Jeg er sikkert ikke den eneste som har bakt til 17. mai i dag. Jeg har bakt Kvæfjordkake/Verdens Beste (fyller den i morgen), lillesøster har bakt en kjempegod sjokoladekake og nå står det en pavlovabunn i ovnen som skal få stå der til i morgen. Snart skal jeg også sette deig til langtidshevet focaccia som jeg kan slenge i ovnen når vi er hjemme fra 17. mai-arrangementet og før vi får gjester.
Vårt trinn som arrangerer 17.mai på skolen. Har derfor bakt kake til det. Har lagd sjokolade og banankake fra detsoteliv.no. Forsøkte den på forrige dugnad i slutten av april og den ble skikkelig vellykka, saftig, holdbar og god. Men jeg er sånn som sjeldent følger oppskrifter eksakt så jeg kutta 100 g sukker og brukte hvit sjokolade på toppen. Nå i dag hadde jeg hvit sjokolade før steiking og strødde på ruby sjokolade med en gang den kom ut. Den ser kanskje ikke veldig god ut men jeg vet den er det. :glis:
Jeg har satt to surdeigsbrød til heving i kjøleskapet, de skal stekes i morgen. Og så har jeg laget en omgang med makroner. Skal teste ut nye smaker, halve porsjonen med rabarbra, andre halv med mojito.
Forleden bakte jeg rabarbrakake, den ble veldig godt mottatt.
Helt som gulrotkake, men med pikant friskhet og syrlighet fra rabarbra.
I ostekremen hadde jeg litt konsentrert rabarbramos (nedkokt for mer smak).
Svært vellykket.
Jeg har laget rullekake fylt med bringebær og krem. Har alltid syntes at rullingen, og overflytningen til fat har vært vanskelig, men i dag fikk jeg til begge deler. :tøff:
Kan anbefale Lise Finckenhagen sin oppskrift. Det ble den største rullekaken jeg noen gang har laget.
Det går visst mye i sjokolade for tiden. :humre: I går laget jeg brownies til en sjokoladeelskende venninne.
Veldig enkel oppskrift. :jupp: www.shugarysweets.com/bakery-style-brownies/
Vi skal ha familiebursdag for nevøen min i dag, og det kommer flere med diabetes. Denne har jeg derfor bakt til de siste bursdagene. Den er skikkelig god!
Jeg lagde lavkarbo blondies, altså brownies med hvit sjokolade. Må innrømme at jeg brukte Freia hvit sjokolade siden jeg hadde det i skapet og ikke husker hva jeg kjøpte den til. Men resten er lavkarbo...:humre: Og den ble skikkelig god. Neste gang skal jeg ha I en ts bakepulver, og bruke sukkerfri sjokolade da.
Ikke akkurat Bakt men har laget og stekt lavkarbo brød med frø og nøtter. Har laget det flere ganger. Skikkelig godt. Skjærer opp i skiver og fryser. Brukes til lunch på jobben.
Og har laget lavkarbo wraps. Ble ikke så verst. Har fryst ned to og to. Tenkte å ha de som matpakke med smøreost, babyspinat og noe grønt inni.
Jeg har bakt en ladning pizzasnurrer. Lot en håndfull ligge ute til barna kommer hjem fra skolen og resten gikk i fryseren til matpakker.
Ellers har jeg i over en måned planlagt å bake Prue Leiths kokosmakroner og to pakker kokosmasse + en boks søt kondensert melk (som egentlig har gått ut på dato, men som jeg er sikker på at er helt fin) har ligget klar på benken hele denne tiden. :dåne: Nå må jeg få ut fingeren og siden vi for en gangs skyld ikke skal ha noe besøk denne helgen tror jeg det blir da.
Rundstykker uten heving. Ikke noe jeg kommer til å drive med til hverdags, men greit å kunne ha ferdige rundstykker en halvtime etter at man begynte bakeprosessen iblant.
På torsdag bakte jeg en ny ladning langpannebrød til matpakkene. I går bakte barna Firkløverkake til farsdagen i dag og akkurat nå står det deig til julekaker (uten rosiner, men med sukat) og hever seg.
Pestobrødpinner som jeg hadde med på fest hos en kollega. Eller baking og baking, kan nesten ikke kalles det når jeg brukte ferdig, fersk pizzadeig på rull. :knegg: Uansett, et tips:
Ruller ut deigen (den store, firkantede beregnet på langpanne), kliner pesto ut over halvparten og strør litt ost på, og bretter den andre halvparten over. Bruker pizzahjul og skjærer ca 2-3 cm brede strimler, som jeg tvinner og legger på stekebrett med bakepapir. Pensler med olje og strør på litt flaksalt, og steker til de biir gyldne i 180 grader varmluft. Veldig enkelt, ser uforholdsmessig fancy ut, frembringer alltid imponert skryt og åtgaum, og smaker godt. Kjekt som litt snacks før maten eller ut over kvelden, eller som tilbehør til mat.
Jeg har ikke bakt selv, men en kollega hadde bakt konfektkake med cappuccinokrem fra detsøteliv, og herrefred for en nyyyydelig kake.
Hun hadde daim med appelsin på toppen.
Anbefales!
Dette har jeg alltid sett på med litt skrekkblandet fryd. Litt sånn "ansjos på bløtkake-følelse", selv om jeg aldri har smakt det. Kanskje du, eller noen andre, kan anbefale en smørbrødkake til en novise?
Hahaha! Ansjos på bløtkake. :ler: Så vidt jeg vet finnes det to typer smørbrødkake. Den svenske som er loff (uten skalk) delt i lag og smurt med ulike typer pålegg (sikkert ansjos også) før alt legges oppå hverandre, dekkes med en krem og pyntes. Så har du den andre varianten, som jeg laget i går, og som rett og slett er en liten brøddeig bakt i kakeform, delt i to og med fyll mellom. Jeg blandet en pose majones med godt med revet ost, 200 g vanlig kokt skinke i biter, 3 hardkokte egg i biter, en halv finsnittet purre og litt salt og pepper. God lunsjrett. :jupp:
Oppskrift på brøddeigen:
2 dl melk
50 g smør
25 g gjær
100 g sammalt hvete grov
150 g hvetemel
½ ts salt
Smelt smør og ha i melk, varm til fingervarmt. Bland alt i kjøkkenmaskin og elt godt. Forhev 1 time. Klem deigen ut i rund form (24 cm), hev 20 minutter. Stek ved 200 grader i 20 minutter. Del i to, bland fyllet og ha i mellom. Legg lokket på, dryss over litt ost og stek videre ved 225 grader i ca 10 minutter.
Det hørtes interessant ut. Du drysser bare litt gelépulver over før de stekes?
Jeg får alltid så mye eggehvite til overs i julen (hjemmelaget majones til koldtbordet + en haug eggeplommer i karamellpuddingen) og da er ofte pikekyss det jeg ender med å lage av dem. Fint med alternativer til de vanlige. Å bytte hvitt sukker med brunt er også veldig godt.
Jeg satte i gang med brød kl 19.30, som jeg glemte under heving helt til nå for 15 minutter siden, så det blir ultrakort hevetid for å rekke steking før leggetid. Hjelpes for ei svime.
I går kveld sette eg deig til surdeigsciabatta og så steikte eg dei då eg sto opp i dag. Nesten (men berre nesten) trist at eg er heime åleine slik at eg ikkje fekk dele med nokon så fleire fekk smake kor vanvittig gode dei vart.
I dag har jeg bakt og montert pepperkakehus. Det gikk sånn akkurat passe, en vegg knakk, og ene takdelen gikk i 3 deler.
Alt kan heldigvis fikses med smeltet sukker, så nå står det her klar for hordene som kommer i morgen for å pynte.
Vårt motto er mor is more, og mest mulig melis og godis på huset. Det blir aldri på noen måte elegant og strømlinjeformet. :knegg:
Jeg skal prøve meg på sistnevnte i dag. Spent på hvordan det blir å lage horn med bakepulver i stedet for gjær, jeg har kun bakt med gjær før. (Hva er egentlig forskjellen på smak og konsistens? :hmm:)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.