Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En Facebook-gruppe (om hjertesykt barn)

#1

Fruktflua sa for siden:

Jeg fant denne gruppen på Facebook nå nettopp og sitter her med en vantro følelse. Kan det som skrives på siden virkelig være sant? Er det sånn norske sykehus opererer - bokstavelig talt?

Jeg har skrevet under i alle fall.


#2

Skilpadda sa for siden:

Skriver du uten videre under på ting som du er i sterk tvil om hvorvidt er sanne?


#3

Simone sa for siden:

Nei, dette trur eg faktisk ikkje er sant. Kvifor i all verden skulle dei lyge om dette? Kva har dei å tape på at han reiser til Boston?


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg aner ingenting om denne saken, ei heller hvordan ulike sykehus opererer. Det jeg derimot vet, er at sannhet er relativt for dem som er involvert, og det kan godt være at denne familien oppfatter det slik, og det er hjerteskjærende.

Jeg vil ikke sette navnet mitt på noe før jeg vet detaljene rundt saken.


#5

Mex sa for siden:

Men man kan ikke offentlig gå ut med navn og fortelle om anmedelse etc dersom det ikke er noe hold i det?
Vanskelig å tro at sykehuset ikke vil det beste, samtidig så har jo sykehusene vært en del i stormen i det siste.. de har ikke bare rent mel i posen tydligvis..


#6

Simone sa for siden:

Legen på Rikshospitalet har sikkert gjort så godt han kunne. Men sidan dette er ein sjelden tilstand har han heilt sikkert mindre erfaring enn dei i Boston.
Men korleis skal ein opparbeide seg kompetanse uten å prøve?


#7

bina sa for siden:

Jeg har sett denne siden, og satt igjen med en følelse av at dette virket utrolig. Jeg har også sett andre lignende sider. Og det som får meg til å la være å støtte gruppene er at jeg vet ikke om det er reelt eller ikke. De fleste av disse sidene oppgir også bankkontonummer som man kan betale inn penger til. Hvordan kan jeg vite om alle disse sidene er sannferdige, eller om det er noen som bare svindler til seg penger?

Og så var det noe med blant annet denne siden som minnet meg litt for mye om "barnevernet er ondskapsfulle og ute etter oss"-sider. Bare at her er det det slemme sykehuset som vil lille Jonas vondt. Det virker... enten som oppspinn eller som sterkt overdrevet. Men jeg vet ikke. Og derfor støtter jeg ikke.


#8

Propella sa for siden:

Ved å dra til andre sykehus hvor de har kompetanse på denne type feil og lære av noen som kan det og har gjort det før.


#9

Veronal sa for siden:

Saken slik den fremstilles på hjertebarn.org:

Barnet har blitt operert 2 ganger uten å bli bedre. Foreldre ønsker second opinion (dekket av staten, såvidt jeg skjønner), men Riksen sier nei (til å få det dekket av staten, såvidt jeg skjønner). Foreldrene har ikke tillitt til Riksen. De har gått til sak mot legen hvor de krever at legen skal dokumentere sin kompetanse, men de tapte saken. Nå samler de inn penger for å få second opinion i USA og såvidt jeg kan se så har barnet reist til USA? :gruble:


#10

Blondie sa for siden:

Enig. Jeg synes dette virker helt hinsides, men har jo ingen holdepunkter for å mene noe i den ene eller andre retningen. Jeg vet dog at man i krisesituasjoner kan bli irrasjonell og oppleve ting annerledes enn man vanligvis ville gjort.


#11

Simone sa for siden:

Det har han kanskje gjort også. Men så må han heim igjen til Norge og prøve sjølv etterpå. Dei fem første operasjonane blir kanskje ikkje like vellykka som dei fem neste.


#12

Esme sa for siden:

Jeg tviler seriøst på at alle involverte parter uten videre er enige i fremstillingen på FB gitt.


#13

Simone sa for siden:

Eg må innrømme at eg kanskje hadde hatt meir sympati med foreldra dersom dei ikkje hadde nevnt legane ved St.Olavs og Rikshospitalet med fullt navn på facebook.

No ser det jo også ut som om dei har fått reise til Boston.


#14

Mex sa for siden:

Dette er jo bare trist.. men er det da sånn at legene her i landet mener at legene i USA ikke kan gjøre noe mer? Og det er derfor de har avslått det?


#15

Esme sa for siden:

Du mener at siden administrasjonen på Bærum sykehus tullet med innkallelsestidene for noen kreftpasienter så er det sannsynlig at en hjertekirurg på Riksen lyver? Hva har disse tingene med hverandre å gjøre?

Sorry, jeg blir bare så irritert over sånn rent mel i posen og prikk prikk prikk. Skikkelig konspiratorisk.


#16

Blondie sa for siden:

Svært sjelden er vel behandling i utlandet særlig gunstig for alvorlig syke mennesker. Som oftest er det jo pårørende som klamrer seg til håp etter at legene her hjemme har antydet at det er lite de kan gjøre. Det betyr ikke at man ikke er mindre villig til å behandle syke mennesker her i landet, lizzåm.


#17

Mex sa for siden:

Beklager, dårlig ordbruk.
Media har nok vært veldig fremme og hauset opp den saken, jeg trekker tilbake min sammenligning.


#18

Esme sa for siden:

Uten å vite noen fakta om denne saken, og med forbehold om at disse legene faktisk er noen psykopatiske tullinger så er det jo faktisk temmelig sannsynlig at de har snakket med de i Boston, uten at jeg vet om de i Boston er de mest anerkjente på dette i USA. Slike høyspesialiserte fagmiljø kjenner jo hverandre, sånn personlig, også internasjonalt.


#19

Tangina sa for siden:

Denne saken har jeg lest om før, og da i forbindelsen med foreningen som bistår foreldrene i denne saken, Norsk forening for lunge- og hjertesyke barn. Foreningen for hjertesyke barn advarer blant annet mot organisasjonen på denne siden: www.ffhb.no/?a_id=1363.


#20

Fruktflua sa for siden:

Jeg tror foreldrene er desperate, og ja, jeg skriver under for å gi min støtte til foreldrene - enten det er sant eller ei. Hovedsaken er at gutten få en behandling som kan redde livet hans.


#21

Blondie sa for siden:

Så du støtter uten videre en sak du ikke aner om er sann med ditt fulle navn?


#22

Skilpadda sa for siden:

Det er en veldig fjern tankegang for meg å skrive under på et offentlig "opprop", uten å være sikker på noe av faktainnholdet i det som står der, eller på grunnlaget for det man forlanger. Jeg er sikker på at foreldrene har det fryktelig, og det er fullt forståelig at de vil "prøve alt" - men jeg er kjempeskeptisk til fremstillingen, og har ikke noe grunnlag for å ha en mening som er så sterk at jeg vil sette navnet mitt på den offentlig.


#23

Fruktflua sa for siden:

Nei, ikke med mitt fulle navn.


#24

bina sa for siden:

Så selv om gutten Jonas ikke eksisterer, og foreldrene er svindlere fra Litauen, så er det viktig for deg å støtte dem?

Problemet syns jeg er at så mange støtter disse, og når man ser at flere av ens egne FB-venner står på lista, så får man en følelse av at de går god for innholdet. Men de gjør jo ikke det. De hiver seg bare på fordi alle andre gjør det.


#25

Blondie sa for siden:

:dulte:


#26

Skilpadda sa for siden:

Jeg klarer ikke helt å se hva det er man skriver under på her - Facebooksiden er ikke så oversiktlig. Skriver man under på beskyldningene om løgn og inkompetanse, eller skriver man under på at man synes Jonas skal få en spesiell type behandling, eller skriver man under på at staten bør betale for USA-oppholdet, eller skriver man under på en slags støtteeerklæring?


#27

Simone sa for siden:

I og med at det blei framstilt på denne måten støtter du også uthenging av to norske legar som kanskje ikkje har gjort noko gale i det heile tatt.


#28

bina sa for siden:

Hva er da poenget??

Syns jeg ser for meg underskriftslista som foreldrene åpenbart har tenkt å bruke til noe, og så består den av diverse nick og kallenavn. Ja, det blir det jo tyngde av...


#29

Fruktflua sa for siden:

Etter det jeg har tolket ut av siden, så skriver man under for alle punktene du har nevnt.


#30

Blondie sa for siden:

Hvordan kan du vite at disse legene bedriver løgn da? Vil du virkelig støtte en offentlig gapestokk av navngitte personer uten å vite om det er hold i det?


#31

Skilpadda sa for siden:

Da synes jeg det er oppsiktsvekkende at noen i det hele tatt skriver under. Så grove beskyldninger om navngitte leger, uten at man har den minste anelse om hvorvidt de stemmer eller ikke? Bare fordi man synes at "hvis det er sant, så er det så trist at jeg skriver under for sikkerhets skyld"?

Jeg håper jo forsåvidt at helseministeren innser hvor useriøs en slik underskriftskampanje er, og ikke vil legge noen vekt på den, så sånn sett gjør man kanskje ikke så stor skade. Men å velge å støtte sånt så ukritisk, det er veldig fremmed for meg.


#32

Veronal sa for siden:

Veldig interessant og relevant, Tangina!


#33

Fruktflua sa for siden:

Det er jo ikke penger de spør etter.

Og er det bedre å stigmatisere litauenere som svindlere enn å gi sin underskrift til desperate foreldre som søker støtte for sin sak?


#34

Moonlight sa for siden:

Og det mener du er greit?

Huff... en sak har alltid fler sider sier nå bare jeg..
Og enig i utsagnet om at det lukter samme ull som "barnevernet er slemme og dumme, vi som foreldre vet ALLTID best" opplegg..


#35

Blondie sa for siden:

Tilogmed du skjønte vel at litauere var et eksempel? :snill:


#36

Moonlight sa for siden:

Men er saken fremstilt på en måte som er mest mulig korrekt fra alle sider? Eller på en måte som tiltrekker seg mest mulig sympati? (og kanskje penger...)


#37

Skilpadda sa for siden:

Mener du virkelig at å bruke et par fiktive litauiske svindlere som eksempel i et hypotetisk tilfelle er stigmatiserende, samtidig som du synes det er helt greit å henge ut navngitte personer for å ha drevet grov og nærmest kriminell forsømmelse?


#38

Chablis sa for siden:

En sånn sak blir vel aldri fremstilt korrekt..
Jeg skjønner godt at foreldrene er desperate, jeg tviler ikke på at historien kan være sann, men jeg skriver ikke under uansett.


#39

Esme sa for siden:

Man støtter vel slike grupper for å vise at man er en Varm og Menneskekjærlig person som bryr seg om andre og er Mot Fæle Ting og har akkurat så mye energi og altruisme til overs at man gidder å trykke på en lenke. :rørt:


#40

Polyanna sa for siden:

Norsk forening for lunge- og hjertesyke barn er så vidt jeg vet en forferdelig trist og ganske skremmende organisasjon for desperate, fortvilede, rasende og komplett irasjonelle foreldre som ikke skyr noen midler for å "skyte budbringeren" og som virkelig tror at det finnes en stor, ondskapsfull konspirasjon som ønsker å skade og helst drepe norske, hjertesyke barn før de koster samfunnet for mye. :dåne: De er virkelig ikke riktig navla, altså!

Og på generelt grunnlag: At folk skriver under de villeste ting "bare fordi det er jo trist" er rett og slett hinsides idiotisk. De er FOLK, disse legene som blir hengt ut som onde mordere her!


#41

Esme sa for siden:

Du skriver under på at leger du ikke kjenner i en sak du ikke kjenner farer med løgn? Men ikke med eget fullt navn nei. Søtt.


#42

Simone sa for siden:

Den foreninga dei snakkar om er heller ikkje den foreninga folk vanligvis tenker på i forbindelse med barn med hjertesjukdom: Foreningen for hjertesyke barn.
Linken på facebook-sida fører til ei forening som heiter Hjertebarn - Norsk forening for lunge- og hjertesyke barn. Kvifor har det vore nødvendig å opprette endå ei forening? For meg virkar det faktisk som om dei prøver å få leseren til å tru at det dreier seg om den første foreninga.


#43

Polyanna sa for siden:

Ikke bare farer med løgn. De bevisst prøver å sørge for at et barn dør, faktisk.


#44

Fruktflua sa for siden:

Ja, jeg er tydeligvis en kronidiot. :cool:

Men litt av poenget med å lage et innlegg om denne FB-gruppen var ikke å utpeke at alle de godt over 6000 som har skrevet under er komplette idioter.

Poenget var faktisk ren nysgjerrighet fra min side om hvorvidt det foreldrene sier på siden om det norske helsevesenet kan være sant. Men det er nok god underholdning for noen at innlegget ble noe helt annet enn det i utgangspunktet var tiltenkt. :værsågod:


#45

Blondie sa for siden:

Men det var det du oppnådde. :humre:


#46

Frantzen sa for siden:

Jeg skjønner ikke at noen henger seg på slike saker på FB, uansett hvor triste de er. Det er jo komplett umulig å vite hva som er sant og ikke, og jeg tviler ikke et sekund på at det er mulig å dikte opp de sørgeligste og samtidig troverdige historier uten at det finnes et snev av sannhet i dem.
Så ukritiske syns jeg det er synd at folk er og jeg kan ikke tenke meg at det er til særlig hjelp, annet enn moralsk for de som føler seg støttet. De som skal vurdere slike "underskriftskampanjer" vil vel neppe ta dem særlig alvorlig.


#47

Polyanna sa for siden:

Nå er du bare usaklig, Fruktflua.


#48

Simone sa for siden:

Og kvifor har ikkje denne foreninga ei postadresse? Berre kontonummer, mobilnummer og e-post adresse?


#49

Esme sa for siden:

Det som jeg synes faktisk er temmelig skremmende er at folk uten videre skriver under på at andre mennesker som er navngitte er mer eller mindre mordere uten noe som helst hemninger. Det er temmelig rått hva? De som opprettet gruppen hadde ikke trengt å navngi noen for å å få frem poenget sitt.


#50

Polyanna sa for siden:

Det var en avis, Aftenposten eller Dagbladets Magasinet, som hadde en artikkel om denne organisasjonen for et par år siden. Det er en veldig trist historie.

Jeg finner den dessverre ikke.


#51

Blondie sa for siden:

Det er mange eksempler på personer som har diktet på seg det ene og det andre på nett. Jeg synes det er på sin plass å være kritisk, spesielt når det handler om å henge ut enkeltpersoner overfor et så stort publikum som FB faktisk er. Det må være lov å bruke hodet.


#52

Fruktflua sa for siden:

Det er jeg helt enig i. Og jeg studerte ikke alt innholdet på siden før jeg la ut link, og så faktisk ikke at det var noen leger som var navngitte der. My bad.


#53

Simone sa for siden:

Legar er mennesker, akkurat som det og meg. Og alle mennesker gjer feil på jobb ein gang i blant. Andre gangar gjer ein ikkje direkte feil, men ein får det ikkje så bra til som ein hadde håpt. Men eg kan aldri tenke meg at norske legar er totalt inkompetente og at dei bevisst prøver å hindre hjertebarn i å få hjelp. Kvifor i all verden skulle dei det?


#54

Skilpadda sa for siden:

Ja, jeg leste den også. Jeg tror det var A-Magasinet, og jeg tror ikke det var så lenge siden som et par år.


#55

bina sa for siden:

For det første så vet du ikke om historien er sann. Kanskje er ikke disse stakkars desperate foreldrene foreldre en gang. Det kan være svindel. Og litauere er et eksempel.

For det andre, om dette er foreldre til et hjertesykt barn, og de er desperate, så kan du ikke vite om alt det andre de forteller er sant. Det kan være sterkt vridd. Og jo, de har (hadde?) bankkontonummer på siden sin, og ber om støtte for å sende lille Jonas til Boston.

For det tredje, skal man støtte alle bare fordi de er desperate og irrasjonelle? Skal desperasjon være unnskyldning for å henge ut andre mennesker? Dette er jo helt parallelt til alle de som henger ut barnevernsansatte for at de har tatt fra dem barna eller blandet seg inn i familieforholdene. De er også stakkars og desperate. Skriver du under på det også?

For det fjerde kan du umulig vite om en tur til Boston er bra eller dårlig for lille Jonas, forutsatt at han eksisterer og er hjertesyk. Kanskje er det ingen utvei for han. Kanskje finnes ingen redning. I den grad at norske sykehus vurderer at pasienter kan få bedre behandling i utlandet, så blir de da sendt også.

Og da er vi inne på konspirasjonsteorien. For når du altså har kjøpt historien, helt ukritisk gått ut i fra at disse foreldrene forteller SannhetenTM, og at de på ingen måte overdriver eller handler irrasjonelt, så koker det ned til om du virkelig tror at norske sykehus og norske leger bedriver planlagte konspirasjoner med det mål for øye å la flest mulig norske hjertebarn dø. Tror du det?

Så på VG-nett i går (tror jeg det var) at to av de barna som ble sterkt brannskadet etter en teltbrann, og som har ligget på Haukeland en ukes tid, var blitt sendt til Boston fordi de kunne få bedre behandling der.

Jeg sier ikke at det aldri kan gå prestisje i en sak for en lege, det kan det sikkert, men at opptil flere leger skal gå sammen i en konspirasjon for å hindre lille Jonas fra å bli frisk? Er det i det hele tatt NOEN som tror på det?


#56

Polyanna sa for siden:

Pleier du å gjøre det, altså, å skumlese og skrive under på alt mulig på nettet? :intrisangt:

Det forklarer egentlig mye av oppslutningen til mye rart...


#57

Polyanna sa for siden:

Nei, jeg tror egentlig det var et års tid siden, og dermed er det antagelig et par år. :fnise:

Jeg tror det var sommer - mener jeg leste det på terrassen? :gruble:


#58

Skilpadda sa for siden:

:knegg: Kjent tankegang. Jeg tror egentlig det var et par måneder siden, så da er mellom ett og to år sannsynligvis riktig.


#59

Fruktflua sa for siden:

Ba ikke du meg om å være saklig litt lenger opp her? Da burde du gå foran med et godt eksempel selv - som et minstekrav.


#60

bina sa for siden:

Lizzom atte hæ?

Så nå sier du at du la ut denne tråden av nysgjerrighet for å få andres mening om dette kunne være sant?

Likevel, selv om du nå sier at du ikke vet om det er sant, så har du bare støttet dem?

Og i din iver etter å støtte, så har du ikke en gang brukt ditt fulle navn.

Joda, jeg ser at den første setningen i innlegget ditt tyder på en viss selvinnsikt.


#61

Blondie sa for siden:

Det jeg reagerer på, og mange med meg, er vel at du har skrevet under på noe du ikke vet hva er. Det handler ikke om å henge deg ut som kronidiot (som du selv definerer deg som), men mer en interesse rundt dette. Et opprop eller en underskriftskampanje er hvertfall for meg en big deal og jeg setter aldri navnet mitt på noe jeg ikke vet at jeg kan stå inne for.


#62

Skilpadda sa for siden:

Det var et rimelig spørsmål, da. Jeg synes også det var interessant å høre at du hverken var sikker på om det som står der er sant (som du jo spurte om i hovedinnlegget) eller var sikker på hva som egentlig står der, før du valgte å skrive under.


#63

Polyanna sa for siden:

Ja, jeg lurer faktisk på om du pleier å gjøre det. Ja, egentlig om andre pleier å gjøre det også.


#64

Simone sa for siden:

Det ligg link til fleire saker under linken Aktuelle saker på nettsida. Kanskje det er ei av dei historiene?
www.hjertebarn.org/aktuelle_saker.htm

Triste saker, sjølvsagt, men dei virkar veldig opptatt av å ta legane ved Rikshospitalet. Syns den andre foreninga virkar langt meir seriøs.


#65

polarjenta sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hva som får folk til å legge ut en sånn historie på den måten, og om den ikke er sann så skjønner jeg ikke helt hvordan man kommer på å dikte opp en sånn historie. Jeg hadde iallefall ikke hatt fantasi nok.

I vår familie er vi ikke veldig fornøyd med behandlingen min far har fått i sitt møte med helsevesenet, men det kunne ikke falle meg inn å lage en facebookside om dette og iallefall ikke navngi leger.


#66

Fruktflua sa for siden:

Jeg kan faktisk stå inne for at jeg har stor sympati for foreldre som lider i forhold til barna sine, for desperate foreldre som står alene og føler seg maktesløse i forhold til helsevesenet. De vil jeg vise min støtte til. Og hvis det viser seg at det de har skrevet på siden sin er usant, så er det vel strengt tatt ikke jeg som er synderen.


#67

Polyanna sa for siden:

Nei, de ville nok IKKE lenket til den artikkelen. Det var en kritisk gjennomgang av historien og aktivitetene til foreningen.


#68

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror ikke det er diktet opp (jeg vet ikke, men jeg tror ikke det), men jeg har ingen problemer med å tenke meg at man i fortvilelse og desperasjon kan komme veldig på kant med dem man opplever som maktpersoner som motarbeider en, og at det kan være psykologisk lettere å tro at de motarbeider med vilje fordi de er onde enn at de gjør sitt beste, og at det bare rett og slett ikke er nok.


#69

Blondie sa for siden:

Nei, men du har da støttet mennesker som henger ut navngitte leger som drapsmenn. :gjentar meg selv:

Jeg har også stor sympati for mennesker som føler seg motarbeidet av hvem-det-måtte-være, spesielt i en så sårbar situasjon som det blir beskrevet her. Det betyr ikke at jeg uten videre støtter heksejakten.


#70

Fruktflua sa for siden:

Hva jeg pleier å gjøre eller ikke er jeg ikke så veldig interessert i å fortelle deg noe som helst om, og hva andre gjør får du nesten undersøke med de.


#71

Mex sa for siden:

Jeg tror nok ikke hele historien er diktet opp. Jeg tror det er en historie som er svært farget av desperate og fortvilte foreldre i sin kamp på å redde sin syke gutt. Og da blir man kanskje desperat? Nekter å tro at det ikke er mer å gjøre? Og det er vel kanskje fort gjort å bli mistenksom til både leger og helsevesen generelt?

jeg vet ikke jeg altså.. Syns hele saken er trist.


#72

Mex sa for siden:

Og der sa skilpadda det før meg. :)


#73

Polyanna sa for siden:

Nei, det velger du selvsagt selv. Men jeg syns vel ikke det var usaklig å spørre.

Jeg blir helt satt ut av at du faktisk syns dette er en grei ting å gjøre, men ser at du ser annerledes på det.


#74

Simone sa for siden:

Adresseavisa har skrive om denne saka også, så Jonas eksisterer nok. Og diagnosen stemmer også. Spørsmålet er om det stemmer at legane har dikta opp brev frå sjukehuset i Boston og bevisst gått inn for at Jonas skulle dø framfor å få hjelp i utlandet.


#75

Høst sa for siden:

Ble ikke dette litt vel mye "la oss fortelle deg hvor utrolig dumt det du gjorde var"? Alle vi andre som aldri ville gjort noe slikt uten å tenke oss lenge og vel om, før vi tok en velbalansert avgjørelse basert utelukkende på fornuft og rasjonalitet, selvsagt med hensynet til alle involverte parter i bakhodet? :snill:

Jeg skriver ikke under på slike ting - nettopp fordi jeg ikke vet hva sannhetsgehalten i det er. Alle slike situasjoner er uendelig triste og vanskelige for de involverte, og jeg har selv sett oppegående mennesker komme med helt absurde påstander basert i redsel og sorg. Hva som enn er tilfellet med den vesle gutten og foreldrene hans, håper jeg at det går bra. Og at foreldrene en dag innser urimeligheten i å henge ut enkeltpersoner på nett.


#76

Fruktflua sa for siden:

Kanskje de er desperate, ja, men det er utenfor min fatteevne (som tilsynelatende ikke spenner så veldig vidt) at noen kan finne på noe sånt. Det hjelper jo ikke på guttens helse.


#77

bina sa for siden:

Nettopp.

Jeg skjønner at Fruktflua ville vi skulle diskutere om vi trodde saken var sann eller ikke, men så ble det i samme slengen et tema hvorvidt man skriver under på slike opprop, og sånn er de nå en gang. Det handler ikke om å lage god underholdning, som Fruktflua skriver i et innlegg her, men om at det kan være tilknyttede tema som også er interessante.

Og forøvrig reagerer jeg fortsatt veldig på at man skriver under på opprop med noe annet enn sitt eget fulle navn.


#78

Tallulah sa for siden:

Uansett, det virker som gutten har fått dra til Boston, så da er vel alt som kan gjøres gjort?


#79

Polyanna sa for siden:

Jeg syns ikke det er rart i det hele tatt at desperate foreldre mister gangsynet.


#80

Simone sa for siden:

Det minnar jo litt om Kristina-saka her i Bergen. Der legane kom i ei voldsom konflikt med faren då dei ville koble fra respiratoren.
I den saka blei det nok gjort feil fra begge sider. Såvidt eg hugsar endte det tilslutt med at direktøren i Helse-Bergen gjekk av. Rein medisinsk hadde nok legane rett, og det har dei kanskje i Jonas-saka også. Spørsmålet er korleis fakta har blitt formidla til foreldra. Foreldra er i ein fryktelig sårbar situasjon når dei er i ferd med å miste eit barn, og då gjeld det å trø varsomt.


#81

polarjenta sa for siden:

Jeg skjønner jo at gutten nok sikkert er syk og eksisterer, men det er jo en hårreisende historie om alt som står der er sant, og det er det jeg ikke fatter at man kan finne på dersom man har gjort det.


#82

Fruktflua sa for siden:

Nei, men det handler nok aldri så lite om det Høst skriver i sitt innlegg.


#83

Luftslottet sa for siden:

Det er et ekte barn og ekte leger, men saken har selvsagt flere sider.

Tja, du har iallfall bidrar til å gjøre livet vanskeligere for noen navngitte mennesker som har det fryktelig vanskelig akkurat nå. Kanskje noe å ta inn over seg.

Jeg skjønner foreldrene, bevares, men kan ikke se at situasjonen berettiger angrepet på mennesker som faktisk bare er mennesker. Det må være rom for å også å ha sympati med legene, som etter at de har mislyktes i noe som utvilsomt har vært svært vanskelig, blir anklaget for å være mordere og hengt ut i presse og på FB.


#84

Fruktflua sa for siden:

Da synes du kanskje ikke at det er så merksnodig at folk kan miste gangsynet av ren og skjær empati heller, da?



#86

Simone sa for siden:

Dei som har laga denne facebook-sida har kanskje ikkje direkte funne på dette. I deiras hode er det dette som er sannheten. Når ein er desperat nok kan virkeligheiten bli oppfatta annerledes enn den er.


#87

Blondie sa for siden:

Selvfølgelig, men er det ikke mer behandling å tilby så er det ikke det. Selv i en sårbar situasjon er det forventet at man kan vise en millimeter av empati for andre mennesker også. Jeg ser vel for meg at det ikke er noen enkel jobb for leger å formidle at håpet er ute heller.


#88

Fruktflua sa for siden:

Hvis du hadde gått innleggene jeg har skrevet litt mer i sømmene, så hadde du sett at jeg har tatt akkurat det med å bidra til å sette fokus på navngitte personer innover meg.

På den annen side, så ser jeg ikke at jeg kan ha gjort så stor skade ved å legge ut innlegget her inne, for ingen her er så teite som jeg har vært mtp. å skrive under. Den saken er jo grei.


#89

Tallulah sa for siden:

Ikke sant. Jeg aner ikke hva jeg hadde gjort om Glitterbarnet hadde vært uhelbrederlig syk, og noen nektet meg det jeg trodde ville være en kur. Jeg hadde helt klart ikke vært særlig tilregnelig.

Jeg tror ikke de nødvendigvis har funnet det på, men at deres oppfatning situasjonen er slik. Jeg kan også mange ganger komme frem til teorier om hvorfor ting er sånn eller slik, selv om jeg ikke har noen bevis for det, men jeg tenker at det er mest logisk. Sånn har nok disse foreldrene tenkt også. De er så ekstremt fortvilet og desperate, de ønsker å prøve hver eneste mulige utvei, og når legene ikke er med på dette, mest sannsynlig fordi de vet at det ikke er fruktbart, så regner foreldrene med at det er fordi de ikke vil, at de vil beskytte seg selv osv. Hvis man da legger på litt irritasjon fra legenes side, så er fiendebildet komplett.



#91

Blondie sa for siden:

Ikke ta denne tråden så personlig, Fruktflua. Det er ingen som er ute etter å henge ut deg. Dette er en sak som engasjerer på begge sider, såpass må man tåle på et diskusjonsforum.


#92

Fruktflua sa for siden:

Seriøst?


#93

Tangina sa for siden:

Det var i Magasinet (Dagbladet) 19/9-2009 i følge et søk i A-tekst. Jeg skal se om jeg får lenket den opp.

  • Og der ser jeg at Adrienne hadde klart det før meg...

#94

Didjeridust sa for siden:

Facebook har gjeve grobunn for ein ny type spamming der ein får folk til å vidaresenda invitasjonar til mangslungne grupper og sider for mangslungne tilsynelatande prisverdige initiativ/utspel som dette. Kor mange av dei som er reelle eller oppdikta er vanskeleg å sei, men resultatet vert likefullt spamming.


#95

Polyanna sa for siden:

Takk, Adrienne. Der var den, ja.


#96

Blondie sa for siden:

Hø?


#97

bina sa for siden:

Jo, det syns jeg. Jeg har som Polyanna forståelse for at foreldre eller andre pårørende kan miste gangsynet. Jeg forstår at hvis det gjelder noen man kjenner, noen som står en nær, så kan man bli irrasjonell.

Men å bli irrasjonell og miste gangsynet for at man har sett et bilde av en gutt på FB, det er ikke helt normalt.


#98

Simone sa for siden:

Etter å ha lest den artikkelen er eg endå meir overbevist om at dette er ei forening som består av foreldra som har bikka over etter å ha mista barnet sitt eller som står i fare for å miste barnet sitt.
Dei kan f.eks ikkje dokumentere medlemstall. Kor vanskelig kan det vere då?
Og påstandane til styrelederen er jo heilt horrible! Han påstår blant anna at minst 100 barn døyr kvart år i Norge fordi legane bevisst prøver å skjule sin eigen inkompetanse ved å la være å operere barn dersom dei er usikre på utfallet.


#99

Polyanna sa for siden:

Jepp, for å pynte på statistikken sin. :nemlig:


#100

Blondie sa for siden:

Jeg synes dette er et grelt eksempel på FBs lunefulle sider. :skeptiker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.