Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ambulanse nektet å ta med seg voldsoffer (VG)

#1

Sitron sa for siden:

www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=158092

Jeg leste denne i morges og reagerte med avsky. Nå er artikkelen oppdatert og det står at mannen hadde hjerneblødning.

En gang i min ungdom tok jeg en hattrick i å svime av i Oslo og jeg, i likhet med mannen, tisset meg ut. (forøvrig noe av det flaueste jeg noensinne har vært med på) Hvertfall så tenkte jeg på det da jeg leste artikkelen, for jeg husker at legene på legevakten hang seg veldig opp i dette og lurte på om jeg hadde slått hodet.

Mannen var somaler og man kan jo undre seg om det er en del av årsaken til ytterst mangelfull hjelp fra ambulansepersonalets side.


#2

Kaija sa for siden:

Det var en forferdelig måte å behandle et skadet menneske. Med mange vitner og mye medieomtale får man håpe det blir røsket skikkelig opp i holdningene og yrkesetikken hos disse ambulansefolkene. Foreløpig blir de "tatt vare på av kolleger". Stakkars dem...

  • Vi beklager at folk har reagert på måten dette har blitt håndtert, sier Arild Østergaard, divisjonsdirektør Prehospital divisjon ved Ullevål universitetssykehus, til VG Nett.

-At de har mage til å beklage at folk har reagert!!!:confused:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Herregud, noe så forkastelig! Godt de undersøker episoden skikkelig og at det er mange vitner. Personalet burde få sparken på dagen, det er jo bare flaks at mannen ikke er død!


#4

nolo sa for siden:

Den formuleringen reagerte jeg også på. Makan!


#5

Divine sa for siden:

Det er vel ikke det han mener? Han mener vel at han er lei seg for at det har kommet mange reaksjoner, ikke at han klager på at det har kommet reaksjoner.

Jeg er for øvrig enig i at det er en svært sjokkerende historie.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Dette er bare en feilformulering fra hans eller avisens side. ;)


#7

Kaija sa for siden:

Jaja, feilformulering eller ikke. Det så ikke særlig bra ut.


#8

DM sa for siden:

Kan de ikke heller beklage måten det har blitt håndtert på? Det er jo det som er beklagelig (faktisk helt uhørt!), ikke at folk reagerer på den slags oppførsel.

#9

Estrella sa for siden:

Det er helt hårreisende. De skal da ta med seg folk som er skadet i ambulansen uansett hvor de kommer fra.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Ja helt enig, men det er vel også det de egentlig prøvde å gjøre, men det kom helt feil ut. Jeg tolker iallfall utsagnet som at de beklager måten det ble håndtert på, men at det ble en smule feil formulert.


#11

DM sa for siden:

Det er vel straffbart for helsepersonell å unnlate å hjelpe noen som trenger det her i landet, er det ikke det da?

#12

Estrella sa for siden:

Det burde det ihvertfall være. :nemlig:


#13

Skremmern sa for siden:

What ever happend to "jeg stoler ikke helt på tabloidaviser, de er bare ute etter å skape sensasjon, dette er ikke hele historien ..." osv? Er dere selektivt skeptiske?

Jeg tror definitivt det er mer til historien enn dette.


#14

Sitron sa for siden:

Hadde det vært en haug med feilsiteringer i artikkelen, så hadde sikkert noen sagt fra. :snill:


#15

Skremmern sa for siden:

Så du er med andre ord så naiv at du tror alt du leser?

Jeg tviler ikke på at denne mannens sykdom ble bagatellisert, men jeg tror ikke at det skjedde på den måten. "Noen" har en tendens til å innta offerrollen, akkurat som den hendelsen i Trondheim for en tid tilbake. Hvor en mann ble kvalt. "Ja, så kom snuten og bare begynte å kvele han, ja, og de var kjempemange, og den stakkars mannen bare ..." Blablabla.


#16

Bequita sa for siden:

Denne historien er nok desverre ikke enestående, men la oss håpe den får ettervirkninger. Tror nok ikke en hvit frognerfrue ville fått helt den samme behandlingen, nei.


#17

Sitron sa for siden:

Nei. :snill:


#18

Bequita sa for siden:

"Innta offerrollen"? :eek: Mannen, en pappa, døde faktisk! Du er ikke sann! Vis for faen litt respekt!


#19

Harriet Vane sa for siden:

Jeg kjenner noen veldig greie og flotte somaliske gutter/menn som er ressurssterke og bidrar mer enn mange til samfunnet innen frivillig og politisk arbeid i tillegg til studier. Når jeg hører en del av de fordommene de blir møtt med, så beundrer jeg dem for at de makter å stå på og ikke gi seg. Jeg har ikke møte mange nordmenn jeg tror ville orket det hardkjøret disse opplever når det gjelder stigmatisering og rasisme.

Jeg tror absolutt at noen ga blanke f... i å ta med seg en skadet somalier. Det får meg ikke til å heve et øyenbryn en gang. Men lei meg, blir jeg. For jeg tror at folk man behandler som dritt lenge nok, etterhvert vil oppføre seg som dritt.


#20

Skremmern sa for siden:

:rolleyes:


#21

Harriet Vane sa for siden:

Obiora ble lei seg og fortvilet fordi han ikke fikk hjelp til å feire sønnens tolvårsdag. Han ble behandlet veldig dårlig og nedlatende av saksbehandler og det ble overhørt av flere. Det er mange øyenvitner til episoden som i tillegg ble filmet. Han ble kvalt, og flere av vitnene oppfattet det som skjedde og ropte at politiet måtte gi seg.

Når man har hatt "politiblikket" for lenge, (eller jobbet innen andre yrker som møter mennesker i rare situasjoner) uten at det er kontinuerlg fokus på etikk, så skjer slike ting. Man begynner å se på dem som dyr og behandler dem deretter. Svarte. Kvinner. Fattige. Sosialklienter. Rusmisbrukere.

Jeg ønsker mer fokus på yrkesetikk blant politifolk, folk som jobber i akuttmedisin og de som gjennom yrket sitt møter mennesker som er nederst på rangstigen. Holdningene i politiet til de gruppene jeg nevner har sjokkert meg mang en gang.


#22

Skremmern sa for siden:

Vel, det er en grunn til at politiet ble tilkalt, og det er en grunn til at de måtte bli fysiske. Hadde det vært i USA hadde han blitt skutt, i Norge bærer ikke politiet våpen, og må derfor "få kontroll" over kjeltringene på andre måter. Det er synd at det skjedde, men å gi politiet skylden, blir ikke riktig. Og det er heller ikke riktig å blande inn rase.


#23

Sitron sa for siden:

Selvsagt er det riktig å gi politiet skylden når de dreper et menneske. Om man begynner å la de ture frem som de vil, så er det ganske risikabelt. :snill:


#24

Skremmern sa for siden:

Ja, enig, snut er ut!


#25

DM sa for siden:

Her var mange vitner som uttalte seg, som faktisk ringte på eget initiativ til legevakten og klaget pga hendelsen (det skal generelt litt til før noen gjør noe slikt, og hvertfall før flere gjør det samme). I tillegg er det en uttalelse fra politiet om at de faktisk ønsket å få mannen til legevakten så fort som mulig og rekvirerte en bil til det, i tillegg har "en anonym vakthavende på legevakten" gått ut å gjort noe som høres ut som løgn (divisjonslederen tilbakeviser at noe slikt eksisterer) for å beskytte dem som har gjort dette. Jeg synes det lukter ille av hele greiene.

#26

Sitron sa for siden:

Det ser ut til at det visst ikke er jeg som mangler evnen til å lese og tolke innholdet.


#27

pippimamma sa for siden:

www.dagbladet.no/nyheter/2007/08/07/508114.html

 Det ble gjort en vurdering på at han var oppegående og kunne komme seg til legevakten på egenhånd. Vi har en tidligere historie på ham som tilsier at vi skal være forsiktig med ham, sier vaktlederen til Dagbladet.

Er ikke det vaktlederen sier til Dagbladet her underlagt taushetsplikten?


#28

DM sa for siden:

Jo. Og dette sto det i VG:

Dagbladet skriver i dag at en ikke navngitt vaktleder ved legevakten opplyste at de hadde en tidligere historie på 37-åringen som tilsa at de skulle være forsiktige med vedkommende.

Dette avviser Østergaard på det sterkeste.

  • Vi har ikke noen sånne opplysninger om ham og bruker heller ikke ha det om pasienter. I situasjoner hvor det blir meldt om slåssing rykker ambulansepersonell alltid ut sammen med politiet, kanskje det kunne ha blitt misforstått, sier Østergaard.

#29

nikki sa for siden:

Stygg sak:nemlig:


#30

pippimamma sa for siden:

Ja, man skal lese nyheter med en viss skepsis.:nemlig:


#31

Inagh sa for siden:

Dette er en så stygg episode at jeg kjenner jeg skjemmes over å være hvit. :nemlig:



#33

Tallulah sa for siden:

Nei, man bør jo aldri være skeptisk til hvordan Politi eller helsevesen håndterer saker. :niks:

Hva mer til historien skulle det vært som rettferdiggjør å etterlate en hardt skadd mann?


#34

Tinka sa for siden:

En fæl sak.



#36

Go\jenta sa for siden:

Rystende sak! Jeg håper det får store konsekvenser for ambulansepersonellet dersom det viser seg at vitnene snakker sant om denne hendelsen!
Slik kan vi ikke ha det i Norge!!


#37

Miss Norway sa for siden:

En utrolig stygg sak.

Rent faglig er det dessuten urovekkende at det her synes som at personens uro, urinering og spying nærmest er brukt mot pasienten. Sjangling, blodig oppkast og manglende kontroll på vannlating etter hodetraume er tegn på økt trykk i hjernen som ambulansepersonell skal kjenne til.


#38

Pastill sa for siden:

Jeg var i Sofienbergparken rett før dette. :trist:

STYGG sak...


#39

syllan sa for siden:

dette var helt villt... det skal ikke være mulig!!


#40

Pastill sa for siden:

Akkurat det tenkte jeg og UTEN at jeg kan noe om sånt. Ingen tisser på seg for morro eller for å være slem mot andre. I allefall IKKE når de knapt kan stå oppreist. Jeg er 99% sikker på at dette er REN rasisme. Utrolig at dette kan skje i 2007.


#41

him sa for siden:

Forferdelig historie. :(


#42

Harriet Vane sa for siden:

Etter at jeg så TV2 nyhetene i går er jeg enda mer rystet over denne saken. At det går an! De ber om ID av en fyr som ligger på bakken, skjelver og blør! Og jeg tenker på hvor fortvilet jeg ville vært om det hadde vært min samboer som hadde vært skadet og ambulansen ikke ville ta ham med!

Det ER mye rasisme blant politi, det visste jeg og det vet jeg også at de jobber med, uten at det ser ut som det er kommet langt nok. At ambulansepersonell ikke gjenkjenner hodetraume-symptomer på en svart person er bare :gaah: Det er for jævlig!

Det har vel vært såpass med rasistiske episoder blant politiet i Trondheim at de bør virkelig ta et kurs i "alle mennesker er like mye verdt" 1.0. og skaffe seg Ikke mobb kameraten min-button, burde de ikke?


#43

Line* sa for siden:

Vi har da også som privatpersoner plikt på oss til å hjelpe om vi f.eks er først til et ulykkessted?
Nei, dette er helt for jævlig. Mildt sagt! :sinna:


#44

Røverdatter sa for siden:

Dette er en stygg, stygg sak. Det er hverdagsrasisme på sitt aller verste og jeg skjønner ikke at ambulansepersonellet turde å slippe alle ormene sine til overflaten foran en så stor skare av vitner. Håper inderlig at dette får et alvorlig etterspill for de involverte og at den stakkars mannen slipper unna uten varige hodeskader. Historien er ikke annet enn rystende.

Jeg har også opplevd å komme på legevakten med en svært syk person og bli mistrodd og mistenkeliggjort. Men heldigvis tok da helsepersonellet seg tid til å gjøre de nødvendige undersøkelsene slik at de fikk bekreftet at vi snakket sant. Hvis de hadde sendt oss ut igjen tror jeg at jeg hadde fått fullstendig panikk. Stakkars de pårørende som var vitne til hendelsen i parken, så forferdelig det må ha vært for dem.

Ambulansetjenesten i Oslo har håndtert saken elendig fra første sekund. De skulle lagt seg flate og beklaget fra begynnelsen.


#45

Røverdatter sa for siden:

For et argument. I USA skyter politiet negere, så hva gjør det om de egenhendig kveler en og annen her i Norge?

Obiora-saken har fått såpass bred mediedekning på alle måter, også i seriøse medier. Den er høyst reell. Politiet drepte Obiora foran flere vitner og kom unna med det. Et fint bidrag til folks rettsfølelse og trygghetsfølelse for politiet. :snill:


#46

Avatar sa for siden:

Akkurat det var min tanke også. Utrolig skremmende!


#47

Fibi sa for siden:

Denne saken er helt forferdelig. Jeg så det først når jeg så nyhetene i går kveld, og tårene bare trillet. Det burde rett og slett ikke være mulig at slik skjer!!!


#48

Avatar sa for siden:

Jo mer jeg leser om denne saken, jo mer sint blir jeg! :mad:
Dette er stygg diskriminering, og hvis ambulanse/politi slipper unna vet jeg ikke.

Dessuten syns jeg det er utrolig skremmende å tenke på at "disse" folkene kunne kommet til å hente en av mine dersom noe skjedde...


#49

Tallulah sa for siden:

Skjedde på Oslos østkant vettu. To negre som sloss er det ikke så farlig å ta hensyn til. De går ikke til avisene! De sitter jo bare i parken og røyker og drikker.

Ups! Den var mannen til en ressurssterk, profilert artist og feminist med norske foreldre!

Jepp, ren og skjær rasisme. Jeg blir for øvrig ganske sjokkert hver gang jeg møter folk med rasistiske holdninger og hvor lite flaue de er over å kringkaste sine meninger til gud og hvermann.


#50

Claire sa for siden:

Tragisk. På flere nivåer. :nemlig:


#51

Milfrid sa for siden:

Ille, ille, ille :(

Sånne saker er virkelig skremmende, og jeg kjenner det kanskje litt ekstra siden jeg er mamma til to små brune barn, som sikkert kommer til å møte sin dose med fordommer de også.

Noen hoder bør rulle :nemlig: .


#52

daffy sa for siden:

Stygg, stygg sak! Som sikkert dessverre ikke hadde blitt like godt belyst om det ikke var for at konen til voldsofferet har norsk etternavn.


#53

lil'c sa for siden:

Nøyaktig mine tanker.

Noe som også skremmer meg er at disse ambulanse folkene kanskje både har kjørt og kommer til å kjøre min snuppe og meg til mottaket når vi trenger blålysene.

Jeg har hittil vært fornøyd med blålysene her i Oslo, men jeg vet at jeg kommer til å tenke på dette neste gang.
Tenk om de en gang nekter å ta med snuppa når jeg vet vi må inn? Uff, så skummelt!


#54

Fibi sa for siden:

Jeg har en brun mann, og en gyllen datter. Mannen min har vokst opp med den dårlig skjulte hverdagsrasismen, og det er min store skrekk at barna mine skal oppleve noe. Enten pga sin egen hudfarge (selv om Malin bare er gyllen, så er der flere som har spurt om hun er adoptert. :snill: ), eller pga faren sin...


#55

Azi sa for siden:

Bare jeg har en som har arvet mine farger!

Stakkas fyr, men hverdagsrasisme på sitt verste. Og dessverre finnes det alt for mye av hverdagsrasisme i Norge, men "heldigvis" ikke så grovt som denne gangen.


#56

Gremli Skremli sa for siden:

Hårreisende sak, og jeg ser den også i sammenheng med Obiora-saken.


#57

Nenne sa for siden:

Jeg reagerte også veldig på denne formuleringen. Det var en skikkelig Valla-unnskyldning. Ingen unnskyldning i det hele tatt.


#58

Bequita sa for siden:

Ja, mildt sagt. :nemlig:


#59

safran sa for siden:

Dette skremmer meg litt. Samtidig vil jeg ikke uttale meg bastant før jeg vet hva som faktisk skjedde. Og det får vi kanskje aldri vite?


#60

Kaija sa for siden:

Ja, det var Valla-unnskyldningen jeg også hadde i minne.
Får håpe uttalelsen var ment som noe mer enn det den ble. Men slik den står nå er det ingen unnskyldning i det hele tatt. Jeg er tilbøyelig til å tro at det er bevisst. For sier de unnskyld på ordentlig betyr det også at de innrømmer at noe galt har skjedd. Og det er jo farlig...


#61

syllan sa for siden:

syns egentlig at vi vet nok jeg... uansett hvordan mannen har oppført seg så har di absolutt ingen unnskyldning til å ikke ta med seg en så skadet mann.. helt hår reisene..

håper di aldri får sette sine nein i en ambulanse ijenn!!


#62

Tallulah sa for siden:

Da spør jeg deg også - Er det noe du mener kan ha skjedd som rettferdiggjør ambulansepersonellets uttalelser og oppførsel?


#63

safran sa for siden:

Jeg mener ingenting om hva som kan ha skjedd, det er jo derfor jeg ikke vil uttale meg bastant. Jeg sa jo at jeg ble skremt av hendelsen. For alt jeg vet kan mannen ha gjort noe som ikke vitnene har sagt noe om.


#64

Avatar sa for siden:

Så da skal han bare få ligge å dø?


#65

safran sa for siden:

Nei, men i all verden. Hvor har jeg sagt det? Ro deg ned litt.


#66

Nessie sa for siden:

Grusomt. Så det på tv igår jeg og. Mannen ligger der og blør, når politiet kommer så setter de seg ned og spør om ID? :sjokk: DET er det første de gjør liksom... :dåne:
Og til slutt måtte det bil en taxi som kjørte mannen til sykehus.

Man har da vel rett på hjelp når man er skadd, uansett hudfarge? Bakgrunnen for at han er skadet synes jeg i utgangspunktet ikke har noen betydning. Det vil vel bli en sak i etterkant.


#67

Tallulah sa for siden:

Men det forandrer jo ikke saken, gjør det?


#68

Sitron sa for siden:

Som tidligere nevnt; man kan gjøre og si mye rart om hjernen er skadet. Bare enda større grunn til at de burde tatt han med.


#69

safran sa for siden:

Nei, de burde ha tatt ham med seg. Poenget mitt er at jeg vil ikke si noe mer fra eller til om hva som har hendt før jeg faktisk vet det.


#70

syllan sa for siden:

en skadet person trenger hjelp uansett hva han har gjort eller ikke gjort.. å det er vertfall ikke opp til ambulanse personell å vurdere om han fortjener det eller ikke...
di har en plikt som fagfolk å ta seg av folk som trenger hjelp..

kjenner at jeg blir så sinnsykt provosert av denne saken her..:mad:


#71

Avatar sa for siden:

Jeg er rolig. Ingenting forsvarer ambulansepersonellets oppførsel. Ingenting.


#72

Benmurphy sa for siden:

Og det er jo alltid et godt poeng.

Men det er jo et problem i at man ofte ikke får vite hva som har skjedd når politiet eller andre offentlige tjenestemenn har begått rasistiske lovbrudd. Obiara-saken i Trondheim er jo et stygt eksempel på akkurat det.

Ben "Stopp Volden!" Murphy


#73

Nessie sa for siden:

:nemlig:
Skal mye til for å "felle" en politimann. Sånn må det kanskje være også. Men likevel. Mye tyder på at Obiara-saken kunne vært håndtert annerledes ja.


#74

amylin sa for siden:

Må bare signere dette. Jeg kjenner ikke så mange somalier, men tror absolutt på det du sier Mim. Utrolig så dårlig vi utnytter den ressursen innvandrere er. Tenk deg at du flytter til et annet land, men det landet vil ikke ha kunnskapen din så du må kjøre taxi eller vaske. :tullerdu: Men det er nok en annen diskusjon. Synes det er synd at vi har kommet så langt at helsepersonell reagerer på denne måten. Vi skal kunne stole på at hjelpen er til for å hjelpe skadete mennesker og helsepersonell har faktisk ikke lov til å forskjellsbehandle mennesker.


#75

era sa for siden:

Så vidt jeg forsto så gikk ikke ambulanse og politiet bare fra en mann som lå i koma på gresset , men feillbedømmte situasjonen fordi han først sto oppreist og jobba med å få "tingen" ut av buksa da han hadde ufrivillig vannlating.

Det horiblie er at ja hadde dette vært en hvit mann med "riktig" innpakning, ville de ha tenkt mulig hodeskade mens her tenkte de full somalier kranglet med gambier og prøver å pisse på bilen.

Jeg er så enig med MIM her at jeg ikke har noe å tilføye.


#76

Esme sa for siden:

Signerer denne, ikke bare stygg sak, men også veldig merkelig.

Hva var det med de ambulansefolkene? Det er jo ikke sånn til vanligvis at ambulansene ikke tar med folk som gjør akkurat det han gjorde: sjanglet rundt og urinerte og spydde. De pleier jo å hente inn mange slike i løpet av en helg. Helt merkelig historie altså, skjønner ingenting.



#78

Pastill sa for siden:

Vi kan dåne i kor. Greit nok de sa ikke "svarting" ol, men de ville neppe snakket så stygt til en nordmann....


#79

safran sa for siden:

Akkurat det vet man jo ikke. Og jeg stusser på at politiet mente han trengte å sikres ved transport? Det betyr antageligvis at de har en litt annen informasjon enn det som er kommet frem i media.


#80

Miss Norway sa for siden:

Safran: du har selvsagt helt rett. Men her snakker vi vel alle ut fra "OM det som er fremkommet i media stemmer". Med det forbeholdet.

Det siste nå er visstnok at ambulansen hadde avtalt at politiet skulle ta ham med på legevakten. Da blir det jo selvsagt en annen situasjon; da har ambulansepersonalet (feilaktig i ettertid, men alle medisinske vurderinger er vanskelige der og da) vurdert at han ikke var tiltrengende direkte sykehusinnleggelse, men kunne vurderes og behandles på legevaktsnivå (først). At politiet så dro uten mannen var jo fortvilende - misforståelse?

Regnet jo med at saken var mer nyansert enn det som kom frem i VG etc (bombe!), men uansett har det skjedd flere tragiske feilvurderinger i denne saken og at det ikke akkurat talte til mannens fordel at han var utlending er det vel ikke så veldig mange som er uenige i.



#82

him sa for siden:

Jeg er heller ikke så begeistret for tabloider, men her synes jeg fakta taler for seg selv. En alvorlig skadet mann ble forlatt av både ambulanse og politi, det er en stygg sak uansett.

Jeg er enig i at det kan være flere senarioer enn akkurat rasisme bak (selv om jeg egentlig tviler sterkt), men uansett er det kritikkverdig. Ett senario jeg kan tenke meg er at ambulansefolkene følte seg truet av en eller annen grunn (men hvorfor tok ikke politiet han med seg da?). Eller at de gjorde en medisinsk feilvurdering (noe som jeg synes er nesten like ille som rasisme. Ambulansefolk skal vel kunne vurdere om folk trenger tilsyn, eller?). Jeg kommer ikke på så mange fler i alle fall, jo miskommunikasjon mellom politi og ambulansefolk, det er jo en mulighet.

Jeg er også uenig med dere som kaller dette hverdagsrasisme, dette synes jeg er mye mer alvorlig enn det. Jeg har forståelse for at hverdagsrasisme er slitsomt og skadelig, men dette må da være hakket verre? Mannen kunne jo ha dødd.


#83

Filifjonka sa for siden:

Enig, det er ikke dette som er hverdagsrasisme.
Fryktelig sak.


#84

Skytte sa for siden:

Jeg bare lurer på hvordan dere vet dette? Kjenner dere personene og vet hvordan de tenker? :confused: Er det en ting ved denne saken jeg ikke forstår, så er det akkurat rasisme-anklagene mot ambulansepersonellet.

Det klør vannvittig etter å skrive her, men jeg kan ikke - dessverre. En sak har alltid to sider, så også i dette tilfelle. :nemlig:

Det er fryktelig trist at en mann nå ligger alvorlig skadet på sykehus og jeg håper at den som forårsaket dette snart blir tatt. Han har det stått bemerkelsesverdig lite om........


#85

Nessie sa for siden:

På nyhetene nå var det en som sa at det var vitner som kunne identifisere den som slo mannen ned, men at politiet ikke var lydhøre. :vetikke:

For meg er det bare totalt uvesentlig om mannen er voldsforbryter, narkoman, idiot eller whatever. Han var skadet, og hadde behov for hjelp.
DET er det ambulansepersonalets jobb å utføre.

Og jeg tviler på at så mange vitner lyver. Nå er det jo to sykepleiere som var tilstede som anmelder både politi og ambulansepersonell.


#86

syllan sa for siden:

:riktig:


#87

Go\jenta sa for siden:

Ser i nyhetsbildet i dag at en sykepleier står fram og hevder Ullevål lyver når de hevder at de nødvendige undersøkelser ble gjort av mannen. Hun var vitne til hendelsen, og sa at de bare lot ham ligge der, uten å ta de riktige undersøkelsene.

Det forundrer meg ikke at Ullevål prøver å fremstille situasjonen bedre enn den var. Jeg mener en ekstern kyndig, burde ha undersøkt saken.


#88

Bequita sa for siden:

Helt enig. Håper det blir en skikkelig oppvask!


#89

Bluen sa for siden:

Dette har jeg også tenkt på. Saken er veldig stygg uansett hvordan man vrir og vender på det, og det er ingen tvil om at ambulansefolkene kommer veldig dårlig ut av det etter vitneutsagnene å dømme. Likevel har vi faktisk ikke hørt deres versjon av saken. Jeg har med gru tenkt på hvordan det må føles for dem - og ikke minst deres familier - å havne i en slik situasjon der en hel nasjon anklager dem for å være onde, rasistiske svin og, om det går riktig ille, nærmest drapsmenn. De prøvde forhåpentligvis bare å gjøre jobben sin, og en feilvurdering i et slikt yrke får jo langt større konsekvenser enn for de fleste av oss andre.


#90

Tallulah sa for siden:

Vel, de har kalt en alvorlig skadet mann for "Din dritt" "Ditt svin" og sagt "Der gikk toget ditt" osv. Det vitner ikke om noen som bare prøver å gjøre jobben sin, spør du meg. Uansett om de faktisk trodde han ikke var alvorlig skadet.


#91

Røverdatter sa for siden:

Jeg lurer veldig på hvorfor de handlet som de gjorde foran så mange vitner. Trodde de at de skulle komme unna med det? Uansett om de gjorde det de skulle rent medisinsk (hvilket jeg ikke vet om de gjorde), så var faktisk språkbruken og holdningen deres uspiselig og uakseptabel. Jeg ser for meg at det var jeg eller en av mine som var skadet, også at vi skulle bli behandlet slik av de som skulle hjelpe oss. Det ville vært grusomt. Trodde ambulansefolkene at de skulle komme unna med en sånn oppførsel? Pleier de det?

Jeg kan absolutt se at saken har to sider og at den vi får servert er rimelig ensidig. Men det bør jo komme reaksjoner når de som skal hjelpe skadde mennesker oppfører seg som bøller. Det bør få konsekvenser.


#92

Sitron sa for siden:

Nettopp. Helsepersonale skal behandle pasienter med respekt uavhengig av personlige følelser. Punktum.


#93

Bluen sa for siden:

Nei, det kan være. Jeg så bare vitneutsagnene på nyhetene den første dagen. Uansett tenker jeg på det, om kritikken måtte være aldri så fortjent, hvilken forferdelig situasjon det må være å havne i - for ambulansepersonellet også. Jeg skal ikke prøve å forsvare dem, men det må jo være nesten umulig å leve videre etter noe slikt.


#94

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det var det de trodde. Og det forundrer meg ikke. Jeg har selv opplevd å ha ringt ambulanse i Oslo fordi en alkoholiker ramlet og slo hull i hodet, hvor de nektet å komme. Når de hørte adressen ba de oss slutte å tulle. Jeg tror ambulansepersonellet i Oslo, i likhet med Politiet, tenker sitt når de blir tilkalt til visse adresser og hendelser. Og når det er to afrikanere involvert slår nok fordommene lett ut.


#95

daffy sa for siden:

Hmm, men hvor er FRP i denne saken, de pleier jo ikke la sjansen gå fra seg til å påpeke det når ordensmakten ikke gjør jobben sin ...:snill:


#96

Sitron sa for siden:

Det gjelder bare hvite. Du har vel hørt løsningen til Jensen? Gi de mer penger! Da blir ALT bedre. :snill:


#97

Røverdatter sa for siden:

Det syns jeg mildt sagt er en ukultur, og det er bra hvis denne saken kan sette fokus på problematikken. Alle fortjener respekt i møte med både helsevesenet og politiet.


#98

Blondie sa for siden:

Jeg er oppriktig rystet av denne saken. Jeg trodde man fikk hjelp uansett hvis man ble skadet i vår lilleputtnasjon. Så naiv kan man altså bli. :(


#99

Skremmern sa for siden:

Til opplysning er det ikke ambulansepersonellet som bestemmer om de skal rykke ut på oppdrag. Det er sykepleierne på AMK som rekvirerer ambulanser i Norges land.


#100

DM sa for siden:

Det må være forferdelig å være ham som har slått ham ned også og skulle leve videre etterpå. Men både han og ambulansepersonellet bør ta konsekvensene av handlingene sine. Jeg hadde skjønt at du sier det du sier dersom de gjorde en feilvurdering, men jeg skjønner det ikke i forbindelse med en slik adferd som dette. Hva om dette var hjelpepleiere på sykehjemmet der besteforeldrene våre bodde? Hva om du selv ble slått ned på gaten og fikk hjerneblødning og til alt overmål tisset på deg, og du bare ble møtt med en slik bøllete oppførsel? Jeg får helt frysninger og kjenner en utrygghet krype oppover ryggraden min. Dette er slik vi hører om kan skje i fjerne land der det er krig og som heller ikke har et så bra offentlig helsevesen som her, her i landet skulle vi jo være trygge og ivaretatte. Alle som har slike holdninger og som utagerer slike holdninger i hjelpeyrker bør og skal lukes bort.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.