2 pakker oreokjeks knuses
2 pk philadelphia røres samen med 150-200 g melis og nesten en pk Piano vaniljekrem. Pisk krem av en liten kartong fløte og bland inn i kremen. Legg kjeks og krem lagvis i en skål. Begynn og avslutt med kjeksen. Kan lages dagen før.
Kan også lages glutenfri om man bruker O's i stedet for Oreos. (Men det fikk jeg ikke tak i i dag.)
2 pakker oreokjeks knuses
2 pk philadelphia røres samen med 400 g melis og nesten en pk Piano vaniljekrem. Pisk krem av en liten kartong fløte og bland inn i kremen. Legg kjeks og krem lagvis i en skål. Begynn og avslutt med kjeksen. Kan lages dagen før.
Enklere enn dette blir det jo ikke! :D Kanskje det hadde vært godt med "paiskall" av oreos? Sånn knust sammen med smeltet smør som i oreokaken? :gruble: Kremen blir jo ikke stiv slik som ostekake, men kanskje om man rører inn litt gelatin? :vetikke:
Denne fant jeg i grevens tid på leting etter den perfekte desserten til middagen er bedt til i morgen. Har nå smakt litt og det er så godt så godt, men akk så søtt. Tusen takk for oppskriften!
Mmm denne ser nydelig ut!!! Kan denne serveres f.eks i et selskap?
Trenger vel ikke lages i porsjonsskåler? Vi skal ha selskap for lillesnupp i morgen, så da må jeg ha noe å servere.
Den i hovedinnlegget er lagt i en stor serveringsbolle, ikke porsjonsskål. Og klart du kan servere den i selskaper og bryllupet, den er fantastisk!! Fibi hadde med seg rester til meg i dag, herreGUD så godt, jeg døde litt av smakssjokk. Gleder meg ihjel til nyttår da hun skal lage denne igjen!! Seriøst, jeg har funnet en av mine favorittdesserter, helt fantaaastisk! Denne og en jordbær- og sjokoladetrifle jeg lager, etter oppskrift fra ei god venninne, er noe av det beste jeg har smakt.
Den er ganske mektig, så jeg vil anta at den holder til en åtte-ti personer, kanskje? :vetikke: Kanskje mer? Det blir vel ca like mye som en kake av det, vil jeg tro.
Takk for det, men i morgen skal vi bare slække hjemme, gå rundt i pysj og bare spille Super Mario og kose oss. Men vi må ta et besøk snart.
Så da er det 100 % sikkert at dere ikke kommer i kveld? Snakket med L nettopp og hun sa hun ikke visste om dere kom eller ei. Tror dere bilen starter om vi bare ønsker det hardt nok? :ber: :knegg:
Har akkurat sendt melding til henne. Vi holder oss hjemme, ja. J prøvde å helle vann nedi den greia, men det rant rett gjennom. Den orker liksom ikke mer enn en km før den må avkjøles, så vi tør ikke ta sjansen på å kjøre til Krystall.
Den falt i smak! Og takk for tips om å redusere melismengde. Jeg ville i utgangspunktet tatt 100 g mindre enn det stod, men pga tips brukte jeg bare i underkant av 200 g, og det smakte søtt nok.
Det var en veldig god dessert. :jupp: God dagen etter, men enda bedre i dag. :hjerter: Jeg brukte melis litt på slump, men var ca. 100 gr., akkurat passe.
Du bør forandre på oppskriften i HI, Fibi. Det er aaaltfor mye melis i den der. Jeg har laget den nå og brukte vel knalt 150 gram melis og det ble jammen meg søtt nok. Nydelig, ble det, jeg kunne ikke hatt mer i. Namme!
Hvor fint knuser dere kjeksen? Jeg var lat og knuste i blenderen, men da ble den nærmest pulverisert. Det var godt, altså, men jeg lurte på om den ville blitt bedre med litt større kjeksebiter i.
Jeg liker litt større biter i, lar maskinen gå bare bittelitt så de ikke blir helt pulverisert, men en blanding mellom grovhakket og finhakket, på en måte. Men det er jo en smakssak. Hvis man bruker maskin følger man bare litt ekstra godt med, tar bare et par sekunder. :)
Neste gang skal jeg definitivt ikke lage hel porsjon når jeg ikke skal ha besøk. :gal:
De andre i familien likte den, selvsagt, men ingen av oss er av den sorten som bælmer i oss på søtt i mengder, så ca. 1/3 ble spist og resten kastet. Og da spiste vi av den hele helgen. Neste gang blir det HALV porsjon, med mindre jeg har besøk av godtemonser da.
Hehe, gled deg! Men smak litt på den ferdige kremen, kan hende DU vil ha den søtere enn det jeg liker den, men mer enn 200 gram tror jeg neppe er nødvendig. 400 gram er absurd mye, altså.
Først så hadde jeg bestemt meg for å aldri lage denne, men har jaggu ombestemt meg. Må bare finne en gooood anledning å lage den til.
Er bursdagen min god nok unnskyldning forøvrig? :p:p
Dere som har laget den, bruker dere 400 gr melis i oppskriften eller halverer dere? Det var ei som skrev hun synst den ble veldig søt, men at den dagen etter var ennå bedre så så mye melis måtte hun ha oppi.:confused:
Denne blir laget til bursdagen min gitt, har to barn som er glad i søtt å går alt etter planen så har jeg barnevakt av mormor på kvelden så da blir den forhåpentligvis spist opp i løpet av helga. Har naboer som jeg kan by på litt snadder dessert også så den skal nok få bein å gå på....er bare melisen jeg ikke er helt hundre prosent sikker på hva jeg skal gjøre med ennå.
Jeg laget halv porsjon i forrige uke da jeg hadde besøk.
Var litt skeptisk til blandingen ost+vaniljekrem, men det var da godt!
Gjestene syntes desserten var helt fantastisk og forlangte å få med seg oppskrifta! :)
Jeg har laget denne i dag til dessert :nikker:
Jeg har bestemt OSS for å feire noe hver dag frem til mandag.. i dag står livet for tur, og vi skal ha indisk mat ala Moonie, og mad muff pie til dessert :nam: Håper det faller i smak hos gubben altså
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.