Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaniljekake

#1

Camomilla sa for siden:

Må bare dele denne oppskriften med dere.
Kjempegod kake.

700 g hvetemel
5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
400 g sukker
1 liter vaniljesaus
200 g smeltet smør


Rør alt sammen og tilsett smøret til slutt.
Ha det over i en langpanne- strø sukker og kanel over og stek den på NEDERSTE rille i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter.


#2

Tinka sa for siden:

Må prøves til helgen igjen, takker for oppskriften.


#3

nolo sa for siden:

Jeg har nettopp bakt denne i anledning 10-årsdag i morgen, for det er jubilantens favoritt.


#4

malena sa for siden:

Blir den veldig søt? 400g sukker pluss vaniljesukker pluss søt vaniljesaus?


#5

Camomilla sa for siden:

Søt og søt... Litt, men jeg syns ikke den er sånn skikkelig søt. Deilig vaniljesmak.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Den er kjempegod, jeg har laget den i mange år. Bruker den ofte som basis til eplekake, snadder. Har oppskrift på karamellkake også, der er det vaniljesaus i kaken i stedet for vaniljesaus. :godtemoms:


#7

Bluen sa for siden:

:hmm:


#8

kiddo sa for siden:

Og forskjellen er.....? :knegg:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Hvorfor skrev jeg det? :haha: Karamellsaus skal det selvsagt stå, herlighet.

:alzheimers:


#10

GinaK sa for siden:

Skal vaniljesausen bare helles oppi røra altså? Høres veldig saftig ut!!! Denne skal jeg prøve, gdotemums som jeg er.


#11

Ibidelma sa for siden:

jeg baker sjeldent kake, men nå fikk jeg lyst å bake en :D
eeeelsker vanilje :)


#12

Karamell sa for siden:

Må nok prøves!


#13

Camomilla sa for siden:

Ja bare å helle oppi.
Jeg kjøpte ferdig fra Tine...


#14

Nenne sa for siden:

Takk for tipset! Denne skal prøves. :)

Er det vanlig stor langpanne du bruker?


#15

Fibi sa for siden:

Denne er kjempegod! Spesielt med eplebiter rullet i kanel og sukker oppi. Serveres varm med iskrem til...

:sender gubben ut for å kjøpe epler, is og smør:


#16

GinaK sa for siden:

Denne skal printes ut og lages nå! Høres kjempegod ut.


#17

Camomilla sa for siden:

Nenne: Ja vanlig langpanne.


#18

Lykken sa for siden:

Da har jeg også laget denne idag, men mannen kjøpte bare en halv liter vaniljesaus, så den ble kanskje litt kjedelig. Får prøve igjen senere når jeg har nok saus. :ja:


#19

Myggstukket sa for siden:

Oppskriften er lagret i oppskriftsmappen.


#20

rajraj sa for siden:

Karamellkake? Mmm! Bytter du bare ut vaniljesausen med karamellsaus, eller er det en helt annen oppskrift? En liter karamellsaus hørtes i grunnen litt mye ut.


#21

Lykken sa for siden:

Haha, ja det ville blitt mye. Det er ikke samme oppskrift, hvis jeg og Iset har den samme da.
Jeg fant denne under oppskrifter, tror det er nesten samme som jeg bruker:
Karamellkake

6 kopper sukker
6 egg
6 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
6 ss karamellsaus
7 kopper hvetemel
450 gram smeltet margarin
4 kopper melk

Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. Smør langpanna.

Glasur:

400 gram melis
150 gram smeltet smør
2 ss karamellsaus
4 ss kald kaffe
4 ts vaniljesukker


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ser ut som den samme ja. Veldig søt, men veldig god. :)


#23

Benzo sa for siden:

Vaniljekake er kjempegodt!


#24

Tilden sa for siden:

Bakte den i går, og den var utrolig god!


#25

Albertine sa for siden:

Men skal det ikke være egg i?


#26

lille my sa for siden:

Den vaniljekaken skal prøves:).
Takk for oppskriften.


#27

Albertine sa for siden:

Til dere som prøver denne kaka for første gang: sjekk at dere har husket sukkeret før dere setter kaka i ovnen. :flau:

At jeg KUNNE glemme det? :blinke:


#28

GinaK sa for siden:

Jeg lagde denne på lørdag og den var utrolig saftig og god. NAM.


#29

Benzo sa for siden:

Egg, ja. Skal det ikke være det i?


#30

Camomilla sa for siden:

Niks ikke egg i kaken.


#31

Beckett sa for siden:

Denne kaka er knallgod. Den holder seg fint i kjøleskapet, og smaker like godt etter en uke.
Jeg pleier forøvrig å bruke perlesukker på toppen.


#32

Tjorven sa for siden:

Jeg har smakt kaka, og den er virkelig utrolig god. Den ser litt kjedelig ut, men så feil kan man altså ta.


#33

Camomilla sa for siden:

Arken: Perlesukker ser nok penere ut ja.

Tjorven: Den ser tørr og kjedelig ut, men får bein å gå på da...


#34

Ina sa for siden:

Skal lage vaniljekaka med epler i til barne-og vennerbursdag i morgen. Høres kjempegod ut!


#35

rajraj sa for siden:

Jeg lagde den for noen dager siden. Veldig god! :riktig:


#36

Søster sa for siden:

Jeg var hos rajraj og spiste den i forgårs, fyttirakkern den var god.


#37

Fibi sa for siden:

Halvert oppskrift passer forresten perfekt i vanlig springform. ;)


#38

lille my sa for siden:

Vaniljekaka fikk bein å gå på ja, ungene (og foreldrene;)) likte den kjempe godt.
Og så lett som den var å lage da.


#39

Camomilla sa for siden:

Blir så glad for at dere liker kaka.


#40

Susse sa for siden:

Er den mulig å lage med soyavaniljesaus tro ?

Trenger en sjokolade og melkefri kake til 5års bursdag på mandag.


#41

Benzo sa for siden:

Steker dere kaka på nederste rille? Den står i ovnen nå og og det bobler opp stoore bobler, har ca 10 min steketid igjen. Jeg er en habil kakebaker, men dette har aldri skjedd før. Har dog ny komfyr, men nederste rille gjelder vel alle ovner?


#42

Camomilla sa for siden:

Jeg har den i nederste rille Benzo.


#43

Benzo sa for siden:

Det gikk bra, men fikk ikke en jevn og pen overflate. Nuvel, kaka er klint inn med lilla glasur og pynt i alskens farger, etter ønske fra vesla selvfølgelig. :knegg:


#44

Camomilla sa for siden:

Bra det gikk fint da.
Får vi se bilde av den lilla kaken?


#45

Benzo sa for siden:

Hehe, det er en skikkelig jentekake, A. har bestemt all pynt selv. Kan ta bilde etterpå.



#47

Camomilla sa for siden:

Den ble jo kjempefin Benzo.
Skikkelig jentete.


#48

Mandarin sa for siden:

Hmm. kan jeg ha fått denne servert med sjokoladetrekk?
Kan den fryses. Noe å ha til barselbesøk mon tro?


#49

Camomilla sa for siden:

Mandarin: Den kan fint fryses. Jeg lager den i langpanne og deler den i 4. Stort sett går 3 deler i fyseren. Kjekk å ha liggende.


#50

Mandarin sa for siden:

Takk skal du ha! Skal jammen lage denne i morgen.


#51

Nelly sa for siden:

Skal bake denne om noen dager å må finne den igjen.


#52

Tinka sa for siden:

Vaniljekaken har vi laget og den slo ann, så da skal vi prøve karamellkaken til helgen.


#53

Camomilla sa for siden:

Bare hyggelig.


#54

Azi sa for siden:

Da baker jeg vanlijekake nu! :D


#55

Nelly sa for siden:

Namnam den var god og veldig enkel.


#56

Stikka sa for siden:

Denne var superenkel, og farlig god. Takk for oppskrift. :)


#57

Karamell sa for siden:

Kake i ovnen. :spent:


#58

Karamell sa for siden:

Litt boring??

Hva kan jeg sprite den opp med? Kanskje servere is til? Den smaker som eplekake uten epler. ;) Is og bær?


#59

GinaK sa for siden:

Jeg bakte denne på nytt på søndag og gubben som er utrolig glad i eplekake og sa akkurat det samme. Det luktet eplekake i huset her mens den stekte og han gledet seg stort... neste gangs skal jeg ha epler i hus, ja. Kaken er utrolig saftg og blir nok digg med epler i...


#60

Camomilla sa for siden:

Man kan ha epler i og is ved siden av :ja: Kjempegodt.


#61

Karamell sa for siden:

Ja, synes som sagt den var kjedelig. Ikke dårlig, men lite spenstig. Jaja.


#62

Ema sa for siden:

Gutten min har bursdag i morgen, tror jeg må prøve ut denne oppskriften, den høres bare såååå god ut, nam, nam....får vann i munnen:D


#63

Ema sa for siden:

Forresten, mon tro om det går an å sikte kakao i røra? Sjoko-vanilje?


#64

Camomilla sa for siden:

Det tror jeg går helt fint.


#65

Shamu sa for siden:

Jaja... nå har jeg plutselig to kaker jeg må teste ut. Muligens allerede i helga. :D


#66

Hyacinth sa for siden:

Så veldig interessant ut, særlig fordi den er eggefri!

For de som har peiling: Kan man bytte ut hvetemelet med noe hvetefritt? Jyttemel? Noe annet?


#67

Shamu sa for siden:

Denne bakte jeg i går da jeg skulle få besøk.
Utrolig kjapp å lage og sinnsykt god!

Neste gang blir det med syrlige epler oppi. :jupp:

Takk for oppskrift!!!


#68

Najade sa for siden:

Jeg har lagd denne kaken til to anledninger forrige uke, og er kjempefornøyd!
Tusen takk for oppskriften!

Den er utrolig lett å lage og velsmakende. Husket faktisk oppskriften i hodet etter å ha lest tråden her inne dagen før jeg skulle bake, noe som var handy siden maskinen min streiket fullstendig da jeg skulle bake.

Sist gang hadde jeg på hakkede mandler, og det synes jeg var veldig godt på!
Den er også utrolig god sammen med Creme Brulee isen til Diplom-is(?).


#69

Kaktus sa for siden:

Jeg bakte denne i går, med epler oppi. Smakte ikke selv, men gubbe og kompis likte den veldig godt i alle fall! :jupp:


#70

Shamu sa for siden:

Hvordan klare du å la være å smake? :dåne:

Imponert.. hehe...


#71

Kaktus sa for siden:

Det holdt hardt ja. Men prøver så godt jeg kan å være sukkerfri. Har litt i fryseren til en senere anledning da.


#72

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er ikke noen stor kakemons (baker hele tiden men gir bort alt) men hadde ikke klart å IKKE smake. Bra jobba, Blomst, du er flink. :D


#73

Shamu sa for siden:

Jeg er både kakemons OG glad i å bake.. ingen god kombinasjon. :knegg:


#74

Dixie Diner sa for siden:

LITT kakemons og ekstrem-baker er heller ingen særlig heldig kombinasjon, men i hvertfall bedre enn å være fulstendig hekta på kaker. :knegg: Men jeg må innrømme at jeg er glad i en god kake, selv om det ikke er DET som er "problemet" mitt. Pizza, cola, sjokolade og vingummi, derimot ...


#75

Shamu sa for siden:

Sjokolade er nok min største last ja.. med hjemmebakst på en god annenplass.


#76

Snippa sa for siden:

Enig, den var litt kjedelig i både form og smak.


#77

MokkMokk sa for siden:

Denne bakte jeg idag, eplekakevarianten med epleskiver rullet i kanel og sukker. Det var virkelig den beste eplekaka jeg har smakt, og gjestene syns også den var helt nydelig. Kan anbefales på det sterkeste! :nam:


#78

Camomilla sa for siden:

Den kan jeg tenke meg var god.
Epler i kanel og sukker, namme.


#79

Shamu sa for siden:

MokkMokk - Samme gjorde jeg i dag :knegg:
Og både mann, barn og gjester var overstadig beruset av kakelykke. Besteste eplekaka jeg har smakt noen gang.
Brukte perlesukker som støsukker.. yummi...

NB - Vi hadde krem til ;) Dødsgodt!


#80

MokkMokk sa for siden:

Vi hadde selvsagt vaniljeis til. Obligatorisk følge til lun, nybakt eplekake! ;)


#81

Karamell sa for siden:

Bakt denne til barnehagefesten i morgen. Genialt at den er eggefri.


#82

Vimsen sa for siden:

KSal lages i dag. Høres grådig godt ut med vaniljeSAUS i! NAM!


#83

Bokormen sa for siden:

Jeg ser at det er en langpannekake, men er det nok til en stor langpanne, altså en som er like stor som stekeplatene i ovnen? Har nemlig brent meg på dette før, laget langpannekaker som har blitt ca 2 cm høye. :humre:


#84

Kaktus sa for siden:

Bokormen: Vanlig langpanne ja. Jeg lagde den her og den ble mye høyere enn to cm :jupp:


#85

tinkadott sa for siden:

Nå står denne straks i ovnen, håper det blir sukse. Skal på sommeravslutning i utrygt vær for 1.klassene.


#86

tinkadott sa for siden:

hm... ok. Jeg hadde egentlig tenkt å bruke en form som har lokk på og som er nesten like stor som langpannekake. kanskje det ikke er så lurt lell.


#87

Vimsen sa for siden:

Den ble diger, og ganske så kjedelig i grunn.


#88

tinkadott sa for siden:

mye røre ja, og høye stykker. Kaken ble borte på veldig kort tid på sommerfest på skolen i dag, og flere foreldre som kommenterte hvor god den var og ville ha oppskrift.

Takk for god oppskrift!


#89

Bokormen sa for siden:

Min kake ble misykket. Lav og kompakt, nesten rå. :sur: Gubben er fornøyd da, nå kan han få denne kaken, og jeg skal slenge sammen en ny. Jeg får alltid mislykkede kaker da jeg skal bake til barnehagen eller gi bort til noen. :rolleyes:


#90

aiko33 sa for siden:

Ser en lang føljetong om denne kaken.. Måtte prøve å lage den selv i dag, men fikk det samme resultatet som Bokormen :sur:.. Hva har gått galt?? Fulgte oppskriften , og ingenting han igjen på stikken når jeg skulle se om kaken var ferdig.
Smaken var grei helt til jeg tygget i midten, da traff en rå kakesmak meg, så den kaken ble bosset!


#91

Karamell sa for siden:

Min ble også rå sist. Stekte den til og med 30 min ekstra.


#92

Bokormen sa for siden:

Jeg måtte gange oppskriften med 1,5. Det er mulig at vår langpanne er veldig stor? :confused:


#93

tinkadott sa for siden:

laget den på nytt i går, og da ble den mye mer kompakt og nesten antydning til rå i midten. Forrige gang ble den den perfekte kake.... hva gjorde jeg feil????


#94

Camomilla sa for siden:

Selv har jeg aldri fått den rå i midten eller flat. Pappa derimot og en venninne av meg har klart det, men de anr ikke hva de har gjort galt.


#95

Evita sa for siden:

Skal prøve å bake denne nå, håper den blir god! Prøve varianten med epler oppå.


#96

Ine sa for siden:

Passer denne til liten langpanne (20X30 cm) eller stor (30 X40 cm)?


#97

Anka sa for siden:

Jeg har min vaniljekake i ovnen nå og gleder meg skikkelig til å smake på den. Den er ferdig om 15 minutter.


#98

Libra sa for siden:

Tenkte jeg skulle prøve denne, jeg har massevis av epler som må brukes til noe. Men, når jeg skal ha epler oppi, må jeg rulle eplebitene i sukker og kanel eller kan jeg gjøre slik jeg bruker, det vil si strø sukker og kanel på toppen?


#99

Ine sa for siden:

Prøver igjen..


#100

Libra sa for siden:

Og når jeg leser oppskriften ordentlig, ser jeg at det står at man skal strø over kanel og sukker. :flau:

Lurer jeg også på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.