Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

#1

Harriet Vane sa for siden:

Vel, vel, vel.... Vi må jo tøyse litt også, gjøre narr av oss selv og andre. Dette er en bekjennelsestråd etter mønster etter NM ("Kaller du meg en dårlig kokk"), men det er også lov å fortelle om andre.

Jeg skal finne igjen den gamle NM-tråden om min svigermors kulinariske spesialiteter, men inntil videre skal jeg heller bekjenne at jeg skulle lage en sitron-merengue-pai til en mafiamiddag. Det er skikkelig lurt å huske maizena. Hvis man glemmer maizena, vil kaken sige utover, sitronkremen vil renne utover alle kaner, renne nedover kjøkkenskapene, ned på gulvet og lage et helvetes søl. Det smaker like godt, det er ikke det, men jeg kan skrive opp at presentasjonen ikke blir den samme!

Ellers har jeg ledd i mange år over en historie om moren til en kompis av meg. Hun er ganske gammel, og skulle være litt sprelsk og prøve noe nytt da hun lagde bløtkake. Hun hadde i syklubben fått høre om de kjekke boksene med fersken, anananas og andre gode ting man kunne ha i kakene. Så hun dro i butikken og kjøpte hermetikk, og fylte en diger bløtkake med krem, revet sjokolade og mais. :lol:


#2

LilleT sa for siden:

Bløtkake med mais, det var eksotisk! :lol:

Jeg har selvsagt aldri gjort noen kjøkkentabber. :niks:


#3

Vimsen sa for siden:

Enkelt. Jeg tilsatte sukker i kjøttpuddingen og ikke salt.



#5

Toffskij sa for siden:

Den paien var dødsgod, Mim, så hvis du ikke har gjort verre tabber enn det, er du vel ganske heldig stilt.

En av mine beste mathistorier var den gangen jeg hadde overambisiøs indisk bursdagsmiddag og bl.a. brøt borettslagsreglene ved å grille noen ganske feite lammespidd på engangsgrill på balkongen. Dette førte til tunge skyer av svart os, og midt opp i det øvrige panikkaoset kom altså den lille gamle damen i etasjen over for å høre om det var nødvendig å ringe etter brannvesenet.


#6

LilleT sa for siden:

Jeg husker forresten at mannen og jeg skulle tilberede vår første romantiske lørdagsmiddag (biff og bakte poteter, må vite ... :fnis: ). Fant ut litt for sent at vi hadde forvekslet pepperboksen med kanelboksen. Trodde vi hadde ødelagt biffen, men biff med kanel smakte mye bedre enn forventet. :nikker:


#7

Tallulah sa for siden:

Å lage potetpai i sånn rund kakeform med løs bunn er heller ingen strålende idé. Hvertfall ikke hvis kakeformen er litt forslått. Alle potetene, deigen, melk, ost osv er ganske tungt og når man skal løfte hele greia fra benken kan det skje at bunnen faller ut. Det blir veldig sølete. Det er fryktelig vanskelig å tørke en rennende blanding av melk, fløte, cottage cheese og ost ut fra en varm ovn og en varm ovnsdør.


#8

Hønni sa for siden:

Mamma skulle lage 50 liter kakao som bidrag til speiderturen og forbyttet selvfølgelig sukkeret med salt.

Jeg har ingen egne blemmer for hånden nå, men har da mang en gang laget mat som ikke var så god :rolleyes:


#9

Java sa for siden:

Mim mor lager mat som hun snakker, med store fakter. Legger til med en gang at det pleier å gå veldig bra, hun lager deilig mat. Men når man salter med store bevegelser, og søsteren din står ved siden av og lager bløtkake, så blir ikke bløtkaken så veldig god.

Jeg kan også nevne at det ikke lønner seg å snu creme brulé opp ned for å riste av sukker som ikke er karamellisert. :skuffet:


#10

Fara sa for siden:

:Fnise:

Kan ikke komme på noen blundere i farta som jeg selv har gjort.
Men mamma kom i skade for å miste saltbøssa i hvitsausen engang. Den var ikke særlig god.

Ellers gikk jeg i klasse med en på ungdomsskola som ikke var særlig heldig i heimkunnskapen.
Han lagde vel tidenes verste bløtkakebunn.Det meste lå igjen i ovnen.
Han klarte å svi pizzaen så den ble svart, til tross for at han satt rett foran ovnen og så på den hele tiden.
Han mistet også saltbøssa i omeletten og det knaste i tennene da vi smakte på den.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg fant den! Min svigermors schlägermeny!

  1. Skinke med poteter og saus.
    Velg en fet sommerskinke og skjær den i skikkelig tykke skiver. Lag hvit saus ved å koke opp melken for så å røre inn mel slik at sausen blir temmelig tykk og ganske klumpete. Den gode bismaken av kokt/svidd melk gir retten særpreg. Salt sausen rikelig. Lag sausen i riktig god tid slik at den blir svidd i bunnen og snerkete på toppen. Kok potetene litt for lite, så de er knallharde i midten. Salat lages av finhakket kinakål, tomater og agurk med thousand island. Server!

2)Gryterett

Basis er tre pakker kjøttdeig og to pakker meksikansk gryte fra Toro. KJøttdeigen og gryteposene + vannet has samtidig oppi gryta slik at kjøttet blir kokt og ikke stekt. Deretter piffes retten opp med to bokser hermetisk champignon, to bokser mais og en boks tomater. Glem ikke å ha i "saften" fra boksene også. Nam-nam Gryten serveres med uncle Bens 5-minutters ris og en salat som beskrevet ovenfor.

  1. Fiskepudding
    Kjøp den billigste fiskepuddingen du finner i butikken (den som har ca 10% fisk) og skjær den i skiver. Stek skivene på høy varme i masse margarin slik at skivene er svidde utenpå og kalde inni. Server med posepotetmos, ketcup og brun saus laget ved hjelp av å svi melet til det er brunt, spedd med vann og smakt til med masse salt. Nam nam! Dette er så godt at tårene står i øynene på en!

5)Stek
Legg gjerne en litt frossen stek i ovnen og stek den på middels varme over natten i en stekepose, slik at den er mer kokt enn stekt og garantert helt grå tvers igjennom. Lag saus som ovenfor, dvs med å svartsvi mel, og spe med kraften som har dannet seg i stekeposen. Salt skikkelig godt og er du helt crazy har du i hvitløkspulver. Fløtegratinerte poteter lages med melk og pass på å ha osten på med en gang slik at den blir brunsvidd. Det må være så mye væske at potetene svømmer i melk. Her brukes gjerne i hjelkokte grønnsaker til, feks kokte gulrøtter i skiver og brokkoli og blomkål. Disse kokes i rikelig med vann i minst 20 minutter uten salt.

  1. Kake, generelle tips
    Vær knipen på gode råvarer, og ha ulik temperatur på alle ingredienser. Eggene piskes så all luft går ut av blandingen, mel siktes aldri i, slik at det alltid er klumper av mel, bruk bare margarin og for all del ikke smør, siden smør er så dyrt. Vær gjerne unøyaktig med blandingen og stek kakene for lenge slik at de blir skikkelig tørre. Hvis man er ekstra heldig er kakedeigen blitt såpass tung at kaken er rå og innsunken på midten. Dette skjules lett ved å dynge på mye glasur på midten.

  2. Fiskegrateng:
    Kok fisken og ha den i bunnen av en ildfast form. Pisk egg og ha i mel og salt, og hell over fisken. Ha over griljermel. Server med ihjelkokte grønnsaker (se 5) og litt harde poteter. Denne elegante måten å lage grateng på vil gi et resultat som smaker som melete eggerøre med fisk i. Skikkelig godt! Smeltet margarin gir en piff!


#12

Vimsen sa for siden:

Jeg ble kvalm.


#13

Tallulah sa for siden:

:skratte:

Kan forresten meddele at når veldig varme poteter møter fløte ved hjelp av stavmikser, så blir det lim.

Ikke så heldig når alle gjestene har satt seg til bords på nyttårsaften. Heldigvis hadde en snill nabo fler poteter og jeg vet nå å mose forsiktig og ikke koke med salt i vannet når jeg skal lage mos.


#14

Mica sa for siden:

Lunsj historie

I vinter hadde vi besøk fra New York kontoret, dette var rett før jul og dagens lunsj bestod av rester. En gryte med lapskaus og en gryte med risengrynsgrøt. Jeg stod på pratet med Taylor, en av amerikanerne i matkøen og spurte hva han syns om den norske maten. Vel, så passe sa han og serverte seg lapskaus og så slng på ens tor sleiv med risengrynsgrøt får jeg rakk å stoppe han. Å jeg skulle ikke ha bladet disse sa han til meg, og igjen før jeg rakk og svare slengte han på kanel/sukkerblanding :eek: . Jeg prøvde å forklare at lapskaus med risengrynsgrøt og kanel og sukker ikke gikk og definivt ikke var en rett som hørte sammen, men han sa at det var ok.

Han spiste nå alt :eek: , men fortalte meg i etterkant at han ikke var så veldig begeistret for risengrynsgrøten. Ja, ja :lol:


#15

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

En bekjent av meg, som egentlig er en dyktig kokk, skulle ved en anledning for mange år siden lage iskrem. Hun sjekket oppskriften, hadde eggeplommer, sukker og fløte i en bolle. Så satte hun bollen i fryseren mens hun undret seg over hvordan dette kunne bli til is...:hehehe: Det er HELT sant!

For mitt eget vedkommende kan jeg ikke anbefale karri oppå risengrynsgrøten.


#16

LilleLeo sa for siden:

Jeg har alltid vært flink til å lage mat, men av og til må det jo nesten gå gale.

For noen måneder siden skulle jeg lage pizza-boller.
For å si det sånn... Det så litt makabert ut på kjøkkenbordet:
[url="http://www.fotoknudsen.no/archive33/29042005134145wEbkm1o2h2VK65YaHn1f9S/medium/2405200609594rbvENEnPWieUFhRDs.JPG"][/url]

Det var egentlig veldig morsomt, men jeg ble så sint at det endte med at jeg sto og hulket på kjøkkenet :flau:
Lille var syk nemlig, og jeg skulle være god mor og lage noe godt til henne.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Det morsomste med svigermors schlägermeny er at hun faktisk er skikkelig fornøyd. Så det er ren og rå humor å spise der. Selv om det er skikkelig vondt. :fnise:

Min mor hadde laget en diiiger eplekake til et besøk (som satt i storstua og ventet på traktement) og klarte å miste hele kaken i gulvet så det sang. Kake både her og der! Så det ble asjettservering den dagen. Med store dæsjer krem :knegg:

Ellers kjenner jeg til noen fine servitørblundere fra mine år i bransjen. Sånn som hun som klasket stekskiver rett i bordduken foran direktøren for hotellkjeden, fordi hun hadde glemt å sette på tallerkner...:himle: Eller jeg og en kollega som kræsjet elegant i en svingdør (det var jeg som gikk feil, jeg skulle ta en snarvei) og skitne tallerkner og suppetallerkner fløy....:flau:

Det tok også litt tid før jeg lærte det der med timing, å få ting ferdig samtidig er liksom litt av poenget med et bra måltid. Jeg har servert lett rå gratinerte poteter sammen med godt gjennomstekt biff, og det smakte mildest talt trasig. Heldigvis var mannen forelsket og vi hadde mye vin....Vi kunne ha spist hva som helst.


#18

Hyacinth sa for siden:

Mannen min laget forresten brownies i langpanne en gang. Den ble såpass godt stekt, kan man si, at det ikke var mulig å få kaka ut av formen. Ikke engang etter å ha bløtlagt den i såpevann noen timer. Vi måtte kjøpe ny langpanne.


#19

Hyacinth sa for siden:

Det minner meg om den gangen jeg hadde laget en kjempeporsjon lasagne i en diger ildfast form. Idet mannen tok den ut av ovnen, glapp den selvsagt ut av hendene hans og landet opp ned på golvet. Det var litt av et syn. Jeg skal ikke si hva det lignet mest på. :D



#21

LilleLeo sa for siden:

Og så var det den gangen jeg inviterte venninnen min med samboer på kvelds, på meksikansk rekegryte,
som jeg hadde laget maange ganger før. Alt var på stell, sambo hadde dekket på osv.

Maten var nesten ferdig når de kom, skrubbsultne, rundt halv åtte. Jeg skulle hive oppi resten, bla vann.
Syntes det var litt mye vann, og kunne ikke huske at det skulle være så mye oppi.
Og skulle bare koke det inn.

Det varte og rakk og de stakkars gjestene åt chips til den store gullmedalje.

For å si det sånn; det er ikke noe smart å ta 1 liter vann, i stedenfor 1 dl vann :flau:


#22

Mica sa for siden:

Mim:.... jeg er egentlig ordløs :eek: - men har noen spørsmål:

Hvordan er egentlig familie sammenkomstene hos svigers? Prøver dere å unnga middager der? Og mannen din må jo syns du er verdens matgudinne (hvilket jo flere påstår at du er ;) )nå han sammenlikner med hva han er vokst opp på?


#23

Vimsen sa for siden:

Jeg ler så jeg besvimer av LilleLeos pizzaboller.


#24

Hønni sa for siden:

der kom jeg på browniesene som ble knekk... :p


#25

Hyacinth sa for siden:

Så mannen min er i godt selskap altså? Jeg trodde faktisk helt seriøst at det bare var han som klarte det kunststykket...


#26

LilleLeo sa for siden:

Er det rart jeg hulket? Eller rettere sagt; hylgren?


#27

Mica sa for siden:

LilleLeo: de pizzabollene?? :lol: - Jeg lurer veldig på hva slags oppskrift du har brukt?


#28

Harriet Vane sa for siden:

Det er det sosiale samværet som står i fokus. For å si det sånn. Og kaffen er ikke så verst. Kjære ELSKER maten min. Med lidenskap. Han synes noe av den er eksotisk og rar, men stort sett elsker han den. Jeg tilbyr meg ALLTID å kjøpe inn og lage mat, jeg liker det jo (ikke løgn) og det er triveligere å spise mat som eh...kan spises. Før hun kom meg for nær på livet og ble en PAIN, så syntes faktisk vi alle (Kjæres venner og bekjente) at dt var kjempegøy å spise der. Litt sånn dare-game.

Alle mine ekser har fremholdt maten min som noe av det de er mest lei seg over å gi slipp på. :snurt: Mon det.


#29

LilleLeo sa for siden:

Oppskriften var vel en altfor myk deig kontra altfor mye røre på. Det gikk faen ikke an å rulle den sammen.


#30

rakka sa for siden:

Morsom tråd! Jeg hadde en skikkelig uheldig opplevelse da jeg kokte fiskekraft for første og hittil siste gang.

Etter å ha kokt og skummet på kraft at ekle palehoder og annet fiskeavfall vel og lenge, var tiden kommet for å sile av den deilige kraften som skulle bli til verdens beste fiskesuppe.

Men jeg kan ikke ha vært helt konsentrert, for plutselig stod jeg der med silen full av fiskehoder, og all den deilige kraften var borte vekk ned i sluken på vasken :(


#31

Veronal sa for siden:

Morsom tråd. :knegg:

For min egen regning så kan jeg fortelle om den gangen jeg i praksis oppdaget forskjellen på melne og ikke-melne poteter. Jeg hadde invitert noen venner på besøk for prøve en raclette jeg fikk til jul og ettersom jeg alltid har likt mandelpoteter så plukket jeg med meg x kg poteter som jeg skrelte da jeg kom hjem og satte til koking. Jeg får også nevne at dette var første gangen jeg kokte poteter.

Vel, i stedet for kokte mandelpoteter m/racletteost ble det mandelpotetmos m/racletteost. Gjestene var høflige og humoristisk anlagt, så de spiste det de ble servert. :flau:


#32

LilleLeo sa for siden:

Vel, raspeballer i betasuppe er ikke godt. Pappa har funnet på mye rart i matveien opp igjennom årene.


#33

Sparky sa for siden:

:nemlig: Har opplevd det samme.

Siden vi er inne på pai. Broren min skulle imponere sine kommende svigerforeldre og inviterte dem på middag. På menyen sto selvfølgelig pai. Middagen ble ingen suksess da det viste seg at han hadde glemt å tilsette egg. Det er usikkert om dette er grunnen til at han har et ganske anstrengt forhold til dem i dag. :rolleyes:

En klassevenninne kom til å drite seg kraftig ut under en prøve i matlaging på kokekjøkkenet. Hun skulle lage eplekompott, men jukset ved å kikke på naboen. Det skulle hun ikke gjort, for naboen lagde ertesuppe. Karakteren ble naturlig nok stryk siden hun la skylden på den andre eleven da læreren spurte hvorfor hun hadde smør i kompotten.


#34

Java sa for siden:

Lilleleo: :rofl:

Her må du også legge ut bilde av dåpskaken. Ja, du har ikke laget den selv, men den er en profesjonell baker blunder. En morsom ting kan aldri vises for ofte.


#35

Skilpadda sa for siden:

LilleLeo: :rofl: :rofl: Og så fantastisk at du dokumenterte det hele med å ta bilder, enda så sint du var! :tilber: Mange flere burde gjøre det når de har mislykkes med noe, tror jeg. Med tanke på alle oss som kan underholdes med det! :D


#36

LilleLeo sa for siden:

To sek, så skal jeg finne den. Selv om jeg blir helt kvalm av tanken på å se den.


#37

LilleLeo sa for siden:

Det var det faktisk sambo som gjorde, men jeg samtykket og greide å tenke såpass klart gjennom tåre-regnet, at det ville bli morsomt å tenke tilbake på en gang.


#38

Røverdatter sa for siden:

Her kunne jeg skrevet masse, men nøyer meg med et par favoritter fra Kasias kokkekunster:

Den eneste gangen jeg har laget fiskeboller i hvit saus så ringte jeg mamma for oppskrift. Hun sa jeg skulle bruke kraft fra boksen, og det gjorde jeg. All kraften. Og masse melk så klart. Sausen skulle jo være hvit. :nemlig:

Når man lager fløtegratinerte poteter så burde man ikke velge nye poteter. Det er så mye vann i dem. :nemlig:

Jeg har også et titalls historier om kakebakingen min. Jeg suger til alt annet enn gjærbakst, sjokoladekake i langpanne og sukkerbrød. Alt annet blir rått, flatt, vondt eller alle tre på en gang.


#39

Senna sa for siden:

:knegg: mye morsomt her. Enten er jeg en perfekt kokk (noe som helt sikkert ikke er sant) eller så har jeg alzheimer light (noe som er mer sannsynlig) for jeg kan dessverre ikke huske å ha gjordt noen store tabber på kjøkkenet.
Men min mann skulle lagte plommesyltetøy her for et par uker siden (det var fryktelig mye plommer på treet i år), og det klarte han å svi i bunn. Så en hel "komlegryte" med syltetøy uten plommesmak, men med svismak måtte rett på dynga.


#40

Skilpadda sa for siden:

Eventuelt så var dere enda mer forelsket enn dere var klar over. :humre:


#41

Stikka sa for siden:

Her også, og Kristins brownies som ikke ville ut av langpannen selv etter såpevannsanngrepet. :rofl:

Vi hadde bedt 10 stk på bacalao. Mannen hadde kjøpt tørrfisk og de ble satt til utvanning dagen før, i en bolle i oppvaskkummen med drypp fra kranen. Før leggetid så skulle jeg bare skylle noe i kummen og tok bollen opp. Satte den så ned igjen og satte kranen til å dryppe igjen. Neste morgen våkner jeg av at mannen skriker og bærer seg på kjøkkenet. Jeg hadde glemt å sette kranen på kaldt igjen så all fisken var ødelagt. Heldigvis fant jeg en butikk med ferdig utvannet fisk så kveldens middag ble ihvertfall reddet. Mannen sluttet ihvertfall med denne dryppeutvanningen etter denne hendelsen.


#42

LilleLeo sa for siden:

Her er den frykteligste kaken. Som ble laget av et lokalt bakeri i min bydel, som kostet oss nesten 400 kr :sjokk:
For å forklare litt, så bad jeg om BLEKrosa roser. Det fikk jeg aldeles ikke.
Ingenting passer sammen, det er et virrvarr uten like.
Skriften er stygg, ujevn og skjev.
Og for å si det sånn; etter en sinnatelefon til bakeriet og klaging, så fikk jeg ikke en
drit igjen som kompensasjon.

Men jeg måtte more meg når den ene ansatte jeg snakket med på telefonen
innrømmet at han som laget kaken ikke syntes han var noe flink, og at hun
personlig syntes Lie Nielsen var best på skrift :himle:


#43

nolo sa for siden:

Det går fremdeles gjetord om min fantastiske 'Key Lime Pie'. Den skulle inneholde en viss mengde limesaft. Jeg kjøpte MANGE lime, og presset og styrte lenge. Kaken ble rett og slett så bitter at spyttkjertlene slo krøll på seg, og tårene stod i øynene på ofrene(mann og to stebarn). Min kokkevenninne sier at limesaft fåes på flaske og er tilsatt sukker:o .


#44

LilleVims sa for siden:

:rofl: Her sto det mye morsomt!

Jeg skulle prøve å lage fløtegratinerte poteter - alene. For første gang.
Min søster hadde fortalt meg at jeg skulle skjære potetene i skiver og koke dem litt. Bare litt. Jeg glemte jo av tiden og kokte dem litt mer... Ringte min søster, men hun sa at det gikk sikkert bra. For jeg skulle jo lage den sausen som skulle oppi også. Om jeg hadde maizena? Ja, det hadde jeg.
Hun sa jo ingenting om at det fantes både hvit og brun maizena. Jeg hadde brun...

Og siden jeg ikke visste hvor mye maizena jeg skulle ha oppi. Så hadde jeg oppi helt til det ble tykt. Og siden jeg hadde hatt litt mye oppi - så ble det en hard klump.

Ikke en veldig bra kveld.


#45

Fadese sa for siden:

:rofl:
Sorry ...


#46

LilleLeo sa for siden:

Forresten, så skulle pappa lage kvelds en lørdag.
Det var lite å ta av og han er en ganske kreativ person.

Det ble noe han kalte "Havarert Cruise-skip".
Et langebrød delt i tre, med kjøttfyll og ost mellom lagene.

Jaggu så det havarert ut, og ikke smakte det allverdens heller :himle:


#47

Hyacinth sa for siden:

Det var en fantastisk vakker kake, Lilleleo! :hehehe: Og til alt overmål syntes jeg det stod "Dåpsbarne". (Jeg så ikke t-en bak flagget... )


#48

Tøsa sa for siden:

:rofl:

Matlaging med lilla mohairgenser på, er ikke verdens beste kombinasjon:knegg: . Vi hadde skolekjøkken, hvor veninnen min og jeg hadde skikkelige fluffy gensere på. All mat var det lilla hår i:jupp: . læreren var ikke fornøyd.


#49

Harriet Vane sa for siden:

Herreminhatt for en tragisk kake, LilleLeo! Det var mildest talt stusslige greier. Håper den smakte godt, i det minste!


#50

LilleLeo sa for siden:

:lol:

Jeg hadde forresten en periode hvor jeg eksperimenterte over hvilke triks jeg kunne bruke for å ikke grine av løk, for her renner det noe jævlig.

Jeg så IKKE lur ut der jeg sto og skrelte løk, med dykkermaske og snorkel. Det funket ikke :hehehe:


#51

LilleLeo sa for siden:

:niks:

Tror synet av den kvelte smaksløkene mine den dagen.

Jeg begynte forresten å hylgrine når jeg så den.
Det var sambo som hentet den nemlig, han åpnet lokket når han var der
og tenkte: "Oi! Det var en jævlig stygg kake!"
Og så lå han lokket på og tok den med seg :dåne:


#52

Tallulah sa for siden:

Svømmebriller funker. Spesielt hvis du rekker ut tunga samtidig. Har prøvd. :nikker:


#53

Harriet Vane sa for siden:

Ja, da så du schmart ut, tenker jeg!

Jeg bare skjærer den veldig fort, jeg, vasker hender, fjøl og kniv og tenker ikke mer på det. Den psykologiske effekten virker. Før, da jeg forsøkte allverdens triks, grein jeg som en unge.


#54

Fadese sa for siden:

Pappa og hans daværende samboer (nå kone) giftet seg i utlandet. En del venner av dem fikk nyssen i dette, og troppet opp for å ta mot dem da de kom tilbake.
Vennene hadde med mat, og jeg bestemte meg for å lage en kake :o

Tror jeg var 17-18 år, og ikke særlig kjøkkenvant eller -interessert, for å si det sånn.
Kjøpte kakebunn på Rema, vaniljekrem og sprøytekrem. Dynket bunnen, slengte på noe frukt og vaniljekrem og sprøytet ivei på toppen av kaka. Så dro jeg ut.
Da jeg kom hjem, forfyllet og jævlig, så jeg tragedien og prøvde å rette på elendigheta. Det ble sjølsagt bare enda verre. Skar i tillegg av en liten flipp som jeg og en kompis delte.

Våknet neste morgen (eller ut på dagen) av at ivrige venner av Pappa sto på døra, og ikke lenge etter kom de nygiftede.

HURRA!

Uheldigvis hadde jeg ikke kastet kaka, så en nabo presterte typisk nok å hente kaka fra kjøleskapet og servere den.


#55

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes samboeren din høres skikkelig kul ut. :rofl:


#56

Java sa for siden:

:rofl: Har du bilde av det?


#57

Frost sa for siden:

Vi ble invitert på middag av en kollega av mannen.
Vi ble nok litt forbauset da vi ble servert posegryterett med kjøttdeig og potetgull ved siden av.
Kanskje vi er matsnobber?


#58

Fadese sa for siden:

Jeg husker den kaken fra tidligere tråd, Lille Leo.
"Less is more" er tydeligvis et ukjent begrep for enkelte :knegg:


#59

LilleLeo sa for siden:

:knegg: Det er han, men jeg hadde lyst å vri om halsen hans siden han ikke sa noe i butikken.


#60

Tallulah sa for siden:

Desverre, vi er ikke like forutseende som LilleLeo. Men jeg gjør det ganske ofte, så nesten gang lover jeg at jeg skal ta bilde.

Det hjelper faktisk å bare stikke ut tunga også. Jeg hørte en teori om at det som gjør at det svir i øynene trakk seg mot fuktighet, så hvis du greide å plassere noe "foran" øynene, nærmere løken som var fuktig så gikk disse sivgreiene i den retningen. Stikker man ut en våt tungespiss så funker det faktisk. Men er det mye løk må svømmebrillene på.


#61

LilleVims sa for siden:

Det har jeg lurt på lenge!

Aaah - får skaffe meg svømmebriller nå.


#62

Harriet Vane sa for siden:

Definitivt i matsnobbeklubben, men bedre det, eller hva? :medlemskap hos matsnobbene:

Det hørtes ikke helt feinschmecker-aktig ut.


#63

Misty sa for siden:

Hehe....
Jeg skulle imponere en kjæreste med å lage eplepai. Jeg hadde ingen oppskrevet oppskrift, men husket at det var tre ingredienser og like mye av hver. Sukker, smør og epler - inn i ovnen. Kunne ikke skjønne hvorfor den ble bare rennende av smør. Åh - hvetemel ja.
Dvs tre ingredienser pluss epler.....


#64

Magica sa for siden:

Har vel gjort mye rart jeg. Men senest i dag skulle jeg piske krem til kake og hadde i salt... Utrolig nok hadde jeg en boks til med fløte i kjøleskapet. :)


#65

Kirsebær sa for siden:

Magica og Madam Mim :gruble:

Er det noe på gang? Heksekonvensjon?


#66

Harriet Vane sa for siden:

:heks:

Jepp!


#67

Magica sa for siden:

:dulte:


#68

safran sa for siden:

Sorry, men :rofl: Det er noe som fint kunne skjedd her i huset også.

Hvor var det punktumet skulle være, forresten?


#69

Inagh sa for siden:

Denne tråden simpelthen elsker jeg! :hjerter:

Jeg veit ikke hvor jeg skal begynne, men siden jeg hater å bake,
og det gjenspeiles i at mine forsøk stort sett ender opp i katastrofe,
kan jeg gi et lite bakeeksempel:

Jeg jobbet i en barnehage, hvor vi skulle ha foreldremøte på kvelden.
Den som fikk i oppdrag å bake sjokoladekake var meg - og den som gikk løs på oppgaven... joda, det var meg det og.

Første forsøket på å bake sjokoladekake gikk rett vest. Kaka brant nesten opp, da jeg presterte å glemme den.
Heldigvis hadde jeg tid til å forsøke å lage ei ny kake.
Jeg rørte, mekka og kokelerte, helte kakerøra i ei langpanne, og puttet den i ovnen.
Kaken stekte den - mens den jevnt og trutt dannet en større og større vulkan på midten... med et krater i og hele greia!

Hva skal man gjøre, når man står i en barnehage en liten fillestund før foreldremøtet,
og kaka ser ut som en vulkansk fjelltopp?

Jo da allierer man seg med en haug seksåringer!

Vi farget melis lyserød og lekker - helte den over krateret, slik at det ble lavaflom.
Så strødde vi en haug med kjeksbamser rundt... det var alle de som ikke hadde klart å rømme fra vulkanutbruddet...
Jøye meg så gøy vi hadde det!

Akk ja... det var ikke mange foreldre som spiste kake den kvelden. :knegg:


#70

LilleLeo sa for siden:

:lol: Den skulle jeg gjerne likt å se!!



#72

Lykken sa for siden:

Ja, jeg skulle holde min egen bursdag i min (og ex) første leilighet, og skulle da være så voksen at jeg lagde bløtkake. Det sa nemlig min mor at enhver med respekt for seg selv kunne lage til bursdag.
Jukset litt og kjøpte ferdig bunner, helte på litt(mye) solo og hjemmelagd bringerbærsyltetøy fra mamma som fyll. Var rimelig fornøyd med meg selv, helt til kremen skulle på. Jeg trodde at jeg kunne bruke krem på boks og sprayet på i vilden sky...med det selvfølgelige resultat at kremen bare klappet sammen og fløt nedover sidene. Jeg hadde selvfølgelig prøvd å dekorere sidene på kaka med krem fra boksen. Mamma kom heldigvis før gjestene og var i sjokk over hvordan jeg kunne tro at krem på boks kunne brukes....
Hun reddet kaka sånn nogenlunde ved å skrape av alt sammen, sende ex-sambo i butikken etter kremfløte og lagde ny krem. Jaja, bringebærsyltetøyet var ihvertfall godt.


#73

annemede sa for siden:

Kort tid etter at vi gifta oss hadde vi invitert et vennepar over på middag, jeg var ikke særlig flink. Skulle bare jevne sausen sånn i siste liten. Tar shakeren og rister, og vips er det jevning i taket, på veggene inni skapene og på hele meg. Kun kort tid før de skulle komme, heldigvis var de forsinket.

Lærdom: bruk kald væske i shaker.


#74

Propella sa for siden:

Her var det mange hysterisk morsomme historier.

Jeg er en vandrende katasrofe på kjøkkenet. Det er en meget god grunn til at det er samboeren som lager mat og ikke jeg. Jeg bare handler inn maten og skjærer til råvarer (les rått kjøtt som han ikke herder å ta i).

Det var en gang som jeg bestemte meg for å lage gryte fra grunnen. Hadde aldri gjort det før og vi skulle ha besøk. Gryta smakte godt det helt til de siste minuttene. Sambis er glad i sterk mat og jeg slengte oppi noen chillier. For å si det sånn, ikke en gang smboeren min, som kan spise en rød chilli brødskiva, spiste denne gryten. Den var sterk! Av en aller grunn ente det med Peppes pizza den dagen.


#75

Tøsa sa for siden:

Håper at hjortesteken som jeg skal servere i dag, blir god. Steken var en del større enn jeg trodde, så jeg jeg kunne nok servert en hel bataljon:D .


#76

amo sa for siden:

Første gang vi lagde steik så inviterte vi min svoger,svigerinne og to barn på middag. Steiken var 0,7 kg. og skulle holde til 4 voksne og tre barn.:o
(Må få med at dette er 19 år siden).:p


#77

Nenne sa for siden:

Jeg har ledd og ledd og ledd av denne tråden, men nå datt jeg faktisk, bokstavelig talt av stolen. Jeg tror jeg dør! :rofl: :skratte::grineler:


#78

Nenne sa for siden:

Noen ganger blir bare alt galt. Jeg laget suksessterte på fredag og det uten særlig stor grad av suksess faktisk. Jeg hadde oppi hele egg i stedet for bare eggehvitene da jeg laget bunnen. Greit nok det var jo bare å ta nye eggeplommer til fyllet. Jeg kom borti temperaturregulatoren så kaken ble stekt for varmt og var derfor blitt en anelse brent og tørr. Da jeg skulle legge den over på fatet brakk den litt, så det ble en stor sprekk over nesten hele kaken.

Jeg regnet med at det kunne skjules av fyllet, men siden eggeplommeblandingen begynte å brenne seg på av en eller annen grunn måtte jeg ta den av platen og redde det som reddes kunne, så fyllet ble alt for tynt og la seg ved siden av kaken som en ring rundt kaken på fatet. Den smakte jo ikke helt grusomt da, men det var vel det eneste positive man kunne si om den. Alt som kunne gå galt gikk i grunnen galt. :sukk:


#79

Gerbera sa for siden:

Vi skulle feire snuppas første burdag, og hadde bedt gjester i tre hele dager til ende...

Første dagen var barnebursdag, og jeg skulle selvfølgelig lage muffins, det er vel obligatorisk... Har en oppskrift jeg pleier å være veldig fornøyd med, men denne gangen gikk et eller annet galt, og jeg har fremdeles ikke funnet ut hva.
De var høye og fine i det ene sekundet, og i neste sekund, flate!

De ble harde, og smakte som kjeks, ikke at det er galt altså, men det skulle da være muffins??

Gubben dro på butikken og kjøpte en ferdig mixpakke til muffins, svingte seg rundt, og vartet opp i bursdag med flotte muffins...

Husmorgenet mitt fikk seg en kraftig knekk den dagen :sukk:

Så kom dagen for bursdag med besteforeldre, og da skulle det bl.a serveres gulrotkake, også en ting jeg (mot alle odds) pleier å lykkes med!

Men da jeg hadde fått kaka vel inn i ovnen, kom jeg på at jeg hadde to Grandiosa liggende, som vi skulle hive i oss før gjestene kom, så jeg tok ut kaka, og stekte to pizzaer først.

Kaka ble særdeles lite vellykket kan man si, hvis man da ikke liker gulrotkakedeig, kombinert med litt ferdig stekt gulrotkake på toppen...

Og siden jeg er i ammetåka, er dette bare de seneste historiene, jeg er en katastrofe på kjøkkenet, men har mannens ord på at jeg lager bedre kjøttkaker enn svigermor, så da er jeg fornøyd :stolt:


#80

Storm sa for siden:

Jeg ler også så jeg griner, spesielt bildene av LilleLeos pizzaboller gir meg latterkrampe.

Min mest tragiske kjøkkenhistorie er fra det året vi (familien) bodde i England da jeg gikk i 8. klasse. Vi hadde skolekjøkken og det var sånn at vi skulle ha med råvarene vi trengte selv. (De med dårlig (nok) råd fikk av skolen.) En gang skulle vi ha internasjonal dag. Vi fikk lov å lage hva vi ville, så lenge det var en utenlandsk rett. Koklæreren sa hun gledet seg til å se hva jeg skulle lage av typisk norske retter. Jeg fant ut jeg skulle lage fiskeboller i hvit saus med erter til. Men så glemte jeg å gi beskjed om dette til Mamma, og vi hadde ikke hvetemel i hus, så jeg måtte lage den hvite sausen av grovt sammalt hvetemel. Og for å spare oppvask, tok jeg like godt ertene jeg skulle ha til oppi den hvite sausen. Ikke lurt å koke ihjel ertene i sausen. Så det ble fiskeboller i DISGUSTING brun/grønn grøtete saus. Jeg sa selvsagt at det var sånn det skulle være så jeg ikke skulle få dårlig karakter. Koklæreren klistret på seg et smil og sa "veeeery intersting". :lol:


#81

Nabojenta sa for siden:

Jeg skulle lage fårikål for første gang, og gledet meg som en unge til den ble ferdig.. den stod på platen og godgjorde seg med MASSE svarte hele pepper...trodde jeg.. Hadde i gledesrusen klart å forveksle pepperkorn med einebær....:(


#82

Claire sa for siden:

Senest i dag, skulle lage bløtkake med ferdige bunner og hadde fått beskjed om at de måtte dynkes godt, ellers ble kaken tørr. Som sagt, så gjort. Vel, da svigermor hadde skjært det første stykket åpenbarte det seg en pen liten dam av "dynkemiddel" i bunnen av kakefatet. Hele kaken lå praktisk talt og fløt. :mumle:
"Å, men det gjør da ingenting, mmm, så god."


#83

Nabojenta sa for siden:

Heter det ikke BLØTkake, da?:D

#84

Java sa for siden:

Stakkars. Denne blunderen er så fersk at jeg velger å trøste fremfor å le. :trøste:


#85

Claire sa for siden:

Takk, men for å si det litt diplomatisk; det var ikke kaken som var det verste. :D :D :D :D i fire timer. :knegg:


#86

Lykken sa for siden:

:ja: Jeg må si det er godt å ha svigermor og mor som alltid tilbyr seg å bake kaker til bursdager...slipper billig unna innimellom.


#87

Candy Darling sa for siden:

Jeg er skikkelig møkkadårlig på kjøkkenet, men alle hysteriske historier er dessverre klassifisert :kneble:

Men jeg kan jo friskt fortelle om X-n til Rhett (som er kjempeflink kokkelure - nå). Hun tenkte at hun skulle lage riskrem, som ER så godt - og timingen var perfekt siden hun hadde så masse rester. Pisket kremfløte og sto i. Og slik hadde det seg at de to satt dagen etter og suttet kremen av - de harde, kokte MIDDAGSriskornene fra gårsdagens gryterett.

:rofl:


#88

Mams sa for siden:

Kjempemorsom tråd, ler så jeg griner her.

Får starte med noen søte fra venner av meg.

Et vennepar skulle ha lasagne til middag og hadde kjøpt en Toro/Knorr pakke.
Hun hadde handlet inn det de trengte og han skulle være kokken.

Plutselig kjefter mannen på henne for hun hadde kjøpt feil kjøttdeig.
For på pakka stod det brun kjøttdeigen og hun hadde kjøpt rød.........
(han fikk høre den med jevne mellomrom)

For et drøyt år siden var vi i kombinert 30 års lag for noen venner.
Maten var forsinket og vi var hele haugen kjempesultne.
Men den som venter på noe godt osv.
Maten kom på bordet og folk forsynte seg, jeg også.
De første bitene vr veldig gode, mn så begynte en spesiell smak å komme ram. Det var ikke godt. Begynte å se rundt meg og så at flere fikk itt merkelige ansiktsuttrykk. Og fler eog flere satt og gumlet bare brødskiver.
Vi hadde fått gryterett med kjøttdeig, dessverre var problemet at kjøttdeigen mest sannsynlig var sur.................
Hadde reagert når jeg var inne på kjøkkenet at det luktet så surt der inne, men tenkte ikke på at det var maten.

Egne tabber er det oså noen av, men på sittende fot kommer je gikke på så mange.
Utenom da jeg lagde Verdens Beste til et bryllup og eldstemann var så søt at han spiste opp marengsen mit på kaka.......
Eller sjokoladekake som egentlig skal i langpanne blir trikset med og taes i springform. Ble rå på midten og den delen ble tatt ut og fylt med gele.
Eldstemann skulle ha den md i barnehagen og der var den stor suksess.

Bollene mine før var kanonføde. Helt ok når de var varme og lunka, men i det de ble kalde ble de mordvåpen. Steinharde. Kunne spises, men datt some n stein i magen. Har heldigvis blitt flinkere.


#89

Filifjonka sa for siden:

Uff da Hattifnatten, det var dramatisk kakebaking!

Ellers: Her var det mye snacks! LilleLeo, flotte bilder! :rofl:

Jeg lagde italiensk ferskendessert med ett eller annet slags chili/tacokrydder istedetfor kanel. Det skal være ferskenbiter, sitron, melis og kanel, men jeg skulle forte meg og tok altså feil krydderglass. Det ble ikke vellykket.

Og så husker jeg veldig godt da jeg var liten, og moren min lagde kålruletter som ble festet sammen med tannpirkere, hun hadde bare glemt å tenke på at de var med peppermyntesmak.

Søsteren min laget en utrolig overdådig kake til morsdagen da hun var liten. Masse pynt og godteri og krem, men så oppdaget vi plutselig at den ikke sto på fat ... den var ferdig pyntet, men sto rett på benken. Da vi skulle få den over på fat så falt den i gulvet. Men vi fikk den opp, og den ble spist. Søsteren min og jeg lagde mye mat da vi var små, og var ikke redde for å gi oss ut på ting. Da jeg var 10, broren min 8 og søsteren min 6, hadde jeg lært å lage komper på skolekjøkkenet. En dag mens foreldrene våre var ute og plukket bær, bestemte vi oss for å overraske dem med komper. Vi hadde skrelt en svær balje med poteter, fått opp kjøttkverna og var godt i gang da hele kjøkkenbenken deiset i gulvet og poteter (hele og oppmalte) skvatt. Kjøkkenbenken var litt ukurant festet og uten skap under akkurat der. Men vi klarte å få lagd komper til slutt. Når jeg tenker på det nå så var vi jo ikke så store.

En gang for mange år siden lagde jeg en kald potetsalat med reddiker, selleristang og oljedressing. Jeg fikk den geniale ideen å bruke restene av denne i en slags varmrett som jeg stekte i en form i ovnen. Jeg vet ikke om det å varme opp reddiker muligens er et absolutt fy-fy, jeg har ihvertfall ikke gjort det siden. Det luktet helt GRUSOMT og gikk rett i søpla.


#90

Nabojenta sa for siden:

[quote=Mams;40646]Kjempemorsom tråd, ler så jeg griner her.

Får starte med noen søte fra venner av meg.

Et vennepar skulle ha lasagne til middag og hadde kjøpt en Toro/Knorr pakke.
Hun hadde handlet inn det de trengte og han skulle være kokken.

Plutselig kjefter mannen på henne for hun hadde kjøpt feil kjøttdeig.
For på pakka stod det brun kjøttdeigen og hun hadde kjøpt rød.........
(han fikk høre den med jevne mellomrom)

quote]
:rofl:


#91

Tallulah sa for siden:

Barnehagen hadde vernissage før sommerfesten, hvor de hadde laget kanapeer, med peppermyntetannpirkere. Var litt spesielt med ost, paprika og pølsebit med en anelse peppermynte.

Venninnen min og jeg lagde også endel mat som små, med vekslende hell. Salat med rå poteter f.eks. Våre laidbacke hippieforeldre spiste det faktisk og påsto de likte det. Eneste var tantes forholdsvis nye kjærste, han var ikke så godt vant med barn og hold på å komme med et høylytt utbrudd før tante kjørte en albue i siden hans og han m-m-m'et han også.


#92

Filifjonka sa for siden:

Jeg lagde også endel mat sammen med en venninne i ung alder. Vi lagde bakepulverpizza med elgkjøttdeig, og da vi oppdaget at vi hadde glemt bakepulveret strødde vi det på toppen av pizzaen istedet.
Det går heller ikke så bra å bruke rå elgkjøttdeig på pizza og sette den rett i ovnen, den trenger nok litt mer steking.
Men man lærer jo av å feile.


#93

Nenne sa for siden:

Ja nå minte Maximillia meg på at eplekake med karri ikke er noe å skryte av det heller. :nemlig: Faktisk er det ikke godt i det hele tatt.


#94

Claire sa for siden:

Tro ikke at svigermor ikke tilbyr seg. Men unner jeg henne den triumfen? Trokke det. Da får hun heller slurpe i seg bløtkake. :knegg:


#95

Tallulah sa for siden:

Det hørtes faktisk helt forferdelig ut. Endel av de andre krydderfeilene som har blitt nevnt har jeg tenkt litt sånn "Tja, kanskje ikke så ille, bare litt rart?", men karri på epler hørtes virkelig py ut.


#96

Nenne sa for siden:

Karri og epler er godt sammen i middagsretter. I kyllingsuppe for eksempel, men epler, karri og sukker m.m. er ikke noe særlig nei.


#97

Harriet Vane sa for siden:

Vi gjorde en del kulinariske eksperimenter som barn, som medførte ødelagte kjeler og eh...interessante smaker. Laidbacke hippieforeldre er en fordel, ja :knegg: Naboen min hadde ikke det, der gjaldt det å skjule sine spor. Vi skulle bla lage karameller, og satte plata på seks, smeltet smør og sukker så røyken sto, helte på vann (!) og der satt sleiva fast i kjelen og i ren panikk heiv vi hele kjelen i en røys nedenfor huset.


#98

Siggi sa for siden:

nå lo jeg godt :rofl: :haha:


#99

safran sa for siden:

Det dummeste jeg har gjort er antageligvis å pynte en ostekake med krem på boks. :flau: Det var heldigvis bare å skrape vekk det som rant vekk, for jeg hadde bare laget dotter oppå.

En i klassen min på skolekjøkkenet gjorde sin egen lille variant på sjokoladekrem. I oppskriften sto det: Smeltes i vannbad. Jenta fylte vann i en kjele, satte den på platen og la sjokoladen oppi. :knegg:


#100

Mams sa for siden:

Kom på mere gitt.
Ei venninenne og jeg hadde en periode hvor vi elsket å lage pizza....
Mange ganger og bunnen var vi like uheldig med hver gang.
Det er faktisk fullt mulig å få Grandiosa bunn når man lager den selv....

Vi spiste med god apetitt og håpet på at neste gang skulle bunnen bli bra.

Til slutt slo vi fra oss hele pizzaprosjektet, aldri ble bunnen bra. Men det hele stoppet helt opp når vi en kveld synes noe manglet med pizzaen.
Plutselig gikk det et lys opp for oss, vi hadde glemt ost...................

Nå sliter jeg litt med det motsatte problemet, synes alltid bunnen blir for tykk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.