Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haddy og boka

#1

MegaMie sa for siden:

Har vi snakket noe om den her inne?

Jeg forstår at alle har lov til å ytre sin historie. Men hele boka gir meg en dårlig smak i munnen (har ikke lest den). Hvor mye plass skal de to få til å forsvare hans oppførsel uten noen kritiske spørsmål. Terningkast 5 har den også fått.

Er det rart det er vanskelig å varsle.


#2

Fløyel sa for siden:

Jeg så henne på Lindmo i går, hun forteller sin historie, hvordan hun opplevde den, ikke Trond sin. Hvilket hun har rett til å gjøre. Jeg oppfattet henne som ærlig og rett frem.


#3

Blondie sa for siden:

Hun er nok ærlig, men jeg sliter med å se motivet. Dette holder jo bare liv i en allerede opprivende og vanskelig sak. Det er jo litt som å mate trollene?
Hun er reflektert og flink, men er historien egentlig avhengig av å se denne siden? Jeg må innrømme at jeg tenker på varslerne i større grad enn om Giske har et litt rufsete rykte.


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det fremstår som et velregissert stunt for å få Giske til å fremstå mer som offeret enn overgriperen.


#5

polarjenta sa for siden:

Helt enig.:nikker:


#6

Candy Darling sa for siden:

:applaus:


#7

annemede sa for siden:

Jeg syntes også det var en flott kommentar.
Burde vært unødvendig.


#8

Pamina sa for siden:

Det gir meg en skikkelig dårlig smak i munnen. Dette er nok en "Giske er et stakkars offer" innlegg i debatten. Sitatet fra Candy var veldig treffende.


#9

Hondacrv sa for siden:

Det sitatet til candy er vel fra Oma (ho eine varsleren), og det er veldig bra. Eg får også ekkel smak i munnen av boka.


#10

Gaia sa for siden:

Dette. I tillegg til at jeg opplever det som at hun ønsker å overbevise både seg selv og andre om at det er «riktig» av henne å bli hos ham. At hun ikke er en av de «håpløse» partnerne som ikke evner å innse hvordan partneren faktisk er mot andre. Og så syns jeg hun spytter på varslerne. Det er en GRUNN til at de er blitt trodd, det er jo fordi TGs oppførsel har vært noe alle har visst om, men som Partiet har valgt å se gjennom fingrene med, fordi han har «mæktige venna» og er en type som får til ting. Joda, han har vært flink til å ta vare på de som har tatt vare på ham. Og han har sørget for å hjelpe folk i sitt nettverk opp og frem, fordi det har vært til hans fordel. Samtidig som han har vært en mester til å kvitte seg med folk som har vært uenige med ham og som har sagt ham imot.

Det er summen av all usmakelig oppførsel, ikke en eller to enkelthendelser, som felte ham. Og det er jammen på tide at misbruk av makt får konsekvenser for dem som misbruker den.


#11

Filifjonka sa for siden:

Helt enig. Æsj!! :grøsser:


#12

daffy sa for siden:

Dette over er det jo ganske utrolig at ikke Haddy tenkte over før hun gav ut boken.

Haddys historie eier hun selv, og jeg tenker hun får frem verdifulle nyanser på hvordan pårørende til påvarslede opplever medietrykket. Det opplyser samfunnsdebatten på Me too problematikk. Men det burde være helt kurant å gjøre det samtidig som man har bittelitt sympati for varslerne, og uten å trakke på og indirekte kalle dem løgnere.

Og så er det noe med å kapitalisere på mannen din sine horebukkhistorier. Men det er forsåvidt en annen skål.


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg syns den er veldig problematisk. Samtidig så skjønner jeg jo hennes behov for å skrive den, siden hun obviously tror på mannen sin. Hele saken har jo satt henne i et vanskelig lys også, som Gaia påpeker.

Men hun skriver ikke bare sin historie. Hun skriver TG sin historie i like stor grad, og boka kan ikke leses som noe annet enn et forsvarsskrift for ham, og et angrep på alle som utfordrer hans makt. Analysen om at han er så naiv at han ikke forsto sin egen maktposisjon er jo en veldig vanlig forklaring på hvorfor mektige menn gjør dumme ting, men det er da ingen unnskyldning.

Hun er journalist, og som hun sa selv på Lindmo; hun ville ha kontroll over historien, ikke gjenfortalt av en annen journalist. Selvsagt gjøres dette som et ledd i å gjenreise TGs ære og diskreditere ofre, varslere og politiske motstandere.


#14

Miss Norway sa for siden:

Og så tror jeg jo at det er riktig som hun skriver - at varslersakene ble utnyttet max av den andre siden av bordet i APs indre maktkamp. Og det er jo bare så blodharry at det holder, og bra at kommer ut.


#15

Tallulah sa for siden:

Vel, nå gjør hun nøyaktig det samme selv som hun beskylder andre for å gjøre.


#16

Candy Darling sa for siden:

Altså, jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at han OGSÅ er utsatt for til dels stygg maktkamp. Men det fritar ham ikke for å være en overgriper.


#17

Michelle sa for siden:

Jeg er luta lei. Greit det med behovet for å forsvare seg, men nok er nok.
Hadde Giske vært så glad i partiet sitt som han har hevdet så hadde han ligget lavt i en periode, men dette gjentar seg gang på gang.

Han har fått rikelig anledning til å forklare/fremlegge sin sak b.la i "Vårt lille land"
www.tv2.no/a/10563059/
Nå er boka av Haddy kommet, og hva blir det neste? Mulig det er en maktkamp innad, men det frikjenner ikke Giske? Giske er da ikke akkurat
kjent for å ha silkehansker på hva gjelder det politiske spillet innad i partiet.


#18

007 sa for siden:

Film. :nemlig: www.vg.no/i/VbLzOl

#19

Maverick sa for siden:

Det nærmer seg vel Skal vi danse-kandidatur.


#20

Input sa for siden:

Hvordan mener du egentlig at kunnskap om at noen misbruker makten sin for å ekle seg mot kvinner kan utnyttes? Det er jo helt sjukt at han i det hele tatt er politiker fremdeles. Jeg lurer på om jeg egentlig misforstår det du sier her.

Det er forøvrig blitt alt for lett å gi ut bøker selv om man egentlig har null og niks å komme med. Det er i grunnen sjukt det også.#22

Michelle sa for siden:

Og når skal varslerne få fred? Hadde han også tenkt på sine barn og nære familie så hadde han nå tidd stille og latt dette gli over.


#23

Filifjonka sa for siden:

Dette er hentet fra Aftenposten, sitat fra boka:
I boken står det blant annet følgende om Oma, som er omtalt som «ambassade-varsleren».

«De hadde kanskje en litt flørtende tone på ambassaden den kvelden, men det var ikke noe kyss. Han presset henne aldri opp mot veggen. Han stakk aldri tunga langt ned i halsen hennes»

Eh, hvordan VET Giskefrua dette? Var hun med og så på? Hva blir det neste, Reidun Øygard skriver bok om hva som skjedde på hotellrommet på Bondeheimem?

Skal ikke lese boka, men ut fra anmeldelsene har jeg fått med meg at historien er ispedd mye av det samme uskyldiggjørende pjattet om legging av barn og småbarnsstell som vi ble servert med stemningsskapende musikk i Vårt lille land.

Dette blir litt Øygard på hytta med valpen for meg kjenner jeg. Og så er det samme greiene med å fremstille en godt voksen AP-politiker med masse makt som naiv, umoden, dumsnill og så videre.

Skikkelig skikkelig kvalmt.
Og jeg vet det ikke er helt sammenlignbart i og med at i Øygardsaken var det snakk om et barn. Likevel noe av samme greia med maktmisbruk og stakkarsliggjøring, og koner som forsvarer inntil det absurde.


#24

Tjorven sa for siden:

Akkurat det samme tenkte jeg, Filifjonka. Hvordan i all verden kan hun mene noe om den episoden i India? Hun var ikke der, og de to som var der har forskjellige versjoner. Den ene av de to har en lang rekke med tilsvarende historier bak seg.

At Trond Giske er relativt pågående med damer er noe «alle» bare har visst. Selv jeg, som aldri får med meg sånt, har visst dette i alle år. Og jeg er ikke engang i den omgangskretsen. Dette må Hadde Njie også ha kjent til før de innledet noe forhold.


#25

Niobe sa for siden:

Dette er jo på Per Sandberg-nivå. Og jeg kan ikke for alt i verden forstå at hun nå kommer ut med en bok for å atter en gang trekke oppmerksomhet til ektemannens tåpelige oppførsel. Vi må være veldig forskjellige, jeg har gjort det klart for min mann at om han oppfører seg dust, så kommer jeg ikke til å skrive bok for å forsvare ham. Jeg er knallhard sånn.


#26

Pøblis sa for siden:

Der har du meg også, Niobe. :nemlig: Mannen min vet også at han er on his own hvis han driver dusterier - og at han IKKE skal kunne gjemme seg bak min skriveførhet hvis han plutselig skulle havne på galeien.

Jeg har ikke lest boken, jeg har lest artikler og FB-innlegget til Ona, og så på LIndmo igår, hørte Giæver og Joffen, og jeg har skikkelig ekkel smak i munnen. Jeg synes det er merkelig at hun liksom gir ham alibi for fire av de fem episodene det er snakk om - som dere allerede har nett over her - hvordan i all verden vet hun hva som skjedde i India for eksempel?

Naiv og dårlig dømmekraft - sikkert. Men det er for søren ikke noen unnskyldning når du sitter i ledelsen i AP - og det var jo nettopp derfor han ble suspendert - orde han ikke skjønte dette.

Haddy er søt og klok og veltalende - men dette syntes jeg ble ganske opprørende trist. OG hun MÅ jo ha visst hva slags rykte mannen hennes har hatt? Jeg visste det jo, og jeg er mange flere hakk unna den omgangskretsen enn hun har vært.


#27

Input sa for siden:

Hvorfor får alle drittsekkmenn lov til å bruke "naiv og dårlig dømmekraft"-kortet? Det synes jeg vi tillater i alt for stor grad.


#28

Filifjonka sa for siden:

Lite som er søtt eller klokt med dette her. Jeg syns hun er totalt uspiselig.


#29

MegaMie sa for siden:

Jeg har null sympati for TG, som i en årrekke har vært kjent for ugrei oppførsel. Husker helt fra mine venninner studerte i Trondheim at han var en klåfingra type på Samfunnet, og flere som har opplevd at han tafset dem på rumpa/kom med tilnærminger. Dette er jo noen år siden, men jeg kjenner også flere som var sammen med han på Arendalsuka nå nylig og som reagerte på oppførsel og alkoholinntak. Det går være måte på hvor lenge han skal få være "umoden og naiv".


#30

Pøblis sa for siden:

Jeg burde vel strengt tatt skrevet VAR. Eller at jeg syntes det før. Jeg likte ikke det jeg så på Lindmo.


#31

Pøblis sa for siden:

Ikke sant? At han går ut og drikker seg tilnærmet snydens kanon fortsatt, er jo bare helt utrolig merkverdig og viser helt elendig dømmekraft. Det er ganske tydelig at han overhodet ikke er lei seg for hvordan han har vært - han er bare opprørt over at folk har reagert og varslet.

:sur:
:fiskedask:


#32

Hondacrv sa for siden:

Ja, nÅr skal varslerne få fred. Det sitatet fra boka er jo hinsides. Ærlig talt. Dette er totalt uspiselig.


#33

Teflona sa for siden:

Jeg håper boka blir en gedigen bjørnetjeneste. Klart varslerne ble brukt i en maktkamp, men boka tar virkelig kaka.


#34

sindrome sa for siden:

Jeg har ikke lest boka, men jeg har lest det jeg har funnet av anmeldelser og ser at varslerne ikke er varslet om utgivelsen av boka eller at personlig melding fra en av dem er tatt med i boka. Hvis dette er sant så er det ikke greit.

Aftenposten

Jeg synes også jeg leste noe som liknet på det som står under, men kan ikke finne det igjen.

Men når hun da framstiller mannen sin som en som har makt og ikke forstår hva han kan og ikke kan gjøre, så er det vanskelig å forstå at hun ikke samtidig forstår at ansvaret ligger hos ham i disse situasjonene. Selvom han ikke skulle evne å forstå det selv. Da skjønner jeg ikke at hun ikke forstår at det var helt korrekt å degradere ham politisk.

Jeg synes Pernille Sørensen sa det godt i Nytt på Nytt mens det sto på: "Stakkars Trond Giske, trodde han hadde draget - og så hadde han bare makt."


#35

Gaia sa for siden:

Altså, den mannen er ikke mye naiv. Han er en maktperson, som er en rå spiller. Men at han er umoden, med elendig dømmekraft, det er jeg med på.


#36

Pelle sa for siden:

Jeg har en kort periode som ganske ung jobbet i ambassadekretser. Ministere var virkelig på toppen. Maktforholdet er helt hinsides stort. Og etter jeg møtte noen som fortalte om Giskes barrunde der han ba fremmede kvinner suuuge på fingeren sin, så tror jeg mer på varslerne enn Haddy og Trond.


#37

Galathea sa for siden:

Enig, og boka deres er kalkulert taktikk, Trond skal tilbake i politikken, fort som f. Jeg kan virkelig ikke forstå at det er lurt, men Trond kan sikkert mer om dette spillet enn jeg, så skulle ikke forundre meg om det funker. Han har overraskende mange tilhengere.


#38

veobra sa for siden:

Den berønte dansen som er gjengitt i VG forteller meg at mannen ikke er så moden som jeg tenker at gifte, voksne menn kan forventes å være. Jeg hadde ikke tolerert det fra min mann, men man kan selvfølgelig tolerere ulikt.


#39

Blondie sa for siden:

Dessuten er det ikke så interessant for andre enn de to hva kona tolererer. Det får være en privatsak, men varslerne blir gang på gang latterliggjort og mistenkeliggjort.

Jeg tror alle som har vært politisk aktive i ungdomstiden har hørt disse ryktene, vi fikk beskjed om å passe på å ikke være alene med ham. Det er jo ganske sykt hvordan han har fått holde på med «en rufsete, gutteaktig oppførsel».


#40

veobra sa for siden:

Deres grenser mellom seg bestemmer de selv. Men at han ikke ser at det oppfattes uheldig forteller meg at han ikke er så moden som kona hevder. Mulig modningen hun snakker om har skjedd etter dette.


#41

Niobe sa for siden:

Jeg forstår virkelig ikke hvor Haddy for alvor ramlet av lasset? Hun virker jo ellers oppegående og reflektert, men ser ut til å ha utviklet en alvorlig blindsone når det gjelder ektemannens oppførsel. Sånt skremmer meg faktisk litt: Kan det skje hvem som helst av oss, når som helst? Kan jeg plutselig sitte her med f eks. en øksemorder til mann, og unnskylde ham med naivitet og uflaks? Kommer det så snikende at man ikke merker det?


#42

Tallulah sa for siden:

Jeg tror ikke man skal undervurdere hvor sterkt man tror på sin egen elskede framfor fremmede folk, altså. Det skjer gang på gang på gang. Helt ærlig, jeg ser ikke bort i fra at jeg kunne gjort det selv, det er helt umulig for meg å forutse. :vetikke:


#43

Maverick sa for siden:

Det er mye trøst i god selvfornektelse. :nemlig:


#44

Gaia sa for siden:

«Hun er bare ute etter å TA meg, kjære. Det er bare for å kvitte seg med en rival i hennes endeløse begjæring etter å bli den neste lederen i AP. :nemlig: Du vet jo at jeg er en flørt, men jeg ville ALDRI gjort det hoffet hennes beskylder meg for. Skitten maktkamp, det er det dette er. :nemlig:» :gal: :peode:


#45

Storm sa for siden:

Hun har jo måttet falle ned på den ene eller andre siden, tenker jeg. Hvis man tar innover seg det han har gjort, er det vel veldig vanskelig, for ikke si umulig, å forbli sammen med han? Så når hun først har valgt han, så har hun også valgt å tro på han fullt ut. I tillegg er han vel en ganske overbevisende og karismatisk person som evner å «vinne folk over»?

Denne saken har gjort meg kvalm helt fra starten, det var helt tydelig at unnskyldningen hans overhodet ikke var ekte og at han føler at HAN er offeret. Han er et politisk dyr som overhodet ikke har tenkt å gi seg.


#46

Pebbles sa for siden:

Naiv? Jeg rødmer på hennes vegne. Det er puteflaut og veldig alvorlig samtidig. Sånne bøker er Se og Hør mellom to permer og ustilig i seg selv. Men den effekten dette har på varslere og evt. fremtidige varslere om lignende forhold er svært alvorlig.


#47

Strå sa for siden:

For en ekkel kommentar. De varslersakene skulle vært brukt til å kaste ut TG for minst ti år siden. Det som er blodharry er at han fikk være i maktposisjon så lenge, veldig lenge etter at hans oppførsel var tema første gangen.
#50

P.K. sa for siden:

Her burde vel også NRK tenke over hvordan de bruker sin makt når man lar kun en part slippe mer, eller mindre, ukritisk til i beste sendetid, spesielt når denne parten er tilsatt i statskanalen.#52

Karamell sa for siden:

Hvorfor er ikke resten av kommentarfeltet som FP. :gal: :knegg:

Jeg har en ekkel smak i munnen av både Haddy og NRKs (og TV2s Mitt lille liv) sin portrettering av Haddy og Giske.


#53

Pøblis sa for siden:

Jeg tror ikke dette. Jeg tror derimot at dette er ideen som er spunnet for at TG skal fremstå som offeret i denne saken.

Jeg hører ikke til miljøet. Jeg har likevel hørt mange historier - og folk jeg kjenner som hører til miljøet, avkrefter overhodet ikke historiene til varslerne.


#54

-ea- sa for siden:

Fikk sett noe av Haddy-forestillingen på Lindmo nå, og det er noe av det merkeligste jeg har sett. En gråtkvalt Lindmo intervjuer en kollega, er det ikke noen som er inhabil her?


#55

Frk_Fryd sa for siden:

Veldig glad for at boka ble tatt opp her, og at jeg ikke er alene om å synes at dette kjennes problematisk. Både med tanke på maktposisjonen Haddy har, men også fordi dette ikke er hennes historie å fortelle eller mene så mye om. I alle fall ikke offentlig. Jeg tviler ikke et sekund på at dette har vært beinhardt å stå i, men for meg kommer dette ut som en kombinasjon av å ville redde skinnet og ansiktet til mannen (og seg selv) og å tjene penger på en fæl situasjon.


#56

Tallulah sa for siden:

Det er jeg enig med deg i, Frk. Fryd.


#57

Polyanna sa for siden:

Hvis hun hadde fortalt "sin historie" som i "slik var det å stå i stormen", så hadde det i og for seg vært en ok historie å få ut i offentligheten. Det gjør hun ikke, hun har brukt sin stemme, sitt yrke og sin status til å skrive et kampskrift mot varslerne og det er faen ikke greit på en plass.

Jeg håper egentlig at dette skal utløse en flom med nye varsler, med så mange historier i omløp så MÅ det da være flere som har noe å fortelle?


#58

Tjorven sa for siden:

Men det blir ikke akkurat flere som får lyst til å varsle.


#59

Strå sa for siden:

Nei, det kan du ha rett i. Jeg fatter ikke hvordan NRK kunne la en av sine ansatte komme til ordet på den måten, uten motstemmer. Noen burde vel melde dette til PFU eller noe slikt. Eller er jeg på bærtur?


#60

Bluen sa for siden:

Nei, det synes jeg ikke du er. Og i ettertid fremstår "dommen" som nokså entydig - eller er det bare jeg som leser i mitt ekkokammer på Facebook nå? Jeg ser den ene glimrende kronikken etter den andre fra fagfolk som stiller seg sterkt undrende til at NRK gjorde dette.


#61

-ea- sa for siden:

Jeg syns ikke du er på bærtur, Strå.
Kringkastingsrådet er også et alternativ.


#62

Adrienne sa for siden:

Jeg er overrasket over at NRK slapp til Haddy på et program som Lindmo, når de vet hvor kontroversielt det er. En ting er at hun stiller opp i et debattprogram, men i Lindmo som er et "koseprogram" som ikke akkurat har rom for kritiske spørsmål?

Boken burde aldri vært skrevet eller utgitt, den fremstår som en ren og skjær pr-kampanje for Giske og jeg lurer på om han noensinne kommer til å forstå hvorfor det han gjorde var galt og at konsekvensene der hatt er fortjente. For det tror jeg ikke, jeg tror han kommer til å ture frem på samme måte om/når han kommer tilbake til makten.


#63

Pøblis sa for siden:

Enig, Adrienne - jeg tror ikke han skjønner, og jeg tror ikke han verken vil eller kan forstå.

Det er jo selve kjernen i mye av #metoo-problematikken. Det bagatelliseres og bortforklares helt uten fortåelse for hvordan det er å være mottaker - av for eksempel "stryke på rygg" og "prøve å kysse".


#64

Adrienne sa for siden:

Prøve å kysse noen som ikke vil bli kysset er jo ikke greit, så jeg forstår ikke hvordan Giske eller Njie tror det gjør det så mye bedre.

Jeg vil faen ikke bli forsøkt kysset eller bli strøket på ryggen av noen som ikke har lov. Det er ikke en bagatell, det er å tråkke over grenser man ikke skal tråkke over. :gaah:


#65

Pøblis sa for siden:

Og jeg synes også saken bør meldes inn. Kringkastingsrådet er nok riktig adresse.


#66

Polyanna sa for siden:

Angående det med maktkamp: AP er et rått parti når det gjelder maktkamp, har alltid vært, og det er ingen tvil om at dette ble brukt politisk, når saken var der. At Giske sutrer over det, når han så til de grader spiller og alltid har spilt maktspillet selv, er bare teit.

Jeg syns det er synd at VG og DN så til de grader har surret det til for seg selv med både kjæresterier og et tidvis ubalansert fokus, for det har svekket kjernen i saken veldig.


#67

Einhyrningur sa for siden:

Jeg så intervjuet og jeg synes ikke det var noe heldig. Hun framsto som nesten på gråten der hun forklarer at han egentlig bare er en umoden fyr som har fått makt altfor gradvis til å se sin rolle. Hun konspirerte i at verden endelig så sitt snitt i å ta han, partyprinsen som trodde han skulle bli politisk viktig. Hun stakkars, har endelig fått mannen til å bli voksen, se sin rolle og ta ansvar.

Jeg synes det er viktig at alle får ha sin stemme, men jeg tror ikke boka og intervjuet nødvendigvis har den effekten Haddy og Trond håper på.


#68

Esme sa for siden:

TG har vært den verste av maktspillere i alle år og noe av grunnen til at folk har ønsket å bli kvitt han er jo fordi han misbruker makt. Det at han klår på de som ikke er i posisjon til å hardt avvise han, er bare et av mange symptom.
Husk han klår ikke på de som har en sterkere posisjon så det er ikke bare «men jeg er jo bare hyggelige Trond fra Trondheim»

De mer anstendige ipartiet har prøvd å bli kvitt han i mange år så det er da helt klart at når noen endelig står frem så får det konsekvenser.

Når et parti eller en organisasjon får så entydige varsler på at en i toppen misbruker makten sin så er det eneste anstendige å frata den personen makt.

TG er en maktmisbruker, det har han alltid vært. Og han bør ikke få ha makt lenger


#69

Strå sa for siden:

Det kommer han til, har ikke en hel haug av alvorsprater de siste 25 årene hjulpet, og det har de ikke, og med den holdningen han og kona har, så tror jeg ikke han kommer til å endre seg. Og ref hva noen her inne sa om oppførsel på en eller annen greie i sommer/tidlighøst. (Haddy skuffer meg litt, jeg likte henne helt til hun slo seg sammen med Giske.)


#70

Strå sa for siden:

Joa, men han ble advart, mange ganger og av mange forskjellige de siste 25 årene. Til og med av folk jeg har syntes kunne bevege seg smått over kanten selv. Når Metoo smeller til duger ingen unnskyldninger lenger for å la ham beholde posisjon. Politisk dyktig holder ikke alene. Det holder heller ikke å politisk være på "min" side.


#71

-ea- sa for siden:

Jeg tror også noe av problemet, eller grunnen til at han/de får ture fram slik de gjør nå, er at det er en motstand mot Oslo-Ap ute i distriktene. Og da er TG distriktenes mann, utrolig nok. :snill: Han dro på egen valgkampturné i Nord-Norge med bil og campingvogn. Folkelig.

Bare prøv å google trond giske campingvogn, og scroll nedover avistitlene som kommer opp:

  • Det er dette som er det ekte Arbeiderpartiet¨
  • Vi trenger grasrota i partiet
  • Jeg reiser rundt og skaper god stemning

:gaah:#73

-ea- sa for siden:

Veldig bra, må sitere:


#74

Niobe sa for siden:

Man blir målløs.


#75

Pøblis sa for siden:

Jepp. Det er himla ugreit, det hun gjør i det sitatet. Hun projiserer alt blodtåkeraseriet sitt til den som forteller om mannens grenseløshet/overgrep i stedet for å ta det ut på ham som faktisk gjorde det.


#76

Pelle sa for siden:

Hun burde skamme seg.


#77

Tjorven sa for siden:

Men ærlig talt: "det som er påført oss"

Jeg kjenner jeg blir helt målløs. Påført av hvem? Det er Trond Giske som har påført dette. Ingen andre. At han ikke kan oppføre seg sømmelig er bare hans problem. At kona hans synes det er kjipt at mannen hennes har vært teit skal ikke andre trenge å ta innover seg.


#78

Pøblis sa for siden:

Det blir nesten litt sånn Stockholm-syndrom over det hele.


#79

Madicken sa for siden:

Jeg var beundrer av Haddy før, men ikke nå. Hva i all verden kan få en tilsynelatende smart, varm og reflektert dame til å komme med sånt unødvendig vrøvl i beste sendetid, og attpåtil skrive bok om det? Nei og nei. :skuffet:


#80

Blondie sa for siden:

Kjærleik. :nemlig:

Bah. Jeg hadde høyere tanker om henne, rett og slett. Dette er bare nedrig.#82

Gaia sa for siden:

Ja. Dette. Han er en som misbruker makt, og en benytter seg av en hver anledning og alle midler til å lange ut etter de som er uenige med ham.

Nå bruker han konas status til å forsøke å sno seg tilbake i politikken. Og der hører han ikke hjemme.


#83

Pelen sa for siden:

Jeg har ikke noe inside information i Norge, men kjenner til en hel del om hvordan det i hvert fall var i politikkens korridorer i Sverige for en del år tilbake og det er maktspill alle veier. De fleste/mange på det nivået bruker de måtene de kan for å komme seg oppover og det er mye baksnakking, koalisjoner, kamp internt i partiene og bruk av meida, alle veier. Du har 4 år på deg til neste skifte og du må spille dine kort smart. Du har altså mange fiender inne i din egen "bedrift"/organisasjon som du skal slå samtidig som du bør samarbeide klokt.


#84

rine sa for siden:

Jeg har ikke lest tråden, bare HI, men synes boka er viktig og interessant, og at Haddy fortalte en side av historien som kan få komme fram nå, såpass lenge etterpå. Før jeg forklarer hvorfor jeg synes boka er viktig, vil jeg bare få slå fast at jeg:
-Synes det var riktig av Giske å gå av
-Ikke tviler på varslerne
-Synes #metoo var- og er- enda mer viktig.
Men, som en som har vært utsatt for metoo-situasjoner både fra sjefer (ekstrajobb som student) og tafsing fra kolleger på julebord, er jeg ikke i tvil om hva jeg ville opplevd som mest traumatisk av a)en klengete sjef og at b) han jeg delte seng og barn med min sto midt i en metoo-mediestorm uten sidestykke. Haddy forteller den andre siden av historien, og om heksejakten i media som foregikk i måned etter måned. Man må vel nesten gå helt til ABB for å finne et menneske som har fått mer tyn i media det siste tiåret, og selv om Giske så absolutt fortjente både kritikken og å bli stilt til ansvar for sine handlinger, synes jeg det er viktig å få fram at et slikt mediekjør med "angrep for alle kanter" koster, både for den som har oppført seg dustete og for familien. For Giske har ikke voldtatt eller drept, han har "bare" misbrukt makten sin, og sin posisjon som mann (:himle: )og gjort som altfor mange mannfolk har gjort til alle tider: Tatt seg til rette på kvinners bekostning.
Vi må ikke glemme at #metoo handlet om holdningsendring for både kvinner og menn, om å gi en stemme til unge kvinner som har trodd at man bare må leve med gamle griser, men også om å vise menn som nok mer eller mindre "har gjort som de alltid har gjort" at Nok er Nok.


#85

Tallulah sa for siden:

Hadde den handlet om (bare) det, Rine, så hadde det jo vært greit. Men det gjør den ikke. Den handler om å gjenreise Giskes ære og diskreditere Tajik og varslerne.


#86

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes også det er en helt legitim sak å holde en varsellampe for familien til den som får media på seg på denne måten. Men så lenge hun forteller «sin sannhet» om hva som «egentlig» skjedde i Singapore, i Tromsø, steder hun ikke var med på, er det jo helt ÅPENBART ikke hennes, men hans sannhet. Og dermed misbruker hun sin makt for å diskreditere varslerne.

Det er langt, langt utenfor at NRK lar henne som kollega gjøre det uten kontradiksjon.


#87

Blondie sa for siden:

Problemet er jo nettopp at hun ikke bare forteller sin historie fra perspektivet som ektefelle, men at hun også går langt i å kritisere liksom-anonymiserte varslere. Hun er jo også i en spesiell posisjon, nettopp fordi hun har en rolle utover det å være gift med Giske. Det er ganske mange etiske betenkeligheter med denne boka, altså.


#88

Madicken sa for siden:

Selvsagt ville alle oppleve dette siste som mest traumatisk. Men det er jo ikke det som er spørsmålet og problemet her. Problemet er jo at Haddy bruker statskanalen i beste sendetid, og bok, til å nærmest bagatellisere sin manns oppførsel, og stille (enkelte av) varslerne i et mistenkelig lys. Det er virkelig ikke greit.


#89

Candy Darling sa for siden:

Ja, og påsto at dette var blitt påført henne av varslerne, som hadde løyet eller overdrevet som del av en kampanje. Etterpå slår hun fast at han aldri har trakassert noen, til tross for at undersøkelseskommisjonen i Ap konkluderte med det motsatte. Hun er altså offer, martyr og domstol i ett.

Det er så grovt at det ikke er til å tro.


#90

Filifjonka sa for siden:

Helt enig. Jeg har også full forståelse for at det er fryktelig å være pårørende i en metoo-sak i full offentlighet. Men det måtte jo skje til slutt, når en så offentlig person har oppført seg på den måten i mange år. Hadde hun ikke så hardnakket bedyret mannens uskyld, og latt være å servere «sannheter» om hva som skjedde der hun ikke var til stede, så hadde det vært lettere å gi henne sympati. Når hun bagatelliserer varslernes opplevelser og påstår at de lyver, og syns at dette er mye verre for henne, så ... nei.


#91

ingling sa for siden:

Dette. Og så tror jeg at en skal være forsiktig med å bagatellisere andres me too-situasjoner. "Full sjef på julebord" kan nok oppleves betydelig mindre truende enn "Mektig rikspolitiker som er mye eldre og har nok kred til å holde på som han vil i flere tiår". Uten å diskreditere full sjef på julebord-opplevelser heller, altså. :btdt:


#92

Polyanna sa for siden:

Jeg skrev først noe i samme gata som dere over her: At å fortelle om sin opplevelse av hvor fælt det var å stå i et sånt kjør er fair, men å bruke posisjonen sin til å prosedere om mannens "uskyld" og være advokaten hans ikke er greit på en flekk.

Men i dag er jeg litt mer sånn, angående det første at "ærlig talt, du gifta deg med en fyr du visste var en gris. Suck it up."

#tomforempatiforidag


#93

Strå sa for siden:

Det der har jeg tenkt mer enn en gang også.


#94

MegaMie sa for siden:

Dette. :nemlig:


#95

Luftslottet sa for siden:

Jeg har vel vært på "suck it up" hele veien. Hvordan han var og har vært oppigjennom har ikke vært noen hemmelighet. Man kan godt velge seg en sånn mann, og en mann som også søker stadig mer makt og synlighet, men da bør man være forberedt på at dette kan komme. Samtidig vil jeg tro at det må være belastende med en mann som har vært en versting i tildels samme nettverk som henne så lenge, det er kanskje ikke så mye støtte å hente for henne selv?

Denne kommentaren syns jeg er den beste så langt:
www.nrk.no/ytring/i-krig-og-kjaerlighet-1.14735736


#96

rine sa for siden:

Jeg synes det er helt uproblematisk å diskreditere Tajik, det er jo ikke akkurat som om hun ikke har utnyttet dette for egen vinnings skyld. Å i tillegg til å bli kvitt sin fremste konkurrent få framstå som "dypt bekymret" på varslenes vegne, er jo bare en ekstrabonus for henne.

Ingling: Jeg har også opplevd gjentakende tilfeller av klåing og forsøk på klåing av sjef 60+ sjef da jeg var noenogtjue forresten, gir det meg lov til å mene noe? :gruble: (Ser at det er bare julebordkommentaren min som det blir referert til over her.) Det var ubehagelig, kleint, og noe jeg på alle måter skulle vært foruten, men det har ikke preget meg i særlig grad videre i livet, må jeg innrømme. At kjæresten min ble fritt vilt i alle landet aviser i månedsvis ville definitivt ha påvirket meg mye mer.


#97

sindrome sa for siden:

Det tror jeg ikke at så mange har noe problem med, og det er helt fair. Men det betyr ikke at Haddy kan si at det er varslerne som påfører henne dette, eller Hadija Tajik, når rotårsaken er Trond Giskes egen oppførsel og medienes behandling av dette som, i mine øyne, påfører henne dette.


#98

ingling sa for siden:

Jeg sa ikke at du ikke hadde lov til å mene noe eller at dine opplevelser ikke er reelle. Men de som har varslet har jo hatt problemer med det både da det skjedde og i etterkant, og jeg tipper de har det ganske jævlig nå også, når de blir kalt løgnere og brikker i Hadja Tajiks maktkamp. Så for dem har jo de opplevelsene preget dem, og selv om Haddy og familien har hatt det fælt, synes jeg sammenligningen blir irrelevant. Klart det er forferdelig å få kjæresten sin uthengt i alle medier. Men at det er verre enn å bli utsatt for seksuell trakassering, er jeg ikke umiddelbart med på. Uansett mener jeg at hun ikke hadde trengt å skrive en bok der hun diskrediterer en rekke andre kvinner, særlig ikke i den posisjonen hun har.#100

Røverdatter sa for siden:

Det er uansett et marginalt strukturelt problem at folk som klår og kliner med makt blir hengt ut, mens det er et gedigent strukturelt problem at folk klår og kliner med makt. Så kan vel selve opplevelsen av hva som er verst på mikronivå variere enormt fra tilfelle til tllfelle - jeg syns det er et uinteressant sidespor. Det som er interessant er at den typen klåing, som altfor mange har sluppet unna med i alle år, får noen konsekvenser som kan være med på å utjevne maktbalansen i denne typen relasjoner. Og det er pokker meg på tide!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.