Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan vi snakke om valget i USA (igjen …)

#1

Tallulah sa for siden:

Gårsdagens debatt var helt krise, faktisk.

Trump er jo Trump, men hva er det demokratene tenker på?!? Hvordan kan amerikanerne la presidentvalget bli en personkult? Det virker som både det republikanske og det demokratiske partiet er fullstendig gissel for hver sin totalt upassende presidentkandidat. At Trump tenker på seg selv og ikke landet og verdens beste er ikke overraskende, men at ikke Biden innser at nok er nok er uforståelig.

Med demens og parkinson i familien tenkte jeg dessverre det samme som den norske legen, før jeg leste intervjuet.


#2

Teflona sa for siden:

Jeg hadde klokka på i natt, for å se det direkte og jeg er helt enig med deg. Innholdet i det Biden sier, er som oftest forståelig og i langt mer sammenheng enn det Trump serverer, men siden man også har øyne å se med, ble det jo helt grusomt å se på. Jeg satt alene og gremmet meg. Hva kan de gjøre? Det er vel for sent med en ny kandidat, iallfall en som ikke er Obama. Er det lov å be til høyere makter om et mirakel her? Jeg tror Biden rett og slett er gammel, det er det som «feiler» han mht energi, talefeil og annet surr. Trump derimot er ond, diktatorisk og et levende helvete. Stakkars oss alle sammen om han vinner.


#3

Malama sa for siden:

Skremmende. Det er rett og slett skremmende å tenke på. Det begynner å bli i seneste laget å få frem en annen kandidat. Men dette blir ikke bra uansett


#4

nolo sa for siden:

Det er faktisk helt ubegripelig. Man skulle jo tro at Biden hadde oppegående folk rundt seg, som kunne si at nå har du gjort ditt, hvil på laurbærene og la yngre krefter overta. Men han trenger jo ikke høre etter ...

Jeg syns det er skremmende, og er helt enig i Teflona sin karakteristikk av Trump.


#5

Blondie sa for siden:

Jeg trodde jeg var ferdig med å bli sjokkert av amerikansk politikk, men dette tar kaka.


#6

Zulu sa for siden:

Jeg er hundre prosent enig i betraktningene deres, men samtidig, hvis pri 1 er å unngå at Trump blir valgt (og det mener jeg det er), så er jeg slett ikke sikker på at sjansene for det øker hvis Biden trekker seg. Dessverre.

For en uverdig situasjon landet er i. :sukk:


#7

Tallulah sa for siden:

Og alle støttespillerne som er helt «dette går så bra», tenker de ikke på at han kommer til å være nesten fem år eldre enn dette mot slutten av neste presidentperiode?


#8

Zulu sa for siden:

Det blir helt «Weekend at Bernie’s». :niks:


#9

My sa for siden:

Biden er åpenbart for maktsyk til å trekke seg, ellers hadde han gjort det for lenge siden. Jeg tror ikke lenger han bryr seg om demokratenes framtid, bare sin egen stilling. Han har mistet gangsynet (det har fest sammen med Märtha sitt et hemmelig sted). Jeg er redd det eneste håpet er "divine intervention" av en eller annen art, hvis demokratene skal hale dette i land. Jeg har virkelig gitt opp. Over 300 millioner innbyggere, og dette er de beste kandidatene de kommer opp med? :gal: Det skremmer meg.


#10

Neket sa for siden:

Jeg er helt sikker på at Trump vinner nå. :sukk: Tror ikke Biden trekker seg, og jeg har skjønt det sånn at hvis de bytter kandidat mister de alle kampanje-pengene, med mindre de går for Kamala Harris. Og jeg tror desverre ikke at hun kan vinne heller. Jeg fatter ikke hvorfor de lot Biden være kandidat igjen.


#11

GinaK sa for siden:

Ja, hvorfor er ikke Harris mer på banen?


#12

gajamor sa for siden:

Jeg tror nok de tenker det ikke er så nøye å få ham til å fungere, bare å få ham valgt. Så kan apparatet rundt gjøre jobben.

Fordi hun er en ikke-hvit kvinne.

Jaggu bra vi har fått oppstarten på beredskapslager for korn. Nå gjelder det bare å fylle det opp så raskt som mulig, og øke til mer enn tre måneder. Totalberedskapsmeldingen blir også viktig.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

:haha:


#14

Polyanna sa for siden:

Jeg syns de burde snu seg rundt og finne en noenlunde normal sentrumsorientert hvit mann i 50-årene (de finnes jo!) og bare skyfle ham gjennom. Anyone will do.


#15

My sa for siden:

"Hvite menn med bakgrunn fra Hollywood oppfordres til å søke"


#16

Tallulah sa for siden:

Det kan funke. Vise at de tar ansvar, rett og slett. For Biden virker ansvarsløst.



#18

ElinM sa for siden:

Med erfaring med demens i nær famile, tenker jeg at dersom Biden begynner å bli kognitivt svekket, kan det godt tenkes at han mangler selvinnsikt nok til å innse at han bør trekke seg. Og i så fall bør de som står han nærmest gripe inn. Både for hans egen skyld og landet.



#20

My sa for siden:

Enig i det Lille_meg, men poenget er jo at han først må bli valgt. Og det er det jeg er redd den høye alderen vil ødelegge for, først og fremst. Og apparatet rundt vil jo ikke få utrettet noe som helst, om frontfiguren ikke sanker velgere. En annen kandidat, nærmest hvem som helst, vil kunne dra flere velgere over på demokratenes side.


#21

Lille meg sa for siden:

Det er jo det som er sykt!

Hvem som helst burde kunne vinne mot Trump. Hvem som helst, selv om han er gammel og skranten burde kunne vinne mot en fyr som setter hele den demokratiske prosessen i fare ved å nekte å akseptere valgresultatet.

Det republikanske partiet er ikke et politisk parti mer - det er en kult! En kult hvor man blindt følger lederen og hyller alt denne lederen gjør. Det er fryktelig fryktelig skremmende! Og det er dette som burde adresseres, ikke at Biden er gammel.


#22

My sa for siden:

Ja, det er sykt. Men jeg er redd det er sant. Dessverre. Selvsagt mener jeg at hvem som helst kan styre landet bedre enn Trump, selv en svimete gammel og svak mann som Biden. Men jeg er redd amerikanerne ikke ser det slik, og det er tross alt de som skal stemme. Derfor mener jeg Biden burde trekke seg og demokratene burde funnet en annen kandidat. For å redde valget, og landet.

At Trump er helt kokko er åpenbart, og det har da virkelig vært adressert side opp og side ned her inne, helt siden første gang han stilte. Det er vel ingen her som mener noe annet.


#23

Tallulah sa for siden:

Ja, det burde det Lille meg. Men nå er faktisk verden anderledes. Og det er det vi diskuterer. Realiteten.


#24

Neket sa for siden:

Hvem som helst burde kunne slå Trump, men det har vi jo sett flere ganger at ikke stemmer i praksis. Og at demokratene da velger Biden som motstander er jo helt på trynet. De burde satt foten ned for lengst. Jeg har mista trua. :sukk:



#26

Zulu sa for siden:

Men altså, det er Biden selv som må trekke seg. Partiet får ikke gjort noe som helst, annet enn å prøve å overtale ham. Jeg har mest troa på Jill i så måte. :nemlig:

Det er dog verdt å tenke gjennom at årsaken til at han i det hele tatt stiller, er oppfatningen om at han er den eneste som kan slå Trump. Så absurd det enn kan høres ut.


#27

Floksa sa for siden:

Det er først å fremst skremmende at et så stort og høyt fungerende land kan ende opp i en sånn situasjon.
Og med valgutsiktene i Frankrike nå så er jeg skremt.
I en verden som stadig blir med ustabil og med et klima vi vet kommer til å bli ekstremt mye mer krevende framover og dermed bidra til å destabilisere enda mer så er jeg bekymra. Vi trenger sterke, trygge, kloke og modige ledere i årene som kommer. Ikke rablende gale gamle menn, eller ekstremister.

Som en av de som sitter tett på landbrukspolitikken i Norge (ikke fordi jeg er bonde altså, men som tillitsvalgt) så ville jeg ikke satset særlig mye på akkurat det. Norsk matberedskap er i fritt fall og det gjøres uten at de som styrer løfter en finger.
“We are in deep shit if shit hits the fan” for å si det sånn


#28

Karamell sa for siden:

Det er faktisk helt krise! Jeg har bare sett litt og stykkevis og spesielt et stkke om golf! Det er helt horribelt.


#29

Teflona sa for siden:

Deler er ille, helheten er noe bedre, faktisk (ikke bra, men bedre). Trump derimot var grusom hele tiden.


#30

Pøblis sa for siden:

Trump var sitt sedvanlige, grusomme, løgnaktige selv. Biden var for gammel, han kan rett og slett ikke ha ansvaret i 5 år til. Det er hent forferdelig. :redd::runforhills:


#31

Che sa for siden:

Men om Biden blir gjenvalgt, vil da Kamala Harris overta om han slutter å virke? (Hvor er Kamala, forresten?) - det var håpet mitt ved forrige periode.

For meg er det et mysterium at to så gamle menn faktisk stiller. - og at Trump, som er kriminell har oppslutning er helt uforståelig. En brevvenninne av meg fra USA mener at Trump får stemmer «because he’s not Biden» - men det er ille. - november kommer raskt.


#32

Tallulah sa for siden:

Ja, visepresidenten tar over. Men jeg syns de gjør en dårlig jobb med å løfte fram Kamala. De burde ha brukt tid på å gjøre henne populær og vise kompetansen hennes.

En amerikansk venninne mente at de burde «Get rid of party politics», men det er jo nærmest det de har gjort. I stedet for å lage en partiplattform overlates alt til én person og det er jo super-ugunstig og skjørt når den personen viser seg å ikke virke særlig bra.


#33

nokon sa for siden:

Eg høyrde ein podcast i går (skal legge inn kjelde, når eg har dobbeltsjekka kva for ein det var, eg høyrde nemlig mange podcaster i går), der dei analyserte akkurat dette.

Det kloke ville jo vore å spele fram Harris for to år sidan, slik at ho hadde fått vist seg fram og vise kva ho er god for. Det har ikkje den indre sirkelen rundt Biden gjort, og nå begynner det å bli for seint å fronte ein annan kandidat, fordi dei som stemme på Demokratane sitt valgmøte ikkje har mandat til det.

Men det er jo person over parti på begge kantar, og det er heilt håplaust.


#34

Zulu sa for siden:

De snakket endel om det i gårsdagens Aftenpodden.


#35

Charlie sa for siden:

Samtidig er det interessant det jeg hører skjedde i Frankrike (om det stemmer). At flere partier gikk sammen om å blokkere at de på ytre høyre fikk mandater. Lurer på hva som egentlig skjedde på bakrommet der. Om de gjorde avtaler så de ulike partiene fikk inn noen seg imellom, så og si.


#36

Tjorven sa for siden:

Jeg leste en artikkel i Aftenposten i dag om at dette i aller høyeste grad skjedde. At det i valgrunde 2 var slik at sentrum trakk seg hvis venstresiden hadde fått flest stemmer, og oppfordret velgerne til å stemme venstre. Og motsvarende hvis sentrum hadde flest. Så det var et samarbeidsprosjekt av dimensjoner.


#37

Millen sa for siden:

Leste og i Aftenposten tror jeg det var at unge populære mennesker som Taylor Swift og Mbappe, hadde sagt høyt og tydelig fra at folk måtte stemme, særlig unge. Skal se om jeg finner artikkelen.


#38

Malama sa for siden:

Det har jeg også lest om, og jeg leser ikke Aftenposten. Så vg eller nrk har også omtalt det


#39

Palmen sa for siden:

George Clooney for president


#40

Tallulah sa for siden:

Den var veldig bra den kronikken har skrev i New York Times. Så fornuftig.


#41

Mex sa for siden:

Det er jo bare trist dette valget. Den ene er dement og den andre lever i en helt annen virkelighet.
Jeg sjønner det ikke. Er det virkelig ingen andre oppegående mennesker som kan stille som kandidat for demokratene?


#42

Snippa sa for siden:

Det er jo en bevisst politikk, fordi det er mer eller mindre isfront mellom Harris og Biden-leiren. De ønsker henne ikke opp og fram.


#43

Polyanna sa for siden:

Jeg tror det er ganske vanlig at det blir avstand mellom president og visepresident og at det handler vel så mye om stabene og deres behov for å være sterke i seg selv. Samme som «The firm» (hoffet til det engelske kongehuset) - de lever sitt eget liv og kjemper for sin egen eksistens, selv om det skulle være på bekostning av de de jobber for.


#44

him sa for siden:

Dette er så ille at jeg knappest vil tenke på det. Kan rett og slett ikke se at dette kan ende bra? Hva vill vært en bra løsning?


#45

Zulu sa for siden:

At Biden trekker seg og Harris stiller og vinner?


#46

him sa for siden:

Ja? Jeg opplever nærmest at det toget er gått, men mulig jeg er for pessimistisk

#47

Zulu sa for siden:

Jeg tror ikke toget er gått for at Biden skal trekke seg, men om Harris kan slå Trump, er jeg slett ikke sikker på.


#48

Nenne sa for siden:

Skyting på Trump-rally! Det endte dessverre med dødsfall.

Siden det nå en gang ble et dødsfall kan jeg ikke annet enn tenke at det var feil person som ble dødelig truffet. :sukk:


#49

Fjols sa for siden:

Trump vil få heltestatus etter dette. :neiognei:


#50

Blondie sa for siden:

Sjokkerende at et attentat i det hele tatt er mulig. :sjokk:


#51

millact sa for siden:

Litt av noen nyheter å våkne til!


#52

Tallulah sa for siden:

Det måtte jo komme. Det er jo helt av hengslene.


#53

Pappalille sa for siden:

Og der vant Trump valget ... Gudbedre.


#54

Pesten sa for siden:

Virket nesten iscenesatt


#55

Sweetie sa for siden:

Ikke bare jeg som tenkte det, nei? Men litt vel risky - jeg tror ikke han er SÅ gal. (Joda. Neida.) :eek:


#56

Isprinsessen sa for siden:

På bilder ser han ikke ut til å frykte for sitt liv når han hilser til publikum med livvakter som prøver å dekke han. Men det kan være at faren er over da, vanskelig å si, ut fra bildet.
Jeg hadde ikke vært like 'tøff' om noen hadde skutt mot meg, det er ihvertfall helt sikkert.


#57

Polyanna sa for siden:

Ingen treffer øret som et planlagt nesten-treff, altså.


#58

Madicken sa for siden:

Iscenesatt? En aldeles uskyldig mann er drept og andre skadet.


#59

Bonzai sa for siden:

Tror Donald sin reaksjon kom av at han ikke forsto faren han var i. Levd ganske beskyttet i livet. Folk som bor i områder med mye «gun violence” vet å søke dekning når det smeller.


#60

him sa for siden:

Jeg er enig i at dette er utrolig "flaks" (

#61

Pøblis sa for siden:

Jeg skjønner helt på alvor ikke hvorfor flere skulle stemme på trump på grunn av dette?


#62

Bonzai sa for siden:

Nei, og Reagan fikk to måneder med goodwill etter et mer alvorlig attentat, så det er ikke selvsagt.

Nå har jeg sett mer videoklipp av hendelsen og Trump lå nede lenge og det var ikke før de sa «shooter’s down» at han reiste seg med knyttet neve. Han brukte et minutt på å krangle for å få på seg skoene igjen også før dette. Så endel klipp hvor det fremstår som om han står oppreist hele tiden er ikke helt riktig.


#63

Isprinsessen sa for siden:

Takk for oppklaring rundt bildene.


#64

him sa for siden:

Jeg tenker at dette bygger opp under imaget som Trump ønsker å ha: Den sterke mannen som reiser seg etter å ha blitt skutt og er klar til å slåss. Vi kan selvsagt håpe jeg tar feil (Jeg håper det selv også!)

#65

Polyanna sa for siden:

Og så skal det veldig lite til før en eller annen demokrat snubler og sier noe som kan brukes til å underbygge hans offer-fortelling.



#67

Pamina sa for siden:

Spent på hvordan Demokratenes prosess blir framover. Håper de klarer å samle seg raskt om Harris så hun får has på gulroten.


#68

Karamell sa for siden:

Nå ble det litt spennende!


#69

løve70 sa for siden:

Endelig !! Får bare håpe det ikke er for sent!!



#71

-ea- sa for siden:

Nå får vi se hvor alle er på sommerferie... :humre: Alle NRK henter inn kommentarer fra. "Direkte fra..." Stavanger, Vesterålen, Spania... mens de ventet på å få Sofie inn i studio. :knegg:


#72

Zulu sa for siden:

Jaggu! Dette valget er bare så vilt uforutsigbart, men jeg tror/håper at dette øker sjansene for demokratseier. Det må jo det.



#74

Strå sa for siden:

Has på gulroten, herlig uttrykk.


#75

nolo sa for siden:

Jeg er lettet over at han har trukket seg. Nå øyner jeg håp for valget i november.


#76

Nenne sa for siden:

Trump har begynt å furte fordi hele valgkampstrategien hans har handlet om Bidens alder og alt som er galt med Bidens familie. Uansett hvem som blir demokratenes kandidat nå er vedkommende sikkert 15-20 år yngre enn Trump og HAN er den gamle gubben i valgkampen.



#78

Tjorven sa for siden:

Det gleder meg at de på demokratisk side ser ut til å samles om Harris.

Jeg håper og tror at dette blir en jevnere valgkamp. Biden var rett og slett blitt for gammel. Jeg følte meg sikker på at han hadde et solid apparat rundt seg, men han var så lett å angripe når han selv fungerte så dårlig. Men jeg gruer meg til å høre hva Trump skal kritisere henne for. Foreløpig er det visst at hun har så stygg latter. :dåne:


#79

Karamell sa for siden:

Fox news rapporterte vist at hun var den eldste kvinnelige presidentkandidaten i historien. :dåne:


#80

Nenne sa for siden:

Det må da være feil? Var ikke Hillary eldre?


#81

Fersken sa for siden:

Noe må de (Fox News og dets like) hoste opp og påstå, trenger ikke være sant. :wacko:


#82

Pøblis sa for siden:

Hillary er født i 1947 - og stilte til valg i 2016, så det er jo feil da. Men de pleier ikke være så nye med fakta i Fox.


#83

Strå sa for siden:

Sant nok Pøblis.

At Trump furter gjør ingen ting. Folka rundt ham vil uansett mene at han er et fantastisk under og menneske som skal hjelpe dem å etablere en bibelsk torturstat for alle som ikke mener det samme som dem. Håper og krysser fingre og tær for at de mislykkes.


#84

Karamell sa for siden:

Ja, stusset på det jeg også. Så nå sjekket jeg igjen, og jeg husket feil. Det står "Kamela could be the oldest elected female in history". :knegg:



#86

Tjorven sa for siden:

And the youngest :knegg:

Eller rett og slett «first» :nemlig:


#87

Polyanna sa for siden:

Gøy for oss i 50-åra at hun liksom skal være «for ung». :knegg:


#88

Ine sa for siden:

Er det i natt norsk tid Kamala skal holde tale? Eller før midnatt?


#89

-ea- sa for siden:

Hihi, jeg er samme årgang som den "unge presidentkandidaten". :humre:

  • Man kjenner at man trekker på åra når folk av samme årgang stiller til valg som president i usa.
    (Mitt visdomsord)
    :hehehe:

#90

Karamell sa for siden:

Ja, det var det jeg knegget av. Min første post var min feil, ikke Fox, sånn egentlig. :knegg:


#91

Blondie sa for siden:

Jeg kjenner ikke veldig godt til Kamala, så jeg har lyttet til gårsdagens episode av «Det store bildet». Nå er jeg ihuga Sofie Høgestøl-fan altså, men jeg har lært mye. Anbefales!


#92

Obelix sa for siden:

Jeg er i USA nå, litt ruralt strøkt, og med overvekt av Trump-fan. Venter i spenning på at alle Fuck Biden flaggene i hagene rundt om skal bli bytta ut


#93

annemede sa for siden:

Vi gikk forbi Trump-tower i NYC dagen etter skyteepisoden, det var relativt fullt på fortauet.


#94

-ea- sa for siden:

:eek:


#95

Polyanna sa for siden:

Jeg føler dette er litt «one down, one to go». En håpløs kandidat ute, en tilsynelatende normal og oppegående og mentalt frisk person inne. Nå skal vi bare bli kvitt klin-kokos-gulroten, og hvem vet, kanskje det ramler frem et noenlunde normalt menneske der også? Lov å håpe på et asaaldri så lite hjerteinfarkt?


#96

Tallulah sa for siden:

Jeg tror at demokratene må vinne en runde til før republikanerne skjønner at de må ditche MAGA- gærningene.


#97

annemede sa for siden:

Nå ble det vel slik at sittende president har juridisk immunitet, Biden kan vel i prinsippet da gjøre hva han vil?


#98

Teflona sa for siden:

MAGA har jo overtatt partiet, landsmøtet var jo bevis på det, dessverre. I tillegg er visepresidentkandidaten verre enn verst når det gjelder koko-høyre-holdninger.


#99

Fersken sa for siden:

Twitter, eller X som det heter nå, er litt morsomt om dagen. Mye grums som før, men det virker som republikanerne/MAGA-folkene er litt desperate.


#100

Teflona sa for siden:

Ja, jeg har frekventert X særdeles sjelden i det siste, men etter attentatet har jeg fulgt mye med. Det har vært litt «opp som en løve og ned som en skinnfell» for Maga-folkene, men dette er jo selvsagt basert på hvem jeg følger (jeg følger noen av de blå også, eller brune/svarte som jeg mener de er. Noen normale republikanere finnes fortsatt, men de får like mye dritt som demokratene.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.