Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Chocolate Cream Cheese Brownies

#1

Harriet Vane sa for siden:

Denne er blitt etterlyst:

Chocolate cream cheese brownies

(stor langpanne. Husk bakepapir i bunnen)

Ingredienser:

250 g smør
150 g kokesjokolade
200 g lys kokesjokolade
6 egg
450 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
200 g valnøtter

Ostemasse:
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
150 g sukker
6 ss smør
3 egg

Fremgangsmåte:

                                                                </strong>Smelt smøret. Brekk oppi sjokoladen og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokoladesmøret og sikt i hvetemel og bakepulver. Ha til slutt i hakkede valnøtter.

Til ostemassen piskes kremost og mykt smør sammen. Tilsett sukker og eggene og pisk blandingen jevn (røren blir nokså tynn i konsistens).

Fordel halvparten av sjokoladedeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Hell over ostemassen. Fordel så over resten av sjokoladedeigen. Bland litt med en gaffel for å marmorere deigene sammen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Kan fint fryses!


#2

Zip sa for siden:

Å gosj, den såg knallgod ut. Takk for oppskrift.



#4

Candy Darling sa for siden:

Oh, gådd. :lalala:

:har ammet døgnet rundt i to dager:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Aaah du var før meg. :knegg: :treg: De er så fantastisk gode! Ostemassen er jo til å dø for.

Kan jo legge ut mine (elendige, drittmobil) bilder også:


#6

LilleLeo sa for siden:

Åj! :sikle:


#7

Skytte sa for siden:

Å her var den ja.... :sikle: :nam:


#8

Tallulah sa for siden:

Den kaka ser himmelsk god ut, og må absolutt bakes. Snart!

Har du prøvd å rense linsa med en liten q-tips?


#9

Schnuppa sa for siden:

Denne har jeg ikke sett. Den er sikkert schempe vond. :nemlig:

:lyve:

Kjenner på meg at denne blir bakt innen kort tid ja. Kake etter min smak.


#10

Libra sa for siden:

:sikle: Å herlighet, når skal jeg lære meg til å holde meg unna slike tråder. :sukk:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Åh nei, det har jeg ikke tenkt på. Takk for tipset! Jeg har digitalkamera også, men det er for avansert, jeg er for "domm" til å få til gode bilder med det. savner mitt gamle lettvinte Ixus-kamera.


#12

Candy Darling sa for siden:

Mimmern skylder meg 400,- i bensinstasjonmatvarepenger. Og ca. 2500 kalorier. :mumle:



#14

Aminta sa for siden:

Tror jeg må prøve denne ja, selv om den ser litt sær ut, men kanskje jeg er sær når så mange synes den er god :sparke:
noterer


#15

Dixie Diner sa for siden:

Sære kaker er som regel VELDIG gode. :nemlig:
Liker du ostekremen på gulrotkake? Ostemassen smaker omtrent sånn, men faktisk enda bedre.

Jeg smakte litt på den før jeg hadde den over i langpannen og måtte fader besinne meg av all kraft for å ikke drite i hele kaken og heller spise ostemasse med skje!!


#16

Aminta sa for siden:

:knegg:
Jeg spiser ikke gulrotkake, men ostekake og orekake-ostemasse er jo veldig godt.


#17

Candy Darling sa for siden:

Jeg stekte den i overkant av en time til slutt, og den ble i overkant sprø på toppen, synes jeg, men den er jammen temmelig bløt inni likevel. Men god, da. :småkvalm:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Brownies skal være bløte inni, jeg har endt opp med å steke den for lenge og da er den IKKE god. Den skal være litt fuktig og bløt.


#19

Candy Darling sa for siden:

Den er temmelig fuktig fremdeles, ja.


#20

Harriet Vane sa for siden:

:knegg: Du viljeløse kvinne...! Jeg steker den alltid litt lenger enn det som står i oppskriften, men det er bedre å angi for lite enn for mye.


#21

era sa for siden:

veit ikke om jeg er mest sulten eller tent....


#22

Vito sa for siden:

Tent ja .... der sa du det!! :sikler:



#24

Pia sa for siden:

Oi. Denne må jeg prøve.


#25

Candy Darling sa for siden:

Altså, denne var helt uanstendig i dag. :fråtse: Er ikke du protestant, Mim? Hvilke botsøvelser må jeg gjøre nå? :skeptisk:


#26

Mei sa for siden:

Skal ostemassen ende opp på toppen eller under kakestykkene? :blånn:


#27

ming sa for siden:

Å, den så himmelsk ut!!
skriver handleliste til i morgen


#28

Martis sa for siden:

Denne ser bare sykt god ut. :wow:


#29

Miss Norway sa for siden:

Ten "Hail Mim"s og daglig spinning i en uke.


#30

Miss Norway sa for siden:

Forresten, hvordan holder denne seg? Er den noe å ha med på hyttetur hvor den ikke nødvendigvis blir spist med én gang man ankommer?


#31

Harriet Vane sa for siden:

Missa sa det. Høypuls og/eller spinning. Ja visst! Den kan fryses, oppbevares i boks noen dager og i det hele tatt.

#32

Huldra sa for siden:

Bakte den i dag. Vel, den er god, men jeg skulle ønske jeg hadde stekt den ennå litt lengre enn jeg gjorde. Er litt usikker på om den er som den skal være liksom...


#33

era sa for siden:

Naive menneske prøv 25000kal.

venter i spenning 20min til nå......(er egentlig kvalm allerede etter å ha gått lite apeshit i røra)


#34

Dixie Diner sa for siden:

Den er best når den er fuktig, ekkel når den er tørr. Den stivner litt i kjøleskapet.


#35

Teofelia sa for siden:

Jeg spiste den første gang på hyttetur. Jeg tror Toffen sa hun hadde bakt den dagen i forveien, og den var i alle fall himmelsk hele helgen.

Jeg har bare bakt den en gang, og da syns jeg at den ble i overkant klissete og "halvrå" (selv til brownies å være), men dagen etter var den betydelig forbedret.


#36

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde egentlig lovet meg selv å ikke lese denne tråden når Iset la den ut. Men det har hun jo ikke gjort. Det var det Mim som gjorde og derfor har jeg lest og funnet ut at jeg IKKE bør prøve å lage denne kaka. Ellers spiser jeg sikkert hele, mutters alene.


#37

era sa for siden:

åhhhh....gud jaaaaaaaaaaaaahhhhh .....
I langpanne så den er litt flat blei den helt perfekt mellom 45 og 50 min (varmluft)

Tror det er om den er for høy den blir for klissete inni kansje?


#38

Kanina sa for siden:

Nå har jeg en i ovnen, som snart er ferdig. Men idèt jeg helte røra utover i min lille langpanne, slo det meg at den kanskje var basert på en stor langpanne, ja. Bør jeg steke den litt lenger, da?


#39

Dixie Diner sa for siden:

Ja det bør du, siden de blir tykkere.


#40

Shamu sa for siden:

:dåne: ÅNEI!!!!


#41

Shamu sa for siden:

Er det nå jeg må ut og handle? :jupp: Pokker altså! Jeg som slanker meg!


#42

Kanina sa for siden:

Mmm, nammenam! Men jeg kjenner ikke så mye til den oste-smaken, altså. Jeg bakte min med Toro fin glutenfri kakemix. Det er fint med oppskriter hvor mel ikke er hovedingrediensen, da er det lettere å erstatte det med glutenfritt, tror jeg.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjente masse ostesmak i mine, sånn gulrotkakekrem-ostesmak. :hmm:


#44

Aminta sa for siden:

Jeg skal bake etterpå. :svakt menneske:


#45

Olvina sa for siden:

Oisann, den såg skikkeleg god ut. Trur eg må fungere litt på korleis eg skal klare å lage ein variant av denne som både er egg- og nøttefri.:hmm:


#46

Dixie Diner sa for siden:

Nøtterfri går greit, jeg har aldri nøtter i denne, synes den er best uten. Men kokesjokoladen er vel ikke garantert fri for spor av nøtter ...


#47

Olvina sa for siden:

Spor av nøtter i sjokolade går heilt fint, så det er ikkje noko problem.

Du lagar kaka utan nøtter altså? Det høyres lovande ut. Aukar du opp mengda av andre ting i røra istadenfor nøtter?


#48

Dixie Diner sa for siden:

Nope, bare sløyfer nøttene. :)


#49

Olvina sa for siden:

Iset; :blomster:


#50

Frost sa for siden:

:eek:

Jeg liker ikke brownies, jeg liker ikke brownies, jeg liker ikke brownies.....

Jeg liker sikkert ihvertfall ikke brownies med ostekrem...

Prøver å lure meg selv.....


#51

tinkadott sa for siden:

hm... jeg skal på nattevakt i natt, kanskje jeg skulle ha bakt med meg en slik??

Jeg er ofte uheldig med nye kakeoppskrifter.... er det noe jeg må passe på her? Noe jeg kan gjøre feil?


#52

Dixie Diner sa for siden:

Tror ikke du kan gjøre så mye feil. Jeg baker kaker hele tiden og dette er en av de letteste oppskriftene, synes jeg.


#53

Libra sa for siden:

:gaah: Kan dere slutte å skrive i denne tråden? Den dukker jo opp øverst over nye tråder hele tiden. Og her sitter jeg og gjør hva jeg kan for å klare å la vær å bake den. Det er ingen unger i hus, så hvis jeg baker den kommer jeg til å sette alt for mye til livs selv. :sukk:

Kanskje jeg får forsøke den varianten jeg også.

Jeg liker ikke brownies, jeg liker ikke brownies, jeg liker ikke brownies.....

Jeg liker sikkert ihvertfall ikke brownies med ostekrem...

Nope, funka ikke.


#54

Nessie sa for siden:

Åh. Må prøves! :D


#55

Candy Darling sa for siden:

... og den var visstnok minst like god i dag. Jeg har botsøvelser. Nemlig magesjau (ellers urelatert, tror jeg). Den feilen jeg gjorde (i den grad det er feil) var å ta for mye av sjokoladen nederst, så jeg var ikke i nærheten av å få dekket ostekremen med resten. Da ble toppen litt for marengsaktig.

Den er litt vel fuktig når den er nystekt. Definitivt bedre etter en natt i kjøleskapet.


#56

tinkadott sa for siden:

da har jeg vært på butikken :sparke:


#57

Miss Norway sa for siden:

Smaker ostekremen noe særlig når kaken er ferdigstekt da? Jeg prøvde en liknende oppskrift en gang, men den var litt skuffende; ostekremen var sykt god som røre, men i den ferdigstekte kaken "forsvant" smaken 100% i sjokoladesmaken.


#58

era sa for siden:

Jeg har nå kun spist brownies siden i går kveld sure oppstøt kvalm og føler meg forgiftet....huset ser ut som et hælvete ungene klarer seg selv,ikke fordi de kan men fordi de må..... i morgen begynner jeg et nytt og bedre liv...vil ha seleri


#59

Magnolia sa for siden:

Dette ser ut til å være en kake i min smak :glis:


#60

Dixie Diner sa for siden:

Ostekremen har sterkere smak som "rå" ja, men jeg kjente godt smaken i kaken også. Heldigvis. Herregud for en god ostekrem!


#61

tinkadott sa for siden:

jeg er mett, og kaken i ovnen. Spist for mye røre..... :himle:

Men, det står den skal avkjøles helt før den taes ut og skjærest i. Hvor lenge er det tro??+ Kake ferdig 2020 og jeg drar på nattevakt 2140. Tenkte jeg skulle ha med....


#62

Dixie Diner sa for siden:

Du kan sette hele formen i fryseren i en halvtimes tid når kaken ikke er glovarm lenger.


#63

kiki sa for siden:

Denne er bakt i dag og skal nytes i morgen sammen med familien. (Jeg har bursdag i morgen) Gleder meg til å smake den, den så aldeles nydelig ut! :ja:


#64

tinkadott sa for siden:

takk for tips!

Jeg slet forresten med å få nok røre til å dekke toppen slik at det hvite ikke blir marengsaktig..... ja, ja.... spennende å se hvordaqn det blir!


#65

Frost sa for siden:

:skratte2:

Er stygt å le men. :knegg:


#66

Shamu sa for siden:

:grineler:


#67

tinkadott sa for siden:

kaken akkuratt passe avkjølt til jeg dro på jobb! og den var nyyyyydelig!


#68

bulle sa for siden:

Nam! Den må jeg prøve.


#69

Aminta sa for siden:

Den var god! (Uten nøtter.)
Jeg synes ostekremen smaker helt tydelig og drukner ikke i sjokoladen i det hele tatt.

(Den tåler tom. et avbrudd midt i stekingen fordi gassen gikk tom og jeg måtte skifte gassbeholder på ovnen. Selve byttingen tar jo kunn et par minutter, men jeg vet jo ikke helt hvor lang tid det tok før jeg oppdaget det :sparke: )


#70

Libra sa for siden:

Så lenge greide jeg å holde meg... Den står i ovnen nå. :D Men, et par ting jeg lurer på.

Spørsmål 1: Er det meningen at det jeg har av deig til slutt skal havne oppå ostemassen? Uansett hvor små posjoner jeg forsøkte å dele ut over så ble det jo så tungt at det bare datt gjennom ostemassen. Er det noe jeg har gjort galt eller blir dette bra?

Spørsmål 2: Skal jeg bruke varmluft?


#71

Libra sa for siden:

Her er det definitivt noe galt som ikke ble rett. :flau: Det meste av ostemassen ligger oppå kakebunnen - ikke innimellom slik som hos dere. Jeg hadde bare bittelitt nederst i bunnen, helte på ostemassen og så forsøkte jeg så godt som mulig å fordele resten, men ostemassen fløyt liksom opp og la seg over likvel. Men, godt var det nå likevel. :D



#73

Gaia sa for siden:

Denne så spennende ut. Passer sikkert bra som besøkskake. :nam:


#74

Pepper Lemon sa for siden:

:jupp: Glimrende besøkskake, vil jeg si.


#75

Libra sa for siden:

Er det noen som skjønner hva jeg har gjort galt?


#76

jolie sa for siden:

Stor langpanne, står det. Men bildet er av en ildfast form? Kan jeg ikke bruke den forma som fulgte med stekeovnen min? :blond:


#77

Joika sa for siden:

Denne skal jeg lage neste gang jeg skal skeie ut til tusen... :sikle:


#78

Nessie sa for siden:

Lurer på om jeg tilfeldigvis må bake denne til helga :uskyldig:


#79

Nessie sa for siden:

:vetikke:


#80

Dixie Diner sa for siden:

Så rart, jeg aner ikke hva som kan ha gått galt. Jeg fordelte sjokolademassen i to boller så jeg hadde ca. like me i hver bolle. Så helte jeg den ene bollen over i formen, helte over ostemassen og fordelte forsiktig den siste bollen med sjokolademasse over ostemassen. Så rørte jeg med en gaffel så det ble marmorert.

Du kan det jo, du kan bruke det meste av ildfaste formgreier. Jeg har en stor langpanne som er litt mindre enn den som følger med ovnen (30 x 40 som blir betegnet som stor langpanne i de fleste oppskrifter jeg har sett), så mulig de blir ganske flate om man bruker den aller største, men du får prøve deg frem. :)


#81

Aminta sa for siden:

Sikkert, jeg brukte vår ildfaste form og den ble høy men god!


#82

Solice sa for siden:

Tusen takk for oppskrift! :blomst:
Denne skal prøves!


#83

Libra sa for siden:

Sjokolademassen min var veldig tykk og ostemassen helt tynnflytende. Tro om det er noe jeg kan gjøre for at sjokolademassen kan bli tynnere og ostemassen tykkere?

Min så ut, nesten som den på det øverste bilde i oppskrifta, helt til jeg var borti med gaffelen, de fløt all ostemassen opp. Jeg var så vidt borti med den før jeg oppdaget hva som skjedde, så jeg avbrøt, men da var det for sent.

Når du har den første sjokolademassen i formen, jevner du den ut, eller lar du den ligge i litt fjell og åser?

Hvis noen føler for å dele steg for steg bilder, så blir i allefall ikke jeg lei meg. :blafre:


#84

Jaria sa for siden:

Jeg har tatt min ut av ovnen nå, men den ser mistenkelig rå ut. Litt sånn gelèaktig liksom. Kan nesten ikke vente med å smake på den.

Libra, min ostemasse var også flyende. Den ble veldig blandet med sjokolademassen, men jeg satser på at den blir god uansett. :knegg:


#85

Dixie Diner sa for siden:

Så rart, min ostemasse ble IKKE tyntflytende. Brukte du smeltet smør? Jeg brukte såvidt myknet (middels hardt) meierismør. Kanskje du kan sløyfe et av eggene neste gang, da blir den nok litt mindre tynn, jeg vet ikke.

Jeg jevner sjokolademassen ut, har på ostemasse og jevner den ut og har så over den siste sjokomassen og jevner den også ut.

Jeg skal snart bake den igjen og skal huske å ta steg for steg-bilder, om ingen gjør det før meg. :)


#86

safran sa for siden:

Okei okei! :sur: Har printet ut og må prøve.

Og Iset, det står jo at man skal smelte smøret og la sjokoladen smelte i det. Smelten du sjokoladen, da? :undrer:

Og må man ha lys kokesjokolade? Har masse 70% men det er kanskje for mørkt med bare den?


#87

Dixie Diner sa for siden:

Safran: jeg snakker om ostemassen. :)



#89

Interference sa for siden:

Hvorfor åpnet jeg denne tråden? :sur: Jeg som har klart å holde meg unna så lenge.


#90

ming sa for siden:

Her ble kaken en ubetinget suksess, og jeg må dele oppskriften med venninnen jeg hadde den med til i går. Kaka fikk bein å gå på med fire unger (og tre voksne... :sparke: ) rundt bordet. Må absolutt gjentas!


#91

Aminta sa for siden:

Jeg brukte endel med mørk sjokolade enn i oppskriften, men litt lys også.
Og det var godt, altså.


#92

safran sa for siden:

Jeg sender jentene i butikken, jeg.

:vilha:


#93

safran sa for siden:

Og nå har vi bakt. :D Den står nede til avkjøling. 45 minutter var ikke for lite i min ovn, i alle fall! Den ble nesten litt svidd bakerst i hjørnet, og osten på toppen er gyllen.
Så gjenstår det å se om jeg klarer å tømme den med toppen ned uten å ødelegge den. Jeg har ikke stort nok fat, så hva gjør jeg da? På bakepapir rett på benken? :gruble:


#94

Nessie sa for siden:

Handlet idag!


#95

Dixie Diner sa for siden:

Skal toppen ned? Why? Du har bakepapir i formen, sant? Da drar du bare kaken rett ut av formen ved å holde i papiret. Men OBS OBS kaken MÅ være helt 100 % avkjølt, ellers går den i stykker.
Jeg pleier å avkjøle kaken helt, dra den ut og skjære den i ruter rett på bakepapiret, og så legger jeg rutene på et fat. :)


#96

Mirasol sa for siden:

SKAL IKKE BAKE! : overdøver stemmen i hodet mitt: :lalala:

Jeg har levd på Snickerskake fra dåpen på søndag til i dag, endelig tomt. :snufs:


#97

safran sa for siden:

Oppskriften sier Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Derfor gjorde jeg det. Nå angrer jeg, for den var ikke så veldig fin i bunnen. Krøllete av bakepapiret i bunnen. Æsj.
[color=#000000][/color]
Men GOD, det var den.


#98

safran sa for siden:

Nå ser jeg jo at kakestykkene på bildet ikke er opp-ned. :mumle:


#99

Dixie Diner sa for siden:

Hvelv/dra/whatever. :knegg: I alle brownie-oppskriftene jeg har brukt skal man dra den kalde kaken ut ved hjelp av bakepapiret, da går det såå greit. Man skjærer den jo i ruter før man serverer den, så da er det bare å løfte stykkene av papiret. :D


#100

Aminta sa for siden:

Snu dem igjen?
Jeg hvelvet den også ut, tok av bakepapiret, og snudde stykkene igjen etter å ha skjært den opp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.