Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du bakt i dag II

#1

Taien sa for siden:

Siden forrige tråd nådde grensen, så starter jeg en ny.

Her står 4-korn rundstykker til etterheving. Skal bli kveldsmat og frokost til barn og voksne i dag og i morgen. :glis:


#2

Fløyel sa for siden:

Lavkarbo briks. Utrolig fort gjort å bake, veldig gode og mettende.


#3

Spoon sa for siden:

Raske havrebrød fra Sverre Sætre sin bakebok. Den nye brødfavoritten her i huset!


#4

Syrinx sa for siden:

Brunsviger til et møte i kveld.


#5

frukt sa for siden:

Bananlapper. Bananer, egg, bakepulver og kanel. :værsågod:
Trodde jeg hadde lagd en stor porsjon, men de forsvant fort og jeg fikk bare 3 stk. :sukk:


#6

frukt sa for siden:

Victoria sponge cake og scones. Vi har hatt afternoon tea hos svigers. :stappmett:


#7

Mjau sa for siden:

Boller, kanelsnurrer og snurrer med makronfyll. Av samme deig altså.


#8

Myria sa for siden:

Etter Great British Bake Off-maraton i går kveld, hvor jeg siklet på det ene bakverket etter det andre, ble det iced buns som vant. Deigen står til heving akkurat nå og jeg gleder meg til til å smake. :D


#9

Sissel sa for siden:

Ingenting i dag, men sjokoladekake i går.



#11

Matilda sa for siden:

Mannen har lagd horn med ost og skinke. Av en eller annen grunn mener ungene våre at eneste passende aktivitet på søndag er baking. Skjønner ikke hvor de har sånt fra...


#12

Nextlife sa for siden:

En kjempestor haug med ost/skinkehorn.


#13

Syrinx sa for siden:

Kjøttkaker :D

Neida. Og joda. Men fire matpakkebrød står til heving. Bakte fire brød i går også. Og focaccia.

(Lurer på om familien ser og skjønner hvilken sørvisbedrift jeg driver.)


#14

ingling sa for siden:

Frørundstykker og glutenfrie rundstykker til meg, vanlige rundstykker til de andre. Ikke at noen andre enn mannen ville ha dem. :mumle:


#15

Apple sa for siden:

Horn med ost og skinke i ovnen nå.


#16

mina sa for siden:

Hamburgerbrød. 😃
De halvgrove fra Trines mat, ungene elsker dem, og jeg er helt enig i at kjøpebrød aldri blir det samme igjen.


#17

Mikkeline sa for siden:

Calzonedeigen står til heving.


#18

Odelia sa for siden:

Nå står en gulrotkake og kjøler seg ned mens jeg nyter en kopp kaffe før jeg skal i gang med en sjokoladefondantkake :nam:


#19

frukt sa for siden:

Jeg har bakt bagels for aller første gang. Glutenfrie selvsagt.
Ikke så vakre, men kjempegode! Myke og saftige inni, og sprø utenpå. :nam:


#20

GinaK sa for siden:

Brownies.


#21

IOA sa for siden:

Grove rundstykker, som vanlig. Eldste og jeg spiser disse når vi spiser brødmat. Minsten vil bare ha kjøpebrød. :rolleyes:


#22

jolie sa for siden:

Donuts uten frityr. Ble nå omtrent som en bolle med hull. :P Men luftige og fine, da.


#23

gullet sa for siden:

Lørdag; bløtkakebunn og brownies.
Søndag; focaccia i langpanne, tre loff og noen rundstykker.
(og ja, vi hadde trippel bursdagsfeiring i går!)


#24

Pingis sa for siden:

Grove rundstykker her også. Kjedelig, men nødvendig.


#25

frukt sa for siden:

Jeg og A har lagd kjeks. :nam:


#26

Myria sa for siden:

Siden lillebror feirer både barnebursdag og familiebursdag i morgen har jeg i dag bakt togkake (sjokoladekake) og muffins til barnebursdagen og ostekake med bringebærcoulis og saftig rømme/kaffekake til familiebursdagen (i tillegg blir det jo rester fra barnebursdagen). Jeg tror vi blir mette i morgen gitt. :p


#27

Magica sa for siden:

Eltefritt brød i jerngryta, pizza på steinplate.


#28

Nextlife sa for siden:

Lykkekaker. De ble ikke spesielt bra. :knegg:


#29

Tante Sofie sa for siden:

Polarbrød. Går aldri lei! :nam:


#30

frukt sa for siden:

Jeg kan godt hjelpe deg med restene :D

Lykkekaker, Nextlife? Hva er det?



#32

frukt sa for siden:

Aha! Det tenkte jeg ikke på engang. :flau:
Kan tenke meg at de kan være litt vanskelig å få til.


#33

Nextlife sa for siden:

Det som er vanskelig er å få rett konsistens på røren slik at de blir passelig tynne og lett å bøye.
Jeg lagde 5 først, de ble mer som sveler :knegg: , men de neste 5 ble bedre.
Jeg skal lage slike til et bryllup i sommer, og har heldigvis god tid å testbake. :nemlig:


#34

frukt sa for siden:

Ja, jeg så det når jeg googlet oppskrifter.
Kul ide til bryllup da!


#35

frukt sa for siden:

Jeg har nettopp dyttet i meg proteinbrownies. :D


#36

millact sa for siden:

Jeg har bakt brød og muffins. Kan ikke huske forrige gang jeg bakte brød, men det er visst svært så lenge siden.


#37

Nessie sa for siden:

Jeg laget glutenfrie kanelsnurrer. :nikker:
Gode, men ikke helt som vanlige må jeg medgi. Men ferske med melis på, så dugde de bra :D


#38

IOA sa for siden:

Ny ladning grove rundstykker. Satte deigen med en gang jeg sto opp, så det ble ferske rundstykker til lunsj.


#39

ingling sa for siden:

I løpet av helgen har jeg lagd frørundstykker, vanlige og glutenfrie kanelboller og banangranola (det siste er vel ikke akkurat baking).


#40

GinaK sa for siden:

Glemte å skryte av baksten i går. :p Prinsessekake.

[img]https://lh3.googleusercontent.com/rhlgJ_9-i2n6dHZiK52buymrpvdA8O6DEz8mVAZOevhtrw9Qtqmo_Yqmpd2amGBz0hRPRia4luTOifQZx_bzrfX4AYoBB8EKoT9cnyCg0NXmmU7STZ569XQ1wtbcVFbgq6hc8JkUKZzhM87Lcmb4FMQZkuX07TOuIsAqayPZCbTP5M0QbRU4r6WcEXJDcX0dsIkd8DlrA3Hp8lf--H33Kl7rQuAAFqj2Y2SHwq9bkg6X0XACms_RYUeqUIWtYDUCRoL4etfkWYt0Yd-ao6SUL24v84kltnmyZs4ub5eO65hyAndXEbfyDAbO11xdOamKXZCcf3chZtvFhzKqtZNZnWD8lSEreuTKw4evaHagM8y9ijsNG-_dxj2X7OWZDv--LyewOd-x8g7QiuxHIMDoO1kafxBtpMsl49uTr6Aez16s9ezW9biDzQAHJXhaahxMf_rqIGZcN6E97TJEmC63xYfSf_CSEfCbLFNZgRZas3elVfSc_vSNbPuPxQYsU6LFbRtE9vA7x5zAWP9tjVL2yXYI6Ml4bb4GcYPKrJyat9E9ge_umjJdzS_nt-lIZY5XwXhdiA=w350-h225-no[/img]


#41

Myria sa for siden:

Jeg laget ovnsbakte churros med sjokoladesaus til (syndig) lunsj i dag.


#42

Nessie sa for siden:

Bakte nanbrød fra Trines matblogg igår, de er så gode! :nam:
Idag har jeg satt en gjærdeig tilkanelknuter, som jeg skal ha med på jobb i morgen tenker jeg. :jupp:


#43

Syrinx sa for siden:

Fire havrebrød
Tre brett brownieskjeks
1,5 kg kjøttkaker


#44

frukt sa for siden:

Sitronmarengspai. Gluten- og melkefri så klart.


#45

Nessie sa for siden:

:vilha:
Oppskrift?


#46

kamp sa for siden:

12 gluten og melkefrie brød


#47

frukt sa for siden:

Det kan du få. Skal jeg oversette? ;)


#48

Nessie sa for siden:

Veldig gjerne :uskyldig:


#49

frukt sa for siden:

Fikser det i kveld. :jupp:


#50

frukt sa for siden:

Sitronmarengspai uten melk og gluten
Engelske oppskrifter her, og her.

Paiskall:
125 ml kokosolje, smør eller margarin, smeltet
2 egg
1/4 ts salt
195 ml kokosmel
1-3 ss honning. Utelat honningen om du lager middagspai.

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Ha smeltet olje, egg, honning og salt i en bolle og bland sammen med en gaffel.
  3. Bland i kokosmelet, og rør til deigen henger sammen.
  4. Trykk deigen ut i en paiform med en diameter på ca 22 cm og prikk deigen godt med en gaffel.
  5. Stekes i 8-10 minutter eller til den er gyllen. Avkjøl før den fylles.

Fyll:
250 ml sitronsaft
5 ts finrevet sitronskall (ca 4 sitroner)
125 ml lønnesirup
125 ml kokosmelk
4 ss arrowroot pulver (vet ikke hva det heter på norsk eller om det er å få kjøpt, men potetmel skal kunne brukes i stedet)
5 eggeplommer

Marengs:
5 eggehviter
2 ss lønnesirup

  1. Sett stekovnen på 160 grader (varmluft) eller 180 grader.
  2. Ha sitronsaft, sitronskall og lønnesirup i en kjele på middels varme.
  3. Bland sammen kokosmelk og arrowroot/potetmel, og ha dette og i kjelen. Rør hele tiden til det begynner å småkoke.
  4. Pisk eggeplommen lett og ha i kjelen. Rør i 3-4 minutter eller til blandingen har tyknet. Hell blandingen i paiskallet og avkjøl helt før du har på marengsmassen.
  5. Pisk eggehviter og lønnesirup til det er stivt. Bre over sitronfyllet.
    Stek i 8-10 minutter eller til marengsen er blitt litt brun.
    Avkjøl før servering.

#51

frukt sa for siden:

Jeg har bolle i ovnen. :D


#52

millact sa for siden:

Vaniljekake til mammas bursdag i morgen. Den er blitt en favoritt her i huset. Den slår alltid an.



#54

IOA sa for siden:

Jeg har bakt rundstykker til påskelunsjen til første klasse, og nanbrød til fredagens middag. I morgen må jeg bake karamellkake.


#55

Lille meg sa for siden:

Brownies med og uten gluten. Fra hhv Toro og Regal. Med ekstra sjokolade, nøtter og uten melk. :nam:


#56

frukt sa for siden:

Ikke akkurat bakt da, men jeg har fant en oppskrift på Easy Chocolate Bites with Dates and Coconut, og så hadde jeg på et lag med Pecan Fudge. Det ble veldig godt og mektig.


#57

Filifjonka sa for siden:

I dag har jeg bakt tre grove speltbrød som ble veldig gode.


#58

ingling sa for siden:

Gulrotkake i går. Til seint på kveld. :gal:


#59

Nessie sa for siden:

Calzone :nam:


#60

Retz sa for siden:

Er på makronkjøret igjen, disse er fylt med pasjonsfruktkrem.


#61

apan sa for siden:

Brød, Brownies og sukkerbrød. Bursdag her i helgen.



#63

frukt sa for siden:

Den så fin ut Nessie!

Holdt på å skrive noe om morrabrød. :knegg:


#64

Nessie sa for siden:

:knegg:
Et stort og flott et vil jeg påstå!


#65

frukt sa for siden:

Bra jobba! :ler:


#66

Syrinx sa for siden:

Holder på med lakrismakroner nå.


#67

Nessie sa for siden:

:nam:


#68

kamp sa for siden:

Glutenfrie vellykket hamburgerbrød og pølsebrød
Grove spelt brød


#69

mosol sa for siden:

Innbakte horn med ost og skinke som avveksling til kjedelige brødmatpakker.
Noen grove horn uten fyll.


#70

Myria sa for siden:

Nå står det en krydderkake i ovnen, og siden det er sukat i den får jeg den sannsynligvis for meg selv. :D


#71

Niobe sa for siden:

Vi har tjuvstartet litt på minstens bursdagsfeiring. Cakepops og kake til gårsdagens feiring med familie og venner. I morgen er det barneselskap. :o


#72

Myria sa for siden:

Jeg har bakt boller som gikk rett i fryseren og skal fram til 17. mai siden det er storebrors trinn som skal ta seg av bollebakst til kiosken i år. Og siden jeg hadde 6 eggehviter igjen etter å ha laget crème brûlée i helgen ble det en hel haug pikekyss også, halvparten med hvitt og halvparten med brunt sukker.


#73

frukt sa for siden:

Wow! Så flott!


#74

millact sa for siden:

:tilber: Du lager de lekreste ting!

Gratulerer med 6-årsdagen til J. Tenk at han er blitt så stor!


#75

Niobe sa for siden:

Takk! I dag fulgte vi på med barneselskap. Tut og kjør med 12 6-åringer. Minsten ville ha sjokoladeostekake igjen, og den falt i smak hos gjestene også, heldigvis. Ingen av mine er glad i vanlige langpannekaker.


#76

Nessie sa for siden:

Snickerskake :jupp:


#77

kamp sa for siden:

3 spelt brød og et sorghum brød (glutenfritt)


#78

frukt sa for siden:

Tester en ny oppskrift: Crunchy almond and raspberry cake with dark chocolate.

Fikk ikke tak glutenfrie amarettikjeks så jeg brukte digestivekjeks og en dæsj amaretto i stedet.
Gleder meg til å prøvesmake. :D


#79

frukt sa for siden:

Den kaken ble veldig god! Gluten- og melkefri såklart. :jupp:


#80

Karamell sa for siden:

I det siste har jeg bakt tre batces med havrekjeks med varmende grad av sukker/ banan/ havre. Jeg baker brød hver uke. I dag har jeg bakt sjokoladekake, sjokolademuffins, gulrotkake og gulrotmuffins.


#81

GinaK sa for siden:

Den ostekaken din så utrolig god ut og hørtes god ut, Er det mulig å få oppskrift? :)


#82

Fuja sa for siden:

Bakte suksessterte i går. Den ble veldig god. :)


#83

Myria sa for siden:

I går bakte jeg en diger haug med boller. Fire store poser til fryseren og en på benken som vi momset av utover kvelden. Noe er vår 17.mai-plikt i år og skal selges på kiosken, resten skal nytes selv. :)


#84

frukt sa for siden:

Er det virkelig ingen som har bakt noe i det siste? :sjokk:

Jeg har funnet fram en god gammel oppskrift på sjokolademuffins og gjort den gluten- og melkefri. Resultatet ble meget vellykket. :D


#85

GinaK sa for siden:

Jeg har bakt pizzasnurrer som skal has med på skoleavslutningen til minsten i morgen.



#87

apan sa for siden:

Jeg har bakt 3 brød. Forrige uke bakte jeg flettekrans, to sjokoladekaker, brownies, boller og rabarbrapai.


#88

Nessie sa for siden:

Oreokake. :D Men jordbær inni. Skal ha med på jobb i morgen.


#89

Syrinx sa for siden:

I går kveld bakte jeg 100+ browniesmuffins, så fryseren er fyllt opp og klar for sommerens bursdagsfeiringer.

Nå står straks et grytebrød i ovnen, det blir god frokost til folket.


#90

Madicken sa for siden:

Jeg har bakt denne. Den er virkelig fantastisk god. Jeg ruter den opp før servering, setter et stort bringebær på hver rute, og drysser ørlite melis over.



#92

frukt sa for siden:

Den så god ut Niobe!

Jeg har bakt sneglekake til bursdagsselskap i morgen. :knegg:


#93

Myria sa for siden:

Artig kake frukt. :)

Jeg og ungene har bakt flapjacks med tørkede aprikoser og dadler.


#94

frukt sa for siden:

Takk!
Lille P er veldig opptatt av snegler, og ønsket sneglekake til bursdagen etter første å ha ønsket seg fekake og deretter Elsakake. :dåne:


#95

Myria sa for siden:

Jeg tror ikke jeg skal nevne muligheten for Elsa-kake her i huset for da vet jeg hva lillesøster vil ønske til fireårsdagen. Hun ante ingenting om dette fram til i fjor høst og ble deretter sterkt påvirket av alle de eldre jentene i barnehagen. Nå er det Elsa og Anna for alle pengene. Snegler er enklere sånn sett. :fnise:


#96

frukt sa for siden:

:fnise:


#97

ingling sa for siden:

Jeg har laget to Elsakaker de siste årene, eller er det tre. :humre: I år er det My little pony som er greien for begge, så det har jeg laget i dag. Sjokoladekake med kremost-frosting.



#99

Nessie sa for siden:

Igår bakte jeg boller, noen med sjokolade i og noen med blåbær i. :nikker:
Og så ei sjokoladekake. :D


#100

Myria sa for siden:

Bollebaking her også. Ungene trillet i seng og jeg er aldeles stappmett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.