Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du bakt i dag?

#1

frukt sa for siden:

Vi kan vel alle trenge litt inspirasjon og nye ideer av og til, derfor denne tråden.
Del gjerne oppskrift. :jupp:

Jeg har biscotti med sjokolade i ovnen nuh. En liten oppmerksomhet til svigers som takk for alt de hjelper til med. :)

Jeg fikk en oppskrift av noen her inne, men den fant jeg ikke i øyeblikket så jeg lagde Chocolate Almond Biscotti uten mandler.


#2

liefje sa for siden:

Jeg skulle egentlig bake peppernötter, men utsetter til i morgen.


#3

Pingis sa for siden:

Jeg skal bake rundstykker i kveld. Slumporama, litt over en liter væske (12 dl, kanskje), litt smør, litt salt, en pakke gjær, ca en liter hvetemel og resten havregryn og grovt mel til passe deig.


#4

Filifjonka sa for siden:

Jeg har bakt franske makroner.


#5

Señora sa for siden:

Ikkeno... :-)


#6

frukt sa for siden:

:skuffet:


#7

Niobe sa for siden:

Ingenting i dag, men i går ble det laget risboller. Siden minsten synes vi hadde ventet lenge nok. :knegg:


#8

millact sa for siden:

Ingenting.


#9

Chablis sa for siden:

Peppernøtter.


#10

Millen sa for siden:

Ingenting, og ikke har jeg planer om det heller.


#11

mina sa for siden:

Jeg har bakt Kolakaker. Mormors oppskrift, som er den samme som ligger her inne et sted.

Tre unger var fryktelig blide da de kom heim fra skolen, for de vet at det vanker smaksprøver. 😃


#12

løve70 sa for siden:

LilleVenn og jeg har akkurat bakt sjokolade cookies, pyntet med røde og grønne non-stop.


#13

Blåbær sa for siden:

Kjøttboller. :knegg:


#14

tink sa for siden:

Jeg har glutenfrie rundstykker som står til heving. For noe kliss!


#15

Myria sa for siden:

Jeg har fylt magen, og fryseren, med kanelsnurrer. Jeg er sååå stappmett.

Oppskrift:
1,4 kg hvetemel
2 ts kardemomme
200 g sukker
300 g smør
75 g gjær
2 egg
7 dl melk

kanel
smør
sukker

Ha det tørre i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret, tilsett melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken (tørrgjær has rett i melet). Hell i det tører sammen med egg. La maskinen gå minst 5 minutter. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut til en stor leiv og smør på en blanding av mykt smør, kanel og sukker. Rull sammen fra langsiden, del i skiver og legg tett sammen på stekebrett (det er bra om de vokser sammen, for utsiden blir alltid litt hard og uinteressant så hvis de vokser sammen blir det mer innside og mindre utside ;)). Etterhev 30 minutter. Stek på varmluft ved 200 grader, midterste rille, i ca 15 minutter.


#16

Orkide sa for siden:

Grovbrød


#17

Tussa sa for siden:

Brød. :stolt:


#18

trøtt sa for siden:

I dag har jeg bakt vannkringler. Jentungen har bakt lussekatter.


#19

Mjau sa for siden:

Tror det var meg du fikk oppskrift av. På fb. ;) Men det er bare helt vanlige da.


#20

frukt sa for siden:

Ah, stemmer det! Da vet jeg hvor jeg skal lete. :-)


#21

Nip sa for siden:

I går "bakte" jeg matmuffins uten mel :)


#22

løve70 sa for siden:

Her er oppskriften på cookies. Denne gang hadde jeg en plate hakket melkesjokolade med non-stop i deigen, samt pyntet med røde og grønne non-stop.

Chocolate Chip Cookies.
Ingredienser:
for ca. 24 store cookies trenger du

300g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts salt (bare hvis du bruker usaltet smør)
180g usaltet smør (bruker du saltet, sløyfer du ekstra salt...), smeltet
200 g brunt sukker
125g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 egg
1 eggeplomme
200g mørk sjokolade, hakket (eller chocolate chips), eller en blanding av mørk og hvit sjokolade

ovn temp 165 C.

Bland mel, natron og salt, sett til side. Ha smeltet smør, brun sukkker og hvit sukker i en skål og bland godt(bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha opp i vanilje ekstrakt, egg og eggeplommen og bland til det er lett og luftig. Ha oppi mel/natron blandingen og bland det hele. Ha oppi sjokoladebitene. Bruk en skje (eller en iskreChocolate Chip Cookies.
Ingredienser:
for ca. 24 store cookies trenger du

300g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts salt (bare hvis du bruker usaltet smør)
180g usaltet smør (bruker du saltet, sløyfer du ekstra salt...), smeltet
200 g brunt sukker
125g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 egg
1 eggeplomme
200g mørk sjokolade, hakket (eller chocolate chips), eller en blanding av mørk og hvit sjokolade

ovn temp 165 C.

Bland mel, natron og salt, sett til side. Ha smeltet smør, brun sukkker og hvit sukker i en skål og bland godt(bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha opp i vanilje ekstrakt, egg og eggeplommen og bland til det er lett og luftig. Ha oppi mel/natron blandingen og bland det hele. Ha oppi sjokoladebitene. Bruk en skje (eller en iskremskje) til å lage nogenlunde like store kuler og plasser på et bakebrett dekket med bakepapir. Pass på å ha nok avstand mellom deigen slik at de ikke smelter sammen (jeg hadde 12 stykk per brett). Bak i 10 - 15 minutter avhengig av størrelsen. Her er det viktig å følge med slik at de hverken blir for tørre eller for seige. Cookiesene er ferdige når de begynner å brunes svakt i kantene. La de stå på brettet noen minutter før du setter de til avkjøling på en rist.
mskje) til å lage nogenlunde like store kuler og plasser på et bakebrett dekket med bakepapir. Pass på å ha nok avstand mellom deigen slik at de ikke smelter sammen (jeg hadde 12 stykk per brett). Bak i 10 - 15 minutter avhengig av størrelsen. Her er det viktig å følge med slik at de hverken blir for tørre eller for seige. Cookiesene er ferdige når de begynner å brunes svakt i kantene. La de stå på brettet noen minutter før du setter de til avkjøling på en rist.


#23

frukt sa for siden:

Oppskrift? :vilha:


#24

frukt sa for siden:

Lager man deigen to ganger eller? :fnis:

Så godt ut. Må kanskje lage noen og gi bort til jul. :jupp:


#25

Nip sa for siden:

I dag har jeg prøvd meg ut på en oppskrift - søtpotetvafler med kakao (gluten og sukkerfri) :)


#26

Susse sa for siden:

Finske pinner og Brysselkaker.


#27

frukt sa for siden:

I dag blir det nok ingen baking, men når jeg får tid skal jeg lage glutenfrie biscotti. :jupp:


#28

Nip sa for siden:

Brukte bare egg og mager kesam (10 egg & 4 ss kesam) + urtesalt, pepper, chili og hvitløkspulver + 1 ts bakepulver

Så i biter - skinke, ost, brokkoli og paprika.

Hadde bitene i muffinsformer, også rørte jeg luftig sammen kesam og egg som jeg helte over - ikke helt fullt da de hever seg endel

175 grader midt i ovnen i 25 min, avkjølte på rist


#29

Nip sa for siden:

Jeg har også laget innbakte horn i dag - med økologiske middelalderpølser, ketchup, ost og sprøstekt løk :)

Mini og jeg har lagd deig til sandkakeformer som jeg skal bake ut etter en kopp kaffe :D Aldri lagd før så det blir spennende


#30

frukt sa for siden:

Det var jo enkelt. Kanskje jeg skal prøve å lage det med kokosmelkyoghurten jeg har stående.


#31

Nip sa for siden:

Det funker nok bra. Det blir jo mer som "omelettmuffins" men de ble faste og fine . og så delikate ut. Mine datt lett ut av formene, men mulig lurt å smøre først... og man kan jo ha bacon, pølsebiter, eller andre grønnsaker i også :)


#32

Geitrams sa for siden:

Brød. Utsetter julebaksten litt til, ellers spises det opp lenge før jul!



#34

liefje sa for siden:

Jeg har kjöpt kaker i dag. Hjemmebakte, men ikke av meg. En fantastisk liten familiebedrift som selger paa et marked.


#35

ingling sa for siden:

Aniskringler.



#37

Karamell sa for siden:

Jeg har ikke bakt noe, men har litt lyst å lage:
sjokoladetrøfler
Sarah Bernhard i langpanne
sjokoladecookies


#38

Nip sa for siden:

Takk :) Laget flere i dag, minsten likte de også så perfekte som etter-skolen mat o.l

Har også laget chilisalt i dag, ikke akkurat baking men...


#39

Magica sa for siden:

Aniskringler!


#40

Guttemammis sa for siden:

I går lagde jeg fløte karamellerer (smaker smørbukk ), etter en oppskrift som Fibi la ut her på fb.


#41

trøtt sa for siden:

I går bakte jeg tebriks. I dag ble det ingenting.


#42

Chablis sa for siden:

Pepperkaker


#43

frukt sa for siden:

Tror jeg skal lage Stem ginger biscuits i morgen. Eller deigen i det minste, og putte i fryseren.


#44

ingling sa for siden:

Glutenfrie sandnøtter og risboller i dag.


#45

Filifjonka sa for siden:

Jeg har bakt kokosmakroner, en kake jeg trodde var skikkelig kjedelig og vond. Disse var IKKE det! :)



#47

Magica sa for siden:

Sjokoladefudge i går.


#48

Hondacrv sa for siden:

Svenske pepperkaker! Og brød, da.


#49

M&amp;M sa for siden:

Jeg har bakt osterundstykker, møllebrød (grovbrød med valnøtter), knekkebrød og kolakaker!

Nå skal jeg i gang med å lage kjøttrull (lammerull) etter oppskrift fra min oldefar. Det er tradisjon det! Jeg hjalp alltid mormor med det fra jeg var jentungen, men har gjort det alene etter at hun døde.
4 stk. hvorav 3 er julegaver til hennes barn. Beste julegaven!! :nikker:



#51

frukt sa for siden:

Jeg lager søtpotetbrød. Aldri laget det før så jeg er spent på hvordan det smaker. :hyper:


#52

Retz sa for siden:

Biscotti med tranebær og hvit sjokolade.


#53

ingling sa for siden:

Sarah Bernhard, in the making. Tar sin tid, men gøy å prøve!


#54

amanas sa for siden:

Pepperkaker. For andre gang i år :)


#55

Myria sa for siden:

I går bakte jeg sjokoladekake siden storebror hadde minibursdagsfest i dag for venner utenom skolen.


#56

Pingis sa for siden:

Har bakt eltefrie rundstykker og laga deig til kakemenn.


#57

Hondacrv sa for siden:

Brød i dag også.


#58

IOA sa for siden:

I går bakte jeg sjokoladekake til et bursdagsselskap vi skal i i dag. I dag har jeg bakt 80 chocolate chips coockies, fordelt i bokser til julemesse i dag, skoleavslutning på tirsdag og nevnte bursdagsselskap.


#59

Pøblis sa for siden:

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle poste noe i denne tråden. Men jammen! :kry:

Chocolate Chip cookies, sandnøtter og sjokoladepinner.

:kry:

:kry:

:kry:


#60

trøtt sa for siden:

Kransekakestenger
Hvite kakemenn
Sjokoladekuler
Brød


#61

Myria sa for siden:

I går bakte jeg urte/hvitløksbaguetter som ble servert til middagen.


#62

Kreps-77 sa for siden:

Colakaker og foccacia.


#63

GinaK sa for siden:

Peanøttkaker. Veldig likt havreflarn i grunnen, men med peanøtter i. Nammis. :)


#64

millact sa for siden:

Serinakaker. Fort gjort.


#65

Fintdethei! sa for siden:

Pepperkaker av ferdigdeig, og pepperkakehus.
Kolakaker i ovnen nå (aldri laget før).


#66

Acino sa for siden:

Igår bakte/lagde jeg, sammen med en venninne, brune pinner, bountykuler, gelefigurer og havreflarn. Idag baker jeg julebrød, de står i ovnen nå endelig etter en fæl bom med rosiner: Hadde ungene med for å bake i formiddag. Hadde blandet alt det tørre, smelta smør og hatt i melk. Så hadde jeg tømt sukat oppi melk og smør før jeg åpna den nye boksen med rosiner. Uten å tenke noe videre så helte jeg rosiner oppi. Så slo det meg, hva i all verden for en lukt er dette? Og så sååå "mushi" rosinene er?? Jepp, ett lite sniff og ett lite øyekast nærmere boksen var saken klar: De var gjæra rett og slett, tydeligvis ikke tørka godt nok. Måtte bare hive hele greiene. Fikk kjøpt nye rosiner og sukat i ettermiddag så nå står de endelig i ovnen. Gleder meg til prøvesmaking!


#67

Pasta sa for siden:

Pepperkaker.


#68

Sissel sa for siden:

Cookies, for 3 gang på et par uker. :)


#69

Niobe sa for siden:

Pepperkaker! :) Laget deigen i går, og ga halvparten til naboen. Heldigvis, for det ble mer enn nok likevel... :knegg:


#70

ingling sa for siden:

Kanelpinner. Eksperimentert litt med gammel oppskrift, for å tilpasse til ymse intoleranser. Lukter godt!


#71

millact sa for siden:

Det er den fineste boksen med pepperkaker jeg noen gang har sett.


#72

Niobe sa for siden:

Hehe, takk! Men jeg får tilbakemeldinger på Instagram og Facebook som gir meg inntrykk av at det ikke er normalt å sortere pepperkakene... Men bare for å bevise at jeg ikke lider av tvangstanker eller noe, så ber jeg dere legge merke til at den ene stabelen består av både pepperkakemenn OG hjerter. Så da så.


#73

millact sa for siden:

Hehe, normalt er det neppe, men du så fint det var!


#74

Kreps-77 sa for siden:

Stiller meg bak denne. Virkelig flotte pepperkaker, Niobe!
Jeg elsker sorteringa! ;)


#75

mina sa for siden:

I dag har jeg vært hos mamma og bakt sammen med henne. Vi bakte Goro, Berlinerkranser og Li-læms (Li-lefse).


#76

trøtt sa for siden:

Knekkebrød


#77

Retz sa for siden:

Berlinerkranser.


#78

Nip sa for siden:

Lagde pepperkakedeig i går, så skal lage pepperkaker i dag :)


#79

trøtt sa for siden:

Nanbrød. Ikke akkurat julebakst. :knegg:


#80

Nip sa for siden:

I dag har jeg bakt chiascones og pepperkaker sammen med mini og en kamerat :)


#81

trøtt sa for siden:

Lagde brune pinner i går kveld.

I dag har jentungen bakt blåbærpai. :nam:


#82

Acino sa for siden:

Risboller; men det var til juleavslutning med barnehagen. Ok da, det sneik seg unna noen ekstra som fremdeles er i kjøleskapet.


#83

frukt sa for siden:

Lite baking på meg for tiden, men jeg lagde nå bananpannekaker i kveld om det teller. :knegg:


#84

Pingis sa for siden:

Sjokoladekake og kakemenn. Barnebursdag i morgen.


#85

Selma sa for siden:

Jeg tester Nennes rundstykker. Deigen står til heving nå:nikker:


#86

frukt sa for siden:

Familieselskap i morgen, og jeg har tenkt å lage en gluten- og melkefri sjokoladerullekake med tyttebærkrem. :jupp:


#87

vixen sa for siden:

Loff


#88

Blåbær sa for siden:

I dag blir det lussekatter og havreflarn.


#89

Syrinx sa for siden:

Brytebrød med urter på gang nå. Skal glaseres med smør og er fantastisk godt.

Etterpå skal vi lage sjokoladeruter og risboller.


#90

Pingis sa for siden:

Lussekattdeigen er i kjøkkenmaskina nå. Riktignok med gurkemeie, men tenker det duger til barnebursdag.


#91

Myria sa for siden:

Første brett med lussekatter står i ovnen as we speak. Det lukter vidunderlig og jeg er redd jeg kommer til å forspise meg og ikke ha lyst på middag. :p



#93

ingling sa for siden:

Pepperkaker igjen. I morgen også. :flire:. Og kanskje noe mer seinere i dag.


#94

Frk_Fryd sa for siden:

Lussekatter uten luss. (Vi manglet både safran og gurkemeie :knegg:)



#96

Robyn sa for siden:

Brune pinner, snickerskonfekt og lussekatter får duge for i dag. Fornøyd med egen innsats.


#97

Myria sa for siden:

I tillegg til lussekattene har jeg bakt Japp-ostekake som skal bli dessert i morgen. :)


#98

vixen sa for siden:

Kokosmakroner og fire loff. Blir også risboller med honni korn.


#99

Nip sa for siden:

Gluten/melkefrie peppernøtter :)

Samt laget deig til pepperkakehus


#100

Lavender sa for siden:

Skippertak. Mye pepperkaker, brune pinner og biscotti. Sandkaker i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.