Må bare dele denne oppskriften med dere.
Kjempegod kake.
700 g hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
400 g sukker
1 liter vaniljesaus
200 g smeltet smør
Rør alt sammen og tilsett smøret til slutt.
Ha det over i en langpanne- strø sukker og kanel over og stek den på NEDERSTE rille i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter.
Den er kjempegod, jeg har laget den i mange år. Bruker den ofte som basis til eplekake, snadder. Har oppskrift på karamellkake også, der er det vaniljesaus i kaken i stedet for vaniljesaus. :godtemoms:
Da har jeg også laget denne idag, men mannen kjøpte bare en halv liter vaniljesaus, så den ble kanskje litt kjedelig. Får prøve igjen senere når jeg har nok saus. :ja:
Karamellkake? Mmm! Bytter du bare ut vaniljesausen med karamellsaus, eller er det en helt annen oppskrift? En liter karamellsaus hørtes i grunnen litt mye ut.
Haha, ja det ville blitt mye. Det er ikke samme oppskrift, hvis jeg og Iset har den samme da.
Jeg fant denne under oppskrifter, tror det er nesten samme som jeg bruker:
Karamellkake
Steker dere kaka på nederste rille? Den står i ovnen nå og og det bobler opp stoore bobler, har ca 10 min steketid igjen. Jeg er en habil kakebaker, men dette har aldri skjedd før. Har dog ny komfyr, men nederste rille gjelder vel alle ovner?
Det gikk bra, men fikk ikke en jevn og pen overflate. Nuvel, kaka er klint inn med lilla glasur og pynt i alskens farger, etter ønske fra vesla selvfølgelig. :knegg:
Jeg bakte denne på nytt på søndag og gubben som er utrolig glad i eplekake og sa akkurat det samme. Det luktet eplekake i huset her mens den stekte og han gledet seg stort... neste gangs skal jeg ha epler i hus, ja. Kaken er utrolig saftg og blir nok digg med epler i...
Jeg har lagd denne kaken til to anledninger forrige uke, og er kjempefornøyd!
Tusen takk for oppskriften!
Den er utrolig lett å lage og velsmakende. Husket faktisk oppskriften i hodet etter å ha lest tråden her inne dagen før jeg skulle bake, noe som var handy siden maskinen min streiket fullstendig da jeg skulle bake.
Sist gang hadde jeg på hakkede mandler, og det synes jeg var veldig godt på!
Den er også utrolig god sammen med Creme Brulee isen til Diplom-is(?).
LITT kakemons og ekstrem-baker er heller ingen særlig heldig kombinasjon, men i hvertfall bedre enn å være fulstendig hekta på kaker. :knegg: Men jeg må innrømme at jeg er glad i en god kake, selv om det ikke er DET som er "problemet" mitt. Pizza, cola, sjokolade og vingummi, derimot ...
Denne bakte jeg idag, eplekakevarianten med epleskiver rullet i kanel og sukker. Det var virkelig den beste eplekaka jeg har smakt, og gjestene syns også den var helt nydelig. Kan anbefales på det sterkeste! :nam:
MokkMokk - Samme gjorde jeg i dag :knegg:
Og både mann, barn og gjester var overstadig beruset av kakelykke. Besteste eplekaka jeg har smakt noen gang.
Brukte perlesukker som støsukker.. yummi...
Jeg ser at det er en langpannekake, men er det nok til en stor langpanne, altså en som er like stor som stekeplatene i ovnen? Har nemlig brent meg på dette før, laget langpannekaker som har blitt ca 2 cm høye. :humre:
mye røre ja, og høye stykker. Kaken ble borte på veldig kort tid på sommerfest på skolen i dag, og flere foreldre som kommenterte hvor god den var og ville ha oppskrift.
Min kake ble misykket. Lav og kompakt, nesten rå. :sur: Gubben er fornøyd da, nå kan han få denne kaken, og jeg skal slenge sammen en ny. Jeg får alltid mislykkede kaker da jeg skal bake til barnehagen eller gi bort til noen. :rolleyes:
Ser en lang føljetong om denne kaken.. Måtte prøve å lage den selv i dag, men fikk det samme resultatet som Bokormen :sur:.. Hva har gått galt?? Fulgte oppskriften , og ingenting han igjen på stikken når jeg skulle se om kaken var ferdig.
Smaken var grei helt til jeg tygget i midten, da traff en rå kakesmak meg, så den kaken ble bosset!
laget den på nytt i går, og da ble den mye mer kompakt og nesten antydning til rå i midten. Forrige gang ble den den perfekte kake.... hva gjorde jeg feil????
Tenkte jeg skulle prøve denne, jeg har massevis av epler som må brukes til noe. Men, når jeg skal ha epler oppi, må jeg rulle eplebitene i sukker og kanel eller kan jeg gjøre slik jeg bruker, det vil si strø sukker og kanel på toppen?