Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du bakt i dag? III

#1

Myria sa for siden:

Jeg starter ny tråd. :jupp:

Jeg er sikkert ikke den eneste som har bakt til 17. mai i dag. Jeg har bakt Kvæfjordkake/Verdens Beste (fyller den i morgen), lillesøster har bakt en kjempegod sjokoladekake og nå står det en pavlovabunn i ovnen som skal få stå der til i morgen. Snart skal jeg også sette deig til langtidshevet focaccia som jeg kan slenge i ovnen når vi er hjemme fra 17. mai-arrangementet og før vi får gjester.


#2

Acino sa for siden:

Vårt trinn som arrangerer 17.mai på skolen. Har derfor bakt kake til det. Har lagd sjokolade og banankake fra detsoteliv.no. Forsøkte den på forrige dugnad i slutten av april og den ble skikkelig vellykka, saftig, holdbar og god. Men jeg er sånn som sjeldent følger oppskrifter eksakt så jeg kutta 100 g sukker og brukte hvit sjokolade på toppen. Nå i dag hadde jeg hvit sjokolade før steiking og strødde på ruby sjokolade med en gang den kom ut. Den ser kanskje ikke veldig god ut men jeg vet den er det. :glis:


#3

liefje sa for siden:

Jeg har bakt, dvs. halvstekt, pizzasnurrer med spekeskinke og ostestenger, begge til lunsjbuffet i morgen.


#4

Syrinx sa for siden:

Jeg har satt to surdeigsbrød til heving i kjøleskapet, de skal stekes i morgen. Og så har jeg laget en omgang med makroner. Skal teste ut nye smaker, halve porsjonen med rabarbra, andre halv med mojito.


#5

Myria sa for siden:

Jeg og lillesøster skal bake brioche med sjokolade og focaccia.


#6

Nada sa for siden:

Nå har jeg en rabarbrapai i ovnen.
Passelig dessert til i kveld.



#8

GinaK sa for siden:

Ostekake. Skal ha med på jobben i morgen. Må få på gelelokket om noen timer når fyllet har stivnet.

Og lagde frøknekkebrød. Tester ut oppskrifter på lavkarbo.


#9

Nextlife sa for siden:

Forleden bakte jeg rabarbrakake, den ble veldig godt mottatt.
Helt som gulrotkake, men med pikant friskhet og syrlighet fra rabarbra.
I ostekremen hadde jeg litt konsentrert rabarbramos (nedkokt for mer smak).
Svært vellykket.

krem.no/hjem/saftig-rabarbrakake-i-langpanne/


#10

frukt sa for siden:

Den skal jeg lage nå som jeg har masse rabarbra i hagen. :jupp:


#11

Charlie sa for siden:

Takk for den, da vet jeg plutselig hva vi skal gjøre med reste-ostekrem fra bursdagskake!

Passer fint til grillings i helga.



#13

frukt sa for siden:

Jeg har laget rullekake fylt med bringebær og krem. Har alltid syntes at rullingen, og overflytningen til fat har vært vanskelig, men i dag fikk jeg til begge deler. :tøff:

Kan anbefale Lise Finckenhagen sin oppskrift. Det ble den største rullekaken jeg noen gang har laget.


#14

venla sa for siden:

Solsikkebrød etter oppskrift fra Godt brød. Burde delt deigen i to i stedet for tre, for de ble litt små.



#16

frukt sa for siden:

Wow, så flott!


#17

Charlie sa for siden:

Den var flott! Jubilanten var nok fornøyd! :vilha: :nam:


#18

Tranquil sa for siden:

Wow for ei kul kake!


#19

frukt sa for siden:

Jeg har bakt loff, solbærkake og eltefritt grytebrød de siste dagene.


#20

kamp sa for siden:

Eple «kake» muffins

Uten sukker og hvetemel. Altså lavkarbo. Det er riktignok litt eple men ikke store mengder


#21

polarjenta sa for siden:

Pavlova med jordbær, blåbær og kiwi og eplekake


#22

Nada sa for siden:

Rømmekake med kanel.


#23

Fintdethei! sa for siden:

Ikke bakt enda, men jeg har lovet husets eneste skoleelev en batch med grove ost og skinkehorn, som hun enkelt kan ta ut av fryseren til matpakke.


#24

millact sa for siden:

Høres deilig ut! Vi har og planer om det, men det må bli på søndag.


#25

frukt sa for siden:

Sjokoladekake uten mel, med mousse av villbringebær og blåbær. Egentlig keto, men jeg brukte sukker i stedet for søtningsmidler.




#28

Myria sa for siden:

Jeg holder på med å lage sitronmarengspai i porsjonsglass som skal bli dessert til i morgen.


#29

Nada sa for siden:

Denne uka har jeg bakt sjokoladekake, brownies og kanelknuter. Bursdag, ja.


#30

Pasta sa for siden:

Lille venn og jeg baker speltboller søtet med vaniljekesam og rosiner. Spent på resultatet.


#31

IzziCreo sa for siden:

Sukkerfri pavlova, men den ble flat som en pannekake :gal:


#32

Charlie sa for siden:

Cottage cheese i dato-hylla, så den ropte jo: :ropert:

NENNES RUNDSTYKKER!


#33

Syrinx sa for siden:

Nå har jeg på gang to landbrød på surdeig, det ene skal med på en korgfest i morgen.

Jeg har også, for etpar uker siden, bakt noen hundre makroner. Noe til bryllup, noe til gaver og litt til heimen.


#34

frukt sa for siden:

Bakt og bakt ... Har nettopp stekt gulrotvafler med havregryn. Finfint alternativ til brødskiver. :jupp:


#35

Syrinx sa for siden:

Det ble to landbrød i dag også. Eller bakte i går, stekte i dag. Det ene ble riktig så artig der det løftet seg og valgte å bule hit og dit.


#36

Myria sa for siden:

Jeg har bakt fire brett med langpannebrød til matpakker.


#37

Nada sa for siden:

Hadde rabarbra i kjøkkenhagen som måtte brukes, diverse vaniljeyoghurt og rømme i kjøleskapet. Det ble til rabarbrakake.


#38

frukt sa for siden:

Gulrotvafler med ingefær og gurkemeie.


#39

Syrinx sa for siden:

I dag heiv jeg sammen en runde med ingefærkjeks. Kjapt gjort og himla gode.


#40

GinaK sa for siden:

Jeg lagde lavkarbo blondies, altså brownies med hvit sjokolade. Må innrømme at jeg brukte Freia hvit sjokolade siden jeg hadde det i skapet og ikke husker hva jeg kjøpte den til. Men resten er lavkarbo...:humre: Og den ble skikkelig god. Neste gang skal jeg ha I en ts bakepulver, og bruke sukkerfri sjokolade da.


#41

Pingis sa for siden:

Glutenfrie boller med sjokoladebiter i går, glutenboller med rosiner i dag. Jo, også eltefrie glutenfrie rundstykker i morges. Bra baksthelg, det.


#42

Palmen sa for siden:

Bollefoccacia i dag. Blondies i går (men de likte ingen av oss så det blir med den ene gangen).


#43

frukt sa for siden:

Jeg har bakt et glutenfritt brød som ble overraskende godt.


#44

GinaK sa for siden:

Ikke akkurat Bakt men har laget og stekt lavkarbo brød med frø og nøtter. Har laget det flere ganger. Skikkelig godt. Skjærer opp i skiver og fryser. Brukes til lunch på jobben.

Og har laget lavkarbo wraps. Ble ikke så verst. Har fryst ned to og to. Tenkte å ha de som matpakke med smøreost, babyspinat og noe grønt inni.


#45

gnuri sa for siden:

Fylte horn til nistemat for gjengen


#46

Myria sa for siden:

I dag har jeg bakt havrecookies med sjokolade. :nam:


#47

Noba sa for siden:

God gammeldags toscakake i langpanne for å ta med til mamma så hun kan ha litt på lur i fryseren.


#48

gnuri sa for siden:

Sukkerfri rullekake til dessert i morgen


#49

Syrinx sa for siden:

I anledning hjemmehøstferie osv, nøttebunn med sjokoladeganache og kaffekrem.


#50

gnuri sa for siden:

Pizza


#51

Myria sa for siden:

Jeg har bakt en ladning pizzasnurrer. Lot en håndfull ligge ute til barna kommer hjem fra skolen og resten gikk i fryseren til matpakker.

Ellers har jeg i over en måned planlagt å bake Prue Leiths kokosmakroner og to pakker kokosmasse + en boks søt kondensert melk (som egentlig har gått ut på dato, men som jeg er sikker på at er helt fin) har ligget klar på benken hele denne tiden. :dåne: Nå må jeg få ut fingeren og siden vi for en gangs skyld ikke skal ha noe besøk denne helgen tror jeg det blir da.


#52

Magica sa for siden:

Eltefritt brød, det lager jo nesten seg selv da. Og er nydelig å ha i helgen.


#53

Myria sa for siden:

Jeg er straks ferdig med å lage english muffins.


#54

frukt sa for siden:

I går ble det glutenfrie scones stekt på takke. Og i dag blåbærmuffins med vaniljekrem.


#55

Syrinx sa for siden:

Rundstykker uten heving. Ikke noe jeg kommer til å drive med til hverdags, men greit å kunne ha ferdige rundstykker en halvtime etter at man begynte bakeprosessen iblant.


#56

Myria sa for siden:

Jeg har bakt en langpannesjokoladekake til klassefest.


#57

GinaK sa for siden:

Har bakt eplekake og har stekt, i oppskriften står det bakt, :p, søtpotet. Skal ha I salat utover i uka.


#58

Syrinx sa for siden:

Jeg og ungdommen pimpa en toro langpannekake i helga.


#59

My sa for siden:

Kult Syrinx!

Bakte dette pestobrødet som tilbehør til suppe. Ble bra! :jupp:


#60

IOA sa for siden:

To eltefrie brød på hjemmekontoret.


#61

Syrinx sa for siden:

Har fire halvgrove brød i ovnen nå.


#62

Myria sa for siden:

På torsdag bakte jeg en ny ladning langpannebrød til matpakkene. I går bakte barna Firkløverkake til farsdagen i dag og akkurat nå står det deig til julekaker (uten rosiner, men med sukat) og hever seg.


#63

My sa for siden:

Pestobrødpinner som jeg hadde med på fest hos en kollega. Eller baking og baking, kan nesten ikke kalles det når jeg brukte ferdig, fersk pizzadeig på rull. :knegg: Uansett, et tips:

Ruller ut deigen (den store, firkantede beregnet på langpanne), kliner pesto ut over halvparten og strør litt ost på, og bretter den andre halvparten over. Bruker pizzahjul og skjærer ca 2-3 cm brede strimler, som jeg tvinner og legger på stekebrett med bakepapir. Pensler med olje og strør på litt flaksalt, og steker til de biir gyldne i 180 grader varmluft. Veldig enkelt, ser uforholdsmessig fancy ut, frembringer alltid imponert skryt og åtgaum, og smaker godt. Kjekt som litt snacks før maten eller ut over kvelden, eller som tilbehør til mat.


#64

Madicken sa for siden:

Pizzasnurrer til matpakker, samt focaccia (til lasagna) og sukkerbrød i anledning farsdagen. :party:


#65

frukt sa for siden:

Smart!
Ferdig pizzadeig kan også brukes til å lage kanelsnurrer på stormkjøkken når man er på tur. Det har jeg gjort med stort hell. :jupp:


#66

My sa for siden:

I dag: Gulrotkake til farsdag.

Ja, og proteinrundstykker da. Som vanlig.


#67

Charlie sa for siden:

Smuldrepai med krydderkokte pærer.


#68

Retz sa for siden:

Laget churros i går med sukker/kanel, melis og nutella som dip. Stor hit hos barnebarna på 2 og 4.


#69

Sissel sa for siden:

Bakte eplepai i går.


#70

Syrinx sa for siden:

Tre brett med browniesmuffins. #barneselskap


#71

My sa for siden:

Fylte horn. Halvparten med ost og skinke, halvparten med "pizzafyll" (dvs bolognese-saus fra middagen i dag, pizzakrydder og ost).


#72

Myria sa for siden:

Smørbrødkake. Veldig godt.


#73

Pasta sa for siden:

Jeg har ikke bakt selv, men en kollega hadde bakt konfektkake med cappuccinokrem fra detsøteliv, og herrefred for en nyyyydelig kake.
Hun hadde daim med appelsin på toppen.
Anbefales!


#74

Madicken sa for siden:

Dette har jeg alltid sett på med litt skrekkblandet fryd. Litt sånn "ansjos på bløtkake-følelse", selv om jeg aldri har smakt det. Kanskje du, eller noen andre, kan anbefale en smørbrødkake til en novise?


#75

Myria sa for siden:

Hahaha! Ansjos på bløtkake. :ler: Så vidt jeg vet finnes det to typer smørbrødkake. Den svenske som er loff (uten skalk) delt i lag og smurt med ulike typer pålegg (sikkert ansjos også) før alt legges oppå hverandre, dekkes med en krem og pyntes. Så har du den andre varianten, som jeg laget i går, og som rett og slett er en liten brøddeig bakt i kakeform, delt i to og med fyll mellom. Jeg blandet en pose majones med godt med revet ost, 200 g vanlig kokt skinke i biter, 3 hardkokte egg i biter, en halv finsnittet purre og litt salt og pepper. God lunsjrett. :jupp:

Oppskrift på brøddeigen:

2 dl melk
50 g smør
25 g gjær
100 g sammalt hvete grov
150 g hvetemel
½ ts salt

Smelt smør og ha i melk, varm til fingervarmt. Bland alt i kjøkkenmaskin og elt godt. Forhev 1 time. Klem deigen ut i rund form (24 cm), hev 20 minutter. Stek ved 200 grader i 20 minutter. Del i to, bland fyllet og ha i mellom. Legg lokket på, dryss over litt ost og stek videre ved 225 grader i ca 10 minutter.


#76

Nada sa for siden:

Hvetekaker


#77

Syrinx sa for siden:

Tre brett med pikekyss. Noen av dem fikk et dryss med gelépulver (jordbærsmak) og det ble så godt.


#78

Myria sa for siden:

Det hørtes interessant ut. Du drysser bare litt gelépulver over før de stekes?

Jeg får alltid så mye eggehvite til overs i julen (hjemmelaget majones til koldtbordet + en haug eggeplommer i karamellpuddingen) og da er ofte pikekyss det jeg ender med å lage av dem. Fint med alternativer til de vanlige. Å bytte hvitt sukker med brunt er også veldig godt.


#79

My sa for siden:

Enda flere ost- og skinkehorn. De jeg bakte i går ble spist opp. :knegg:


#80

Syrinx sa for siden:

Drysset bare over, ja. Tror det er enda bedre å ha det i selve røra, men det lille drysser over ga god smak og var dekorativt.


#81

Erica sa for siden:

Jeg satte i gang med brød kl 19.30, som jeg glemte under heving helt til nå for 15 minutter siden, så det blir ultrakort hevetid for å rekke steking før leggetid. Hjelpes for ei svime.


#82

Myria sa for siden:

Grove pizzasnurrer til matpakker.


#83

Syrinx sa for siden:

I går kveld sette eg deig til surdeigsciabatta og så steikte eg dei då eg sto opp i dag. Nesten (men berre nesten) trist at eg er heime åleine slik at eg ikkje fekk dele med nokon så fleire fekk smake kor vanvittig gode dei vart.


#84

Nextlife sa for siden:

I dag har jeg bakt og montert pepperkakehus. Det gikk sånn akkurat passe, en vegg knakk, og ene takdelen gikk i 3 deler.
Alt kan heldigvis fikses med smeltet sukker, så nå står det her klar for hordene som kommer i morgen for å pynte.
Vårt motto er mor is more, og mest mulig melis og godis på huset. Det blir aldri på noen måte elegant og strømlinjeformet. :knegg:


#85

Myria sa for siden:

Jeg har bakt myk pepperkake med ostekrem og så har jeg laget en pavlovabunn til i morgen.


#86

Myria sa for siden:

Jeg baker lussekatter. De står i ovnen akkurat nå og det lukter fantastisk. Jeg gleder meg skikkelig til å smake!


#87

Pasta sa for siden:

Lussekatter til morgenkaffen på jobb.


#88

My sa for siden:

Julebrød (evt -kake).


#89

Madicken sa for siden:

Lussekatter (i går).


#90

Syrinx sa for siden:

Halvgrovt surdeigsbrød med mykje frø i. Det trur eg må vere beste brødet eg har bakt. Saftig og smakfullt, heilt utruleg godt med Østavind på.


#91

venla sa for siden:

Julebrød med og uten rosiner. Og rundstykker.


#92

frukt sa for siden:

Jeg lager en kake som skal være julegave, Irish whiskey fingers med rosiner.



#94

My sa for siden:

Tilbake til hverdagen, og jeg baker grovbrød og proteinrundstykker. :nemlig:


#95

frukt sa for siden:

Blåbærkladdkake :nam:


#96

venla sa for siden:

Rundstykker, grovbrød og Filifjonkas fylte horn.


#97

Myria sa for siden:

Tirsdag bakte jeg langpannebrød og i dag skal jeg bake pizzasnurrer, begge deler til matpakker.


#98

frukt sa for siden:

Sjokoladefondant og puzza. :nam: Men nå har jeg fått nok sjokolade for en stund. :humre:


#99

Retz sa for siden:

Julebrød.


#100

Madicken sa for siden:

Jeg skal prøve meg på sistnevnte i dag. Spent på hvordan det blir å lage horn med bakepulver i stedet for gjær, jeg har kun bakt med gjær før. (Hva er egentlig forskjellen på smak og konsistens? :hmm:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.