Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Henrik Ingebrigtsens tirade mot forbundet

#1

Ine sa for siden:

Noen som skjønner hva han mener?

Får ikke til å linke, noen må gjerne legge inn link.

Friidrettsforbundet, og ikke Henrik selv, som visstnok er trener, har feila, fordi broren Jakob stilte til start med feber og vondt i halsen?

Eller er det konflikt med faren som ligger til grunn for dette også?


#2

meisje sa for siden:

Forbundet har jo feilet av 2 grunner: 1. de har ikke klart å holde Jacob smittefri inn mot konkurransen ( for mange personer for tett innpå ?) 2. De har ikke klart å dempe mediestormen om konflikten


#3

Karamell sa for siden:

Dagbladet er helt vill i sin dekning. :himle:

Jeg synes det er rart at feber/vondt i halsen er forbundet sin feil, men mulig han deler rom med noen og må spise i buffet? Og Henrik mener han burde bodd på en hytte alene?

Jeg synes det var litt voldsomt av Henrik, og jeg har hatt sympatien for konflikten på sønnene sin side i denne saken (uvisst av hvilken grunn jeg har "følt" sympati på den siden, men jeg tenker noe MÅ ha skjedd som gjør at de bryter totalt med familien og at også datteren flytter til Henrik - uten å spekulere mer på hva som er årsaken, for det aner jeg ikke).


#4

Karamell sa for siden:

En ting til.

Jeg synes Narve Nordås kunne unnlatt å komme med stikk, og at Gjert tidligere kunne unnlatt å føyse av det som har blitt sagt og ikke tatt noe ansvar selv når han har uttalt seg til media om konflikten. Nå husker jeg ikke nøyaktig hva det var, for det var sikkert sagt i fjor. Jeg har ikke fått med meg noen uttalelser i år fra den kanten.


#5

Milfrid sa for siden:

Enig med du, Karamell. Og så synes jeg egentlig man skal respektere at de ikke ønsker å ta skittentøysvasken sin offentlig. :nemlig: Tenker jo at et eller annet har skjedd, for det må kreve en del å ta så klart standpunkt mot en far slik de har gjort.


#6

Floksa sa for siden:

Er det ikke en offisiell hemmelighet at det er snakk om partnervold? Jeg trodde det var uttalt? Men kanskje det bare er rykter jeg har hørt? :vetikke:


#7

Karamell sa for siden:

Jeg synes absolutt det må respekteres at de ikke vil ta skittentøyvasken i media!


#8

Milfrid sa for siden:

Alt er bare rykter, det går rykter om alt mellom himmelspretten jord, det ene verre enn det andre. Men familien vil ikke uttale seg, og ingenting et vel anmeldt. Så da bør man jo egentlig bare la være å spekulere og bare finne seg i at dette ikke er noe vi har noe med.


#9

Karamell sa for siden:

Himmelspretten jord. :lol:


#10

Milfrid sa for siden:

Jauda. :knegg:


#11

Ine sa for siden:

Da jeg googlet kom det opp en artikkel fra seoghør, med utdrag fra ei bok av de, med reaksjonen fra Gjert fra da Henrik som 27-åring skulle ha barn. Gjert sin reaksjon var at det var jo uhørt å ødelegge karrieren med det, vet ikke om han uttalte det eller bare tenkte det.

Mine konklusjoner var at de endelig hadde innsett at faren hadde fokusert for mye på trenerrollen framfor farsrollen, og derfor kuttet kontakt..


#12

Floksa sa for siden:

Helt klart, og jeg skjønner ikke helt hvorfor det skal graves i. Alle skjønner vel at det er alvorlig og at ingen har krav på en forklaring. Eller alle skjønner jo ikke det. Da hadde det ikke vært en sak.


#13

Blondie sa for siden:

Jøss, har ikke hørt noen rykter jeg.

Jeg synes det er godt gjort at brødrene har greid å holde dritten såpass unna media i så lang tid, det har nok kostet litt. Jeg har null formeninger om konflikten, det er vel som alltid flere sider av samme sak. At forbundet behandler Jakob som Messias er vel egentlig mest problematisk i dette.


#14

Fintdethei! sa for siden:

Enig.

Ellers er det mange, både utøvere, forbundet og media som burde oppføre seg litt som voksne.


#15

Milfrid sa for siden:

Det kan jo hende at forbundet ikke behandler ham som Messias, men at de vet årsaken ril bruddet og at det er den reelle årsaken som også er årsaken til de valgene som er gjort mht ting og tang.

I mitt hode er det mer realistisk enn at en enkeltutøver klarer å diktere hvilke trenere som skal få akkreditering.


#16

Blondie sa for siden:

Nja, mulig, men Jakob blir uansett prioritert fremfor Narve.


#17

løve70 sa for siden:

Det tror jeg også er den mest logiske og troverdige forklaringen. :nemlig:


#18

Karamell sa for siden:

Kanskje Jakob heller burde bodd med Henrik og Filip utenfor leiren, slik nå Narve bor utenfor sammen med Gjert?

Men jeg synes egentlig det er greit at de skjermer Jakob fra faren, kjenner jeg. Som en helhetsvurdering, og jeg antar de er mer informert enn meg og mannen i gata. (jada, jeg har jo hørt rykter jeg også, ikke akkurat samme som Floksa, men en annen variant, og er sikkert farget av det).

Og så er jeg overraskende oppdatert på friidrett (annen sport) uten å egentlig se det. Mannen ser nemlig mye sport ..


#19

Niobe sa for siden:

Altså. I alle år ble vi fortalt historien om at Gjert var en 100% engasjert og oppofrende trener for sine løper-sønner. Han gjorde det for dem. Det var deres drømmer det dreide seg om. Selv om det påvirket familielivet, jobben hans, ekteskapet, og de andre barna hans. Men han ønsket at de skulle lykkes.

Hele den fremstillingen faller jo i fisk, når han nå fortsetter å være trener for Gilje Nordås, insisterer på å være en del av det samme miljøet som sønnene, til tross for at det åpenbart er en belastning for dem. Da handler det ikke lenger om en engasjert og dyktig far, men en egoistisk og hevngjerrig en. Og ja, han er jo åpenbart en dyktig trener, men det er tydelig at han setter egen prestisje foran sønnene.

Jeg blir svart på innsiden av alle i kommentarfeltet som mener at sønnene hans skylder ham noe.


#20

Milfrid sa for siden:

Egentlig er veldig godt poeng, Niobe.


#21

Niobe sa for siden:

Og belastningen på resten av familien? En ting er å leve med at han følger løper-sønnene verden rundtpå trening og mesterskap. Men noen andres sønn? Etter at sønnene har gjort det klart at de ønsker at han lar være? Det er høyst spesielt. Og egoistisk.


#22

Lille meg sa for siden:

Jeg har ikke sett TV-serien om familien og jeg er ikke oppdatert på sladder, så det kan selvsagt være ting jeg har gått glipp av.

Kanskje Gjert i starten følte det var rett å "ofre" seg for ungene, og så ser han at det går bra og at han selv er riktig så flink til å få fram talenter. Gjert er helt tydelig en dyktig trener. Mener du virkelig at det er egoistisk av ham å ønske å ha en jobb han er flink i? Skal han slutte å trene andre - slutte å jobbe - fordi det er en konflikt mellom ham og sønnene?

Er det mer egoistisk av ham, enn av sønnene? Er det kun fordi han er far og de er sønnene hans, eller er det også andre årsaker?


#23

Elise sa for siden:

Han har en helt annen jobb enn å være trener, så han har holdt på med fjernkontor og telefonsamtaler når de har vært ute på reise. Trenerrollen har vært "på si".

Mulig dette var endret seg uten at jeg har fått det med meg, men det var iallefall sånn.


#24

Niobe sa for siden:

Du har ikke sett serien, så du vet ikke at han ikke er trener av yrke, men gjorde det ved siden av, og helt klart på bekostning av, jobben sin. Og resten av barna sine. Han jobber med salg og logistikk i Ahlsell. Og han var tydelig på at det å være trener i tillegg, det gjorde han, for at sønnene skulle få oppfylt drømmene sine. At han insisterer på å fortsette som trener når sønnene gjør det klart at slitasjen på relasjonen og familien blir for stor, det synes jeg er merkelig, ja.


#25

mkj sa for siden:

Jeg synes Henrik bommer. Hvis han vil holde fokuset rundt denne saken nede, så burde han ikke si noe. Og han burde kanskje latt være å løpe selv, eventuelt kunne de ha tatt med seg Filip, hvis det er slik at de ikke stoler på noen.

Jeg synes litt synd på Narve som kommer i en kraftig skvis her.

Bi vet jo ikke hva som har skjedd, men håper at de kan finne en måte å sameksistere i miljøet på.



#27

Niobe sa for siden:

Tiraden til Henrik bar helt klart preg av frustrasjon og varmt hode, og det gir jo sjelden greit resultat.

Og jeg synes også synd på Narve. Men som en som er preget av å ha vokst opp med snikete, ugreie foreldre, så var det vondt de gangene foreldrene mine var helt klart kjipe med meg, men så greie med, eller foran vennene mine, at de valgte foreldrene mine foran meg. Jeg sier ikke at Narve og Jakob er venner, eller hadde vært det, men det blir jo litt det samme.


#28

Karamell sa for siden:

Gode poeng fra Niobe, synes jeg. Han snakker kun om "guttane" i serien, det er klart de var de som var hovedpersonene i serien, men jeg føler at spesielt Ingrid ble tilsidesatt. Hun ønsket å løpe (man kan spørre seg om hvorfor), men må "ta til takke med" mor som er med på sine første store løp.


#29

Niobe sa for siden:

Det var veldig åpenbart at Gjert ikke hadde stor tro på Ingrid som løper. Og jeg føler storebrødrenes samtaler med Ingrid ga inntrykk av at de var bekymret for at hun ønsket å løpe for å være "god nok" [for Gjert].


#30

mkj sa for siden:

Jeg forstår det, men jeg synes ikke det er helt likt heller.

Håper at når VM er over at de kan prate med en nøytral 3.part. Man trenger ikke være venner, men kunne være tilstede på samme sted. Igjen, vet ikke hva som har skjedd, så jeg må ta forbehold om det.


#31

P.K. sa for siden:

Jeg synes IKKE synd på Narve.
Han kunne spart seg de spydige kommentarene og slengbemerkningene.
Hvorfor ikke bare glede seg over egen fremgang? Ufint.

Gjert fremstår som en furten unge.


#32

Karamell sa for siden:

Mannen sier J og E skal gifte seg i september. :gruble:


#33

Niobe sa for siden:

Ja, det skal de vel?


#34

polarjenta sa for siden:

Det er jo kjent for lenge siden.


#35

Karamell sa for siden:

Ja, altså det er jo ikke det grubletrynet betyr, at jeg ikke stoler på det mannen min sier. Det var jo et uttrykk for at jeg kom til å tenke på hvem som er invitert ...


#36

Polyanna sa for siden:

Jeg er ikke imponert over noen av dem, må jeg si. Og det er synd at de ikke kan oppføre seg som voksne folk, noen av dem. Det blir masse spekulasjoner, fordi folk må ha en "skikkelig forklaring" på noe som kanskje bare er en skikkelig "to store i en sekk"-konflikt mellom Henrik og Gjert. :vetikke:


#37

vixen sa for siden:

Kjenner ingen av dem, men har vært på foredrag med Gjert. Han har jo tjent gode penger på å reise rundt å snakke om seg selv og familien. Jeg fikk han skikkelig i vrangstrupen og husker jeg snakket om det etterpå at det virkelig ikke fantes inspirerende eller morsomt. Mest av alt satt jeg igjen med inntrykket av at han var en stor kverulerende, slem og egoistisk guttunge.


#38

Milfrid sa for siden:

Tviler sterkt på at to brødre og en søster ville tatt så kraftig side i en «to store i en sekk»-diskusjon. Og når man leste at Narve ikke ville springe 5000 meteren, men ble tvunget av Gjert (Narves egne ord i intervjuet), så kan man jo lure på hvorfor. Særlig når han havnet på 14. plass. Hvorfor i alle dager var det så viktig for Gjert at Narve sprang. Intervjuet med han etterpå viste jo at han selv mente han ikke hadde noe i løpet å gjøre. 5 løp på 8 dager.

Jacob var hva, 20 år, da bruddet med faren skjedde. Strengt tatt ikke skikkelig voksen enda. Jeg tror ikke man bryter med en forelder veldig enkelt, og særlig ikke når det må bli et offentlig brudd.


#39

Hyacinth sa for siden:

Dette er ikke en konflikt mellom Henrik og Gjert. Det er mye mer omfattende enn det. Jeg forstår godt at dette ikke er noe som kan deles i offentligheten i det hele tatt. Det rammer for mange uskyldige.


#40

Niobe sa for siden:

Det er åpenbart at folk flest bare ikke aner hvor mye som skal til før man som sønn eller datter velger å bryte helt med en forelder. I de tilfellene jeg vet om, så har det skjedd alt for sent, heller enn for tidlig. Og at noen tror at man kan orke å stå i den skittstormen, for en bagatell? De fleste mener automatisk at man skylder sine foreldre noe, «fordi de er jo foreldrene dine!», så man fremstår som utakknemlig og uforsonlig uansett. Og ja, i de fleste tilfeller kan man jo ikke snakke offentlig om hvorfor. Jeg forstår ikke at folk tror det dreier seg om småtterier eller sure miner. Eller jo, jeg er samtidig ikke overrasket. Bare kontinuerlig skuffet. Jeg tror ikke de hadde orket dette om det kunne forklares og fikses på enkelt vis.


#41

Hyacinth sa for siden:

Og dette.


#42

Hyacinth sa for siden:

Dette også.

Jeg kjenner jeg er nesten litt provosert over spekulasjoner og folks antakelser og «krav» om informasjon. Jeg vet en hel del (men antakelig ikke alt) om den såkalte «konflikten», og jeg vet hvor min sympati ligger, iallfall. Husk at det ofte er barn involvert i slike saker.

Dessuten vet media. De skriver bare ikke om det. Heldigvis.


#43

Karamell sa for siden:

Media vet mye mer i mange saker enn det de skriver om. Heldigvis. Men Dagbladet kan ta seg en bolle!


#44

Milfrid sa for siden:

Jeg kjenner en som har sett bilder pressen lot være å trykke at Mette Marit. Selvfølgelig kan pressen viten mye mer enn det de velger å trykke.

Og det Niobe sier. Barn kan utsette for mye, og fremdeles ikke orke å bryte, fordi det er ufattelig vanskelig å gjøre det.

Å tro at far og sønn her er likestilte parter i en «konflikt» kan jeg ikke forstå at man kan tro.


#45

safran sa for siden:

Niobe har sagt omtrent alt jeg har tenkt i forbindelse med denne saken, og særlig dette quotede innlegget er viktig. Jeg syns det er mildt sagt overraskende at man ikke forstår at det ligger mye bak en avgjørelse om at alle tre brødrene bryter med faren, og i stedet velger å fremstille dem som de som har laget problemet.

Fnys!


#46

safran sa for siden:

Og dette!


#47

Gaia sa for siden:

Jeg syns folk som ønsker en forklaring på konflikten kan ta seg en bolle og være stille. All ære til de tre løperne som ikke har gått inn i hva konflikten egentlig handler om. Jeg er rimelig sikker på at det er gode og gjennomtenkte grunner til at de sparket ham som trener.

Gjert kunne valgt å være den faren han ikke har vært og trukket seg unna, av hensyn til egne sønner. Det har han ikke gjort, og det sier alt om ham som forelder, tenker jeg.


#48

Kanina sa for siden:

Takk for veldig godt innlegg, Niobe.


#49

Lille meg sa for siden:

Det som er åpenbart, er at flere i denne tråden ser ut til å vite mer enn det som er kommet ut i media. Det kommer halvkvedede viser om hva som har skjedd uten at man oppklarer noe som helst, samtidig som man likevel diskuterer heftig på bakgrunn av at man vet noe andre ikke vet.

Påstanden over her er basert på at Niobe ser ut til å vite at Jakob (og kanskje også de to andre sønnene) har brutt helt med Gjert. Jeg har forsøkt å google for å se om jeg kan finne støtte for dette synet. Det kan jeg ikke. Det som har blitt sagt, er at man måtte droppe Gjert som trener, fordi det å ha ham både som trener og som far, det gikk ikke:

Når det er dette som kommer fram i media, så syns jeg ikke det er "egoistisk" av Gjert å fortsette med en jobb som han tross alt er svært god i. I hans alder tviler jeg på at det er veldig enkelt å bytte til noe annet enn det han har holdt på med de siste årene. Det er vel han som er hovedforsørger. Det betyr ikke at jeg ikke aner hvor vanskelig det er å bryte med foreldre. Det betyr at jeg forholder meg til det jeg faktisk vet og kan sjekke.


#50

Polyanna sa for siden:

Lille meg: Trener er ikke hovedjobben hans, han har en annen fulltidsjobb. Men han er åpenbart en veldig, veldig, veldig dyktig trener, og det er lett å forstå at han vil fortsette å gjøre noe han er flink til.


#51

Gaia sa for siden:

Uavhengig av om de har brutt den familiære kontakten, så tenker jeg det jeg allerede har skrevet står seg, uavhengig av om det som går av rykter eller ikke er sant. Jeg vil også tro at folk som bor i nærområdet deres kan ha noe mer inntrykk enn det andre har, fordi de ser dem i hverdagen.

Polyanna; er han faktisk en veldig dyktig trener, eller har han bare vært heldig nok til å få være trener for noen helt eksepsjonelle atleter? Jeg inkluderer Narve i gruppen eksepsjonelle atleter, bare så det er sagt. :vetikke: Grunnen til at jeg spør er fordi en "veldig, veldig dyktig trener" er i stand til å forholde seg til forskjellige personlighetstyper, og hente ut potensialet deres basert på deres egne premisser. Han er i stand til å forholde seg til personer som har en toppatlets mindset. Om han er i stand til å trene noen som ikke har det i seg til å bli best, til å likevel yte sitt aller beste, er jeg usikker på. Det var i alle fall det jeg tenkte da jeg merket meg hvordan han ikke var i stand til å følge opp datteren. Om hun har samme potenisale som brødrene får vi aldri vite, fordi Gjert uansett ikke var i stand til å trene henne på hennes premisser, og få henne til å føle seg bra nok. Og jeg syns jo det er litt betenkelig at det var Gjert, ikke Narve, som tok den endelige beslutningen om at han skulle løpe 5000 meter. Det lukter snurt eks-trener som prøver å bevise for seg selv og alle andre at det var han som var grunnen til at gutta hans vant.

I mine øyne så er det Henrik som er den virkelig gode treneren, fordi han også har kjent på egen kropp hvordan det er å være prøvekanin for en trener som ikke egentlig visst hva han holdt på med i starten. Han har tross alt trent broren sin til å klare gull på 5000 meter, selv om han var syk. Og DET er imponerende. Jeg er temmelig sikker på at den erfaringen Jacob kan bygge på, som han får fra sine to eldre brødre, som virkelig vet hva som kreves av individet, er med på å forme den eksepsjonelle atleten han er.


#52

Hyacinth sa for siden:

Lille meg: Jeg har nå lest gjennom tråden en gang til for å se om jeg ser noe som jeg oppfatter som halvkvedede viser. Det fant jeg ikke, men det er flere som sier at det kan være mer som ligger bak enn folk er klar over. Nå snakker jeg på helt generelt grunnlag: Det har ikke slått deg at det kan finnes mennesker (også her) som i kraft av sitt mandat ikke kan uttale seg om enkeltsaker, uavhengig av hva folk mener om etikken i det? Jeg tror virkelig ikke det er noens intensjon å komme med halvkvedede viser, bare å påpeke at her er det mye folk ikke vet.


#53

Kanina sa for siden:

Hele poenget er vel at vi som står utenfor ikke har noe med å bry oss om verken halv- eller ukvedede viser. Jacob skylder ingen det. Jeg oppfattet Niobes innlegg som en generell forklaring på hvorfor vi bør respektere det. Og all ære til sønnene for nettopp ikke å ville snakke om dette. De har sannsynligvis mange hensyn å ta, og å holde seg til det sportslige er, vel, sportslig av dem.


#54

Milfrid sa for siden:

Man kan jo fint diskutere denne saken på generelt grunnlag uten å gå i detaljene om hva som har skjedd. Jeg synes virkelig ikke verden har noe med hvorfor bruddet kom, vi må bare respektere at det skjedde. Og så kan man mene noe om hvor vidt det er enkelt å bryte med en forelder på denne måten, og særlig når bruddet blir offentlig. Som jeg ikke tror er enkelt i det hele tatt, basert på erfaringer i egen familie. Og så kan man mene noe om hvor vidt man er likestilt i en konflikt med en forelder når man er 20 år gammel. Noe jeg mener man ikke er.

Det jeg mener noe om er det som er offentlig, og det er trenerforholdet Narve/Gjert, for som Gaia reagerer jeg på at Narve sprang etter at han selv hadde sagt han ikke ville. Jeg mener at Narve selv sa han ble tvunget til å springe. Da lurer jeg veldig på hvorfor.

Og så mener jeg noe om kommentarfeltet som renner over av folk som synes at en 22-åring er slem mot faren og «skylder ham alt». Det blir litt som om noen skulle si til mine adopterte barn at de er slemme fordi de ikke har noe særlig forhold til sin far. At de skylder han det. Det finnes jo fryktelig mange som har null innblikk i hva han har gjort mot dem, og synes de er egoistiske når de dropper feks familieselskap (hele fars side har jo stort sett bare fars versjon :snill: ). Som synes det er egoistisk som ikke stiller opp når faren inviterer. Det er sannsynligvis nok av dem som mener at jeg har satt dem opp mot faren. :gal:

Jeg bor i byen. Jeg har zero innblikk i hva som har skjedd mht fam. Ingebrigtsen. Jeg registrerer bare at fire barn har brutt med faren (i alle fall treningsmessig) og at det tas såpass alvorlig at Gjert ikke får akkreditering under VM. Siden jeg har null tro på at fire unger bryter med en far på den måten uten grunn, og at jeg heller ikke tror at en 22-åring kan diktere hvem som får akkreditering til et VM eller ei, så antar jeg at det er gode grunner til at ting er som de er. Og synes at man skal respektere de avgjørelser som er tatt og ikke tillegge 22-åringen ansvaret, si han må «rydde opp», «tilgi», at han «skylder faren» osv osv. Det er ufattelig slemt å forvente at unger skal være takknemlige overfor foreldrene sine!


#55

Milfrid sa for siden:

Nemlig. Ingen skylder oss noen forklaring. Og all ære til dem som ikke tar skittentøyvasken i pressen.


#56

Pelen sa for siden:

Milfrid, jeg er enig med det du skriver. Når det gjelder Narve så skulle jeg nok som trener ha presset på ganske mye for at vedkommende skulle ha løpt når man hadde klart å komme til en VM-finale og det ikke var pga skade man ikke ville stille. Det går alltid å prøve å springe. Men om noen nektet hadde det selvsagt vært noe annet. Bare for å ta det fra den siden også.


#57

Gaia sa for siden:

Jeg tenker at en treners oppgave er å gjøre utøveren i stand til å kjenne på egne grenser, vite hva som skal til for å yte det lille ekstra og at utfordring på grenser skal skje under treninger, ikke i konkurransesituasjoner. Treneren skal ikke presse på dersom utøveren sier nei.

Jeg er ganske sikker på at Narve ikke er fornøyd med plasseringen på 5000-meteren, og at det bare sementerer at hans egen vurdering var den riktige. Siden han tross alt er i medaljeform på 1500-meteren, som i seg selv er utrolig imponerende. Du MÅ ha hodet med når du konkurrerer på det nivået, og du må gjøre det for deg selv, og bare for deg selv. Ikke fordi treneren din mener du skal gjøre det.

Det skinner muligens igjennom at jeg har lite sansen for Gjert, etter å ha sett hvordan han oppførte seg foran kamera, som trener. Jeg har derimot veldig sansen for de tre brødrene.


#58

Olifant sa for siden:

For meg fremstår det som ganske klart at både media og forbundet vet ganske mye mer enn det som er allmenn kjent og da velger jeg å tro at det er gode grunner til at forbundet agerer som de gjør. Når det er sagt synes jeg Henriks tirade ikke akkurat fremsto som konstruktiv, men med et presset de står i og med den vinnermentalitet de har med seg er det ikke rart det får ei kule varmt innimellom.


#59

him sa for siden:

Enig i at det blir veldig vanskelig å diskutere. Det som har kommet frem i media er:
  • Brødrene er enige om de ikke ønsker Gjert som trener mer. De har selv uttalt at de ønsker å bevare familieforholdet til han, altså at trener-utøver-relasjonen kom i veien for far-sønn-relasjonen. Når da Niobe snakker om hvor mye det koster å bryte med en foreldre, så har det ingen relevans med det som har kommet frem i media, hvor de tvert imot sier de ønsker å pleie far-sønn relasjonen.
  • Det er en ting som de har sagt i media og det er at Gjert er så nervøs, sur og stresset før konkuranser at de opplever det som belastende. Eksemplet de tok frem var at Jakob fikk kjeft for å "spise for mye" til frokost på en konkurransedag. Gjert har sagt som tilsvar at dette ikke sant. Men dette er det eneste de har sagt offentlig (så vidt jeg kan se). Igjen: Ikke noe om foreldre-barn relasjonen, men trener-utøver relasjonen.

Jeg skjønner godt at de ikke vil ha han som trener på grunn av dette. Hvis jeg skulle fått kjeft før jeg skulle holde en presentasjon hadde jeg blitt rimelig "shaky". (For all del, fikk dere med dere at faren til Venus og Serena W. leide inn en busslast med ungdommer som skrek rasistiske ting til de mens de trente? For å "herde" dem. Ja, ja, nei, nei. Sikkert lurt å være forberedt, men ... :gal: ) Hvis det er noe mer (som det selvsagt kan være) så er det rimelig vanskelig for andre å diskutere. Det som er helt soleklart fra min side er at Henrik I ikke akkurat roet stemingen med den tiraden sin (og han gikk tilbake på den i etterkant + at forbundet ikke ante hva han siktet til. Så det er flere enn deltakerene i denne diskusjonen på FP som ikke skjønner alt ...)


#60

Karamell sa for siden:

For meg er det også klart at de ikke snakker noe særlig sammen, han J ikke har kontakt med N osv, det har jeg lest i media. Og personlig synes jeg ikke at Gjert roet stemningen med i gfjor å avvise det eksempelet med at J spiste for mye, men nå finner jeg ikke den artikkelen igjen.

Om at det ikke er kontakt:
Fra TV2:


#61

him sa for siden:

Nei, Jakob og Narve har ikke kontakt. De er jo utøvere og når Narve har Gjert som trener og Jakob ikke vil ha noe å gjøre med han som trener, så er det jo ikke rart at det blir minimal kontakt. Det virker jo ikke som om det er noe problem heller, begge presterte jo bra? Enig i det, men dette er faktisk det eneste de (brødrene) har sagt om konflikten. De ønsker han ikke som trener, og begrunnelsen var at han var så nervøs og stresset at han ødela for dem. Dette med frokosten var et eksempel på det (og så ble det imøtegått, men poenget er at dette er det de har sagt var problemet)

#62

Niobe sa for siden:

Herremingudogskaper, så lei man kan bli bare av å tilbakevise påstander her på FP. Henriks tirade er fullt ut forståelig. :knegg:

Ingenting jeg har skrevet i denne tråden er basert på noe annet enn det som har kommer frem i media og/eller i tv-serien. (Takk for kilde, Karamell.) Forskjellen er nok at jeg, i motsetning til enkelte andre, ikke er ute etter å ta Ingebrigtsen-brødrene på noe, ikke mener at de skylder faren sin noe, at jeg i 9 av 10 tilfeller legger hovedansvaret for en barn/foreldre-relasjon på foreldrene, at jeg (også basert på offentlig tilgjengelig informasjon) vet at Gjert ikke trenger å trene Narve for å ha til salt i grøten, at det er åpenbart for meg at Gjert ikke trenger å styrke selvfølelsen ved å fortsatt få være suksessfull trener, eller at det å insistere på å trene sin sønns konkurrent er gjort for å bedre relasjonen til nevnte sønn. Pg det er milevis forskjell på å slutte å ha sin far som trener, og det at Gjert ikke en gang kan gis akkreditering og tilgang til den norske troppen. Det ligger åpenbart mer bak enn trenerbytte. Gjert er ikke offeret her.


#63

Niobe sa for siden:

Og det er snedig, at å argumentere for at man ikke skal behøve å vite mer, og at man ikke har krav på å vite mer, for å forstå at en situasjon er komplisert og vond, blir møtt med påstander om at da vet man antagelig mer enn man sier. Jeg sier jo det helt motsatte.


#64

him sa for siden:

Det som står i sitatet til Karamell er jo relatert til trener-utøver relasjonen, ikke til far-sønn relasjonen? Jeg tenker at det å bryte med foreldrene sine er noe annet enn at man ikke jobber med dem. Hvem er det i tråden her som er ute etter å ta Ingebrigsen-brødrene på noe? Og hva er det de sier?

Det jeg sier (og som jeg oppfatter at Lille Meg sier) er at det diskuteres på to forskjellige plan hvis det er noen i tråden som bare kjenner saken gjennom media og noen som har mer kunnskap om den.

Nei, det tror jeg ikke så mange har sagt heller? Men hvis Narve ønsker å ha Gjert som trener, og han presterer bra da, så er det jo rimelig at forbundet bistår Narve også?

#65

him sa for siden:

Dette var det sitatet jeg tenkte på: Jeg vil ikke kalle det å bryte helt med en forelder, hvis man slutter å jobbe med vedkommende, men treffes ellers.

#66

him sa for siden:

Her var det Henrik I sa i VG


#67

Milfrid sa for siden:

Den siste der er vanskelig, uten tvil. Og det er vel der jeg tenker at forbundet vet mer enn det menig mann gjør, siden de har gjort det de har gjort.


#68

Niobe sa for siden:

Jeg har forstått utsagnet Karamell siterer, dithen at de ikke er der ennå, at Gjert har inntatt noe farsrolle igjen. Da kunne de vel hatt kontakt som far og sønn under mesterskap, selv om de ikke er knyttet til hverandre sportslig sett. Da er det i mine øyne et brudd, selv om de eventuelt skulle ha sporadisk/praktisk kontakt rundt enkelte ting. Men jeg kan ha forstått det feil, for all del. Og så mener jeg at vi ikke trenger å vite mer heller, for å likevel forstå at mediestormen rundt relasjonen, hadde man neppe orket om det bare var snakk om bagateller. Ei heller tror jeg det ville vært et problem om Gjert fikk være til stede som trener for Narve, om det bare var snakk om at han enkelt og greit ikke trener Jakob mer.


#69

him sa for siden:

Hva er det de har gjort? Det de har gjort er at de har nektet Gjert I tilgang - slik at han ikke forstyrrer sønnen Jakob. Dette er vel i den profesjonelle relasjonen, hvor de har sagt at de ikke ønsker å ha kontakt med han. De trenger vel ikke å vite mer?

Og, angående Henrik I sin tirade så sier jo Slovik at han ikke vet hva Henrik I sikter til? lenke her.


#70

Milfrid sa for siden:

Jeg tror ikke at en enkeltutøver får diktere at en annen utøvers trener ikke får akkreditering fordi dette «forstyrrer». Det er jo åpenbart at det også forstyrrer Narve at han ikke får ha treneren sin der. Så da tenker jeg at det har blitt gjort en vurdering der, basert på kunnskap vi andre kanskje ikke innehar. Men det er selvfølgelig ren synsing fra min side.

Utover det har jeg ikke finlest noe som helst av det som skrives, det er jo åpenbart at de det dreier seg om ikke ønsker fokus på det og ikke vil ha det i media. Jo flere klikk, jo mer skriver de om det.


#71

Karamell sa for siden:

Når noen ikke (knapt) har snakket med faren sin siden januar 2022, er det mer enn bare trenerrelasjonen det er snakk om, i min tolkning.

Det du referer til fra Henrik er fra mars 2022.


#72

Pelle sa for siden:

Jeg er helt på linje med Niobe, imidlertid synes jeg tiraden til Henrik var litt furten og barnslig. Men nå har jeg heller ikke veldig sans for toppidrettsliv..

Jeg mener også at ingen har krav på å vite noe som helst. MEN: jeg synes ikke det er så rart at mange er nysgjerrige, når man har fulgt familien tett på gjennom serien, i mange år. Så at mange lurer på hva som er skjedd, synes jeg er forståelig (uten at de har krav på noe svar).

Jeg har også oppfattet at han for tiden i liten grad fungerer som far. Han så på avstand på sønnens medaljeseremoni, liksom (kanskje av hensyn til sønn for alt jeg vet, men det tyder jo på at det ikke her chill på privaten). Om han var der søndag da kun sønn tok medalje, vet jeg ikke?

www.aftenposten.no/sport/i/EQ9rvl/gjert-ingebrigtsen-etter-medaljeseremonien-veldig-spesielt


#73

Karamell sa for siden:

Ja, altså tiraden til Henrik var litt ... malplassert. Og feber kan man vel få uansett?


#74

meisje sa for siden:

Jeg tenker at Narve hadde hatt god nytte av litt hjelp med kommunikasjon og hvordan ordlegge seg i media, der syns jeg både Gjert og forbundet har sviktet han skikkelig, det hadde vært langt bedre om han bare hadde svart, jeg er så fornøyd med min egen utvikling, og ikke svart direkte på spørsmålene om akkreditering eller kontakt med andre utøvere. Da hadde han sluppet unna mediestormen i stor grad, og også Jakob ville fått det bedre.


#75

him sa for siden:

Ja, har tittet gjennom to andre artikler (portrett i aftenposten 2022) hvor han sier det samme. Og NRK artikkel i juni 2022 som baserer seg på intervjuet i New York times. Der også sier de det samme.

Ingen steder finner jeg noe om at de har brutt med han privat. Det kan de selvsagt ha gjort, jeg bare sier at det ikke er nevnt i media i det hele tatt, og da synes ikke jeg at det er relevant. Hvis dere vet noe annet så er jo det greit, og det er det jeg påpeker når jeg sier at vi ikke dikuterer på de samme premissene.

Og så må jeg jo si at jeg synes jo ikke akkurat de har heier fren Narve ... sitat fra juni 2022

Sånn apropos stikk ...


#76

Karamell sa for siden:

Jeg vet ingenting om dem, men jeg tolker altså "knapt vært kontakt siden januar 2022" som ikke kontakt privat også, ikke bare som "ikke har trent med".



#78

Input sa for siden:

Hvis noen her inne, vet noe de vet fordi de har et eller annet mandat, håper jeg da virkelig de holder seg helt unna tråden. Utover å lese den. Noe annet ville vært veldig, veldig ugreit. Jeg forstår veldig godt at Lille Meg tenker at blant annet du vet mer enn du vil si, for det tenkte jeg også. Den "for mange uskyldige"-kommentaren hinter jo veldig til det.


#79

Hyacinth sa for siden:

Ja, absolutt, jeg bare påpeker at de kan finnes. Også her.
Og ja, jeg vet mer enn jeg vil (ikke kan) si. Jeg er ikke bundet til noe mandat i denne saken. Men jeg opplever likevel at folk (slett ikke bare her), nærmest «krever» å få vite ting. Mulig jeg er farget av det, og der er kanskje derfor jeg blir litt provosert. Det er mye mulig at det er helt greit å diskutere en sak på bakgrunn av det som står i media, men så lenge det står svært lite der (og at de fleste nok er klar over det), så oppleves det litt absurd for meg.


#80

Milfrid sa for siden:

Det greieste er å vite minst mulig. :nemlig: Vi hadde en konkret sak her i omgangskretsen. Par gikk brått fra hverandre, det var tydelig at Noe Fælt Hadde Skjedd, type lovbrudd alvorlighetsgrad. En nabo hadde sååå lyst til å fortelle meg hva som hadde skjedd og hva den ene parten hadde gjort «jeg har fått lov å si det, det er ikke hemmelig». For alle snakket om det og alle visste. Bortsett fra meg. Jeg nekte4 henne å fortelle meg det, sa at hen det gjelder kan fortelle det selv om hen har lyst. Og til hen sa jeg at jeg aner ikke hva det er, og jeg trenger ikke å vite det. Vedkommende syntes det var veldig fint med en person som ikke hadde behov for å snakke om hva ektefellen hadde gjort.

Man trenger[i][/i] ikke alltid å grave i andres personlige ulykke, det går helt fint å ikke vite. :nemlig:

Ellers er det vel bare Hyacint som har sagt hun har personlig kunnskap om dette. Jeg synes det er helt ok å gi beskjed om at man har det, og at det påvirker hvordan man ser på saken, og man er jo ikke forpliktet til å si noe om hva man vet (tvert i mot - all ære for å ikke dele det!


#81

Hyacinth sa for siden:

Ja, men hadde det vært gjennom jobben min, hadde jeg selvsagt ikke sagt det engang. Jeg bare påpekte at det er enormt mye man ikke vet her, og det føles ekstremt merkelig å lese ulike teorier, enkelte (som sagt ikke nødvendig her inne, altså) har jo synspunkter og meninger som kun er antakelser, langt utover det som kommer fram i media.


#82

him sa for siden:

Ja, ok. Grunnen til at jeg tolket det som jobb var at det sto Gjert/Narve som en "enhet". Men som sagt så aner ikke jeg hva som er skjedd eller om de har kontakt. Jeg bare påpeker at for meg blir det vanskelig å diskutere som om de ikke har kontakt privat. Og personlig opplever jeg det som fascinerende hvor forskjellig folk forholder seg til saker gitt hva de vet. (Nevnte det i en annen tråd, men husker godt saken med de ambulansearbeiderne som ble tiltalt for rasisme. Skremmern her inne hadde kjennskap til saken, stikk motsatt oppfatning av det media hadde - og rett! For meg var det en lærepenge i forhold til media.)


#83

Input sa for siden:

Jeg synes det er veldig rart å skrive det du skriver her samtidig som du bidrar til å øke interessen ved å hinte sånn du gjør. Hvis du synes folk skal slutte å spekulere er kanskje første skritt på veien å ikke bidra til andres spekulering.


#84

Milfrid sa for siden:

Jeg opplever ikke at Hyacinth hinter. Hun forteller at hun vet noe, og at det påvirker hennes synspunkt. Jeg synes det er fair, like fair som at vi andre forteller at våre synspunkter er basert på egne tolkninger av det lille som er kommet fram i media. Det pirrer ikke min nysgjerrighet, jeg har ikke behov for å vite. Og hun er vel den eneste i denne tråden som sier hun faktisk vet noe.


#85

Hyacinth sa for siden:

Det var absolutt ikke min intensjon å hinte (hinting er forresten noe av det verste jeg vet), og jeg forstår ikke heller hva du opplever som hinting.
Jeg syntes det var på sin plass å fortelle at jeg vet noe (sikkert slett ikke alt!), og at det selvfølgelig påvirker mitt syn. På samme måte som at jeg ser at de fleste andre forteller om sin oppfatning, uten å vite hva de snakker om. Jeg syntes det var ryddig. Og jeg burde muligens holdt meg unna hele tråden fra starten, men det klarte jeg tydeligvis ikke.

Jeg ønsker slett ikke å bidra til spekulering, snarere det motsatte. Jeg ønsket faktisk å drepe videre spekulering ved å fortelle at folk mener ting uten å ha grunnlag for det. Ikke minst det som ble sagt om at «de bør jo bare fortelle det, da, så folk forstår!» Det siste der var der som fikk meg til å delta i tråden. Et ønske om å forklare at det ikke er mulig.

Det var visst kanskje det motsatte jeg oppnådde, da.


#86

Karamell sa for siden:

Det er først og fremst kommentarfeltet jeg er uenig med. De som roper at utøverne skylder faren sin noe, og at de er utakknemlige og burde skamme seg.


#87

Milfrid sa for siden:

#metoo


#88

Lille meg sa for siden:

Og på samme vis kan man droppe å si at Gjert er egoistisk fordi han vil trene andre.


#89

Karamell sa for siden:

Det har jeg aldri skrevet. :)


#90

Teflona sa for siden:

Vanskelig sak! Skjønte ikke helt Henriks utblåsing, men det gjorde kanskje forbundet. Registrerer at Gjert og kona tydeligvis er sammen fortsatt, man får jo nesten gå ut fra at diverse rykter ikke stemmer og at papparollen kombinert med farsrollen ble for krevende for de tre sønnene. Ikke så lett at treneren legger seg i privatlivet og formidler noe en far mest sannsynlig aldri ville sagt (hvis han er normalt navla) jmf uttalelsen over her om en voksen sønn som gjør normale ting som å få samboer og barn.


#91

Candy Darling sa for siden:

Det er jo ingen tvil om at pappa Ingebrigtsen er en svært ukonvensjonell trener, på godt og vondt. Jeg har også vært på faglig foredrag med ham, og hans metoder er 100 % inngripende i livet til dem han trener. Det er ikke rart at det er vanskelig å skille rollene, slik han beskriver det. Jeg er for øvrig helt uinteressert i kjente personers privatliv, så jeg har aldri sett eller lest ting som skrives om den siden av det, men jeg ville blitt veldig overrasket hvis skiftet fra trenerpappa til bare pappa hadde gått enkelt, uansett. Og jeg forstår at forbundet kan behøve å skjerme en av sine topputøvere hvis en annen deltagers trener ikke klarer å holde seg unna hans trening, uavhengig av hva som skjer på det personlige planet.

Jeg kjenner en annen far som også er involvert i sine sønners internasjonale idrettskarriere, og forskjellene er påtagelige, kan man si.


#92

Lille meg sa for siden:

Men det har andre skrevet i tråden, og det var i hvert fall det jeg reagerte på og kommenterte.


#93

Karamell sa for siden:

Dagens tabloidnyheter antyder vel at dette ikke bare er et sportslig brudd.


#94

him sa for siden:

Ja, leste at faren ikke var i bryllupet og tenkte på deg Karamell :nikker:


#95

Niobe sa for siden:

Ja. Jeg synes jo det har vært åpenbart lenge.


#96

Hyacinth sa for siden:

Jeg er nokså sikker på at det også var offentlig kjent. Derav min overraskelse tidligere i tråden, og det var muligens dette noen oppfattet som hinting :vetikke: Jeg mener det er en kjent sak at dette ikke bare handlet om trening.


#97

Millen sa for siden:

Så i en artikkel idag det at det var en privat konflikt,men den er ikke lekket ut. Husker ikke hvor, vari forbindelse med bryllupet idag.


#98

him sa for siden:

Nettavisen som sa det. De sier



#100

him sa for siden:

Sett siste innlegg? Jeg synes dette blir rarere og rarere. Så vidt jeg kan skjønne ble Nordås spurt om å forlate Gjert I, da sønnene brøt med han og Nordås takket nei. Etter det vil de heller ikke snakke med Nordås? Og nekter han å sitte med samme bord som dem? :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.