Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Listhaug og hennes unnskyldning

#1

Nessie sa for siden:

Idag sa hun unnskyld: www.nrk.no/norge/sylvi-listhaug-ba-om-unnskyldning-for-facebook-innlegg-1.13962981

Men sånn personlig føler jeg at den er fake som få. Og jeg blir provosert over at hun drar fram det at det ikke er innafor å sende hatmeldinger til AUF-ungdom som var på Utøya, men at hun ikke tar noen selvkritikk på måten hun formulerer seg på som minister :mumle:

Jeg er spent på hva som skjer i henhold til mistillitsforslaget, men jeg er redd for at det dessverre ikke fører til det jeg håper på. :sukk:

I tillegg er jeg skuffet over Erna, som har vært så passiv og unnvikende i disse dagene, og det gjenspeiler mitt inntrykk av henne de siste åra. Hun er ingen tydelig leder i slike saker, og fremstår som en struts som håper ting bare går over av seg selv :himle:

Så hva tror FP? Vil dette være et vindkast som blåser forbi, og så går det en måned før neste stunt i sosiale medier?


#2

Nextlife sa for siden:

Jeg mener at det der ikke var en unnskyldning. Jeg så akkurat Lysbakken si at det var masse utenomsnakk, og at vi alle vet at Listahhaug i alle høyeste grad kan kalle en spade for en spade om hun vil, så hadde hun villet gi en unnskyldning så hadde hun gjort det i klartekst.
Hun har fått stortingets skarpeste korreks nå, men jeg håper virkelig at Rødt får med seg resten på sitt mistillitsforslag og får henne ut av regjering.


#3

Hondacrv sa for siden:

Enig med nextlife! Det er sånne jalla-unnskyldninger, og eg og håpar at dei får ho ut av regjering. Men tviler på det...


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det er bra at hun blir stilt til ansvar, og at det blir en kollektiv kritikk av formen og innholdet. Det er første gang hun selv innrømmer at hun gjorde en feil, så vidt jeg har sett. Det må være fantastisk å leve i et sånt verdensbilde.

Jeg tror vi vet veldig lite om hvilke samtaler som pågår på SMK, men jeg tror Listhaug eksepsjonelt vanskelig å lede.


#5

Hondacrv sa for siden:

Ho beklager jo ikkje innholdet, berre at nokon blei lei seg!


#6

Nessie sa for siden:

Ja. Blir litt som et barn som blir skyvd frem av foreldrene sine for å si unnskyld, men som egentlig ikke mener det helt.


#7

Novla sa for siden:

Enig. Bare det at hun gir Sanner i oppdrag å unnskylde på vegne av regjeringen, i stedet for å ta støyten selv - det er jo tross alt hun som til syvende og sist er ansvarlig - er jo pinlig feigt.


#8

Mex sa for siden:

Ja, jeg er veldig skuffet over Erna. Jeg har liten tillit til henne. Det er jo ikke første gang det skjer. Hun klarer ikke holde orden i egne rekker.


#9

Anne C sa for siden:

Listhaug og Donald kan ta seg en bolle.


#10

Ru sa for siden:

Jeg synes denne ikke var så verst;
www.nrk.no/norge/over-grensen-til-sjefen-1.13959047

Erna har mistet grepet. :nemlig:


#11

veobra sa for siden:

Jeg tror hun mer enn gjerne vil spise boller med Donald. :nemlig:


#12

Anda sa for siden:

Jeg trodde klassiske Valla-unnskyldninger var ute i kommunikasjonskretser, jeg.


#13

Nextlife sa for siden:

Nå har hun vært oppe på talerstolen med unnskyldning for unnskyldningen. :knegg:


#14

Rug sa for siden:

Men altså. Hvordan kan en justisminister ikke reflektere over åndsverksloven? Man tar da bare ikke andres bilder hvis de ikke er fristilt?


#15

Maverick sa for siden:

Og en tredje gang. :knegg:

Jeg håper dette er en variant av å få trollene ut i lyset så de sprekker.


#16

Pelle sa for siden:

Unnskyldninger som må haaaaaaales ut av folk smaker sjelden godt og ekte. Enten det gjelder barn eller justisministre.


#17

Strå sa for siden:

Det Pelle sa.


#18

Candy Darling sa for siden:

Men jeg tror da ikke hun angrer? Det er likevel viktig at hun ikke kommer unna med det.


#19

LaBanga sa for siden:

Jeg blir helt matt.

Et tegn på at hun virkelig har mistet grepet er jo at HRS nå også kritiserer henne for å ødelegge deres sak: www.nettavisen.no/nyheter/hrs---listhaug-er-null-verdt-som-statsrad/3423424942.html


#20

Niobe sa for siden:

Jeg synes unnskyldningen hennes er veldig grei, for den viser jo med all tydelighet hvor hun står i saken. Dama angrer ingenting.


#21

Nessie sa for siden:

Jeg tror ikke hun angrer i det hele tatt. :niks:
Og selv om flere Høyre-folk reagerte, tror jeg glatt FrP gjerne får flere velgere på sin side, iallefall en stund. Og da velgere som synes ABB faktisk hadde et «poeng», og at Ap er farlig. Og Listhaug er redningen.


#22

Nextlife sa for siden:

Om noen noen gang har tvilt på hennes standpunkt i denne saken har vi nå fått et svar. Hvor mange folk og ganger har unnskyldt nå? Mange i alle fall, og fortsatt tror ingen på den.


#23

Syrinx sa for siden:

Akkurat det jeg tenkte også.


#24

Rabbit sa for siden:

Listhaug er jo ikke egnet til å sitte som justisminister. Be om unnskyldning fordi at Erna krevde det, hva er det for noe, liksom? :eek: Nei, jeg håper Støre får med seg resten av AP og støtter Rødt i mistillitsforslaget, så den dama åker ut av regjeringen nå. (Ikke for at jeg mener Støre er en spesielt god leder heller, da).


#25

Minerva sa for siden:

Det er bare så fælt at hun gang på gang nører oppunder hat og splittelse, fremfor å bruke makta si på å gjøre noe som samler. Jeg forstår ikke hvorfor ikke KRF ikke går hardere ut, og støtter mistillitsforslaget også.

Og så er det forferdelig å rote seg inn på Listhaugs FB-side og se all støtten hun har blant sine tilhengere. Jeg har en FB-venn som har satt gråtefjes på at hun måtte fjerne innlegget i går, og hn har også skrevet en støtteerklæring hvor hn ber henne om å stå på. Jeg klarer ikke å forholde meg mer til denne personen kjenner jeg, men av praktiske årsaker er vi FB-venner.


#26

Gaia sa for siden:

Noen kan virkelig få sagt det:


#27

Syrinx sa for siden:

Det er også ganske påfallende hvordan hun pusser det store gullkorset og henger det utenpå den høyhalsa genseren sin hver gang hun driter på draget.


#28

meisje sa for siden:

Jeg håper at Erna bytter henne ut, men det er nok en fjern drøm dessverre


#29

Storm sa for siden:

Neida, Giske hadde da en riktig så klassisk Vallla-variant for litt siden. :himle:


#30

Rabbit sa for siden:

Nå som det er flere partier som stiller mistillitsforslag, hvor lang tid tar det før Stortinget tar stilling til det, vet noen det?


#31

Nextlife sa for siden:

Jeg mener jeg hørte at det skulle opp 20. mars.


#32

Rabbit sa for siden:

Leste på VG nettopp at de skulle ta stilling til det på tirsdag. Det er vel 20.mars, ja.


#33

Lykken sa for siden:

Problemet er jo bare at tilhengerne hennes blir bare enda mer ihuga fans og synes det er dypt urettferdig med kritikk overhodet av Listhaug, og hun drar sikkert noen nye velgere på dette også. Dette vet jo regjeringspartiene og Erna, så det at de hele tiden har vært forsiktig i å korrigere henne anser jeg som politisk taktikk.


#34

Tallulah sa for siden:

Dessverre er ikke Listhaugs plan å gjøre det regjeringen vil, det er å dra FrP i en mer høyrevridd retning ala de høyrevridde kreftene i Europa og Amerika, og vekk fra det mer liberalistiske i partiet. Og hun tenker å lede det.


#35

mkj sa for siden:

Jeg var en høyrevelger. Det er riktignok lenge siden. Men jeg harskrevet på Erna Solberg sin profil at jeg nok ikke kommer til å stemme på dem når de aksepterer å ha en slik justisminister. Viktig å synliggjøre at de også mister stemmerpå dette.


#36

Pappalille sa for siden:

Erna er Listhaug sin med hud og hår. Og Sylvi kunne like gjerne festet tråder i kjeven til Erna.

Sylvi har blitt større og viktigere for FrP enn Siv noensinne har vært, og ingen trekker vel så mange til FrP som Sylvi. Hun er rett og slett en ny Carl Ivar.

Hun var vel en svært så vellykket kommunikasjonsrådgiver før i tiden, så at hun kommuniserer noe hun ikke hadde ment å kommunisere er sånt pisspreik at jeg fatter ikke at noen kan tro noe annet.


#37

Nessie sa for siden:

Ja. Carl Ivar synes jo utspillet hennes var helt suverent. :himle:


#38

Pappalille sa for siden:

Jepp!


#39

My sa for siden:

... og det sier jo det meste.

#40

noen sa for siden:

Jeg synes Tajik, Støre, Hareide, Lysbakken og Andersen var helt strålende i dag. De var saklige og klare, samtidig som man merket at de var følelsemessig sterkt berørt av Listahugs oppførsel. :hjerter: Ikke noe utenomsnakk, bare rett på sak. På den måten har det kommet noe fint ut av dette. De har trukket en grense for hva som er lov i norsk politikk av uakseptable utsagn, bortforklaring og liksombeklagelser. Da Listhaug liksombeklaget i andre runde (tror jeg det var), så man Karin Andersen i bakgrunn som ristet oppgitt på hodet og viste med hele seg at dette blir for dumt.


#41

Nessie sa for siden:

:nikker:


#42

Floksa sa for siden:

Hvor mange må med før det er flertall?
Tenkt om det faktisk gikk.


#43

polarjenta sa for siden:

De må få med KrF og sp. Da er det flertall.


#44

gajamor sa for siden:

Evt noen venstrefolk med svært sterk moralsk sans. Men det er vel heller tvilsomt at de stiller mistillit mot egen regjering.


#45

Nessie sa for siden:

Tror ikke KrF kommer til å gjøre det :niks:


#46

polarjenta sa for siden:

Det har jeg ingen tro på at kommer til å skje.


#47

polarjenta sa for siden:

Jeg tror heller ikke det, og jeg tror heller ikke det er siste gang Listhaug kommer med kontroversielle uttalelser.


#48

Candy Darling sa for siden:

Jeg er slett ikke sikker på at å ha en frittgående Listhaug i Stortinget er en god idé, heller.


#49

Niobe sa for siden:

Hvis vi er flere som føler oss terrorisert av Listhaug, kunne vi da fratatt henne pass og starsborgerskap, uten å gå veien om domstolen..? Hallo, hennes forslag! :gruble:


#50

Strå sa for siden:

Morsomt, men nei, forslaget hennes gjelder kun for folk med flere statsborgerskap. LS har neppe noe annet i tillegg til norsk.

Avsporing: Jeg trodde egentlig at Norge ikke tillot dobbelt statsborgersksap, men jeg aner ikke hvor jeg skal finne noe om det. Hjelp?


#51

Teofelia sa for siden:

(Du googler dobbelt statsborgerskap. ;) )

Det er den generelle regelen, men det finnes noen få unntak:
www.udi.no/ord-og-begreper/dobbelt-statsborgerskap


#52

Strå sa for siden:

Takk Teofelia, jeg skal se på det senere.

En annen ting er at det dukket opp i går at DN sitter med informasjon om at SL sa noe annet enn det "de" var blitt enige om på forhånd. Min tanke da er at når slikt lekker, så er det sterke krefter i regjeringen for å få henne ut. Så det er lov å håpe.


#53

Nessie sa for siden:

Innlegg på Listhaug sin Facebook-side. :sukk:



#55

Nextlife sa for siden:

Jeg så den i går via noen som delte på FB. :mad:

Forøvrig så hadde jeg lyst å minne Listhaug på reglene hun har satt for debatt på FB. Det blir ikke mye håndhevet, for å si den sånn. :rolleyes:

(Klippet og limt fra Sylvi Listhaugs FB-profil).

Debattregler

Det skal være mulig med en åpen, frisk debatt med høy takhøyde på denne siden. Det forutsetter at vi behandler hverandre med respekt. Vi ber alle ta ansvar for det de selv skriver. Det man ikke kan si ansikt til ansikt, hører heller ikke hjemme på Facebook.

«Trolling», hets, rasisme, diskriminerende utsagn, personangrep og spam slettes omgående. Gjentatte hendelser fører til utestengelse.
Ser du kommentarer eller annet som du finner ubehagelig, send oss en e-post på [email][email protected][/email], så følger moderator opp dette snarest.
For at flertallet skal kunne forstå det som blir skrevet tillater vi kun innhold skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk.
Slik moderer vi

Moderatorene har som hovedregel å moderere innenfor normal arbeidstid (08.00 – 16.00).

Moderatorene på denne siden er Sylvi Listhaug og hennes nærmeste politiske stab. De legger også ut innlegg og kommentarer på vegne av Sylvi Listhaug. Hun står ansvarlig for alt siden legger ut.

Kommentarer publiseres direkte, og blir ikke moderert eller redigert på forhånd. Dermed må folk selv stå til ansvar for det de skriver.

Moderator har retten til å slette innlegg og utestenge brukere som strider med ovenstående debattregler.



#57

Nessie sa for siden:

Bedre om du trykker på linken kanskje.

Edit: var veldig utydelig ser jeg :gruble:


#58

Karamell sa for siden:

Har gjort det altså. Både på mac og fon.


#59

Nextlife sa for siden:

Kortversjonen er at Staten Norge (inkl regjering, politi, Ap osv) står bak Utøyatregedien.


#60

Karamell sa for siden:

Det er jo det som er skummelt med denne damen. Hun tiltrekker seg syke mennesker og ekstremister. Og det vet hun å utnytte.


#61

Nextlife sa for siden:

Jeg sender teksten på PM, jeg orker ikke å ha det liggende på min profil i forumet.:(


#62

Karamell sa for siden:

Takk til både deg og Nessie for tilsending.


#63

Hyacinth sa for siden:

Det jeg ikke klarer å fatte, det er at ingen FrP-ere, verken politikere eller velgere, tar avstand fra denne dama. Det er utrolig mange FrP-velgere i dette landet (det kan jeg riktignok heller ikke fatte), men en så stor prosentandel av befolkningen kan neppe applaudere dette? Hvorfor sier de ikke fra? Hvor er kritikken fra «hennes egne»? Hvor er kritikken fra mer spiselige partifeller? Hvor er kritikken fra velgerne? Det MÅ da finnes?


#64

Karamell sa for siden:

Det er det jeg synes kristin Clemet sier litt om i bloggen sin. Jeg vet ikke om det stemmer eller jeg ennig i alt hun sier, men det var en vinkling jeg ikke hadde reflektert så mye over tidligere.


#65

Nessie sa for siden:

Er ei Facebook-side som heter «Slå ring om Norge» også, jeg har tre FB-venner som er med der. :himle: De forguder Listhaug, og signaliserer at dødsstraff er helt innafor for «landsforræderi»...


#66

Novla sa for siden:

Herregud, Nessie.

Av og til blir jeg vettskremt over alle gærningene som tydeligvis går fritt rundt blant oss. :runforhills:


#67

My sa for siden:

Det bør jo være et tydelig nok signal når hun blir forgudet av slike folk.

De vil henrette Stoltenberg, Brundtland, Hareide m.fl. i Holmenkollen? :undrer: Mye rare ideer folk har. Men det er jo nok at bare en av disse gærningene bikker over grensa, så har vi en ny ABB løs.


#68

Hondacrv sa for siden:

Det som er litt "artig"er jo at desse stup gærne folka som vil ha retterganger her og der, er dei som er mest redd for innføring av sharia-lover i Norge. Koko.


#69

Nextlife sa for siden:

Sv er med på mistillitsforslag, nå er det bare KrF igjen.


#70

Hondacrv sa for siden:

Og dei skal møtes på mandag.


#71

polarjenta sa for siden:

Jeg tror egentlig KrF har bestemt seg. Men de ønsker at statsministeren skal si om de går av dersom Listhaug får mistillitsforslag mot seg, men det vil ikke statsministeren svare på.


#72

Rabbit sa for siden:

Jeg leste noe om at Hareide ikke ville være med på mistillitsforslag fordi han er kristen, og fordi kristne vil tilgi det Sylvi la ut? :eek:


#73

Hondacrv sa for siden:

Kor leste du det? Det er jo ein så dust uttalelse at ein bør ha kilde på det. Kjære tid, trur ikkje akkurat det er sånn det fungerer...


#74

Niobe sa for siden:

Kilde? Det tror jeg neppe han har uttalt, for så dum er han ikke.


#75

Dali sa for siden:

Hjelpe meg, har visst en bekjent der jeg og. En innvandrer, sågar. :himle:


#76

Maverick sa for siden:

Jeg tror (håper) at den gruppa er en sånn som folk har blitt masseinnmeldt i, det er ikke sikkert alle har fått med seg at de har blitt det ennå. Sånn før man avvenner alle, liksom.



#78

IzziCreo sa for siden:

Det er akkurat det som er problemet. Selv om jeg ønsker henne bort så er det litt sånn careful what you wish for... Med så mange gærne tilhengere så kan hun bli langt farligere utenfor. Tenke seg skrekkscenario med Sylvi med eget parti.


#79

Niobe sa for siden:

Nå kjenner jeg ikke til han som har skrevet innlegget, men det er ikke en uvanlig misforståelse av kristent tilgivelsessyn at folk som har bedt om tilgivelse skal få fortsette som om ingenting har skjedd. Jeg håper og tror at Hareide vet bedre, men jeg utelukker ikke at det politiske spillet likevel vipper i Listhaugs favør.


#80

Rabbit sa for siden:

Jeg vet ikke om KrF er et parti som setter det kristne tilgivelsessynet først, men jeg ville ikke bli forundret om Listhaug slipper represalier i etterkant av dette. jeg synes Erna virker som en veik leder, at hun ikke liker konfrontasjoner. Jeg trodde en statsleder var en mer myndig person, ikke en som måtte bli tvunget til å be en av sine medarbeidere å be om unnskyldning. Nei, denne regjeringen fungerer virkelig ikke godt. :(


#81

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg vet virkelig ikke helt hva jeg syns er mest fornuftig i denne saken. Er det best å holde henne innen regjeringen, og på den måten ha kontroll på henne? Men har man egentlig det? Hun makter å skape så enormt med støy, og hun tar oppmerksomheten bort fra viktigere politikk her også. Jeg er usikker på om hun vil være verre på utsiden? Sin egen agenda kjører hun uansett. Jeg er også prinsipielt i mot at en person skal dilles med bare fordi man ikke tør å si i fra at det vedkommende driver med er helt uakseptabelt, og fordi man er redd for hva vedkommende kan finne på å gjøre. Vanskelig! jeg vet ikke om det er verre eller bedre med henne inne eller utenfor, rett og slett.


#82

My sa for siden:

Jeg er også litt forundret over at disse folka, som er så opptatt av å bevare Norske Verdier, ikke er klar over hvor grunnleggende dette med rettsikkerhet, likhet for loven, rettferdig saksgang, og ikke minst menneskerettigheter, er i det norske verdisynet. Hvis vi begynner å hoppe bukk over dette begynner vi fort å nærme oss land og regimer vi absolutt ikke ønsker å sammenligne oss med.


#83

Input sa for siden:

Jeg håper hun blir kastet rett og slett fordi jeg mener det er ekstremt viktig å si i fra om at vi ikke ønsker den type retorikk. Det er begrenset hva hun får gjort uansett, utover å spre hat. Og det gjør hun jo åpenbart uansett. Har absolutt null og niks tro på at noen har noe mer eller mindre kontroll på henne uansett hvor hun er, og Erna har jo vist seg som Norges desidert veikeste statsminister.


#84

Tallulah sa for siden:

Jaja, om ikke annet får jeg virkelig nytt innblikk i snåle politiske prosesser. Daddelvedtak og sånn. :bånn:


#85

Rabbit sa for siden:

Jeg fikk et spørsmål fra nesten 18-åringen min her: Hva skjer om regjeringen nå må gå av? Blir det ny folkeavstemning, eller blir det bare satt sammen en ny regjering av tilfeldig sammenraskede politikere?


#86

IzziCreo sa for siden:

Dette. River meg i håret med akkurat samme tanker. Damned if you do - damned if you don't.



#88

Pøblis sa for siden:

Jeg tenker det er MYE bedre å ha henne utenfor. Vi kan ikke la folk som oppfører seg slik, sitte i reelle maktposisjoner. At hun elskes av tilhengerne sine får så være, men jeg mener man må sende et signal om at man ikke kan være statsråd og uttale seg på den måten - eller ha et kommentarfelt på FB som ser sånn ut. virkelig, virkelig ikke. Hun har gått så langt over streken at vi KAN ikke ha det sånn her i landet. Vi kan ikke flytte grensene for hva som er akseptabel oppførsel så langt. Synes jeg.


#89

Nessie sa for siden:

:nemlig:


#90

polarjenta sa for siden:

Nå er det jo Støre som har gått for langt i følge Erna.


#91

Nessie sa for siden:

Lest det? Eller var det på nyheter?


#92

Input sa for siden:

Nei, de andre må danne regjering. Da blir det antagelig AP, SV, KrF og Sp, tipper jeg. Eller H kan forsøke å danne regjering uten FrP, men det får de neppe til.



#94

polarjenta sa for siden:

Står på vg.no


#95

Rabbit sa for siden:

Nei, det spørs vel om det går. Jeg husker ikke om det har skjedd før, jeg kan ikke huske det, nemlig. Men, kan Erna starte på nytt, altså?


#96

Malama sa for siden:

Man kna jo ha en midretallsregjering også, det er en stund siden vi har hatt det, men det har vi da hatt før, da må de få samarbeid her og der fra sak til sak, men muligens enklere enn å få alle til å gå inn for en regjering?


#97

polarjenta sa for siden:

Jeg tror ikke KrF kommer til å bli med i regjering med ap, sp og SV. De ønsker jo helst å regjere med høyre og venstre.


#98

Lhi-My sa for siden:

Det jeg ikke skjønner, er hvordan Listhaug kunne komme i en slik posisjon i utgangspunktet? Altså, jeg skjønner jo at FrP’ere flest liker dama, men hva tenkte alle som stemte på Høyre ved siste valg med?! De måtte jo skjønne at de også stemte på Listhaug. At dama er totalt skruppelløs er jo ikke noe som har skjedd nå. Hun har kjørt sololøp og kommet med den ene mer vanvittige uttalelsen etter den andre i årevis.


#99

Karamell sa for siden:

Se bildet med blomster hun har lagt ut på FB nå. For en fanskare! :O


#100

Nessie sa for siden:

:spy:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.