Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal dere ha til middag i dag?

#1

Toffskij sa for siden:

Vi skal ha fiskegrateng. Og da mener jeg Findus.


#2

løve70 sa for siden:

:sjokk:
Vi skal ha potet- og purreløksuppe med bacon.


#3

Toffskij sa for siden:

:knegg: Det er det beste sjuåringen vet i hele universet.


#4

Retz sa for siden:

Kyllingsalat.


#5

Skremmern sa for siden:

Huhei, vi skal også ha fiskegrateng i dag, type min. Hvem hadde trodd at fiskegrateng skulle være den ene tingen alle ungene liker.


#6

Señora sa for siden:

Hva er superenkel oppskrift på fiskegrateng uten poteter/pasta (altså nesten uten karbohydrater)?

Raskt og effektivt må det være uten for mye gryter og styr.

Anyone?


#7

Filifjonka sa for siden:

Vi skal ha noe slags biffkjøtt med brun ris og salat og en rømmedressing til. Salaten skal være med mango, avokado, vårløk, tomater, chili og lime.


#8

tiddelibom sa for siden:

Vi skal ha hamburgerrygg, potetstappe og stekte rotgrønnsaker.


#9

Hannamoren sa for siden:

Kyllingsalat og nylagde rundstykker.


#10

mosol sa for siden:

En av ukesrettene fra Godt Levert. Tror det blir fiskesuppe.


#11

Annki sa for siden:

Her blir det også fiskegrateng, Findus god gammeldags...


#12

Mei sa for siden:

Pølsesuppe. Eller som lillesøster litt oppgitt sa; "Mamma, du mener grønnsakssuppe!" Og det har hun jo rett i. :knegg:


#13

Nabbe sa for siden:

Laks med pasta og rømmesaus.


#14

Tallulah sa for siden:

Avslørt!

I dag skal vi ha take away indisk.


#15

Xian sa for siden:

Chana masala. Jeg var middagsfantasiløs etter en ferieuke, gikk inn på Aperitif og fant denne.


#16

Beckett sa for siden:

Vi spiser ut av fryseren, i dag fant jeg chili con carne. :nam: Dagens variant var i overkant hot, men begge ungene gaflet innpå.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Mannen lager en slags italiensk suppe. Noe Minestronegreier, tror jeg. Lukter godt. sulten


#18

Njulaif sa for siden:

Vet ikke enda. Mannen skulle ta med noe fra butikken på vei hjem i dag. Regner med det blir noe kjapt noe. Vi skal nemlig på konsert og se vår eldste niese synge etterpå. :gledermeg:


#19

Snuppa sa for siden:

Jeg stekte sopp, purreløk spinat og laks i stekepannen, blandet inn creme fraiche. Serverte med fullkornspasta og kokt gulrot.


#20

konsulenten sa for siden:

Skal dampe blåskjell i hvitvin. Men det blir ikke nok så vi skal ha reker også. Har nybakt surdeigsbrød også skal jeg lage majones.


#21

Vianne Rocher sa for siden:

Pizzarester etter lørdagens pizzaverksted. Det smakte godt i dag også :humre:.


#22

Jinx sa for siden:

Pasta med ostesaus og bacon.


#23

Chablis sa for siden:

Hjemmelagde medisterkake, brokkoli, gulrøtter og potetmos.


#24

Nip sa for siden:

I dag skal jeg prøve en kylling Tandoori vri med salat til :)


#25

Fnissa sa for siden:

Pølser i brun saus med poteter og grønnsaker.


#26

Filifjonka sa for siden:

Vi skal ha kyllingfilet med fullkornpastaskruer og tomatsalat med rødløk og oliven og rukkola.


#27

Retz sa for siden:

I dag blir det vårruller med salat.


#28

konsulenten sa for siden:

Lever, på indonesisk vis. (Med paprika, ris og soyasaus bl.a.) Barna mine synes faktisk det er godt. :rørt:


#29

Mamari sa for siden:

Kan du fortelle litt mer om den retten?


#30

Toffskij sa for siden:

Tomatsuppe og pannekaker for å innynde oss hos Secundas vennegruppe.


#31

Xian sa for siden:

I dag er det suppetirsdag, og jeg skal prøve meg på en ny variant: Søtpotetsuppe med pinjekjerner. Og gresskarkjernerundstykker til.


#32

Acino sa for siden:

Hjemmelagd biff stroganof med ris.


#33

Smilla sa for siden:

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og potet. Spennende!:knegg:
I går hadde vi gratinert pasta med skinke.


#34

Hyacinth sa for siden:

Enkelt i dag, ikke i form. Lofoten fiskekaker (den med sei og purre) med forholdsvis ok fiskeprosent, grove burgerbrød (ferdigkjøpe), tsatziki fra pose, salat (ferdig vasket fra pose) og antakelig ketchup til ungene.


#35

iben sa for siden:

Lager du selv? Finnes det noen vårruller i frysedisken som er spisende forresten?


#36

Millen sa for siden:

Jippi fiskekaker til barna og koteletter til mannen og meg. Potetmos og grønnsaker til og saus.


#37

konsulenten sa for siden:

Klart det. Det første jeg kan fortelle er at den er fra Fillipinene og ikke fra Indonesia som jeg skrev. :knegg: Oppskriften fant jeg her. Jeg bruker lammelever, ikke okselever. Og jeg bruker selvsagt ikke MSG! :skremt:


#38

Mei sa for siden:

Kjappmat før vi må ut av døra igjen; omelett med bacon og grønnsaker med salat til den voksne.


#39

Dixie Diner sa for siden:

Mannen laget stekt ris, med brokkoli, sopp, erter, løk og gulrot. Veldig snadder.


#40

gullet sa for siden:

I dag ble det hjemmelagede, grove kjøttkaker, poteter, blomkål, gulrot og erter med en liten dasj hvit saus til å ha over grønnsakene. Ungene kan angre på at de ikke var hjemme til middag, men det er nok til i morgen også.

I går var det egg og bacon, potetstappe og brødskiver i full fart.


#41

millact sa for siden:

Kyllling, ris og aspargesbønner. Bringebær og is til dessert.


#42

Eia sa for siden:

Vi hadde hønsesuppe. Laget med hjemmelaget kraft. På selvribbede høner. :kry:

Godt var det også. :jupp:



#44

Vianne Rocher sa for siden:

Rochermannens hjorteburgere krydret med timian(eller Hjåååårteburger som min sønn sier :knegg:). Servert med bacon, stekt sopp, stekt sjarlottløk og tyttebærrømme. Nam!


#45

Njulaif sa for siden:

Ohhh....! Misunnelig. Namnam!


#46

Nip sa for siden:

I dag blir det Sushi, mamma ville spise med oss. :) Har laget Raw blomkåltallerken og salat som sikkert også blir spist litt av :)


#47

Mamari sa for siden:

Er lammelever bedre enn okselever? Aldri prøvd det - og hva er MSG fornoerart?


#48

konsulenten sa for siden:

Jeg mente ikke at lammelever er bedre, bare at man ikke MÅ bruke okselever slik det står i oppskriften. Det er ikke alltid lett å få tak i lever, så da tar man det man finner. Kyllinglever kan også brukes. (Jeg velger lammelever om jeg finner fordi jeg er litt hengt opp i at sau vel er det husdyret som får gå mest ute og spise gress som de er ment å spise).

MSG er et tilsetningsstoff (smaksforsterker), mye brukt i kinesisk mat f.eks. Det er vel ulike meninger om det er bra eller ei, men etter min mening er det ihvertfall unødvendig så jeg bruker det ikke.


#49

iben sa for siden:

Er ikke lammelever litt mildere i smaken enn okselever da?


#50

Mamari sa for siden:

Takk for svar! Her hvor jeg bor finns det okselever men dårlig med MSG - men oppskriften skal prøves.
En annen ting var at det stod at leveren ikke måtte koke lengre enn 15 min. Det skal huskes for siste gang jeg prøvde meg på dette ble det råseigt - jeg var sikker på at det måtte langtidsputre i gryta....


#51

konsulenten sa for siden:

Hmm ...det er en del år siden jeg spiste okselever så jeg husker ikke egentlig. Jeg synes kanskje lever smaker lever, uansett. :knegg:


#52

konsulenten sa for siden:

Ja, det er en grei regel for lever kan lett bli skoskåle. :knegg:


#53

Fakse sa for siden:

I dag blir det rester fra fryseren. Ikke så spennende, men jeg må jo få hekta meg på den nye tråden her. :knegg:


#54

Eia sa for siden:

Spaghetti carbonara. :nam:


#55

Acino sa for siden:

Pannekaker med bacon og blåbærsyltetøy.


#56

Blå sa for siden:

Skinke med grønnsaker til. Enten blomkål eller kål, og gulrotmos tenker jeg.


#57

konsulenten sa for siden:

Omelett med purre og ost. Tomatsalat.


#58

Xian sa for siden:

I dag skal vi ha nachochips med purre og jalapeno, gratinert med cheddarost. (Også kjent som nachos... :knegg: ) Jeg tenker jeg lager guacamole til, for det er det beste Ullungen vet.


#59

Millen sa for siden:

Barnas tomatsuppe med fullkornspasta og egg til her idag.


#60

Katinka sa for siden:

Fikk plutselig lyst på ost- og skinkepai med tsatsiki, så da blir det så.


#61

Dixie Diner sa for siden:

Falafel i pitabrød med hummus, grønnsaker og hvitløksdressing. :nam:
Ungene får hjemmelaget tomatsuppe med makaroni, da de verken er interessert i falafler eller hummus. Ja, jeg lager to middager i dag, men det er fordi tomatsuppa tar 5 minutter å lage og jeg hadde en drøss med makaroni igjen fra middagen i går, som måtte brukes opp. To fluer osv.



#63

Millen sa for siden:

Ble ostesmørbrød her da venninne ikke liker tomatsuppe og jentene måtte ha mat før trening.


#64

LØM sa for siden:

Fiskegrateng, med kokte poteter, raspet gullerot med litt sitron og smeltet smør.


#65

gullet sa for siden:

Ovnstekte poteter og torsk med grønnsaker og hvit saus.
Bakte torsken i stekeovnen, kokte broccoli, blomkål og gulrot som jeg tømte over fisken, hvit saus over og reker på toppen.

Innertier hos tre av fire!


#66

Novla sa for siden:

En slags enkel juksepaella med blåskjell, chorizo, safran o.s.v.


#67

Dixie Diner sa for siden:

I dag ble det sushi fra favorittsjappa i Stavanger. I morgen skal mannen lage stekt ris med diverse oppi. Han er en racer på stekt ris, jeg får det bare ikke like godt som ham samme hvor godt jeg prøver.


#68

Martis sa for siden:

Vi hadde pulled pork, med coleslaw og barbequesaus og hamburgerbrød. Nam!


#69

Millen sa for siden:

Igår lasagne og salat. Idag ribbe,poteter, surkål og grønnsaker.


#70

Dixie Diner sa for siden:

Change of plans. I dag blir det panert, krydret seitan (mock chicken) med tacotilbehør. Kjøpte sorte bønner og grønn salsa i går, har aldri smakt grønn salsa før.


#71

Njulaif sa for siden:

Grønn salsa er kjempegodt. :jupp: I alle fall de typene vi har prøvd.

I går var vi på Smalhans og spiste 9-retters meny. Det var knallgodt!
I dag blir det torskefilet med hjemmelaget potetmos, ovnsbakte gulrøtter (og hva annet vi har av grønnsaker som jeg ikke kommer på i farta) og soyasmør. En fiskefavoritt her i huset.


#72

tiddelibom sa for siden:

Svin indrefilet, bacon, stekte rotgrønnsaker, pommes noisettes. En slager for hele familien.


#73

Toffskij sa for siden:

Livechekylling med byggris og ovnsstekte rotgrønnsaker i går, torsk toppet med stekt chorizo, pinjekjerner og soltørkede tomater, servert med potetmos og asparges i dag.


#74

Acino sa for siden:

Stekt laks med poteter og agurksalat.


#75

Maverick sa for siden:

Øl. One of those days. Og potetgull.



#77

Filifjonka sa for siden:

Salmalaks i folie i ovnen, kokte poteter, revet gulrot.


#78

Xian sa for siden:

Muglai saag, en indisk spinatrett. Og så skal jeg forsøke å bake nanbrød selv, for første gang!


#79

Stellebord sa for siden:

Lasagnerester fra i går


#80

Krem sa for siden:

Tortellini med ostesaus, erter, salat og hvitløksbrød.


#81

Dixie Diner sa for siden:

Pennepasta med (veggis)kjøttsaus. Vedig godt, vi laget endel ekstra for å ha med på jobb i morgen, men jammen spiste vi alt opp til middag, gitt. :mumle:


#82

Apple sa for siden:

I dag brunet jeg noen kyllingfileter i panna, tømte et beger crême fraiche i bunnen av en ildfast form. Strødde over fetaost i biter, la kyllingen og paprika oppå og stekte videre i ovnen. Hadde ris til.


#83

Blåbær sa for siden:

Fullkornspasta vendt i saus med spinat, brokkoli, eplejuice, kremost med urter og masse sitronpepper. Servert med ovnssteikt laks. Barna fikk pasta uten saus med gulrot og brokkoli istedenfor.

Nå spiser begge gutta laks. :jippi:


#84

kalufs sa for siden:

Nesten detsamme her.
Fullkornpastasnurrer (fusillini?) med veggisfarsesaus.


#85

Cumulus sa for siden:

Ferdigpizza. DET er sjelden det. Men vi har barnefri og da GIDDER jeg ikke lage middag..... :rolleyes:


#86

Dixie Diner sa for siden:

Haha, fin plassering av smilefjeset i sitatet. :knegg:


#87

kalufs sa for siden:

Haha, den kom bare med!


#88

Millen sa for siden:

Pølser med lomper...


#89

tinkadott sa for siden:

Laks med pesto, rømme, grønnsaker.


#90

Acino sa for siden:

Tror vi går for taco idag.


#91

Taien sa for siden:

Her blir det hjemmelaget kjøttsuppe. Mors favoritt!


#92

Millen sa for siden:

Tomatsuppe og pannekaker =glade barn.


#93

Dixie Diner sa for siden:

Vegetariske "fiskepinner", bestilt fra Tyskland. Fantastisk gode, mye bedre enn vanlige (nasty) fiskepinner. Hadde dem i burgerbrød med dressing, løk osv, og med stekte potetbåter til.


#94

Chablis sa for siden:

Pannekaker, til stor jubel fra poden og kompisen.


#95

Xian sa for siden:

Xian-mannen var på Gutta på haugen i lunsjen i dag, og kom hjem med helt ferske hvite asparges. :nam: Vi skal ha Stranda-skinke og hollandaise til.


#96

Toffskij sa for siden:

Åh, nam! :vilha:


#97

Floksa sa for siden:

Kjøttkaker av en blanding av storfe og svin, med ost i og hvitløk og chilli.
Poteter og gulrot til


#98

Taien sa for siden:

I dag ble det fiskegrateng med dampede grønnsaker på siden.

Jeg har litt parmaskinke i kjøleskapet og har lyst på noe snacks til kvelds...any ideas?


#99

venla sa for siden:

Wok med svinefilet og grønn karri-saus


#100

Njulaif sa for siden:

Etter min fantastiske forrett tidligere i dag som bestod av potetgull, sjokolade og pepsi max på boks, venter jeg nå på hjemmelaget pizza som står i ovnen. Har en sunn dag i dag altså. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.