Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbo - hva har du spist i dag?

#1

Benzo sa for siden:

Ser det er mange som spiser lavkarbo om dagen, og jeg burde så absolutt stramme inn på karbene igjen. Så, inspirer meg til å begynne, hva har dere spist i dag? :D


#2

Guava sa for siden:

Frokost: Omelett av 1 egg, litt cottage cheese, tomat og ost
Lunsj: Glemte helt bort. (veldig dumt)
Middag: Pølsebiter, lavkarbopasta og salat

Ikke veldig spennende akkurat.


#3

Blåbær sa for siden:

Min første lavkarbodag ever i dag!
Jeg har fremdeles mye å lære!

Frokost: speilegg av to egg, 2 biter bacon
Lunsj: salat med ost og skinke
Mellom: en neve nøtter
Middag: tomatsuppe og egg

Er tomater ok i lavkarbo forresten?

Mye egg i dag


#4

Blåbær sa for siden:

Hvor får du fatt i lavkarbopasta Hattifnatt?


#5

Divine sa for siden:

Så langt:

Frokost: 1/2 beger cc med 1 dl bringebær og 20 mandler
Lunsj: 10 kjøttboller, sukkererter, 1–2 ss tyttebærsyltetøy
Lunsj2: 4 ss cottage cheese, 10 mandler, kanel

Planlegger å spise en Atkins-bar før trening og så stekt egg, bacon og bønner (og kanskje en rå gulrot) som kombinert sen middag / kveldsmat i kveld.

Har drukket 3 kopper kaffe med helmelk i tillegg.


#6

Divine sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan det er i alle lavkarboopplegg, men i mitt opplegg er alle grønnsaker lov, også gulrøtter og mais, som jeg vet at andre ikke "får lov til" å spise.


#7

Skilpadda sa for siden:

Moderat lavkarbo her, ganske likt Divines opplegg, mener jeg å huske. :)

Frokost: Liten havregrøtporsjon med knapt 1/2 boks CC og en neve valnøtter
Lunsj: 2 speilegg, noen baconbiter, en haug cherrytomater
Mellom: Liten skål CC med kanel, noen kopper kaffe med melk utover dagen, noen valnøtter
Middag (snart): Litt fårikålrester fra i går, supplert med kjøttsaus (kyllingkjøttdeig og tomatsaus fra glass) og dampede grønnsaker (gulrot, brokkoli, blomkål)


#8

Moria sa for siden:

Frokost: 2 skiver lavkarbobrød med cottagecheese og skinke
Lunch: samme som frokost
Middag: Litt påleggsskinke
Kvelds: Det blir kyllingvinger. Byttet vel litt om på middag og kvelds i dag.

Oppskrift på lavkarbobrødet for de som måtte være interessert.

7 egg
1 boks cottage cheese eller rømme
100g kruskakli
100g sesamfrø
200g linfrø
1/2 ts salt
1/2 dl matolje

Blandes godt, helles i bakepapirkledd brødform og stekes i ca 1t og 15 min.
Om ønskelig kan linfrøene knuses.


#9

Dragen sa for siden:

Det slår meg at Bonus er den fødte Fedonist. Han har nemlig spist omtrent følgende:

Frokost: 1 kokt egg, reker, majones og karri i salig blanding.
Lunsj: 1,5 karbonade med sprøstekt løk (nektet å spise brødskiva)
Middag: Kylling og wokgrønnsaker, kokosmelk (nekter å spise risen sin)


#10

Irma sa for siden:

følger med Levde lavkarbo i noen uker før jeg (antageligvis) fikk magesår eller magekatarr og tok en pause. Tror jeg vil litt tilbake til lavkarbo i en eller annen grad, og henter gjerne inspirasjon.

Noen som har erfaring med maten fra spisdegslank.no? Det var legen min som tipset meg om den bedriften. Jeg synes det var utrolig mye arbeid og handling da jeg spiste lavkarbo, og har tenkt litt på om innkjøpte ferdigretter derfra kunne være greit som et supplement.

Har tatt en del bilder av lavkarbomaten jeg spiste, mulig jeg legger det ut ett eller annet sted senere.


#11

Miss Norway sa for siden:

Skal vi se: Forsov meg, så frokost ble en halv avocado på styrten. :flau: Prelunsj var litt quiche med ost og skinke (spiste selvsagt ikke skallet) og lunsj to bløtkokte egg med noen skinkebiter ved siden av samt noen cm med agurk. Nå er det snart middag - Salmalaks (rå, som sashimi) med litt soyasaus (begrenset til én spiseskje fordi det inneholder hvete) samt wasabi og ristede sesamfrø (istedet for 30 pistasjnøtter som er nøtterasjonen min; pistasjnøtter er visstnok de sunneste nøttene man kan spise rent olje/fettmessig. :vetikke: ) Og en salat hvis jeg er mer sulten. Dessert er ricottaost (alternativ til cottage cheese) med 100% kakaopulver, litt espresso samt litt søtstoff. :nam: Blir jeg sulten før jeg legger meg tar jeg et hardkokt egg samt noen kalkunskiver med litt grønt og lettmajones.


#12

Irma sa for siden:

Ricotta hørtes definitivt mer interessant ut enn cottage cheese. Vet du hvordan næringsinnholdet i ricotta er sammenlignet med cottage cheese Miss Norway?


#13

Slettet bruker sa for siden:

Frokost: 2 skiver fedonbrød med smør og leverpostei
Lunsj: eggerøre, spekeskinke og tomater
Middag: Kyllingkjøttdeig stekt med chili, salat med div, mango/karrichutney og 1/2 tortilla
Kvelds: Noen skjeer cc med jordbær hvis de fremdeles er fine, hvis ikke blir det med kanel.

Skilpadda - lager du havregrøt med cc? Det hørtes godt ut - hvordan?


#14

Irma sa for siden:

Når jeg lager havregrøt med cc så koker jeg først grøten, og slenger oppi cc når den er ferdig. I Sverige har de en skikkelig digg cc med eple, pære og vanilje. Den er en skikkelig god smakssetter, i tillegg til kanel.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Koker du grøten på bare vann da? Til den er passe tykk? Og har i cc og varmer opp alt sammen? :teskje:


#16

Guava sa for siden:

Jeg bestiller fra [url]www.netrition.com[/url] , men jeg tror man får tak i det på en norsk nettbutikk også. Jeg kjøper atkinsbars fra netrition og bestiller pasta samtidig.


#17

Irma sa for siden:

Jeg koker som regel grøten på 50% vann og 50% ekstra lett melk til den er helt ferdig, men det med melk/vann er en smakssak da. Kokingen foregår gjerne i microen. Deretter blander jeg i cc, ikke noe mer oppvarming. Grøten er så varm i seg selv, at cc kjøler den ned til mer spiselig temperatur. To fluer i en smekk.


#18

Slettet bruker sa for siden:

Aha! Dette skal jeg prøve. Det blir jo mindre karbo og får inn protein og alt sammen er knallgodt med kanel - det må bli bra.

Takk.


#19

Benzo sa for siden:

Åh, så mye god mat, mange gode tips. Fortsett gjerne i morgen. :nikker:
Jeg sliter mest med lunsjen, er så greit å raske med seg noen knekkebrød eller brødskiver.
Har middagsrester igjen, hvitløksmarinerte svinekoteletter + brokkoli- og blomkålgrateng. Det får bli lunsjen i morgen.


#20

Carpe Diem sa for siden:

Frokost - Omelett av to egg og litt skinke + litt agurk
Lunch - To rugsprø med masse skinke,agurk og paprika på.
Middag - Stekt biff + Tilbehør: Squash,løk, paprika og brokkoli...stekt litt i pannen. Rørte inn litt krydderost. :jupp:


#21

Skytte sa for siden:

abonnere

Har begynt å snuse litt på lavkarbo, men sliter litt med tanken på å ikke spise brød avhengig


#22

Garbella sa for siden:

Om du har i to ts fiberhusk så blir brødet mindre kompakt og mer likt vanlig brød.


#23

Slettet bruker sa for siden:

Middagsrester er nesten alltid lunsjen min. Og om det ikke er igjen noe så spiser jeg som regel omelett med ulikt smaksetting.


#24

Lisa sa for siden:

Frokost: halvt beger Cottage Cheese, litt kanel på ...
Lunsj: kylling / grønnsaks wok
Ettermiddag: resten av cottage cheese beger
Middag: bakt laks og tomat med spinat / sopp


#25

Skilpadda sa for siden:

Jeg koker grøten på lettmelk - hele familien spiser grøt til frokost - og så tar jeg en liten porsjon av den i en skål, har på litt melk og putter i mikrobølgeovn til melken koker (for å få alt sammen skikkelig varmt) og rører inn CC. Hvis jeg skal lage bare til meg selv, lager jeg grøten rett i skålen i mikrobølgeovn før jeg har i CC. Rører i en neve valnøtter, og bruker et tykt lag kanel på. :jupp:


#26

Dixie Diner sa for siden:

Min mann (som spiser ketolyse-ish, har gått ned 11 kg nå) spiser også alltid middagsrester til lunsj, eller salat de dagene vi ikke har rester igjen, eller har rester som ikke er gode oppvarmet eller kalde.

Når jeg steker kyllingfilet, koteletter og lignende, steker jeg alltid dobbelt opp og har liggende i kjøleskapet til lunsj, kvelds osv. Til frokost i helgene går det alltid i egg og bacon, og av og til lavkarbo-pannekaker (mannen min spiser ikke lavkarbo-erstatninger da).


#27

Irma sa for siden:

Det jeg synes var godt til frokost da jeg spiste lavkarbo var å knekke to egg, ha oppi en solid dæsj tabasco og litt pepper - riste i en shaker. Lage det som eggerøre, men med 4-5 oppdelte cherrytomater eller en hakket tomat. Spekeskinke ved siden av. Det hendte at jeg tok en skive honningmelon ved siden av, men det regner jeg med er fy-fy når det kommer til lavkarbo? Stekte ferske sjampinjonger er også godt som tilbehør.


#28

Slettet bruker sa for siden:

Jeg blir ikke mett av to egg jeg. Jeg spiser fire. :nemlig:

Blir du mett av to altså?


#29

Blåbær sa for siden:

Hvor mye skal en spise egentlig?

Kvelds:
2 ss CC
2 ss skogsbær
1 ss mandler
litt kanel


#30

Slettet bruker sa for siden:

Blåbære - du skal spise til du er fornøyd. Ikke stappa, men fornøyd. Man skal ikke gå sulten fra bordet, men man må passe på å ikke sluke maten underveis sånn at man kjenner at man mettes mens man spiser.


#31

Blåbær sa for siden:

Har vert mett i hele dag jeg. :)
Litt for mett etter lunsj, så det skal jeg passe på i morgen.


#32

Irma sa for siden:

Ja! Synes det er mer enn nok, men så kjører jeg ikke så lang tid mellom frokost og lunsj da.

Problemet mitt når det gjelder lavkarbo er at jeg ikke orker å spise cottage cheese ren (må være blandet i grøt f.eks), at jeg ikke tåler egg så godt og at restemiddag sjelden frister til lunsj. Jeg tåler heller ikke mye fett.


#33

Blåbær sa for siden:

Finnes det noe sted på nett for å holde oversikt å regne ut karber?
:masete lavkarbo-jomfru:


#34

Benzo sa for siden:

Jeg blir møkka lei egg, så denne gangen skal jeg ikke overdrive eggspising.


#35

Slettet bruker sa for siden:

Til frokost trenger jeg ikke så mye mat nei. Er jeg i ketose så kan jeg spise noen osteskiver rullet rundt paprika bare.

Men jeg liker mer mat til lunsj og middag, og da går det glatt med fire egg og masse grønnsaker.


#36

m^2 sa for siden:

Skal vi se
Frokost: 1 0% yoghurt og en kopp kaffe
lunsj: omelett av 2 egg, litt bacon, og sopp
ettermiddagssnack: en neve krepsehaler
middag: kylling og grønnsaker
kvelds: jordbær og fløte :D

(lillegutt spiste forøvrig blomkål, et egg og banan til frokost - det var det han hadde lyst på på dietten sin :humre: Ellers hadde han samme lunsj som meg, på skolen, ett måltid til, og samme middag. Han fikk dog melon til kvelds.)


#37

Skilpadda sa for siden:

Jeg lagde smoothie til kvelds, av noen ss kesam, noen frosne bær og to egg.


#38

Benzo sa for siden:

Smaker det veldig egg når det kun er noen ss kesam i?


#39

Mirasol sa for siden:

Frokost: eggesalat (2 kokte egg i små terninger, et par skiver kokt skinke i terninger, en dæsj majones, salt og pepper)
Mellommåltid: Oopsie-roll (egg og kremost-basert) med ost, skinke og litt løk og tacosaus.
Lunsj: Isbergsalat, paprika, agurk, kokt skinke, masse Kybos fetaost med chili og hvitløk.
Middag: Karbonade, løk, blomkålstuing, kokt brokkoli
Kvelds: Karbonade, blomkålstuing (sulten etter svømmetrening)

Jeg følger en slags modifisert ketolysekur.


#40

Skilpadda sa for siden:

Smaker ikke egg i det hele tatt, synes jeg. :)


#41

Divine sa for siden:

Jeg sliter med at jeg ikke er så veldig glad i egg. Jeg liker speilegg, hvis jeg får det sammen bacon, men jeg er verken glad i kokt egg eller omelett. Det kan gå an sånn nå og da, men som regel har jeg litt aversjon. Og da er det så vanskelig å finne varierende nok matretter å spise.


#42

m^2 sa for siden:

vafle eggene? Det gjør jeg med lillegutts diett - med varierende grønnsaker eller frukt. Eller matmuffins!


#43

Divine sa for siden:

Vafle. :fnis: Bra ord. Men da må jeg jo ha andre ting oppi. Som hva da, f.eks?

Tar gjerne mot en oppskrift på matmuffins også. :vilha:


#44

Irma sa for siden:

Vaflede egg og matmuffins hadde det vært kjekt med oppskrift på!


#45

m^2 sa for siden:

Ja altså, nå vafler jeg egg med rare ting som gulrot, kylling og blomkål og sånt til lillegutt da :humre:
Men egg med litt malte nøtter og yoghurt e.l. går også an. Eller egg og smøreost - pisket, og litt bakepulver. Eller egg, ost, og cottage cheese. osv.

matmuffins, [url]www.dagensmuffin.se[/url]
Men generelt - hvis du vil ha lavkarbo: egg, CC og "noe kjøtt" og "noe grønnsaker" :jupp:


#46

isola sa for siden:

Lenge siden jeg har vært "flink" lavkarber nå, men den gang da jeg var det lagde jeg ofte såkalte "Ziggylapper". Pleide å spise en med smør på ved siden av salat, til lunsj. Kjempegodt og mettende!


#47

nam sa for siden:

Det var en underlig fridag det ble på meg i dag. :hehehe:

Forsovmegfrokost:
---Masse cola uten sukker på vei til 2,5 timer styrketrening.

Lunch nærmere middagstid:
---6 egg sprøstekte overeasy egg, som jeg punkterte og lot det det bløte fra plommene renne ut av. Fikk dermed masse proteiner uten alt for mye fett/kalorier.

Middag i kveldsmat/natterstid etter 4 timers impulsiv furte-shopping-tur:
---Fårikål. (Hodekål og kjøtt)

Men så ble det en dessert av en litt for fristende solbæryoghurt som sto i kjøleskapet. :nam: Ble mett da.


#48

Slettet bruker sa for siden:

Da er havregrøt med cc testet til frokost her i dag.
Det var skikkelig kjempegodt. Det skal jeg alltid ha oppi heretter. :glis:


#49

Benzo sa for siden:

Jeg sitter å truer i meg cc med bær, skulle droppet bærene. : grøsser :


#50

Blåbær sa for siden:

Hvitost, paprika, skinke og agurk til frokost. Toppet med en latte.
Skal kjøpe meg en grillet kylling til junsj (da har jeg lunsj ett par dager til også) med litt salat.

Merker magen jobbet veldig i går kveld/natt!


#51

Garbella sa for siden:

Det er bedre med Heistad syltetøy :jupp:



#53

Benzo sa for siden:

Jepp, det ble litt surt med den bærblandingen jeg hadde.

Lunsjen i dag ble blandet salat med skinke, fetaost og noen valnøtter.


#54

Balanse sa for siden:

Ingen erfaring enda, men jeg lurer på å teste det ut til moren min som spiser litt lavkarbo-aktig pga sykdom. Skal prøve å huske å si fra hvis vi får bestilt noe snart, slik som planen egentlig var.


#55

Slettet bruker sa for siden:

Da er jeg ferdigspist for i dag tror jeg. :raper:

Det ble:
Havregrøt med cc, sukrin og kanel
Omelett med sopp og ost og masse grønnsaker
appelsin
Mye svinefilet med litt pasta og posesaus til middag. (Fordi de andre elsker det)
1 rute 86 % sjokolade

Skal jeg ha noe mer så blir det jordbær. Men jeg er veldig mett så jeg tviler på at det blir mer.


#56

Guava sa for siden:

I dag ble det dette:

Frokost: Cottage cheese, jordbær og litt all bran med melk.

Lunsj: Eggerøre, spekepølse, 1 rugsprø, 1/2 pære

Mellommåltid: Atkinsbar

Middag: Grillet kylling og blandet salat
Dessert:1 rute 86% sjokolade


#57

Blåbær sa for siden:

Nesten ferdig for i dag, litt kveld igjen.

Frokost: skinke, ost, paprika, tomat og agurk
Mellom: en bitteliten pose baconsvor
Lunsj: Nesten en halv grillet kylling og litt salat
Middag: ikke så sulten etter megalunsj, så en biteliten kyllingfilet 2 sopp steikt i biter med 2 ss rømme og currypaste. Toppet med litt brokkoli og noen småtomat.
Kvelds: 2 ss CC, 1 ss syltetøy, 3-4 jordbær, litt kanel og noen mandler.


#58

Skilpadda sa for siden:

I dag har jeg spist

Frokost: Havregrøt med cottage cheese og valnøtter
Lunsj: Små pannekaker av tre egg, en del kesam, noen skjeer havregrøtrester og masse kanel
Mellom: En neve valnøtter, en gulrot
Middag: Kjøttsaus (av kyllingkjøttdeig og tomatsaus fra glass) med stekt squash i og kokte grønnsaker til
Kvelds: CC med valnøtter og kanel

Kaffe med melk noen ganger i løpet av dagen


#59

m^2 sa for siden:

Frokost: cottage cheese og skogsbær
noen nøtter
Lunsj: 2 kokte egg og skinke, grønn paprika, salat
En atkinsbar (fysj og føy så søt!)
middag: taco, uten taco :humre:
Og et eller annet til kvelds, vi får se


#60

Benzo sa for siden:

Dagens mat ble slik:
Frokost: Cc med bær og kanel
Mellom: dobbel 0 yoghurt + 10 valnøtter
Lunsj: Blandet salat med skinke, feta og et par valnøtter
Middag: Hjemmelaget grønnsakssuppe
Kvelds: 2 egg + en halv røkt pølse+ en nepe
Snacks: et par nukede osteskiver


#61

Miss Norway sa for siden:

Idag ble det krisediett; sånn er det når man feirer barnebursdag i huset. Itteno kaker og sånt nei, men jeg MÅTTE ha noe mat så da ble det to enslige stakkars wienerpølser med bittelitt sennep. Holdt jo på å svime av der jeg løp. Ellers har jeg spist tre egg, litt agurk og endel nøtter. Alt for lite og helt feil - dog karbofattig! - men det var det jeg fikk tid til.


#62

Mirasol sa for siden:

Idag var menyen som følger:

Frokost: 10 osteskiver (ikke ferdigskjært, men ostehøvelsize) stekt i en kladeis i mikroen
Lunsj: Isbergsalat, grønn paprika, agurk, noen skiver skinke, fetaost
Mellom: 2 små håndfuller nøtteblanding i bilen på vei til tannlegen :neglebit:
Middag: liten cheeseburger fra McDonalds, med brød :eek:
Kvelds: 2 hjemmelagde, nystekte medisterkaker

Nå blir det et par spennende dager med konferanse og hotellmat...


#63

gnuri sa for siden:

Heei- en lavkarbotråd :hjerter:

Frokost 2 egg og 3 skiver bacon
Lunsj: salat med lakseruller på IKEA
middag pannekake:
3 egg
146 g cottage cheese
olje
1 ts JBK
litt sukrin og litt salt
hadde på bacon

(Smakte som søt eggerøre-æsj)

kvelds: smootie laget av
53 g fløte
7 g solsikkefrø
14 g sesamfrø
44 g bringebær
1 egg
litt olje og litt sukrin

en Atkinsbar

en hel pose øffer Flæskesvær :o

Dagens inntak blir da 16,22 k


#64

Divine sa for siden:

I går spiste jeg:

10 mandler i full fart hjemme om morgenen
Frokost: blanding av cc og mager kesam, et halvt beger tilsammen, 1 dl frosne bringebær, 20 mandler
Lunsj: fårikålrester, men nesten bare kål, veldig lite kjøtt
Mellom slagene: 1 kaffe latte + 10 mandler
Før jeg dro fra jobb: 10 kjøttboller, 1 avocado
Sen middag (ca. klokken 21): 1 stor porsjon Rondanegryte (Toro) med ekstra grønnsaker, salat og 2 ss rømme.

Jeg synes dere andre spiser så lite i sammenligning. :sukk:


#65

Slettet bruker sa for siden:

Divine, det der er ikke mye mat altså. Jeg spiser minst like mye som deg.


#66

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes også det ser ut som du spiser mindre enn meg, Divine. Du lar deg ikke lure av de doble linjeskiftene dine? :knegg:


#67

Divine sa for siden:

Dette er minimum av hva jeg kan spise altså. Dette er mengder jeg i utgangspunktet er stolt av ... helt til jeg begynner å lese her inne. MEN - så tenker jeg at jeg sikkert er mye større enn de andre som skriver her, og derfor trenger mer mat.


#68

Divine sa for siden:

Nah, endret det. Hjalp ikke. :p

Enn om det var noe man kunne bli mett av? Doble linjeskift, mener jeg? :drømmer:


#69

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes i alle fall jeg spiser ganske mye, og jeg er jo også ganske stor (høyere og tyngre enn deg), så det er det sikkert noe i. Jeg tror bestemt ikke det er lurt å spise for lite, hverken for deg eller meg.


#70

Divine sa for siden:

Ernæringsfysiologen på 4M sa til meg "Den som tror at det å være sulten er å være FLINK, tar skammelig feil". Så jeg prøver å holde på den tanken.


#71

gnuri sa for siden:

Ja- jeg går aldri sulten jeg heller, men jeg går ikke ned i vekt, så jeg gjør nok noe veldig feil... :sukk:


#72

gnuri sa for siden:

tar veldig gjerne imot tips altså...


#73

Garbella sa for siden:

Da må du fortelle mye mer om hva du spiser og hvilken mengde over noen dager, om du drikker nok vann, om du spiser noe som kan bremse vektnedgang (søtningsmiddler f.eks), om du går på medisiner osv.

Fløte er en brems for mange blant annet. Noen går ikke ned før de drikker minst 2 liter vann i tillegg. Noen må kutte ut meieriprodukter.

Du er i ketose?


#74

gnuri sa for siden:

Jeg er i ketose, og drikker minimum 2 liter- snarere 3 liter vann hver dag. Er restriktiv med Pepsi Max som er min store svakhet. Nå unner jeg meg et glass på lørdagene bare.
Bruker reductil fordi legen ikke vil jeg skal slutte på de, selv om jeg går på lavkarbo. Blodtrykksmedisin(Cosar Comp) og metformin(Men har vært fri siste 14 dagene)
Bruker litt søtningsmiddel om jeg lager smootie eller annet som skal være litt søtt. Da bruker jeg sukrin, og prøver å ha så lite som mulig. Kan legge inn logg fra den siste ukas mat.


#75

gnuri sa for siden:

I forgårs(Orker ikke å slette treningsøktene slik jeg gjorde med gårsdagen)

Frokost 3 ostechips med smør, ost
og 25 g. rød paprika 1,15 k

syklet 2 mil på ergometersykkelen

syklet en halvtimes tur med hunden

lunsj: Lakserull-salat på IKEA. Plukket ut gulrøttene. Vet jo ikke karbeinnholdet på den, men regner med ca. 5 k

middag : 147 g. kyllingburger 2,94 k
161 g broccoli 3,22 k

til sammen 6,16 k

kvelds: 93 g fløte 2,7 k
150 g cottage cheese 2,25k
25 g bringebær 0,8 k

til sammen 5,75 k

Dagens inntak 18,06k


#76

gnuri sa for siden:

Dagen før:
Frokost: reke og krepsesalat 1,0 k

Lunsj: 2 Chorizo pølser fra Jacobs 0,0 k
56 g minimais 1,4 k
2 stekte egg 1,0 k

til sammen 2,4 k

middag: 2 kyllinglår 0,0 k
155 g broccoli 4,65k

kvelds 220 g fløtegrøt 4,4 k

manglet litt karber, så jg spiste 4 cherrytomater til senkvelds..


#77

gnuri sa for siden:

Dagen før der igjen:
Frokost: reke og krepsesalat 1k

5 kvarters tur med hunden i skogen

middag: 30 g gul paprika 1,32k
100 g agurk 1,2 k
54 g salat 0,81 k
46 g minimais 1,4 k
42 g cherry tomat 1,05 k
fetaost 0 k
lakseskiver 0 k

til sammen 5,78 k

kvelds: 215 g. fløtegrøt 4,3 k

lørdagskos 1 Russel Stover Bar og en Atkins Bar , pepsi max og litt bacon crisp
5 k

Dagens inntak 16,08 k


#78

gnuri sa for siden:

Nok ? Eller skal jeg legge inn flere dager ?


#79

Benzo sa for siden:

Legg gjerne inn daglig, hvis du gidder. :)


#80

gnuri sa for siden:

Jeg har tenkt å gjøre det videre, ja, men gidder ikke å legge inn videre bakover :)


#81

m^2 sa for siden:

Jeg synes du spiser lite jeg, Gnuri? Du får ikke rett og slett i deg for lite mat...? (animalsk protein, olje)


#82

Garbella sa for siden:

Ser veldig lite ut ja og i tillegg så ville jeg forsøkt å droppe fløte en ukes tid. Fløte er en stor partystopper for mange og selv om det i utgangspunktet skulle være greit med en dl per dag så er det ikke alle som tåler det :)

Du kan fint pøse på med mer fett.


#83

gnuri sa for siden:

ok droppe fløten, ja. Men har dere noen konkrete tips til hvordan jeg skal klare å få i meg mer fett ? Jeg har jo godt med olje på salat (bortsett fra de to salatene på Ikea der det ikke fantes :mad:)
Og gjerne litt tips til hva jeg skal erstatte fløten med ? Er f.eks. rømme bedre ?


#84

m^2 sa for siden:

Istedet for fløte? :blånn:
Har du et utgangspunkt med hvor mye melkeproteiner, animalske proteiner og sånt du skal ha i deg, eller teller du kun karbohydrater?


#85

Divine sa for siden:

Så langt i dag har jeg spist:

I hånden hjemme: 7 mandler
Frokost: 1/2 beger mager kesam m/1 barneskje lettsyltetøy og 20 mandler
Lunsj: 10 kjøttboller, salat, 2 knaskerøtter, 1 ss tyttebærsyltetøy


#86

Garbella sa for siden:

Rømme er bedre ja og cocosa.


#87

m^2 sa for siden:

lettrømme fra q-melk har færrest karber, hvis det er viktig ;) (jeg bruker seterrømme jeg da, synes det er best og sliter med fettet :sparke: )
Jeg har vært inne på fedon.no og tittet på de småsnuttene der, en av dem handler om oljer og gir nyttig informasjon om forskjellige oljetyper, og tips til hvordan man kan bruke dem.

Divine - jeg tenkte jeg skulle tipse deg tilfelle rottefelle: ferdige kjøttboller kan inneholde en del karbohydrater pga de tilsetter stivelse og sånt (ofte med gluten :mumle: ) for å få dem til å henge sammen. Ikke at det nødvendigvis gjør noe da - men sånn til info.


#88

Divine sa for siden:

Hvordan kan det ha seg at karbotallet er så forskjellig i samme produkt fra ulike produsenter. Peanøtter, f.eks? En peanøtt er vel en peanøtt? :vetikke:


#89

Slettet bruker sa for siden:

Gnuri - jeg gikk i månedsvis på ketogen kost og sparebluss og gikk ikke ned uansett. Kan det være noe sånt med deg?

Divine - det er jo ikke mat i et par mandler eller litt kål med kraft på altså.
Du lar deg bløffe helt av at det er mange linjer du.

Såvidt jeg kan se er det bare middagen din og kjøttbollene med avocado som var noe dugandes måltid for deg i går.


#90

Divine sa for siden:

Frokosten var da vel helt kurant?


#91

m^2 sa for siden:

Kanskje en produsent "bader" dem i noe sukkerlakegreier for å få opp smaken :vetikke: Noe msg-greier? Smaksforsterkende :blabla: ?
Det gjemmer seg mye i tilsetningsstoffene gitt...

hva med å kjøpe peanøtter i skallet eller ubehandlet - da vet du jo at det ikke er tilsatt noe, også salte/krydre selv? :vetikke:


#92

Divine sa for siden:

Du glemmer stadig vekk hvor lat jeg er, m^2. :knegg:


#93

m^2 sa for siden:

Jeg ser forresten det samme ifm dietten til lillegutt: en produsent kan ha tilsatt glukose og div. smaksstoffer i form av E-ditt og E-datt, en annen produsent har kun salt og vann (dette var et eksempel fra bacon, f.eks).

(også MÅ jeg bare rofle av svaret ditt :rofl: )


#94

Slettet bruker sa for siden:

Et halvt beger kesam/cc er ikke not mat, Divine. Ble du mett av bare det der? Det er lite synes jeg.

Jeg spiser havregrøt med 1/3 beger cc oppi til frokost jeg.


#95

Divine sa for siden:

Ja, det holder helt til lunsj, det. Hadde det vært bare cc/kesam, så hadde det jo vært lite, men med bær og nøtter må det vel være greit. Dette er for øvrig et måltidsforslag fra 4M.


#96

Benzo sa for siden:

Jeg spiser et halvt beger cc, et beger dobbel 0 + et par valnøtter. Er det å anse som lite mat??


#97

m^2 sa for siden:

Nei - ikke sånn i utgangspunktet. Men det kommer vel an på hva man spiser resten av dagen også?


#98

gnuri sa for siden:

Jeg teller kun karber, og bør få i meg nok fett. Seterrømme liker jeg, så da kan jeg lage noe med det om kveldene i stedet for fløte:riktig:


#99

gnuri sa for siden:

Jeg vet ikke ? Hva gjorde du for å komme igang igjen da ?


#100

Blåbær sa for siden:

Frokost: speilegg av 2 egg, 2 baconbiter, 4 cherrytomater, 4 agrukbiter og 4 ostebiter.
Lunsj: 1/4 grillet kylling, 4 cherrytomat, 4 agurkbiter, 4 paprikaskiver, en liten neve salat og litt dressing.
Mellom: 1 ts syltetøy, 4 jordbær, 2 ss CC, kanel og noen mandler. Noen eplebiter (glemte meg bort mens jeg snakket i tlf).
Middag: en laksefilet, 4 brokkolibiter, saus av spinat og rømme
Mellom: 4 agurkskiver, 2 osteskiver, 2 skinkeskiver og 4 paprikaskiver.
Kvelds: en liten kyllingbit, 2 sopp, curry, litt kremost og 5 cherrytomat steikt sammen.

Luksus hver dag: en kaffe mocco (kaffe latte med helmelk og en ts oboy uten sukker).
Ellers drikker jeg vann, litt fun light til middag og eple/kanelte med 1 sukett.

Har jeg forstått konseptet her eller?
Meker jeg er sulten tidlig på dagen, men orker ikke så mye middag og kvelds.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.