Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakebilder

#1

Niobe sa for siden:

Siden barnebursdagskaketråden var på over 1000 innlegg, så starter jeg en ny kakebildetråd. Og legger den utfor Barnemat-underforumet, for vi vil også se kaker som ikke er til barnebursdager!


#2

Niobe sa for siden:

Jeg begynner med de jeg sluttet med sist, pluss litt til. :) Vennligst ikke quote bildene.

Jeg har bakt til liksomniesene i det siste. Treårsdag og barnevelsignelse.
Cakepops av krydderkake og ostekrem, med rosafarget sjokoladeglasur.

4 lags sjokoladekake med MMF:

R.O.O.M gulrotkake med rosafarget ostekrem:


#3

Tallulah sa for siden:

Wow, for noen nydelige kaker! Rosekaken var fantastisk.


#4

Kirsebær sa for siden:

Wow! Og Nam!

Jeg har så veldig, veldig lyst på kake!
:roter meg ut av tråden igjen:


#5

Benzo sa for siden:

Hvordan lager du rosene, Niobe? Lekre kaker!


#6

Niobe sa for siden:

Tusen takk, alle!

Det er veldig enkelt. Lag ostekremen som vanlig, og la den stå litt i kjøleskap så den blir nokså fast. Så bruker du en vanlig stjernetip (Jeg har brukt Wiltons 1M tip) og sprøyter kremen i "kruseduller" fra innerst til ytterst.


#7

Pelle sa for siden:

Wow, Niobe, det var utrolig lekre kaker!! IMPONERT!

Selv er jeg litt stolt av denne kaken. Jeg liker ikke å bake, og har ikke laget en kakefigur før.


#8

Tallulah sa for siden:

Kjempefin, Pelle! Jeg likte ideen med oreokjeks som hjul og lakrissnører som røyk. Kreativt!


#9

Kirsebær sa for siden:

Herlighet... Jeg må komme meg ut av denne tråden!

:nam:


#10

Pelle sa for siden:

De hjulene var visst veldig viktige for alle gjestene, så hvis noen skal kopiere, så sett på mange hjul!!


#11

GinaK sa for siden:

Så flotte kaker. :)



#13

kokosbolle sa for siden:

Ikke nakenbilder nei. :knegg: Fikk meg en skikkelig støkk der, trodde at Niobe hadde startet en tråd om nakenbilder. :haha:


#14

Njulaif sa for siden:

:fnis:


#15

Apple sa for siden:

Ooops! :skynder meg å slette:


#16

Apple sa for siden:

Fin tråd! Elsker å se på kaker. Herlig inspirasjon!


#17

Niobe sa for siden:

That'll be the day! :haha:


#18

Kirsebær sa for siden:

:rofl:

Jeg syns jo vi skal ha en egen tråd med nakenbilder også. :nemlig: Det er kunst.


#19

Flubby sa for siden:

Du begynner! :D


#20

Niobe sa for siden:

Det er vel i grunn ekstra kunstnerisk om vi har en "Naken-med-kake-"-bildetråd. :gladspøkels:


#21

Bloppy sa for siden:

Lurt! Da begynner du da. :D


#22

Niobe sa for siden:

Ah, er det ikke typisk? Det er gjærbakst jeg holder på med i dag. :nedfor: Jeg tror noen andre får begynne den tråden. Jeg kan jo ikke starte alle kaketrådene, heller! :riktig:


#23

Kirsebær sa for siden:

Men jeg er ganske sikker på om jeg hadde startet en "Naken mens man baker"-tråd hadde de der kjiiiipe moderatorene kommet ganske sporenstreks og gitt meg røde prikker og det som verre er. :nemlig:


#24

Niobe sa for siden:

Sant nok. Vi får nok holde oss til vanlige kakebilder. Det liker de, har jeg inntrykk av.


#25

noen sa for siden:

Jeg leste også nakenbilder og lurte veldig på hvilken vinkling Niobe fikk for. :knegg:

Da jeg så kakebildene i tråden, glemte jeg nakengreiene med en gang. Nå er jeg snart på vei til kantina for å finne noe søtt å spise.


#26

Guttemammis sa for siden:

:lol: Jeg leser også nakenbilder.


#27

Niobe sa for siden:

Gulrotkake med ostekrem, denne gangen i gul utgave. I forrige uke laget jeg en hvit, og så vidt meg bekjent skal jeg lage to til bare denne uken. En jeg ikke har bestemt fargen på, og en jeg tror skal være knallrød. Fortsettelse følger.


#28

Nenne sa for siden:

Kan ikke du ha bilde-for-bilde-forklaring på de rosene, Niobe? :blafre:


#29

Niobe sa for siden:

Vel. Jeg skal se på det, men jeg tror muligens det fordrer at jeg får noen andre til å ta bildene mens det står på. :o Det går ikke pent og pyntelig for seg når jeg baker, altså.

Men det er ikke verre enn å først dekke hele kaken med et tynt lag krem. Og så sprøyte på kruseduller, fra innerst til ytterst, så tett som man får dem, først på toppen og så på sidene. Og så fylle i med små "dotter" i mellomrommene.


#30

m^2 sa for siden:

Også er cluet å ha sprøytetupp med stor stjerneåpning :jupp:


#31

Niobe sa for siden:

Jeg bruker Wilton sin 1M-tip. Jeg vet mange bruker 1B, men jeg blir ikke helt venner med den.


#32

Maverick sa for siden:

Det var ikke bare jeg som leste nakenbilder, nei. :sparke:

Veldig fine kaker her, altså! Jeg tror alltid at "sånn får sikkert jeg også til!", og så prøver jeg, og så får jeg det ikke til allikevel. :mumle:

.. and repeat.


#33

LilleRosin sa for siden:

Jeg har overlatt kakepyntinga til Rusket. Hun klarer det mye bedre enn meg.


#34

Nip sa for siden:


#35

apan sa for siden:

Flotte kaker!

Helt fantastisk den gulrotkaken din, Niobe. Jeg har fått det for meg at jeg skal prøve på en slik til en dåp nå :sparke: . Tips? (Jeg har bakt ROOMs før altså, så jeg er ikke helt novise).

Når dåpen er på en søndag, når ville du bakt selve kaka, og når ville du pyntet?


#36

Inagh sa for siden:

Seriøst på tide å finne køya - jeg skvatt av overskriften, for jeg leste "nakenbilder." Og i etterkant har jeg skjønt at det er fler med meg. :knegg:

Og ellers - jeg er imponert over alt hva dere får til!


#37

m^2 sa for siden:

Meg og :nemlig:, makter ikke 1B. :kakenerding: :hjerter:


#38

Niobe sa for siden:

Du kan pynte den dagen før, og lage selve kaken dagen før det igjen. Går helt fint. Om du ikke har laget den i rund form før, så er det greit å steke den på litt lavere temperatur, og muligens litt lenger enn i langpanne.


#39

Niobe sa for siden:

Kakenerding, ja. :elsker:

(Og for en gjeng kofferter dere er! :knegg: )


#40

frukt sa for siden:

Jeg leste ikke nakenbilder med en gang, men nå har jeg og begynt!


#41

Fibi sa for siden:

Leons bursdagskake. Sjokoladekake med vaniljefrosting (Betty Crocker) og sukkerpasta, pyntet med rispapirbilde fra ebay og farget frosting.


#42

apan sa for siden:

Flott. Var det jeg håpet på for jeg må egentlig bake den fredagen. Oppbevare i kjøleskap bare? Litt nervøs for stekingen ja, redd den skal bli rå.


#43

Niobe sa for siden:

Oppbevare i kjøleskap, ja. Jeg steker kaken på nederste rille, og med bakepapir over etter en halvtime. Den er gjennomstekt etter ca en time, men stikk i den på et par steder rundt midten for å være sikker. Det er i grunn et større problem at den kan bli noe overstekt på toppen enn at den ikke blir gjennomstekt. Men det ordner seg med et bakepapir over. :)

Utrolig fin kake, Fibi!


#44

Nextlife sa for siden:

Når jeg skal bake til folks festdager er det denne kaken de ber om.
4 tynne bunner (2 sukker, 2 sjoko), krem og skogsbær i første fyll, vaniljekrem i 2. fyll og skogsbær, krem og vaniljekrem i 3. fyll.
Slenger litt frukt og bær på toppen og pensler ripsgelè på.


#45

Niobe sa for siden:

Å, den så god ut, Nextlife.


#46

Nextlife sa for siden:

Thnx, den går i alle fall for å være veldig frisk og god. :)


#47

Nextlife sa for siden:

En annen veldig populær kake som jeg baker mye og ofte bruker som dessert. Sjokolademoussekake med bunn av solsikkekjerner istedet for nøtter eller mandler pga allergi.


#48

Njulaif sa for siden:

Dritfin kake Fibi!!

Og den kaka di ser bare übergod ut, Nextlife. :nam:


#49

Nera sa for siden:

Jeg gikk inn i tråden fordi vi skal feire toårsdag på søndag (han fyller på mandag), og skal komme opp med en kake med tema "bil", men denne ser nesten overkommelig ut for sånne kløner som meg, som får kløe bare ved tanken på å dekorere noe som helst annet enn ansiktet sitt. :D

Hva slags oppskrift brukte du på selve kaken?


#50

Acino sa for siden:

Tar gjerne imot oppskrift om du vil dele!
Den med all frukten så også vanvittig god ut! :D


#51

Guttemammis sa for siden:

Nextlife: gjør ripsgeléen at bananene og eplene ikke blir brune?


#52

Nextlife sa for siden:

Jepp, og de andre bærene og frukten ser veldig fresh ut.


#53

Nextlife sa for siden:

Sendt på PM. :)


#54

Niobe sa for siden:

Cakepops av krydderkake, med rosafarget sjokolade og "perler".


#55

Flubby sa for siden:

Vesla fylte 5 nylig, bursdagskaka fra barneselskapet :)


#56

Niobe sa for siden:

Nydelig, Flubby!



#58

Tallulah sa for siden:

Så lekker den ble! Jeg likte godt de sterke fargene.


#59

Niobe sa for siden:

Gulrotkake til konfirmasjon.


#60

vixen sa for siden:

WOW! Den var nydelig.


#61

m^2 sa for siden:

Du har kanskje svart på det før, men hva slags krem bruker du? Jeg finner liksom ikke den rette... (gitt at det er samme oppskrift på kaka da)


#62

Niobe sa for siden:

Det er i utgangspunktet R.O.O.M sin gulrotkake, og kremen som hører til.


#63

hildeje sa for siden:

flinke dere er


#64

Dixie Diner sa for siden:

Nesten pinlig å dele bilder her etter alle de flotte bildene til Niobe. :knegg: Men her er mitt egentlig halvveis mislykkede forsøk på Minecraftkake til mellomste sin seksårsdag nå i mars. Ha i tankene at jeg var høygravid og hadde elefantbein og var i særdeles dårlig form da kaken ble laget, men ungene ble strålende fornøyde til tross for tissegul "lava" nedover kakefatet, og det er jo det som er viktigst.


#65

Niobe sa for siden:

Hallo, den var jo kjempekul, Dixie!


#66

mina sa for siden:

Å, flott kake! Kan du ikke forklare i detalj hva du har gjort, Dixie?
Hva slags kake og hvordan du har laget glasuren osv.

Tror 9-åringen hadde likt noe sånt!


#67

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk. :)

Det er egg- og melkefri sjokoladekake (utrolig saftig og god, jeg bruker denne) og glasuren er bare melis blandet med litt vaniljesukker og vann til passe konsistens (ikke for rennende) og så hadde jeg glasuren over i forskjellige skåler og blandet inn fargene. Har brukt Wilton sine kakefarger, da de gir best resultat og er veldig sterke. Kjøpes på Obs til en billig penge (ca. 300,- kr for hele åtte farger i en eske, de er ekstremt drøye i bruk). Deb brune er blandet med kakaopulver da. Og strøsselet over de brune er cocoa pops. Skulle egentlig ha noen ruter med Rice Krispies-greier og, som "sand", men fant ikke veganske marshmallows så da utgikk det.

Noen av figurene er kjøpt på lekebutikk, mens noen er i papir, printet ut fra en nettside, klippet ut og brettet sammen. Husker ikke helt linken nå, men google på Minecraft paper cut outs eller noe sånt. Her finner du kanskje også noe.


#68

Bloppy sa for siden:

Jeg har bakt! :eek: Det skjer ca ekstremt sjeldent, og kun om jeg absolutt MÅ.
Nå derimot, bare fordi jeg har sett så mange bilder av Niobe sine nydelige gulrotkake, og lest om den her inne. Så i dag klarte jeg ikke å holde meg lenger, jeg måtte bare prøve. Litt gode råd etter neewbie spørsmålene mine fra Niobe underveis måtte til. :humre:

Ikke helt Niobe klasse over denne, men du verden så god den ble! :dåne: Dette var kake veldig for min smak altså. :nam:


#69

Niobe sa for siden:

Så bra, Bloppy! Jeg sa jo du ville klare det fint!


#70

millact sa for siden:

Den så deilig ut.


#71

Bloppy sa for siden:

:stolt:

Fikk ikke helt dreisen på pyntingen, men mann og barn var mektig imponerte. De lurte først på om jeg var syk siden jeg bakte. :knegg:



#73

Joika sa for siden:

Hva slags sprøyte må man ha for å lage sånne fine roser, Niobe?




#76

Niobe sa for siden:

Jeg tror poenget er at "taggene" må være dype. For ellers blir ikke mønsteret "definert" nok. Jeg bruker Wilton sine tipper, og sånne engangs dekorplastposer. Fungerer veldig bra.


#77

Bloppy sa for siden:

Ja, det er nok noe der altså. Min tipp hadde også tagger, men ikke sånn som den der. Må vel handle da. Tip og farge. :D


#78

Apple sa for siden:

Nydelige kaker. Flott måte å pynte gulrotkake på. Hvordan lager man kurv/ flettemønster?


#79

Nessie sa for siden:

Bruker du konditorfarge da? :gruble:
Og hvordan får du til pynten så fint? :vilha:


#80

Niobe sa for siden:

Ja, jeg bruker Wilton sine konditorfarger. Det gjelder bare om å bruke rett sprøytetip. Det er ikke vanskelig i det hele tatt. :)


#81

Niobe sa for siden:

Blå sjokoladecakepops til en veldig nært forestående fireårsdag. :o Jeg er veldig fornøyd med blåfargen på sjokoladetrekket, ikke fullt så fornøyd med strøsselet. Men det var minsten veldig fornøyd med, så da så. :)


#82

Fluke sa for siden:

Vi rakk dessverre ikke gjøre denne helt ferdig før gjestene kom. Jeg er jo som alltid superoptimistist og sier at "dette klarer vi!", mens mannen er litt mer "Oj, det kommer til å ta lang tid som vi ikke har ... ". Jeg lager langpannekaker og glasur og ganache og marshmallowsfondant, mens mannen måler og tegner og setter hele greia sammen. Jeg er en igangsetter som heldigvis har giftet meg med en som fullfører prosjektene mine. Og hans tidsestimat var dessverre rett. :knegg:

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=53733&amp;stc=1&amp;d=1399216740[/img]

Her er den inni. MYE større på innsiden, så vi brenner inne med masse kake. (Her har 20 gjester forsynt seg). [img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=53734&amp;stc=1&amp;d=1399217151[/img]


#83

Niobe sa for siden:

Wow, utrolig kul, Fluke!

Her har vi feiret 4-årsdag i dag! Vennligst ikke quote.


#84

millact sa for siden:

Så flotte kaker! Gratulerer med 4-åring, Niobe! Hvor ble de årene av?


#85

Niobe sa for siden:

Takk! Ikke spør, jeg lurer på hvor babyen min ble av..? :o


#86

Pelle sa for siden:

Niobe; du er virkelig et unikum! Så fine kaker!!



#88

Fløyel sa for siden:

Inspirert av Niobe har jeg bakt glutenfri R.O.O.M gulrotkake. Ikke helt fått dreisen på å lage roser, satser på at øvelse gjør mester. Tror jeg må lage en litt stivere krem.
Jeg lagde 3/4 stor deig og fylte 28" form. Syntes mengden krem hørtes horribelt stor ut, så jeg lagde kun halv porsjon, men trengte faktisk full mengde. Heldigvis klarte jeg å lage samme farge.

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=53818&amp;d=1399713837[/img]


#89

Nextlife sa for siden:

Så flinke dere er med de rosettene. jeg prøvde meg på de tidligere i uken, jeg glemte helt å ta bilde, men de passet nok best i den mislykketkaketråden :knegg: så jeg endte med å smøre de utover.


#90

GydaG sa for siden:

Så flotte kaker! Og Fluke- den var kjempekul!
Vi har omtrent samme fordeling her, jeg fikser og mekker og gjør klar alt som trengs, og så monterer og former mannen resten.
Sist uke lagde vi denne til en venninne:

Ser at jeg har tatt bilde før øynene kom på, jaja, det var hvite rundinger med en blå pyntekule inni, se det for dere. :knegg:

Denne uken har vi laget en kake til, må ta bilde av den når ungene har lagt seg tror jeg, vi skal servere den i bursdag her i morgen og ungene kommer sikkert til å elske den.


#91

Guttemammis sa for siden:

GydaG: Wow! Det var en flott kake. :jupp:
Fløyel: synes kaken din var fint pyntet, jeg! ;)


#92

Marit K sa for siden:

Her er ett bilde av familiens favorittkake, som er pavlova med eggekrem, banan, kiwi, og bringebær.


#93

Fløyel sa for siden:

Den glutenfrie R.O.O.M kaken var fantastisk god! Fikk utrolig mye skryt av den i selskapet.


#94

Fløyel sa for siden:

Gosj! Så lekker den pavlovaen var, hvordan får du den sånn? Sprøyter du den ut med kakesprøyte?


#95

Marit K sa for siden:

Bruker kakesprøyte ja. Tegner opp en sirkel på bakepapiret, sprøyter eller legger på en jevn bunn på et par cm tykkelse først, og så lager jeg kanten rundt litt høy. Da blir det plass til masse krem og bær uten at jeg trenger bekymre meg for at det renner av kaka før servering. Det kan bli litt huller i bunnen mellom toppene, fordi det er vanskelig å unngå luftlommer, men det gjør ingen ting for utseendet synes jeg.


#96

Mjau sa for siden:

Bursdagskake til mannen min.
Sukkerbunn med jordbærkrem g vaniljekrem.
Mmf-trekk
[attach]53824[/attach]


#97

Mirasol sa for siden:

Så geniale bordkort og fine kaker!


#98

Fløyel sa for siden:

Wow Mjau! Lekre kaker og for noen bordkort!!


#99

Milfrid sa for siden:

Jeg leser også konstant nakenbilder. :rødme:


#100

Mjau sa for siden:

Takk. :)
Bordkortene var det eneste blå blandt alt det hvite på bordet. Dekotativt, og populært for barna. Veldig gøy å.bake slike kaker. Men står o banner og banner hver gang når jeg prakker med å trekke kaken fint osv. Men veldig arti når man får bra resultat. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.