fall ikke ha mer enn nødvendig. Det koster enormt mye CO2 og ressurser å produsere en bil.


#8

Guava sa for siden:

To, en 2006-modell og en "traktorbil" som mannen bruker til jobb 1997-modell. Jeg bruker bilen i jobb. Mannen trenger bil for å komme seg til og fra jobb. Jeg drømmer om at jobben kunne leaset bil til meg. Det er bare tap å bruke egen bil.


#9

Niobe sa for siden:

En. Men da jeg studerte hadde vi to, og skulle jeg jobbet er sannsynligheten veldig stor for at vi hadde hatt to. Jeg kommer ikke på noen andre her med bare én bil. Det finnes ikke noe brukbart kollektivtilbud her.


#10

Skilpadda sa for siden:

Ingen bil, bor veldig sentralt i Oslo. Mannen jobber på Fornebu og tar bane og buss, jeg jobber i sentrum og går eller tar bane, Poden går på skole nær sentrum og tar bane og trikk. Ingen av oss ønsker seg bil, også utenom økonomi- og miljøargumentet, og vi er veldig fornøyd med å slippe. :) (Og det er naturligvis en viktig grunn til å bo der vi bor.)


#11

ingling sa for siden:

En. Vi bor utenfor Oslo, men med god kollektivtransport, så vi bodde her nesten ett år før vi kjøpte bil. Det var første bil for oss begge, i en alder av 38. :humre:


#12

emm sa for siden:

To stk. Det går rett og slett ikke med en, da må vi flytte.


#13

Skremmern sa for siden:

:sparke: Jeg er veldig opptatt av miljø, men på akkurat dette med bil synder vi veldig. Land Roverene er vel blant verstingene når det kommer til utslipp, men med en Land Rover-interessert mann har det bare blitt sånn.

Men Discovery 3'ern som vi bruker mest, er bare den perfekte bil til oss som er mange. Den er stor, kommer seg frem over alt og er kjempekul! :cool2:


#14

Fløyel sa for siden:

2 biler av type firmabil - begge kjører mye i jobb.


#15

Maverick sa for siden:

En gammel og god, som er på sykehuset akkurat nå, så dette gjorde litt vondt i hjertet mitt kjenner jeg. :leppe:

Vi har vært veldig lenge uten bil, og bodd i utkant-Oslo og litt mindre utkant-Oslo. Buster brukes hovedsaklig de gangene det ikke går opp med t-banen for fotballtreningsevigebursdagsselskapsskolejobblogistikk og til og fra småbruksparadiset.


#16

Bille sa for siden:

En. Jeg håper det holder, vi får se når vi begge jobber og skal hente/levere to steder. Det skal nok gå.


#17

Toffskij sa for siden:

Ingen. Vi bor semi-sentralt i Oslo og solgte bilen da vi fant ut at vi brukte den veldig lite (og heller ville bruke penga på noe annet, les: reising).


#18

vixen sa for siden:

Vi har en. Da vi bodde i oslo hadde vi også en, men da hadde vi forsåvidt klart oss uten siden den kunne stå ukesvis i strekk uten å bruke den. Her brukes den nesten hver dag. Mannen er helårssyklist.

(Da jeg vokste opp hadde vi to. Null kollektivtrafikk og det var to mil en vei til korpsøving og en mil ca til idrettshallen. Vi er fire søsken og er glad da for at vi hadde to biler sånn at vi faktisk kunne bli med på fritidsaktiviteter. )


#19

Dixie Diner sa for siden:

Vi har to, hver vår. Noe jeg ikke egentlig vil da jeg elsker å bruke kollektivtilbud, men når man bor et sted UTEN kollektivtilbud har man ikke noe annet valg om man ikke skal måtte bure seg inne i rekkehuset uten noe som helst kontakt med omverdenen. Eller jobb, for den saks skyld ...

Den ene bilen er hybrid da, en syvseter Toyota Prius 7+. LITT bedre samvittighet. I tillegg til at vi spiser ganske miljøvennlig i forhold til mange, og tenker endel på miljøet ellers.

Noe av det jeg savner mest fra Berlin er faktisk kollektivtilbudet. Det var helt fantastisk der borte, skikkelig nedtur å komme hjem til hverdagen der man er avhengig av bil. :mumle:


#20

Odelia sa for siden:

Vi har to biler. Den ene kjøpt, og den andre "låner" vi av mamma siden hun ikke lenger kan kjøre bil (vi betaler alle kostnadene). Denne bil nummer 2 er det mannen som bruker til/fra jobb, men vi diskuterer akkurat dette heftig da jeg mener at han fint kan sykle og at vi klarer oss med 1 bil. Dersom vi hadde fått plass til alle ungene i bil nr 2 hadde saken stilt seg annerledes da det ville ha lettet en del logistikk, men siden det ikke er aktuelt syns jeg faktisk at vi kunne ha klart oss uten. Mannen er ikke enig så der står vi.


#21

Palmen sa for siden:

Tre. En 7-seter, en 5-seter og en elbil. 7-seteren kom i anledning småtvillinger. Vi selger 7-seteren etter påske, da er vi ferdige med tre-store-bilseter-i-bilen perioden. Jeg skammer meg over at vi har så mange biler. :sparke:


#22

maggypop sa for siden:

Vi har ikke bil. Vi kvittet oss med den vi hadde da vi flyttet sentrumsnært. Vi har meldt oss inn i Bilkollektivet, og har vel månedlige utgifter på det samme det villa ha kostet oss for en parkeringsplass. Jeg jobber i Suburbia, og tar T-bane og tog til jobb. Mannen jobber i sentrum og sykler eller tar T-banen.
Det er så deilig å ikke ha bil!


#23

Benzo sa for siden:

En elbil.


#24

Lykken sa for siden:

Vi har to biler som vi bruker til og fra jobb. Mannen kunne i teorien tatt tog, men foretrekker bil. Jeg må ha bil til jobb.
Vi hadde før jul en stor, gammel bensinsluker 3,3 liter Grand Voyager som hovedbil som jeg kjørte som har kortest vei til jobb. Mannen kjørte en liten Yaris. Førstnevnte ble kondemnert etter krasj i lysstolpe og vi kjøpte en Nissan Leaf til mannen som må gjennom 3 bomringer, kø og bruker litt bensin. Veldig besparende for oss. Pr nå bruker jeg da den lille Yarisen som skal selges så fort vi har fått kjøpt en ny hovedbil.
Sånn i hverdagen holder det egentlig med to små biler, det er også mest besparende selvfølgelig, men vi trenger en stor bil til å reise på ferie, hytteturer etc. Vi har også hund, men den tar opp siste setet i baksetene med hundebilbelte, så vi har heldigvis ikke bur. Men alikevel er vi kresne på bagasjeplass, trenger mye.


#25

noen sa for siden:

To, dessverre. Vi trenger jevnlig begge bil pga. jobb (+ studier for meg). Dette er min dårligste miljøsamvittighet som jeg håper å få gjort noe med om noen år.

Nå kjører vi veldig lite med de to bilene - ca 16000 km til sammen i fjor. Vi tar også godt vare på dem, de er kjøpt brukt og vi kjører dem til de er "oppbrukt".

Vi prøver å leve veldig miljøvennlig på alle andre måter, så vi kommer veldig godt ut på "miljøkalkulatorer" i forhold til gjennomsnittet i Norge.


#26

Carrera sa for siden:

Pr i dag har vi 4, men to av disse skal bort. Vi har normalt to biler.


#27

kokosbolle sa for siden:

2 biler, en elektrisk Nissan Leaf (brukes til å kjøre 68 km hver dag) og en Ford Grand C-max som mannen bruker til og fra togstasjonen og som vi bruker på langturer. Har ganske god samvittighet mtp utslipp.

Skulle ønske det kom en Plugin-hybrid med firehjulstrekk og 7 seter snart, da hadde vi byttet ut Forden.


#28

Røverdatter sa for siden:

Vi har to biler. Det er selvsagt tusen gode grunner til det. Vi har alltid hatt hver vår bil og når vi bor på et sted hvor det er ekstremt dårlig kollektivtilbud så blir man veldig avhengig av bil etterhvert.

Det finnes selvsagt ingen grunn som rettferdiggjør at man ødelegger miljøet og egentlig burde vi jobbet i sykkelavstand og aldri reist noe sted, men sånn er det altså ikke.

Jeg ser at generasjonen over meg har gått tilbake til å ha en bil pr. husstand og ser vel for meg at det blir slik for oss også når vi ikke har små barn lenger. Nå er det veldig viktig for meg å unngå tidsklemme og å få mest mulig dagtid og ettermiddagstid sammen med minstejenta, så da har jeg blant annet bil for å oppnå det.


#29

Serafin sa for siden:

Jeg har en. Og å bo her uten bil hadde ikke gått.


#30

Teofelia sa for siden:

Én. Vi bor semi-sentralt i Trondheim og bruker sykkel som primærtransportmiddel. Vi har aldri savnet en ekstra bil og klarer oss fint med drosje de få gangene vi syns vi trenger to kjøretøy.


#31

Blondie sa for siden:

Vi har en 5-seter og en 7-seter (+pluss en som ikke er solgt helt enda). Vi pendler i hver vår retning og har ikke kollektiv-alternativer. Får jeg jobb nær her til høsten, så ryker den minste bilen.


#32

GinaK sa for siden:

Nå har vi en. Jeg har alltid hatt bil men byttet jobb i høst og har kort-kort vei. OM jeg skal bytte jobb så blir det nedi sentrum og da trenger jeg heller ikke bil så vi kommer nok til å kun ha en bil fremover. Mannen bruker bil i jobb. Han kunne også tatt trikk/bane men er bortskjemt med å kjøre så det sitter langt inne..


#33

tjolahopp sa for siden:

Vi har to. Mannens bil bruker han til og fra jobb, og det er den vi bruker når vi reiser hit eller dit, og handler stort. Min bruker jeg til og fra jobb.

Æh... Samvittigheten er ikke helt ren kjenner jeg. Jeg vurderte å la være å kjøpe ny bil da den forrige ikke var verdt å reparere mer på, men endte med å kjøpe en ny da jeg kjente at 20 minutter hver vei til og fra jobb, var mye mer fristende enn rundt 40 minutter hver vei. :sparke: Det er tross alt ikke mer enn 40 minutter om dagen, men når jobb og barnefamilieliv skal leves mellom 07-19 så er de 40 minuttene kjærkomne. Jeg overbeviser vel ingen andre enn meg selv her. :knegg:


#34

Esme sa for siden:

Vi har en og den brukes variabelt. Vi bor nokså sentralt og vi sykler eller tar buss til jobb. Kommer alltid til å ha bil, det er kjekt å kunne hente større ting, dra på storhandel og kjøre til hytta.


#35

Observatøren sa for siden:

Vi har to, en 7-seter og en 5-seter. Den siste har vi forsøkt å selge i et halvt år. :sukk:

Vi bruker kollektivt til jobb begge to, mannen bruker bilen i ny og ne i jobbsammenheng, og ellers i helgene til og fra småbruket.


#36

Kirsebær sa for siden:

Vi har to. En el-bil og en vanlig dieselbil.
Vi har egentlig ikke råd til å bruke to biler, så det er høl i huet å ha begge. Vi bruker kun el-bilen til vanlig, og har da altså en forholdsvis ny ASX (liten suv) stående i gårdsplassen til "pynt". :sur:
:gjett hvem av oss som vi selge og hvem som vil ha begge:


#37

Ole Brumm sa for siden:

Vi har to.
Jeg trenger bil til og fra jobben ( kollektivt tar rett og slett for lang tid), mannen kunne gått/syklet/sittet på med meg, men han leverer og henter i barnehagen, så for å ha enkel hverdagslogistikk og litt ekstratid for den ene voksne til å fikse middag når den andre henter i barnehagen, så trives vi med å ha to biler.


#38

GydaG sa for siden:

Har 1. Både da vi bodde i byen og nå som vi har flyttet ut på landet.
I år har vi vært avhengige av bilen i forb. med levering/henting i bhg, men fra høsten av er det slutt på kjøring dit da vi endelig har fått plass i bhg rett ved siden av huset.
Klarer oss ikke helt uten bil, dessverre, men det er jo bare et enormt pengesluk og miljøsvin, så når ungene vokser ut av bilstoler og det kanskje er mulig å stappe alle fem inn i en elbil så kan det hende vi bytter.


#39

Inagh sa for siden:

Vi har to biler - en stor kassevogn som er handikaptilpasset og er registrert på Lillemann, og så har vi en stasjonsvogn, som er stor nok til å knøvle en rullestol inn i dersom det er krise med den andre bilen.


#40

Pøblis sa for siden:

Vi har to. En SUV og en bitteliten. Begge bilene brukes daglig, men jeg reiser kollektivt til jobb nå.


#41

Pøblis sa for siden:

:knegg:

Du har prinsippene i orden, ja - det bare skorter bittelitt i gjennomføringen? :knegg:


#42

Lavender sa for siden:

En bil som kjøres ca 6000 km i året, og km prisen er altfor høy.


#43

løve70 sa for siden:

Vi har to biler; en forholdsvis ny SUV og en eldgammel og stygg Toyota. SUV'en brukes daglig, Toyotaen varierer det hvor mye vi bruker. Vi kunne klart oss med en bil om vi måtte, men det er veldig greit med to de gangene vi har bruk for det.


#44

Elisabet sa for siden:

Vi har en nyere bil som er 7-seter, så har vi en gammel bil jeg har arvet, som sklir rett gjennom eu-kontroll hver gang selv om bilen er 25 år gammel. Så veldig kjekk ekstra bil som koster oss veldig lite å ha. Spesielt siden årsavgiften på denne går til moren min, og hun betaler den hver gang også. Så har mannen firmabil, men den kan han ikke bruke utenom jobben eller på fritiden.


#45

IzziCreo sa for siden:

Vi har en. En ny 7-seter. Vi bor i Oslo, så har overhodet ikke behov for flere biler. Akkurat dette halvåret brukes den hver dag, men ellers så brukes den ikke hver dag.


#46

Puslingen sa for siden:

To. Eg har ein Ford Focus 2007- modell, og mannen har ein Peugot Partner 2010- modell som er 3- seter. Me bur på bygda. Bussen går forbi kvart time, som er ganske ofte her i grunn, den går berre ikkje forbi nokre av arbeidsstadene våre.


#47

Pegasus sa for siden:

To. Bor på landet, dårlig bussforbindelse.


#48

Bloppy sa for siden:

3 biler har vi.
Mannens Volvo XC70, min Golf Cross og en Think elbil.
Vi bor på bøgda, og er avhengige av bil til det aller meste.
Begge er i full jobb på hver vår kant, og kollektivtilbudet er relativt begredelig for vår del.

Elbilen blir brukt av en av oss på jobb. Vi kunne muligens klart oss med elbilen og en vanlig bil. Men den har det vært endel rusk med, så den kan vi for øyeblikket ikke stole helt på. Vi har begge 30 minutter + en vei til jobb. Pga skiftarbeid og lange avstander til spesielt snuppas aktivitet, så må vi ha biler som har lenger rekkevidde enn elbilen klarer.

Så om vi skal kvitte oss med en av bilene, er det dessverre elbilen som må gå.


#49

Pappalille sa for siden:

Ingen, men vi er medlemmer av bilkollektiv og bruker bil av og til.


#50

Pelle sa for siden:

En bil. Bor tettbygd utenfor Oslo. Begge jobber under 2 km fra huset.

Bruker bilen til henting/levering av barn for å spare inn ca en time daglig fremfor å gå, kjøring til fritidsaktiviteter, familiebesøk (kan fint bruke 2 t på å komme oss til andre siden av kommunen med kollektivtransport - det tar 15 min å kjøre), storhandling og ferier. Tar gjerne kollektivt inn til oslo hvis vi skal dit, det tar 15-20 min å gå med barn og det går ca hver halvtime.


#51

Matilda sa for siden:

Vi har to, det vil si - akkurat nå har vi tre, siden vi trengte større bil og den gamle ikke er solgt ennå. Vi bor på landet og bruker to biler i hverdagen. Vi kunne nok klart oss med en, men da måtte vi ha stått opp mye tidligere, og det sitter litt inne... Planen er at mannen skal sykle mer i sommerhalvåret etter hvert, de dagene han bare skal til togstasjonen uten å levere barn først.


#52

Myria sa for siden:

Vi har én bil, bor ikke så langt fra Oslo. Vi har ikke bruk for flere, og valgte også bevisst å bosette oss et sted med gode kollektivtilbud. Mannen reiser kollektivt til jobb, mens jeg som er hjemme har bilen.


#53

Daisy sa for siden:

Nå fikk jeg fingeren ut og fikk bestilt eukontroll til bil nr 3 som vi skal selge. Vi har tre biler. Men vi skal ha to. En elbil mannen bruker til pendling og en gammel Touran jeg kjører til jobb (6 km pr vei)


#54

millact sa for siden:

En, men er også eneste voksne i husholdningen.


#55

Pelen sa for siden:

To elbiler og en SUV som er 10 år og som bara har gått 45000. SUVen har vi på grunn av at vi bruker henger ofte. Når vi får kjøpt el-bil som har hengerfeste selger vi SUVen.


#56

Ruslebiffen sa for siden:

Bor relativt sentralt i Trondheim. Vi har én bil (VW Passat fra 2011), og ønsker ikke å ha to. Vi bytter på å bruke den til og fra jobb; den som har bilen leverer og henter i barnehagen (og jobber litt kortere dager akkurat de dagene). Den andre løper/sykler/tar buss (og jobber tilsvarende lengre de dagene). Kollektivtilbudet er ikke akkurat strålende, men det funker med litt innsats. :knegg: Noen ganger samkjører vi til og fra jobb siden vi jobber relativt nærme hverandre, men vi prøver å unngå det siden det gjør at begge får litt kortere dag på jobb den dagen. Litt logistikkplanleging mao., men det går helt fint.

Skulle det knipe kan vi låne bil av foreldrene mine som bor fem minutters gange unna.

Utenom jobb bruker vi bilen til og fra trening, handling og andre ærend. Og så kjører vi ganske mange langturer i året.


#57

Pepper Lemon sa for siden:

Vi har én bil, en liten en. Den brukes lite, men ikke lite nok til at vi klarer oss uten.


#58

Neket sa for siden:

Vi har en. Jeg kunne sagt det var fordi vi er miljøbevisste, men det er nok ikke hovedsakelig derfor. Mannen har ikke lappen, og tar uansett fly til jobb. Jeg kjører, men har Store Planer (TM) om å ta toget når jeg ikke trenger å hente/levere på SFO om et års tid.


#59

Nenne sa for siden:

Vi har to. Den ene brukes daglig, den andre for å få logistikken til å gå opp når det er dobbelt- og trippelbooket. Det er kun etter at alle barn går til og fra skolen selv at vi kan kjøre sammen til jobb og dermed bruke den ene bilen atskillig mindre enn før. Vi voksne har kontorer i samme bygning selv om vi jobber i to forskjellige firmaer.


#60

Acsa sa for siden:

Jeg har en, men jeg er jo aleine. Da vi var to hadde vi to, en elbil og en bensinbil. Nå har jeg en gammel Saab 900 '95-modell. Jeg er helt avhengig av bil i hverdagen pga. bekkenløsning, bolig ifht jobb osv.


#61

star sa for siden:

En gammel en.


#62

Cuyahoga sa for siden:

En. Vi trenger ikke to, men jeg føler at jeg trenger den ene vi har.


#63

him sa for siden:

Har ikke stemt. Har en bil selv, pluss at vi har søsteren min sin bil stående. Vi skal egntlig selge den for henne, men nå kommer hun på besøk så nå er det utsatt. :)


#64

Skytte sa for siden:

Ingen. Jeg har ikke førerkort heller.


#65

Veronal sa for siden:

En. Den bor i garasjen og brukes t/r handling og fritidsaktiviteter. Begge voksne reiser kollektivt.


#66

gajamor sa for siden:

Har lenge hatt en, men kjøpte nylig en elbil i tillegg. Det var en utfordring å bare ha en bil her, jeg kjører mye i jobben til steder det ikke går kollektivtransport. Og da blir gubben sittende hjemme med hverdagsregnskapet. Fossilbilen blir brukt til langturene, elbilen i hverdagene. Ca 50% av arbeidsdagene står fossilbilen stille i oppkjørselen.


#67

Mex sa for siden:

Vi har to biler. En som mannen bruker til og fra togstasjonen, og en som jeg bruker til jobb. Det er vanskelig å belage seg på offentlig transport her vi bor. Skulle gjerne ha byttet den minste bilen inn i en elbil, men har ikke råd til det pr nå.


#68

Blåbær sa for siden:

En, og den bruker jeg til jobb og henting/levering av barn. Bor på landet, men gangavstand til toget. Han pendler til byen.

Håpet er å kunne bruke mindre bil fremover. Jeg bor i gangavstand fra jobb (20 min gange/10 min sykkel), men siden jeg må hente/levere barna går det for mye tid frem og tilbake rundtom. En hybrid hadde passet best for oss.


#69

Bluen sa for siden:

Én - en Toyota 7-seter. Jeg kjører i snitt én gang i måneden, tenker jeg, mannen kanskje et par ganger i uka. Vi bruker tog til jobb og sykkel overalt ellers (inkl. til jobb iblant i sommerhalvåret). Jeg er veldig fornøyd med å bruke bil minimalt.


#70

Blåbær sa for siden:

Forresten overrasket over at flertallet her har en bil, men det er kanskje fordi mange her bor mer sentrumsnært enn meg? Her jeg bor er vi unntaket med vår ene bil.


#71

Milfrid sa for siden:

To. Men jeg kan bare kjøre en om gangen. :knegg:

Jeg er i tenkeboksen mht å kvitte meg med den jeg aldri har tid til å kjøre, men jeg har ikke lyst. Vurderer dog å bytte den inn i en som ikke koster like mye, og som bruker litt mindre bensin. :nemlig:

Den gangen jeg var gift hadde vi på det meste syv biler. Så det går fremover...


#72

Robyn sa for siden:

Mannens 2014-modell, min 2013-modell og min gamle 2005-modell som eldste overtar neste måned når han får lappen.


#73

Milfrid sa for siden:

Jeg jobber forøvrig 2,5 mil og tre bytter med kollektivt borte fra heimen, så å klare seg uten bil er fullstendig uaktuelt.


#74

Adrienne sa for siden:

Vi har to, en tre år gammel ASX og en ti år gammel Ford. Før, da barna var små, så var vi nesten avhengige av to biler for å få hverdagen til å gå opp, nå er det mest på grunn av bekvemmelighetshensyn, siden mannen bruker ene bilen mye i forbindelse med jobb og da liker jeg å ha muligheten til å ha en bil jeg også. :lat:


#75

star sa for siden:

Hadde jeg vært sammen med x så hadde vi hatt to. Han trenger bil til jobben.


#76

*TB* sa for siden:

Vi har to. En firmabil og en som vi eier selv. Vi bor "på landet" og er avhengig av to biler.


#77

Storm sa for siden:

Det du egentlig er interessert i å vite, er vel hvor mange biler pr voksen i husstanden? Jeg har en bil, men vi hadde to da jeg var gift. Bruker den mye og hver dag.


#78

Blå sa for siden:

Vi har en bil (og ett sertifikat).

Ingen av oss trenger bil til daglig. Vi bor sentralt og sykler eller reiser kollektivt til jobb. Men jeg bruker bil en del i jobben. Ellers er den til handling, familiebesøk, kjøring til fotballkamper (stort sett på deling med andre foreldre) og ferier.


#79

Filifjonka sa for siden:

Vi har alltid bare hatt en bil. De gangene vi hadde trengt to, er såpass sjeldne at de løses på andre måter. Bilen vår er helt ny, og for første gang på mange år er den mindre enn stor stasjonsvogn.


#80

Mei sa for siden:

En med sju seter. Jeg kjører til jobb og bruker bilen i jobbsammenheng. Mannen reiser kollektivt til jobb men vi er avhengig av bil for å levere/hente i barnehage samt komme oss til alle fritidsaktiviteter med og uten barn. Det hender det hadde vært praktisk med to, men ikke så praktisk at vi seriøst vurderer å skaffe en til. De fleste naboene har to - eller flere - biler.


#81

Anne C sa for siden:

Vi eier en, konebilen min. Og så har mannen firmabil. Hadde han ikke hatt firmabil hadde vi ikke hatt to biler. Tror jeg. Han samkjører med broren sin hver dag. Det er uhyre knotete å komme til min jobb med kollektivt, rett og slett uaktuelt.

Jeg bruker min bil til og fra jobb hver dag.


#82

rine sa for siden:

Tenker at det burde vært en skyhøy avgift forbundet med innkjøp at en bil nr. to i en og samme husholdning. Det samme med sydentur nr. to i løpet av et år (eller fem, for den saks skyld) :dønn seriøs:

Vi har en bil.


#83

Katta sa for siden:

Vi har én bil. Vi kan ha det fordi vi har bosatt oss rimelig sentralt. Hadde vi bodd mer upraktisk til i forhold til jobb og kollektivtransport skulle det holdt hardt. Bilen er en 2006-modell touran, strengt tatt et nummer mindre enn vi burde hatt, men vi har valgt å greie oss med den og prioritere huslån en stund til vi har kommet oss etter sist flytting. Men jeg kjenner at trafikkpolitikken i byen her gjør det stadig mer aktuelt med en bil nr 2 som går på strøm.


#84

Chablis sa for siden:

Vi har to, hadde slitt med å få hverdagen til å gå opp hvis ikke.


#85

Katta sa for siden:

Distriktsbosetningsavgift. :nemlig:


#86

Neket sa for siden:

Vi er forresten også unntak som har en bil, de fleste rundt her har (minst) to biler. Bor på bøgda. Elbilandelen for bil nr to er høy. :vest for Oslo:


#87

rine sa for siden:

Selvsagt avregnet i forhold til hvor langt ut i huttiheita man bor og hvor stort behov man faktisk har for den ekstra bilen. De fleste jeg kjenner som har to eller flere biler i husholdningen bor jo omtrent slik jeg gjør i forhold til kollektivtrafikk, men så "må" de ha to biler fordi de har påført seg selv en ganske så komplisert hverdag der alt må være med. (Noe jeg skrev litt om i den andre tråden.)

Jeg håper den dagen kommer da det blir like pinlig, og harry å si "Ja, vi har tre biler" og "Ja, vi reiser til Syden flere ganger i året" som det i dag er å si "ja, jeg røyker når jeg er gravid" og "selvsagt slenger jeg fra meg søppelposen min midt på gata."


#88

Katta sa for siden:

Er det ikke ganske in å si at man har bare en bil og at det er et verdivalg? På reisefronten er det verre stilt, det å like å reise mye og oppleve verden er vel nærmest høykulturelt. Eller noe sånt.


#89

Neket sa for siden:

Er det mer greit å reise flere ganger i året hvis man ikke drar til syden? :gruble:


#90

Katta sa for siden:

Så lenge det ikke er charter og man ikke bruker mye penger på turen. :nemlig:


#91

Pingis sa for siden:

Vi har en bil. Har bare en parkeringsplass også. Mannen min er avhengig av bil, jeg busser og sykler og maser på faren min.


#92

Skilpadda sa for siden:

Men da er du vel mer på kultursnobberi enn miljøsnobberi. Og det er jo mye bedre. :overlegen:


#93

Stellebord sa for siden:

Vi har en. Jeg går/ sykler til jobb (15 minutter gange), mens mannen kjører. Noen ganger skulle vi hatt to, men som regel går det greit.


#94

rine sa for siden:

Hvis det er meg du sikter til, skrev jeg jo at det burde vært høyere avgifter på flyturer også. Jeg synes absolutt ikke det er OK å skryte på seg en bil av miljøhensyn mens man reiser jorda rundt tre ganger i året, derfor tok jeg med fly i sammen åndedrett/setning som bil.

Selvsagt ikke, hvem har sagt det?

Jeg synes ellers det er ganske kjipt å bli beskyldt for miljøsnobberi, ærlig talt.


#95

Skilpadda sa for siden:

Var den til meg? Det var overhodet ikke ment som noen beskyldning mot deg, bare et spøkefullt svar til Katta. Jeg er såklart enig med deg i at det er miljømessig uforsvarlig å fly mange ganger i året, selv om jeg gjør det selv.

(Jeg mener ikke å snobbe med vårt manglende bilhold heller - det er dessuten et valg som er gjort mer ut fra hvordan vi ønsker å leve og bo enn fordi vi mener oss å være mer miljøbevisste enn andre.)


#96

Tjorven sa for siden:

Vi har én bil. En 7-seter som er relativt ny (3 år gammel).

Jeg går til jobb når det er ålreit vær eller jeg ikke skal i kundemøter. Mannen tar alltid kollektivt til jobb, for han har ingen parkeringsplass på jobben.

De gangene jeg ønsker meg 2 biler er når en unge skal spille fotballkamp på en side av byen og en annen unge skal i bursdag et annet sted samtidig. Men vi bor sentralt og har god tilgang på busser. Dessuten har vi masse naboer som ofte enten skal på den samme fotballkampen eller i den samme bursdagen og så samkjører/sambusser vi.

Her vi bor er det relativt vanlig å ikke ha lappen/bil. En stund var jeg faktisk den eneste av mammaene i nabolaget som kjørte bil. (Det var en del pappaer som gjorde det, men ganske mange disponerer ikke bil daglig.)


#97

rine sa for siden:

Jeg skjønte det, og burde vel hatt en eller annen snurtesmiley etterpå. Greia var bare at jeg synes miljø/overforbruk-problematikken er for viktig til at det kan fjases bort. (Og jeg fjaser jo ellers med det meste.) :sjokk:

Ellers er det jo ikke slik at jeg kan sette meg på min høye hest og si at jeg aldri reiser med fly, for det gjør jeg jo. Jeg reiser likevel mye mindre enn jeg kunne hatt råd til, og jeg er definitivt kommet dit at jeg ikke ville synes det var kult å legge ut "shoppingtur til London" i mai og "storbyferie til Paris" en måned etter på Facebookstatusen min.


#98

Stine-mor sa for siden:

To.
En Ford S-Max, 2008-modell.
En Opel Corsa, 2001-modell.

Nå kunne vi nok klart oss med en bil, men veldig greit å ha to biler når mannen begynner/slutter på jobb og kollektivtilbudet ikke er tilstedeværende.
I en periode hadde vi barn plassert i hele byen, fordelt på flere bydeler, og da sleit vi veldig med kun en bil.
Min jobb ligger slik til at jeg ville brukt en evighet med buss, og da er det veldig tidsbesparende med bil.

(Og vi flyr kun en gang hvert jubelår. :humre: )


#99

Magica sa for siden:

To. Alt annet er uaktuelt akkurat nå.


#100

mrc sa for siden:

Én bil per i dag. Men vi får se hvordan det går når man nå skal starte i ny jobb. Har tatt buss+tog til jobb før, men nå blir det buss-tog-buss. Får se hvordan det blir i praksis. I teorien skal ikke reisetiden bli så forskjellig til jobb, men man får se hvor punktlig en del ting er i praksis.

En endring i prisene her har også blitt skisset, så mulig kollektivt blir veldig mye billigere hvis Buskerud har gått inn i det samarbeidet som er i Oslo/Akershus. Er ganske store prisforskjeller på hver siden av fylkesgrensene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.