Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mad muff pie

#1

Fibi sa for siden:

2 pakker oreokjeks knuses
2 pk philadelphia røres samen med 150-200 g melis og nesten en pk Piano vaniljekrem. Pisk krem av en liten kartong fløte og bland inn i kremen. Legg kjeks og krem lagvis i en skål. Begynn og avslutt med kjeksen. Kan lages dagen før.

Kan også lages glutenfri om man bruker O's i stedet for Oreos. (Men det fikk jeg ikke tak i i dag.)



#3

Dixie Diner sa for siden:

Gleder meg sånn til å smake denne på nyttårsaften! Hvis du har fått tak i den oppskriften du skal ha da, hehe. Høres dødsgodt ut!


#4

Fibi sa for siden:

Det var ingen av de i linken. Det skal ikke være noen paibunn på den. Mer som en oreoifisert tilslørte bondepiker. :knegg:


#5

Mauser sa for siden:

Muff. :knegg:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ja, litt frekt navn på den kaken. :knegg:


#7

Fibi sa for siden:

Det er kanskje derfor jeg liker den så godt? :vetikke:


#8

Fibi sa for siden:

Nå fikk jeg oppskriften! :D

2 pakker oreokjeks knuses
2 pk philadelphia røres samen med 400 g melis og nesten en pk Piano vaniljekrem. Pisk krem av en liten kartong fløte og bland inn i kremen. Legg kjeks og krem lagvis i en skål. Begynn og avslutt med kjeksen. Kan lages dagen før.

Enklere enn dette blir det jo ikke! :D Kanskje det hadde vært godt med "paiskall" av oreos? Sånn knust sammen med smeltet smør som i oreokaken? :gruble: Kremen blir jo ikke stiv slik som ostekake, men kanskje om man rører inn litt gelatin? :vetikke:


#9

Fibi sa for siden:

Nå har jeg laget den. Gleder meg til dessert i dag! :nam:


#10

gnuri sa for siden:

mm-så farlig godt ut :nam:


#11

Karamell sa for siden:

Denne lagres på minne. :jupp:


#12

Fibi sa for siden:

:mett:


#13

nolo sa for siden:

Jeg tror sannelig dette blir nyttårsdesserten. Takk for oppskrift, Fibi. :neie:


#14

Nessie sa for siden:

Den skal definitivt prøves en gang! :jupp:


#15

Pebbles sa for siden:

Var den god?


#16

Go\jenta sa for siden:

Kan den anbefales?:)


#17

Fibi sa for siden:

Om den var god? :dåne:

:dåne:

:love:

Ja. :knegg:


#18

Enhjørning sa for siden:

Ja, jeg knegget godt over trådtittelen og må innrømme at jeg lurte bittelitt ... :knegg:


#19

Siritk sa for siden:

Denne fant jeg i grevens tid på leting etter den perfekte desserten til middagen er bedt til i morgen. Har nå smakt litt og det er så godt så godt, men akk så søtt. Tusen takk for oppskriften!


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville nok hatt endel mindre melis i om det er for søtt, jeg liker ikke når det blir for søtt.

Fibi: kan du ikke ha litt mindre melis i når du lager den til nyttår? Siden til og med du sa det ble litt vel søtt. :p


#21

Fibi sa for siden:

Det kan jeg så absolutt. har tenkt å bruke ca halve mengden. :jupp:


#22

M&amp;S sa for siden:

Mmm denne ser nydelig ut!!! Kan denne serveres f.eks i et selskap?
Trenger vel ikke lages i porsjonsskåler? Vi skal ha selskap for lillesnupp i morgen, så da må jeg ha noe å servere.


#23

Tuttan sa for siden:

:nam: Dinna såg god ut. Trur jammen eg skal lage med meg til planleggingsdagen på jobb.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Den i hovedinnlegget er lagt i en stor serveringsbolle, ikke porsjonsskål. Og klart du kan servere den i selskaper og bryllupet, den er fantastisk!! Fibi hadde med seg rester til meg i dag, herreGUD så godt, jeg døde litt av smakssjokk. Gleder meg ihjel til nyttår da hun skal lage denne igjen!! Seriøst, jeg har funnet en av mine favorittdesserter, helt fantaaastisk! Denne og en jordbær- og sjokoladetrifle jeg lager, etter oppskrift fra ei god venninne, er noe av det beste jeg har smakt.


#25

Robyn sa for siden:

To pakker Oreo-kjeks. Vil det si 2 esker eller to sånne pakker som er i eskene.
Aner meg at det kanskje er to esker? :blond:

Ser ut som om det kanskje må bli to desserter på nyttårsaften allikevel, for dette så godt ut.


#26

Fibi sa for siden:

To esker, ja. :jupp:


#27

M&amp;S sa for siden:

Et spm til: hvor mange holder denne til? Står mellom å lage denne og en Oreo Kake. Ser for meg at denne kanskje forsvinner litt fortere??


#28

Fibi sa for siden:

Den er ganske mektig, så jeg vil anta at den holder til en åtte-ti personer, kanskje? :vetikke: Kanskje mer? Det blir vel ca like mye som en kake av det, vil jeg tro.


#29

Siritk sa for siden:

Jeg trekker tilbake litt av søtsmaken. Den var myyye bedre dagen etterpå (om det er mulig da). Tror jeg foretrekker den kald.


#30

Spoon sa for siden:

Lager denne nå :D


#31

emma71 sa for siden:

Jeg og. :D Eller den er nettopp ferdig laget, pent dandert i den store Rosendahl glassbollen, ser lekker ut. :nam:


#32

M&amp;S sa for siden:

Laget den til selskap i går, det ble stor suksess! :)


#33

Fibi sa for siden:

Dere som har laget den til i kveld, kom gjerne med dom etter den er fortært. :jupp:


#34

Nessie sa for siden:

Jeg gleder meg til å smake! :hyper:


#35

Fibi sa for siden:

Jeg også! :D Har en stor bolle stående i kjøleskapet, og siden planene for kvelden ble endret, så kan vi spise alt selv. :knegg:


#36

LilleLeo sa for siden:

Håi! Dette blir nok dessert på lørdag, da skal vi ha venner på besøk!


#37

Dixie Diner sa for siden:

:snurt:


#38

Fibi sa for siden:

Eh... Har du hørt om rester? Tar glatt i mot besøk i morgen, jeg. ;)


#39

Dixie Diner sa for siden:

Takk for det, men i morgen skal vi bare slække hjemme, gå rundt i pysj og bare spille Super Mario og kose oss. Men vi må ta et besøk snart.
Så da er det 100 % sikkert at dere ikke kommer i kveld? Snakket med L nettopp og hun sa hun ikke visste om dere kom eller ei. Tror dere bilen starter om vi bare ønsker det hardt nok? :ber: :knegg:


#40

Najade sa for siden:

Tusen takk for utrolig enkel oppskrift, og god virker den også etter å smakt litt på kremen.

Jeg skal ha denne i morgen, og gleder meg allerede!


#41

Tranquil sa for siden:

Nå har jeg og laga og den skal fortæres etter middagen ikveld. Gleder meg :)


#42

Fibi sa for siden:

Har akkurat sendt melding til henne. Vi holder oss hjemme, ja. J prøvde å helle vann nedi den greia, men det rant rett gjennom. Den orker liksom ikke mer enn en km før den må avkjøles, så vi tør ikke ta sjansen på å kjøre til Krystall.


#43

tinkadott sa for siden:

Fibi: Hvor lenge før servering bør denne lages?


#44

Magica sa for siden:

Nå er ikke jeg fibi men kan se for meg at det går bra med å lage den noen timer i forveien, f.eks 3? :) Da får den satt seg litt.


#45

Fibi sa for siden:

Den blir bedre dagen derpå, så den kan fint lages en dag i forveien. Da rekker kjeksen å bli myk og namminammi. :sikle:


#46

tinkadott sa for siden:

Ok. Jeg lager nå. vi skal på middag kl 19.00, og denne kan vi spise rett før rakettene. :)


#47

Fibi sa for siden:

Den kan fint spises med en gang altså, men blir bedre om den får stå en stund.


#48

Nessie sa for siden:

Denne var god den! Smakte jo veldig oreokake?! :D


#49

lucifine sa for siden:

Neeeei Fibi da... Nå må jeg lage denne jeg og.. Lar meg friste ja


#50

Spoon sa for siden:

Den var veldig god, og veldig enkel!


#51

Pasta sa for siden:

Dette er noe av det beste jeg har smakt. Takk for oppskrift!


#52

nolo sa for siden:

Den falt i smak! Og takk for tips om å redusere melismengde. Jeg ville i utgangspunktet tatt 100 g mindre enn det stod, men pga tips brukte jeg bare i underkant av 200 g, og det smakte søtt nok.


#53

Pasta sa for siden:

Jeg brukte litt i overkant av 200 gram og det var passe søtt.


#54

emma71 sa for siden:

Det var en veldig god dessert. :jupp: God dagen etter, men enda bedre i dag. :hjerter: Jeg brukte melis litt på slump, men var ca. 100 gr., akkurat passe.


#55

Tranquil sa for siden:

Nydelig dessert, takk for oppskrift :)


#56

Dixie Diner sa for siden:

Du bør forandre på oppskriften i HI, Fibi. Det er aaaltfor mye melis i den der. Jeg har laget den nå og brukte vel knalt 150 gram melis og det ble jammen meg søtt nok. Nydelig, ble det, jeg kunne ikke hatt mer i. Namme!


#57

Divine sa for siden:

Hvor fint knuser dere kjeksen? Jeg var lat og knuste i blenderen, men da ble den nærmest pulverisert. Det var godt, altså, men jeg lurte på om den ville blitt bedre med litt større kjeksebiter i.


#58

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker litt større biter i, lar maskinen gå bare bittelitt så de ikke blir helt pulverisert, men en blanding mellom grovhakket og finhakket, på en måte. Men det er jo en smakssak. Hvis man bruker maskin følger man bare litt ekstra godt med, tar bare et par sekunder. :)


#59

tinkadott sa for siden:

Mens jeg la kjeksene i en pose og kjevlet over den noen ganger. Da ble bitene akkuratt passe.


#60

malena sa for siden:

Nå står denne i kjøleskapet og godgjør seg til i morgen. :hyper:


#61

Karamell sa for siden:

Jeg skal servere denne på mandag.


#62

Dixie Diner sa for siden:

Neste gang skal jeg definitivt ikke lage hel porsjon når jeg ikke skal ha besøk. :gal:
De andre i familien likte den, selvsagt, men ingen av oss er av den sorten som bælmer i oss på søtt i mengder, så ca. 1/3 ble spist og resten kastet. Og da spiste vi av den hele helgen. Neste gang blir det HALV porsjon, med mindre jeg har besøk av godtemonser da.


#63

Tussa sa for siden:

Denne må eg berre lagre på abonnement.


#64

safran sa for siden:

Denne er bare helt nydelig, og akkurat passe søt. :glis: Og den holder seg i flere dager, altså. Jeg knuste kjeksen i maskinen.


#65

Nessie sa for siden:

Lovte å notere opp oppskriften på denne til svigermor etter at Spoon laget den i går. Hun hadde forresten lagvis med sjokolademousse og :jupp:


#66

Nessie sa for siden:

Denne er veldig god med noen lag sjokolademousse og :D


#67

Susse sa for siden:

Denne skal jeg lage til vennemiddag på lørdag. Lager i morgen kveld, men hvor mye melis skal jeg bruke ?


#68

Lykken sa for siden:

Åh, hadde hun både ostekrem og sjokolademousse i lagene? Eller bare mousse istenfor kremen?


#69

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker ca. 150 gram, holder i lange baner.


#70

Susse sa for siden:

Takk ! Jeg skal lage full posjon, vi er fire godteglade voksne og så kommer alle ungene hjem på søndag og vil ha rester. :knegg:


#71

Dixie Diner sa for siden:

Hehe, gled deg! Men smak litt på den ferdige kremen, kan hende DU vil ha den søtere enn det jeg liker den, men mer enn 200 gram tror jeg neppe er nødvendig. 400 gram er absurd mye, altså.


#72

Nessie sa for siden:

Begge deler! :jupp:
Jeg har laget denne i går, med både krem og mousse :nam:


#73

Nessie sa for siden:

Jeg brukte 200 g melis :nemlig:


#74

Lykken sa for siden:

Åh, jeg gleder meg som en liten unge til å lage denne!


#75

Nessie sa for siden:

:humre:


#76

lillemy01 sa for siden:

sitter og spiser den akkurat nå. Med sjokolade mousse og lagvis med krem.


#77

Susse sa for siden:

Nå er den laget og satt i kjelleren, klar til selskap i morgen. Kremen smakte himmelsk, gleder meg :D


#78

Benzo sa for siden:

Jepp, står klar til i morgen, og kremen var aldeles nydelig. :nam:


#79

Susse sa for siden:

Noe så ekstremt godt ! Men første og eneste gang jeg kun har orket en posjon av desserten. Noe som er absolutt positivt for min del. :knegg:


#80

Skytte sa for siden:

abonnere


#81

Nelly sa for siden:

jeg også


#82

Smurfine79 sa for siden:

Først så hadde jeg bestemt meg for å aldri lage denne, men har jaggu ombestemt meg. Må bare finne en gooood anledning å lage den til.
Er bursdagen min god nok unnskyldning forøvrig? :p:p


#83

Tante Sofie sa for siden:

Åj! Denne må lagrast. Ser fantastisk godt ut.


#84

Smurfine79 sa for siden:

Dere som har laget den, bruker dere 400 gr melis i oppskriften eller halverer dere? Det var ei som skrev hun synst den ble veldig søt, men at den dagen etter var ennå bedre så så mye melis måtte hun ha oppi.:confused:


#85

Dixie Diner sa for siden:

Ikke sjans om jeg bruker 400 gram, jeg bruker ca. 150 gram.


#86

Susse sa for siden:

Jeg brukte 200 gr. helt perfekt til min smak.


#87

Smurfine79 sa for siden:

Denne blir laget til bursdagen min gitt, har to barn som er glad i søtt å går alt etter planen så har jeg barnevakt av mormor på kvelden så da blir den forhåpentligvis spist opp i løpet av helga. Har naboer som jeg kan by på litt snadder dessert også så den skal nok få bein å gå på....er bare melisen jeg ikke er helt hundre prosent sikker på hva jeg skal gjøre med ennå.


#88

malena sa for siden:

Jeg hadde 120 g melis i og den ble mer enn søt nok, så bruk 150 g som Iset sier. Jeg garanterer at den blir god. :nikker:


#89

Blomst sa for siden:

Jeg slumpet med melisen, ble vel ca 200g, nyyydelig dessert gåråhenterlittikjøleskapet


#90

mina sa for siden:

Jeg laget halv porsjon i forrige uke da jeg hadde besøk.
Var litt skeptisk til blandingen ost+vaniljekrem, men det var da godt!
Gjestene syntes desserten var helt fantastisk og forlangte å få med seg oppskrifta! :)


#91

Tussilago sa for siden:

Jeg lagde denne nå med DOTS i stedet, da de ikke hadde oreokjeks på prix`n. Blir spennende å smake i morgen :nikker:.


#92

*TB* sa for siden:

Dots funker som bare det. :nam: Den mørke ja, vel og merke.


#93

Tussilago sa for siden:

Det er den mørke ja :jupp:.


#94

safran sa for siden:

Og en pakke Dots er vel omtrent like tung som den firepakken med Oreo?


#95

Dixie Diner sa for siden:

Ja sånn ca, tror jeg. Jeg brukte i hvert fall Dots sist, og da brukte jeg 1 pakke til halv Muff-porsjon. Det var mer enn nok kjeks.


#96

Nessie sa for siden:

2 pk Dots holder til en normal posjon ja. :jupp:


#97

mina sa for siden:

Jeg må lage denne i dag også. Får besøk av lillesøster og mann i morgen. Svogeren min er så glad i Oreokake, så da liker han sikkert denne også.


#98

lillemy01 sa for siden:

hva mener dere med mørke dots det skall jo være de som ha hvitt fyll ikke de med sjoko fyll.


#99

mina sa for siden:

De mørkeste Dots har hvitt fyll. Kjeksene med sjokoladefyll er litt lysere.


#100

Moonlight sa for siden:

Jeg har laget denne i dag til dessert :nikker:
Jeg har bestemt OSS for å feire noe hver dag frem til mandag.. i dag står livet for tur, og vi skal ha indisk mat ala Moonie, og mad muff pie til dessert :nam: Håper det faller i smak hos gubben altså


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.