Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kunne dette vært en "regel" i forhold til personangrep i diskusjoner?

#1

Jessica sa for siden:

Personangrep er å gå til personlig angrep på budbringeren fremfor å konsentrere seg om budskapet. Personangrep blir ansett som lite konstruktivt og er et element som ødelegger diskusjoner og er derfor ikke tillatt på forumet. Opplever man personangrep så oppfordres man til å rapportere slik at en moderator kan fjerne det. Man skal ikke svare på personangrep, men overlate det til moderator.
Generalisering regnes i utgangspunktet ikke som personangrep. Eksempelvis vil man ikke kunne påberope seg å bli personlig angrepet, i forhold til hensikten med retningslinjene, hvis man er amerikaner og leser en bruker skriver "amerikanere er dumme".

Jeg fant dette på diskusjon.no.


#2

Veronal sa for siden:

Nå er ikke foreldreportalen.no det samme som diskusjon.no. Jeg kjenner ikke diskusjon.no og vet ikke hva slags forumregler de har der, men foreldreportalen.no har sitt eget sett med forumregler.

Kan du konkretisere hva slags utsagn som du mener kvalifiserer eller burde kvalifisere som personangrep på foreldreportalen.no?


#3

Blondie sa for siden:

Jeg synes definisjonen blir veldig ullen. Nå vet jeg jo hvilken tråd som sannsynligvis er bakgrunnen for dette innlegget og synes på ingen måte at uenigheter kan defineres som personangrep. På et diskusjonsforum ligger det liksom litt i kortene at man er uenige i noen saker. Jeg mener personangrep er ufine kommentarer om personen det gjelder, mens å plukke fra hverandre meningene og kalle de fjollete eller dumme bare er en ting som må beregnes. Synes jeg.


#4

Røverdatter sa for siden:

Så lenge det finnes brukere som hyler om personangrep hver gang de blir motsagt så syns jeg en sånn regel vil forringe forumet og alt det står for. Litt tykkere hud hos enkelte brukere derimot...


#5

Jessica sa for siden:

Når noen i en diskusjon sier at f.eks.: Det du sier viser at du ikke burde jobbe med barn. Barn burde forskånes fra slike som deg.

Ellers er det diskusjoner der motdebattant skriver: det du mener viser bare at du ikke skjønner noen ting og evner ikke å se hva andre føler.

Der man sier til en annen at du er dum, fordi du mener... Det er ødeleggende for en diskusjon. Man har to valg da, enten gå i diskusjon med den som kommer med slike angrep (det kommer man sjelden langt med og det blir avsporing fra noe som kunne vært en god diskusjon) eller trekke seg ut av diskusjonen.


#6

Jessica sa for siden:

Det er vel ikke så ofte at noen hyler personangrep når noen er uenig? I de fleste tråder møter man mennesker som er uenige og det er jo det som gjør at det blir en diskusjon. Sånn skal det være, men det er forskjell på å diskutere sak og det å "fordumme" (enkelt sagt) sin motdebattant.


#7

Gaia sa for siden:

Jeg syns egentlig at selvjustisen her inne fungerer ganske så bra. Modder som går mer aktivt inn i diskusjoner og sletter innlegg skaper bare grobunn for mer ubehagelige innlegg mener jeg.


#8

Røverdatter sa for siden:

Man kan jo også velge å overse ufinhetene og holde på en saklig diskusjonstone.


#9

Jessica sa for siden:

Det er jeg helt enig med deg i Blondie.

Forskjellen er når det blir argumentasjon som at DU er dum... om du skjønner. Det å kalle noens meninger fjollete det får en jo bare si, men å si at DU evner ikke ditt og datt da mener jeg det er angrep på personen.

Dette er noe som kommer innimellom og jeg syns det er greit å snakke om det.


#10

Røverdatter sa for siden:

Men er det så farlig om noen skriver slikt? Og det er nesten alltid slik at diskusjoner der noen er sterkt uenige glir litt ut i formen. Men ofte hentes diskusjonen inn igjen likevel etter at heten har lagt seg. Og man må bare tåle å få litt pepper i blant.

Tror ikke du får med deg så veldig mange på å innføre en sånn regel altså. Såvidt jeg vet er det svært, svært sjelden moddene har slettet innlegg på FP. Kun i ekstreme tilfeller. Det er jo denne formen for moderering som gjøre forumet til det det er.


#11

Jessica sa for siden:

Det er jeg enig i, men kanskje moddene kan si fra at dette er ikke greit. Det trenger ikke andre vite enn de det gjelder.

Etter mange år på forum så lærer en å overse slike ting, men enkelte ganger blir det gjentatt og gjentatt og da blir en lei.


#12

Polyanna sa for siden:

Jeg vil IKKE ha moderatorsensur her inne. Jeg liker selvjustisen som fungerer her i dag.

Noen mennesker ER ufine (her, der, overalt). Slik det fungerer nå så vil ufinheter bli stående, den som er blitt ufint omtalt kan svare på det, eller andre kan kommentere på det, ofte vil det slå tilbake på den ufine, rett og slett i at det vises frem for all verden at denne personen er ufin. Ærlig, åpent, ryddig, reelt.

Jeg LIKER ikke ufinheter, altså. Og jeg vil ofte si fra når jeg opplever at noen er det. I tråd, eller per prikk. Men SENSUR er ikke veien å gå, altså!

Da får man være på NM.


#13

Harriet Vane sa for siden:

Men Jessica; sett at en person som forteller at h*n jobber i barnehage, på skole eller på barnevernsinstitusjon forteller at h*n er en varm tilhenger av fysisk avstraffelse (i spekteret knips til grisebank), er det ikke greit å sånt, da? Jeg mener det må være helt greit å koble en persons hårreisende utsagn i en sak med fakta som er fortalt i en annen sammenheng. Igjen, hvis personen uttaler seg håpløst, hårresiende, empatiløst, ensporet, navlebeskuende eller ut fra "jeg alene vite", så er det helt på sin plass å si fra at personen gjennom sine utsagn viser manglende innsikt.

Jeg synes for det første det virker som om du prøver å finne et frikort for å kunne slippe å få helt betimelige innspill og kritikk som innimellom er helt på sin plass. Hvis du selv mener du er skikkelig empatisk og kjempegrei og at de som møter deg i diskusjon ikke forstår hvilket utrolig mykt og varmt menneske du er, så mener jeg det er du som avsender som eier problemet. Vil du fremstå som mer innsiktsfull og følsom så må du jobbe med måten du kommuniserer på og ikke kreve regler som befrir deg fra betimelige tilbakemelding.


#14

Blondie sa for siden:

Jeg er på FP nettopp fordi det ikke drives sensur her. (i tillegg til at det er usedvanlig mange fantastiske personer her, selvsagt).


#15

Jessica sa for siden:

Det du nevner Mim er jo ekstremt og det er det vel ingen som er uenig i.

Jeg ønsket en diskusjon om personangrep og hva en aksepterer. Jeg syns den regelen var fin da jeg så den. Hvordan en bruker den er jo opptil moderatorene.

Jeg skjønner at det ikke er stemning for det og det er helt greit for meg. Var bare en tanke. Har ingen sterke meninger om det.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes det må være rom for å si til folk at det de mener er helt dustete, samtidig som det er lurt å si unnskyld når man går for langt og blir for krass, sier noe dumt eller tipper over og blir ufin og slem. Noen kan av og til gjøre det, også. :sparke: Har jeg hørt.


#17

noen sa for siden:

Helt enig. Inntrykket mitt er at det reageres på de angrepene som virkelige går over streken gjennom nye innlegg og prikker. Vi som brukere har et ansvar for at diskusjonene ikke blir på et "lavt nivå", og det synes jeg fungerer godt i dag.


#18

Jessica sa for siden:

Det er jeg helt enig med deg i. Det har hendt at jeg har gjort det. Vi kan alle spore av litt i diskusjonens hete. Dersom noen reagerer og en skjønner at nå gikk jeg litt for langt så er en unnskyldning alltid noe det står respekt av.



#20

Teofelia sa for siden:

Det er veldig lov å rapportere inn innlegg som man reagerer på av en eller annen grunn. Det praktiseres aktivt i dag. (Jeg innrapporterer over en lav sko selv.) Da får moderatorene nyss om tråden og kan gå inn og roe gemyttene. Det er de flinke til, og jeg synes dette er en av de tingene som fungerer veldig bra her på FP.

Jeg tviler på om en regel som den du siterer over vil hindre noen fra å kalle en annen bruker for "nek" hvis de synes h*n fortjener det, og jeg synes absolutt ikke vi skal begynne med sensur og sletting av innlegg. Virkelig ikke.


#21

Jessica sa for siden:

Det er jeg helt enig i. Men man trenger ikke å fortelle folk at de er idioter fordi de ikke mener det samme en selv mener.

I "kampens hete" kan en ende med å si ting man angrer på etterpå og da er det stor respekt for den som kan be om unnskyldning.


#22

Blondie sa for siden:

Det synes jeg også er en av de tingene som funker bra her på FP. Sannsynligvis fordi man får anledning til å rydde opp selv uten at tråder blir slettet. Det er en ærlig sak å gjøre feil og respektfullt å stå for det. :nikker:


#23

Jessica sa for siden:

Som tidligere nevnt så er jeg enig i at man ikke skal gå inn å slette innlegg, men at moderatorene kan gi beskjed om at den personen som "sporer av" går tilbake til sak og holder seg til det. Det trenger ingen andre enn de det gjelder vite. Det er mulig det er slik det fungerer også.

Jeg syns bare de ordene i "regelen" bevisstgjør en på hva som er sak og person.


#24

Harriet Vane sa for siden:

Det med sletting av tråder og innlegg er en skikkelig uting, det jeg liker alle best med FP er at folk får kranglet ferdig og ting får roet seg mellom brukere som har vært uenig, slik at ikke uenigheten tas videre i nye diskusjoner, så man leser hverandre med trollsplint i øyet og blir usaklig fordi man fremdeles er sint for en annen uenighet man ikke fikk bli ferdige med.


#25

m^2 sa for siden:

Men det gjør jo moderatorene allerede der det trengs Jessica? Synlig til og med - nettopp det er jo det som er så fint med FP. At hvis det tar for voldsomt av kommer noen inn og kommer med en litt tørr kommentar som sporer hvertfall enkelte tilbake igjen. At slike ting ikke skjer i det skjulte, det er jo det som ligger i hele selvjustis-konseptet.


#26

Teofelia sa for siden:

Jeg synes forumintroduksjonen har en vel så god formulering. Og den er da minst like tydelig:

#27

Jessica sa for siden:

Jeg letet etter den før jeg skrev denne tråden. Der var den :) Jeg syns den er fin, og burde holde, men syns nok fortsatt at det med personangrep kunne være noe man er litt bevisst på. Det har med å oppføre seg skikkelig overfor hverandre og holde diskusjonene på et saklig nivå så det dekker jo der. Men vi er jo forskjellige og noen syns at personangrep er helt greit i en diskusjon. Da blir det usaklig slik jeg ser det.


#28

Veronal sa for siden:

Jeg synes du undervurderer dine motdebattanter. Du holder ikke muligheten oppe for at dine motdebattanter er uenig i hva som er personangrep eller ei?

Jeg tror at de aller, aller fleste FP-brukere ikke synes personangrep er OK i en diskusjon.


#29

apan sa for siden:

Jeg synes moderatorene her er noe blåøyde ift å vurdere forumets selvjustis som bedre enn den er. Det er ikke tvil om at det jevnlig er usaklige personangrep og folk som drar med seg ting fra tråd til tråd.

Når det er sagt, er jeg enig i at dette gjelder noen få brukere, til gjengjeld gjelder det dem ganske ofte.


#30

Blondie sa for siden:

Hø, apan? Jeg har hengt tidvis fryktelig mye på dette forumet og noe slikt har ikke jeg fått med meg.


#31

apan sa for siden:

Igjen blir det jo en personlig vurdering, men jeg opplever det slik i alle fall. Ikke noe jeg selv lider under, så det er ikke noe personlig, men jeg mener det er galt at det ikke er tilfelle. Etter mine normer er det noen her som jevnlig kommer med usaklige personangrep som ikke har noe i en diskusjon med takhøyde å gjøre. Det er ikke mange, men at de finnes, ja det klarer jeg ikke å være enig med moderatorene at ikke er tilfelle.


#32

Veronal sa for siden:

Hvis man opplever tilfeller av usaklige personangrep så er det fint at det blir innrapportert. :jupp:


#33

apan sa for siden:

Det kan jo være litt vanskeligere å konkretisere et slikt "angrep" hvis det hovedsakelig tydelig består i at noen konsekvent velger å mistro alt en spesiell bruker sier, men det er kanskje mulig å innrapportere likevel? Igjen, dette gjelder ikke meg selv.


#34

Veronal sa for siden:

Det er mulig å innrapportere, ja. Så får i hvert fall moddene en mulighet til å bli oppmerksom på det og en mulighet til å diskutere det.


#35

Irma sa for siden:

FP har etterhvert blitt et forum med svært mange irl-nettverk på kryss og tvers. Jeg tror det er bedre at dumme ting sies åpent i kampens hete, framfor moderering som etter min mening vil skape baksnakking, mumling og informasjonsspredning på PM/prikker/irl. Det vil alltids være noen som kommer med personangrep, og da synes jeg det er fint om reaksjonene på dette tas i tråden det gjelder. Hvis forumet skulle utvikle seg på en slik måte at det blir mange som bruker personangrep ofte i diskusjonene så burde det kanskje gjøres noen grep. Slik det fungerer med den massen som vanker på FP per i dag tror jeg moderering og forbud mot personangrep ville være et tap for forumet. I et forum fylt av nek og nepeskrell kan det sikkert være større behov for visse kjøreregler diskusjonsmessig.


#36

Polyanna sa for siden:

Jupp, FP-verdenen er HELLER ikke perfekt. :sjokk: :tullerdu:

Det finnes surpomper her også, vriompeiser, langsure vriopeiser, folk som er uvenner eller blir uvenner, folk som er regelrett sprø, etcetc.

Selvjustisen fjerner ikke dette, men er en ryddig og rasjonell måte å møte det på.


#37

bina sa for siden:

Jeg er enig i dette. Min oppfatning er at flertallet av litt opphetede tråder inneholder personangrep i en eller annen form. Rettet mot en eller flere, gjensidig eller enveis - men personangrepene og usaklighetene hagler. Og ja, folk tar det med seg videre. For eksempel er det mange som har behov for å uttrykke sjokk :eek: og forferdelse hvis de oppdager at de plutselig - kryss i taket - er enig med meg en gang. ;) Hvis man ikke hadde noen forutinntatt holdning, så var det vel ikke noen grunn til å bli overrasket over å være enig?


#38

bina sa for siden:

Jeg tror du tar feil. Jeg tror at flertallet av FP-brukerne syns personangrep er i orden så lenge det er de selv som gjør det, og de mener at de er berettiget til det, "for den andre er jo et nek". Men så blir man fornærmet når det er en selv som blir utsatt for angrep, det er jo en kjent sak.

Selvsagt er det uenighet om hva som er personangrep. Det kommer alltid an på hvilken side av angrepet man selv står.


#39

Slettet bruker sa for siden:

:leppe:
Polyanna angriper meg! :hylgrine:


#40

Skilpadda sa for siden:

Jeg er enig i at det er mange tilfeller av mer eller mindre usaklige kommentarer og formuleringer på FP, særlig i opphetede debatter, og selvsagt er jeg enig i at man ofte kan merke at noen brukere liker hverandre dårligere (eller bedre) enn de liker andre, og at dette gjenspeiles i hvordan de forholder seg til hverandre. Jeg synes likevel ikke at dette i sum er et problem for forumet (selv om det er klart det finnes "punktvise" problemer, i enkelttråder og enkeltinnlegg) - jeg tror forumet som helhet har bedre av å drives med selvjustis og respekt for den enkeltes vurderingsevne, enn det ville ha av detaljstyring, paragrafridende moderatorer og utstrakt sensur.

Jeg er veldig enig i det Irma og Polyanna sier - og så er jeg enig i det bina skriver i sine to innlegg også. (Og det helt uten sjokk eller vantro; det er ikke sjelden jeg er enig med bina, selv om jeg ofte er uenig også.) Det er sant at ikke alt på FP er perfekt og at mange (kanskje de fleste) innimellom lar oppfatningene og uttalelsene sine farges av hva de synes om dem de snakker med. Jeg synes det ville være oppsiktsvekkende om det ikke var slik, egentlig, og synes mye av poenget med å henge på et forum som dette er at man blir kjent med folk og forholder seg til dem som individer, ikke som ansikts- og navnløse tekster. Det er da også mye mer interessant å diskutere med mennesker enn med tekster.


#41

kie sa for siden:

Jeg synes apan og bina påpeker noe viktig og jeg synes det er dumt om det de sier må karikeres for å ufarliggjøres. Det er ikke nødvendigvis angrep på FP. Ingen kaller FP et dårlig forum. At folk føler et slags "eierskap" til forumet og engasjerer seg i hvordan vi har det er jo et kjempekompliment!


#42

Polyanna sa for siden:

Hvilken kategori mener du at du tilhører? :blafre:


#43

Irma sa for siden:

Jeg kan bare snakke for meg selv, men det jeg skriver er ut i fra summen av det som foregår på FP. Jeg har sett ufine personangrep, jeg har registrert at enkelte slipper lettere unna personangrep enn andre og at det er noen som hyppigere tyr personangrep som en del av sin diskusjonsform. At jeg er i mot moderering (med unntak av ekstreme ting som nazistpropaganda, samt reklame og utlevering av personlige opplysninger etc.) betyr ikke at jeg mener at det apan og bina sier er feil!


#44

apan sa for siden:

Jeg er enig i det både du og Skilpadda sier, Irma, og jeg vet ikke om jeg er for moderering selv heller. Det jeg hovedsakelig reagerer på i tråden er fine sitater rundt forumets prinsipper, der det overhode ikke reises tvil om at dette fungerer og er tilstrekkelig i alle tilfeller. Det blir litt for PK og selvgodt i mitt hode.


#45

Skilpadda sa for siden:

Tja. Det er godt mulig jeg er selvgod, altså - men jeg synes prinsippene er fine, og jeg synes de fungerer fint. Det betyr ikke at jeg tror eller mener at alt er kjempefint alltid, eller at det ikke finnes uheldige utslag av den linjen vi har valgt. Eller, for den del, at det ikke finnes enkeltpersoner som kommer uheldigere ut nå enn de kanskje ville gjort dersom forumet ble drevet på en annen måte.

Som en parallell: Jeg ser masse problemer med demokrati som styreform også, og det finnes mange individuelle, uheldige utslag av det prinsippet, men jeg synes likevel det er det eneste prinsippet man "kan" ha som grunnlag for et moderne land. Og jeg synes det er viktig og bra nok til at det fortjener store ord og festtaler. Men jeg er veldig enig i at man ikke skal avvise all kritikk, eller feie alle problemer under teppet, med henvisning til at prinsippene er så fine. Og det er kanskje det du også mener, apan?


#46

apan sa for siden:

Jada, jeg også stort sett, men jeg synes ikke noe om å svare med prinsipper når det reises konkrete spørsmål rundt hvordan ting faktisk fungerer.

Ja. Akkurat.


#47

Lisa sa for siden:

Jeg er også helt enig i det apan og bina (shock horror ja :humre: ) påpeker. Det virker på meg som om det er mange som må slenge dritt til enkelte, nesten som en prinsippsak. Noen ganger er ikke tema i tråden kommentert engang, det er bare en slengbemerking eller en spydig kommentar til en bruker .. og når jeg tenker meg om så synes jeg det har blitt ganske mye av dette på FP.


#48

Polyanna sa for siden:

Jeg tror mange her er så glade i FP at det blir litt sjokk og vantro og såra, vondbrote følelser når noen sier at forumet (og summen av dets medlemmer) ikke alltid er perfekt og superdupert.


#49

kie sa for siden:

Det kan nok stemme. Og så blir det kanskje litt såra og vonbrotne følelser andre veien fordi de som sier noe om det som de synes er dumt også er ganske glade i forumet og kanskje føler at de ivaretar det de er glade i ved å ta opp ting underveis.


#50

noen sa for siden:

Nå ser jeg at det er ca 900 aktive medlemmer på FP. Jeg tror ikke flere regler vil gjør at alt blir perfekt. Med så mange brukere må det bli litt kluss innimellom. Det som kan være verd å diskutere er om det er for mye av det negative (som jeg ser at noen her mener) og hvordan vi i så fall snur på det.


#51

Tallulah sa for siden:

Selvfølgelig tar man med seg følelser videre inn i andre diskusjoner, jeg tror det er omtrent umulig å unngå. Jeg gjør det selv, og jeg legger merke til at andre gjør det i forhold til meg. Det betyr ikke at verken de eller jeg bevisst prøver å være uenig, jeg syns det er en helt ærlig sak å ikke like noen spesielt godt.

Jeg ser jo også at det er personangrep her inne, men syns selvjustisen fungerer slik at de som driver med det som regel blir tiet ihjel, og er gemyttene for løse kommer det som regel en moderator inn og ber alle/noen roe seg ned.

Jeg tror alle er klar over reglene, så en endring i ordlyd vil ikke nødvendigvis endre adferd.

Jeg syns tempreaturen her inne går i bølger, av og til virker det som alle er litt ekstra hissige, hårsåre og/eller på hugget, og man har flere ufruktbare krangler enn ellers.


#52

Jessica sa for siden:

Jeg er glad i dette forumet og har vært med fra noen uker etter at det ble startet. Jeg syns at ethvert forum bør kunne diskutere slike ting innimellom. Jeg syns egentlig at dette ble den tråden jeg håpet på. Her ser vi at det er ulike oppfatninger og det er blitt en konstruktiv dialog her.

Jeg er også i mot masse regler og syns ikke at moderatorene skal sensurere osv. Men jeg syns det er viktig i et hvert diskusjonsfora (om det er på nett eller irl) skal ha høyde for å diskutere hvordan man diskuterer og møter hverandre i diskusjonene. Alle er vel interessert i at flest mulig trives her inne? Vi er alle mennesker med ulike ståsteder. De fleste kjenner ikke hverandre annet enn fra forumet og det krever vel på mange måter en viss forsiktighet og følsomhet for hvordan man "møter" hverandre enn irl der man kjenner hverandre? Jeg mener ikke at man skal ta på hverandre med "silkehansker", men når noen sier i fra at nå går du over streken så lytter man iallefall.

Personangrep oppfattes selvfølgelig ulikt. Det var litt derfor jeg syns det som står i HI var noe å diskutere.


#53

Blondie sa for siden:

"Du kaller ikke FP et dårlig forum!" har blitt dette forumets svar på "Du kalte meg en dårlig mor!" :knegg:


#54

Joika sa for siden:

Jeg kan ikke helt se behovet jeg? :undrer:

Tenker at man får tåle litt, og heller si i fra når det skjer. Syntes sånne regler som er til for å "oppdra folk" ikke er noe særlig. Vil man ikke holde seg innafor akseptable rammer, så tror jeg også at man glatt overser regler.

Jeg tror det blir veldig slitsomt for Fp-sjefene å skulle håndheve dette, for grensene er ikke 100 % klare. Det er bedre å se ann hver enkelt sak evt, så handle dertil. Om en person går over streken en gang, greit nok, men om det skjer flere ganger daglig feks, så burde ting stille seg anderledes.


#55

ullmor sa for siden:

Jeg har null problemer med å ignorere brukere som gjør forsøk på å provosere på et mer personlig plan, men som fremstiller seg selv som sååå uskyldige. Det blir bare latterlig.

Hvis man lar være å kommentere utsagn man forstår som personangrep dør de ut av seg selv.


#56

noen sa for siden:

Jeg synes også dette ble en god tråd. Når det gjelder det jeg har uthevet må jeg innrømme at det er faktisk ikke interessant for meg at flest mulig trives her. Innimellom kommer det brukere som jeg håper ikke trives faktisk.


#57

Tallulah sa for siden:

:dulte: Der er jeg også av og til.


#58

apan sa for siden:

Det er jeg enig i, må jeg også innrømme.
Jeg synes imidlertid at det er enkelte brukere vi tolererer mye av fordi de "bare er sånn". Jeg sliter med at det skal være greit å slenge dritt i hytt og pine fordi "man bare er sånn". Det er blant annet utrivelig når det går ut over nye brukere. Når man har vært her en stund, er det jo lettere å overse gjengangere.


#59

Claire sa for siden:

Ofte er disse dessverre av en sånn kategori at de trives med å bli mislikt - ergo svært vanskelige å bli kvitt. :fnise:

Men egentlig er det ingen her inne per dags dato som jeg personlig ville ønsket bort fra forumet. :tållerang: Mulig det er noen som gjerne skulle sett at jeg forsvant, kanskje. :paranoid:


#60

safran sa for siden:

Jessica, jeg skjønner jeg er inspirasjonskilden til denne tråden. Og jeg holder fast ved at mine innlegg til deg i inspirasjonstråden ikke har noe med personagrep å gjøre. Da kan du like gjerne si det er personangrep når du insinuerer at jeg ikke evner å blokke ut støykilder når du klarer det.


#61

Left sa for siden:

:amen:


#62

noen sa for siden:

Jeg opplevde et slikt "angrep" da jeg var ganske fersk her. Forsatt mener jeg (selvfølgelig :knegg:) at jeg ikke skrev noe som gjorde at jeg skulle bli sablet ned. Det fine, som gjorde at jeg forsatte å være her, var at andre både i tråden og pr prikker ga meg støtte og sa jeg ikke skulle bry meg om det som der og da opplevdes som ganske ubehagelige svar på mine innlegg. Denne runden gjorde meg overbevist om at FP var verdt å bruke tid på.


#63

Slettet bruker sa for siden:

Nå gjør hun det igjen. :hylgrine:


#64

Pebbles sa for siden:

Jeg synes det er vedlig deilig å være på et forum uten moderering. Det fungerer i hovedsak fint fordi storparten av FP-erne har gode sosiale antenner og høye krav til eget diskusjonsnivå.

Selv har jeg blitt flinkere til å trekke meg ut av diskusjoner heller enn å gå inn i noe jeg antar blir poengløse meningsutvelkslinger med folk jeg har satt meg fast i et spor med når det gjelder enkelte temaer. Før syntes jeg slike sitiuasjoner var ubehagelige, nå synes jeg bare det blir kjedelig.

Ellers mottok jeg forøvrig en PM for en tid tilbake fra en som følte jeg var ute etter henne i flere diskusjoner. Det var jeg ikke, og jeg syntes det var utrolig positivt at hun tok det opp slik at det hele kunne bli oppklart.

Jeg har selv prøvd å oppklare saker per PM et par ganger og fått sjokkerende negative reaksjoner tilbake, så det er ikke ikke bare bare, tydeligvis - men selv er jeg fan av direkte spørsmål med tilhørende oppklaring ved behov, altså.

Noen forteller at de ikke blir lei seg eller på annen måte negativt påvirket av diskusjoner her inne. Jeg syns imidlertid ikke det er det minste rart om det kan skje av og til - relasjoner på nett er vel som alle andre relasjoner; om man kan bli glad, oppstemt, lettet eller oppmuntret av tilbakemeldinger her inne, så var det vel merkelig om aldri negative følelser skulle kunne utløses også. Jeg synes ikke det er det minste sutrete å være ærlig på det.


#65

Slettet bruker sa for siden:

Jeg blir absolutt påvirket av diskusjoner her som jeg blir det ellers i verden. Jeg syns ikke det er det minste rart.

Øh - men nå ble jeg helt satt ut. Er det en bruker som har registrert seg med Fisken eller har torsk bytta navn? :gruble: :fikk øye på hvem som leser tråden:


#66

Claire sa for siden:

Helt naturlig. Og føler man seg litt ekstra sårbar en periode, så er det like lett å ta ting innover seg her som IRL. Heldigvis ser det ut til at det er veldig få her inne som er av typen som bærer nag på grunn av opphetede diskusjoner eller svært ulike oppfatninger om enkelte temaer.

Dette er jo et fantastisk forum med mange interessante diskusjoner, og med oppegående og humoristiske mennesker. :hjerter:


#67

era sa for siden:

Noen som husker hvordan FP startet?

Enig med noen uenig med andre- sensur er noe drit, personangrep og hets like så. Jeg synes det er lite av det her inne i forhold til hva det kunne vært, og det er jeg som bruker litt stolt av, de som er mest hårsåre og ofte mest ufine trenger ikke noe mer besyttelse enn den jevne brukers folkeskikk og pinlighetsterskel og det er ganske unikt og ganske stilig og noe vi har lov å være litt selvdiggende i forhold til.

Som ny gravid har jeg begynt å snuse litt rundt i "den andre nettverden " igjen og har fått god kontakt med min indre misantrop. :urk:


#68

Irma sa for siden:

Godt poeng.


#69

Milfrid sa for siden:

Jeg er ikke tilhenger av personangrep, men jeg er heller ikke tilhenger av sensur. Monsoon lovte meg at det var takhøyde og at jeg derfor ville trives her, og jeg kommer til å bli :badmood::trasser: om det endrer seg.


#70

Slettet bruker sa for siden:

Lavtrykk? :gruble:


#71

Skremmern sa for siden:

Jeg blir skikkelig paranoid når det snakkes om "enkelte" og "Noen" hele tiden. Enkelte brukere kommer med gjentatte personangrep, noen brukere slipper lettere unna for de er bare sånn, osv. :skremt: Er det meg, er det meg dere snakker om? Er det? Hæ?!


#72

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror enkelte føler seg truffet.

:knegg:


#73

Milfrid sa for siden:

Du skal ikke kimse ad trykkforskjeller. :nemlig:

:hjerter: FP


#74

Milfrid sa for siden:

Jeg tror noen gjør det også.

:fnis:



#76

Slettet bruker sa for siden:

Kaller du meg trykk? :snurt:
Makan!


#77

Maverick sa for siden:

Jepp, det er deg. :jupp:


#78

Slettet bruker sa for siden:

Det du sier her er at Polyanna snakker om Skremmern? Det er ikke meg? :sniker:


#79

Skremmern sa for siden:

Ahh, ok! Det er et sant helvete å ikke vite! :lettet:


#80

Irma sa for siden:

Skremmern, jeg er glad i noen også jeg. :klemme:


#81

Milfrid sa for siden:

Du har nå selv gitt utrykk for at du er ganske høytrykk, jeg kaller bare en spade for en spade. :nemlig:


#82

Milfrid sa for siden:

....men hvordan visste du at jeg var lavtrykk? :paranoid:


#83

Maverick sa for siden:

Fordi du regnet?


#84

annemede sa for siden:

Mørkeskyer er da lavtrykk?


#85

Milfrid sa for siden:

Går for de åpenbare forklaringene? :skuffet:


#86

Skremmern sa for siden:

Jeg tar til meg denne også, jeg. :klemme:


#87

P.K. sa for siden:

Dette kaller jeg et personangrep. :snurt:

Er det argumenter og meninger som ikke henger på greip syns jeg at man får finne seg i at de blir plukket fra hverandre uten at man blir hårsår og skriker opp om personangrep.

Klart det er personangrep her inne også. Ville være rart om det ikke var det, men sammenlignet med andre forum kunne man sunket mye lavere.

Jeg syns forumet her stort sett modererer seg selv godt, og at det ikke er behov for egne regler rundt dette om man forsøker holde seg til det som står i introen.



#89

Slettet bruker sa for siden:

Jeg regna det ut. :glis:


#90

Milfrid sa for siden:

Gjør du narr av mine manglende matematikkunnskaper? :catfight:


#91

Slettet bruker sa for siden:

Påstår du at jeg angriper deg her nå? :paranoid:


#92

rine sa for siden:

Enig i dette. En løsning som funker ganske bra, er å være minst like drøy tilbake. :jupp: (Vende det andre kinnet til? Næsj, det har jeg ikke sansen for.. :knegg: )
Også enig med bina og apan i at den mye omtalte selvjustisen ikke alltid funker like bra, men jeg synes ikke det er noen grunn til å innføre regler mot personangrep likevel. Tror det hadde blitt kjedeligere her inne da.


#93

Milfrid sa for siden:

:D

:ypper til dunk:


#94

Imma sa for siden:

Men da må man tåle å være kjepphøy noob som kommer å forrykker balansen til FP's mest profilerte figurer. Man blir plutselig veldig synlig om man ikke bare overser eller tilber "de rette" personene.


#95

Slettet bruker sa for siden:

:sjokk: :samurai:


#96

Retz sa for siden:

Jeg foretrekker et og annet personangrep framfor moderering.


#97

007 sa for siden:

Hvem er FPs mest profilerte figurer? Hvem er "de rette"? Jeg kjenner at jeg himler høyt og lenge over slike utsagn.

#98

P.K. sa for siden:

Jeg lurer mer på hvem som er de vrange personene.

:strikkemodus:


#99

007 sa for siden:

Jeg kan gjerne være vrang og du trenger ikke stikke av den grunn. :værsågod:

#100

P.K. sa for siden:

Se, det var en agent etter min smak. :highfive:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.