250 g smør
150 g kokesjokolade
200 g lys kokesjokolade
6 egg
450 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
200 g valnøtter
Ostemasse:
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
150 g sukker
6 ss smør
3 egg
Fremgangsmåte:
</strong>Smelt smøret. Brekk oppi sjokoladen og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokoladesmøret og sikt i hvetemel og bakepulver. Ha til slutt i hakkede valnøtter.
Til ostemassen piskes kremost og mykt smør sammen. Tilsett sukker og eggene og pisk blandingen jevn (røren blir nokså tynn i konsistens).
Fordel halvparten av sjokoladedeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Hell over ostemassen. Fordel så over resten av sjokoladedeigen. Bland litt med en gaffel for å marmorere deigene sammen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.
Åh nei, det har jeg ikke tenkt på. Takk for tipset! Jeg har digitalkamera også, men det er for avansert, jeg er for "domm" til å få til gode bilder med det. savner mitt gamle lettvinte Ixus-kamera.
Sære kaker er som regel VELDIG gode. :nemlig:
Liker du ostekremen på gulrotkake? Ostemassen smaker omtrent sånn, men faktisk enda bedre.
Jeg smakte litt på den før jeg hadde den over i langpannen og måtte fader besinne meg av all kraft for å ikke drite i hele kaken og heller spise ostemasse med skje!!
Jeg stekte den i overkant av en time til slutt, og den ble i overkant sprø på toppen, synes jeg, men den er jammen temmelig bløt inni likevel. Men god, da. :småkvalm:
Bakte den i dag. Vel, den er god, men jeg skulle ønske jeg hadde stekt den ennå litt lengre enn jeg gjorde. Er litt usikker på om den er som den skal være liksom...
Jeg spiste den første gang på hyttetur. Jeg tror Toffen sa hun hadde bakt den dagen i forveien, og den var i alle fall himmelsk hele helgen.
Jeg har bare bakt den en gang, og da syns jeg at den ble i overkant klissete og "halvrå" (selv til brownies å være), men dagen etter var den betydelig forbedret.
Jeg hadde egentlig lovet meg selv å ikke lese denne tråden når Iset la den ut. Men det har hun jo ikke gjort. Det var det Mim som gjorde og derfor har jeg lest og funnet ut at jeg IKKE bør prøve å lage denne kaka. Ellers spiser jeg sikkert hele, mutters alene.
Nå har jeg en i ovnen, som snart er ferdig. Men idèt jeg helte røra utover i min lille langpanne, slo det meg at den kanskje var basert på en stor langpanne, ja. Bør jeg steke den litt lenger, da?
Mmm, nammenam! Men jeg kjenner ikke så mye til den oste-smaken, altså. Jeg bakte min med Toro fin glutenfri kakemix. Det er fint med oppskriter hvor mel ikke er hovedingrediensen, da er det lettere å erstatte det med glutenfritt, tror jeg.
:gaah: Kan dere slutte å skrive i denne tråden? Den dukker jo opp øverst over nye tråder hele tiden. Og her sitter jeg og gjør hva jeg kan for å klare å la vær å bake den. Det er ingen unger i hus, så hvis jeg baker den kommer jeg til å sette alt for mye til livs selv. :sukk:
Kanskje jeg får forsøke den varianten jeg også.
Jeg liker ikke brownies, jeg liker ikke brownies, jeg liker ikke brownies.....
Jeg liker sikkert ihvertfall ikke brownies med ostekrem...
... og den var visstnok minst like god i dag. Jeg har botsøvelser. Nemlig magesjau (ellers urelatert, tror jeg). Den feilen jeg gjorde (i den grad det er feil) var å ta for mye av sjokoladen nederst, så jeg var ikke i nærheten av å få dekket ostekremen med resten. Da ble toppen litt for marengsaktig.
Den er litt vel fuktig når den er nystekt. Definitivt bedre etter en natt i kjøleskapet.
Smaker ostekremen noe særlig når kaken er ferdigstekt da? Jeg prøvde en liknende oppskrift en gang, men den var litt skuffende; ostekremen var sykt god som røre, men i den ferdigstekte kaken "forsvant" smaken 100% i sjokoladesmaken.
Jeg har nå kun spist brownies siden i går kveld sure oppstøt kvalm og føler meg forgiftet....huset ser ut som et hælvete ungene klarer seg selv,ikke fordi de kan men fordi de må..... i morgen begynner jeg et nytt og bedre liv...vil ha seleri
jeg er mett, og kaken i ovnen. Spist for mye røre..... :himle:
Men, det står den skal avkjøles helt før den taes ut og skjærest i. Hvor lenge er det tro??+ Kake ferdig 2020 og jeg drar på nattevakt 2140. Tenkte jeg skulle ha med....
Den var god! (Uten nøtter.)
Jeg synes ostekremen smaker helt tydelig og drukner ikke i sjokoladen i det hele tatt.
(Den tåler tom. et avbrudd midt i stekingen fordi gassen gikk tom og jeg måtte skifte gassbeholder på ovnen. Selve byttingen tar jo kunn et par minutter, men jeg vet jo ikke helt hvor lang tid det tok før jeg oppdaget det :sparke: )
Så lenge greide jeg å holde meg... Den står i ovnen nå. :D Men, et par ting jeg lurer på.
Spørsmål 1: Er det meningen at det jeg har av deig til slutt skal havne oppå ostemassen? Uansett hvor små posjoner jeg forsøkte å dele ut over så ble det jo så tungt at det bare datt gjennom ostemassen. Er det noe jeg har gjort galt eller blir dette bra?
Her er det definitivt noe galt som ikke ble rett. :flau: Det meste av ostemassen ligger oppå kakebunnen - ikke innimellom slik som hos dere. Jeg hadde bare bittelitt nederst i bunnen, helte på ostemassen og så forsøkte jeg så godt som mulig å fordele resten, men ostemassen fløyt liksom opp og la seg over likvel. Men, godt var det nå likevel. :D
Så rart, jeg aner ikke hva som kan ha gått galt. Jeg fordelte sjokolademassen i to boller så jeg hadde ca. like me i hver bolle. Så helte jeg den ene bollen over i formen, helte over ostemassen og fordelte forsiktig den siste bollen med sjokolademasse over ostemassen. Så rørte jeg med en gaffel så det ble marmorert.
Du kan det jo, du kan bruke det meste av ildfaste formgreier. Jeg har en stor langpanne som er litt mindre enn den som følger med ovnen (30 x 40 som blir betegnet som stor langpanne i de fleste oppskrifter jeg har sett), så mulig de blir ganske flate om man bruker den aller største, men du får prøve deg frem. :)
Sjokolademassen min var veldig tykk og ostemassen helt tynnflytende. Tro om det er noe jeg kan gjøre for at sjokolademassen kan bli tynnere og ostemassen tykkere?
Min så ut, nesten som den på det øverste bilde i oppskrifta, helt til jeg var borti med gaffelen, de fløt all ostemassen opp. Jeg var så vidt borti med den før jeg oppdaget hva som skjedde, så jeg avbrøt, men da var det for sent.
Når du har den første sjokolademassen i formen, jevner du den ut, eller lar du den ligge i litt fjell og åser?
Hvis noen føler for å dele steg for steg bilder, så blir i allefall ikke jeg lei meg. :blafre:
Så rart, min ostemasse ble IKKE tyntflytende. Brukte du smeltet smør? Jeg brukte såvidt myknet (middels hardt) meierismør. Kanskje du kan sløyfe et av eggene neste gang, da blir den nok litt mindre tynn, jeg vet ikke.
Jeg jevner sjokolademassen ut, har på ostemasse og jevner den ut og har så over den siste sjokomassen og jevner den også ut.
Jeg skal snart bake den igjen og skal huske å ta steg for steg-bilder, om ingen gjør det før meg. :)
Her ble kaken en ubetinget suksess, og jeg må dele oppskriften med venninnen jeg hadde den med til i går. Kaka fikk bein å gå på med fire unger (og tre voksne... :sparke: ) rundt bordet. Må absolutt gjentas!
Og nå har vi bakt. :D Den står nede til avkjøling. 45 minutter var ikke for lite i min ovn, i alle fall! Den ble nesten litt svidd bakerst i hjørnet, og osten på toppen er gyllen.
Så gjenstår det å se om jeg klarer å tømme den med toppen ned uten å ødelegge den. Jeg har ikke stort nok fat, så hva gjør jeg da? På bakepapir rett på benken? :gruble:
Skal toppen ned? Why? Du har bakepapir i formen, sant? Da drar du bare kaken rett ut av formen ved å holde i papiret. Men OBS OBS kaken MÅ være helt 100 % avkjølt, ellers går den i stykker.
Jeg pleier å avkjøle kaken helt, dra den ut og skjære den i ruter rett på bakepapiret, og så legger jeg rutene på et fat. :)
Oppskriften sier Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Derfor gjorde jeg det. Nå angrer jeg, for den var ikke så veldig fin i bunnen. Krøllete av bakepapiret i bunnen. Æsj.
[color=#000000][/color]
Men GOD, det var den.
Hvelv/dra/whatever. :knegg: I alle brownie-oppskriftene jeg har brukt skal man dra den kalde kaken ut ved hjelp av bakepapiret, da går det såå greit. Man skjærer den jo i ruter før man serverer den, så da er det bare å løfte stykkene av papiret. :D