I går hadde vi kalkunbryst med fløtegratinerte poteter, brokkoli, gulrot, hjemmelaget saus og salvie/løk-stuffingboller. Jeg tror jeg forspiste meg for det var utrolig godt. Sjokolademousse til dessert.
I dag blir det rett og slett rester av gårdagen. :jupp:
Hah, det skulle jeg skrive! Det forutsetter dog at jeg husker å kjøpe squash og timian, hvis ikke blir det Jamies supermatsalat, med søtpotet, granateple og nøtter i dag, carbonara i morgen.
Resten av hverdagsmiddagene blir lettvintmat i form av fiskekaker og pølser.
Her ble det av ulike årsaker taco til ene ungen og pannekaker til oss andre. Og pannekakene var det jeg som foreslo, jeg som ikke er glad i pannekaker engang. Noen som sa søtsjuk?
Guttungen og kompisen (som skal spille fotballcup) + yngstejenta skal lage seg porsjonspizzaer selv etter skolen, av Coop sine "gullbygg" steinovnsbakte pizzabunner, med ferdig pizzasaus og ønsket topping (av det de finner i kjøleskapet). Mannen henter guttene og drar direkte på cup etter jobb, så da må jeg finne på noe til meg og eldstejenta, og eventuelle venninner hun måtte ha på besøk (hadde to på overnatting, de har planleggingsdag og fri i dag, men jeg vet ikke om de blir til middag). Mulig det blir porsjonspizzaer på oss også, hvis det er flere bunner igjen. Hvis ikke blir det spaghetti og kyllingkjøttboller i tomatsaus.
Skal lage middag sammen med ungene i dag. Har kjøpt saltkjøtt av svin og sammen med gulerøtter, poteter, kålrabi og purre skal det bli deilig betasuppe.
I går hadde vi stekt kylling med ovnsbakte potetbåter, gratinert blomkål, gulrøtter og hjemmelaget grønnpeppersaus. Rester av bursdagskake og -muffins til dessert.
I dag har vi spist engelske fiskekaker med poteter, grønnsaker og smeltet smør.
Vi skulle ha fiskekaker og ovnsbakte grønnsaker. Det ble det siste. Fiskekakene stinket. Måtte rett i søpla. Ikke var de utgått på dato og ikke var de feil oppbevart heller.
Så vi siste ovnsbakte grønnsaker med litt spekeskinke oppå, og en kvart selleriburger til hver. :knegg:
Vel, planen var thaisuppe, men da min kollega fortalte at en liten pizzabu rett i nærheten kjørte kampanje på to pizzaer i dag og gratis levering slo jeg til. Det er rester til alle tre til skole/jobb i morgen, helt topp.
Lag seg selv middag sånn ca; Panert fisk og pommes-frites på bakebrett i ovnen, pluss 5 minuttersertestuing (med sukker, vant til søt ertestuing til salt mat) og vanlige erter til den "kresne".
I dag skal knerten lage middag. Han er ingen dreven kokk. Han skal servere pasta bolognese. Han steker karbonadedeig og smårettsbacon tilsetter et glass med dolmiosaus og et par revne gulrøtter, og så serveres det med pasta. Det er ikke så avansert, men han lærer å lage middag.
Vi har ofte besøk av kompisene til snuppa, og de bedyrer at knerten er MYE flinkere til å lage middag enn dem. Jeg forsøker å foreslå at de kan lage det de får servert hos oss siden oppskriften er kvalitetessikret av en bare måtelig motorisk 12-åring, men de mener at "mamma ville trodd at det hadde klikka for meg". :knegg:
Den jeg skal lage i dag er denne. Du finner flere linsegryteoppskrifter der, og det er også en del oppskrifter på vegetarbloggen.no.
Jeg var i grønnsaksbutikk og fikk kjøpt en ladning med diverse tørre linser sist helg. Desseverre er det ingen av de vanlige matbutikkene her jeg bor som selger tørre linser lenger. Hermetiske blir jo ikke det samme i det hele tatt.
Vi digga det!
Men bytta koriander med persille og hadde litt østerssaus i kjøttdeigen. Nam!
Og når mannen mente det var bedre enn pytt-i-panne, må det virkelig smake. :knegg: