Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Märtha Louise og media

#1

Ine sa for siden:

www.vg.no/rampelys/tv/i/bnrQLl/prinsesse-martha-louise-i-personlig-intervju-planlegger-flytting-til-usa

Martha Louise og barna deltar i tv-serie på TV2. "Dette er fortellingen om prinsessen og hennes tre døtre", sies det i første episode.

I den forbindelse sier hun i et intervju med VG at hun håper barna selv får bestemme når de vil stille opp i media. Og at de blir respektert som privatpersoner. Og at hun synes media i Norge er så harde.. Bare lurer på hvor lurt det er å stille opp i denne serien om hun vil skjerme barna mest mulig fra pressen?

Og alle døtrene er jo under myndighetsalder også. Det står at denne avtalen om serien ble avtalt før Aris død. Det vil vel være ganske sårbare scener som blir vist. Tenker spesielt på hennes yngste datter, men også de to andre. Hvor gøy vil det være at det finnes en "realityserie" om dem i en alder de er på det mest sårbare?

Men man skal kanskje ikke bli så veldig overrasket om det kommer en amerikansk realityserie om familien når de flytter til USA? Og hvor mange millioner får familien for å stille opp i en slik serie, tro?


#2

GeekyGirrrl sa for siden:

Hun blir sikkert venn med presidenten når hun flytter, han går sikkert på visning for henne og hjelper henne med å flytte... :knegg:

Til neste år kommer sikkert Atlantic Crossing 2 - Reality utgaven. :nemlig:


#3

Polyanna sa for siden:

Mulig at vurderingen er at de vil gjøre det på egne og ikke andres premisser? :vetikke:


#4

Blå sa for siden:

Sånn har jo hun fungert siden hun ble voksen. Glad i medieomtale når den er positiv og holder på sin rett til privatliv når hun gjør noe dumt.

Jeg forstår egentlig at hun gjør dette, for det gir henne muligheten til å skape en medievirkelighet. Hennes døtre får medieoppmerksomhet, og da kan det være bedre å være i forkant og komme med sin egen versjon. Jeg leser riktignok ikke Se og Hør og vet ikke helt hva de kan ha funnet på, men ellers synes jeg at media har vært hensynsfulle og latt hennes døtre ha sine privatliv i fred.


#5

Blondie sa for siden:

Bah. Jeg ser hun prøver å rasjonalisere eksponering av barna, men det hjelper ikke for meg. Jeg synes det er usmakelig av TV2 også, de barna har vel fått nok?


#6

Pelle sa for siden:

Jeg er republikaner med hva det medfører av følelser rundt kongelige, men hun virker som en trivelig dame. DOG: jeg er superkritisk til hvordan hun benytter media, sin tittel når det måtte passe og ikke minst forbeholder jeg meg retten til å himle over enhver som synes sjamanvirksomhet er lite smart. Uten at det gjør meg til en trangsynt rasist.


#7

Nenne sa for siden:

Jeg tror virkelig ikke det hadde hjulpet det grann om sjamanen var blendahvit altså. Det er så borti staur og vegger dumt som det er, helt og fullstendig uavhengig av hudfarge.

Jeg synes media skulle la både henne og ungene i fred. De umyndige ene og alene av den grunn at de er umyndige, den voksne fordi hun åpenbart bør beskyttes mot seg selv og "Vær varsom"-plakaten burde legges til grunn.


#8

My sa for siden:

Jeg synes i grunnen ikke de får så mye medieoppmerksomhet jeg da. Det er ikke veldig mye jeg har sett til dem i media, men nå leser jeg ikke ukeblader og sånt, forholder meg mest til (nett-)aviser og TV. Det gjelder også barna til kronprinsen. Det er mest offisielle bilder frigitt av kongehuset og familien selv. Märtha selv får selvsagt medieoppmerksomhet, men det er jo på grunn av de litt utradisjonelle livsvalgene hennes. I den forbindelse har vel media vært ganske harde, både når det gjelder englekonseptet hennes og når det gjelder sjamanen. Men døtrene, de mener jeg har fått være ganske mye i fred. Må innrømme at med unntak av den eldste, som fikk oppmerksomhet rundt den nydelige talen hun holdt i begravelsen til faren, så hadde jeg ikke kjent dem igjen om jeg hadde snublet over dem på gata. Men skjønner jo om det ikke akkurat oppleves slik for dem, sett fra innsiden, barna vil jo også bli påvirket av alt som skrives om deres mor og hennes kjæreste, så jeg forstår behovet for å kontrollere hvilket inntrykk media skaper av dem.

Vi har nå engang gjort et valg om å ha et kongehus, og i 2021 synes visstnok flertallet i Norge fortsatt at prinser og prinsesser, konger og dronninger er passende roller i et moderne samfunn. De er født inn i dette systemet, enten de vil eller ikke, det nytter ikke å prøve å "melde seg ut", si fra seg titler, flytte til USA eller gjemme seg under en stein. En gang prinsesse, alltid prinsesse. Det er jo dette vi vil ha, og oppmerksomhet i media er mer eller mindre grunnlaget for kongehusets eksistens. Hvis vi ikke ser dem, ikke hører om dem, ikke ser glossete reportasjer eller pyntede dokumentarer om dem vil vi ikke føle den respekten som det er nødvendig å ha for en kongefamilie, for at de skal ha den samlende effekten på nasjonen, som er deres rolle. De må framstilles som hele landets foreldre, brødre og søstre, som vil ta vare på oss, motivere oss og holde moralen oppe i vanskelige tider. De må ha god moral og være forbilder, men samtidig ha litt menneskelige sider også, som gjør at vi kan kjenne oss igjen i dem. Märtha spiller da rollen som vår alles litt håpløse, vimsete søster, som vi er glad i likevel, til tross for alt det rare hun har for seg.


#9

Polyanna sa for siden:

Kjæresten til Märtha får to typer tyn, og noen ganger en blandings:

Kritikk for sjaman-galemattiasen (han dukker forresten opp i The Bling Empire (dokusåpe om vilt rike asiater i USA), episode 5, for de som vil se ham i fri dressur. Det er ganske kostelig!), som er betimelig og helt på sin plass.

Og regelrett rasistisk hets, som han også får sin del av, og som (åpenbart) er helt uakseptabelt.

Man kan godt kritisere for det første, uten å gjøre det andre, men selv om man gjør det, er det greit å anerkjenne at det andre også finnes og at det selvsagt oppleves som forferdelig belastende.


#10

Pøblis sa for siden:

TV2 har jo helt fullstendig gitt blaffen i VVP lenge. Seertall er tydeligvis helt overordnet alt annet. De har kjørt på med den hjernedøde tv-serien "Bloggerne" i mange sesonger, der små barn eksponeres i alle mulige situasjoner, og de kjører jo på med alle mulige kjendiskonsepter av ganske så dårlig kvalitet sånn generelt sett.

Jeg skjønner virkelig ikke at Märtha ikke ser at hun eksponerer ungene og gjør dem kjent ved å delta her. Disse barna har jo hittil kunne ferdes ganske ubemerket rundt i samfunnet uten å bli gjenkjent av så veldig mange. Se hva Farmen kjendis gjorde med Öde Nerdrum, for eksempel. Ungene til Märtha vil jo bli minst like mye kjendiser av dette som han ble.

Jeg tenker at hvis hun ikke ønsker medieoppmerksomhet, så burde hun ikke oppsøke den, heller. Selv om det liksom foregår på hennes premisser. Hun kan styre hva som sendes ut, men hun kan ikke styre hvordan folk mottar det. OG det i seg selv burde være grunn god nok til å ikke eksponere ungene i en TV-serie på en kommersiell TV-kanal.

Så jeg er superkritisk og VELDIG uenig i at dette var en god avgjørelse å ta på vegne av barna.


#11

Input sa for siden:

Sjamanvirksomhet er én ting, noe annet er den vanvittige misogynismen. Hun har tittelen Prinsesse av Norge, i kraft av den representerer hun Norge. Vi kan ikke late som om hvem hun omgås og hvem hun er kjæreste med ikke reflekterer tilbake på henne. Hva hadde skjedd om hun var sammen med en åpent nazist, f.eks.? Det hadde vi aldri akseptert, håper jeg. Og derfor synes jeg det er skikkelig trist at vi aksepterer dette. Det er virkelig ugreit at en representant for Norge er sammen med en som har de holdningene han har.


#12

Polyanna sa for siden:

Ja, det er sant, Input. Han kan gjerne snakke om at åndene laster opp energier til operativsystemet hans ( :stuart: ), men den der med hvordan han skulle heale "løsaktighet" fra vaginaen til kvinner, den var så helt UTE, at jeg ikke kommer over det. :gal:


#13

meisje sa for siden:

I og med at hun ikke er medlem av kongehuset men kongefamilien, representerer hun ikke norge. Dette er jo valg hun har tatt.

Medietrykket på de 3 døtrene har jo tiltatt helt enormt siden Aris død, men jeg skjønner heller ikke at hun velger å gjøre barna sine til kjendiser. Hittil har de jo vært godt skjermet, og ikke nødvendigvis noen som gjenkjennes av alle på gaten. Etter denne tv serien blir de gjenkjent overalt. Men planen hennes er jo å flytte ut av norge, kanskje også for å gjennfinne anonymiteten til døtrene ?

Sikkert en god tanke om å ta regien selv, men jeg tror ikke døtrene vil takke henne på lang sikt. Man må jo bare tenke at hun også må skaffe seg inntekter, og dettte er en måte å få det på.


#14

Polyanna sa for siden:

Datter nr to har forresten allerede en ganske stor plattform som influencer, mest med sminke. (Hva man finner ut på Tiktok!)


#15

Zulu sa for siden:

Ja, og mor er betydelig bidragsyter der også. :nikker:


#16

My sa for siden:

Ja, det blir jo noe helt annet, der gjør hun sine egne valg på lik linje med andre tenåringer. Om hun flyter litt på medfødt kjendisstatus mener jeg er helt ok, noen fordeler må hun jo ha.

#17

Pelle sa for siden:

Jeg har ikke stemt for et slikt system, og ønsker da å være kritisk i de fleste sammenehenger. Hun hadde tidligere en prinsesseinstagramkonto som hun brukte flittig i sin næringsvirksomhet. Det fikk hun beskjed om å slutte med. Men sjamanen fortsetter likevel å tagge denne kontoen flittig, flere år etterpå. Det sier jo ganske mye, synes jeg.

Hun stiller opp i reklame for pengespilling på hest (via eget foretak), et ganske oppsiktsvekkende valg, når man vet hva spillavhengighet gjør med folk - uavhengig at alle vet at hun driver med hest.
www.pengespill.no/prinsesse-martha-louise-far-kjeft-spillreklame/

Nylig turnerte de med showet "prinsessen og sjamanen" - hun hadde ikke skjønt at det var litt dum tittel. What? Men ikke verre enn at de fortsatte å bruke tittelen litt mer.
www.nrk.no/norge/prinsessen-og-durek-verrett-inviterer-til-marsj-i-new-york-1.14602681

Hun sier hun ikke har etternavn og derfor MÅ bruke "prinsesse", vel, hun kan ta bortimot hvilket som helst etternavn hun selv vil, inkludert Haraldsdatter og selv har jeg fire navn og bruker som regel to av dem.

Jeg vet han har fått rasistisk dritt. Men når jeg leser at "Norge sier de ikke var klar for sjamanisme, men jeg tror nok det mest var hudfarge" - da blir jeg faktisk sur. De kan ikke se bort fra at vi er ganske mange som synes sjamanisme er noe ordentlig TULL, særlig når man hovedsaklig holder seg til kjendis-USA mht kundekrets.

Og når hun opptrer i media med "Jeg har vært et problem fra jeg ble født" osv, så blir jeg også sur. Hun må tåle at folk er kritiske til pakkereiser til Afrika der man skal føle jordens hjerte, sanne historier om englefjær fra oven - uten at det er personlig hets av henne. Jeg synes som nevnt at hun virker skikkelig trivelig og blid (men hva vet vel jeg). www.seher.no/kongelig/gleder-oss-til-a-kontakte-afrikas-hjerte/64233513


#18

-ea- sa for siden:

Enig med Pøblis sitt innlegg i sin helhet.

Lurer på om ikke sjamanen hadde fått mer tyn for sjamantullet sitt om han var hvit, og man ikke risikerte å bli kalt for rasist når man kritiserer virksomheten hans.

Uansett et merkelig valg å bringe tenåringene fram i media. Jeg ante ikke noe om dem før og kunne sikkert snakka med dem uten å ane hvem dem var - om jeg skulle møtt dem i noen sammenhent.


#19

Polyanna sa for siden:

Ikke datter nr. 2, tror jeg, -ea-, hun er spitting image av sin mor. :knegg:


#20

My sa for siden:

Nei, jeg har heller ikke stemt for et slikt system, og synes det er avlegs for lenge siden. Derfor blir jeg litt "whatever", dette får de diskutere og finne ut av de som er tilhenger av kongehus, det er de som vil ha det, og ting som dette må man nesten regne med. Jeg kan heller koble meg på når det diskuteres om systemet skal videreføres eller ikke. For meg må hun og sjamanen bare bruke prinsessetittelen for alt den er verdt, kanskje det til og med gjør at flere våkner, og synes det er på tide å skrinlegge hele opplegget?

Å eksponere barn i blogger, realityserier og dokusåper for å tjene penger på det derimot, det synes jeg ikke noe om, enten det er Märtha, fotballfrue eller Anna Rasmussen. Det samme gjelder å reklamere for pengespill, men det er ikke noe bedre når John Carew eller Magnus Carlsen gjør det, det er trolig mange flere som har sistnevnte som forbilde, enn Prinsessen. Meningene til sjamanen er jo utvilsomt helt på trynet da. :gal: Han burde virkelig få munnkurv, og jeg håper han ikke har alt for stor påvirkning på sine stedøtre, med de holdningene der, karismatisk som han sikkert er. Huff, stakkars jenter, de må jo bli helt forvirret.


#21

mkj sa for siden:

Men vi kan jo ikke bestemme over folk i 2021, og nettopp derfor synes jeg vi bør avskaffe hele monarkiet.


#22

My sa for siden:

Nemlig. Det er jo helt spinnvillt at vi skal akseptere eller ikke akseptere hvem et menneske vi ikke engang kjenner skal dele livet sitt med. Bare fordi hun ble født inn i en forhistorisk rolle.

#23

Input sa for siden:

Navnet hennes er Prinsesse Märtha L. av Norge. Å si at hun ikke representerer Norge er absurd.

Vi kan ikke det, men vi kan ta fra dem tittel og privilegium. Helst avskaffe monarkiet selvfølgelig.


#24

Timar sa for siden:

Begge de to eldste døtrene deler mye på Instagram, og moren deler det de deler. De er talentfulle, begge to! Nummer 2 vil jeg tro hadde gjort det godt uansett hvem hun var datter av.

Jeg så en snutt fra omtalen av denne serien der Märtha sier at nummer 2 ikke trives i medielyset. (Annet enn når det er selvvalgt, men det er forståelig for en 14-15-åring.) Dermed er det ekstra merkelig at hun gjør dette. Blant annet er det jo filmet fra åpningen av minneutstillingen til Ari, der nummer 2 helt tydelig ikke ønsker å være med på den offisielle delen. Og så filmes det "privat" når hun protesterer.


#25

Storm sa for siden:

Jeg har nesten ikke ord. Märtha har klaget hele livet over sin ufrivillige kjendisstatus, og nå snakker hun om at "Ari hadde også ønsket at de skulle frem". Og lar et kamerateam følge de i året etter at faren dør! Deres livs mest sårbare fase, mest sårbare alder. Det er helt ufattelig.

Til sammenlikning hadde jeg ikke kjent igjen Astrid og Ragnhilds barn om de slo meg ned på gata. Det er mulig å ikke bli kjendis selv om man er av kongelig slekt.


#26

Ine sa for siden:

Jeg skjønner heller ikke logikken.

Har hun reklamert for serien på Instagram? Innimellom svarer hun jo på kommentarer der. Noen som vil ta på seg å spørre henne der? På en nøytral måte. Er ikke på Instagram nå.


#27

Pøblis sa for siden:

Jeg er helt enig med deg. Jeg fatter og begriper ikke logikken bak dette. Jeg synes det rett og slett er en merkverdig og skikkelig dårlig avgjørelse som er tatt. OK, barna er store nok til å bli hørt. Men de er jo ikke store nok eller erfarne nok til å ta støyten av en skikkelig shitstorm, hvis noe slik skulle komme. Hvorfor ikke bare sørge for at de kan få ha et privatliv og slippe all viraken rundt alt?

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor hun gjør dette.


#28

Ørnekvinnen sa for siden:

Hun har planer om å flytte til USA med barna om ikke så lenge. Der vil de antakelig være fullstendig anonyme. Så kanskje de tenker at det ikke gjør noe om de blir gjenkjent i Norge, når de snart kan leve anonymt i USA. Litt som prinsesse Madeleine og hennes barn.


#29

Pøblis sa for siden:

De vil jo likevel bli kjendiser her hjemme - hvor de også kommer til å oppholde seg. Og omgangskretsen i USA er vel ikke akkurat anonyme privatpersoner, det heller?


#30

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er så enig. Det vitner om null dømmekraft.


#31

C3PO sa for siden:

De blir vel kjente også i USA? Amerikanerne er rimelig interesserte i kongelige. Jeg leser ikke norske blader, men må innrømme at jeg skumleser amerikanske People rimelig ofte. De siste gangene jeg har fått med meg nyheter om Märtha, har det vært der.


#32

Bluen sa for siden:

Veldig enig i alt dette. Denne serien skal jeg definitivt ikke se - kjenner jeg blir overraskende provosert. :humre:


#33

Galathea sa for siden:

Det slår meg , tenkte man over framtida da man sa fra seg privilegiene/tittelen? At et vanlig liv ikke er like priviligert som et kongelig og at man da må jobbe for føda? Og siden det ser ikke ut til å være et realistisk alternativ, så man må ty til kjendislivet som levebrød lell. Både Martha og Harry/Meghan.


#34

Ine sa for siden:

Aftenpostens anmeldelse i dag tar opp paradokset med eksponering av barna.


#35

Polyanna sa for siden:

Ikke spesielt anonym krets, hvis opptredenen på The Bling Empire er noe å dømme etter! :hehehe:


#36

him sa for siden:

Jeg antar at grunnen er økonomisk. Hun trenger vel pengene.

#37

Charlie sa for siden:

Tenker at enten vil man ha medieoppmerksomhet og legger til rette for det, eller ikke og unngår det.

For min del har jeg vel tenkt at reality-tv er noe hun skal leve av i USA. For jeg tror neppe hun skal praktisere som fysioterapeut. Men mulig jeg tar feil.

Synes fremdeles HM burde hatt guts til å melde seg ut da han fant dama på festival. Det hadde vært en gylden anledning, og satt alle fri.


#38

Storm sa for siden:

:prikkprikkprikk: (Men hun cashet inn en del millioner på salget av Bloksberg, så burde vel ha nok til å vare en liten stund.)


#39

Pelle sa for siden:

Dette er jo også et merkelig utsagn i media:

www.dagbladet.no/kjendis/var-et-problem-fra-jeg-ble-fodt/73197300

  • Det første som skjedde da jeg ble født var: «Herregud, det er ei jente, hva gjør vi?» Jeg var i utgangspunktet et problem fra jeg ble født, noe jeg ikke visste om.

Kilde: www.insider.com/princess-martha-louise-sexism-norwegian-monarchy-queen-2020-12

Meg bekjent var det jubel og glede i landet da hun ble født, uavhengig dustete monarkregler. Jeg synes hun gjør seg til offer.


#40

Storm sa for siden:

Ja, det synes jeg også. Hun fikk jo også en bror da hun var to år, så de som eventuelt fant det problematisk at førstefødte var jente, holdt vel godt kjeft da, innen hun rakk å oppfatte noe som helst.

Hun gjør seg selv til offer, og møter all kritikk med at "det blir galt uansett hva jeg gjør".


#41

My sa for siden:

Ja, altså, hun kan faktisk bare spise kake.

Og hvis hun for enhver pris ville unngå medieoppmerksomhet, og var i en reell pengeknipe, så kan det hende hun har familie som evner å stille opp og hjelpe henne over den verste krisa, fram til hun har greid å skaffe seg fast inntekt.


#42

Gaia sa for siden:

Det må jo være økonomisk motivert at hun og barna lager en "pludreserie" (som er det jeg har inntrykk av at den er), hvor hun fremstilles som mer "normal" enn man får inntrykk av at hun er etter diverse skriverier om hennes hang til det alternative.

De to eldste er jo høyst tilstedeværende i SoMe, og eldste også i media. De må jo ha noe bevissthet rundt det at en serie av denne typen fører til enda mer medieeksponering enn de allerede opplever. :vetikke: Jeg er mer skeptisk til eksponeringen av nr. 3, som jeg tenker burde få lov til å være skjermet en god stund til.

Og, skal jeg være ærlig, jeg ante ikke hvordan barna så ut før mediene begynte å skrive om nr. 1 og 2 det siste året. Så de kunne fint ha holdt seg anonyme ved å ikke tillate medieeksponering. Spørsmålet er vel heller om de har ønsket seg dette selv, eller om de er preget av å ha foreldre som har vært veldig eksponerte. :skeptisk:


#43

Pøblis sa for siden:

Dette reagerte jeg også på, siden jeg faktisk er gammel nok til å huske det. Stor glede og feiring landet rundt.


#44

Polyanna sa for siden:

Nå kan det jo ha vært diskusjoner som ikke gikk offentlig, da. Dette skjedde jo ganske likt i Sverige og i Norge, diskusjonene om arverekkefølge gikk høyt i begge land, og i Sverige endte de med motsatt løsning enn Norge (Victoria ble tronfølger, loven fikk tilbakevirkende kraft, mens man i Norge først i 1990 endret til kjønnsnøytral tronrekkefølge, men ikke med tilbakevirkende kraft).

Det må ha vært litt rart å oppdage i etterkant, at det var en diskusjon.


#45

Blondie sa for siden:

Jeg lærer så mye av å lese denne tråden. :knegg: Jeg ante virkelig ikke at døtrene var aktive på SOME, men det gir jo mening. De er vel tenåringer alle sammen?


#46

Bluen sa for siden:

Nei, den yngste er foreløpig 12.


#47

-ea- sa for siden:

Jeg så episoden idag, og tenkte at dette kunne hun spart ungene sine for.


#48

Pelle sa for siden:

Åpne kontoer er ingen selvfølge.


#49

Ine sa for siden:

Ser hun fokuserer på det med å være kvinne nå. Fra serien ser jeg hun uttaler at alle forventer at direktører og legen er en mann. Hvilken verden lever hun i?


#50

Blondie sa for siden:

Nei, jeg sier ikke at det er lurt eller smart. Jeg har bare sjelden hørt om disse jentene, så jeg har ikke reflektert rundt det. Jeg har tenkt at de har vært skjermet.#52

My sa for siden:

For 16-18-åringer som vil vise fram kunsten sin? Jeg vil si det er veldig lurt og smart. For de som driver med kunst og drømmer om å leve av det generelt egentlig, uansett alder. En kjapp titt viser at det kun er kunsten (hhv billedkunst og makeup-kunst), og ingenting privat som deles på de åpne kontoene (sjekket bare Instagram).

De har vel private kontoer i tillegg, og er sikkert normalt aktive på SOME på lik linje med alle andre på sin alder.


#53

Blondie sa for siden:

Ja, som sagt, jeg har ikke oversikt over dette. (Og visste ikke at de drev med kunst, for eksempel). Poenget mitt var at de ikke er kjendiser for hvermannsen før denne serien.


#54

Nenne sa for siden:

Nemlig. :nemlig: Før dette har de bare vært på noen bilder av familien og da har i hvert fall ikke jeg sett mer enn tre mørkhårede jenter, som jeg aldri ville ha kjent igjen i en annen setting enn på sånne bilder.

Nå skal jeg ikke se TV-serien da, så jeg vil fortsatt ikke kjenne dem igjen, men hvis man bare vil ha fred og ro, er virkelig ikke et TV-program måten å sikre seg det på. :rolleyes:


#55

Blå sa for siden:

Jeg tenker også at hun helt fint kunne levd et privat liv om hun hadde ønsket det. Hun er utdannet fysioterapeut og kunne brukt sin utdanning og levd akkurat som hun ville. Utenom at hun ville hatt mye mer penger enn resten av oss. Hennes tanter valgte det og levde relativt normale liv selv om de av og til var i media i forbindelse med offisielle arrangement.

Jeg synes at hun fremstår som en relativt usympatisk rik jente som sutrer over privilegiene sine. Jeg innser at det var en tøff tenåringstid og det er en av mine mange grunner til å ønske monarkiet vekk. Men som voksen har hun kunnet velge. Og hun har valgt mediefokus.


#56

My sa for siden:

Ja, det er jeg enig i, som sagt tidligere så hadde heller ikke jeg kjent dem igjen om jeg snublet over dem på gata. Nå ville jeg trolig dratt kjensel på eldste, etter talen hun holdt i farens begravelse, og noen intervju i media. Mellomste så jeg jo nettopp, da jeg sjekket instaen hennes som inneholdt tusen selfies, men fram til nå visste jeg ikke hvordan hun så ut, og hadde trolig ikke kjent henne igjen uten kreativ sminke. Yngste aner jeg ikke hvordan ser ut.

#57

-ea- sa for siden:

Enig med deg Blå, Nenne, My og andre her.


#58

Polyanna sa for siden:

Jeg så første episode i går, og ser det visst annerledes enn dere. Jeg syns ikke de går for tett på, de viser dem ikke frem i veldig sårbare situasjoner, og de er langt tettere på mor enn døtrene. Jeg syns det var et fint og sårbart bilde av en mor som følger opp døtrene sine i en veldig vanskelig tid. Ja, jentene blir nå kjente ansikter i langt større grad enn de har vært, men det virker som om det er noe de har tenkt mye gjennom.


#59

Blondie sa for siden:

Godt å høre. Jeg har ikke sett serien og kommer nok ikke til å gjøre det heller.


#60

Ine sa for siden:

De ser det nok som en mulighet til å "komme seg fram" som de kaller det.

Ble overrasket over at KK hadde med seg klær da de skulle intervjue Maud. Gjorde at jeg fikk mindre lyst til å lese "dameblader", her skal alle inn i samme boks, liksom.


#61

Marla Singer sa for siden:

Her er det jo mye å ta tak i, men én ting er opplevelsen av hvorvidt det å være en offentlig/kjent person er et valg eller ikke. Jeg synes ikke det er så rart om dette oppleves litt annerledes for dem som står midt oppe i det enn for oss andre. Som flere andre her aner jeg ikke hvordan døtrene hennes ser ut, men selv om dette er realiteten for mange av oss, skjønner jeg godt at deres opplevelse kan være ganske annerledes. Det er sikkert litt vanskelig å basere seg mest på alle oss som ikke har peiling og heller ikke bryr oss noe særlig, når totalen handler om offentlighet og det som skiller dem fra oss andre.

Også kan det hende jeg plutselig og litt overraskende har blitt soft, men jeg synes egentlig at det stilles litt høye krav til hvordan Märtha er. Ikke når det gjelder økonomiske interesser og bruk av tittel og så videre, men jeg synes det stilles krav til at hun skal ha veldig god dømmekraft, og det er jo ikke alle som har det. Og hun er jo faktisk bare en helt tilfeldig person som har havnet i denne situasjonen, det er ingen grunn til å forvente at hun skal ha personlighet eller skills til å fremstå som så mye mer fornuftig enn hun gjør, synes jeg. Å huske tilbake på dette med at det var problematisk at hun var jente, for eksempel, selv om mange husker at det var jubel i avisene. Det er vel noe hun har opplevd slik, da. Og det er jo mye mange av oss opplever feil eller skeivt, eller i hvert fall kunne sikkert en slags dommer utenfra ment mye om hvordan f.eks. jeg gjenforteller ting jeg har opplevd.

Ellers har jeg ikke sett serien, og er veldig glad for at døtrene ikke eksponeres så mye som det kunne virke som. Det hadde jeg syntes var skikkelig ille, og veldig spesielt med tanke på det noen her påpekte om at det jo er dette hun selv har vært kritisk til om egen oppvekst.


#62

Polyanna sa for siden:

Altså, det var jo et helt reelt problem da hun var født: Tronfølgeloven i Norge tillot ikke kvinnelige tronfølgere. Den ble ikke endret før i 1990, og da altså slik at det fortsatt ikke var arverett for kvinner født før 1971, og kvinner født mellom 1971 og 1990 skulle følge etter en bror, også om han var yngre.

I Sverige endret de det i 1980, men da slik at Victoria med tilbakevirkende kraft ble gjort til tronfølger, noe hennes far var sterkt imot. Jeg synes ikke det er rart at Märtha opplevde det som spesielt å stå i en sånn debatt. Den har nok gått ganske høyt i familien også, særlig hvorvidt man skulle gjøre det på samme måte som Sverige, eller ikke.


#63

safran sa for siden:

Enig.
Og jeg tenker - vis litt romslighet, da. Hun er født inn i en rolle hun ikke har bedt om å være i.
Jeg syns hun virker som en super mamma.


#64

MegaMie sa for siden:

Jeg synes serien var veldig fin, synes som Polly at det først og fremst var henne i fokus.


#65

Polyanna sa for siden:

Andre episode hadde vel ikke med døtrene i det hele tatt. Bare Durek og Bendriss. :runforhills:


#66

Ine sa for siden:

Litt spesielt at de drar inn hvordan krystaller hadde hjulpet henne og venninnen etter deres eksmenn/menns død i et salgsmøte for å prøve å selge krystaller. Da blir det nok vanskelig å få ærlige tilbakemeldinger, hvis de som eventuelt skal kjøpe synes det høres ut som noe ordentlig tull.

Så hvordan han Bertrand Larsen ble så imponert over at Martha sa "Jeg ser jo at du også er sensitiv". Kanskje ikke så vanskelig å gjette når man har gitt ut en bok om at man som gutt var stille og ble mobbet, og nylig har overlevd et selvmordsforsøk og flere år med pillemisbruk..

Tror ikke helt på den med at hun aldri har vært så veldig opptatt av klær, og så endelig når de kommer i gang igjen etter coronaen synes det er sååå gøy å ta med seg 20 antrekk på Grand Hotel for å spille inn en promo med Lilli Bendriss.


#67

Lavender sa for siden:

Igjen får de god dekning i landets største tabloidavis når medaljong mot korona skal selges til to tusen stykket. Jeg har lest kommentarfeltet til Kjetil Rolness sin kommentar i dag, det er fornøyelig lesning, om mulig litt mobbete. Men det får de tåle i denne sammenheng.


#68

Pøblis sa for siden:

Jeg synes Martha helt totalt mangler dømmekraft. Dette er jo helt vilt. :(
Hun må ho si fra til ham - og han må jo respekter hva som er ok. Den grensen går LANGT før salg av medaljer/medaljonger.


#69

Strå sa for siden:

Medaljong mot korona har jeg heldigvis ikke fått med meg. Ingen lenke trengs.


#70

sindrome sa for siden:

Word!


#71

IzziCreo sa for siden:

Det hele er jo fullstendig absurd, men vit at svært mange alvorlig syke i vårt ganske land blir utsatt for akkurat samme konsept, dog med litt ulik innpakning, men like fremt "tankens kraft og ville seg frisk, og blir man ikke frisk, så vil man ikke nok" - og det med enkelte helsetopper og leger i norsk helsevesen sin velsignelse.

Alvorlig syke pasienter må tro mer, tro bedre

Når er det greit?


#72

Pøblis sa for siden:

Jeg synes dette er så trist. Den blivende svigersønnen til kongen og dronningen er helt kokko og beskylder i tillegg hele befolkningen for å være en gjeng ignorante rasister. Martha er tilsynelatende enig med kjæresten i at nordmenn er rasister. PÅ tross av at hun har fått kritikk for sin virksomhet innenfor samme feltet siden lenge før han kom inn i bildet, drar han høylytt rasismekortet.
Han virker ikke å ha lagt to pinner i kors for verken å finne ut av hvordan kongehuset faktisk funker eller for hvordan Norge er, Märtha virker helt hjernevasket - dessverre.


#73

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er enig, Pøblis. Og lurer på hvor lenge det skal være ok at Slottet ikke tar avstand fra hans svindel. Medaljong mot korona til flere tusenlapper - det er vanvittig drøyt at det ikke kommenteres.


#74

Karamell sa for siden:

Det er så drøyt at jeg ikke finner ord!


#75

Polyanna sa for siden:

Altså, jeg tviler ikke ETT eneste øyeblikk på at paret OGSÅ har mottatt ren rasistisk hets. Og helt sikkert en del som er blandings. Og jeg har i og for seg forståelse for at når man mottar en mengde med kritikk, og det er en salig blanding av rasisme, legitim kritikk av kritikkverdig praksis, og en samrøre av begge deler, så er det ikke å "dra rasismekortet" å påpeke at man har mottatt rasistisk hets, altså, og jeg har forståelse for at det virker massivt og overveldende og vanskelig å skille fra hverandre.

Ellers er jeg enig med dere, angående det han, og de, driver med, altså.


#76

Input sa for siden:

En eller annen avis hadde jo sitert en del av meldingene de fikk og det var mye rasisme altså.


#77

m^2 sa for siden:

Litt satire må han(/vi) vel tåle? :vetikke:


#78

Strå sa for siden:

Ja, det syns jeg. Den var helt innafor.

#82

Milfrid sa for siden:

Tviler heller ikke på at det er mye grums og rasisme i det de mottar. Dessverre. Men kongehuset burde tatt klar avstand fra virksomhetens han med korona-mealjonger og tidligere liv som øgle og hva har du. Og VG som sensurerte immunologen og fikk det til å fremstå som at han hadde sagt det ikke var bra for alle, for ikke å fornærme ham?! :snill: Jeg hadde blitt seriøst pissed om det var meg som ble feilsitert. Har det vært noen beklagelse i VG, eller er det kun Rollnes som har satt fokus på det?


#83

Pøblis sa for siden:

Nå så jeg alkurat noen tiktok-videoer han har lagt ut, med prinsesse-pranks. Det er helt vilt.
(Legger ikke lenke, dere må evt lete opp selv), men det er kort fortalt sjamanen som liksomforsvarer og varter opp prinsessen i ulike situasjoner. Med fokus på at hun er prinsesse. Hun gir feks uttrykk for at en serviett - han river T-skjorten av tilfeldig forbipasserende og sier at det er til prinsessen.

Herregud, for en situasjon å komme i for kongefamilien.


#84

Pøblis sa for siden:

Forøvrig er jeg enig med Milfrid.
Rasismen han utsettes for kan ikke brukes som røykteppe for humbugeriet hans. Jeg atr sterk avstand fra rasisme, men er sjokkert over at de bruker det som avledningsmanøver for lureriet hans.


#85

Tjorven sa for siden:

Vi her på FP har nok litt for å overse rasismen de sikkert utsettes for. Når jeg kritiserer Durek Verrett, så har det INGENTING med hudfargen hans å gjøre. Men de må klare å skille på «faglig» kritikk av en svært tvilsom praksis og rasisme.

(Og jeg vet ikke om man burde si det, men akkurat nå er jeg veldig lettet over at arverekkefølgen i Norge er slik den er.)


#86

Pøblis sa for siden:

Ja, enig med deg i at det er lett for oss hvite, privilligerte å ikke forstå verken omfang eller hvor fælt det er å utsettes for rasisme. Men når de velger å sause helt berettiget kritikk av sjaman-virksomheten og hvordan den markedsføres, sammen med rasismen de utsettes for, bidrar de jo selv til at et alvorlig problem, nemlig rasisme, ikke settes på agendaen.


#87

Pelle sa for siden:

Jeg er ikke overrasket over rasismen i det hele tatt, slikt ser man jo i ethvert kommentarfelt. Så Martha får snakke for seg selv mht sjokket og hvit beskyttelse.

Jeg så også de sketsjene, pøbel, og det er jo helt utrolig hva hun blir med på. Barna seiler også oppover på tik tok, så nå er hele familien sikret. Durek la jo også ut om hvor flott Ingrid A tok han imot som din onkel og hennes flotte personlighet. Selv har jeg stor tvil om hvor godt han kjenner henne.

For meg som republikaner er jo dette helt topp. Men overrasket over at ingen gjør mer. Tror dog ikke det er tilfeldig at en statssekretær var ute og kritiserte.


#88

Trulte sa for siden:

Jaja, MM måtte jo også skjeve seg enormt. Men hun gjorde ihvertfall en innsats. Her er vi vel ikke helt der.


#89

Pøblis sa for siden:

Jeg synes ikke det kan sammenliknes. MM hadde en fortid, men hun drev ikke kvakksalvervirkslmhet eller skjemte ut kongefamilien i all offentlighet.


#90

Nenne sa for siden:

Dette! Så veldig akkurat dette.

Jeg nekter å tro at de som faktisk er rasister ville synes han var helt OK om han bare var hvit. For dem er nok hudfargen bare enda en ting de synes er feil. Jeg forsvarer altså ikke rasister, bare for å understreke det ekstra tydelig, men til og med sånne folk ser at det er mer enn ei ku som er laus her.
#93

Millen sa for siden:

Samme artikkel :)#95

Apple sa for siden:

Helt enig med Selbekk. Nå må kongehuset ta et standpunkt. Skjønner at det er vanskelig, men de har ikke noe valg. Dette er alvorlig.


#96

Millen sa for siden:

Enig med deg. Derav link til artikkelen. Märtha og Durek er en skandale om de skulle få "makten".

Personlig er jeg kongen/monarkiet har ingen makt i Norge og kan ikke påvirke. Ser ingen reelle president kandidater. Men heller republikk og udugelig president enn Märtha og Durek.


#97

Embriksmamma sa for siden:

Enig.#99

C3PO sa for siden:

Takk for linken. Jeg blir ikke spesielt imponert når hun sier, “I never thought that there was racism in Norway, because we’re all an open, happy family. But basically, there are not that many people of color in Norway, so it was all a surprise to me.” Har hun virkelig ikke fått med seg hvor mye Norge har forandret seg i løpet av livet sitt?


#100

Pelle sa for siden:

Ja, jeg reagerte også på den. Vi høres ut som et skikkelig nisseland, når realiteten er at mine barn går på skole med 70 nasjonaliteter (eller noe sånn). Reagerer også på at han ber henne snakke høyere. Jeg tror heller ikke det er sant, som hun sier, at alle i Norge mener hun burde finne seg en partner som er lord eller direktør. Jeg mener ihvertfall ikke det, og kjenner vel ingen andre som er særlig interessert i hennes partnervalg (ut over at de bør ha normal folkeskikk og ikke lure folk med kvakksalveri).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.