Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Indisk Tandoori Chicken fra Toro. Anbefales!

#1

Line* sa for siden:

Indisk Tandoori Chicken fra Toro.

Den inneholder saus, marinade og ris.

Bland marinaden med 3 spiseskjeer olivenolje.
Skjær 3-4 kyllingfilèter i passe biter
Mariner i ca 20 min, gjerne litt lenger.
Stek dem i wok.

Lag saus, tilsett ca 125 gr Creme Fraishe på slutten.
Hell over kyllingen i en form.

Server med nydelig ris.

Vin: Marques de Chivès.

Absolutt nydelig, og man tenger ikke tilbehør. Denne retten står godt alene med vin til. :)


#2

Hønni sa for siden:

Da tror jeg heller jeg ville ha kjøpt kyllingfilet, tandoori paste, yoghurt naturell og basmatiris.

Like lett å lage det selv og så slipper man alle tilsettningsstoffene til TORO.

Kylling tandoori er kjempegodt!


#3

Mams sa for siden:

Toro er min gode venn når vi har Tandoori kylling.
Vi pleier å kjøpe en ekstra pose med saus (får kjøpt bare saus på butikken)
To poser med saus blandes med en boks lettrømme.

Ved siden av serverer jeg hjemmelagde naanbrød. Det er nam nam det.


#4

Line* sa for siden:

Ja, det er skikkelig god smak i den Toro tandoorien. Ble veldig overrasket den gangen jeg prøvde den bare for å lage noe i full fart. :ja:

Takk for tips om ekstra pose med saus.


#5

Line* sa for siden:

Jeg synes ikke basmati er så godt...
Jasmin er mye bedre. Men smaken er jo som baken. ;)


#6

Chanett sa for siden:

Veldig enig. Jeg viker unna tilsetningsstoffer så snart jeg har en sjans.


#7

Line* sa for siden:

Hva slags tilsetningstoffer i dette er dere så veldig redde for da? :confused:


#8

safran sa for siden:

Jeg har smakt den pakken, og jeg syns den smakte skikkelig rart. Lignet jo ikke på ekte vare i det hele tatt. Det er jo kjempelett å lage dette fra scratch, og så blir det mye bedre. Og sunnere.

Glutamat er et av stoffene jeg prøver å ligge unna, og det er i denne Toromiksen. Som i så mange andre ferdigprodukter. Og hva som ligger i "aroma" må gudene vite.


#9

Line* sa for siden:

:knegg:

Ja, ja. Jeg synes i hvertfall at den er kjempegod. Godt ment. ;)


#10

Mams sa for siden:

Du er ikke alene.
Har blitt så gammel jeg nå at jeg trenger alle konserveringsmiddler jeg kan få i meg. :knegg.


#11

Chanett sa for siden:

Jeg har hørt at man holder seg godt etter døden om man spiser mange E-stoffer. Fnis.


#12

Elin sa for siden:

Strengt tatt skal det IKKE være saus til tandoori-kylling... Tandoori er måten de griller/steker kjøttet på etter å ha blitt marinert i krydder (eller krydderpaste ,som forøvrig også er ferdigvare dere!;) )


#13

Hønni sa for siden:

:nemlig:

Men, man kan altså lage paste/marinade selv:

10 hele nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra ti kardemommekapsler
2 løk, hakkede
4 hvitløksfedd, finhakkede
5 cm frisk, skrelt og finhakket ingefær
2 ts mildt chilipulver eller 2 ts paprikapulver
1/4 ts sterkt chilipulver
2 ts nykvernet pepper
1 1/2 ts gurkemeie
3 1/2 dl yoghurt naturell

Ha alt i hurtigmikser


#14

Elin sa for siden:

Ferdig laget som i navnet "paste" var det jeg mente;) Paste ER det ferdige produktet, Hønni, og over her har du oppskriften på det. Flott! :)


#15

Myrsnipa sa for siden:

Line da.....du må ikke drasse Toro inn på dette forumet. :knegg:

Her holder man kjeft om alt som ikke begynner på økologisk, fullkorn eller totalt hjemmelaget. Man bruker ikke poser til bernaise engang. :nemlig:


#16

Embriksmamma sa for siden:

Samme her :knegg:


#17

Claire sa for siden:

Tandoori fra scratch er veldig godt - og ikke så komplisert. Jeg synes det er aller best å bruke kyllinglår fremfor fileter.


#18

Line* sa for siden:

Å, hjelp!

Mams: :knegg:


#19

Nabbe sa for siden:

Ok, da skal jeg holde mine oppskrifter langt unna.

Eller, dvs, på maten fra Algerie, kan dere jo bare late som om det står økologisk forran alle matvarene.

Jeg kjøper tandoori-krydder på jallasjappene, og så lager jeg marinade med den og yogurt selv.


#20

GinaK sa for siden:

Vi har også vært veldig forelsket i denne Toro pakken men nå kjøper jeg Tandooripaste og bruker Tandoorisausen fra Toro. NAM!!


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker indisk mat. Med Raita, nan-brød med hvitløk og koriander, og cashewnøtter til. :sikle:


#22

Nabbe sa for siden:

Vi hadde biryaniris med kjøttboller, raita, nanbrød, cashew på toppen, og samousa og pakora til. Fyytti så godt det var.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Veeeldig interessert! :få:


#24

Katinka sa for siden:

1-1 1/2 pk fløte, et par gode spiseskjeer tandooripuré og noe never rosiner som kokes på svak varme til sausen tykner er seriøst deilig til kyllingfileter stekt i biter og servert med ris og salat.


#25

safran sa for siden:

Takket være denne tråden fikk jeg endelig kjøpt cummin igjen. Hvorfor er det alltid noen som prøver å selge meg karve når jeg skal ha spisscummin? :gruble: De insisterer på at det er det samme, og det er det iallefall ikke.


#26

Nabbe sa for siden:

Fikk det av husverten. Fullverdig måltid, siden vi har fastet i dag, og han trodde svigermor var her enda. :knegg:


#27

Nabbe sa for siden:

Jeg opplever det når det er nordmenn i kassa, derfor går jeg heller på innvandrerbutikker og kjøper sånt hehe... Samme med curry, jeg kjøper ikke den norske lenger, altså, sånn BlackBoy vanlig curry, det smaker jo såpe...


#28

apan sa for siden:

Og vi er også meget glad i denne pakka. Det må være lov å anbefale halvfabrikata her inne uten å få kommentarer på det. Det kan faktisk hende noen andre er glade for tipset, tro det eller ei.

Vi lager mye fra grunnen og bruker også mye halvfabrikata. Jeg tror det skader meg mindre enn hva det hadde skadet meg å måtte legge inn sure kommentarer hver eneste gang noen andre nevner Toro.


#29

safran sa for siden:

Hehe, det er på innvandrerbutikker jeg ender opp med karve. Senest idag sto en sinna tyrker og prøvde å prakke på meg nettopp karve. Han ble skikkelig sur da jeg sa jeg ikke skulle ha sånn som er i nøkkelosten, han snudde seg og gikk. Han i kassa var derimot enig med meg, og bekreftet at jeg hadde fått riktig variant.

Får man egentlig tak i spisscummin i vanlige butikker?


#30

safran sa for siden:

Man må gjerne anbefale halvfabrikata her inne, men da må man også regne med å få kommentarer på det. :knegg:


#31

Elin sa for siden:

Snakker du om curry eller karri? ;)


#32

apan sa for siden:

Ja, det er ikke det at jeg er overrasket, men jeg synes ikke det er ok. Synes det går an å holde seg for god til å trekke fram hvor "flink" man selv er i sånne tråder; man kan vel bare la være å svare.


#33

safran sa for siden:

Jeg er sjempe flink fordi jeg syns den smaker dritt. :blond:


#34

Nabbe sa for siden:

Sånn som ikke er tamilsk... Sånn som gamle damer har i hvitsausen til fiskebollene sine... Den som ikke er "Extra Hot Madras Curry", men som er fra Black Boy. Eller Santa Maria, for den del, smaker like grusomt den.


#35

Estrella sa for siden:

Ja, vi kjøpte en sånn pakke for en stund siden og det var veldig godt. :nikker:
Men hvor får man kjøpt nanbrød? Det er jo så godt. :nam: :nam:


#36

apan sa for siden:

Vet du hva, så dum er du ikke.


#37

Elin sa for siden:

Så du har smakt det til tross for at det smaker dritt altså? :knegg:


#38

apan sa for siden:

De har nanbrød på type store dagligvarebutikker som oftest (Ultra typisk) - men jeg har også sett det på Rema.
(Alternativt kan du bake selv. Jeg personlig foretrekker å bruke den tiden til samvær med familien).


#39

Elin sa for siden:

Jeg bare tulla med deg, Nabbe ;) Karri er vel egentlig det fornorskede (les Black Boy-oversettelsen) av curry.... Derfor kanskje at Black Boy smaker såpe...

Forøvrig er det kjempegodt med karry/curry i fiskebollesausen, og jeg er ikke en gang gammel dame! :D


#40

Hønni sa for siden:

Det er vel jeg som er "flink" da.
Men jeg er ikke så veldig flink. Jeg har en haug kokebøker! Selger en kokebok med indisk mat her, om noen er interessert. Jeg liker å lage mat (de rettene jeg får til :knegg: ) og tar gjerne familien med i matlagingen.

Jeg svarte fordi jeg synes tandoori chicken er så godt, men jeg synes ikke TORO smaker som tandoori.


#41

safran sa for siden:

Jeg syns faktisk jeg svarte riktig så moderat på hovedinnlegget, jeg.

Hvis du mener dette er å "trekke frem hvor flink jeg er", så får det så være. Kommentaren om glutamat var som et svar på Lines innlegg om hva vi var så redde for av tilsetningsstoffer.


#42

safran sa for siden:

Jeg må jo ha smakt for å kunne uttale meg. Det ble med den ene gangen.


#43

apan sa for siden:

Jeg synes det er helt ok, Hønni, og det er ikke i utgangspunktet din formulering jeg reagerer på - men jeg synes det er litt synd at en som legger inn et godt tips, skal få så massiv negativ respons. Mange setter jo pris på et godt Torotips. Selv liker jeg indisk kjempegodt, enten det er restaurant eller Toro. Restaurant best selvsagt, noe annet ville jo vært pussig :knegg: .


#44

Chanett sa for siden:

Du vet at unger og til og med mannfolk kan synes at det er givende å få bake og tilberede mat i sammen? Det er hyggelig og meningsfylt samvær, det.


#45

apan sa for siden:

Aner ikke hva du mener med dette, for det er ukjent i mitt liv at dette skulle være noe overraskende.


#46

My sa for siden:

Man spiser ikke bernaise i det hele tatt snipa, bernaise er jo harry :knegg:

#47

Chanett sa for siden:

Du virket som om du syntes alt var ork å ta familien med på derfor kom jeg med forslaget. Nå kan det jo være at du vet om muligheten men bare er lat. Hva vet jeg.


#48

Chanett sa for siden:

Om det er harry aner jeg ikke, men godt kan man ikke si at det er.


#49

apan sa for siden:

Jeg vet om muligheten, bruker den hver dag, er meget lite lat og forøvrig en racer i prioritering.


#50

safran sa for siden:

Det er jo bare såååå åttitalls. :knegg:


#51

My sa for siden:

Jeg lærte av min gamle heimkunnsakpslærerinne at det er ingenting som heter at noe er godt eller ikke godt. Det heter "jeg synes" at noe er godt/ikke godt.

Husk det :nono:

Jeg synes heller ikke det er spesielt godt med bernaise forresten.


#52

Nabbe sa for siden:

Eneste er at når jeg ber om curry/karri på den tamilske butikken, får jeg tamilsk curry, som er noe helt annet.

Det med "eldre damer" er egentlig ikke mine ord, men min fars ord. Han smakte "Mild Madras Curry" en gang, sånn boks fra Rajah eller hva det heter, og har aldri gått tilbake til de som selges i butikkene, det er for "gamle damer med lilla hår som må spice opp fiskebollene sine med parfymen de bruker" eller noe sånt.


#53

Nabbe sa for siden:

Her i huset baker gubben. Punktum. Ingen får komme på kjøkkenet når han baker. Han tror vi andre som er halv/kvart-svenskfinner gander gjærdeigen.


#54

My sa for siden:

:fnise: ... og taco til lørdagskos er såååå nittitalls :nemlig:

#55

safran sa for siden:

Curry er vel egentlig bare en krydderblanding som varierer veldig?


#56

Chanett sa for siden:

Jeg er glad at jeg ikke er en gammel heimkunnskapslærerinne men en ung lærer i mat og helse.

Jeg tror ikke jeg har laget bernaise på ti år, eller jeg tror ikke mannen min har laget det.


#57

Chanett sa for siden:

Jeg er heldigvis også velsignet med en mann som baker og gjør mye annet på kjøkkenet. Det er en sann lykke i livet.


#58

My sa for siden:

Jepp :jupp: Eller det vil si curry-powder. Curry er en matrett. Eller mange ulike matretter.

Jeg har handla med meg posevis fra Sri Lanka. "Black roasted curry-powder" til kyllingcurry, to ulike "yellow curry-powder" til fisk- og grønnsakscurry m.m.

Egentlig er det juks da, egentlig skal man blande sine egne. Under siste opphold på SL bodde jeg forresten et sted hvor de holdt "coocking demonstration" for turister et par ganger i uka (et "lett" kurs hvor turistene fikk delta i å lage diverse curryer og tilbehør, og spise etterpå). Lærte litt der, men har ikke laget det så ofte hjemme. Det krever så mange ingredienser som jeg må gå omveier for å få tak i, og masse masse tid.


#59

Canisa sa for siden:

Min beste venninne er gift med en inder, og svigerforeldrene har drevet indisk resturant i Oslo i masse år. Å lage indisk mat tar laaaaaang tid, og når jeg lager indisk (etter svigerfamiliens oppskrifter og ferdige krydderblandinger) begynner jeg med maten i 12-tiden og serverer i 16-17 tiden.
Har prøvd flere full-fart-løsninger, men det smaker ikke indisk (selv om noe er godt).

Jeg kjenner at det blir indisk på lørdag eller søndag ...:nam:


#60

Elin sa for siden:

Karve og spisskummin er to forskjellige krydder ja, men de ligner veldig på hverandre i frø-form, og dett er vel forsåvidt ikke helt merkelig at folk stokker og blander disse krydderne litt, for karve er det samme som kummin, men spisskummin er altså noe helt annet.

Spisskummin og kryddernellik er den som brukes i nøkkelosten, men den KAN også krydres med karve. Så eksemplet ditt var kanskje litt forvirrende for han i innvandrer-butikken.
Dette lærte jeg nemlig på ostefabrikk i Nederland, der nøkkelosten opprinnelig kommer fra.


#61

Vimsen sa for siden:

Neimen... hvor fikk du DET fra? Trekk inn tærne et par cm. :knegg:


#62

Bluen sa for siden:

Jeg synes Toro-pakka smaker bedre enn den originale indiske retten, jeg da. :snill: Når det i tillegg går raskt å lage, er jeg godt fornøyd.


#63

Hyacinth sa for siden:

Hæh?? Karve smaker jo drit. Spisskummen er dødsgodt og det krydderet jeg bruker aller mest av alt. Unntatt pepper.

Jeg kjøper spisskummen i alle slags helt vanlige butikker.


#64

Dixie sa for siden:

:knegg: Morsom tråd! Farlig med halvfabrikat ja? Ja da kommer nok alle de som kjøpte millionvis med Toroprodukter ifjor til å holde seg ekstremt godt etter døden :)

Er det det som er bivirkningen som skal skremme oss alle fra å bruke slike geniale varer? Spiller liten rolle uansett. Jeg kommer ikke til å slutte med Toro pga alle som velger å lage alt fra bunnen. Hvorfor slutte med noe som funker så bra?


#65

Canisa sa for siden:

Du spiser vel ikke kake hver dag?:eek:

:knegg:


#66

Bluen sa for siden:

Det kan du nok slippe - kakene er sukkerfrie og bakt med grovt mel. :humre:


#67

Nabbe sa for siden:

Sånt kan, ifølge min far, ikke kalles kaker engang. :knegg:


#68

Elin sa for siden:

Det er fordi å nevne at man liker noe fra Toro her på FP er nesten like ille som å banne i kirka eller å spise Nestlé-produkter det. Det kan det fort bli lange tråder av:jupp:


#69

Elin sa for siden:

Faren din høres ut som en klok mann ;)


#70

Bluen sa for siden:

Mon tro om fedrene våre er av samme støpning? Pappa nekter å smake på gulrotkake fordi han mener det må være sunt.


#71

Mams sa for siden:

Egetlig burde jeg ikke likt å være her inne.
Toro er ofte min gode venn, ikke boikotter jeg Nestle heller. Er sløv til å kjøpe økologsk mat (velger gjerne det billigste).
Og bryr jeg meg veldig hva andre mener om akkurat det..........
Næsj.


#72

Nabbe sa for siden:

Gulrotkake mener pappa er kake. Men kun om den har ett tykt lag med glasur laget med masse melis, smør og smøreost.


#73

safran sa for siden:

Her var det jammen mange lange tær. :knegg:


#74

Line* sa for siden:

Jøss!
Jeg må si jeg blir lattermild av denne tråden.
Skal vi seeeeee......
Jeg flyttet for meg selv da jeg var 15 år. :regner:
Joda, jeg har vært "kokk" i 25 år. Jeg lager mat, og er ganske god på det også.
At det skulle bli diskusjon av dette er jo bare morsomt.

Men eksemplet med kaketips og sukker var jo hysterisk morsomt, da.

Jeg skjønner at jeg fortsatt er LITT på NM her på FP. :knegg:



#76

Line* sa for siden:

:fnis:


#77

Blondie sa for siden:

Herlig tråd! :haha:
Jeg er ikke en god kokk, noe som nok henger sammen med at jeg ikke er så veldig interessert.
I hverdagen hender det faktisk rett som det er at jeg kliner til med noe Toro-kjør, og det er vi ganske fornøyd med.
Ideelt sett skulle jeg gjerne laget maten fra bunnen for å vite hva som var i den, men hverken tid, evne eller interesse strekker langt nok til at det skjer hver dag.

Det gjør vi i helgene. ;)


#78

Røverdatter sa for siden:

Uavhengig av hvor god kokk man er eller ikke er; alle som har oppholdt seg en stund på NM forstår vel at det er lite med Toro-oppskrifter på "Madam Mims oppskriftforum"? :knegg:


#79

My sa for siden:

Jeg gjorde faktisk lykke med Møllerens Skillingsboller på 1-2-3 på SM engang (som ble bragt videre til NM av Idefix). Gikk som en farsott! :fnise:


#80

Blondie sa for siden:

Selvsagt. Det var derfor jeg følte et behov for å markere at det faktisk finnes brukere som spiser slik likevel! :sad, but true:

:sier det som det er:

Og selv om jeg er eplekjekk nå, så innrømmer jeg jo gjerne at jeg skulle ønske at jeg kunne laget litt mer fra bunnen.
Derfor leser jeg også MMs oppskrifter.
Tror det er mange av mitt slag her inne, egentlig.


#81

My sa for siden:

Kanskje vi skulle hatt en egen tråd om det? Halvfabrikat eller ferdigmat som vi synes smaker godt tross alt, og derfor vil anbefale til andre når de (en sjelden gang selvfølgelig :knegg: ) ikke føler for å lage mat fra bunnen av? Jeg mener, skal man først lage ferdigmat eller mat fra halvfabrikat kan man jo lage god ferdigmat i det minste ...

Eller er det å banne i kirka?

(jeg kan for eksempel bidra med oven nevnte skillingsboller, samt Toro sin Brownies og mozarella-pizzaen fra dr Oetker...)


#82

Bluen sa for siden:

Kanskje vi skulle opprette et nytt underforum - "Enkel mat for hverdagsmennesker", "Mat for dummies" eller noe i den duren? Har ikke vært så lenge på NM, jeg, da.

Blondie: Vi er nok mange, ja! :D


#83

Line* sa for siden:

Jeg ler og ler! :lol:


#84

Røverdatter sa for siden:

www.foreldreportalen.no/forum/forumdisplay.php?f=32

Vi har jo husmorskolen. :værsågod:


#85

Bluen sa for siden:

:lite lærenem:

Den overskriften der er lite tiltrekkende, gitt! :knegg:


#86

Røverdatter sa for siden:

Det gjelder å ha en åpent sinn. :glis:


#87

Blondie sa for siden:

Tja..
Nå har vi jo i denne tråden sett hvor godt mottatt det blir å anbefale halvfabrikat. :knegg:


#88

Røverdatter sa for siden:

Men vi fikk jo en fin oppskrift ut av det. Fint for oss som av ulike grunner ikke kan bruke Toro. :)


#89

Line* sa for siden:

Først nå ser jeg at overskriften er forandret på også. Gådd!
Jeg tror jeg må vurdere innkjøp at Tena. Eller er det noe som kan være usunt i de også?
Hilsen middelaldrene helfabrikata.
Eller "made from the bottom".

:fnis:


#90

Hyacinth sa for siden:

Du må selvsagt strikke dine egne! :nemlig:


#91

Line* sa for siden:

Det var det jeg fryktet. :dramaqueen:


#92

My sa for siden:

Hva var den opprinnelig?


#93

Harriet Vane sa for siden:

Litt teit å besudle et oppskriftsforum med TORO-reklame. Jeg vurderer å slette tråden.

Husmortips og mat for dummies hører hjemme i husmorskolen.


#94

Toffskij sa for siden:

:knegg:


#95

My sa for siden:

:rofl:


#96

HP sa for siden:

"Anbefales!", en god stund siden den ble endret.


#97

Toffskij sa for siden:

Evt. kan du bare flytte den til "I krise og sorg", Mim.


#98

safran sa for siden:

:knegg:


#99

Line* sa for siden:

Anbefales!

:stolt:


#100

Harriet Vane sa for siden:

Evt lage et nytt underforum som heter I vill panikk


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.