Toro er min gode venn når vi har Tandoori kylling.
Vi pleier å kjøpe en ekstra pose med saus (får kjøpt bare saus på butikken)
To poser med saus blandes med en boks lettrømme.
Ved siden av serverer jeg hjemmelagde naanbrød. Det er nam nam det.
Jeg har smakt den pakken, og jeg syns den smakte skikkelig rart. Lignet jo ikke på ekte vare i det hele tatt. Det er jo kjempelett å lage dette fra scratch, og så blir det mye bedre. Og sunnere.
Glutamat er et av stoffene jeg prøver å ligge unna, og det er i denne Toromiksen. Som i så mange andre ferdigprodukter. Og hva som ligger i "aroma" må gudene vite.
Strengt tatt skal det IKKE være saus til tandoori-kylling... Tandoori er måten de griller/steker kjøttet på etter å ha blitt marinert i krydder (eller krydderpaste ,som forøvrig også er ferdigvare dere!;) )
1-1 1/2 pk fløte, et par gode spiseskjeer tandooripuré og noe never rosiner som kokes på svak varme til sausen tykner er seriøst deilig til kyllingfileter stekt i biter og servert med ris og salat.
Takket være denne tråden fikk jeg endelig kjøpt cummin igjen. Hvorfor er det alltid noen som prøver å selge meg karve når jeg skal ha spisscummin? :gruble: De insisterer på at det er det samme, og det er det iallefall ikke.
Jeg opplever det når det er nordmenn i kassa, derfor går jeg heller på innvandrerbutikker og kjøper sånt hehe... Samme med curry, jeg kjøper ikke den norske lenger, altså, sånn BlackBoy vanlig curry, det smaker jo såpe...
Og vi er også meget glad i denne pakka. Det må være lov å anbefale halvfabrikata her inne uten å få kommentarer på det. Det kan faktisk hende noen andre er glade for tipset, tro det eller ei.
Vi lager mye fra grunnen og bruker også mye halvfabrikata. Jeg tror det skader meg mindre enn hva det hadde skadet meg å måtte legge inn sure kommentarer hver eneste gang noen andre nevner Toro.
Hehe, det er på innvandrerbutikker jeg ender opp med karve. Senest idag sto en sinna tyrker og prøvde å prakke på meg nettopp karve. Han ble skikkelig sur da jeg sa jeg ikke skulle ha sånn som er i nøkkelosten, han snudde seg og gikk. Han i kassa var derimot enig med meg, og bekreftet at jeg hadde fått riktig variant.
Får man egentlig tak i spisscummin i vanlige butikker?
Ja, det er ikke det at jeg er overrasket, men jeg synes ikke det er ok. Synes det går an å holde seg for god til å trekke fram hvor "flink" man selv er i sånne tråder; man kan vel bare la være å svare.
Sånn som ikke er tamilsk... Sånn som gamle damer har i hvitsausen til fiskebollene sine... Den som ikke er "Extra Hot Madras Curry", men som er fra Black Boy. Eller Santa Maria, for den del, smaker like grusomt den.
De har nanbrød på type store dagligvarebutikker som oftest (Ultra typisk) - men jeg har også sett det på Rema.
(Alternativt kan du bake selv. Jeg personlig foretrekker å bruke den tiden til samvær med familien).
Jeg bare tulla med deg, Nabbe ;) Karri er vel egentlig det fornorskede (les Black Boy-oversettelsen) av curry.... Derfor kanskje at Black Boy smaker såpe...
Forøvrig er det kjempegodt med karry/curry i fiskebollesausen, og jeg er ikke en gang gammel dame! :D
Det er vel jeg som er "flink" da.
Men jeg er ikke så veldig flink. Jeg har en haug kokebøker! Selger en kokebok med indisk mat her, om noen er interessert. Jeg liker å lage mat (de rettene jeg får til :knegg: ) og tar gjerne familien med i matlagingen.
Jeg svarte fordi jeg synes tandoori chicken er så godt, men jeg synes ikke TORO smaker som tandoori.
Jeg syns faktisk jeg svarte riktig så moderat på hovedinnlegget, jeg.
Hvis du mener dette er å "trekke frem hvor flink jeg er", så får det så være. Kommentaren om glutamat var som et svar på Lines innlegg om hva vi var så redde for av tilsetningsstoffer.
Jeg synes det er helt ok, Hønni, og det er ikke i utgangspunktet din formulering jeg reagerer på - men jeg synes det er litt synd at en som legger inn et godt tips, skal få så massiv negativ respons. Mange setter jo pris på et godt Torotips. Selv liker jeg indisk kjempegodt, enten det er restaurant eller Toro. Restaurant best selvsagt, noe annet ville jo vært pussig :knegg: .
Du virket som om du syntes alt var ork å ta familien med på derfor kom jeg med forslaget. Nå kan det jo være at du vet om muligheten men bare er lat. Hva vet jeg.
Jeg lærte av min gamle heimkunnsakpslærerinne at det er ingenting som heter at noe er godt eller ikke godt. Det heter "jegsynes" at noe er godt/ikke godt.
Husk det :nono:
Jeg synes heller ikke det er spesielt godt med bernaise forresten.
Eneste er at når jeg ber om curry/karri på den tamilske butikken, får jeg tamilsk curry, som er noe helt annet.
Det med "eldre damer" er egentlig ikke mine ord, men min fars ord. Han smakte "Mild Madras Curry" en gang, sånn boks fra Rajah eller hva det heter, og har aldri gått tilbake til de som selges i butikkene, det er for "gamle damer med lilla hår som må spice opp fiskebollene sine med parfymen de bruker" eller noe sånt.
Jepp :jupp:
Eller det vil si curry-powder. Curry er en matrett. Eller mange ulike matretter.
Jeg har handla med meg posevis fra Sri Lanka. "Black roasted curry-powder" til kyllingcurry, to ulike "yellow curry-powder" til fisk- og grønnsakscurry m.m.
Egentlig er det juks da, egentlig skal man blande sine egne. Under siste opphold på SL bodde jeg forresten et sted hvor de holdt "coocking demonstration" for turister et par ganger i uka (et "lett" kurs hvor turistene fikk delta i å lage diverse curryer og tilbehør, og spise etterpå). Lærte litt der, men har ikke laget det så ofte hjemme. Det krever så mange ingredienser som jeg må gå omveier for å få tak i, og masse masse tid.
Min beste venninne er gift med en inder, og svigerforeldrene har drevet indisk resturant i Oslo i masse år. Å lage indisk mat tar laaaaaang tid, og når jeg lager indisk (etter svigerfamiliens oppskrifter og ferdige krydderblandinger) begynner jeg med maten i 12-tiden og serverer i 16-17 tiden.
Har prøvd flere full-fart-løsninger, men det smaker ikke indisk (selv om noe er godt).
Jeg kjenner at det blir indisk på lørdag eller søndag ...:nam:
Karve og spisskummin er to forskjellige krydder ja, men de ligner veldig på hverandre i frø-form, og dett er vel forsåvidt ikke helt merkelig at folk stokker og blander disse krydderne litt, for karve er det samme som kummin, men spisskummin er altså noe helt annet.
Spisskummin og kryddernellik er den som brukes i nøkkelosten, men den KAN også krydres med karve. Så eksemplet ditt var kanskje litt forvirrende for han i innvandrer-butikken.
Dette lærte jeg nemlig på ostefabrikk i Nederland, der nøkkelosten opprinnelig kommer fra.
:knegg: Morsom tråd! Farlig med halvfabrikat ja? Ja da kommer nok alle de som kjøpte millionvis med Toroprodukter ifjor til å holde seg ekstremt godt etter døden :)
Er det det som er bivirkningen som skal skremme oss alle fra å bruke slike geniale varer? Spiller liten rolle uansett. Jeg kommer ikke til å slutte med Toro pga alle som velger å lage alt fra bunnen. Hvorfor slutte med noe som funker så bra?
Det er fordi å nevne at man liker noe fra Toro her på FP er nesten like ille som å banne i kirka eller å spise Nestlé-produkter det. Det kan det fort bli lange tråder av:jupp:
Egetlig burde jeg ikke likt å være her inne.
Toro er ofte min gode venn, ikke boikotter jeg Nestle heller. Er sløv til å kjøpe økologsk mat (velger gjerne det billigste).
Og bryr jeg meg veldig hva andre mener om akkurat det..........
Næsj.
Jøss!
Jeg må si jeg blir lattermild av denne tråden.
Skal vi seeeeee......
Jeg flyttet for meg selv da jeg var 15 år. :regner:
Joda, jeg har vært "kokk" i 25 år. Jeg lager mat, og er ganske god på det også.
At det skulle bli diskusjon av dette er jo bare morsomt.
Men eksemplet med kaketips og sukker var jo hysterisk morsomt, da.
Jeg skjønner at jeg fortsatt er LITT på NM her på FP. :knegg:
Herlig tråd! :haha:
Jeg er ikke en god kokk, noe som nok henger sammen med at jeg ikke er så veldig interessert.
I hverdagen hender det faktisk rett som det er at jeg kliner til med noe Toro-kjør, og det er vi ganske fornøyd med.
Ideelt sett skulle jeg gjerne laget maten fra bunnen for å vite hva som var i den, men hverken tid, evne eller interesse strekker langt nok til at det skjer hver dag.
Uavhengig av hvor god kokk man er eller ikke er; alle som har oppholdt seg en stund på NM forstår vel at det er lite med Toro-oppskrifter på "Madam Mims oppskriftforum"? :knegg:
Selvsagt. Det var derfor jeg følte et behov for å markere at det faktisk finnes brukere som spiser slik likevel! :sad, but true:
:sier det som det er:
Og selv om jeg er eplekjekk nå, så innrømmer jeg jo gjerne at jeg skulle ønske at jeg kunne laget litt mer fra bunnen.
Derfor leser jeg også MMs oppskrifter.
Tror det er mange av mitt slag her inne, egentlig.
Kanskje vi skulle hatt en egen tråd om det? Halvfabrikat eller ferdigmat som vi synes smaker godt tross alt, og derfor vil anbefale til andre når de (en sjelden gang selvfølgelig :knegg: ) ikke føler for å lage mat fra bunnen av? Jeg mener, skal man først lage ferdigmat eller mat fra halvfabrikat kan man jo lage god ferdigmat i det minste ...
Eller er det å banne i kirka?
(jeg kan for eksempel bidra med oven nevnte skillingsboller, samt Toro sin Brownies og mozarella-pizzaen fra dr Oetker...)
Kanskje vi skulle opprette et nytt underforum - "Enkel mat for hverdagsmennesker", "Mat for dummies" eller noe i den duren? Har ikke vært så lenge på NM, jeg, da.
Først nå ser jeg at overskriften er forandret på også. Gådd!
Jeg tror jeg må vurdere innkjøp at Tena. Eller er det noe som kan være usunt i de også?
Hilsen middelaldrene helfabrikata.
Eller "made from the bottom".