Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nennes rundstykker

#1

Ru sa for siden:

Oppskrift?


#2

Claire sa for siden:

Jeg tar meg den frihet å lime inn oppskriften her:

Fine rundstykker (det er nok disse Kanne har bakt)

Ca. 48 stykker

2 kg hvetemel
300 gram margarin
1 liter lettmelk
2 pk. gjær
1 boks cottage cheese
3 ts salt
3 ts sukker
2 egg

Smelt margarinen, bland den med melken og løs opp gjæren. Hvis du har en stavmikser så prøv å hakke opp cottage cheesen litt, bland så inn egg, sukker og salt. Bland dette med smør-, melk- og gjærblandingen og jobb inn melet til slutt. Hev til dobbel størrelse.

Del opp deigen i 48 emner. Lag horn eller rundstykker. Pensle med egg og strø med valmuefrø. Etterhev litt. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter. Disse er supre å fryse og så tine etter hvert som du har bruk for dem.

Forresten, du kan godt bruke litt mer salt enn oppskriften sier, det pleier jeg å gjøre, en eller to teskjeer mer.

Grove rundstykker:

Dette blir som regel 32 stykker:

1 liter lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 klunk olje, 1/2 dl kanskje. Jeg bruker raps- eller solsikkeolje.
2-3 ts salt
3 kopper havregryn
2 kopper sammalt hvete
litt linfrø, solsikkekjerner og evnt. annet som er godt
Hvetemel til deigen er passe. (Ca. en liter kanskje?)

Jeg lar deigen være litt løs før jeg setter den til heving. Så elter jeg inn mel på bakebordet til deigen er helt passe og lar rundstykkene etterheve før steking. Stekes i ca. 12 minutter ved 225 grader.

Disse er helt melkefrie forresten og det kan være kjekt innimellom til gjester.


#3

Ru sa for siden:

Tusen hjertelig!


#4

Michelle sa for siden:

Nennes rundstykker bakte jeg til jul i fjor og de er nydelige.:)


#5

Katinka sa for siden:

Fantastisk oppskrift, Nenne! :)


#6

Mams sa for siden:

Jeg bare elsker de rundstykkene.
Tror jammen jeg må bake noe jeg nå til jul.
(akkurat som jeg ikke har nok annet å gjøre...............)
Skal jeg servere de til middagsmat er det godt om man tar litt ost oppå.
(kan ikke huske om Nenne skrev det i oppskriften på NM jeg da, men det er veldig godt)

ååååå, ble skikkelig sulten jeg nå.
Rundstykkene er forøvrig kjempegode med bare smør på når man tar de etter at de bare har fått avkjølet seg litt.
(spiser meg stappmett på det jeg, hver eneste gang)


#7

Katinka sa for siden:

Reklamerer:


#8

Nenne sa for siden:

En egen tråd om mine rundstykker måtte jeg selvfølgelig innom. :kry:

I oppskriftsboka mi heter de for øvrig Tante Bodils horn/rundstykker. :humre:


#9

LilleLeo sa for siden:

Jeg kan ikke fatte og begripe at jeg ikke har somlet meg til å lage disse enda!
Kanskje jeg husker det i julen? :D


#10

Claire sa for siden:

Bakte disse her om dagen - og de er nydelige. Bare nevner det. :nemlig:


#11

Mams sa for siden:

Jeg driver og steker slike nå.
Jeg bare måtte ha de, for jeg fikk så lyst på de når jeg så denne tråden.
(og har smakt på en allerede)


#12

Lille Blink sa for siden:

Oiiii og så ser jeg ikke denne tråden før nå....

da stjele jeg oppskriften og så får jeg lage den senere
:D


#13

Mandarin sa for siden:

Da er de grove satt til heving. :highfive:



#15

Nenne sa for siden:

Så bra! :)


#16

Myggstukket sa for siden:

Nenne, disse er uimotståeligknallgode. Kopierte oppskriftene en gang til, da jeg rotet bort den jeg har fått før.

Nå er de lagret på flere plasser :fnise:


#17

Ru sa for siden:

Jeg er litt avhengig av disse. Og jeg insisterer på å kalle dem Nennes. ;)


#18

Nenne sa for siden:

Ja det er best å ha noen i reserve Myggen. ;)


#19

Nenne sa for siden:

Det er helt fint. :D


#20

Shakira sa for siden:

Disse må jeg prøve en dag, de sa skikkelig gode ut da.


#21

Katinka sa for siden:

Snuppa var med og bakte dem sist, og omtaler dem nå kun som hennes.

Oj, det rimte.


#22

Nenne sa for siden:

:humre:


#23

Azi sa for siden:

Det frister å bake disse idag! :D


#24

Mandarin sa for siden:

Lillemor kaller de grove for "boller"-- Helt greit for meg det :knegg:

Vi har i frysen enda.


#25

Hønni sa for siden:

Vi har fått dilla!
Men jeg lurer veldig på hvor små rundstykker dere lager for å få 48! :gruble:
4 brett står nå klare til steking.


#26

Nenne sa for siden:

Jeg lager dem nok mindre enn kjøperundstykker er på størrelse. Jeg synes det er så greit at de ikke er for store, for da er det større sjans for at ungene spiser opp det de har fått, i stedet for at det stadig ligger igjen halve rundstykker som ikke blir spist før de er tørre.


#27

Ru sa for siden:

Nenne, kan du komme hjem til meg og lage rundstykker?

:blafre:

:lat:


#28

Nenne sa for siden:

Ja det er jo bare rett borti gata liksom. :humre:


#29

Mams sa for siden:

Jeg har faktisk pleid å ende med litt flere en 48 jeg da...

I helgen skal jeg bake kjenner jeg at jeg må.
:sulten:


#30

mosol sa for siden:

Jeg bakte ca 100 fine rundstykker med Cottage Cheese i dag. Mannen og jeg var skjønt enige om at de var gode - faktisk utrolig gode!!! Takk, Nenne.

Cottage cheesen forble klumpete i deigen, og ligger også utenpå rundstykkene som små sorte prikker (litt brent). Det gjør ingenting for smaken, men burde jeg kjørt alt i en blender/stavmikser først?


#31

Nenne sa for siden:

Vær så god. :)

Jeg pleier å bruke en stavmikser og blande sammen cottage cheesen med egg, sukker og salt før jeg har i resten.


#32

mosol sa for siden:

Jeg så stavmikser-trikset i oppskriften og satte på visp på kjøkkenmaskinen. Det gjorde ikke susen nok, men neste gang hiver jeg blandingen i stavmikseren med kuttekniver. Da blir det nok greie på det.


#33

LilleLeo sa for siden:

Disse har jeg enda ikke prøvd, men det virker som jeg må det en av dagene.


#34

daffy sa for siden:

Kan man like gjerne bruke kesam 8% som cottage cheese kanskje? Hva tror dere?

Og margarin i stedet for smør?


#35

Nenne sa for siden:

Kesam har jeg ikke prøvde, men margarin går fint.


#36

LilleLeo sa for siden:

Nå står en deig på heving. :D Jeg kjøpte sesamfrø istedenfor de det skulle være. Går det an å ha på?


#37

Nenne sa for siden:

Sesamfrø smaker jo litt annerledes enn valmuefrø, men det blir sikkert godt det også.


#38

Mams sa for siden:

Jeg har aldri tatt noen frø på jeg.
Men det hender jeg tar litt raspet ost på, det er veldig godt.


#39

LilleLeo sa for siden:

De ble kjempe gode! Har ett brett i ovnen og ett igjen, to ferdig stekte.

Men - skal melken varmes? Og bruker dere fersk gjær eller tørr gjær?


#40

Nenne sa for siden:

Jeg bruker tørrgjær og varm melk.


#41

Albertine sa for siden:

Denne fortjener litt dytting. Nå skal jeg bake rundstykker! :D


#42

Tuneland sa for siden:

Men, det er jo helt feil, de heter Nennemors rundstykker - det står det i kokeboka mi.;)


#43

Nenne sa for siden:

Så vittig at denne dukket opp i dag. :) Jeg har nemlig bakt omkring ti kg gjærdeig i dag. Jeg brukte rundstykkeoppskriften som utgangspunkt for pizzasnurrer og skinkehorn i dag. Da det det første brettet med pizzasnurrer var klart gikk det opp for meg hvor mye LilleLeo og jeg egentlig har til felles. ;)

Pizzasnurrer, skinkehorn med både barne- og voksenfyll, rundstykker, boller og kanelsnurrer har jeg laget i dag. Jeg har egentlig bakt mesteparten av dagen, men nå er det litt å velge imellom i fryseren også. :kry:


#44

~TM~ sa for siden:

Du har kanskje kjøkkenmaskin? støl i armene av bare å tenke på så mye elting


#45

Nenne sa for siden:

Nei, her går det i håndkraft. :)


#46

~TM~ sa for siden:

:eek: imponert


#47

LilleLeo sa for siden:

Å gud så greit det var å høre! :lol:


#48

Veronal sa for siden:

Nå har jeg også laget 48 rundstykker á la Nenne. Supergode! Så brukte jeg samme oppskriften og laget 48 nye rundstykker hvor jeg byttet ut alt hvetemelet med Fibra fullkornbrødmel. De ble også supergode.

Jeg må bruke kjøkkenmaskin - det gikk opp for meg at jeg ikke har stor nok eltebolle for manuell sammenblanding godt underveis i den første produksjonen.


#49

Leandra sa for siden:

Jeg har også prøvd disse nå,både grove og fine.Nydelige,så saftige og gode.
Kommer aldri til å bake noen andre ryndstykker etter at jeg har prøvd disse.
Takker og bukker for oppskrift:nikker:


#50

Nenne sa for siden:

Så fint at de ble vellykket. Jeg ble nesten inspirert til litt baking selv jeg nå. Fine rundstykker er noe for syke barn. :nikker:


#51

Ru sa for siden:

Godt at denne blir dyttet på. Det er på tide at jeg fyller opp frysen igjen. :nemlig:


#52

Kneazle sa for siden:

Dytter.
Endelig har jeg satt en Nennedeig. :glis: Med Kesam istedenfor cc, for det var dét jeg hadde. Den står og hever nå. Sulten gnager i magen, men jeg har ikke lyst til å spolere appetitten med tørre brødskiver... :p


#53

Dixie Diner sa for siden:

Disse er enda bedre som horn, synes jeg. Knallgode! Jeg har laget horn både med og uten fyll.


#54

Kneazle sa for siden:

De ble kjempegode! Hadde ost/oregano på halvparten, og sesamfrø på resten. Henholdsvis suppe- og frokostrundstykker. :D

Nå har jeg ikke smakt dem med cottage cheese, men jeg kan konstatere at Kesam i deigen funket veldig bra. Og man slipper å dra fram stavmikser'n. ;)

Takk, Nenne. :blomst:


#55

Nenne sa for siden:

Jeg fikk oppskriften som horn og ikke som rundstykker, så tanta mi vil nok være enig med deg i dette. :)

Så fint at kesam var et godt alternativ, Emma. :)


#56

~TM~ sa for siden:

Dette er en ev flere grunner til at jeg ønsker meg en kjøkkenmaskin. :enig:


#57

mkj sa for siden:

Jeg har rundstykker på heving nå, skulle bake de fine, hadde kjøpt inn cottage cheese.

Tenkte jeg skulle prøve meg på halv porsjon først, vi reiser snart bort og ingen vits i å proppe fryseren full.

Men, så hadde jeg ikke nok hvetemel. Erstattet nesten halvparten av det fine melet med grovt mel: havremel og grovbakst. Er spent på om de blir gode.

Laget 12 små av den ene halvdelen og 8 litt større av den andre. Skal komme med dommen om litt.


#58

mkj sa for siden:

De ble veldig veldig gode synes jeg.

Og det synes gjestene som plutselig inntok huset også. Ingen av de var sultne, men 15 rundstykker er i hvertfall spist opp. Så de siste 5 tror jeg går til kveldsmaten, ingen vits i å fryse dem ned i hvertfall.


#59

Elisabet sa for siden:

På tide og dytte opp denne igjen, for nå er det på tide at jeg får prøvd å bake dem selv, etter å ha hørt om dem i åresvis. :D


#60

Albertine sa for siden:

Takk for at du minnet meg på det, Elisabet. :blomster:


#61

ullmor sa for siden:

Vi bakte Nennes rundstykker for en uke siden i tro på at vi kunne fryse dem og ha til jul, men den gang ei. Eldstemann ble direkte sur hver gang han oppdaget at vi hadde spist opp nok en pose og nå er vi helt tom. Jeg må bake nye, vi må ha disse gode rundstykkene til koldbordet!


#62

Elisabet sa for siden:

Gleder meg til å smake veldig snart. :D Men hvor mange rundstykker har dere på hver bakeplate egentlig? Jeg synes jeg laget passe store jeg, men det ble 68 stykker av en deig med Nennes rundstykker. :blond:


#63

Nenne sa for siden:

Jeg får 48 ut av oppskriften. Jeg steker tre plater med 16 på hver.

#64

Benzo sa for siden:

I morgen skal disse prøves!


#65

Michelle sa for siden:

Jeg har nå satt deigen til heving og laget dobbelt av oppskriften da jeg vet at disse blir fort spist opp:


#66

Elisabet sa for siden:

Har du stor nok bakebolle til dobbel oppskrift? Jeg lagde bare enkel, men selv i den største bakebollen jeg hadde så este den godt utover. :knegg:


#67

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg lagde disse i går, og da jeg satte deigen til heving delte jeg den i to, og brukte to bakeboller.

Rundstykkene var veldig gode. Jeg brukte oppskriften med cottage cheese, men brukte grovt mel. Helt supre.


#68

Hondacrv sa for siden:

Men på alle forum heter de Nennes. Og de er kejmpegode.:nikker:


#69

Benzo sa for siden:

Nå er første brett ute! Har ikke smakt, men deigen var fantastisk å "jobbe" med. Mulig den nye Kenwooden tar æren for det, men det er første gang i historien jeg ikke har trengt mel for å bake ut rundstykkene. :nemlig:


#70

leliane sa for siden:

Disse var bare helt amazing!


#71

Zip sa for siden:

Desse ligg i fryseren til jul her. :D Supergode.


#72

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bakte 60 slike i går. Og måtte rive rundstykker ut av hendene på min glupske familie for å få frosset ned mesteparten. Familien elsker dem!


#73

Tante Sofie sa for siden:

Vanvittig gode ja! Heilt hekta!


#74

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lagde de på 50-60 g størrelse. Helt supre.


#75

Michelle sa for siden:

:knegg:Fant fort ut at det ble vel fullt i bollen så jeg måtte finne frem en stor badestamp i matboden for å sette deigen i. Den satte jeg på gulvet og brukte håndmixeren for å elte deigen. Så noe komisk ut. Nå er rundstykkene kjørt ut til mamma og et par andre. Og barna her har smakt på dem. Nydelige som vanlige. Utrolig grei oppskrift.


#76

Benzo sa for siden:

Mmmm, lunkne med meierismør. :frister:


#77

Benzo sa for siden:

:vurderer å sette en deig til:


#78

Manga sa for siden:

Disse bakte jeg til frokost i dag. Kjempegode.


#79

Candy Darling sa for siden:

Ah. Godt å høre, jeg kjøpte nemlig CC kun med tanke på dette i dag, men jeg har ikke så mye hvetemel. Da kan jeg sikkert blande halvt om halvt også.

Sikker på at dette blir en scläger på restekoldtbordet i morgen.


#80

Guttemammis sa for siden:

Nå har jeg satt deigen, fikk nesten ikke plass i bakebollen.
Håper de blir like gode som dere reklamerer med!
Står at det bare skal etterheve litt, pleier alltid å ha lang etterheving
sånn at bakerverket blir skikkelig luftig, mulig jeg gjør det for det om opskriften sier noe annet...


#81

Tante Grønn sa for siden:

Du blir ikke skuffa.

Første ladningen gikk med for få dager siden, så i kveld må det bakes igjen.


#82

Señora sa for siden:

Har bakt disse i dag, de ble supergode, tusen takk for oppskrift.


#83

Aminta sa for siden:

Oj, de må prøves.


#84

lavendely sa for siden:

Hvilke er mest fantastiske? De grove eller de fine?


#85

Albertine sa for siden:

De fine. :nemlig: De er vidunderlige.


#86

VisiliA sa for siden:

Bakte de grove her på seinkvelden. Ble så inspirert da jeg så denne tråden. så nå sitter gubben og jeg og nyter nystekte rundstykker med ost , litt nattmat før vi køyer må til....Kjempenydelige rundstykker. Gleder meg til frokost i morgen. Fikk igjen matlysten etter magesyken som jeg pådro meg på gardermoen i helga...


#87

Nenne sa for siden:

:stolt:


#88

leliane sa for siden:

De grove?! :hjerteøyne: Hvor-hvor-hvor?

:leter febrilsk:

Og fant! Hm, jeg tror jeg må ha funnet oppskriften på de fine i en annen tråd - kan ikke huske at det var oppskrift på grove... :)


#89

Pasta sa for siden:

Jeg har helt dilla på disse.
Jeg lager dobbel oppskrift og lager pølsebrød av 1/3 av deigen. Disse strør jeg med sesamfrø.


#90

VisiliA sa for siden:

Skikkelig mersmak på disse rundstykkene! Måtte spise frokost TO ganger idag (er hjemmeværende for tiden) Attpåklatten, som forøvrig er kjempekresen i matveien spiste rundstykke til frokost og FORLANGTE å få med seg til matpakka også. :jippi:


#91

Zip sa for siden:

Eg har laga dei fine rundstykkene men hadde oppi ei pakke med havrebrødmjøl og resten fint mjøl. Dei blei kjempegode. :nam:


#92

Sessa sa for siden:

Disse skal prøves! :nam:


#93

Leah sa for siden:

Må prøves, ja!! :)


#94

Corona sa for siden:

Tips:

jeg har laget den første oppskriften her, der jeg har byttet ut alt hvetemel med Fibra fullkornshvetemel. :nam: Ble kjempegode, og altså 100% grove vel? :D


#95

Go\jenta sa for siden:

Disse må prøves snart!!:)


#96

Benzo sa for siden:

Nå er det på tide å bake rundstykker igjen. :)


#97

Elisabet sa for siden:

På tideog dra opp denne igjen. I helga håper jeg å få bakt en del av Nennes rundstykker for å putte i fryseren. :D


#98

Claire sa for siden:

Ja, de bakes til jul hvert år nå. Beste rundstykkeoppskrift ever. :nikker:


#99

Nenne sa for siden:

Jeg har bakt dobbelt porsjon i dag. :) Det var fornøyde fjes ved kveldsmatbordet ja, men resten skal i fryseren til jul.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.